kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) H εφαρμογή του tvme ούτε σε μένα δούλεψε και απο ότι βλέπω απο τα comments στο market ούτε η άλλη (greek tv listings) δουλεύει. Επειδή το tvme παίρνει τα δεδομένα του απο το tv.pathfinder.gr είπα απλά να δώ τη σελίδα απο τον browser. Με το που φορτώνει όμως η σελίδα αμέσως μετά κλείνει ο browser χωρίς καμία προειδοποίηση..... το έκανα πολλές φορές και γίνεται συνεχώς το ίδιο. Δοκίμασα και με απενεργοποίηση των plugin ,αλλα τίποτα. Κάτι ακόμα, στην XXJVU το flash ήταν ενσωματωμένο , στην ics γιατί πρέπει να το κάνεις εγκατάσταση απο το market? Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμίσει κανείς να μην βάλει και το flash; Το πρόβλημα με το accelerometer που έγραψα πιο πάνω μάλλον οφείλετε σε ασυμβατότητα του asphalt6 με ICS , σε άλλα παιχνίδια που δοκίμασα δουλεύει κανονικά Edited January 30, 2012 by kosmas75 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCIFIAS Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Παιδιά πολλές καλημέρες! Αποφάσισα πλέον να μεταπηδήσω και εγώ για λίγη γεύση παγωτού. Έχω κάποιες απορίες μετα την εγκατασταση της 15 stock την οποια εγκατέστησα μαζί με το face unlock που δίνει χωρίς όμως να περάσω τα google upps και fix μιας και δε μου φένονται απαραίτητα. Η πρώτη είναι λοιπόν που βρίσκεται η εφαρμογή του market, πρέπει να την κατεβάσω εγώ? Η δεύτερη είναι γιατί ενώ ο superuser δουλεύει δίνοντας έγγριση πχ στην εφαρμογή rom manager οταν πάω να τον ανοίξω (superuser) μου λέει (δυστυχώς, η εφαρμογή Διαχειριστής έχει σταματήσει)? Τρίτο και τελευταίο, λέει ο Lakerdas οτι συγχωνεύτηκαν εχθές στον κώδικα: 1. Επιδιόρθωση su. 2. Το data roaming δεν θα είναι προεπιλεγμένο. 3. Το πληκτρολόγιο android θα έχει πλέον εκτός από ελληνική γλώσσα και ελληνικό λεξικό Eννοεί στον κώδικα του semaphore 0.6.3 σωστά? Aξίζει περισσότερο να περάσω του Στράτου (0.6.3) σε σχέση με τον stock? Αυτα τα ολίγα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Παράθεση Θοδωρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Παιδιά πολλές καλημέρες! Αποφάσισα πλέον να μεταπηδήσω και εγώ για λίγη γεύση παγωτού. Έχω κάποιες απορίες μετα την εγκατασταση της 15 stock την οποια εγκατέστησα μαζί με το face unlock που δίνει χωρίς όμως να περάσω τα google upps και fix μιας και δε μου φένονται απαραίτητα. Η πρώτη είναι λοιπόν που βρίσκεται η εφαρμογή του market, πρέπει να την κατεβάσω εγώ? Η δεύτερη είναι γιατί ενώ ο superuser δουλεύει δίνοντας έγγριση πχ στην εφαρμογή rom manager οταν πάω να τον ανοίξω (superuser) μου λέει (δυστυχώς, η εφαρμογή Διαχειριστής έχει σταματήσει)? Τρίτο και τελευταίο, λέει ο Lakerdas οτι συγχωνεύτηκαν εχθές στον κώδικα: 1. Επιδιόρθωση su. 2. Το data roaming δεν θα είναι προεπιλεγμένο. 3. Το πληκτρολόγιο android θα έχει πλέον εκτός από ελληνική γλώσσα και ελληνικό λεξικό Eννοεί στον κώδικα του semaphore 0.6.3 σωστά? Aξίζει περισσότερο να περάσω του Στράτου (0.6.3) σε σχέση με τον stock? Αυτα τα ολίγα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Το google apps περιέχει διάφορα applications της google όπως το market, το gmail, το google search και άλλα χρήσιμα. Φλάσαρέ το και θα είσαι οκ απο market. Το google apps fixer δεν χρειάζεται εκτός εαν έχεις το πρόβλημα για το οποίο προορίζεται και αναφέρεται στην σελίδα της rom. Επίσης στο changelog της build 15 θα δεις οτι υπάρχει πρόβλημα με το superuser το οποίο λύνεται φλασάρωντας ένα fix που υπάρχει σε Link δίπλα στην αναφορά του προβλήματος. Μετά απο αυτό δεν θα έχει πρόβλημα με την εφαρμογή SU. O Lakerdas εννοεί τον κώδικα της rom. Οχι τον semaphore. Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) το market δεν το έχεις γιατί δεν έβαλες τα google apps, βάλτο. Αυτό με το superuser που λές είναι το ίδιο πράγμα με την επιδιόρθωση su που αναφέρει ο Μάκης. για να διορθώσεις το superuser πάς εδώ : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593 και απο εκει που λέει Known Issues κατεβάζεις το fix : Regression in BUILD 15: Superuser application crashes (fix) το data romaning πας μόνος σου στις ρυθμίσεις των ασύρματων δικτύων και το ξεξεκάρεις. Αν πάς εξωτερικό να μην δουλέυουν τα data... για να έχεις το κεφάλι σου ησυχο. edit: με πρόλαβε ο mindfield :) Edited January 30, 2012 by kosmas75 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCIFIAS Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Το google apps περιέχει διάφορα applications της google όπως το market, το gmail, το google search και άλλα χρήσιμα. Φλάσαρέ το και θα είσαι οκ απο market. Το google apps fixer δεν χρειάζεται εκτός εαν έχεις το πρόβλημα για το οποίο προορίζεται και αναφέρεται στην σελίδα της rom. Επίσης στο changelog της build 15 θα δεις οτι υπάρχει πρόβλημα με το superuser το οποίο λύνεται φλασάρωντας ένα fix που υπάρχει σε Link δίπλα στην αναφορά του προβλήματος. Μετά απο αυτό δεν θα έχει πρόβλημα με την εφαρμογή SU. O Lakerdas εννοεί τον κώδικα της rom. Οχι τον semaphore. Mindfield σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου. Μπορεις να δώσεις μια κατεύθυνση για το που θα εντοπίσω αυτό το link για το fixaki του superuser, είναι στη σελίδα που κατέβασα και τη rom? O κώδικας της rom ανανεώθηκε δηλαδή, ξανα φλασάρουμε τη rom? Και ενα τελευταίο συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, οι εφαρμογες είναι οι περισσοτερες συμβατές έτσι? Έχω το gps της navigon, γνωρίζουμε αν θα παίξει κανονικά? Παράθεση Θοδωρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) το market δεν το έχεις γιατί δεν έβαλες τα google apps, βάλτο. Αυτό με το superuser που λές είναι το ίδιο πράγμα με την επιδιόρθωση su που αναφέρει ο Μάκης. για να διορθώσεις το superuser πάς εδώ : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593 και απο εκει που λέει Known Issues κατεβάζεις το fix : Regression in BUILD 15: Superuser application crashes (fix) το data romaning πας μόνος σου στις ρυθμίσεις των ασύρματων δικτύων και το ξεξεκάρεις. Αν πάς εξωτερικό να μην δουλέυουν τα data... για να έχεις το κεφάλι σου ησυχο. edit: με πρόλαβε ο mindfield :) Για την επιδιόρθωση του su υπάρχει και άλλος τρόπος χωρίς να φλασάρεις τίποτα. 1. Κατέβασε την εφαρμογή Superuser Update Fixer. 2. Άνοιξέ την, επέλεξε force και μετά fix. Θα κάνει fc αλλά μην σε απασχολεί, κανένα πρόβλημα. 3. Πήγαινε market, βρες την εφαρμογή superuser και επέλεξε ενημέρωση. Πλέον δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Edit: 1. Οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες στην build 16. 2. Δεν είναι όλες οι εφαρμογές συμβατές. Τσέκαρε εδώ για να δεις αν δουλεύουν αυτές που σε ενδιαφέρουν. Edited January 30, 2012 by Lakerdas Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindfield Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Mindfield σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου. Μπορεις να δώσεις μια κατεύθυνση για το που θα εντοπίσω αυτό το link για το fixaki του superuser, είναι στη σελίδα που κατέβασα και τη rom? O κώδικας της rom ανανεώθηκε δηλαδή, ξανα φλασάρουμε τη rom? Και ενα τελευταίο συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, οι εφαρμογες είναι οι περισσοτερες συμβατές έτσι? Έχω το gps της navigon, γνωρίζουμε αν θα παίξει κανονικά? Πήγαινε στην σελίδα της rom στο xda, κατέβα στα known issues και θα βρεις το fix για το superuser εκει. Ορίστε και ένα λινκ για να μην παιδεύεσαι SUfix Οι περισσότερες εφαρμογές είναι συμβατές. Για το Navigon δεν ξέρω, οι τελευταίες εκδόσεις του sygic όμως (11.2.3 και μετά) θα πρέπει να λειτουργούν απροβλημάτιστα. :) EDIT μας πρόλαβαν :) Παράθεση Κώστας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCIFIAS Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) Τhanks και τους τρείς σας guys..:up Μια καλή εφαρμογή για διαχείρηση αρχείων, τι προτείνεται? Edited January 30, 2012 by PCIFIAS Παράθεση Θοδωρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) Θοδωρή το navigon το έχω και εγώ φαίνεται να δουλεύει μέχρι στιγμής καλά. Απλά κατα την εγκατάσταση και ενώ είχα τους χάρτες στην εξωτερική sd δεν μου τους είδε και τους ξανάβαλα με refresh (τικάροντας πριν greece). Τώρα βέβαια έχει τους χάρτες στην εσωτερική sd , στον φάκελο external_sd ( o φάκελος αυτός προυπήρχε σε μένα απο το gingerbread, ίσως αν τον είχα κάνει delete πριν κάνω εγκατάσταση το navigon να μου έβαζε τους χάρτες πάλι στην εξωτερική). Φίλε Νίκο (superuser) έβαλα και εγώ τον novalauncher και είμαι πολύ ευχαριστημένος, πλέον μπορώ να βάλω τα widget που είχα και πριν . Έβαλα επίσης και το swype απο το link που έδωσε πιο πάνω ο Μάκης (thanks) και στα ελληνικά έχει και ελληνικό λεξικό. @nikospot, το είδα το video, γενικά απ'ότι κατάλαβα θέλει λίγο ταρακούνημα το κινητό, πάνω κάτω -αριστερά δεξιά - οκτάρια κλπ για να φτιάξει η πυξίδα. για διαχείρηση αρχείων : εκτός απο τον root explorer, έβαλα και τον file expert ο οποίος είναι δωρεάν και έχει άπειρα πράγματα. Για μένα ο file Expert είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Εκτός απο τα βασικά που έχουν όλοι, μπορείς: μέσα απο τις ρυθμίσεις του να επιλέξεις δικαιώμα super user ( να κάνεις σχεδόν ότι και με τον root explorer) να έχεις προσβαση στο κινητό απο τον υπολογιστή μέσω wifi , και όχι μόνο μέσω http (απο τον browser του pc δηλαδή) αλλά και μέσω ftp(να βλέπεις δηλαδή το κινητό μέσω του windows explorer όπως κάθε άλλο φάκελο ή όπως όταν το συνδέεις με το καλώδιο) Edited January 30, 2012 by kosmas75 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APNEA30 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Είχε κάποιος πρόβλημα με την επαναφορά των εφαρμογών με το Titanium; Προσπαθώ να επαναφέρω τις απούσες εφαρμογές με τα δεδομένα τους και σε μερικές μένει το titanium , χωρίς να έχει κολήσει αλλά και χωρίς να συνεχίζει ή να βγάζει κάποιο μήνυμα. Κάποια ιδέα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
what Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Είχε κάποιος πρόβλημα με την επαναφορά των εφαρμογών με το Titanium; Προσπαθώ να επαναφέρω τις απούσες εφαρμογές με τα δεδομένα τους και σε μερικές μένει το titanium , χωρίς να έχει κολήσει αλλά και χωρίς να συνεχίζει ή να βγάζει κάποιο μήνυμα. Κάποια ιδέα ; εχεις σιγουρα ενεργοποιημενη την "αναφορα σφαλματων" απο τις "επιλογες για προγραμματιστες"?(ειναι η πρωτη επιλογη) το λεω γιατι μετα απο καθε reboot απενεργοποιειται(στη build14 σιγουρα) επισης εχεις σιγουρα δωσει δικαιωματα superuser? και τελος,εχεις την τελευταια εκδοση του titanium? Παράθεση Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4 Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APNEA30 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) εχεις σιγουρα ενεργοποιημενη την "αναφορα σφαλματων" απο τις "επιλογες για προγραμματιστες"?(ειναι η πρωτη επιλογη) το λεω γιατι μετα απο καθε reboot απενεργοποιειται(στη build14 σιγουρα) επισης εχεις σιγουρα δωσει δικαιωματα superuser? και τελος,εχεις την τελευταια εκδοση του titanium? Σε όλα ναι Να προσθέσω οτι βγάζει μετά την επαναφορά 150 περίπου εφαρμογών ένα μήνυμα οτι δεν υπάρχει αρκετός χώρος, κάτι που δεν ισχύει φυσικά. Edited January 30, 2012 by APNEA30 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Είχε κάποιος πρόβλημα με την επαναφορά των εφαρμογών με το Titanium; Προσπαθώ να επαναφέρω τις απούσες εφαρμογές με τα δεδομένα τους και σε μερικές μένει το titanium , χωρίς να έχει κολήσει αλλά και χωρίς να συνεχίζει ή να βγάζει κάποιο μήνυμα. Κάποια ιδέα ; Σύμφωνα με τις συμβατές εφαρμογές για ICS - απο το link που έδωσε πιο πάνω ο Μάκης , το Titanium πρέπει να είναι η τελευταία έκδοση για να δουλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratospr Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) Είχε κάποιος πρόβλημα με την επαναφορά των εφαρμογών με το Titanium; Προσπαθώ να επαναφέρω τις απούσες εφαρμογές με τα δεδομένα τους και σε μερικές μένει το titanium , χωρίς να έχει κολήσει αλλά και χωρίς να συνεχίζει ή να βγάζει κάποιο μήνυμα. Κάποια ιδέα ; Nα ξέρεις πάντως ότι δεν μπορείς να επαναφέρες backup εφαρμογών της samsung, που χρειάζονται το touchwiz framework για να δουλέψουν (δηλαδή σχεδόν όσες εφαρμογές είχε το τηλέφωνο προεγκατεστημένες με gingerbread) Edited January 30, 2012 by stratospr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APNEA30 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Το titanium είναι στην τελευταία έκδοση. Δεν προσπαθώ να περάσω αυτές τις εφαρμογές, π.χ. τώρα έχει κολήσει στο Trial X2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Το titanium είναι στην τελευταία έκδοση. Δεν προσπαθώ να περάσω αυτές τις εφαρμογές, π.χ. τώρα έχει κολήσει στο Trial X2 Για ενημέρωση. Η cm9, όπως και η cm7 πριν από αυτήν, έχει μια ιδιομορφία που δεν συναντάται στις samsung based roms. Έχει χωρίσει την εσωτερική μνήμη σε δύο μέρη, ένα σε yaffs2 και ένα σε ext4. Στο πρώτο αποθηκεύονται τα δεδομένα κάθε εφαρμογής (στον φάκελο datadata) και στο δεύτερο οι ίδιες οι εφαρμογές (στον φάκελο data). Αυτή η υλοποίηση δίνει στην cyanogen την ταχύτητα που βλέπουμε αλλά στο κινητό μας έχει κάποιο κόστος. Επειδή η nand memory του είναι μικρή μπόρεσαν να δώσουν στον φάκελο datadata μόνο 170 mb περίπου χωρητικότητα. Οπότε μπορεί εσύ να βλέπεις στην internal memory του κινητού σου πολύ χώρο ακόμα αλλά ο φάκελος datadata να έχει γεμίσει εφόσον επαναφέρεις και τα δεδομένα των εφαρμογών σου. Γι΄αυτό και λαμβάνεις το μήνυμα ότι έχει γεμίσει η μνήμη ενώ εσύ την βλέπεις άδεια. Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Πρακτικά δηλ. Μάκη, βάση αυτών που λες, το όριο των 1.85gb(εσωτερική μνήμη) που έχει το κινητό για εγκατάσταση εφαρμογών δεν πρόκειται να το πλησιάσει κανείς γιατί πιο πριν θα έχει γεμίσει ο φάκελος datadata(170mb)... Αυτή τη στιγμή με 30 εφαρμογές εγκατεστημένες (οι περισσότερες μικρές: 227mb/1.85gb στην internal memory) απο τα 170mb στο datadata μου έχουν μείνει ελεύθερα περίπου 100mb. Χοντρικά αν γεμίζει αναλογικά το datadata με το αριθμό των εγκατεστημένων εφαρμογών θα μπορέσω να εγκαταστήσω συνολικά περίπου 70 εφαρμογές . Σε gingerbread έχω φτάσει να έχω καμιά 200αριά εφαρμογές και η internal να έχει ακόμα 500mb για να γεμίσει.....θεωρητικά δηλ θα μπορούσα να έχω βάλει 300 εφαρμογές. Θα μου πεις , τις χρειαζόσουν όλες; Φυσικά και όχι απλά τις άφηνα μήπως και κάποια στγμή χρειαστώ κάποια απο αυτές.. Έχει βάση η λογική μου; δηλ πάνω κάτω ότι μέχρι 70-80 εφαρμογές μπορεί να πάρει αυτή η ρομ; Τέλος, δεν υπάρχει τρόπος ο φάκελος datadata να δεσμεύει μεγαλύτερο χώρο ; αφού χώρος υπάρχει άφθονος και ούτως ή άλλος έτσι πάντα θα περισσεύει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Πρακτικά δηλ. Μάκη, βάση αυτών που λες, το όριο των 1.85gb(εσωτερική μνήμη) που έχει το κινητό για εγκατάσταση εφαρμογών δεν πρόκειται να το πλησιάσει κανείς γιατί πιο πριν θα έχει γεμίσει ο φάκελος datadata(170mb)... Αυτή τη στιγμή με 30 εφαρμογές εγκατεστημένες (οι περισσότερες μικρές: 227mb/1.85gb στην internal memory) απο τα 170mb στο datadata μου έχουν μείνει ελεύθερα περίπου 100mb. Χοντρικά αν γεμίζει αναλογικά το datadata με το αριθμό των εγκατεστημένων εφαρμογών θα μπορέσω να εγκαταστήσω συνολικά περίπου 70 εφαρμογές . Σε gingerbread έχω φτάσει να έχω καμιά 200αριά εφαρμογές και η internal να έχει ακόμα 500mb για να γεμίσει.....θεωρητικά δηλ θα μπορούσα να έχω βάλει 300 εφαρμογές. Θα μου πεις , τις χρειαζόσουν όλες; Φυσικά και όχι απλά τις άφηνα μήπως και κάποια στγμή χρειαστώ κάποια απο αυτές.. Έχει βάση η λογική μου; δηλ πάνω κάτω ότι μέχρι 70-80 εφαρμογές μπορεί να πάρει αυτή η ρομ; Τέλος, δεν υπάρχει τρόπος ο φάκελος datadata να δεσμεύει μεγαλύτερο χώρο ; αφού χώρος υπάρχει άφθονος και ούτως ή άλλος έτσι πάντα θα περισσεύει. Κοσμά, το σκεπτικό σου είναι κατά βάση σωστό αλλά και απλουστευτικό. Ας τα πάρω ένα - ένα. Δυστυχώς δεν μπορεί να μεγαλώσει το partition της datadata από τα 172 mb. Απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος στην μνήμη nand. Υπάρχει η λύση να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου το datadata partition. Δημιουργείς έναν άδειο φάκελο με την ονομασία .nodatadata μέσα στον φάκελο datadata και κάνεις reboot. Όλα τα δεδομένα των εφαρμογών σου θα επιστρέψουν στην internal sd. Αλλά θα έχεις πλέον και την ταχύτητα των samsung