zlaths Δημ. June 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2005 Γεια σας . Θελω να βαλω συνδεση ADSL . Εχω PSTN συνδεση FORTHNET . Εχω δυο υπολογιστες , σε διαφορετικους οροφους και τους εχω συνδεσει με καλωδιο για να χρησιμοποιω ενα λογαριασμο για τη συνδεση στο ιντερνετ . Για να μπαινω στο ιντερνετ και απο τους δυο ταυτοχρονα ή μονο απο τον ενα πρεπει να φτιαξω δικτυο με 2 καρτες δικτυου και router ? Το καλωδιο που εχω μπορει να με βοηθησει σε κατι ? Αν παρω το ADSL IN A BOX και χρησιμοποησω το router θα μπορω να μπαινω στο ιντερνετ ? Ευχαριστω . [sIGPIC][/sIGPIC] ::Alma Libre - My Blog A blog by an IT student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. June 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2005 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=5800 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=73542 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2005 Γεια σας . Θελω να βαλω συνδεση ADSL . Εχω PSTN συνδεση FORTHNET . Εχω δυο υπολογιστες , σε διαφορετικους οροφους και τους εχω συνδεσει με καλωδιο για να χρησιμοποιω ενα λογαριασμο για τη συνδεση στο ιντερνετ . Για να μπαινω στο ιντερνετ και απο τους δυο ταυτοχρονα ή μονο απο τον ενα πρεπει να φτιαξω δικτυο με 2 καρτες δικτυου και router ? Το καλωδιο που εχω μπορει να με βοηθησει σε κατι ? Αν παρω το ADSL IN A BOX και χρησιμοποησω το router θα μπορω να μπαινω στο ιντερνετ ? Ευχαριστω . Aν έχεις ήδη περάσει καλώδιο ανέμεσα στους ορόφους καλύτερα να αποφύγεις το wireless (που ρωτάς σε άλλο θέμα). Θα συνδέεται κάθε PC πάνω στον router σου. Θα μπει ο router στον έναν όροφο και με το καλώδιο που υπάρχει θα συνδέσεις το PC που είναι στον άλλον όροφο στον router. Διάβασε τον οδηγό DSL για να δεις τι πρέπει να κάνεις, και συγκεκριμένα τις ερωτήσεις 6,7 και 9. Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peiraiotakos Δημ. June 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2005 i karta tis forthnet den dini 47 meres.. ala 2 oloklirous imerologiakous mines. energopiisi eos telos tou mina autou.. http://www.ert.gr/site/news/photos/2005/7/internet_xxxx.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hengeo Δημ. June 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2005 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά πήρα την απόφαση να κρατήσω το ISDN, τόσο για την αναγνώριση κλήσεων, όσο και για τον φαξ, δεν είναι μεγάλη η διαφορά εξάλλου. Ετοιμάζω την αίτηση για Dsl! :D :D :D Η γνώση είναι το υλικό, η σοφία είναι να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NeTBoY Δημ. June 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2005 Έχω φτιάξει ένα μικρό LAN, με 3 PC. Τον Απρίλιο έβαλα DSL από την OteNet, συνδέοντάς το πάνω στο hub που είχα ήδη από το LAN. Όλα ωραία και καλά...δούλευαν όλα τα PC αρχικά. Μετά απο κανα μήνα, αρχίσε καπου-καπου να μου κάνει προβληματάκια. Την μία δεν δούλευε το ένα PC, μετά απο λίγο, αφου άλλαζα τις ρυθμίσεις για κανα μισάωρο, δούλευε πάλι, με τις ρυθμίσεις που είχα και όταν χάλαγε. Μου τα έκανε αυτά περίπου 2-3 φορές το μήνα. Τώρα έχουν φάει flash και τα 3 και δεν δουλεύει τίποτα! Έχω δοκιμάσει: restart τον router (JetSpeed 520), έχω κάνει firmware update στον router, έχω ξαναπεράσει χειροκίνητα πάλι όλες τις ρυθμίσεις και TCP/IP αλλά και τις ρυθμίσεις του router. Το περίεργο είναι ότι τα PC φαίνεται ότι επικοινωνούν κανονικά με τον router, από την εντολή ping από command prompt. Τις μπορεί να πταίει??? :worry: Να σημειώσω ότι όλο αυτό το διάστημα, το LAN δεν δούλευε όπως θα'πρεπε, καθώς είχε κατι κολληματάκια, και συγκεκριμένα, όταν δούλευε το LAN δεν δούλευε το DSL και το αντίστροφο. Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιές ακριβώς είναι οι ρυθμίσεις για ένα DLS over LAN δίκτυο? Εγώ αυτό που έκανα είναι να έχει το κάθε PC διαφορετική IP, και όλες οι άλλες ρυθμίσεις να είναι κοινές για όλα τα PC. Sorry για το μεγάλο post.... :O :cry: http://image.pbase.com/u44/mrnet/small/28487380.bmw.jpg BMW M POWER RULEZZZZZZZZ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. June 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2005 για πες πιο αναλυτικά τι ρυθμίσεις και διευθύνσεις έχεις δώσει στον κάθε υπολογιστή και στον ρουτερ... [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NeTBoY Δημ. June 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2005 Εδώ είναι οι ρυθμίσεις για ip κλπ http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPJetSpeed500Ethernet.htm#a1 και εδώ είναι οι ρυθμίσεις του router http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPJetSpeed500Ethernet_b.htm Οι διαφορές από το ένα pc στο άλλο όσον αφορά τις ρυθμίσεις είναι στην ip. Δηλαδή το ένα έχει 192.168.1.2 , το 2ο 192.168.1.3 και το 3ο 192.168.1.4 Αυτές δεν είναι οι απαραίτητες ρυθμίσεις?? http://image.pbase.com/u44/mrnet/small/28487380.bmw.jpg BMW M POWER RULEZZZZZZZZ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. June 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2005 Δοκίμασε να ρυθμίσεις του jetspeed να δίνει αυτόματα IPs μέσω DHCP (αν το υποστηρίζει) ή την αγορά ενός router που υποστηρίζει κάτι τέτοιο (π.χ. US Robotics 9105, Alcatel Speedtouch 510, Alcatel Speedtouch 530 + switch). Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο το Alcatel Speedtouch 530 + switch και έχω δίκτυο που δουλεύει και μοίρασμα της DSL σε όποιο pc και αν συνδεθεί με το switch. Μήπως το hub δημιουργεί τα προβλήματα; Και εγώ είχα ενα προβληματικό hub και δε δούλευε τίποτα. Ενδεικτικά: Ένα επώνυμο switch 5 port κοστίζει € 26 To US Robotics 9105 (που περιλαμβάνει και 4-port switch) κοστίζει € 59 To Speedtouch 530 (χωρίς switch) κοστίζει € 59 Το Speedtouch 510 (που περιλαμβάνει και 4-port switch) κοστίζει € 95 Άρα με € 59 που κοστίζει το US Robotics παίρνεις ένα καλύτερο router από το Jetspeed και μαζί switch, οπότε μάλλον έτσι λύνεις το πρόβλημά σου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NeTBoY Δημ. June 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2005 Δεν νομίζω να φταίει το hub, καθ'ότι πριν βάλω DSL και το συνδέσω πάνω, το δίκτυο δούλευε μια χαρά. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι θέμα ρυθμίσεων. Με το που ανοίγω το pc, συνδέομαι με κάποιο pc για να πάρω κάποια αρχεία π.χ. , όλα κυλούν ομαλά, και μόλις μπαίνω σε κάποια σελίδα ή γενικότερα πάω να χρησιμοποιήσω το net (δηλαδή ταυτόχρονη χρήση του net με το lan), κολλάει... Ακούω γνώμες.... http://image.pbase.com/u44/mrnet/small/28487380.bmw.jpg BMW M POWER RULEZZZZZZZZ!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gravis Δημ. June 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 24, 2005 Για σωστη και σοβαρη βιντεοτηλεφωνια μονο μεσω ISDN, Με Χρήση ISDN Βιντεοτηλεφωνου όπως το T-VIEW της Siemens. Το ISDN σχεδιάστηκε εξαρχής για να υποστηρίζει εικονοτηλεφωνία χρησιμοποιώντας και τα 2 καναλια για καλυτερη ποιότητα. Μεσω PSTN το αποτέλεσμα ειναι φτωχό χρησιμοποιόντας διάφορα πρωτόκολλα συμπίεσης. Μην ξεγελιέστε απο την διαφήμηση τις Tellas που φένετε οτι ο εγγονος σε φανταστική ποιότητα, ειναι εφφε! Οχι δεν υπάρχει συμβατότητα 3G videophone me Σταθερό τηλέφωνο, είτε ειναι ISDN είτε Tellas.. για την ώρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
macovet Δημ. June 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2005 Θέλω :D να εκτρέπω τις εισερχόμενες κλήσεις που έχω σε ένα σταθερό, μέσω internet/voip ώστε να μπορώ να τις απαντάω από οποιοδήποτε άλλο μέρος έχω πρόσβαση στο internet. Θέλω όταν δεν είμαι on-line για να απαντάω στις κλήσεις μου, οι κλήσεις να προωθούνται σε voice-mail στο οποίο θα έχω πρόσβαση μέσω internet. Σε δεύτερη φάση, θέλω να μπορώ να κάνω κλήσεις voip μέσω internet από οποιοδήποτε άλλο μέρος έχω πρόσβαση και οι κλήσεις αυτές να τερματίζουν χρησιμοποιώντας την σταθερή σύνδεση που έχω στην έδρα μου. Αυτά! Ζητάω πολλά? Καμιά σκέψη κανείς? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. June 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2005 Καλημέρα. Θα ήθελα την άποψη σας για το καλύτερο πακέτο μεταξύ ADSL in a box και teledome activ8! Over isdn (αν και δεν έχει μεγάλη σημασία). Η forthnet με 177€ δίνει 4 μήνες & 4 ώρες δωρεάν αστικές το μήνα η δε teledome με 160 δίνει 5 μήνες... :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tax_opari91 Δημ. June 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2005 Εγω θα σου ελεγα Forthnet για εναν και μονο λογο.... Γιατι ειναι η Forthnet και η Teledome ειναι η Teledome. Αλλη αξιοπιστια ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. June 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 25, 2005 Μου κάνει εντύπωση που ξέρεις τι θέλεις και δεν γνωρίζεις το skype! Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cuper Δημ. June 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2005 Σύμφωνα με το ένθετο "Οικονομία" του Έθνους της Κυριακής,τα μερίδια των εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας τον κλάδο, βάση της τηλεπικοινωνιακής κίνησης διαμορφώνονται ως εξής: OTE 78,00 % TELLAS 7,26 % TELEPASSPORT 4,40 % FORTHNET 3,96 % LANNET 3,08 % ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 3,30 %. Το ένθετο δεν αναφέρει ξεκάθαρα ποια χρονική περίοδο αφορούν τα στοιχεία, αλλά μάλλον είναι για το Ά τρίμηνο του 2005. Ξέρει κανείς πώς κυμαίνονταν τα μερίδια σε περασμένες περιόδους,ώστε να κάνουμε μια σύγκριση;Απέσπασαν οι εναλλακτικοί μεγαλύτερο μερίδιο από τον ΟΤΕ ή έμειναν στάσιμες;Ποιές εταιρείες μεγάλωσαν το μερίδιο τους και ποιες υποχώρισαν; Ενδιαφέρον αναμένεται το μέλλον στην σταθερή.Στον ΟΤΕ η περίφημη εξυγίανση και η μείωση του κόστους.Η Lannet διάβασα βρήκε Σουηδό επενδυτή.Παλιότερα ακουγόταν για συνεργασία Forthnet με την ATHK.Η "μαμά" της Tellas, WInd και ο αιγύπτιος "παίκτης".Η Telepassport με την ανάπτυξη του δικτύου της,10 νέοι κόμβοι.Η Vivodi με την έμφαση στην ευρυζωνικότητα,voIP,ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.Η Q άραγε παρόλο που δίνει έμφαση στην κινητή,αν όντως βρει στρατηγικό επενδυτή θα στραφεί ποιο δυναμικά στην σταθερή;Tι γίνεται με Altec,Algonet,Cosmoline,υπόλοιπους; Περιμένω σχόλια,παρατηρήσεις,πληροφορείες. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 26, 2005 Έχουν γραφτεί και στοιχεία από παλιότερες περιόδους εδώ. Αν θες γράψε και αυτά τα στοιχεία εκεί για να τα έχουμε όλα μαζεμένα σε ένα thread. Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teo_l20 Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 εγώ σου προτεινω της φορθνετ γιατι ειναι μια μεγαλη εταιρια η φορθνετ :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Κανένα από τα 2. Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pvinis Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Geia sas! loipon.. exo tria pc kai mono o enas exei PSTN sindesi me ISDN grammi. Thelo na valo dsl kai na to xrisimopoio se olous. Pos tha to kano? me adsl router i kati tetoio(thelo plirofories...!) i me diktio kai enan apo tous treis os kentriko? Paizei rolo i apostasi apo ton OTE kai an nai poso? skeftomai na paro to adsl in a box afou exo idi forthnet... prepei na ksero kati allo? thanx! -->pvinis<-- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Κανένα από τα 2.Αλλά τι; Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω την adsl μόνο για το καλοκαίρι! Οπότε μάλλον για κάποιο πακετάκι πάω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Αλλά τι; Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω την adsl μόνο για το καλοκαίρι! Οπότε μάλλον για κάποιο πακετάκι πάω! Α. Αν είναι έτσι (μόνο για το καλοκαίρι και μετά κόψιμο) πάρε όποιο πακέτο έχει τον καλύτερο εξοπλισμό και είναι και φθηνότερο, αλλά μην πάρεις της OTEnet γιατί νομίζω ότι πρέπει μετά να κάνεις αίτηση διακοπής για να σου κόψουν και την πρόσβαση. Ούτως ή άλλως είτε για 3 μήνες είναι είτε για 4 το ίδιο σου κάνει. Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=5800 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Δες στον οδηγό DSL: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=54752 Ερώτηση 9. Φυσικά και το in-a-box είναι κακή επιλογή, αφού δεν περιλαμβάνει router. Αγόρασε τον US Robotics 9105 που έχει με διαφορά το καλύτερο value for money (κάνει μόλις 70€ και έχει δυνατότητες και ποιότητα πολύ ακριβότερων μηχανημάτων). Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
K700i_maniakos Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Συμφωνώ κι εγώ. Όπως είχαν βγει πακέτα για pstn και isdn γραμμή έτσι θα έπρεπε να είχαν βγεί και πακέτα για router ή usb modem. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts