Jump to content

Backup & Restore σε Android συσκευές


Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Backup & Restore σε Android συσκευές

 

 

Ας ξεκινήσουμε με κάποια απλά Backup και Restore τα οποία δεν απαιτούν δικαιώματα Root και απευθύνονται σε όλους τους χρήστες.

 

Backup & Restore επαφών και μηνυμάτων

Επαφές:

 

Μην ξεχνάς ότι έχεις ένα Android κινητό στην κατοχή σου το οποίο συγχρονίζεται με τον Google Λογαριασμό σου. Ο συγχρονισμός του Google Λογαριασμού με το κινητό σου είναι αμφίδρομος το οποίο σημαίνει πως αν για παράδειγμα αποθηκεύσεις, τροποποιήσεις ή διαγράψεις κάποια επαφή στο κινητό σου τότε αυτή η επαφή θα αποθηκευτεί, τροποποιηθεί ή διαγραφεί αντίστοιχα και στον Google Λογαριασμό μόλις γίνει συγχρονισμός και το αντίθετο.

Έτσι με έναν απλό συγχρονισμό μπορείς να έχεις Backup των επαφών στον Google Λογαριασμό σου τις οποίες θα μπορείς να επαναφέρεις όποτε χρειαστεί. Αν για παράδειγμα αγοράσεις ένα καινούργιο Android κινητό τότε απλά κάνεις συγχρονισμό και οι επαφές ως δια μαγείας θα περαστούν στο νέο σου κινητό. Το ίδιο θα συμβεί και αν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σου.

Τόσο εύκολα και γρήγορα!

 

Για να γίνει ο συγχρονισμός πήγαινε Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί & συγχρονισμός, επέλεξε τον Google Λογαριασμό σου και πάτα "Συγχρονισμός Επαφές".

Αν θες να γίνεται αυτόματα ο συγχρονισμός όταν τροποποιείς κάποια επαφή τότε πήγαινε Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί & συγχρονισμός και επέλεξε "Αυτόματος Συγχρονισμός".

 

Προσοχή: Για να λειτουργήσει ο συγχρονισμός του Google Λογαριασμού με το κινητό σου πρέπει οι επαφές να αποθηκεύονται ως Google Επαφές στο κινητό.

 

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store.

Ενδεικτικά αναφέρω την εφαρμογή "Super Backup: SMS & Contacts".

 

 

Μηνύματα:

 

Για να κάνεις Backup και Restore των μηνυμάτων σου απλά χρησιμοποιείς μία από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store.

Ενδεικτικά αναφέρω τις εφαρμογές "SMS Backup & Restore" και "Super Backup: SMS & Contacts".

 

 

Backup & Restore της SDCard

Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά αφού για να κάνεις Backup και Restore των αρχείων σου το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις τη συσκευή σου με το PC ως mass storage (συσκευή αποθήκευσης) και να κάνεις copy-paste τα αρχεία που επιθυμείς στο PC σου (για Backup) ή στην συσκευή σου (για Restore).

 

 

Εφαρμογές PC: Τέλος να σημειώσουμε πως οι περισσότερες συσκευές πλέον συνοδεύονται με κάποια εφαρμογή διαχείρισης από το PC που συνήθως δίνει την δυνατότητα να κάνεις Backup και Restore των επαφών, των μηνυμάτων και της SDCard σου.

 

 

 

 

Ας συνεχίσουμε με κάποια Backup και Restore τα οποία απαιτούν δικαιώματα Root και απευθύνονται κυρίως σε πιο έμπειρους χρήστες.

 

Backup & Restore φακέλου efs

Αν ασχολείσαι με Τροποποιήσεις/Βελτιώσεις της συσκευής σου τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις Backup είναι ο φάκελος efs.

Ο φάκελος efs περιέχει σημαντικά στοιχεία του κινητού σου (όπως το IMEI) που αν διαγραφούν ή καταστραφούν δεν μπορείς να τα επαναφέρεις και γι' αυτό είναι σημαντικό να κρατήσεις ένα αντίγραφο.

 

Σημείωση: Η παρακάτω διαδικασία δεν είναι εφικτή για όλες τις Android συσκευές. Αν έχεις στην κατοχή σου μία συσκευή στην οποία μπορείς να κάνεις Backup τον φάκελο efs τότε συνιστώ να το κάνεις.

 

 

Διαδικασία:

 

 

  1. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις δικαιώματα Root στη συσκευή σου ακολουθώντας τους αντίστοιχους οδηγούς που υπάρχουν.
  2. Κατεβάζεις από το Market τον Root Explorer ή κάποιον αντίστοιχο Explorer που να σου δίνει πρόσβαση στους φακέλους του συστήματος.
  3. Ανοίγεις τον Root Explorer ή τον αντίστοιχο Explorer που έχεις και βρίσκεις τον φάκελο efs στον αρχικό κατάλογο.
  4. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει mount το σύστημα ως R/W και αντέγραψε τον φάκελο efs στην εσωτερική SDCard.
  5. Σύνδεσε το κινητό στον υπολογιστή ως mass storage (συσκευή αποθήκευσης) και αντέγραψε τον φάκελο efs στον υπολογιστή σου.

 

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη μόνο μια φορά και έτσι αν κάτι πάει στραβά μπορείς να επαναφέρεις τον φάκελο efs στη συσκευή σου.

 

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store.

Ενδεικτικά αναφέρω την εφαρμογή "nitrality".

 

 

Backup & Restore εφαρμογών χρήστη

Πολλές φορές θέλεις να αλλάξεις μία ROM στη συσκευή σου αλλά σκέφτεσαι την διαδικασία που χρειάζεται για να εγκαταστήσεις πάλι από την αρχή όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις που είχες. Το Titanium Backup, που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών, δίνει την λύση σε αυτό το πρόβλημα αφού μπορείς εύκολα και γρήγορα να κάνεις Backup τις εφαρμογές σου και να τις επαναφέρεις όποτε χρειαστεί.

 

Σημείωση: Η παρακάτω διαδικασία αναφέρεται στο Backup και Restore μόνο των εφαρμογών χρήστη και όχι στις εφαρμογές και ρυθμίσεις του συστήματος.

 

 

Διαδικασία:

 

 

  1. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις δικαιώματα Root στη συσκευή σου ακολουθώντας τους αντίστοιχους οδηγούς που υπάρχουν.
  2. Κατεβάζεις και κάνεις εγκατάσταση την εφαρμογή Titanium Backup από το Play Store.
  3. Ανοίγεις το Titanium Backup και πατάς το πάνω δεξιά εικονίδιο (βρίσκεται δίπλα στο εικονίδιο της αναζήτησης) για να μπει στη "Μαζική λειτουργία".
  4. Για να κάνεις Backup των εφαρμογών σου πας στην καρτέλα "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας", επιλέγεις "Αντίγραφα ασφαλείας όλων των εφαρμογών του χρήστη", διαλέγεις τις εφαρμογές που θες να κάνεις Backup και πατάς "Εκτέλεση της Μαζικής λειτουργίας".
  5. Αντίστοιχα για να κάνεις Restore των εφαρμογών σου πας στην καρτέλα "Επαναφορά", επιλέγεις "Επαναφορά όλων των εφαρμογών με τα δεδομένα τους", διαλέγεις τις εφαρμογές που θες να κάνεις Restore και πατάς "Εκτέλεση της Μαζικής λειτουργίας".

 

Στο Play Store θα βρεις δύο εκδόσεις του Titanium Backup, μία δωρεάν και μία επί πληρωμή. Η διαφορά τους είναι ότι με την δωρεάν έκδοση όταν πας να κάνεις Restore των εφαρμογών για κάθε μία σου ζητάει επιβεβαίωση και θα πρέπει να πατάς "Εγκατάσταση" ενώ με την επί πληρωμή έκδοση το Restore των εφαρμογών γίνεται αυτόματα μετά από μία και μόνη επιβεβαίωση.

 

Προσοχή: Αν κάνεις Restore των εφαρμογών από παλιότερο λειτουργικό σε νεότερο (ή και το αντίθετο) μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας των εφαρμογών όσο αφορά τα δεδομένα. Αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα τότε κάνε επαναφορά των εφαρμογών χωρίς τα δεδομένα τους.

 

 

Nandroid Backup & Restore

Με το Nandroid Backup μπορείς να κάνεις ένα αντίγραφο της ROM μαζί με ότι αυτή περιέχει την στιγμή που θα κάνεις το Backup.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πάει κάτι στραβά όταν δοκιμάζεις κάποιο mod ή κάνεις κάποιο άλλο "πείραγμα" στη συσκευή σου. Έτσι με ένα απλό Restore του Nandroid Backup επαναφέρεις την συσκευή στο σημείο που βρισκόταν όταν έκανες το Backup χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από την αρχή ROM, εφαρμογές, ρυθμίσεις κ.τ.λ.

 

 

Διαδικασία:

 

 

  1. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις δικαιώματα Root στη συσκευή σου ώστε να περάσεις CWM Recovery. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις ακολουθώντας τους αντίστοιχους οδηγούς που υπάρχουν για κάθε συσκευή. Σε πολλές συσκευές το Root και το CWM Recovery μπαίνουν ταυτόχρονα με την εγκατάσταση ενός Custom Kernel.
  2. Μόλις τελειώσεις με την πιο πάνω διαδικασία τότε μπαίνεις στο CWM Recovery με τον συνδυασμό κουμπιών της εκάστοτε συσκευής.
  3. Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Πας στο backup and restore> backup για να πάρεις αντίγραφο της ROM και backup and restore> restore για να επαναφέρεις τη ROM. Κατά την επαναφορά συνιστάται να κάνεις wipe cache partition & dalvik cache.

 

Προσοχή: Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να επαναφέρεις το Backup έχοντας στο κινητό σου περασμένη τη ROM από την οποία πήρες το Backup.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δε φέρω καμία ευθύνη αν συμβεί κάτι στη συσκευή σας για τον οποιοδήποτε λόγο κατά την εκτέλεση των παραπάνω διαδικασιών.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 248
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νεος στην παρεα και γι'αυτο λιγο υπομονη μεχρι να συνηθισω. Σκεφτομαι να παρω το GS3 αλλα κανείς δεν μπορει να μου πει αν συγχρονιζει τις σημειωσεις των επαφων του outlook του pc. Οπου κι αν ρωτησα νομιζουν οτι αναφερομαι στα notes του outlook και απαντουν αρνητικα. Παρακαλω αν ξερει καποιος ας απαντησει. Ευχαριστω.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Οσον αφορα το titanium backup θα θελα να μου λυσετε μια απορια, εχω το SGS με περασμενη την cm9 ICS 4.0.4 και θελω να το εγκαταστησω αλλα συνεχως μου εμφανιζεται το μηνυμα οτι δεν υπαρχει επαρκης χωρος στο κινητο για την εγκατασταση πραγμα που φυσικα δεν υφισταται διοτι εχω επαρκη μνημη

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Οσον αφορα το titanium backup θα θελα να μου λυσετε μια απορια, εχω το SGS με περασμενη την cm9 ICS 4.0.4 και θελω να το εγκαταστησω αλλα συνεχως μου εμφανιζεται το μηνυμα οτι δεν υπαρχει επαρκης χωρος στο κινητο για την εγκατασταση πραγμα που φυσικα δεν υφισταται διοτι εχω επαρκη μνημη

τωρα τελευταια αυτο εμφανιζεται σε πολλους χρηστες με το titanium ...μηπως η τελευταια εκδοση του ειναι...κουφια?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτο με τον συγχρονισμο των επαφων Gmail μεταξυ pc & κινητου με εχει μπερδεψει λιγο... Εννοειται οτι εχω κανει τον συγχρονισμο και βλεπω πως λειτουργει... μαλιστα, οταν πρωτοασχοληθηκα με το Android στο παλιο-καλο HD2, εκανα το τεστ: Εκλεισα τον συγχρονισμο, διεγραψα ΟΛΕΣ τις επαφες απο το κινητο και οταν ανοιξα τον συγχρονισμο, ηρθαν ολες στο τηλεφωνο απο το Gmail (που εννοειται οτι τις ειχα περασει!)...

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: γιατι δεν "εφυγαν" απο το Gmail??? (ευτυχως!!!:lol:)

 

Προσφατα ενα φιλος πηγε το κινητο του στην Wind για καποιο προβλημα που ειχε, αυτοι του ειπαν οτι εκαναν καποια αναβαθμηση (δεν γνωριζω λεπτομερειες μια και αυτος δεν ειναι ιδιαιτερα σχετικος με ολα αυτα, οποτε δεν μπορεσε να μου πει περισσοτερα) και χαθηκαν ολες οι επαφες του απο το τηλεφωνο... Οταν πηγε σπιτι, δεν υπηρχαν ουτε στο Gmail... :sick::sick::sick:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αν τις έσβησες από το κινητό και μετά έκανες συγχρονισμό θα έπρεπε να διαγραφούν και από το Gmail σου εκτός και αν εννοείς ότι έκανες factory reset στο κινητό ή εκκαθάριση των δεδομένων από την εφαρμογή του τηλεφώνου ώστε να διαγραφούν οι επαφές.

Γενικά ότι τροποποίηση γίνεται από το κινητό ή από το Gmail στις επαφές όταν γίνει συγχρονισμός αυτή μεταφέρεται αντίστοιχα στο Gmail ή στο κινητό. Αν φυσικά κάνεις factory reset ή εκκαθάριση δεδομένων αυτό δεν μεταφέρεται από τον συγχρονισμό αφού είναι μια κίνηση που δεν διαβάζεται από τον συγχρονισμό.

Βέβαια σε περίπτωση που διαγραφούν οι επαφές σου από το Gmail από κάποιο λάθος τότε μπορείς εύκολα να τις επαναφέρεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Μπες στο Gmail σου και επέλεξε τις Επαφές από την πάνω αριστερή γωνία.
  • Από εκεί που γράφει Περισσότερα επέλεξε Επαναφορά Επαφών.
  • Επέλεξε την ώρα που θες για την επαναφορά.
  • Πάτα επαναφορά και οι επαφές σου θα εμφανιστούν στην κατάσταση που ήταν την ώρα που επέλεξες να τις επαναφέρεις.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αν τις έσβησες από το κινητό και μετά έκανες συγχρονισμό θα έπρεπε να διαγραφούν και από το Gmail σου εκτός και αν εννοείς ότι έκανες factory reset στο κινητό ή εκκαθάριση των δεδομένων από την εφαρμογή του τηλεφώνου ώστε να διαγραφούν οι επαφές.<br />

Γενικά ότι τροποποίηση γίνεται από το κινητό ή από το Gmail στις επαφές όταν γίνει συγχρονισμός αυτή μεταφέρεται αντίστοιχα στο Gmail ή στο κινητό. Αν φυσικά κάνεις factory reset ή εκκαθάριση δεδομένων αυτό δεν μεταφέρεται από τον συγχρονισμό αφού είναι μια κίνηση που δεν διαβάζεται από τον συγχρονισμό.<br />

Βέβαια σε περίπτωση που διαγραφούν οι επαφές σου από το Gmail από κάποιο λάθος τότε μπορείς εύκολα να τις επαναφέρεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:<ul><li>Μπες στο<strong> Gmail</strong> σου και επέλεξε τις <strong>Επαφές</strong> από την πάνω αριστερή γωνία.</li>

<li>Από εκεί που γράφει <strong>Περισσότερα</strong> επέλεξε <strong>Επαναφορά Επαφών</strong>.</li>

<li>Επέλεξε την ώρα που θες για την επαναφορά.</li>

<li>Πάτα επαναφορά και οι επαφές σου θα εμφανιστούν στην κατάσταση που ήταν την ώρα που επέλεξες να τις επαναφέρεις.</li>

</ul>

Οχι, δεν εκανα factory reset, απλα διεγραψα τις επαφες!!! Επειδη καταλαβαινω αυτο που λες, οτι θα επρεπε να σβηστουν, γι'αυτο αναρωτιεμαι!!! Τελος παντων, δεν προκειται να το ξαναδοκιμασω...!!! Οσο για την επαναφορα, δεν το ηξερα, thanks!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους σας. Ενημερώνω ότι είμαι αρκετά αρχάριος, οπότε οι απορίες μου ίσως ακούγονται αστείες στους πιο έμεπιρους. Το θέμα μου είναι ότι θέλω να αναβαθμίσω το τηλέφωνό μου με μια πιο πρόσφατή ROM, οπότε χρειάζομαι να κάνω ένα ολοκληρωμένο backup. Το titanium backup απαιτεί η συσκευή να είναι root. Τώρα είμαι με GB 2.3.3. Στον οδηγό για να γίνει η συσκευή root αναφέρει ότι καλό είναι πριν ξεκινήσω τη διαδικασία να πάρω backup. Με ποιον τρόπο μπορώ να πάρω backup πριν κάνω το root; Βοηθείστε με γιατί έχω μπερδευτεί για τα καλά. Μου μοιάζει φαύλος κύκλος.
Κωνσταντίνος
Link to comment
Share on other sites

Όταν ένας οδηγός για root λέει να πάρεις backup εννοεί να κρατήσεις ότι υπάρχει στην κάρτα μνήμης που χρειάζεσαι καθώς κ τυχών sms που θέλεις να κρατήσεις κ φυσικά τον τηλεφωνικό σου κατάλογο. Αυτό γίνεται γιατί πολλές φορές με το root χρειάζεται να κάνεις hard reset με αποτέλεσμα να χαθούν τα πάντα από την συσκευή..

Ελπίζω να βοήθησα..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ελπίζω όμως αν περάσω τον semaphore kernel να μην μου ζητήσει hard reset πρωτού προλάβω να πάρω ένα backup της προκοπής με το titanium backup.
Κωνσταντίνος
Link to comment
Share on other sites

Αν και είναι Off Topic εδώ βάζοντας τον Semaphore δεν γίνεται hard reset.

 

Θα παρακαλέσω όλους τέτοιες ερωτήσεις να γίνονται στα αντίστοιχα θέματα της κάθε συσκευής.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα πιστεύω είναι να έχεις ένα nandroid back up πρίν πειράξεις ο,τιδήποτε άλλο στο κινητό σου. Όσες φορές μου χρειάστηκε να κάνω nandroid restore ακόμα και πάνω από άλλη rom δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Επαναφέρει το τηλέφωνο στην αρχική του κατάσταση με τη μαμά rom. Αν θές να το πάς στο service κάνεις κι ένα unroot και είσαι έτοιμος. Λογικά όμως δεν πρέπει να περάσεις και το stock recovery μετά?
Link to comment
Share on other sites

Το Nandroid το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι όταν είναι να κάνουν κάποια "πειράγματα" στο κινητό τους ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην χρειαστεί να περάσουν τα πάντα από την αρχή (ROM, εφαρμογές κ.τ.λ.).

Αν θες να το πας για service φλασάρεις από την αρχή ένα stock Firmware και είσαι έτοιμος.

Νομίζω πως πλέον το Nandroid κρατάει και τον kernel οπότε αν κάνεις επαναφορά θα σου περάσει και το Recovery που είχες. Σε κάθε περίπτωση πάντως προτείνω όταν είναι για περίπτωση service το πέρασμα ενός stock Firmware από την αρχή.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Το Nandroid το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι όταν είναι να κάνουν κάποια "πειράγματα" στο κινητό τους ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην χρειαστεί να περάσουν τα πάντα από την αρχή (ROM, εφαρμογές κ.τ.λ.).

Αν θες να το πας για service φλασάρεις από την αρχή ένα stock Firmware και είσαι έτοιμος.

Νομίζω πως πλέον το Nandroid κρατάει και τον kernel οπότε αν κάνεις επαναφορά θα σου περάσει και το Recovery που είχες. Σε κάθε περίπτωση πάντως προτείνω όταν είναι για περίπτωση service το πέρασμα ενός stock Firmware από την αρχή.

 

Έχεις δίκιο, κρατάει και το recovery που έχεις όταν κάνεις το back up αλλά αυτό συνίθως είναι ήδη αλλαγμένο. Δεν έχω πάρει back up με το stock recovery γιατί δεν το εμπιστεύομαι και πολύ. Πάντως η καλύτερη λύση είναι αυτή που λές. Περνάς μια stock rom και τελειώνει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα χρησιμοποιω το myphoneexplorer το οποιο κανει και sync με το outlook και κραταει τισ επαφες το ημερολογιο καιτα μυνηματα στο Pc , το χρησιμοποιω σε htc desires
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Πως μπορώ να μετατρέψω τις επαφές σε επαφές google στο galaxy ace ετσι ώστε να τις μεταφέρω στο gmail. Ψάχνω τον τρόπο αλλά δεν βγάζω άκρη

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στις επαφές, πάτα το αριστερό κουμπί και επέλεξε "Εισαγωγή/Εξαγωγή". Μετά διάλεξε να κάνεις εξαγωγή των επαφών στον χώρο αποθήκευσης. Μόλις το κάνεις και αποθηκευτούν οι επαφές σου σε ένα αρχείο ακολούθησε πάλι την διαδικασία αλλά στο τέλος επέλεξε να κάνεις εισαγωγή από τον χώρο αποθήκευσης. Μόλις επιλέξεις το αρχείο θα σε ρωτήσει πως θέλεις να αποθηκευτούν οι επαφές και θα επιλέξεις στον λογαριασμό Google.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ.

Πάνω που ετοιμαζόμουν να ρωτήσω το ίδιο στο thread του ace

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλημερα! Γνωριζει κανεις πως μπορω να μεταφερω τις επαφες μου σε android κινητο? Να σημειωσω οτι τις εχω αποθηκευμενες σαν Windows Contacts
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! Γνωριζει κανεις πως μπορω να μεταφερω τις επαφες μου σε android κινητο? Να σημειωσω οτι τις εχω αποθηκευμενες σαν Windows Contacts

 

http://www.google.com/mobile/sync/

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

SOS!!! HELP!!!! Αγορασα το πρωτο μου Android κινητο. Πηγα για πρωτη φορα να μπω στο google play store και μου ζητησε ενα λογαριασμο gmail. Μολις εβαλα το e-mail αρχισε να δημιουργει αντιγραφο ασφαλειας του κινητου στο e-mail χωρις να με ρωτησει. Πατησα "τελος" στη αρχη της δημιουργιας του αντιγραφου ασφαλειας. Δε θελω στο συγκεκριμενο e-mail να εχω αντιγραφα ασφαλειας του κινητου μου. Πως μπορω να δω τι εχει αποθηκευσει; Ψαχνω στο gmail και δεν μπορω να βρω τιποτα μονο το ΙΜΕΙ. Και πως φυσικα μπορω να διαγραψω οτι εχει αποθηκευσει; Σας ευχαριστω.

 

(μιλαω για αντιγραφο ασφαλειας και οχι συγχρονισμο)

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε το εξής:

  1. Πήγαινε Settings> Privacy
  2. Ενεργοποίησε το "Back up my data"
  3. Απενεργοποίησε τα "Automatic restore" και "Back up my data"

 

Κανονικά θα πρέπει να ανοίξει ένα παράθυρο που θα λέει ότι θα σταματήσει να γίνεται backup στα δεδομένα σου και ότι όσα έχουν γίνει ήδη backup θα διαγραφούν. Πάτα "OK" και μετά απενεργοποίησε και το "Back up my data".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εγω παλι ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με το backup.

Εχω κατεβασει απο το play store την εφαρμογη my backup pro (εχω αποθηκευσει τα παντα στην sd). Οταν επιχειρησα να τα επαναφερω ολα καλα αλλα τα δεδομενα πχ απο τα παιχνιδια ειχαν διαγραφει. Σε ολα τα backup προγραμματα πx titanium ετσι ειναι? Δηλαδη ουσιαστικα σου κραταει τα apk και τα εγκαθηστα??

Cell phone: iPhone Xs Max 256GB

Tablet: iPad 2017 Gold 32GB

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με το backup.

Εχω κατεβασει απο το play store την εφαρμογη my backup pro (εχω αποθηκευσει τα παντα στην sd). Οταν επιχειρησα να τα επαναφερω ολα καλα αλλα τα δεδομενα πχ απο τα παιχνιδια ειχαν διαγραφει. Σε ολα τα backup προγραμματα πx titanium ετσι ειναι? Δηλαδη ουσιαστικα σου κραταει τα apk και τα εγκαθηστα??

 

Αν δεν κάνω λάθος για να γίνει αυτό που θέλεις (να περνάει και τα δεδομένα σου) θέλει να έχεις root access.. Τουλάχιστον στο titanium ισχύει αυτό, για το mybackup δεν ξέρω..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος για να γίνει αυτό που θέλεις (να περνάει και τα δεδομένα σου) θέλει να έχεις root access.. Τουλάχιστον στο titanium ισχύει αυτό, για το mybackup δεν ξέρω..

 

Το ίδιο ισχύει και για το mybackup pro .

Το γράφει άλλωστε Users who have a rooted phone: You can backup apk+data as well as market links!

Edited by m7ixalis

Samsung galaxy s21+

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...