roms. Δικαίωμα να επιλέξει κάποιος ότι του αρέσει βέβαια. Τώρα, για τον αριθμό των εφαρμογών που μπορείς να εγκαταστήσεις. Χμ, πολύ υποκειμενικό και δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Ένα παιχνίδι μπορεί να σου φάει 50mb από την datadata. Επίσης ο browser αποθηκεύει εκεί την cache του. Οπότε καταλαβαίνεις, δεν είναι απλά μαθηματικά. Μπορείς, άμα ζοριστείς, να επιλέξεις ποιές από τις εφαρμογές σου θέλεις να τρέχουν γρήγορα και να τις κρατήσεις στην internal sd ενώ αυτές που δεν σε ενδιαφέρουν να τις περάσεις στην sd card (υπάρχει η επιλογή στο μενού των εφαρμογών). Πάντως σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι κάπως ζορισμένα. Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elflost Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Σε κάθε περίπτωση,όποια και αν είναι η απάντηση χρειάζεται εγκράτεια στην εγκατάσταση εφαρμογών και σωστή διαχείριση του ελεύθερου χώρου στο κινητό,όποιος και αν είναι αυτός.200 ή 300 εφαρμογές είναι,νομίζω,υπερβολή! Παράθεση "LengthPro® Comment Lengthener™always keeps my comments lengthy!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 ok, νομίζω ότι κατάλαβα Μάκη. δηλ έχω τρείς επιλογές : 1) το αφήνω ως έχει και περιορίζω τις εφαρμογές μου 2) Βάζω το φάκελο .nodatadata μέσα στο datadata και το κινητό δουλεύει πιο αργά (όπως οι stock rom) αλλά χωρίς τον περιορισμό των 170mb kai 3) Επιλεκτικά , αν προκύψει πρόβλημα χώρου ,κάποιες εφαρμογές τις μεταφέρω στην sdcard οπότε δεν αποθηκέυουν τα δεδομένα τους στο datadata αλλά τρέχουν πιο αργά... Νομίζω η τελευταία επιλογή είναι η καλύτερη. Τουλάχιστον για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί κάποιος συχνά. Να σαι καλά για άλλη μια φορα :) Είδα στο προηγούμενο thread για την ICS Μάκη, κάπου λες για βιντεοκλήση στο google Talk. Δεν είδα καμία επιλογή σε μένα για βιντεοκλήση , μόνο για μήνυμα .Μήπως ξέρεις γιατί; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lakerdas Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Είδα στο προηγούμενο thread για την ICS Μάκη, κάπου λες για βιντεοκλήση στο google Talk. Δεν είδα καμία επιλογή σε μένα για βιντεοκλήση , μόνο για μήνυμα .Μήπως ξέρεις γιατί; Τι να σου πω Κοσμά, εγώ δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή αλλά άμα κοιτάξεις στις ρυθμίσεις θα δεις ότι έχει επιλογή για βιντεοκλήση. Το πως λειτουργεί θα σε γελάσω :). Παράθεση Μάκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmas75 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Εντάξει Μάκη για την video-κλήση, μόλις την δοκίμασα με έναν φίλο που έβαλε και αυτός την CM9, δούλεψε κανονικά. Απλά για να βγάλει το συμβολάκι της κάμερας δίπλα στο όνομα πρέπει να είναι online o άλλος και να υποστηρίζει η συσκευή του videoκληση ( CM9 ή υπολογιστής). Πάει και αυτό.