Jump to content

Η άποψη σας… για το μέλλον και την πορεία των Windows Phone 8;


DJDB
 Κοινοποίηση

Η άποψη σας… για το μέλλον και την πορεία των Windows Phone 8;  

518 members have voted

  1. 1. Η άποψη σας… για το μέλλον και την πορεία των Windows Phone 8;

    • Η πορεία τους θα είναι εξαιρετική, με εντυπωσιακή εξάπλωση
      262
    • Λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα με τα Windows Phone 7
      202
    • Χειρότερη από την προηγούμενη έκδοση, πλήρης αποτυχία
      24
    • Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ
      30


Recommended Posts

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη διάθεση συσκευών με Windows Phone 8 και πριν αυτές φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων. Με την διείσδυση της πλατφόρμας των Windows Phone να αποτελεί ένα θέμα προς συζήτηση, κάτι που οφείλεται κυρίως στο χαμηλό μερίδιο αγοράς, οι νέες συσκευές με την ολοκαίνουργια έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος δείχνουν να αποτελούν μια αξιόλογη πρόταση. Το αν βέβαια αυτές θα προτιμηθούν τελικά από τον τελικό καταναλωτή είναι κάτι που μένει να φανεί.

 

Με την Nokia, την HTC, την Samsung αλλά και άλλες να έχουν ήδη παρουσιάσει ή να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν συσκευές με WP8, το ερώτημα που σχηματίζεται είναι προφανές: Μπορούν άραγε αυτές να πάνε την πλατφόρμα της Microsoft ένα βήμα παραπέρα και, εν κατακλείδι, να ανεβάσουν τα ποσοστά χρήσης των Windows Phone 8; Άλλωστε, στο παιχνίδι της πλατφόρμας αυτής φαίνεται να μπαίνει δυνατά και η HTC η οποία ανακοίνωσε πως ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με την Microsoft για να γίνουν τα smartphone της το «πρόσωπο» της διαφημιστικής καμπάνιας για αυτό το OS. Παράλληλα, η Nokia διατηρεί την γνωστή «στενή» συνεργασία με την MS, δείχνοντας πως η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού προσπαθεί να δημιουργήσει γερά θεμέλια για την νέα έκδοση των WP.

 

Το ερώτημα μας λοιπόν για αυτήν την εβδομάδα είναι το εξής:

 

Με βάση τις συσκευές που έχουμε δει ως τώρα αλλά και τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Microsoft, θα μπορέσουν τα Windows Phone 8 να διεκδικήσουν ένα ανταγωνιστικό κομμάτι από την πίττα με τα μερίδια αγοράς των λειτουργικών συστημάτων ή θα συνεχιστεί η «αμφιλεγόμενη» πορεία στα «χνάρια» των Windows Phone 7;

 

Φυσικά, πέρα από την επιλογή σας, μπορείτε να αναλύσετε την άποψη σας και με ένα σχετικό σχόλιο.

Edited by Mythozz
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας. Θεωρώ ότι το Android δε θα καταφέρει να το "χτυπήσει", θα αυξήσει το ποσοστό του απέναντι στους ανταγωνιστές, επομένως θα πάρει και μερίδιο από εκείνους, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να πατήσει κορυφή.

 

Με το πέρασμα του χρόνου βέβαια πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά δε θεωρώ ότι θα καταφέρει να "χτυπήσει" τους ανταγωνιστές.

 

Προσωπικά και όσο το είδα, δεν το συμπάθησα ποτέ, επομένως μάλλον "παίζει" να είμαι πάρα πολυ αυστηρός μαζί του.

MY ANDROID DEVICES HISTORY

HTC Desire HD > HTC Evo 3D > Samsung Galaxy Nexus > Samsung Galaxy Note II > LG G2 > LG G Flex 2 > Samsung Galaxy Note Edge > Meizu MX4 Pro > LG G4 > Xiaomi Mi 5 > Samsung Galaxy S8+ > Huawei P20 Pro > Huawei Mate 20 Pro > Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

η γνώμη μου είναι ότι η μικρομάλακη θέλει να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πάρτω και φύγε όπως της apple και της blackberry :O
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το ερώτημα που θέτετε είναι εξαιρετικά πρόωρο.

 

Ακόμα δεν είδαμε τις σχετικές συσκευές, ακόμα δε διαβάσαμε ολοκληρωμένα tests και δε δόθηκε ο χρόνος στο νέο λειτουργικό να δείξει εάν στην πράξη βγάζει προβλήματα ή όχι. Κοινώς τα δεδομένα που έχουμε είναι εξαιρετικά λίγα, οπότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, εφόσον η όποια άποψη δε μπορεί να βασιστεί τόσο σε πραγματικά γεγονότα, όσο κυρίως σε ευχολόγια.

 

Καλό θα είναι να περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου, και τότε να επαναλάβετε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ώστε να μπορούν όλοι να εκφράσουν μια άποψη που θα βασίζεται περισσότερο σε πραγματικά γεγονότα, και λιγότερο σε εικασίες.;)

Link to comment
Share on other sites

@noman μα με βάση αυτά που έχουμε δει και ακούσει ως τώρα αλλά και από την πορεία του λειτουργικού ως σήμερα, ζητάνε την άποψη σου για την πορεία του 8! Δεν μας είπαν να βάλουμε λεφτά και να ποντάρουμε, συζήτηση κάνουμε!

 

Η δική μου γνώμη είναι ότι θα από το 2.1% παγκοσμίως... θα πάνε στο 3-4%! Θα πάνε λίγο καλύτερα δλδ! Δεν ξέρω όμως αν θα έχει διάρκεια αυτό! ;)

 

Πάντως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφανιστεί η Microsoft από τον χάρτη σε consumer products και να μείνει μόνο στις δουλειές και αγορές καταναλωτών σε PC/laptops!

Και μην μου πείτε για ανταγωνισμό και κουραφέξαλα διότι και χωρίς την Microsoft μια χαρά προχωράει το "σύστημα"!!

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Επειδή σαν χρήστης WP7.5 έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος, από κάθε πλευρά, είμαι σίγουρος πως τα WP8 θα πάνε πολύ καλά.

Το θέμα είναι να τα υποστηρίξουν όπως πρέπει οι κατασκευαστές και οι εταιρίες κινητής.

Η "κινητή" ιστορία μου: Motorola T180, Nokia 3310, Nokia 3650, Motorola V3, Samsung D900, iPhone 3G, HTC 7 Trophy, Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 1520, Samsung Galaxy S7 Edge
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είχα ποτέ windows mobile κινητό και γενικά δεν θα έλεγα οτι συμπαθώ τα προϊόντα της microsoft ( με μόνη εξαίρεσή το ΧΒΟΧ)

 

ΑΛΛΑ... θεωρώ οτι το 8αρι θα τις βγεί (γενικά ) της microsoft....

 

και να το αιτιολογήσω....

 

Οι βασικοί "μέτοχοι" του windows mobile είναι: Η microsoft, h NOKIA, και η HTC! τι κοινό έχουν οι εταιρίες αυτές; έχουν ως τελευταία τους ευκαιρία επιβίωσης το Windows Mobile 8 . ΟΚ η microsoft δεν είναι σε αυτήν την κατάσταση, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει θέσει μεγάλο στοίχημα που δεν την παίρνει αυτές τις εποχές να το χάσει (βλέπε vista, ZUNE, κ.α.). Οπότε και για την microsoft που έχει επενδύσει (αυτές τις εποχές) σε λογισμικά και hardware ( windows mobile 8 , windows 8 , windows rt 8 , server 8 , SURFACE κ.α) απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.

Για την ΝΟΚΙΑ και την HTC τα ξέρετε .... Όλα αυτά ότι δηλαδή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ να κινούνται στην αγορά με την λογική άλλων εποχών (αν θέλεις αυτό είναι ... αλλιώς μην σώσεις και το πάρεις) συν του ότι όντως το windows mobile 8 , δείχνει να είναι πολύ στρωτό λειτουργικό (θυμάμαι τα windows mobile 5 kai 6 :X ) , πιστεύω οτι δεν παλέυουν απλά αυτές οι εταιρίες για το χρήμα , αλλά για την επιβίωσή τους....

 

Για αυτό λοιπόν θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλύτερα του αναμενόμενου !

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

πιστεύω θα πάνε χάλια... και ο λόγος είναι ότι ενώ τα χαρακτηριστικά τους είναι top γιατί να πας να δώσεις τόσα χρήματα για μια συσκευή που είναι τόσο κλειδωμένη όσο το iPhone;;;;; Καλύτερα Android... ;)
Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που δεν έχουμε δει καν τα χαρακτηριστικά των wp8,φαίνονται πολυ ελπιδοφόρα,με λιγότερα κλείδωματα απο το iphone. Ίσως η ανάγκη της Microsoft να εδραιωθεί στην αγορα ,την αναγκάσει να δώσει περισσότερες ελευθερίες στους χρήστες.
Link to comment
Share on other sites

Όσο τα windows 8 θα διεισδύουν στα pc και tablet, τόσο θα ανεβαίνουν και τα wp8. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος 6μήνου όπου θα υπάρχει σταδιακή αύξηση και μετά από αυτό το διάστημα πιστεύω οτι θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ο κόσμος θέλει απλότητα και να έχει το ίδιο περιβάλλον στο pc του στο tablet και στο κινητό. Κάτι που έχει κάνει το icloud του μήλου στο διαμερισμό των αρχείων, αλλά σε πολύ καλύτερη έκδοση με το διαμερισμό περιβάλλοντος εργασίας!

Το android δεν το σταματάει με τίποτα, αλλά πιστεύω οτι μπορεί να κλέψει πελατεία από iOS. Όλα θα παιχτούν στην αποδοχή αλλά και την εξοικείωση των Windows 8. Αυτό θα γίνει όμως σε βάθος χρόνου γιατί όλοι γνωρίζουμε οτι όταν αλλάζει ένα λειτουργικό στο pc, δεν τρέχουν όλοι να το βάλουν, με εξαίρεση την αγορά καινούργιου μηχανήματος.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα δεν ξέρω για το λειτουργικό αλλά όταν είδα τα windows 8 στον υπολογιστή μου έκανα εμετο
το πουλάω το σπίτι: http://gr.grepolis.com/invite-321828-gr10
Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση ότι θα πάνε αρκετά καλά. Σταδιακά θα ανεβάζουν συνεχώς μερίδιο. Με τι ρυθμούς θα γίνει αυτό δεν ξέρω.

Αυτή την αίσθηση την έχω γιατί αυτή τη φορά η microsoft φαίνεται να το έχει πάρει πολύ σοβαρά. Έχει προσελκύσει developers, διοργανώνει συνέχεια events για devs γύρω από win 8, wp 8. Έχει ρίξει λεφτά για διαφήμιση, σε σχέση με τα 7 έχει βγάλει φοβερές συσκευές και συν όλων των άλλων, όταν βγήκαν τα wp7 δεν είχε ακουστεί σχεδόν καθόλου σε αντίθεση με τώρα που έγινε μεγάλος ντόρος.

Κι επίσης συν το ότι θα είναι μια κοινή πλατφόρμα για κινητά , τάμπλετ, υπολογιστές που είναι πολύ θετικό αυτό.

Edited by Johnious13

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

Όσο τα windows 8 θα διεισδύουν στα pc και tablet, τόσο θα ανεβαίνουν και τα wp8.

Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

θα πρεπει να υπαρχει μια ενδιαμεση επιλογη αναμεσα στην πρωτη και τη δευτερη επιλογη.

