Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Nokia 7210


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρέπει να το πάρω απόφαση τελικά: Τα Fashion Phones της Nokia έχουν βαλθεί να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη και να με βγάζουν μόνιμα εκτός σχεδιασμού!

 

Όταν άρχισα να κάνω μια λίστα με όσα κινητά ψάχνω για τη συλλογή μου στις αρχές του έτους (για να προγραμματίζω και τα ψώνια δηλαδή...), έκανα ο,τι περίπου κάνει όποιος πάει στο supermarket: Βλέποντας διάφορες εταιρίες, επέλεγα και σημείωνα τι θέλω. Μέσα σ'αυτά είναι πολλά κυρίως Nokia ( σαν παιδάκι δηλαδή, που το αφήνει κάποιος στον διάδρομο με τα παιχνίδια και δεν ξεκολλάει! :lol: ), αλλά και μερικά ακόμα άλλων εταιριών. Σε αυτά λοιπόν ήταν και η σημερινή μας αναδρομή. Και λέω ήταν, γιατί πλέον ανήκει στη συλλογή μου το...

 

Το Nokia 7210!

 

Το συγκεκριμένο δεν το θυμάμαι ιδιαίτερα από τα παιδικά μου χρόνια. Το γνώρισα πολύ αργότερα, όταν άρχιζα να συλλέγω συσκευές. Μέσω του Google και του GsmArena έμαθα περισσότερα γι'αυτό και αποφάσισα να το πάρω στην πρώτη ευκαιρία. Δεν μπορώ να πω πως με συγκινεί ιδιαίτερα για τα specs του, ίσα-ίσα. Μικρή οθόνη 4096 χρωμάτων, ραδιόφωνο, αν και με υπέρυθρες μη δεκτικό σε δεδομένα, αλλά και καμία σχέση με την παλιά Nokia που ξέρω! Έχει όμως 3 πράγματα το άτιμο, που με «τραβάνε» πάνω του σε σημείο που, αν και προτιμώ κάτι σε μονόχρωμη οθόνη, να μην το αφήνω!

 

-Απίστευτα όμορφη σχεδίαση.

-Υπέροχο χρώμα, ειδικά το θαλασσί είναι «όλα τα λεφτά»!

-Πανέμορφο πληκτρολόγιο.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=M0KlkNUyIhs]Nokia 7210 by ingerasro !! - YouTube[/ame]

 

Τυχαίνει λοιπόν να μιλάω με άλλο συμφορουμίτη και πλέον φίλο, ο οποίος ψάχνει να βρει ( ακόμα! :lol: ) το Nokia 6600, δεν μένει Θεσσαλονίκη, αλλά θα έρθει για κάτι δουλείες του στη «νύμφη του Θερμαϊκού». Αν παρακολουθείτε το «Νοσταλγία για τα παλιά Nokia», καταλαβαίνετε πως αναφέρομαι στον Zisis1992, κολλημένο «αυγουλάκια» από το παρελθόν, αλλά χωρίς αυγό πλέον... (6600 δηλαδή)

 

Μου λέει λοιπόν, «Έρχομαι Θεσσαλονίκη». «Ok» του λέω, «αν ενδιαφέρεσαι ακόμα για 6600, κάνω «σαφάρι» και πάμε να το πάρεις αν βρω.» Ψάχνοντας στα μαγαζάκια, βρίσκω και το 7210... «Ωραία!», σκέφτομαι, «Τώρα που δεν έχω περίσσευμα από χαρτζιλίκια βρήκες να βρεθείς! Μακάρι να σε προλάβω...»

 

http://content.myphone.gr/photo/full/5338/29042012122.jpg

 

Την επόμενη μέρα κι αφού δεν βρέθηκε 6600, λέμε να ψάξουμε γενικά με τον Ζήση . Πηγαίνουμε λοιπόν εκεί που είχα δει το 7210. Και του λέω «Μην το πάρεις εσύ ρε, το θέλω εγώ!». Δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα! Έκανε την αγορά του λοιπόν (ένα Nokia 6260) και συνεχίσαμε για καφεδάκι μαζί με τα νοσταλγικά «μωράκια» μας...

 

Εμένα όμως μια βδομάδα με «έτρωγε» η σκέψη! Το ήθελα σαν τρελός, σε σημείο που (ναι!) το έβλεπα και στον ύπνο μου! Κόντευα να σκάσω που δεν το είχα και ήταν ακόμα στο μαγαζί, με υποψία ότι μπορεί και να το πήρε άλλος. Τέλος εβδομάδας λοιπόν, έρχεται το χαρτζιλίκι των γονιών. «Ώρα για επένδυση!», σκέφτομαι...

 

http://content.myphone.gr/photo/full/5337/29042012123.jpg

 

Πηγαίνω στο κατάστημα και (ευτυχώς) ήταν ακόμα εκεί. Με συνοπτικές διαδικασίες ήρθε στα χέρια μου, με κόστος 15 ευρώ. Επιτέλους το είχα! Είχα αυτό που «τράβηξε» τόσο έντονα την προσοχή μου, σε σημείο που με έκανε να το βλέπω και στον ύπνο μου! Μιλάω και με τον Ζήση και του λέω πως το πήρα, το πρόλαβα. Σχεδόν τον είχα ζαλίσει εκείνη την μέρα για να μην το πάρει, αν και δεν το ήθελε.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RyBXxy5rUKI]Nokia 7210 TV ads[/ame]

 

Για περίπου 2 βδομάδες ήταν το μόνιμα 2ο μου κινητό. Δεν το χόρτασα όμως, θέλω κι άλλο! Άλλωστε, είναι τόσο όμορφο, που ακόμα και μπροστά σου να το έχεις χωρίς να το πειράζεις, δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις! Μου την «έσπαγε» όμως ένα του ελάττωμα: Οι χαλασμένες προσόψεις. Δεν κράτησαν πολύ πάνω του, αλλάχθηκαν σχεδόν αμέσως με άλλες, γνήσιες, σε γκρι χρώμα! Πλέον κοσμεί την συλλογή μου σχεδόν καινούριο, περιμένοντας καρτερικά να ξανακυκλοφορίσει μαζί μου! Λυπάμαι να το «ζορίσω», πραγματικά έγινε «αστεράκι»!

 

Όπως καταλάβατε, το αγαπημένο μου 8850 βρήκε... αντίζηλο!

 

***Ζήση, thanks ρε που δεν το «τσίμπησες» εσύ τότε! Πάμε γερά για αυγό!

Edited by Mythozz

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο έγχρωμο κινητό που απέκτησα. Είχα αγοράσει και την έξτρα κάμερα. Τα εχω ακόμη. Ωραία χρόνια...

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου, από τα ομορφότερα κινητά που έβγαλε η νοκια!

Αυτό το πληκτρολόγιο είναι έρωτας! (Αν και λίγο άβολο στα μηνύματα απότι φαντάζομαι)

 

Offtopic: Για το ericsson δεν προβλέπεται κανα νοσταλγία? (Ξέρεις εσύ ποιό)

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο έγχρωμο κινητό που απέκτησα. Είχα αγοράσει και την έξτρα κάμερα. Τα εχω ακόμη. Ωραία χρόνια...

 

Ακριβως και για μενα το πρωτο εγχρωμο κινητο τηλ που πηρα:p

Το θυμαμαι το πηρα καλοκαιρι 2003 και ειχα σκασει καπου 230 ευρω περιπου απο το εξωτερικο το πηρα η'μαλλον μου το πηραν για την ακριβεια,εκανε παραπανω εδω στην Ελλαδα

Δυστηχως δεν θυμαμαι τι απεγινε,μαλλον πηγε στο καδο ανακυκλωσης:p

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Για να θυμομαστε οτι τα only touch κινητα σκοτωσαν το design και την πρωτοτυπια. Ολοι στο δρομο που χαραξε το "τουβλο".

Η σειρα 7 της nokia ειχε καταπληκτικες ιδεες στα πληκτρολογια. Μεχρι και απουσια αυτου (7280)

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

απο τα ποιο βολικα και ομορφα κινητα που ειχα. τα πληκτρα ηταν ομως αβολα και σκληρα. η μπαταρια ηταν ελεος. το ειχα δωσει για να παρω το Sony Ericsson P800.
Link to comment
Share on other sites

ελα ρε χρηστο! ενα μηνα περιμενα αυτο το nostalgia...

πανεμορφο κινητο.. αξιος διαδοχος του ..8310!! αν και ανηκουν σε διαφορετικες σειρες, οι ομοιοτητες τους ειναι παρα πολλες..!

Link to comment
Share on other sites

Το 2ο απ'τα 3 Nokia που είχα ποτέ (3330, 7210, Ν900) και το πρώτο που παρέδωσε πνεύμα, σε λιγότερο από χρόνο που το είχα. Το'χα λιώσει όμως στο παιχνίδι με την μπαλίτσα και ήταν το πρώτο μου με πολυφωνικά ringtones:lol:
Link to comment
Share on other sites

7210.... Η συσκευή που είχα ριν πάρω το Sharp GX-20. Το είχα αγοράσει 524 ευρώ μόλις είχε κυκλοφορήσει σ'αυτό το πανέμορφο τιρκουά χρώμα. Η αλήεια είναι πως το ψιλομετάνιωσα γιατί εκείνη την περίοδο έβγαιναν τα πρώτα τηλέφωνα με φωτογραφική και ενώ μ'είχε πρήξει ο πατέρας μου για το 7650 που είχε 30 ευρώ παραπάνω, εγώ είχα πραγματικά ερωτευτεί το στυλάκι του 7210 και προτίμησα αυτό. Στη συνέχεια βέβαια η τιμή του έπεσε στα 150 ευρώ, αλλά τι να κάνεις... Στη συνέχεια βέβαια, πήρα και συσκευή υπερύθρων για τον υπολογιστή, αλλά με 1 και κάτι MB μνήμης, τι να πρωτοέβαζες!!! Πολύ όμορφη συσκευή, αλλά ως εκεί. Ένα σημείο τομής ανάμεσα στην παλιά και στη νέα ΝΟΚΙΑ... Μπράβο που το θυμήθηκες...
...everything can happen...
Link to comment
Share on other sites

το πιο cool κινητο της εποχης του!!!!!! πωπω το λατρευα στο γυμνασιο! Θεος αισθανομουνα!!!!!
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

H σειρά 7 και 8 και κυρίως το πνεύμα τους μου λείπουν αφάνταστα στη σημερινή Nokia. Βασικά λείπει η Nokia πλέον αλλά έχουμε να τη θυμόμαστε με τα καλύτερα της !

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Πωωωωωωωωωωωωωω τι μου θυμισες τωρα!!!!Θυμαται κανεις τα παιχνιδια που ειχε μεσα "μανισια"?Ειχα σκαλωσει ασχημα με ενα που ελεγχες μια μπαλα που

χοροπηδουσε ....:p:p:p:p

85.....ochocinco
Link to comment
Share on other sites

Πωωωωωωωωωωωωωω τι μου θυμισες τωρα!!!!Θυμαται κανεις τα παιχνιδια που ειχε μεσα "μανισια"?Ειχα σκαλωσει ασχημα με ενα που ελεγχες μια μπαλα που

χοροπηδουσε ....:p:p:p:p

εννοεις το bounce ναι πολυ πορωση το παιχνιδι.θυμαμαι το χα τσιμπησει και γω το κινητο με μια επιδοτηση που χα τοτε.και το θαυμαζα .μετα το θαυμαζα.μετα το ξαναθαυμαζα και παντα το θαυμαζα.τελικα βαρεθηκα να το θαυμαζω λωγο οτι δεν ηταν σμαρτ:p.το εδωσα και πηγα στο νοκια 3650.το ξερω ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ:lol:
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

Το ειχε η αδερφη μου και μετα το εδωσε στην μανα μου η οποια το ξεχασε στην τσεπη μιας ζακετας και το επλυνε στους 60 βαθμους.....Το πηρε γραμμη οταν αρχισε να κοπαναει στο στιψιμο.....Μετα το απαραιτητο στεγνωμα και αλλαγη μπαταριας, η οποια βραχυκυκλωσε, το τηλεφωνακι δουλευε ΚΑΝΟΝΚΑ!!!!!!
Link to comment
Share on other sites

Καταπληκτικό τηλεφωνο. Το ευχαριστηθηκα για όσο διάστημα το είχα. Ο σχεδιασμός για την εποχή του θεωρώ ότι ήταν πολυ μπροστά.
Nokia 8210 -> Nokia 7210 -> Nokia 7610 -> Nokia N73 -> HTC Touch Diamond -> Apple iPhone 3GS + Nokia 5310 Xpress Music -> Apple iPhone 4 + Nokia E71 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S2 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S3 -> Apple iPhone 4 + LG Nexus 5 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S8 --> Samsung Note 10+
Link to comment
Share on other sites

Πωπω τι θυμηθικα τωρα... το πρωτο κινητο μου με εγχρωμη οθονη... Πραγματικα συγκινήθηκα γιατι το ειχα παρει με τα πρωτα μου χρηματα οταν πρωτοδουλευα και το αγαπουσα πολυ...

Δυστυχως μου το κλεψαν σε ενα λεωφορείο. Πραγματικα θυμαμε οτι ειχα στενοχωριθει πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Το χα πάρει καλοκαίρι του 2002,τότε πού κυκλοφορήσε δηλαδή.

Απίστευτο κινητό,σε θαλασσί χρώμα φυσικά πού ήταν και πιο εντυπωσιακό.

Το κράτησα για αρκετό καιρό ώσπου έφαγε νερό και το έδωσα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα, λοιπόν, είχε την τιμητική του....!

 

http://img535.imageshack.us/img535/119/dsc02311yf.jpg

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Πανεμορφο! Ημουν κατοχος κι εγω, το πρωτο κινητο που ειχα με εγχρωμη οθονη. Το ξενερωμα ηταν πως λιγο καιρο αφου το πηρα βγηκε το 7250!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...