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APNEA30 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 Για ενημέρωση. Η cm9, όπως και η cm7 πριν από αυτήν, έχει μια ιδιομορφία που δεν συναντάται στις samsung based roms. Έχει χωρίσει την εσωτερική μνήμη σε δύο μέρη, ένα σε yaffs2 και ένα σε ext4. Στο πρώτο αποθηκεύονται τα δεδομένα κάθε εφαρμογής (στον φάκελο datadata) και στο δεύτερο οι ίδιες οι εφαρμογές (στον φάκελο data). Αυτή η υλοποίηση δίνει στην cyanogen την ταχύτητα που βλέπουμε αλλά στο κινητό μας έχει κάποιο κόστος. Επειδή η nand memory του είναι μικρή μπόρεσαν να δώσουν στον φάκελο datadata μόνο 170 mb περίπου χωρητικότητα. Οπότε μπορεί εσύ να βλέπεις στην internal memory του κινητού σου πολύ χώρο ακόμα αλλά ο φάκελος datadata να έχει γεμίσει εφόσον επαναφέρεις και τα δεδομένα των εφαρμογών σου. Γι΄αυτό και λαμβάνεις το μήνυμα ότι έχει γεμίσει η μνήμη ενώ εσύ την βλέπεις άδεια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ Μάκη, δεν έχω καμία εμπειρία σε CM και όπως καταλαβαίνεις δεν είχα ιδέα για αυτούς τους περιορισμούς. Είναι λίγο παράλογο να βλέπω οτι έχω πάνω από 1.1 GB ελεύθερο στη μνήμη εφαρμογών αλλά μόνο 7.5 ΜΒ στην datadata. Πάντως δεν πρέπει να είναι μόνο αυτό το πρόβλημα μου γιατί το titanium ξεκίνησε να "κολάει" πολύ πριν βγει το μήνυμα για λίγο χώρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelisp7406 Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 (edited) H CM9 έχει αρχίσει πλέον να παίρνει την τελική μορφή της και σε συνδυασμό με τον Semaphore του Στράτου πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουμε όλοι να την περνάμε για μία δοκιμή οπότε θεωρώ καλό να ανοιχτεί ένα νέο θέμα στο οποίο θα μπορούμε να παραθέτουμε τα σχόλια, τις εντυπώσεις και τις ερωτήσεις μας. Ας ξεκινήσουν λοιπόν τα φλασαρίματα!:) Οδηγός εγκατάστασης CyanogenMod 9. Εγκατάσταση από Stock Rom (Gingerbread): - Κατέβασε την τελευταία έκδοση της CM9 καθώς και τα Google Apps από εδώ και βάλε τα αρχεία στην εσωτερική SDCard. - Πέρασε CF-Root ή Semaphore (2.4.0 κατά προτίμηση) ώστε να αποκτήσεις CWM Recovery. - Κάνε ένα Backup τον efs φάκελο. Αντέγραψε τον στον υπολογιστή σου για παν ενδεχόμενο. - Μπες στο CWM Recovery με τα τρία κουμπιά (Home - Volume Up - Power). - Κάνε ένα Nandroid Backup (προαιρετικό αλλά συνιστάται). - Κάνε Wipe (data/factory reset + cache partition + dalvik cache). - Κάνε εγκατάσταση της CM9 (install zip from sdcard> choose zip from sdcard) από το αντίστοιχο αρχείο που κατέβασες. - Εγκατέστησε τα Google Apps (προαιρετικό). - Κάνε πάλι Wipe (data/factory reset + cache partition + dalvik cache). Αν θέλεις να αλλάξεις kernel τότε κατεβάζεις τον συμβατό kernel που επιθυμείς και τον περνάς από CWM Recovery (install zip from sdcard> choose zip from sdcard). Μία πρόταση είναι ο Semaphore του δικού μας Στράτου (stratosk) τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Όσοι επιθυμούν να περάσουν Swype μπορούν να το βρουν εδώ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δε φέρω καμία ευθύνη αν συμβεί κάτι στη συσκευή σας για τον οποιοδήποτε λόγο κατά την εγκατάσταση της Rom ή του Kernel. Καλυτερα ειναι να περασουμε την εκδοση 2.5.0 του Semaphore ή την 2.4.0 οπως προτεινεται? και γιατι???Και επισης τον φακελο efs πως τον κανουμε backup? Edited January 30, 2012 by vaggelisp7406 edit Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mico Δημ. January 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2012 αυτοί είναι για gingerbread roms. κατέβασε από το λινκ στο αρχικό ποστ. Βρες semaphore ics 0.6.3 Sent from my GT-I9000 using Tapatalk Παράθεση Μιχάλης Galaxy S GT-I9000 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts