ivassilis Δημοσιεύτηκε May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 14, 2004 Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά από μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών ενός Fujitsu Siemens με πολύ καλά χαρακτηριστικά και σε αρκετά όπως εκτιμώ συμφέρουσα τιμή. Τα υποσυστήματα βεβαίως (πχ Motherboard, μνήμη) δεν θα είναι σίγουρα τα πλέον επώνυμα κάθε κατηγορίας, αλλά λέω να εμπιστευτώ το όνομα Fujitsu Siemens. Τί εντυπώσεις έχετε όσοι αγοράσατε τέτοια έτοιμα συστήματα? Βασικά δεν καίγομαι για επιδόσεις, όσο για αξιόπιστη λειτουργία (θα δουλεύει μέρες) και μηδέν αν γίνεται θόρυβο (θα είναι σπίτι, δίπλα στο γραφείο) Εχω δει και IBM/Dell αλλά λέω να αγοράσω ευρωπαικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argonaftis Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Κοίταξε να δεις.Δεν εχω μπει μέσα στο μηχάνημα να δω τθ φοράει αλλά ξέρω ότι είναι αρκετα αξιόπιστα και καλά Παράθεση Argonaftis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dio Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 παντως εμεις στην εταιρεια παιρνουμε IBM NETVISTA και ειμαι υπερευχαριστημενος. Πολυ ποιοτικα και στιβαρα μηχανηματα / πραγματικα μηδεν θορυβος - νομιζεις οτι ειναι κλειστα, 3 χρονια εγγυηση. Παράθεση Σταματήστε το Internet να κατέβω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
okapi Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Κοιτα αυτα τα συστηματα ειναι πρωτα...ενας φιλος παραγγηλε απο Αγγλια hp και ειναι κορυφη...αξηζουν κυριολεκτηκα με ολη την εννοια της λεξης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 τα κομμάτια που έχουν μέσα μπορεί να μην είναι τα καλύτερα, αλλά συνήθως σαν σύνολο λειτουργούν απορλβημάτιστα για χρόνια. Επίσης επειδή ακριβώς παράγουν μεγάλες ποσότητες από ίδια συστήματα, είναι καλά ψαγμένα όλα τα κομμάτια να ταιριάζουν μεταξύ τους και να μην σου κάνουν κάποιο πρόβλημα. Τα καλά έχουν και κάποιες βελτιώσεις στην ηχομόνωση. Βάλε και την μεγάλη συνήθως εγγύηση... Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alepapa66 Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Είμαι κάτοχος ενός Amilo A (Athlon XP 2000+) εδώ και ένα χρόνο. Εντυπώσεις: - Ένα κολλημένο (κόκκινο) pixel στην oθόνη, αριστερά κάτω. Ούτε λόγος για αντικατάσταση :-( - Οι θύρες USB κολλάνε στην εκκίνηση και δεν αναγνωρίζουν τα περιφερειακά που συνδέεις. Πρέπει να αφαιρέσεις τροφοδοσία (μπαταρία και τροφοδοτικό) και να κάνεις επανεκκίνηση για να δουλέψουν. - Στην εκκίνηση κολλάει το DVD-ROM/CD-RW και πρέπει να πατήσεις το eject για να το αναγνωρίσει και να συνεχίσει το boot. - Έδώ και ένα μήνα θέλει προσοχή στο άνοιγμα του καπακιού, γιατί αν το ανοίξεις απότομα η φωτεινότητα της οθόνης "παίζει". Ίσως να θέλει απλά καθάρισμα στις επαφές ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχω χρόνο να το πάω στην αντιπροσωπεία. - Πολύ φτωχό σε ρυθμίσεις BIOS. - Δεν υπάρχει καπάκι (ούτε extra) για τη θέση της μπαταρίας όταν την αφαιρέσεις και το δουλεύεις χωρίς αυτή (τον περισσότερο χρόνο, για μένα). - Χαοτικά οργανωμένο support site. Κάποια (ουσιώδη) κείμενα είναι στα γερμανικά. - Αρκετά καλή (γρήγορη, υπομονετική, ενημερωμένη) τηλεφωνική εξυπηρέτηση. - Σχετικά αθόρυβο, ακόμα και όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: θα έλεγα να πάρεις κάτι άλλο. Προσανατολίσου προς ACER (αξιόπιστα και με καλή σχέση τιμής/απόδοσης)! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Κοίταξε. Με συνολικά 4 FJ-Siemens PC στο ενεργητικό μου (2 Desktop και 2 laptop) πρέπει να σου καταρχήν ότι είναι ΣΚΥΛΙΑ. Ειδικά το 1 λαπτοπ κοντεύει να κλείσει 8 χρόνια και δουλεύει άριστα. Τα desktop μπορεί να μην σκίζουν από επιδόσεις (κυρίως λόγω όχι κορυφαίων εξαρτημάτων) αλλά είναι budget μοντέλα και γενικά δουλεύουν σωστά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και χρόνια. Γενικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα και στα προτείνω, ειδικά αν δεν θες το απόλυτο gaming machine αλλά κάτι αξιόπιστο. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alepapa66 (15 Μάι. 2004 , 01:56) Είμαι κάτοχος ενός Amilo A (Athlon XP 2000+) εδώ και ένα χρόνο. Εντυπώσεις: - Ένα κολλημένο (κόκκινο) pixel στην oθόνη, αριστερά κάτω. Ούτε λόγος για αντικατάσταση :-( - Οι θύρες USB κολλάνε στην εκκίνηση και δεν αναγνωρίζουν τα περιφερειακά που συνδέεις. Πρέπει να αφαιρέσεις τροφοδοσία (μπαταρία και τροφοδοτικό) και να κάνεις επανεκκίνηση για να δουλέψουν. - Στην εκκίνηση κολλάει το DVD-ROM/CD-RW και πρέπει να πατήσεις το eject για να το αναγνωρίσει και να συνεχίσει το boot. - Έδώ και ένα μήνα θέλει προσοχή στο άνοιγμα του καπακιού, γιατί αν το ανοίξεις απότομα η φωτεινότητα της οθόνης "παίζει". Ίσως να θέλει απλά καθάρισμα στις επαφές ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχω χρόνο να το πάω στην αντιπροσωπεία. - Πολύ φτωχό σε ρυθμίσεις BIOS. - Δεν υπάρχει καπάκι (ούτε extra) για τη θέση της μπαταρίας όταν την αφαιρέσεις και το δουλεύεις χωρίς αυτή (τον περισσότερο χρόνο, για μένα). - Χαοτικά οργανωμένο support site. Κάποια (ουσιώδη) κείμενα είναι στα γερμανικά. - Αρκετά καλή (γρήγορη, υπομονετική, ενημερωμένη) τηλεφωνική εξυπηρέτηση. - Σχετικά αθόρυβο, ακόμα και όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: θα έλεγα να πάρεις κάτι άλλο. Προσανατολίσου προς ACER (αξιόπιστα και με καλή σχέση τιμής/απόδοσης)! Μα δεν μιλαει για λαπτοπ.. για λάπτοπ και εγώ θα του συμβούλευα να δει αλλού μιας και fujitsu siemens έχω, δεν είναι κακό, απλά δεν με καλύπτει απόλυτα και δεν αξίζει τα λεφτά του. Ειδικά το 1 λαπτοπ κοντεύει να κλείσει 8 χρόνιαμα υπήρχε fujitsu siemens πριν 8 χρόνια;;; Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Οσον αφορά τα Fujitsu-Siemens... 'Εχω ένα εδώ και 2 χρόνια σχεδών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα είχε εξαρχής ένα καμένο pixel αλλά ούτε που φαίνεται.To Λειτουργώ σχεδόν συνέχεια στο ρεύμα με την μπαταρία συνδεδεμένη και δεν έχω παρατηρήσει μείωση στον χρόνο ζωής της μπαταρίας. Το δικό μου ελιναι ένα Amilo D 2GHz με επεξεργαστή desktop και ακόμα και τώρα μου βγάζει άνετα πάνω απο 2 ώρες λειτουργίας με την μπαταρία το οποίο μου έβγαζε και από την αρχή το οποίο είναι όσο αναφέρει και στο εγχειρίδιο. Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστιμένος και μαλλον και ο επόμενος φορήτός που θα πάρω τηα έιναι Futjitsu Siemens Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 ααα είναι κοινό αυτό με το πιξελ. και εγώ έχω ένα.. ενδιαφέρον :( Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 @Rigasnic Δίκιο έχεις, όχι Fujitsu Siemens, σκέτη Fujitsu :) Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmaniac Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alepapa66 (15 Μάι. 2004 , 01:56) Είμαι κάτοχος ενός Amilo A (Athlon XP 2000+) εδώ και ένα χρόνο. Εντυπώσεις: - Ένα κολλημένο (κόκκινο) pixel στην oθόνη, αριστερά κάτω. Ούτε λόγος για αντικατάσταση :-( - Οι θύρες USB κολλάνε στην εκκίνηση και δεν αναγνωρίζουν τα περιφερειακά που συνδέεις. Πρέπει να αφαιρέσεις τροφοδοσία (μπαταρία και τροφοδοτικό) και να κάνεις επανεκκίνηση για να δουλέψουν. - Στην εκκίνηση κολλάει το DVD-ROM/CD-RW και πρέπει να πατήσεις το eject για να το αναγνωρίσει και να συνεχίσει το boot. - Έδώ και ένα μήνα θέλει προσοχή στο άνοιγμα του καπακιού, γιατί αν το ανοίξεις απότομα η φωτεινότητα της οθόνης "παίζει". Ίσως να θέλει απλά καθάρισμα στις επαφές ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχω χρόνο να το πάω στην αντιπροσωπεία. - Πολύ φτωχό σε ρυθμίσεις BIOS. - Δεν υπάρχει καπάκι (ούτε extra) για τη θέση της μπαταρίας όταν την αφαιρέσεις και το δουλεύεις χωρίς αυτή (τον περισσότερο χρόνο, για μένα). - Χαοτικά οργανωμένο support site. Κάποια (ουσιώδη) κείμενα είναι στα γερμανικά. - Αρκετά καλή (γρήγορη, υπομονετική, ενημερωμένη) τηλεφωνική εξυπηρέτηση. - Σχετικά αθόρυβο, ακόμα και όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: θα έλεγα να πάρεις κάτι άλλο. Προσανατολίσου προς ACER (αξιόπιστα και με καλή σχέση τιμής/απόδοσης)! kati asxeto...BIOS update exeis kanei pote? Παράθεση Watch When You Stray My Friend... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ivassilis Δημ. May 15, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Ευχαριστώ όλους για το feedback μέχρι τώρα. Ελπίζω η κουβέντα να συνεχιστεί και αν θέλετε να επεκταθούμε και σε άλλα επώνυμα συστήματα- όπως πχ Dell, IBM, HP. Ο λόγος που έγραψα για F-S είναι ότι 1. Τα βρίσκεις και σε αλυσίδες ηλεκτρικών όπου μπορούν να γίνουν ευκολίες πληρωμής (οι άλλοι συνήθως θέλουν όλο το ποσό με την αγορά) και 2. είναι ευρωπαική εταιρεία (ή τουλάχιστον κατά το ήμισυ) Εχω ήδη έναν Fujitsu (σκέτο) αγορασμένο από Σιγκαπούρη (6120) για το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ενας φίλος επίσης ανοίγει οσονούπω NetCafe στου Ζωγράφου και το "επιπλώνει" όλο με F-S. Είδα τα μηχανήματα από κοντά και πραγματικά φαίνονται (και ακούγονται) ποιοτικά. Οσο για επιδόσεις, θα δούμε στην πράξη- με CounterStrike, Medal of Honor κλπ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alepapa66 Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος cmaniac (15 Μάι. 2004 , 15:42) kati asxeto...BIOS update exeis kanei pote? Ναι, έχω το τελευταίο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alepapa66 Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (15 Μάι. 2004 , 13:41) Μα δεν μιλαει για λαπτοπ.. για λάπτοπ και εγώ θα του συμβούλευα να δει αλλού μιας και fujitsu siemens έχω, δεν είναι κακό, απλά δεν με καλύπτει απόλυτα και δεν αξίζει τα λεφτά του. μα υπήρχε fujitsu siemens πριν 8 χρόνια;;; ΟΚ, δεν μιλάει για laptop (τώρα το πρόσεξα, to be honest) αλλά αυτά που λέω ισχύουν έτσι κι αλλιώς (εκτός από το καπάκι της μπαταρίας :-). Μητρική και BIOS είναι σίγουρα σχεδιασμένα ειδικά για τα desktop της FS, όπως και για τα laptop της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts