Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Nokia 3310


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φοβερό Nostalgia! Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το συγκεκριμένο μοντέλο, μιας και το είχαν μετρημένοι στα δάχτυλα τότε από φίλους και γνωστούς. Όμως ήταν αναμφίβολα από τα καλύτερα της εποχής... :)

 

ε, δεν ηταν απο τα καλυτερα της εποχης...

απο τα πιο επιτυχημενα...σιγουρα! αλλα ηταν πολυυυ πισω απο τα "καλυτερα" της εποχης.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Πω αναμνήσεις..3330 το πρώτο μου καινούριο κινητό ως τότε είχα τα παλιά άλλων.. Ακόμα και τώρα στη φωτογραφία μου φαίνεται πανέμορφο, δεν ξέρω αν είναι μόνο το κινητό ή και όσα έζησα τότε ενω είχα αυτό το κινητό που έχω τόση νοσταλγία..πρώτα μηνύματα με κοπελίτσες, αλλαγή εικονομηνυμάτων, ήχοι κλήσεις!! Θυμάμαι που είχα και λίστα με νότες για να κρατάω περισσότερους ήχους γιατί μπορούσες να έχεις μέχρι κάποιο αριθμό αποθηκευμένους!!!Ωραία χρόνια!!!:happy:
Link to comment
Share on other sites

Εγώ γιατί θυμάμαι οτι όσοι είχαν αυτό το κινητό μετά από 6μήνες η μπαταρία ήταν off και το φόρτιζαν κάθε μέρα;Είχε πουλήσει τρελά αυτό το μοντέλο τότε!

 

Σωστος!!! Μετα απο ενα διαστημα είχε θεμα με την μπαταρια!!!

GATE 13...TILL THE END OF THE WORLD...
Link to comment
Share on other sites

Δέκα χρονών λες το απέκτησες? Στο δημοτικο δηλαδη πηγαινες..

Εγω καπου στο γυμνασιο, μολις ειχε γινει μοδα,περαν του 3210,και το ειχαν ηδη αρκετοι. Ηταν η περιοδος που ονειρευομουν το πρωτο μου κινητο να ειναι αυτο! Για να μπορω να του βαζω κατι λαστιχιενιες προσωψεις με τερατακια που κυκλοφορουσαν τοτε και μου αρεσε η ολη φαση παρα πολυ. Μετα απο κανα χρονο περιπου νομιζω πηρα το νοκια 3510 -την ιδια μερα που πρωτοκυκλοφορησε ελλαδα-. Ελεγα πως θα ταν καλυτερο, αλλα τελικα ειχα πολλα μειον.. Δεν εστελνα η συνεθετα ηχους κλησης, ουτε εικονομηνυματα,και επισης τα μυναματακια τεσσαρων γραμμων(με τα αρκουδακια) δεν μου τα εμφανιζε καλα,,ηθελε ανα-υπο-βαθμιση νομιζω.

Τωρα που το σκεφτηκα παντως αν γυρνουσα το χρονο πισω δε θα επαιρνα κανενα απο τα δυο, αλλα το νοκια 3410!!!

Link to comment
Share on other sites

Να πω πως δεν το περίμενα αυτό το post θα ήταν ψέματα :lol:. Το πρώτο μου κινητό το 2002 στα 13 μου σε πακέτο cosmocarta... Αν και μου άρεσε περισσότερο το 3330 λόγω wap και κινούμενων εικονιδίων ανέβαινε η τιμή του για την ηλικία μου. Παλιές καλές εποχές με τα logos/εικονομηνύματα/ήχους :cry:. Πάντως ακόμα εδώ το 'χω στο συρτάρι πλήρως λειτουργικό με αλλαγμένη μπατάρια λιθίου nokia που όμως δεν αντέχει πολύ πλέον. Το ανοίγω καμμιά φορά να το βλέπω. :happy:

Nokia 3310 (5/2002) -> Nokia 3650 (8/2003) -> Nokia N95 (7/2007) -> Nokia Lumia 800 (2/2012) -> Nokia Lumia 620 (11/2013) -> Nokia Lumia 830 (5/2015) -> Samsung S7 edge (5/2017) -> Samsung S20 (5/2020) -> iPhone 13 Pro (11/2022)

Link to comment
Share on other sites

Οσοι εχουν ανδροιδ, κατεβαστε αυτο να θυμηθητε τα παλια.. ειναι σχετικα προσφατο, δεν ξερω ποσοι το εχετε ανακαλυψει.. :) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.byq.nokia_snake_2&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ieXEubm9raWFfc25ha2VfMiJd

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

 🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Link to comment
Share on other sites

Τι μου θύμισες τώρα... Το 2ο καινούριο κινητό που έχω αγοράσει στη ζωή μου... Το 3330 βέβαια, όχι το 3310, αλλά ίδια ήταν... Και πρώτο αγοραστό, το 3210.... Μηνύματα, εικονομηνύματα, τούμπες, ήχους... Μέχρι και περιοδικά έβγαζαν "συνθέσεις" ήχων, για να τους πληκτρολογήσεις και να βάλεις τη μελωδία που ήθελες... Και μόλις έπαιρνε κάπoιος στο σχολείο ένα περιοδικό, τρέχαμε όλοι πάνω του, για να βρούμε κάποια μελωδία που ψάχναμε... Good times... :O Edited by mr_47
Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Το 3310 είναι το πρώτο κινητό που απόκτησα. Σε πακέτο καρτοκινητής cosmote και μάλιστα σε δόσεις από τον Γερμανό. Το έχω ακόμα μετά από 12 χρόνια (το αγόρασα λίγο πριν τα χριστούγεννα του 2000) και είναι πλήρως λειτουργικό, έχοντας βάλει μπαταρία των 1500 mA. Δεν πρόκειται να το αφήσω ποτέ!!
Link to comment
Share on other sites

Το 3310 ηταν το πρωτο μου κινητο κ το αγορασα σε ηλικια 15-16, καπου εκει.Το ειχα παρει απο το Oteshop στην τιμη των 85000 δραχμων.

Θυμαμαι το ειχα παρει απο τους πρωτους και ολοι με ζηλευαν γιατι αυτοι ειχαν τα 3210!:bow:

Η κλασσικη δικαιολογια για να "νιωσουν" οτι τα δικα τους ειναι καλυτερα , ηταν να λενε οτι " το 3310 ηταν παρα πολυ ασχημο !":p

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα το 1ο μου κινητό ήταν αυτό καθώς μετά ήρθε στα χέρια μου το 8310 που ήταν και το αγαπημένο μου.Πραγματικά άλλες εποχές.Εικονομηνύματα,ήχοι απλοί,φιδάκι λιώσιμο.Πέρα από αυτά όμως ήταν και γενικά ωραία χρόνια τότε.Πιο αγνά και πλούσια σε δραστηριότητες που σε γεμίζαν εσωτερικά.Όντως νοσταλγία

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Πω τι μου θύμισες και μένα τώρα.Με πήγες 11+ χρόνια πίσω. Μου θύμισες μια μεγάλη ιστορία για το πως πήρα το 1ο μου κινητό τηλέφωνο, το Nokia 3310.

 

Ήταν Χριστούγεννα του 2000 και δεν υπήρχε περίπτωση να μου πάρουν κινητό μέχρι να περάσω φοιτητής το επόμενο φθινόπωρο. Εκείνη την περίοδο όμως θέλησε να αλλάξει τηλέφωνο ο αδερφός μου. Αγόρασε το 3210 και του ζήτησα και μου έστειλε το παλιό του το star tac to 85άρι, με την μεγάλη μπαταρία. Ήμουν μες τη καλή χαρά :D που θα είχα δικό μου τηλέφωνο, μέχρι που ήρθε το τηλέφωνο και ανακάλυψα ότι είχε πρόβλημα. Δεν άνοιγε παρά μόνο αν είχες το καπάκι σχεδόν κλειστό.:blink: Μου είπε αργότερα ο αδερφός μου ότι καμιά φορά του εμφάνιζε κανένα πρόβλημα και πιθανόν στη μεταφορά να χειροτέρεψε.

 

Είχα καταλάβει ότι έφταιγε η καλωδιοταινία. Όμως δεν θα το έβαζα κάτω τόσο εύκολα :shifty:. Ήμουν κλασικός μαστροχαλάστρας με απίστευτη υπομονή σε ότι και αν προσπαθούσα να φτιάξω και ήξερα ότι θα βγάλω κάποια άκρη. Το ανοίγω και βλέπω ότι όντως αυτό έφταιγε. Όμως στην Ξάνθη που έμενα, δύσκολα θα έβρισκα άλλη και πιθανότατα θα μου τη χρέωναν χρυσή. Έψαξα λοιπόν και βρήκα από άλλα παλιά χαλασμένα ηλεκτρονικά που είχα ανοίξει, μικρά πολύ λεπτά καλωδιάκια. Ναι ήταν μια λύση ... δεν είχα καλωδιοταινία αλλά το "next best thing". Μπορούσα να αντικαταστήσω μία προς μία τις περίπου 8 (αν θυμάμαι καλά) γραμμές της καλωδιοταινίας με λεπτά καλωδιάκια.

 

Ήταν τόσο μικρές οι επαφές που με το ζόρι τις έβλεπα και έπρεπε να αφαιρώ από κάθε καλωδιάκι περισσότερα από τα μισά σύρματάκια. Έβαζα το συρματάκι μέσα στην εσοχή, κολλούσα το πλαστικό μέρος του καλωδίου στην πλακέτα με (μη γελάσετε) Logo και περίμενα με τις ώρες να στεγνώσει λίγο η κόλλα για βάλω το επόμενο. Μετά από 2-3 μέρες πολλών προσπαθειών και αποτυχιών τελικά τα κατάφερα. Το άνοιγα, έπαιζα πάνω κάτω το καπάκι και δεν καταλάβαινε τίποτα, ήταν σαν καινούριο. Επιτέλους θα είχα κινητό ... ή μήπως όχι? Δεν ήξερα τι μου επιφύλασσε η μοίρα. Πήγε ο πατέρας μου και μου πήρε μια cosmoκάρτα (που την έχω μέχρι σήμερα) και με το που την έβαλα στο motorola ξαφνικά κλείδωσε και γύρισε στα αγγλικά.... Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι επειδή ήταν αγορασμένο με σύνδεση θα είναι και κλειδωμένο. Έφαγα πολύ μεγάλο ξενέρωμα. Τρεις μέρες να προσπαθώ να φτιάξω κάτι ουσιαστικά χρήσιμο μόνο ως πρες παπιέ να κρατά τα χαρτιά μην τα πάρει ο αέρας.

 

Την επόμενη μέρα σκεφτομουν την μεγάλη αποτυχία και αναρωτιόμουν αν μπορούσε να το ξεκλειδώσει η cosmote ή η αντιπροσωπία της motorola. Επιστρέφει ο πατέρας μου το μεσημέρι από τη δουλειά και μου λέει άνοιξε τα περιοδικά (πάντα είχαμε σπίτι περιοδικά τεχνολογίας) και δες τι σου αρέσει. Είχαν αποφασίσει με τη μάνα μου, επειδή με είδαν πόσο πολύ προσπάθησα να το φτιάξω, να μου πάρουν ένα καινούριο.

 

Όχι δεν ήθελα να χαρώ αμέσως... όχι πριν κρατήσω στα χέρια μου το καινούριο. Έψαξα λίγο και ήμουν ανάμεσα στο 3310 και ένα motorola bar phone το οποίο είχε το arkanoid που τρελαινόμουν. Όμως εύτυχώς δεν έκανα λάθος επιλογή για ένα παιχνίδι. Πήγαμε στην Ξαδέρφη μου που συνεργαζόταν με mobitel εκείνη την εποχή (σήμερα έχει κατάστημα vodafone βραβευμένο ως το vodafone με την καλύτερη εξυπηρέτηση πανελλαδικά) και πλήρωσε τότε ο πατέρας μου 85 χιλιάρικα για να αποκτήσω αυτό το μικρό διαμάντι. Ναι επιτέλους είχα κινητό και όχι απλά ένα κινητό αλλά ένα από τα πιο cool της εποχής του. Ένα Nokia 3310 δικό μου, το πρώτο μου κινητό. :D

 

Το χάρηκα απίστευτα αυτό το κινητό. Το ελληνικό T9, οι προσόψεις που άλλαζαν, η σύνθεση μελωδίας, η φωνητική κλήση και τόσα άλλα. Με το καιρό πήρα 7-8 θήκες και 2 μπαταρίες (η μία λιθίου). Έφτιαχνα συνεχώς καινούριες μελωδίες. Ότι έψαχναν φίλοι, συγγενείς, συμμαθητές σε μελωδία για κινητό τους το έφτιαχνα εγώ.

 

Αχ ωραίες εποχές.:)

Edited by racetothelimit
Windows Phone 8.1
Link to comment
Share on other sites

Φοβερό τηλέφωνο... Αξέχαστες εποχές... Το είχα αποκτήσει μετά από σύνδεση και ήταν το 3ο μου κινητό μετά το Motorola d520 και Ericsson T10... Ήταν διαστημικό για την εποχή του... Μετά βέβαια του αγόρασα και διάφανο κάλυμμα (original) και το χρησιμοποιούσα και ως φακό...! Αντικαταστάτης του ήταν το "πολύ" 6310i...!
Apple PowerUser - iMac/MacBook Pro/iPad/iPhone
Link to comment
Share on other sites

Nαι παιδιά,όντως είναι το 3330 αυτό της φωτογραφίας...Δυστυχώς δεν έχω το 3310 πλεόν για να ποζάρει στη θέση του,αν και θα το ξαναβρώ κάποια στιγμή...Oπότε το νοσταλγώ με το «μεγάλο αδερφάκι» του,μιας και είναι ίδια σχεδόν!

 

*Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

 

Αν θέλεις Nokia 3310, έχω αρκετά, μάλιστα το ένα είναι με κουτιά κλπ. Να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να στο πουλήσω. Και εσύ συλλέκτης είσαι και καταλαβαινόμαστε ... Κάποια ανταλλαγή θέλω. Κάποιο άλλο που έχεις και πιθανόν δεν έχω ... Αν σ' ενδιαφέρει, ας το συνεχίσουμε σε PM.

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Link to comment
Share on other sites

To πρώτο μου κινητό....Το κράτησα μια βδομάδα μιας και μετά το έκανα τράμπα με τον αδερφό μου και μου έδωσε το 6210 μιας και θα πήγαινε στρατό.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εγώ πάλι ποτέ δεν το συμπάθησα γιατί το πήρα από ανάγκη λόγο τιμής....

άσε που δεν έμεινα και ευχαριστημένος από τη μπαταρία του, μάλλον όμως για αυτό φταίει και ο cosmotes....

πουλάω την παλιά-μικρή μου συλλογή: nokia: 3210, 5110, 5140, 5210, 6110, 6111, 6150, 7360, 8850 ericsson: T18, A2618s, R380s

sony ericsson: Z200, K700i, W300i, T650i, F500, K300i

siemens: M45i, M55, S35i, A55, SL55

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάτι πολύ τσίλικες προσόψεις ακόμη για όποιον ενδιαφέρεται σε πολύ ελκυστικές τιμές, τώρα που είναι και μουσειακό το τεμάχι! Ήταν όμως το αθεόφοβο, τανξ- τανξ! Για να σπάσει οριστικά αυτό που είχα αναγκάστηκα να προκαλέσω έναν ελληνοαμερικάνο μπειζμπολίστα φίλο μου να το πετάξει σε τοίχο σαν να πέταγε curveball.. τότε μόνο τελικά νικήθηκε απο την βαρύτητα και την επιτάχυνση το ταλαίπωρο 3310..!

http://about.me/dftm.shopping

 

Έλα πάρε κόσμε, διαλιέέέχτε, όμορφα πραματάκια σε φιλικές τιμές λέμε, εξεπερέτηση κάνουμε, επικοινωνία εντός!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
δεν ξερω για σας αλλα το βρικα στο ebay ανακατασκευασμένο 17 ευρω (σαν καινουργιο με καινουργια μαπταρια) το παριγγιλα και εδω και ενα μηνα το εχω για δευτερη συσκευη :p
Link to comment
Share on other sites

Να τολμήσω να ρωτήσω διάρκεια μπαταρίας; :p

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που μετά από τόσα χρόνια κρατάει τόσο (γιατί προφανώς οι μπαταρίες δεν είναι καινούριες).

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που μετά από τόσα χρόνια κρατάει τόσο (γιατί προφανώς οι μπαταρίες δεν είναι καινούριες).

 

Καλά η μητέρα μου έχει ακόμα το 3310 με καινούρια μπαταρία Orbit 950 mah και πραγματικά ξεχνάει να το φορτίσει... Άλλα κόλπα μιλάμε...

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον οι αυθεντικές θα έχουν κατασκευασθεί πριν πολλά χρόνια γι αυτό μου κάνει εντύπωση.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που μετά από τόσα χρόνια κρατάει τόσο (γιατί προφανώς οι μπαταρίες δεν είναι καινούριες).

δεν ξέρω πως αλλά ναι κρατάει άψογα και στο μηχάνημα που το μέτρια με ένα charge discharge βγάζει 99% health... Μην ρωτάς το πως δεν ξέρω ούτε καν το φαντάζομαι

και μιλάμε για αυθεντική μπαταρία του

Link to comment
Share on other sites

Νοκια old... σου βγαζει "χαμηλη μπαταρια" και εχεις 4 μερες να βρεις τον φορτιστή.... ωραια πραγματα!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...