το μελλον των wp8 ξεκαθαρα ειναι πλεον θεμα marketing. αν οι συσκευες με wp προωθηθουν οπως αυτες με την 7 εκδοση η πορεια τους θα ειναι η ιδια. στα wp7 η ΜΟΝΗ εταιρεια που εδειξε οτι ενδιαφερεται για την πλατφορμα ηταν η nokia. η Htc ουτε commercials δεν εφτιαξε για τα windows phone. πρεπει samsung/nokia/htc απο τη στιγμη που ειναι οι μονες εταιρειες για την ωρα που φτιαχνουν wp να "σπρωξουν" στην αγορα τα προιόντα τους. πρεπει ομως και η ms αυτη τη φορα μαθαινοντας απο τα λαθη της με τα wp7 να παρει την κατασταση στα χερια της και να λαβει πιο ενεργο ρολο στην προωθηση της πλατφορμας. η nokia προφανως και θα διαφημισει τις συσκευες της, η samsung οχι (φανηκε κιολας απο το ativ s οτι ειναι σε φαση πειραματισμων με τα wp8) και ελπιζω οτι πλεον η htc με τη νεα συμφωνια της με τη ms θα προωθησει τα 8x και 8s τα οποια ειναι μαλιστα οτι καλυτερο εχει βγαλει σε wp η εταιρεια. Ειναι ευκαιρια για την htc τωρα που η samsung γιγαντωνεται στο android και πεταει τους υπολοιπους απεξω να ανοιξουν την αγορα των wp και να εχουν ενα καλο μεριδιο κι εκει. η samsung παλι αν δεν αλλαξει πορεια με τα wp κινητα της θα μεινει τελευται στην πλατφορμα... δειτε κι εδω στο poll

http://www.wpcentral.com/poll-nokia-lumia-920-htc-8x-samsung-ativ-s-which-will-be-yours

 

 

@d2000217 και χωρις την apple μια χαρα προχωραει το συστημα μην αγχωνεσαι

Edited by bahamut_zero

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Link to comment
Share on other sites

Αν δε βγάλουν συσκευές σε τιμές 200€ και κάτω, δε νομίζω να δούμε καμία πορεία αντίστοιχη του Android. Ειδικά με τις τωρινές συνθήκες.
Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί η Microsoft να έχει τα περίεργα και τα κολληματά της, όμως της αναγνωρίζω κάτι : όλα τα προϊόντα της είναι ποιοτικά και αξίζουν τα χρήματά τους. Τα WP8 σαν λειτουργικό είναι σημαντική βελτίωση των 7 και 7.5 και όπως φαίνεται, αφού περιστοιχίζονται από ισχυρό hardware, θα πάνε καλά.
Link to comment
Share on other sites

πιστεύω και εγώ ότι αυτό το περιβάλλον κοινής επιφάνειας εργασίας θα τραβήξει αρκετό κόσμο και δίκαια κατά την άποψη μου( για πολλούς λόγους και κυρίως διαθεσιμότητας που στο clouding είναι σημαντικό πράγμα)
Link to comment
Share on other sites

Eπειδή η εμφάνιση αποτελεί το νούμερο ένα κριτήριο για αγορά τηλεφώνου από τον μέσο χρήστη και με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα,αναμένω αλματατώδη άνοδο των πωλήσεων συσκευών wp8
Link to comment
Share on other sites

θα ελεγα οτι θα τα πανε μετρια ,μπορει να χουν καποια ανοδο αλλα οχι σε τοσο υψηλα επιπεδα.

ασχετο αλλα τα windows 8 το pc μου δεν θα δει ,μου σκασε μουρη πλακακια και παρακολουθηση δεδομενων για βελτιωση της εμπειριας ταχα...

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

Η δημοσκόπηση έπρεπε να έχει περισσότερες επιλογές, εξού και γιατί η απάντηση μου πάει στο "δεν γνωρίζω δεν απαντω".

 

Θεωρώ ότι θα πάνε καλύτερα από τα 7.χ , θα φάνε πίττα από το iOS κυρίως, και δευτερευόντως από το Android. Το κοινό που απευθυνεται ειναι το κοινό που θέλουν κάτι διαφορετικό αλλά επίσης no brainer logic.

 

Do your math.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω τα Windows 8 άνετα μπορούν να πάνε καλά εφόσον για ξεκίνημα θα έχουν απο πίσω τους μια Nokia και μια HTC και στη συνέχεια όλο και κάποιοι άλλοι θα μπουν πιο δυναμικά. Εφόσον πάνε καλά βέβαια... Και εφόσον βομβαρδιστούμε οι καταναλωτές και με πολύ πλήση και διαφήμιση. Δεν ξέρω από ποιους θα φάνε αλλά με τα χρωματάκια τους τα περίεργα και με τα πλακάκια τους και γκομενίτσες ακόμα μπορούν να τραβήξουν. Και δεν είναι τυχαίο να σε λένε microsoft. Είσαι από καλή φάρα. Εγώ πάντως μετά από Galaxy S1 που είχα και S3 που έχω τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κάποια στιγμή όμως ίσως μου κινηθεί η περιέργεια να δω τι βάζει και κανάς καινούργιος. Λέω ίσως..
Link to comment
Share on other sites

εγω δοκιμασα ενα ταμπλετ καινουριο της hp με windows 8 και νομιζω οτι μου αρεσαν αρκετα...φανταζομαι οτι και σε κινητο πανω κατω τα ιδια θα ναι..?
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως η επόμενη γενιά θα τα πάει πολύ καλά , τα 9...

Και να εξηγήσω. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η πλήρη συνεργασία pc-phone αλλά τα 8 στον υπολογιστή όπως και να το κάνουμε είναι ... vista

Φυσικά και δεν θα βάλω 8 σε κανένα υπολογιστή μου. Σίγουρα μια σχετική διείσδυση θα την έχουν , λόγω των νέων laptop που θα έρχονται με 8άρια από ένα σημείο και μετά αλλά ως εκεί.

Τα 8 ακόμα και bugless να εμφανιστούν από την αρχή , είναι πολύ πίσω από το ανοιχτό android και μόνο με τον "γίγαντα" ios μπορούν να τα βάλουν.

Αλλά και εκεί δε νομίζω να μπορέσουν να κάνουν κάτι σοβαρό. ένα 10% θα το φτάσουν πιστεύω λόγω Nokia και HTC

Φυσικά μιλάω χωρίς να έχω πλήρη άποψη , δεν τα έχω δουλέψει. Αλλά και δεν πρόκειται μιας και a priori μου στερούν πράγματα που χρειάζομαι.

Gh174 G-500 768 GD-70 8210 Z-5 SL45 8310 515 T68 T68i 7650 P800 T600 gd-87 SL 55 GX20 3650 P900 GX30 410i 7610 V902 8020 K750i N73 N95 Kaiser II N95 8gb, N85 E55 E52 SGS SGS2 SGS3 NoteII Note3 Note4 SGS7e Note8 P20pro  P30pro Pixel6Pro VivoX60Pro Iphone14ProMax ...Keep on Spending!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

 

προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα κάνει πολλά πράγματα. το παιχνίδι χάθηκε νωρίτερα. βέβαια μιλάμε για την microsoft και τη δυνατότητα να ρίξει πολύ χρήμα. ωστόσο, αντιπροσωπεύει το όνομα αυτό κάτι πια συντηρητικό και εκτός αγοράς για χρόνια. επομένως, κατά τη δική μου λογική, το android και το ios, δεν θα χάσουν πολλά πράγματα. Από κει και πέρα αν ανοίξει το λειτουργικό σε περισσότερους κατασκευαστές σίγουρα θα πάρει ένα μερίδιο. Αν οι συσκευές επιμένω έχουν χαμηλή τιμή διείσδυσης. Προσωπικά μιλάω για ένα επίπεδο τιμής 120 ευρώ ανώτατα σε συσκευή τύπου galaxy ace, sony neo v.

Βιομηχανία Υποταγής Συνειδήσεων - Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...