Jump to content

Xperia Neo V : Ξεκλείδωμα bootloader, εγκατάσταση custom rom και kernel


rioener
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεκλείδωμα bootloader, εγκατάσταση custom rom και kernel για το XPERIA NEO V (ελληνικός οδηγός)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Επειδή στα κανούρια τηλέφωνα που έχουν ημερομηνία κατασκευής μετά το τέλος Μαρτίου 2012 δεν υποστηρίζεται ο ανεπίσημος τρόπος ξεκλειδώματος που παραθέτω στο παρών thread, ακολουθήστε τα εξής βήματα για να διαπιστώσετε αν υποστηρίζεται ο ανεπίσημος τρόπος ξεκλειδώματος στη συσκευή σας. Προσέξτε πως θα πρέπει να πληρούνται και οι 2 προϋποθέσεις, δηλαδή τα βήματα (Α) και (Β):

(Α)

1. Πληκτρολογήστε *#*#7378423#*#*

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε service info

3. Στο επόμενο μενού επιλέγουμε configuration

4. Στο κάτω μέρος, βλέπετε Bootloader unlock allowed: Αν εκεί γράφει yes, τότε μπορείτε να προχωρήσετε κανονικά με τα βήματα του οδηγού παρακάτω. Αν γράφει no ή unknown ή οτιδήποτε άλλο, τότε δυστυχώς δε μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον bootloader σας με αυτόν τον τρόπο.

(Β)

Βγάζετε τη μπαταρία από το κινητό σας, και κοιτάτε επάνω στο κινητό στην ταμπελίτσα, αν δείτε ότι γράφει 12w14 και κάτω (ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στο έτος, και ο δεύτερος στην εβδομάδα κατασκευής, εμείς δηλαδή θέλουμε το κινητό να είναι φτιαγμένο πριν από την 14η εβδομάδα του 2012) είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία που περιγράφω παρακάτω.

(Σημείωση: Το Β μέρος προστέθηκε μετά από τη συμβολή του μέλους dosman. Ευχαριστούμε!)

 

Οι περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω βήματα είναι από το xda, μεταφρασμένες από εμένα. Έχουν προστεθεί ορισμένα βήματα από εμένα προς διευκόλυνση των χρηστών.

All credits goes to 1, 2 and xda forums

 

1) Ξεκλείδωμα bootloader

 

Με τη μέθοδο που σας παραθέτω, ο bootloader γίνεται patched, δηλαδή στους servers της sony φαίνεται ως κλειδωμένος, οπότε χρησιμοποιούνται κανονικά όλες οι εφαρμογές που απαιτούν DRM Keys (όπως το Track ID), χρησιμοποιούνται τα προγράμματα SEUS και PC Companion, περνάνε τα γνήσια updates κλπ.

 

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

- Ένα καλώδιο που θα το φτιάξετε όπως τη φωτογραφία παρακάτω (οποιοδήποτε καλώδιο κάνει)

- το SEtool (από εδώ, εδώ, ή εδώ,)

 

Το καλώδιο που έφτιαξα ήταν πολύ απλό, πήρα ένα καλώδιο από παλιό φορτιστή, το έκοψα σε μικρό μήκος, του ξεγύμνωσα τις 2 άκρες, και στη μία του έβαλα καρφίτσα με μονωτική ταινία, ενώ την άλλη την άφησα ξεγυμνωμένη (δε χρειάζεται να χωρίσετε το σύρμα στα δύο όπως φαίνεται το καλώδιο στην παρακάτω εικόνα, έκανα ένα απλό κολπάκι που δούλεψε άψογα : τη ξεγυμνωμένη άκρη όταν την βάλετε στο ground του κινητού, περάστε τη ανάμεσα στις 2 άκρες του ground από το πάνω μέρος, έτσι ώστε να ακουμπάει ταυτόχρονα και στις 2. Ελπίζω να το καταλάβετε πως το εννοώ)

Εικόνα καλωδίου παρακάτω:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=825651&stc=1&d=1324544653

 

Να σημειώσω πως χρειάζονται 2 άτομα για το επόμενο βήμα:

Ενώ ο ένας θα κρατάει συνδεδεμένο test point - ground με το καλώδιο που φτιάξαμε, ο άλλος συνδέει κινητό - υπολογιστή με το καλώδιο usb (λέω για 2 άτομα, διότι δεν πρέπει η σύνδεση test point - ground να χαθεί ή να μετακινηθεί το καλώδιο σε άλλο σημείο εκτός του test point)

Τα windows θα πετάξουν ειδοποίηση ότι βρέθηκε νέα συσκευή, και τότε αμέσως αποσυνδέουμε το καλώδιο που φτιάξαμε από test point - ground

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=811819&stc=1&d=1323529033

 

Κατεβάζουμε το SEtool, το αποσυμπιέζουμε, και πάμε χειροκίνητα και εγκαθιστούμε τους drivers από το φάκελο του SEtool που μόλις αποσυμπιέσαμε (δεξί κλικ στο "υπολογιστής μου"--->διαχείριση συσκευών---> δεξί κλικ στη συσκευή που αναγνωρίστηκε ---> ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ---> ) αναζήτηση προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή μου ---> επιλέγουμε τον driver από το φάκελο του SEtool που μόλις αποσυμπιέσαμε)

 

Μετά κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή, τρέχουμε το SEtool και πατάμε Patch semcboot, και ακολουθώντας τις οδηγίες επί της οθόνης ολοκληρώνουμε το unlock!

 

Λίγη προσοχή θέλει στη σύνδεση του καλωδίου με test point - ground, αλλά γενικά θα δείτε ότι πρόκειται για πολύ εύκολη διαδικασία!

 

2) Εγκατάσταση kernel

 

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

- Το fastboot, το οποίο κατεβάζουμε από εδώ ή εδώ

- Τον kernel τον οποίον θα κάνουμε εγκατάσταση

 

Κατεβάζουμε και αποσυμπιέζουμε το Fastboot σε έναν φάκελο. Στη συνέχεια κατεβάζουμε τον kernel, τον μετονομάζουμε σε “boot.img” (αν δεν λέγεται ήδη έτσι), και τον τοποθετούμε στο φάκελο που αποσυμπιέσαμε το Fastboot, όπως η εικόνα παρακάτω:

http://1.1.1.1/bmi/www.freeimagehosting.net/newuploads/6bd11.png

 

Στη συνέχεια θα συνδέσουμε το κινητό μας σε fastboot mode. Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε κατά σειρά τα παρακάτω βήματα:

Α) Κλείνουμε το κινητό, και περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα

Β) Κρατάμε συνέχεια πατημένο το πλήκτρο μενού (το τελευταίο κουμπί δεξιά από τα τρία)

Γ)Συνδέουμε το κινητό μας με το καλώδιο usb στον υπολογιστή μας, και αφού παρατηρήσουμε να ανάβει μπλε το ledάκι στα δεξιά, αφήνουμε το πλήκτρο μενού

 

Τώρα πάμε στο φάκελο του fastboot (εκεί που είναι και ο kernel μας), και πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά Shift και δεξί κλικ στον υπολογιστή μας, και επιλέγουμε «άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ»

 

Στη γραμμή εντολών πληκτρολογούμε

"fastboot flash boot boot.img"

πατάμε enter, περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (συνήθως 3-4 δευτερόλεπτα, αν σας παίρνει πολύ παραπάνω, κάποιο βήμα έχετε κάνει λάθος) και κλείνουμε το παράθυρο εντολών.

 

Αποσυνδέουμε το κινητό μας, και είμαστε έτοιμοι, ο kernel έχει εγκατασταθεί

 

3) Εγκατάσταση custom rom

 

(Σημείωση: Για εγκατάσταση custom rom απαιτείται ClockWorkMod Recovery, αν δεν το έχετε εγκατεστημένο, μπορείτε να ακολουθήσετε το βήμα 3 από εδώ)

 

(Σημείωση 2: Αν δε σας αναγνωρίζει τους drivers του fastboot, θα πρέπει να περάσετε χειροκίνητα τους ADB Drivers - υπολογιστής μου--->διαχείριση συσκευών---> δεξί κλικ στη συσκευή [πιθανόν έχει κίτρινο θαυμαστικό δίπλα της] ---> ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ---> αναζήτηση προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή μου ---> επιλέγουμε τον παραπάνω driver και πατάμε οκ

 

Κατεβάζουμε τη rom που θέλουμε να εγκαταστήσουμε, και τη μεταφέρουμε στην κάρτα sd του κινητού μας (στη ρίζα της κάρτα, όχι σε κάποιο φάκελο), σημειώνοντας το όνομα του αρχείου ώστε να το βρούμε αργότερα.

 

Ανοίγουμε το κινητό, μπαίνουμε σε recovery mode (μόλις ανοίξουμε το κινητό, πατάμε πολλές φορές το πλήκτρο volume down μέχρι να μπούμε στο ClockWorkMod), και με τα πλήκτρα πλοήγησης (πάνω-κάτω με τα volume buttons, επιλογή με το κεντρικό πλήκτρο home, πίσω με το αριστερό πλήκτρο back) κάνουμε κατά σειρά

 

- wipe cache partition

- Wipe Dalvik Cache (βρίσκεται στο μενού advanced)

- Wipe battery stats (βρίσκεται στο μενού advanced)

- Wipe data/factory reset

 

Τώρα είμαστε έτοιμοι να φλασάρουμε τη rom μας. Πατάμε λοιπόν την επιλογή

- Install zip from SD card

και επιλέγουμε το αρχείο της rom (θυμόμαστε το όνομα που σημειώσαμε παραπάνω), κάνοντάς το εγκατάσταση.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πάμε στο μενού advanced, και επιλέγουμε fix permissions.

Κάνουμε restart το κινητό μας, και περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να ξεκινήσει πρώτα φορά.

 

Είμαστε έτοιμοι!

 

Επειδή διαπίστωσα πρόβλημα στην εγκατάσταση των drivers για το fastboot από ένα μέλος του forum, όσοι αντιμετωπίζεται όμοιο πρόβλημα ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 

3α)Εγκατάσταση fastboot drivers

 

1. Απεγκατέστησε τυχόν drivers του κινητού από τη διαχείριση συσκευών, και κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

2. Μετά την επανεκκίνηση εγκατέστησε αυτούς τους drivers ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ κινητό ΜΗΝ το συνδέσεις στον υπολογιστή ακόμα!

3. Κάνε πάλι επανεκκίνηση του υπολογιστή.

4. Μπες σε ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή (Πατάς πολλές φορές F8, πριν ξεκινήσει να δείχνει το λογότυπο των windows)

5. Κλείσε το κινητό, και περίμενε 30 δευτερόλεπτα

6. Σύνδεσε το κινητό σε flash mode (πατημένο συνεχόμενα το back πλήκτρο - αριστερό πλήκτρο - , και σύνδεση του usb καλωδίου στον υπολογιστή)

7. Αν ακολούθησες σωστά τα βήματα, πρέπει να αναγνωρίζει αυτόματα τους drivers, αλλιώς θα πας χειροκίνητα να τους εγκαταστήσεις ( ο υπολογιστής μου--->διαχείριση συσκευών---> δεξί κλικ στη συσκευή [πιθανόν έχει κίτρινο θαυμαστικό δίπλα της] ---> ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ---> αναζήτηση προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή μου ---> επιλέγουμε τον driver από το φάκελο που κάναμε εγκατάσταση το πακέτο drivers στο 2ο βήμα και πατάμε οκ) (ο φάκελος εγκατάστασης είναι C: \ Program Files \ Sony Ericsson \ Gordons Gate, ανάλογα βέβαια και με το λειτουργικό που χρησιμοποιείς)

 

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα και πάλι, δεν έχεις απεγκαταστήσει σωστά τους προηγούμενους drivers, με αποτέλεσμα να γίνεται σύγκρουση (conflict) μεταξύ νέου και παλιού...

Όλες οι πληροφορίες στα παραπάνω βήματα είναι από το xda, μεταφρασμένες από εμένα.

All credits goes to 1, 2 and xda forums

Δε φέρω καμία ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημιά προξενήσετε στο κινητό σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, όποιος επιθυμεί τα εκτελεί με δικό του ρίσκο.

Edited by rioener
Ενημέρωση προϋποθέσεων

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 762
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

στην εγκατασταση κερνελ τα κανω ολα κομπλε αλλα μου εμφανιζει <waiting for device> και μενει εκει δεν συνεχιζει..το λαμπακι μπλε σταθερο..το δοκιμασα με 2 pc αλλα το ιδιο κανει..ειναι ξεκλειδωτο το bootloader σιγουρα..εχω την .62 rooted και θελω να περασω την beta ics..υπαρχει κατι που εχω παραλειψει? δεν βρισκω κατι σε ολους τους οδηγους που κοιταξα..

 

λοιπον οπως το εψαξα λιγο ακομα και μπηκα στη διαχειρηση συσκευων κ αποτι φαινεται κατι δεν παει καλα με τους drivers στη λειτουργεια αυτη..το εμφανιζει σαν S1 fastboot αλλα εχει ενα κιτρινο θαυμαστικο διπλα..Προσπαθησα να βαλω κατευθειαν το ics μεσω CWM και μου ελεγε installation aborted..υπαρχει κανεις?

Edited by qCance4gr

Sony Ericsson Xperia Neo V black rooted/unlock bootloader via TP/CWM Recovery/4.1.c.0.7 Baseband/1.8Ghz Supercharged/16GB-C4 Kingston microSD/Link2SD @ 1GB sd-ext3

 

Πωλειται bluetooth headset Sony Ericsson MW600 λευκο αγρατσουνιστο!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ να κάνω Unlock BL έκανα τα πρώτα βήματα οπός τα λέει ο οδηγός, το κόλπο με το καλώδιο, πέρασα και τα Drivers από το S1Tool, έκανα restart το pc άνοιξα το πρόγραμμα και δεν ξέρω πως να προχωρήσω.

Μου βγάζει αυτό:

 

[ATTACH]24276[/ATTACH]

 

Αυτό πρέπει να μου βγάλει με το που πατήσω το Patch semcboot?

Καμιά βοήθεια??

 

Edit 1: Τα κατάφερα τελικά όλα οκ μάλλον δεν είχα βάλει κάλα το Ground.

 

Edit 2: Αυτό σημαίνει οτι τι BL είναι Unlocked??

[ATTACH]24277[/ATTACH]

Edited by klit
Link to comment
Share on other sites

στην εγκατασταση κερνελ τα κανω ολα κομπλε αλλα μου εμφανιζει <waiting for device> και μενει εκει δεν συνεχιζει..το λαμπακι μπλε σταθερο..το δοκιμασα με 2 pc αλλα το ιδιο κανει..ειναι ξεκλειδωτο το bootloader σιγουρα..εχω την .62 rooted και θελω να περασω την beta ics..υπαρχει κατι που εχω παραλειψει? δεν βρισκω κατι σε ολους τους οδηγους που κοιταξα..

 

λοιπον οπως το εψαξα λιγο ακομα και μπηκα στη διαχειρηση συσκευων κ αποτι φαινεται κατι δεν παει καλα με τους drivers στη λειτουργεια αυτη..το εμφανιζει σαν S1 fastboot αλλα εχει ενα κιτρινο θαυμαστικο διπλα..Προσπαθησα να βαλω κατευθειαν το ics μεσω CWM και μου ελεγε installation aborted..υπαρχει κανεις?

 

Σε εμένα τους είχε αναγνωρίσει αυτόματα, κατέβασε από εδώ το fastboot μαζί με τους drivers, και δοκίμασε να τους κάνεις manual install, από τη διαχείριση συσκευών.

Ενημέρωσα και το πρώτο post με το καινούριο αρχείο.

 

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ να κάνω Unlock BL έκανα τα πρώτα βήματα οπός τα λέει ο οδηγός, το κόλπο με το καλώδιο, πέρασα και τα Drivers από το S1Tool, έκανα restart το pc άνοιξα το πρόγραμμα και δεν ξέρω πως να προχωρήσω.

Μου βγάζει αυτό:

 

[ATTACH]24276[/ATTACH]

 

Αυτό πρέπει να μου βγάλει με το που πατήσω το Patch semcboot?

Καμιά βοήθεια??

 

Edit 1: Τα κατάφερα τελικά όλα οκ μάλλον δεν είχα βάλει κάλα το Ground.

 

Edit 2: Αυτό σημαίνει οτι τι BL είναι Unlocked??

[ATTACH]24277[/ATTACH]

 

Όχι, το R σημαίνει ότι ο bootloader είναι κλειδωμένος, έπρεπε να λέει r. Δοκίμασε πάλι από την αρχή.

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ να κάνω Unlock BL έκανα τα πρώτα βήματα οπός τα λέει ο οδηγός, το κόλπο με το καλώδιο, πέρασα και τα Drivers από το S1Tool, έκανα restart το pc άνοιξα το πρόγραμμα και δεν ξέρω πως να προχωρήσω.

Μου βγάζει αυτό:

 

[ATTACH]24276[/ATTACH]

 

Αυτό πρέπει να μου βγάλει με το που πατήσω το Patch semcboot?

Καμιά βοήθεια??

 

Edit 1: Τα κατάφερα τελικά όλα οκ μάλλον δεν είχα βάλει κάλα το Ground.

