Jump to content

«Πέμπτη βράδυ»: Ο Jussi Hurmola, CEO της Jolla, μιλάει αποκλειστικά στο myphone!


DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο myphone.gr ξεκινάμε από σήμερα μια καινούργια στήλη. Το όνομα αυτής «Πέμπτη Βράδυ». Στη στήλη αυτή θα φιλοξενούμε συνεντεύξεις από άτομα του χώρου της κινητής τηλεφωνίας, των smartphone και της ευρύτερης αγοράς που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ξεχωρίζουν και θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους πάνω σε μια σειρά θεμάτων.

 

Για τα «εγκαίνια» της στήλης αυτής, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι «δυνατό». Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε μαζί μας ένα μικρό ταξίδι, προς τα βόρεια της Ευρώπης, μιας και θα κατευθυνθούμε προς το μακρινό Ελσίνκι της Φινλανδίας. Εκεί, θα συναντήσουμε τον Jussi Hurmola, το διευθύνοντα σύμβουλο μιας νεοσύστατης και ιδιαίτερα ελπιδοφόρας προσπάθειας, της Jolla, σκοπός της οποίας είναι η συνέχιση της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος MeeGo και η παρουσίαση συσκευών που θα το χρησιμοποιούν.

 

Όλα είναι έτοιμα και ο Jussi πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Τον καλούμε να πάρουμε το θέμα από την αρχή και έτσι του ζητούμε να μας μιλήσει για την Jolla, το προσωπικό που αυτή απασχολεί και τους οικονομικούς της πόρους. Και κάπως έτσι η συνέντευξη ξεκινάει.

 

Jussi Hurmola: Η Jolla είναι η εταιρεία που θα αναβιώσει το οικοσύστημα του MeeGo και θα παρουσιάσει στην αγορά ένα ανατρεπτικό smartphone. Δημιουργήθηκε το 2011 και σήμερα απασχολεί 50 άτομα. Η ιδέα για την δημιουργία αυτής παρουσιάστηκε όταν η Nokia μετατόπισε την στρατηγική της από το MeeGo στα Windows, με τους ανθρώπους-κλειδιά του MeeGo να θέλουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη τόσο αυτού όσο και των συσκευών που θα βασίζονται σε αυτό. Η χρηματοδότηση μας βασίζεται σε ιδιώτες επενδυτές τόσο από την Φινλανδία όσο και από τον διεθνή χώρο. Επιπρόσθετα, έχουμε την συνήθη υποστήριξη που παρέχεται σε νεοσύστατες εταιρείες από την φινλανδική κυβέρνηση.

 

DJDB: Η Jolla δημιουργήθηκε μετά την αλλαγή πλάνων από την Nokia και την επικέντρωση αυτής στα Windows Phone. Τι feedback έχετε ως τώρα (αν έχετε) από την Nokia και ποια η άποψη σας για την πορεία που έχει πάρει αυτή τους τελευταίους μήνες;

 

J.H.: Είναι φυσικό πως αγαπάμε το MeeGo και πιστεύουμε σε αυτό, προσπαθώντας να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η Nokia άλλαξε στρατηγική και ελπίζουμε πως η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρεία και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

 

DJDB: Από την στιγμή που δημιουργήθηκε η Jolla, υπάρχει ενδιαφέρον από την κοινότητα των developer για την περαιτέρω ανάπτυξη του MeeGo αλλά και εφαρμογών για αυτό;

 

J.H.: Ναι, η κοινότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Jolla και του MeeGo και θα παρουσιάσουμε το πλάνο μας γύρω από το θέμα των εφαρμογών αργότερα, μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

 

DJDB: Τα λειτουργικά συστήματα για smartphone παρουσιάζουν υπερπληθυσμό και πληθώρα επιλογών για τον τελικό χρήστη. Θεωρείτε πως υπάρχει χώρος για περαιτέρω διείσδυση του MeeGo; Τι σας δίνει ελπίδα ότι θα μπορέσετε να πετύχετε τον δικό σας σκοπό και τι παραπάνω προσφέρει το OS αυτό?

 

J.H.: Ναι, είναι βέβαιο πως υπάρχει χώρος για περαιτέρω διείσδυση του MeeGo. Αποτελεί μια νέα προσπάθεια στον χώρο των οικοσυστημάτων, παρέχοντας αξία για τους συνεργάτες της Jolla, όπως τους παρόχους και άλλους που «σπρώχνονται» από τα υπάρχοντα οικοσυστήματα του iOS και του Android. Επίσης, το MeeGo είναι μια τεχνολογία που μπορεί να παρέχει σημαντικές αλλαγές στην χρηστική εμπειρία και την εμπειρία γύρω από τις εφαρμογές στους χρήστες που έχουν συνηθίσει σε οικοσυστήματα που βασίζονται στις εφαρμογές, όπως το iOS και το Android. Οπότε θεωρούμε πως το MeeGo μπορεί να κάνει την διαφορά σε όλη την διεθνή αγορά και όχι μόνο στις αναδυόμενες αγορές. Το MeeGo, μέσω της «πρότασης αξίας» που παρέχει, μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

Το multitasking είναι το πιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες πλατφόρμες. Η «ανοικτότητα» του και η συμπερίληψη άλλων εταιρειών μέσα στο οικοσύστημα του είναι ένα πλεονέκτημα απέναντι στα Android και iOS. Η φρεσκάδα και η διαφορά στο περιβάλλον εργασίας και στην χρηστική εμπειρία είναι ένα πλεονέκτημα απέναντι στο Android.

 

DJDB: Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι το πρώτο smartphone της Jolla θα έρθει με οθόνη αφής 3,5 ιντσών. Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα παραπάνω λόγια για αυτό, όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και για το αν στοχεύετε σε κάτι high-end ή αν θα υπάρξουν και χαμηλότερων προδιαγραφών επιλογές, ίσως και κάποια QWERTY συσκευή;

 

J.H.: Δεν έχουμε ακόμη δημοσιεύσει καμία τεχνική προδιαγραφή για το πρώτο μας smartphone. Μπορούμε όμως να πούμε ότι δεν θα έχει οθόνη αφής 3,5 ιντσών – αν και έχουμε δει πως κυκλοφορεί αυτή η φήμη τριγύρω τον τελευταίο καιρό. Θα δώσουμε στην δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες του πρώτου μας smartphone μαζί με πληροφορίες για το οικοσύστημα μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

 

DJDB: Φαίνεται λοιπόν πως πολύ σύντομα θα έχουμε το πρώτο smartphone από την Jolla. Ποια είναι τα πλάνα σας για ακόμη πιο μελλοντικές συσκευές και τι χρονοδιάγραμμα κυκλοφοριών σκοπεύετε να ακολουθήσετε; Υπάρχουν σχέδια και για κάποιο tablet;

 

J.H.: Θα κυκλοφορήσουμε την πρώτη μας συσκευή αργότερα μέσα στην χρονιά που διανύουμε και θα σχεδιάσουμε τις μελλοντικές μας συσκευές βασιζόμενοι στο feedback που θα έχουμε από την πρώτη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη σχετικά με την ζήτηση για tablet και άλλες συσκευές, προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο μας smartphone.

 

DJDB: Το N9 της Nokia ήταν το πρώτο και μοναδικό smartphone με MeeGo. Πως θα σας φαινόταν ένα ενδεχόμενο ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες για την παρουσίαση των δικών τους προτάσεων με MeeGo; Έχει υπάρξει κάτι τέτοιο;

 

J.H.: Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στο οικοσύστημα του MeeGo. Θα είναι ένα συναρπαστικό μέλλον.

 

DJDB: Tο Meego είναι ένα project που ξεκίνησε η Nokia και φαίνεται πως συνεχίζετε εσείς. Aν για παράδειγμα αύριο η Nokia εγκατέλειπε το Symbian, θα αναλαμβάνατε την υποστήριξη του; Θα κάνατε κάτι παρόμοιο για το N9, με νέα updates για αυτό;

 

J.H.: Το N9 είναι προϊόν της Nokia και η ίδια θα παρέχει αναβαθμίσεις για τα προϊόντα της. Το Symbian είναι βασισμένο στο περιβάλλον Qt και εμείς συνεχίζουμε πάνω σε αυτό αλλά επί του MeeGo. Για τα δικά μας smartphone και μελλοντικά προϊόντα σχεδιάζουμε φυσικά να παρέχουμε συχνές αναβαθμίσεις για την υποστήριξη των χρηστών.

 

DJDB: Ποια η γνώμη σας για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία των smartphone; Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τον τομέα υψηλής τεχνολογίας της Φινλανδίας; Είδαμε να γίνονται πολλές απολύσεις στην χώρα, συγκεκριμένα από την Nokia. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό;

 

J.H.: Η αγορά των smartphone παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη σε αξία και όγκο. Ναι, η οικονομική κρίση επηρεάζει τον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Είναι ένας μετασχηματισμός που απαιτεί από τις φινλανδικές εταιρείες να καινοτομήσουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους προϊόντα. Εάν θα παρουσιάσουν επιτυχία, αυτό θα είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο.

 

DJDB: Ας κλείσουμε αυτήν την συνέντευξη επικεντρώνοντας στην ονομασία της εταιρείας σας, η οποία έχω μάθει πως δεν είναι τυχαία στην γλώσσα σας. Γιατί «Jolla» λοιπόν;

 

J.H.: Η φινλανδική έννοια της λέξης είναι «μικρό ιστιοφόρο» και νοιώσαμε πως έχουμε τον άνεμο του MeeGo και τον άνεμο της αλλαγής από πίσω μας και θελήσαμε να «ανέβουμε» σε αυτόν. Επίσης, επί του παρόντος είμαστε μια μικρή εταιρεία που πηγαίνει στις ανοικτές θάλασσες της διεθνούς αγοράς smartphone, οπότε η ονομασία αυτή έδειχνε κατάλληλη. Αλλά η διεθνή σημασία της λέξης Jolla θα οριστεί από την εταιρεία Jolla και τα προϊόντα της.

 

* Τόσο το myphone.gr όσο και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε την εταιρεία Jolla και τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Jussi Hurmola, για την παραχώρηση της συνέντευξης αυτής και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

 

Παρακάτω ακολουθoύν οι ερωτήσεις και απαντήσεις στα Αγγλικά:

 

- Tell us a few words about Jolla and the individuals who work there. In total, how many people are involved with software developing and from where does your company draw financial resources to support and achieve its objectives?

 

Jolla is the company that will revive the MeeGo ecosystem and bring a disruptive smartphone device to market. Jolla was established in October 2011 and is now employing about 50 people. The idea of Jolla started when Nokia changed its strategy from MeeGo to Windows, and the key people of MeeGo organization wanted to continue the development of MeeGo and MeeGo based devices. Our financing is supported by Finnish and international private investors. In addition, we have the normal support for starting companies from the Finnish government.

 

- Jolla was created after Nokia change their plans and focused on Windows Phone. What feedback do you have so far (if any) from them and what is your opinion on the direction that Nokia has taken in recent months?

 

Naturally we love MeeGo and we believe in it, because we are trying to do this on our own. We are not aware of the reasons for Nokia’s strategic decision, and we hope that the Finnish phone manufacturer will have a bright future.

 

- After creating Jolla, is there a considerable interest from the community of developers for contributing to the development of MeeGo and for creating applications for this OS?

 

Yes, the community is an integral part of Jolla and MeeGo, and we will reveal our application plan later this year.

 

-The smartphone operating systems are an overcrowded space with a plethora of choices for the user. Do you think there is room for further penetration of MeeGo? What gives you hope that you can achieve your own purpose and what would you say are the advantages of MeeGo compared to other solutions out there (Android, iOS etc)?

 

Yes, there is definitely room for further penetration of MeeGo. MeeGo is a new take to the ecosystem game, providing value for the partners of Jolla, like operators and others who are being pushed by the existing iOS and Android ecosystems. Also, MeeGo as a technology can provide significant change to the user experience and application experience of the consumers who have grown used to the application based ecosystems like iOS and Android, so again we believe that MeeGo can make a difference in global markets, not just the emerging ones. MeeGo, through it's value proposition, can make a difference. Multitasking is the clearest advantage over all other platforms. Openness and inclusion of other companies to the MeeGo ecosystem is an advantage over iOS and Windows. Freshness and difference in UI and UX is an advantage over Android.

 

- A few days ago we learned that your first smartphone will come with a 3.5-inch touchscreen. Could you tell us a few more words about it, in terms of technical specs? Are you targeting the high-end smartphone market or there will be devices with lower specs and price, even some QWERTY smartphones?

 

We have not yet published any technical specifications about our first smartphone. We can at least say that it will not come with a 3.5-inch touchscreen – although we have noticed that rumour bouncing around lately. We will release technical details about our first smartphone along with the ecosystem story later this year.

 

- It seems that there’s going to be a smartphone from Jolla very soon. What are your plans for future devices and what release schedule you plan to follow? Are there plans for a tablet;

 

We will release our first device later this year, and we will plan future devices based on the feedback received from the first. We don’t know yet about the demand for tablets and other devices, currently we need to concentrate on our first smartphone.

 

- The Nokia N9 was the first and only smartphone with MeeGo. How would you feel about a potential interest from other companies to present their own smartphones using MeeGo; Has there been any interest up until now?

 

Yes, there is interest from other companies and we welcome everyone to the MeeGo ecosystem. It will be an exciting future.

 

- The Meego is a project launched and “abandoned” by Nokia. If for example one day Nokia abandons Symbian, will you support that OS too? Would you do something similar for the N9, with new updates for this device?

 

N9 is a Nokia product, and Nokia will provide updates for Nokia products. Symbian has Qt environment, and we are continuing the Qt story, but we are a MeeGo shop. For our own smartphone and future products, we are of course planning to make regular updates to support our users.

 

- What do you think about the general situation in the smartphone industry? Has the economic crisis affected the high-tech sector in Finland? We’ve seen many job cuts in your country, specifically from Nokia. What’s your opinion on this?

 

The smartphone market is rapidly growing in value and volume. The economic crisis is affecting the high-tech sector, yes. It’s a transformation that requires the Finnish companies to innovate and come out with their own products. If they are successful, this is a change for the better.

 

- Let's close this interview focusing on the name of your company, which I have learned that it is not random. So, why «Jolla»?

 

The Finnish meaning is a small sailboat, and we felt that we had the winds of MeeGo and the winds of change behind us, so we wanted to ride this wind. Also we are currently a small company going to the high seas of the international smartphone markets, so it sounded appropriate. But the international word “Jolla” will be defined by Jolla’s brand and products.

 

© myphone.gr

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

περιμενω με αγωνια το πρωτο της κινητο :D

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Ο στόχος είναι ένας να τους αγοράσει μια μεγάλη εταιρία αλλιώς είναι τελειωμένη υπόθεση....

 

Αυτό ακριβώς!!

Shit Happens!!!
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο στο myphone! Πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη, και ελπιζουμε να παει καλα αυτη η προσπαθεια της Jolla!
Nokia 7650,7200,6234,n73,n78, Sony Ericsson Satio, Nokia N8, Lenovo A820, A806, Doogee F3 PRO, Ulefone Paris, Xiaomi Redmi 4x, Xiaomi Redmi Note 5 dual camera, Xiaomi Pocophone F1 :happy:
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση! Καλή αρχή :)

Σχετικά με το meego, απλά αναμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής από τη joola και μετά βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι...

Τhe end of an era...
Link to comment
Share on other sites

Mπράβο μας παιδιά, πραγματικά απίστευτη δουλειά! :)

 

Mακάρι να δούμε και με QWERTY κάτι!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να τα καταφερουν τα παιδια.. αντε να παρουμε ενα διαφορετικο λογισμικο στα χερια μας.. με την προυποθεση να εχει ελληνικα εεε!! :p

Γιώργος

 

Το παντελόνι μου στα γόνατα κ τα δικά της γόνατα να ακουμπάν στα χώματα.. δίχως συμπόνια!!

Link to comment
Share on other sites

Καλή επιτυχία στην Jolla!! Μακάρι να βγάλει κάτι αξιόλογο, όπως το Ν9, και σίγουρα θα είναι στο μυαλό πολλών υποψήφιων αγοραστών!
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την νέα στήλη. Πολύ καλή ιδέα, μακάρι να μπορέσετε να την υποστηρίξετε και με άλλα δυνατά ονόματα. :)
Link to comment
Share on other sites

Καλοριζηκη η νεα στηλη κι απο εμενα! Περιμενουμε πως και πως τη πρωτη υλοποιηση του meego απο τη Jolla
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, μπράβο. Αν οι τύποι βγάλουν ενα τηλέφωνο σαν το N9 με την κατάλληλη υπόστηριξη απο apps θα είμαστε εκεί.
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο παιδιά.Σημαντική συνέντευξη.Για να δούμε στο μέλλον

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Πολλα μπραβο αρχικα στο myphone! Πολυ ωραια η καινουργια στηλη καλη συνεχεια να εχετε(και με αποκαλυψεις!)

και εννοειται μπραβο στη Jolla!! περιμενουμε πως και πως την πρωτη συσκευη!! σιγουρα θα το παρω!

αντε με το καλο! :D :D :D παμε MeeGo!!

Link to comment
Share on other sites

αψογη η στηλη!!

 

μακαρι να τα καταφερει η Jolla.. δεν αρκει μονο ενα OS για ενα πετυχημενο smartphone... κριμα που δεν περνει στις πλατες της το Ν9 :( αν το κανε, αυριο το πρωι θα περνα ενα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για την συσκευή μιας και πιστεύω πως ο κόσμος θέλει κάτι επώνυμο. Αν (που είμαι σίγουρος) περάσουν στο Ν9 τις οποίες αναβαθμίσεις τότε εκεί θα έχουμε πάρτι. Όχι από πλευράς πωλήσεων βέβαια μιας και η nokia "πρόλαβε" να το σταματήσει.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mπραβο παιδια για τη νεα στηλη, πολυ ενδιαφερουσα, αντε την επομενη Πεμπτη να φιλοξενησετε τον Elop :p

 

Περα απ την πλακα, ισως θα μπορουσατε να το προγραμματισατε λιγο διαφορετικα. Τι εννοω.

 

Πχ την Δευτερα να αναρτισετε το ονομα αυτου που θα φιλοξενηθει την Πεμπτη (πχ Elop :p) και εμεις να προτεινουμε ερωτησεις τις οποιες μπορειτε να του υποβαλετε. Εσεις μετα διαλεξτε τις top 3 πχ.

 

Μακαρι να ευδοκιμησει η Jolla και αναμενουμε με μεγαλον ενδιαφερον το νεο της smartphone

LG G3
Link to comment
Share on other sites

Mπραβο παιδια για τη νεα στηλη, πολυ ενδιαφερουσα, αντε την επομενη Πεμπτη να φιλοξενησετε τον Elop :p

 

Περα απ την πλακα, ισως θα μπορουσατε να το προγραμματισατε λιγο διαφορετικα. Τι εννοω.

 

Πχ την Δευτερα να αναρτισετε το ονομα αυτου που θα φιλοξενηθει την Πεμπτη (πχ Elop :p) και εμεις να προτεινουμε ερωτησεις τις οποιες μπορειτε να του υποβαλετε. Εσεις μετα διαλεξτε τις top 3 πχ.

 

Μακαρι να ευδοκιμησει η Jolla και αναμενουμε με μεγαλον ενδιαφερον το νεο της smartphone

 

Η πρόταση του ecb116 είναι πολύ καλή. Να προσθέσω ότι θα είχε και νόημα να φιλοξενηθούν και εγχώριες εταιρείες του χώρου (developers κτλ), που έχουν να πουν τόσο για τεχνικά όσο και για επιχειρηματικά θέματα (και πως επιβιώνουν και αναπτύσσονται).

Συγχαρητήρια στους συντάκτες του myphone.gr για την ιδέα :up: Πιστεύω ότι περισσότερη "ενημέρωση" και λιγότερες "ειδήσεις" θα πάνε το portal σε άλλο επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ωραια στηλη!! Ευχομαι η συνεχεια να ειναι δυνατη!
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

Ο στόχος είναι ένας να τους αγοράσει μια μεγάλη εταιρία αλλιώς είναι τελειωμένη υπόθεση....

γιατί αυτό?

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω δουλεψει καθολου το meego αλλα ειχα για 1+ χρονο Ν900 οι καλυτερες αναμνησεις.................. και η νοκια το εθαψε.
Link to comment
Share on other sites

Mπραβο παιδια για τη νεα στηλη, πολυ ενδιαφερουσα, αντε την επομενη Πεμπτη να φιλοξενησετε τον Elop :p

 

Περα απ την πλακα, ισως θα μπορουσατε να το προγραμματισατε λιγο διαφορετικα. Τι εννοω.

 

Πχ την Δευτερα να αναρτισετε το ονομα αυτου που θα φιλοξενηθει την Πεμπτη (πχ Elop :p) και εμεις να προτεινουμε ερωτησεις τις οποιες μπορειτε να του υποβαλετε. Εσεις μετα διαλεξτε τις top 3 πχ.

 

Μακαρι να ευδοκιμησει η Jolla και αναμενουμε με μεγαλον ενδιαφερον το νεο της smartphone

 

Πολύ ωραία ιδέα!!!Ειδικά τον Έλοπ να φιλοξενήσουμε...Θα του κάνουμε πολλές ερωτήσεις...:lol::wink:

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την ιδέα και καλή επιτυχία στην Jolla! Αν παρουσιάσει κάτι που αξίζει, προσωπικά θα την στηρίξω... :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...