Jump to content

blogging @ myphone.gr: Τι είναι για εμάς το κινητό τελικά;


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το δεύτερο σκάνδαλο και πολυ σοβαρότερο ήταν το "κόλπο" με την αλλαγη του αριθμού του κέντρου μηνυμάτων κάπου στο 1997-98 και λειτουργούσε μόνο στα κινητα της Telestet...Πολυ απλα πηγαινες στις ρυθμίσεις και έβαζες τον αριθμο κέντρου μηνυμάτων μιας άλλης συγκεκριμένης χώρας (κάποιας αραβικής αν θυμάμαι καλα) και εστελνες όσα SMS ήθελες ΤΖΑΜΠΑ γιατι δεν χρεωνόταν στο λογαριασμό σου!!Εφευγε το SMS απο το κινητο σου, πηγαινε στην αλλη χωρα μεσω του αριθμου του κεντρου μηνυματων και παραδιδοταν στο παραληπτη εδω στην Ελλαδα μεσω roaming!!Βεβαια,η ξένη εταιρία έστελνε μετα τη "λυπητερη" στη Telestet η οποία πλήρωνε το roaming!!

Το κόλπο αυτο λειτούργησε για πολυ καιρό μέχρι να ανακαλυφθεί και τότε "έπεσαν κεφαλια" στη Telestet...Ξηλωσαν πολλα απο τα υψηλόβαθμα στελέχη...

Και μη κοιτάτε τώρα που προσφέρουν οι εταιρίες με διαφορα προγραμματα συμβολαιου μέχρι και 1000 SMS το μήνα τζάμπα...Τοτε τα πληρωνες όλα !!

 

Θυμάμαι το διάστημα 2007-2009 εγώ και την Q. Για πολύ μεγάλο διάστημα στέλναμε δωρεάν μηνύματα με εσωτερικό αριθμό κέντρου (κάποιας υπηρεσίας θυμάμαι) χωρίς χρέωση...

 

Tο καλύτερο όμως ήταν με το beQ, τον κινητό της ιστότοπο. Πόσα παιχνίδια που κάνανε 5 και 6 ευρώ αγόρασα με μισό αλλάζοντας το link του. Aκόμαι και τσάμπα κατέβαζα! Στα τελευταία έμπαινα και στο Wind Plus από Q... Tι εποχές!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους! :bow::bow::bow:

 

 

 

Και με καταγωγή από Σέρρες! ;)

 

Ρε plankton Σερραίος είσαι??? Απο τούζλα ειμαι εγω ρεε.....!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να μην ξέρουν τι πάει να πει αλάνα, ματωμένα και γεμάτα χώματα πόδια και χέρια κι άλλα που συμπληρώνουν τα παιδικά χρόνια όλων των παιδιών ως τώρα, όπως έμαθα εγώ, αλλά κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Λογικό, γιατί η τεχνολογία φρόντισε να τα απομακρύνει από αυτά και να τους τα θυμίζει μόνο στα χωριά, όπου και είναι μακριά από πολύ τεχνολογία συνήθως. Ακόμα και να μην υπάρχει όμως κάποια αλάνα γύρω τους, στο σπίτι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Διάολε, όταν έβρεχε στο χωριό ή και στη Θεσσαλονίκη ακόμα έπαιζα κρυφτό ή κυνηγητό μέσα στο σπίτι, τώρα γιατί να βλέπω παντού PlayStation, PC και κινητά με Internet;

 

Πραγματικά, ως μελλοντικός πατέρας κάποτε στο μέλλον, δεν θα ήθελα να δώσω στα παιδιά μου τόση τεχνολογία απότομα. Θα ήθελα να μάθουν και τις χαρές της παιδικής ηλικίας, να παίξουν, να μαλώσουν μεταξύ τους παίζοντας μπάλα, να τα καμαρώνω σε ένα πάρκο να τρέχουν και να κάνουν σαματά. Όχι σε ένα καναπέ με ένα κινητό στο χέρι... Δεν θα ήθελα να βλέπουν το χωριό ως «εξορία» από την τεχνολογία, αλλά ως ένα χώρο που θα τα φέρει κοντά στη φύση, τα ζώα, τις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις και φυσικά, το παιχνίδι. Το αληθινό παιχνίδι, που ζήσαμε όλοι μικροί.