 

Edit 2: Αυτό σημαίνει οτι τι BL είναι Unlocked??

[ATTACH]24277[/ATTACH]

 

κανε ενα identify για σιγουρια..και εμενα r + R μου εδειχνε αλλα οταν εκανα identify τα εβγαλε πεζα κ το ειχα ξεκλειδωσει(με την 99999 προσπαθεια)

 

 

@rioner

εψαξα κ τους βρηκα τους drivers απο αλλου πριν το γραψεις..ευχαριστω :D

πλεον ειμαι ενας ευτιχισμενος κατοχος ics SE .. δοκιμασα κ με το κερνελ που δινεις εσυ το fxp που βρηκα οτι εχει πιο μεγαλες τιμες ικανες για overclock αλλα δε μου δουλεψε,ετσι εβαλα εκεινον που δινανε στο xda..αν εχεις καποια γνωση πανω σε αυτο πεσμου

Sony Ericsson Xperia Neo V black rooted/unlock bootloader via TP/CWM Recovery/4.1.c.0.7 Baseband/1.8Ghz Supercharged/16GB-C4 Kingston microSD/Link2SD @ 1GB sd-ext3

 

Πωλειται bluetooth headset Sony Ericsson MW600 λευκο αγρατσουνιστο!

Link to comment
Share on other sites

κανε ενα identify για σιγουρια..και εμενα r + R μου εδειχνε αλλα οταν εκανα identify τα εβγαλε πεζα κ το ειχα ξεκλειδωσει(με την 99999 προσπαθεια)

 

 

@rioner

εψαξα κ τους βρηκα τους drivers απο αλλου πριν το γραψεις..ευχαριστω :D

πλεον ειμαι ενας ευτιχισμενος κατοχος ics SE .. δοκιμασα κ με το κερνελ που δινεις εσυ το fxp που βρηκα οτι εχει πιο μεγαλες τιμες ικανες για overclock αλλα δε μου δουλεψε,ετσι εβαλα εκεινον που δινανε στο xda..αν εχεις καποια γνωση πανω σε αυτο πεσμου

 

Μπράβο φίλε μου, συγχαρητήρια, καλή ενασχόληση με το κινητό εύχομαι!

Με τους kernel για παγωτό είναι η αλήθεια ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές για την ώρα, απ' όλους κάτι λείπει. Ελπίζω σύντομα να βγει του nightelf final έκδοση! Αναμονή!

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

δες εδω για overclocking..δουλευει!

απλα πρεπει να απενεργοποιησεις τις κινουμενες εικονες(που ετσι κ αλιως off τις ειχα)

 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1521309

Sony Ericsson Xperia Neo V black rooted/unlock bootloader via TP/CWM Recovery/4.1.c.0.7 Baseband/1.8Ghz Supercharged/16GB-C4 Kingston microSD/Link2SD @ 1GB sd-ext3

 

Πωλειται bluetooth headset Sony Ericsson MW600 λευκο αγρατσουνιστο!

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα πολλές φορές αλλά μάλλον δεν κατάφερα τίποτα.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν πατάω το Patch semcboot και συνδέω test point - ground μετά συνδέω το usb μου δίνει R+r.

Όταν πατάω identify και συνδέσω το το τηλέφωνο πατώντας back+power μου δίνει r+r.

Αυτό δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει.

Παρόλα αυτά προσπάθησα ακριβός μετά από αυτά να περάσω την MIUI που μας πρότεινε ο @rioener, γίνετε η εγκατάσταση κανονικά αλλά το τηλέφωνο μένει στο λογότυπο Sony Εricsson.

Αν είναι εύκολο να μου περιγράψετε τα βήματα μετά το το πάτημα του Patch semcboot μήπως εκεί κανό κάτι λάθος.

 

Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι με τα Drivers του fastboot δεν περνάνε με τίποτα, το laptop μου είναι x64 μήπως φταίει αυτό?

Edited by klit
Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα πολλές φορές αλλά μάλλον δεν κατάφερα τίποτα.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν πατάω το Patch semcboot και συνδέω test point - ground μετά συνδέω το usb μου δίνει R+r.

Όταν πατάω identify και συνδέσω το το τηλέφωνο πατώντας back+power μου δίνει r+r.

Αυτό δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει.

Παρόλα αυτά προσπάθησα ακριβός μετά από αυτά να περάσω την MIUI που μας πρότεινε ο @rioener, γίνετε η εγκατάσταση κανονικά αλλά το τηλέφωνο μένει στο λογότυπο Sony Εricsson.

Αν είναι εύκολο να μου περιγράψετε τα βήματα μετά το το πάτημα του Patch semcboot μήπως εκεί κανό κάτι λάθος.

 

Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι με τα Drivers του fastboot δεν περνάνε με τίποτα, το laptop μου είναι x64 μήπως φταίει αυτό?

 

Δυστυχώς έχω ήδη κάνει τη διαδικασία για το unlock, και πλέον δε μπορώ να δω τα βήματα μέσω του s1 για να σου τα γράψω, ίσως ο φίλος παραπάνω που το έκανε χθες να μπορεί να σε βοηθήσει.

Το ότι το κινητό μένει στο λογότυπο, είναι λογικό, διότι δεν έχει το σωστό kernel. Δε μπορείς να περάσεις αυτή τη ρομ πάνω σε στοκ kernel.

Όσον αφορά τους drivers, σου βγάζει θαυμαστικό κι εσένα όπως του φίλου παραπάνω στη διαχείριση συσκευών? Με ποιο τρόπο προσπαθείς να τους περάσεις? Δε φταίει το x64, κι εγώ 7άρια 64 έχω.

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου είπες ομος μαυτα που έγραψα το BL είναι unlock??

 

Ακριβός με τον ίδιο τρόπο που περνάμε και του Setool χειροκίνητο update του δείχνω το φάκελο αλλά μου λέει ότι δεν είναι δυνατών η εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου είπες ομος μαυτα που έγραψα το BL είναι unlock??

 

Ακριβός με τον ίδιο τρόπο που περνάμε και του Setool χειροκίνητο update του δείχνω το φάκελο αλλά μου λέει ότι δεν είναι δυνατών η εγκατάσταση.

 

Αφού στο identify σου βγάζει r+r, τότε ναι, έχει γίνει unlock. Αν θέλεις πόσταρε και φωτό να το δω.

 

Έτσι όπως το κάνεις είναι ο σωστός τρόπος, δοκίμασε να το καταργήσεις, κάνε restrart τον υπολογιστή, και σύνδεσε πάλι το κινητό σε fastboot mode να δούμε.

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Αφού στο identify σου βγάζει r+r, τότε ναι, έχει γίνει unlock. Αν θέλεις πόσταρε και φωτό να το δω.

 

Έτσι όπως το κάνεις είναι ο σωστός τρόπος, δοκίμασε να το καταργήσεις, κάνε restrart τον υπολογιστή, και σύνδεσε πάλι το κινητό σε fastboot mode να δούμε.

 

Ok thnx θα ανεβάσω φωτό το απόγευμα γιατί τώρα είμαι στη δουλειά ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

9

Ok thnx θα ανεβάσω φωτό το απόγευμα γιατί τώρα είμαι στη δουλειά ευχαριστώ και πάλι.

 

Έγινε φίλε μου.

Αν δεν πετύχει ο παραπάνω τρόπος, δοκίμασε πάλι να καταργήσεις το fastboot, κάνε restart, και κάνε εγκατάσταση τους ADB Drivers (αν και δε νομίζω να φταίει αυτό, για να δούμε...).

Αναμένω απάντησή σου, ώστε να ενημερώσω και το πρώτο post!

 

EDIT: Έχεις εγκαταστήσει CWM?

Edited by rioener

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

9

 

Έγινε φίλε μου.

Αν δεν πετύχει ο παραπάνω τρόπος, δοκίμασε πάλι να καταργήσεις το fastboot, κάνε restart, και κάνε εγκατάσταση τους ADB Drivers (αν και δε νομίζω να φταίει αυτό, για να δούμε...).

Αναμένω απάντησή σου, ώστε να ενημερώσω και το πρώτο post!

 

EDIT: Έχεις εγκαταστήσει CWM?

 

Ναι έχω CWM.

Όσο για τα drivers του fastboot τίποτα ακόμα δεν περνάνε.

 

Edit : Ορίστε και η οικόνα

[ATTACH]24295[/ATTACH]

Edited by klit
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχω CWM.

Όσο για τα drivers του fastboot τίποτα ακόμα δεν περνάνε.

 

Edit : Ορίστε και η οικόνα

 

Δοκίμασε και αυτή την έκδοση drivers (πάντα η δοκιμή να γίνεται αφού πρώτα αφαιρέσεις τους παλιούς drivers και κάνεις restart)

 

Ως τελευταία λύση δοκίμασε να περάσεις το pc companion από το cd εγκατάστασης του κινητού.

 

Αν δεν πετύχουν και αυτά, δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω, και θα πρέπει να δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή.

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε και αυτή την έκδοση drivers (πάντα η δοκιμή να γίνεται αφού πρώτα αφαιρέσεις τους παλιούς drivers και κάνεις restart)

 

Ως τελευταία λύση δοκίμασε να περάσεις το pc companion από το cd εγκατάστασης του κινητού.

 

Αν δεν πετύχουν και αυτά, δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω, και θα πρέπει να δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή.

 

Τελικά θα δοκιμάσω σε αλλο PC δεν κατάφερα να κανω κατι ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια.

 

Edit:

 

Δοκίμασα και σε άλλο PC πάλι τα ίδια. :mad:

 

Μονό με fastboot μπορούμε να περάσουμε το Kernel στο Νεο V δεν υπάρχει κάποιο που να περνάει μεσω CWM η από root explorer με κάποιο Mod?

Ρωτάω γιατί πριν το Neo V είχα το IDOS X5 και μαυτους τους τρόπους πέρναγα οποιοδήποτε Kernel.

Edited by klit
Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα δοκιμάσω σε αλλο PC δεν κατάφερα να κανω κατι ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια.

 

Edit:

 

Δοκίμασα και σε άλλο PC πάλι τα ίδια. :mad:

 

Μονό με fastboot μπορούμε να περάσουμε το Kernel στο Νεο V δεν υπάρχει κάποιο που να περνάει μεσω CWM η από root explorer με κάποιο Mod?

Ρωτάω γιατί πριν το Neo V είχα το IDOS X5 και μαυτους τους τρόπους πέρναγα οποιοδήποτε Kernel.

 

Υπάρχει και το flashtool, όμως δεν υποστηρίζονται όλες οι rom/kernels...

 

Κάνε και μια τελευταία προσπάθεια, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

1. Απεγκατέστησε τυχόν drivers του κινητού από τη διαχείριση συσκευών, και κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

2. Μετά την επανεκκίνηση εγκατέστησε αυτούς τους drivers

3. Κάνε πάλι επανεκκίνηση του υπολογιστή.

4. Μπες σε ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή (Πατάς πολλές φορές F8, πριν ξεκινήσει να δείχνει το λογότυπο των windows)

5. Κλείσε το κινητό, και περίμενε 30 δευτερόλεπτα

6. Σύνδεσε το κινητό σε flash mode (πατημένο συνεχόμενα το back πλήκτρο, και σύνδεση του usb καλωδίου στον υπολογιστή)

7. Αν ακολούθησες σωστά τα βήματα, πρέπει να αναγνωρίζει αυτόματα τους drivers, αλλιώς θα πας χειροκίνητα να τους εγκαταστήσεις από το φάκελο που κάναμε εγκατάσταση το πακέτο drivers στο 2ο βήμα (ο φάκελος εγκατάστασης είναι C: \ Program Files \ Sony Ericsson \ Gordons Gate, ανάλογα βέβαια και με το λειτουργικό που χρησιμοποιείς)

 

Δοκίμασα από εχθές σε XP, 7 x32, 7 x64 με virtual machine, και δούλεψε και στις 3 περιπτώσεις, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα και πάλι, δεν έχεις απεγκαταστήσει σωστά τους προηγούμενους drivers...

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το flashtool, όμως δεν υποστηρίζονται όλες οι rom/kernels...

 

Κάνε και μια τελευταία προσπάθεια, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

1. Απεγκατέστησε τυχόν drivers του κινητού από τη διαχείριση συσκευών, και κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

2. Μετά την επανεκκίνηση εγκατέστησε αυτούς τους drivers

3. Κάνε πάλι επανεκκίνηση του υπολογιστή.

4. Μπες σε ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή (Πατάς πολλές φορές F8, πριν ξεκινήσει να δείχνει το λογότυπο των windows)

5. Κλείσε το κινητό, και περίμενε 30 δευτερόλεπτα

6. Σύνδεσε το κινητό σε flash mode (πατημένο συνεχόμενα το back πλήκτρο, και σύνδεση του usb καλωδίου στον υπολογιστή)

7. Αν ακολούθησες σωστά τα βήματα, πρέπει να αναγνωρίζει αυτόματα τους drivers, αλλιώς θα πας χειροκίνητα να τους εγκαταστήσεις από το φάκελο που κάναμε εγκατάσταση το πακέτο drivers στο 2ο βήμα (ο φάκελος εγκατάστασης είναι C: \ Program Files \ Sony Ericsson \ Gordons Gate, ανάλογα βέβαια και με το λειτουργικό που χρησιμοποιείς)

 

Δοκίμασα από εχθές σε XP, 7 x32, 7 x64 με virtual machine, και δούλεψε και στις 3 περιπτώσεις, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα και πάλι, δεν έχεις απεγκαταστήσει σωστά τους προηγούμενους drivers...

 

Για να περαστούν αυτόματα τα Drivers σε ασφαλής λειτουργία δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο internet το PC? το λέω γιατί αποτι θυμάμαι σε ασφαλής λειτουργία δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet. η κάνω λάθος?

 

Anyway μη σε κουράσω άλλο θα δοκιμάσω το απόγευμα και θα επανέλθω σευχαριστώ για τις οδηγίες.

Edited by klit
Link to comment
Share on other sites

Για να περαστούν αυτόματα τα Drivers σε ασφαλής λειτουργία δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο internet το PC? το λέω γιατί αποτι θυμάμαι σε ασφαλής λειτουργία δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet. η κάνω λάθος?

 

Anyway μη σε κουράσω άλλο θα δοκιμάσω το απόγευμα και θα επανέλθω σευχαριστώ

 

Το πακέτο που σου έδωσα που πρέπει να εγκατασταθεί, είναι "προγραμματισμένο" να συνδέσει τους drivers αυτόματα μόλις εντοπιστεί η συσκευή NEO V-fastboot. Αυτό εννοώ αυτόματα. Αν δεν περάσουν, πας χειροκίνητα, δεν τρέχει τίποτα. Η δουλειά να γίνει...

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Το πακέτο που σου έδωσα που πρέπει να εγκατασταθεί, είναι "προγραμματισμένο" να συνδέσει τους drivers αυτόματα μόλις εντοπιστεί η συσκευή NEO V-fastboot. Αυτό εννοώ αυτόματα. Αν δεν περάσουν, πας χειροκίνητα, δεν τρέχει τίποτα. Η δουλειά να γίνει...

 

ΑΑ μαλιστα λειτουργει αυτοματα δεν το ειχα καταλαβει αυτο ωραιος πολυ καλη σκεψη :)

Νομιζω σε ασφαλης λειτουργια θα πιασει το κολπο, δεν το ειχα σκεφτει καθολου πριν να δοκιμασω αυτον τον τροπο. thanx;)

Link to comment
Share on other sites

ΑΑ μαλιστα λειτουργει αυτοματα δεν το ειχα καταλαβει αυτο ωραιος πολυ καλη σκεψη :)

Νομιζω σε ασφαλης λειτουργια θα πιασει το κολπο, δεν το ειχα σκεφτει καθολου πριν να δοκιμασω αυτον τον τροπο. thanx;)

 

Αναμένω ενημέρωση!

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Αναμένω ενημέρωση!

 

Λοιπόν έκανα ότι μου είπες πέρασαν κανονικά και αυτόματα τα Drivers για το Flash Mode , το θέμα είναι ότι τα Drivers για το Flash Mode ( Back + Power ) και πριν από αυτό τα είχα περάσει κανονικά, τα Drivers του Fast Boot ( Menu + Power) δεν περνάγανε και εξακολουθούν να μην πέρανε.

Το Gordons Gate περιέχει και τους Drivers για το Fast Boot η υποτίθεται μετά από την διαδικασία που μου είπες να κάνω θα πέρναγαν αυτόματα?

Εχω πελαγώσει δεν μπορώ να καταλαβώ γιατί δεν περνάνε τα γ@@@@@@α...

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα έπρεπε να περαστούν και οι S1 drivers... Για δοκίμασε από άλλη θύρα του υπολογιστή...

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Τιποτα παλι τα ιδια.

 

Πως ειναι δυνατον να περνανε ολα τα οιπολοιπα και να κολαει μονο στα Drivers του Fastboot τι περιεργο πραγμα ειναι αυτο :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Όταν το συνδέεις σε fastboot, στη διαχείριση συσκευών σου βγάζει κίτρινο θαυμαστικό στη συσκευή?

- Huawei Mate 20 Pro-->Stock

- Huawei Honor 10-->Stock

- Huawei 8X MAX-->Stock

Οδηγός επιβίωσης Android

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...