 

Δεν ξέρω πως θα διαγραφεί το μέλλον, ή μάλλον, δεν θέλω να το φαντάζομαι όπως το φαντάζομαι. Όλοι μας, πρέπει να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία συνετά και με μέτρο, όχι ασύστολα. Ειδικά στο κομμάτι «κινητό τηλέφωνο», που είναι μαζί μας 24 ώρες το 24ωρο... Καλή και χρήσιμη η εφεύρεση του, αλλά η ουσία της είναι να μας εξυπηρετεί, όχι να μας «υποδουλώνει» και να μας εθίζει σ' αυτή. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός της, φτιάχτηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία μας με τους ανθρώπους, όχι για να μας απομακρύνει από αυτούς.

κ. plankton69 !

 

Αδυνατω να πιστεψω πως ενας νεος ανθρωπος που ασχολειται με την τεχνολογια (κινητα τηλ. και οχι μονο), εχει αυτες τις αποψεις για αυτην. Τα συγχαρητηρια μου τα θεωρω «πενιχρα και ανουσια», μπροστα στην ουσια και στην σπουδαιοτητα των θεματων που θιγεις, με την «αδιανοητο υπαρκτη» ιδιαιτερη γραφη σου και σκεψη ! Θα ημουν περηφανος να σε ειχαν φιλο και τα δικα μου παιδια και μεσα απο την παρεα τους μαζι σου, να αντλουσαν αυτην την γνωση και να υιοθετουσαν απο μονα τους, τις παραπανω αποψεις σου! (Αποτυχημενος ως Πατερας μηπως και εγω, στο -VS- μου με την τεχνολογια.. εεε..?). Mην ντραπεις, απαντησε μου καλε μου φιλε και ας εισαι καταπελτης και σκληρος στα λογια σου. Καλο θα μου κανουν.. Αν και συμβουλες σου ακομα και σαν πρωτο θεμα, σε ενα τοσο καταρτισμενο (τεχνολογικα) ιστοτοπο σαν και αυτον, θα ειχαν τεραστιας και ανεκτιμητης αξιας αποτελεσματα, αλλα και απηχηση σε ανθρωπους που δεν γνωριζουν.

Η προσοχη ολων μας (Γονεων και μη), πρεπει να ειναι μια απο τις προτεραιοτητες μας, σε αυτο το θεμα ! Οι κινδυνοι που ελλοχευουν απο την κακη (μη ορθη) χρηση (τεχνολογιας), για τα παιδια μας, για την νεολεα μας, για εμας τους ιδιους.. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ! (γνωστα ολα). Φανταστειτε για αλλη μια φορα αυτου του ειδους (τεχνολογιας) και επικοινωνιας, στα χερια του ενος ! Μαζι και με ολα τα παρελκομενα της.. (social networκ & spy tracking & (Δηθεν) services by (καθε) google apps & καλλιεργεια συνειδησεων must have gadgets for all κλπ. κλπ. ). Συνεχισε να γραφεις καλε μου φιλε..

Γροθια στο στομαχι το αρθρο σου, κυριως για εμενα. Μακαρι να σε διαβασουν ολοι μια μερα..

Σε ευχαριστω!

 

Κριμα να μην μπορει να παραμεινει το αρθρο σου, για μια η και περισσοτερες μερες στην πρωτη σειρα (αρχικη σελιδα) των νεων θεματων - καθημερινα αρθρα του myphone. Πιστευω πως θα ηταν πολυ σημαντικο να σε διαβασουν και ολοι οι γονεις, αλλα και οι νεολαιοι που δεν κατορθωσαν (προλαβαν) να το κανουν. Ειτε γιατι δεν αντιληφθηκαν την σπουδαιοτητα του αρθρου σου, ειτε γιατι το εχασαν μεσα στην πλουσια προσφορα αυτων σαν και εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Go_back, σ'ευχαριστώ για τα λόγια σου! :)

 

H αλήθεια είναι πως αν και από μικρός στην τεχνολογία, δεν εξαρτήθικα από αυτή, φρόντιζα να κρατάω ισσοροπίες. Κι ας έχω κινητό από τα 8 και παιχνιδοκονσόλα από τα 10 (ο υπολογιστής ήρθε στα 14 και το internet στα 16), έμαθα να παίζω και να χαίρομαι τη ζωή.

 

Aκόμα και η μουσική που ''ντύνει'' το κειμενό μου δεν είναι τυχαία, την γνώρισα στα 12 μου και με θυμάμαι ώρες ατέλειωτες να τραγουδάω και να γράφω στίχους. Nαι, να γράφω. Eίτε για κάποια που μου άρεσε, είτε για κάποια που μου έριξε X, είτε για ο,τι άλλο.

 

Και τελειώνοντας το ''mini παραλήρημά'' μου, δεν το έχω σε τίποτα να επιστρέψω στο 8850 που τόσο αγαπάω. Κόντρα στα ρεύματα του 2012...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

H αλήθεια είναι πως αν και από μικρός στην τεχνολογία, δεν εξαρτήθικα από αυτή, φρόντιζα να κρατάω ισσοροπίες.

 

Καλημερα φιλε ! Εσυ το χαρακτηριζεις ''mini παραληρημά'', εγω το λεω γροθια στο στομαχι !

 

Εσυ κατα πολυ περιεργο τροπο (πρωτα εσυ και μετα οι γονεις σου, υποθετω πως ειναι οι υπευθυνοι για αυτο..), σε πολυ μικρη και ευαισθητη ηλικια, εμαθες να κρατας ισσοροπιες. Και εγω οταν γνωρισα το κινητο τηλεφωνο στα 16 μου χρονια, θελησα να το δω σαν κατι γνωριμο, αλλα χωρις καλωδια και χωρις "καντραν" με τρυπες, που μπορεις να το μεταφερεις μαζι σου και να επικοινωνησεις με οποιον θελεις, οποτε θελεις. Στην πορεια εγινε αντικειμενο ποθου και επιδειξης, ακομα και γκομενες καταφερα να βγαλω με αυτο :) (που λεει και ο παραπανω) και η αποκτηση της "high-end" συσκευης της εποχης, ηταν αυτοσκοπος. Περνωντας τα χρονια εγινε «σπουδες», αλλα και μεγαλη ευκαιρια επενδυσης. Χωρις να το καταλαβω, εγινε απαραιτητο «εργαλειο δουλειας», αλλα και μεσο εκμεταλλευσης με σκοπο την αυξηση του κεφαλαιου. Και ξαφνικα τα παιδια μου, μετα απο την επιτυχια τους στις σχολικες τους εξετασεις, ως ανταλαγμα μου ζητουν το ( SII & sony neo V ) και οχι την αγκαλια και την παρουσια μου ! Δεν φταινε αυτα.. Εγω ο ιδιος τους το ειχα ταξει, στην περιπτωση που θα επιαναν τον απαιτουμενο στοχο μου (ποσο λαθος ειμαι..). Και τελικα πετυχαν αυτα και απετυχα εγω.. :!: Γιατι δεν τους εμαθα να κρατουν ισσοροπιες, αντιθετα εκμεταλλευτηκα το αντικειμενο του πουθου και της αδυναμιας τους, με σκοπο την ικανοποιηση μου (βαθμους), για τα εξεταστικα τους αποτελεσματα. Και τωρα οι ισσοροπιες εχουν παει περιπατο..

 

Τι κανω ? Πως επανερχομαι ? Πως τα σηκωνω απο τον καναπε και τις κονσολες, για να τους δειξω και την αλλη πλευρα της ζωης ? Τωρα που δεν εχω χρονο (για πολλοστη φορα..). Που οι δουλειες και τα χρεη με κυνηγουν.. Και αν δεν παρω το SII στα παιδια μου.. Θα σημαινει οτι τα κοροιδεψα..

 

Ναι.. αυτος ο ιστοτοπος, απαντα σε καθε ερωτηση που απασχολει τους πολυ ενημερωμενους και καταρτισμενους τεχνολογικα φιλους του ! Και καθημερινα με τις παροχες του, προσφερει γνωση ιδιαιτερης αξιας, σε πολλα θεματα.. Εγω γιατι δεν βρισκω απαντησεις στα ερωτημα τα μου ? Οταν ημουν 16, δεν τον ειχα στο πλευρο μου.. Τωρα τον εχω και μελη του σαν και εσενα, μπορουν να μου δωσουν απαντησεις ! Εσυ ξερεις το πως και το που..

 

Και ο μεγαλος μου γιος γραφει στιχους (hip hop με πολιτικες προεκτασεις..Θα ελεγα..:lol:). Απλα θελει ενα πολυ καλης αποδοσης "voice recorder + αναπαραγωγη ηχου (ηχειο)" στην συσκευη του, για να μην τους ξεχνα οταν του κατεβαινουν :). Εγω τωρα τι κανω ? Του το παιρνω η οχι ? Να του δωσω καλυτερα μολυβι και χαρτι ? Και πως να το κανω αυτο, οταν 15 χρονια με βλεπει να κανω το ιδιο, λεγοντας στην συσκευη μου, (να παρεις τηλεφωνο τον Νικο τον ασφαλιστη, στις 17.00 μπορει..), μην ξεχασεις αυτο, εκεινο, το αλλο και μετα οταν τρωω διπλα του, καθομαι και τα ακουω ! (και..και..και αλλες παμπολλες κακες μου συνηθειες..).

 

Η αποτυχια μου και σαν χρηστης, αλλα και σαν (Πατερας), στο μεγαλειο της ! Και η μπαλα με τα κινητα τηλεφωνα και ολα τα παρελκομενα της, αρχιζει και πηγαινει στο μελλον με την φαντασια μου, σε σημειο που με τρομαζει :worry:

 

Ο πιο αρμοδιος προτωπορος καταρτισμενα ιστοτοπος εν Ελλαδι, για να απαντησει σε ερωτηματα αυτου του ειδους, ειναι αυτος και τα μελη που τον πλαισιωνουν, κατα την γνωμη μου.. Αλλα ξερω καλα, πως η αναλυση ενος τετοιου θεματος, θα αφηνε παγερα αδιαφορους πολλους απο τους αναγνωστες του. Μιας και οι περισσοτεροι ειναι εκπροσωποι ενος "νεου ρευματος", που ισως και εσφαλμενα θεωρω, δεν θα τους ενδιεφερε κατι τετοιο !

 

Εστω και ενας γονιος να επαιρνε απαντησεις μετα απο google search, σε τετοιους προβληματισμους.. Θα διαπιστωνα για αλλη μια φορα, οτι το "myphone forum" δεν αποτελει απλα μια φωνη τεχνολογικης ενημερωσης, μεσα σε αυτον τον καταιγισμο..! Αλλα κατι πολυ ανωτερο ! Και αυτο το ξερω ηδη, ασχετως αν εγω απετυχα.. Δεν υπηρχε οταν ημουν 16 και μετεπειτα οταν το γνωρισα, δεν διαβασα οσο επρεπε τις σελιδες του ! Κατι θα επιανα και κατι θα καταλαβαινα, πριν γινω «θυμα» των ιδιων μου των ενεργειων ! Η κινητη τηλεφωνια, με ολα της τα τεχνολογικα παρελκομενα, εχουν τεραστια απηχηση σε ολους τους νεολαιους και οχι μονο ! Αρκει να εχουν κολλησει, απο καποιον το μικροβιο (εθισμο τολμω να πω..). Φαντασου αυριο, να εισαι εσυ ο Πατερας τους.. :!:

Αν και για εσενα, δεν το πιστευω σε καμια των περιπτωσεων :). Φιλε ChrisPlankton69 με την σπουδαια γραφη και την «αδιανοητη υπαρξη σκεψης» και οχι μονο ! Εισαι σιγουρα 19 ετων..? Η εγω εχω αποτυχει τοσο πολυ ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε... Σπρώξε τα παιδιά σου σε εποικοδομητική χρήση της τεχνολογίας... Όπως αυτη εδώ. 11χρονη κέρδισε $20000 στο Hackathon της AT&T σχεδιάζοντας App για την οδική Ασφάλεια! Η τεχνολογία είναι εργαλείο. Όπως το μαχαίρι. Μπορείς να κόψεις ψωμί, μπορείς και να σκοτώσεις κάποιον ;-)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

αριθμού του κέντρου μηνυμάτων κάπου στο 1997-98 και λειτουργούσε μόνο στα κινητα της Telestet...Πολυ απλα πηγαινες στις ρυθμίσεις και έβαζες τον αριθμο κέντρου μηνυμάτων μιας άλλης συγκεκριμένης χώρας (κάποιας αραβικής αν θυμάμαι καλα) και εστελνες όσα SMS ήθελες ΤΖΑΜΠΑ γιατι δεν χρεωνόταν στο λογαριασμό σου!!

 

Αυτη την εποχη την ειχα ζησει. Ημουν 20 -21 και θυμαμαι καπως το ειχα μαθει, τοτε ειχα ενα ericsson 768 θυμαμαι και καθε πρωι που ξυπναγα, πινοντας καφε και καπνιζοντας τα πρωινα τσιγαρα πριν φυγω για σχολη, εστελνα στους κολλητους που ειχαν κινητο sms για καλημερα!

Πω πωωωωω τι μου θυμησες τωρα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε... Σπρώξε τα παιδιά σου σε εποικοδομητική χρήση της τεχνολογίας... Όπως αυτη εδώ. 11χρονη κέρδισε $20000 στο Hackathon της AT&T σχεδιάζοντας App για την οδική Ασφάλεια! Η τεχνολογία είναι εργαλείο. Όπως το μαχαίρι. Μπορείς να κόψεις ψωμί, μπορείς και να σκοτώσεις κάποιον ;-)

 

Πολυ ωραια κουβεντα αυτη!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να φαντάζομαι τι γίνεται στα σχολεία τώρα, που μπήκε συνομιλία και στο 0.facebook.com... :(

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό άρθρο και συγχαρητήρια. Αναρωτήθηκα αρκετά για το αν θα έγραφα και εγώ δυο κουβέντες, θέλεις γιατί είμαι νέος στο φόρουμ η γιατί δεν θέλω να το παίζω έξυπνος, τέλος πάντων, λόγω σπουδών, επαγγέλματος και εμπειρίας και σαν γονιός είπα να γράψω κάτι που αφορά πρωτίστως εμένα. Φιλικά πάντα για όλους που είμαστε γονείς και για αυτούς που θα γίνουν στο μέλλον συμφωνώ για τα σχόλια περί της χρήσης της τεχνολογίας και σχολιάζω λίγο για το "αποτυχημένος" πατέρας που πήρε το μάτι μου. Το "αποτυχημένος" είναι ένα προσωρινό επίθετο που γίνεται πραγματικότητα μόνο όταν δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τίποτα από αυτά που έχουμε διαπιστώσει ως λάθη ( η συνηδειτοποίηση τους βέβαια είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση και μπράβο σε όσους την κάνουν). Το πατέρας βέβαια δεν αλλάζει είναι μόνιμη ιδιότητα και αυτό μετράει. Δεν γίνεται ούτε χρειάζεται να πείσουμε τα παιδιά μας για κάτι παρά μόνο τους εαυτούς μας αλλάζοντας εμείς και μετά από πολύ τεστάρισμα που θα μας κάνουν συνήθως ασυνείδητα, τα παιδιά κρίνουν, ακολουθούν και τα πάνε και καλύτερα είτε στον τομέα της τεχνολογίας είτε οπουδήποτε αλλού. Ελπίζω να μην κούρασα.
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο άρθρο! Μου ξύπνησε αναμνήσεις και νιώθω τυχερή που έζησα εκείνη την εποχή που ξεκίνησε η κινητή τηλεφωνία. Ήταν πως να το πω.... πιο "ρομαντικά". Τώρα έχουμε ξεφύγει τεχνολογικά αλλά πάντα θα τα θυμάμαι με νοσταλγία.

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

 

http://www.youtube.com/irinifitness

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!!! :bow::bow::bow:

 

Πολύ καλό άρθρο και συγχαρητήρια. Αναρωτήθηκα αρκετά για το αν θα έγραφα και εγώ δυο κουβέντες, θέλεις γιατί είμαι νέος στο φόρουμ η γιατί δεν θέλω να το παίζω έξυπνος, τέλος πάντων, λόγω σπουδών, επαγγέλματος και εμπειρίας και σαν γονιός είπα να γράψω κάτι που αφορά πρωτίστως εμένα. Φιλικά πάντα για όλους που είμαστε γονείς και για αυτούς που θα γίνουν στο μέλλον συμφωνώ για τα σχόλια περί της χρήσης της τεχνολογίας και σχολιάζω λίγο για το "αποτυχημένος" πατέρας που πήρε το μάτι μου. Το "αποτυχημένος" είναι ένα προσωρινό επίθετο που γίνεται πραγματικότητα μόνο όταν δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τίποτα από αυτά που έχουμε διαπιστώσει ως λάθη ( η συνηδειτοποίηση τους βέβαια είναι μεγάλη και δύσκολη υπόθεση και μπράβο σε όσους την κάνουν). Το πατέρας βέβαια δεν αλλάζει είναι μόνιμη ιδιότητα και αυτό μετράει. Δεν γίνεται ούτε χρειάζεται να πείσουμε τα παιδιά μας για κάτι παρά μόνο τους εαυτούς μας αλλάζοντας εμείς και μετά από πολύ τεστάρισμα που θα μας κάνουν συνήθως ασυνείδητα, τα παιδιά κρίνουν, ακολουθούν και τα πάνε και καλύτερα είτε στον τομέα της τεχνολογίας είτε οπουδήποτε αλλού. Ελπίζω να μην κούρασα.

 

Επειδή όντως η λέξη «αποτυχημένος» είναι μεγάλη, ειδικά για πατέρα που μεγάλωσε 1,2,3 ή και παραπάνω παιδιά, είναι καλό να ξέρουμε πότε κάνουμε χρήση της. Ειδικά αν έχεις βρεθεί στη θέση του δίπλα του (πχ εγώ) και ξέρεις πως αγωνίζεται για να σε μεγαλώσει, εκτιμάς κάποια πράγματα. Είναι εύκολο να ζητάς για παράδειγμα ένα iPhone σαν 17χρονος, αλλά αν δεν ξέρεις πόση κούραση και πόσος κόπος χρειάστηκε για να στο πάρει, αναθεωρείς πολλά.

 

Που θέλω να καταλήξω; Στα 19 μου βλέπω μόνο απαιτήσεις από πολλά παιδιά ίδιας ηλικίας σε μια δύσκολη εποχή. Και βλέπω εμένα να ξέρω τι ζητάω και να δουλεύω για να τα αποκτήσω. Ενώ άλλοι είναι με το ένα χέρι στον καφέ και το άλλο στο smartphone σε καφετέριες...

 

Μου ξύπνησε αναμνήσεις και νιώθω τυχερή που έζησα εκείνη την εποχή που ξεκίνησε η κινητή τηλεφωνία. Ήταν πως να το πω.... πιο "ρομαντικά".

 

Κάθε φορά που αγγίζω το 8850 και τα υπόλοιπα της συλλογής μου νιώθω όπως κι εσύ. «Ξυπνάνε» τα παιδικά μου χρόνια... :)

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Το μυστικό που κάνει την διαφορά είναι αυτό που είπες ¨δίπλα του¨. Σε έχει αφήσει ο πατέρας σου να μετέχεις στη ζωή του ενώ πολλοί δεν το κάνουν ανεξάρτητα των οικονομικών τους. Σωστά το λες ότι πολλά παιδιά έχουν απαιτήσεις σε δύσκολους καιρούς αλλά σχεδόν πάντα για να μην είμαι απόλυτος, υπάρχουν αιτίες για αυτή την συμπεριφορά που σχετίζονται με την οικογένεια.
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "κολλήσανε" πολλοί έτσι απότομα με τα κινητά τους. Από τη στιγμή που τα κλασσικά με το πληκτρολόγιο κινητά εξαφανίστηκαν από το εμπόριο και την εμφάνισή τους έκαναν τα κινητά αφής (είτε αυτά είναι με Android, είτε με iOS), όλοι άρχισαν να τα χρησιμοποιούν σα τρελοί. Να μπαίνουν στο διαδίκτυο, να κόβουν καρπούζια με το δάκτυλό τους κ.ο.κ.

Όπου και να πάω, όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και είτε "ανεβάζουν" φωτογραφίες στο Facebook, είτε γράφουν tweet στο Twitter.

Και το χειρότερο δεν είναι να βλέπει κανείς μας έναν μεγάλο να χρησιμοποιεί συνεχώς το κινητό του, αλλά να βλέπει παιδάκια να κάνουν το ίδιο.

 

Επίσης, πριν από λίγες βδομάδες, είχαμε πάει μια παρέα για καφέ στο Θησείο και μερικοί αντί να ψάχνουν ποια καφετέρια έχει τα περισσότερα κορίτσια (γιατί είμαστε και αγοράκια :O), έψαχναν ποια καφετέρια έγραφε "Free WiFi". Απ'ότι κατάλαβα, δεν έχει τύχει μόνο σ'εμένα αυτό γιατί όταν διηγήθηκα την ιστορία μου σε κάτι άλλα παιδιά, γύρισαν και μου είπαν, "Σε καταλαβαίνουμε". :blink:

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το λες ότι πολλά παιδιά έχουν απαιτήσεις σε δύσκολους καιρούς αλλά σχεδόν πάντα για να μην είμαι απόλυτος, υπάρχουν αιτίες για αυτή την συμπεριφορά που σχετίζονται με την οικογένεια.

 

Όταν θες να προσφέρεις τα πάντα χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες συμβαίνουν. Το κινητό μου δεν είναι καινούριο, αλλά και δεν ζήτησα καινούριο ακόμα. Κι όχι γιατί δεν θέλω ή δεν γίνεται να πάρω, αλλά γιατί δεν βλέπω λόγο αλλαγής ακόμα. Το πήρα για να κρατήσει όσο μπορέσει, όχι για να το «συρταριάσω» σε 1 ή 2 χρόνια.

 

DonJuan και γω ψάχνω το Wi-Fi έξω, για να φροντίζω άμεσα τα της ενημέρωσης σας εδώ. Όχι για να facebookάρω. Ένας client είναι αρκετός για να δω και να θαυμάσω ο,τι κινείται! ;)

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, πριν από λίγες βδομάδες, είχαμε πάει μια παρέα για καφέ στο Θησείο και μερικοί αντί να ψάχνουν ποια καφετέρια έχει τα περισσότερα κορίτσια (γιατί είμαστε και αγοράκια :O), έψαχναν ποια καφετέρια έγραφε "Free WiFi". :blink:

 

Λογικό, γιατί πιο εύκολα σερφάρεις στο net από το κινητό με free WiFi στο Θησείο, παρά «χτυπάς» κοριτσάκια εκεί :p

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Λογικό, γιατί πιο εύκολα σερφάρεις στο net από το κινητό με free WiFi στο Θησείο, παρά «χτυπάς» κοριτσάκια εκεί :p

 

μεγαλη αληθεια αυτο :lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους!! Εξαιρετικό άρθρο. Κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα... όλα χρειάζονται..αρκεί να γίνονται ισορροπημένα..από την στιγμή που χάσαμε την επαφή μας με την φύση και σταματήσαμε να λειτουργούμε σαν ''οικογένεια''...φτάσαμε σήμερα τα παιδιά (και όχι μόνο αυτά..αλλά και εμάς) να τους (μας) ενδιαφέρει ποιο είναι το περισσότερο τεχνολογικά εξελιγμένο ...και να επικοινωνούν κυρίως μέσω αυτής (της τεχνολογίας)...αρνούμαι ακόμα να αγοράσω smartphone (αν και πλέον πρέπει να το κάνω, καθώς η φύση της δουλειάς μου απαιτεί να έχω μαζί μου αρχεία doc,pdf powerpoint,excel) και αρκούμαι μέχρι στιγμής σε ένα nokia 3720 classic (εντάξει έχω μείνει λίγο πίσω..μην βαράτε..θα διορθωθώ σύντομα:))
Link to comment
Share on other sites

για μενα τα feature phones:

 

α) εχουν καλυτερη μπαταρια

β) δε κοστιζουν πολυ (wallet friendly)

γ) δεν εχεις το αγχος να πεσουν/γρατζουνιστουν κτλ

δ) και να σου χαλασει, απλα αγοραζεις αλλο

ε) δε σου βγαινουν τα ματια στο σερφαρισμα

 

οποιος θελει να εχει ιντερνετ και word/excel/κτλ, μπορει με λιγοτερα λεφτα (απο smartphone) να αγορασει tablet/netbook/notebook και δε θα εχει το θεμα να λιγωνεται η μπαταρια του τηλεφωνου του (αφου για κλησεις θα εχει μια απλη συσκευη).

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται αν έχεις τις σημαντικές πληροφορίες στο cloud? (Google, Microsoft, Apple, Dropbox και δε συμμαζεύεται);

Απάντηση: Παίρνεις ένα smartphone στα €250 - €300 και ένα tablet στα ίδια λεφτά και είσαι έτοιμος!

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

για μενα τα feature phones:

 

α) εχουν καλυτερη μπαταρια

β) δε κοστιζουν πολυ (wallet friendly)

γ) δεν εχεις το αγχος να πεσουν/γρατζουνιστουν κτλ

δ) και να σου χαλασει, απλα αγοραζεις αλλο

ε) δε σου βγαινουν τα ματια στο σερφαρισμα

 

οποιος θελει να εχει ιντερνετ και word/excel/κτλ, μπορει με λιγοτερα λεφτα (απο smartphone) να αγορασει tablet/netbook/notebook και δε θα εχει το θεμα να λιγωνεται η μπαταρια του τηλεφωνου του (αφου για κλησεις θα εχει μια απλη συσκευη).

 

Αδερφέ έτσι απλά οπως τα γράφεις δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο!! :)

Μα βρίσκεις απολύτως σύμφωνο!! ;)

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, πριν από λίγες βδομάδες, είχαμε πάει μια παρέα για καφέ στο Θησείο και μερικοί αντί να ψάχνουν ποια καφετέρια έχει τα περισσότερα κορίτσια (γιατί είμαστε και αγοράκια :O), έψαχναν ποια καφετέρια έγραφε "Free WiFi". Απ'ότι κατάλαβα, δεν έχει τύχει μόνο σ'εμένα αυτό γιατί όταν διηγήθηκα την ιστορία μου σε κάτι άλλα παιδιά, γύρισαν και μου είπαν, "Σε καταλαβαίνουμε". :blink:

 

E ναι... Να μην κάνουμε τσεκ ιν σε κάθε μέρος που πηγαίνουμε; Αμαρτία... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω εγώ... Ή παίρνεις συσκευή τύπου Padfone και συνδυάζεις και τα 2 (smartphone και tablet) σε πολύ καλή τιμή...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω εγώ... Ή παίρνεις συσκευή τύπου Padfone και συνδυάζεις και τα 2 (smartphone και tablet) σε πολύ καλή τιμή...

 

Πέστα ρε κουμπάρε... :up: Αλλά που να καταλάβουν τα δίκτυα και να το εισάγουν... :down:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω εγώ... Ή παίρνεις συσκευή τύπου Padfone και συνδυάζεις και τα 2 (smartphone και tablet) σε πολύ καλή τιμή...

 

Πέστα ρε κουμπάρε... :up: Αλλά που να καταλάβουν τα δίκτυα και να το εισάγουν... :down:

 

Δε νομιζω να τους συμφερει. Πιο μεγαλο κερδος εχουν οταν θα πουλησουν ξεχωριστά smartphone και tablet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...