Jump to content

Polls @ myphone.gr: Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;

XL_31
 Κοινοποίηση

Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;  

565 members have voted

1. 1. Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;

• Προτιμώ open source λειτουργικό, θέλω ελευθερία στις επιλογές μου
      398
    • Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία
      143
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      24

Recommended Posts

• Απαντήσεις 144
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν υπήρχει για τα κινητά λειτουργικό όπως είναι τα windows 7 στα pc θα έλεγα closed. Σε τι με περιορίζουν τα windows 7 στο pc? Σε τίποτα..

open :D η εστω, αν ειναι κλειστου κωδικα, ας ειναι οπως το symbian που το κανεις οτι θες :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Αν υπήρχει για τα κινητά λειτουργικό όπως είναι τα windows 7 στα pc θα έλεγα closed. Σε τι με περιορίζουν τα windows 7 στο pc? Σε τίποτα..

open :D η εστω, αν ειναι κλειστου κωδικα, ας ειναι οπως το symbian που το κανεις οτι θες :)

Το ίδιο λέμε!

open source δεν σημαίνει δωρεάν.

το κλειστό λογισμικό ακόμα και αν το πληρώσεις δεν σου ανήκει, απλώς αποκτάς δικαίωμα χρήσης υπό όρους.

Εξήγησέ το μου, ότι δεν είναι δωρεάν. Έχω άγνοια περί αυτού, γι'αυτό. Το δεύτερο σκέλος το υποψιαζόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος, γι'αυτό δεν το έγραψα.

Σε περιορίζουν στο να πάρεις το DirectX11, να το "αντιγράψεις" στο Linux και να παίζεις παιχνίδια εκεί. Θα έβλεπες τότε την κραταιά Microsoft να μην είναι τόσο κραταιά.

Είναι θέμα γενικά για open-closed source και όχι για λειτουργικά κινητών. Και είναι επίσης ένα θέμα που πολύ καλά θα κάνει να γίνει vs για να μάθουμε και οι υπόλοιποι κάποια πράγματα...

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

πιστευω σε μια συσκευη οπως ειναι τα κινητα δεν χρειαζεται κ τοσο ελευθερια οποτε θα πω closed και συγκεκριμενα wp7 :)

Open δεν είχα ποτέ για να δω πως μπορώ να εκμεταλλεύτω τις δυνατότηες που μου δίνει οπότε ψήφο στο closed!

ΥΓ Άσε που τα θέλω όλα έτοιμα και βαριέμαι το ψάξιμο...

Opel Astra OPC

Εξήγησέ το μου, ότι δεν είναι δωρεάν. Έχω άγνοια περί αυτού, γι'αυτό...

Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά ο φίλος θέλει να πει το εξής.

Το ανοιχτού κώδικα είναι δωρεάν για την εταιρεία (αν και όλες σχεδόν πληρώνουν δικαιώματα στην MS), αλλά όχι για τον πελάτη. Δηλαδή κάποιος που αγοράζει ένα HTC δεν πληρώνει για όλη την παραμετροποίηση, το Sense κτλ;

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

θα λεγα open source αλλα μετα απο το ποσο αψογα λειτουργει το iOS καθως και τα wp7 δεν το συζητω..το android ναι, προσφερει πιο πολλα αλλα με κακη διαχειριση..πολλα πραγματα που δεν εχουν καμμια εφαρμογη στην καθημερινοτητα μου..με το iOS λειτουργω τη συσκευη με το ενα χερι και καθε εντολη εκτελειται με την πρωτη προσπαθεια αμεσα. το android πολυπλοκο, με ανακατεμενα settings και λειτουργειες με μενου στο υπομενου κτλ και αναλογα με τη συσκευη διαφορετικα ui κλπ..ασε που στο iOS οτι αγοραζεις λειτουργει.

απο open source MONO to maemo(το meego ΔΕΝ einai maemo ουτε θα το πλησιασει ποτε) το οποιο το θεωρω ετη φωτος μπροστα απο android..κριμα που η νοκια το εθαψε.

Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία

Συγνώμη παίδες αλλά υπάρχει σταθερότερο από gnu/linux και όλα τα συναφή;

Open source γιατί οι κάθε είδους πατέντες και ιντελεκτουαλ property είναι το αθλιότερο πράγμα που έχει σκεφτεί ποτέ άνθρωπος. Όχι τόσο για το για το γεγονός ότι κάποιος βγάζει λεφτά, κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό αλλά για το πως το κάνει. Αύριο θα πάω να κατοχυρώσω πατέντα για το "hello world" σε όλες τις γλώσσες και θα ζητάω δικαιώματα από παντού.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Πιστεύω ότι είναι λάθος να ψηφίζουμε ως android = open source ios = closed source. Πρέπει να ψηφίζουμε επί της ιδέας για ανοιχτό ή κλειστό κώδικα. Και προφανώς ένα open source λειτουργικό προσφέρει ένα χαρακτηριστικό που ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσει οποιοδήποτε closed source. Διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του, και έλεγχο από άπειρες πηγές ως προς τις πραγματικές προθέσεις του. Ο νοών νοείτω...

open your source, open your mind...

παντού όμως, από κινητά μέχρι τραπέζια και καρέκλες.

Πλέον ο ανοικτός κώδικας εισβάλει παντού , είτε αρέσει σε κάποιους , είτε όχι. Υπάρχει ψυγείο με λίνουξ , για να καταλάβετε τι εννοώ όταν αναφέρομαι παντού.

Επίσης , πιο σταθερό από Debian & Centos και Freebsd από την άλλη δεν υπάρχει , οπότε αφήστε τα περί σταθερότητας στην άκρη , γενικώς , γιατί σε λίγο και στα κινητά το ίδιο θα συμβεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

ψηφισα closed source εχοντας στο μυαλο μου μονο τα σημερινα mobile os. σε υπολογιστες δεν εχω αρκετη εμπειρια απο λειτουργικα ωστε να εκφερω αποψη. ψηφιζω λοιπον closed source γιατι προσωπικα εμαι control freak. θελω να εχω ολα μου τα πραγματα σε σειρα, σε ταξη, οπως τα θελω....θελω αυτο που βλεπω να ειναι ομορφο και ομοιομορφο. τα παραπανω ισχυουν σε ios και wp αλλα οχι σε android. ειναι λοιπον υποκειμενικο το θεμα του τι θα διαλεξει κανεις. εχει σχεση με τις προτεραιοτητες που θετει ο καθενας... οι του "open source" χαλαρωστε λιγο.. πολυ πατριωτικα το εχετε παρει το θεμα

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

*Βαλανε βαλανε!!Μονο μεταξυ iphone με ios 5 μεσω του imessage...απαραδεκτο..:mad:

εχω το iphone με ios5 και αυτο εχω καταλαβει..διορθωστε με αν κανω λαθος..

:lol::lol::lol:Epic. Να φανταστώ ότι το κάναν γιατι ειναι security infrigment το να λαμβάνεις ειδοποιήσεις ή ... απλά γιατί έτσι τους τη βάρεσε; Δε μπορεί.. κάποιος σοβαρός λόγος πρέπει να υπάρχει. Κάτι σαν το λόγο που δεν έχει radio ή δεν μπορείς να ανταλλάξεις files μέσω bluetooth.. :lol::lol:

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Εχει πλακα που τα μηλοπαιδα στο open vs closed source μιλανε για ανομοιομορφεια UI, μπερδεμενα μενου(!?) και αλλα που δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Κατ αρχην το ios προερχεται απο open source. Open source σημαινει οτι ο κωδικας ενος προγρογραμματος ειναι ανοιχτος και μπορουν να τον δουν ολλοι. Αυτο εχει ενα τεραστιο πλεονεκτιμα. χιλιαδες προγραμματιστες μπορουν να συνεισφέρουν πανω σε αυτον. Αν η apple ανοιγε το source της υπαρχει καποιος που πιστευει οτι το ios δεν θα γινονταν καλυτερο?

Παρεπιμπτοντως για τα σφηνες του android ui.

Το μενου ειναι σε ΟΛΕΣ τις συσκευες ιδιο εκτος απο τα mui roms που ειναι ιδιο με το ios ^^ Τα customized launchers απο τις εταιριες παλι μοιαζουν μεταξύ τους. Αν εχεις δουλέψει ενα δεν εχεις κανενα προβλημα να δουλεψεις και ολα τα υπολοιπα. Το οτι οι εφαρμογες διαφερουν μεταξυ τους ειναι καλο πραγμα. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αναγκες. Εκτος και αν πιστευετε οτι ολοι οι ανθρωποι εχουμε βγει απο το ιδιο καλουπι και ειμαστε σαν ενα κοπαδι προβατα. Τελος το android market εχει πιο χαλαρα ινια ομως αυτος ειναι και ενας λογος που τραβηξε developers. Προσωπικα εχω πανω απο 500 εφαρμογες στο android κινητο μου και εχω καλυψει ολες μου της αναγκες. Αν μια εφαρμογη δεν ειναι καλη η δημιουργει προβληματα απλα θα πατωσει. Την επιλογη την εχουν οι χρηστες και οχι η εκαστοτε εταιρια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Closed source με τα μάτια κλειστά!

Επειδή δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με το πώς θα γίνει η δουλειά μου, και δίνω μεγάλο βάρος σε σταθερότητα, αξιοπιστία και Support, και επειδή οι ιδεολογικές προεκτάσεις της προέλευσης των εργαλείων δουλειάς μου είναι παγερά αδιάφορες επιλέγω όσο πιο κλειστό γίνεται.

Για αυτο έχω βρει και την υγειά μου με το MacOS X και το non-jailbroken iOS.

Ώπα μάγκες έχετε μπερδέψει τα πάντα....

Open Source σημαίνει ανοιχτός κώδικας....

Δηλαδή μπορείς να δεις τον κώδικα και να τον επεκτέινεις....

Δεν έχει καμία σχέση με ιούς, σταθερότητα μπλα μπλα μπλα μπλα....

Κλειστός κώδικας είναι ο κώδικας που δεν βλέπεις ή/και δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για κάτι δικό σου....

Δεν μπορείς να τον αντιγράψεις και να τον βελτιστοποιήσεις....

Τώρα τι βρήκατε την υγειά σας με τα iPhone και το iOs και τα macbook (λες και το windows είναι ανοιχτού κώδικα) και το wp7 και το κάθε ένα λειτουργικό είναι μαμάτο δεν έχει καμία σχέση....

εγω θελω σταθεροτητα. δεν με ενδιαφερει λειτουργικο και ιστοριες ουτε ειμαι fan κανενος απλα με το ios εχω βρει την υγεια μου και προς το παρον δεν το αλλαζω οποτε ψηφιζω σταθεροτητα,
iphone xs max ipad 6th gen

έχει πλάκα: android vs apple+m$ είναι η φάση! :lol:

και οι αναλογίες είναι αυτές που υπάρχουν και στην αγορά : 7 στους 10 android :cool:

Ι need a six month vacation, twice a year.

ψηφιζω υπερ του ανοικτου κωδικα γιατι απλα θελω να προσαρμοζω την καθε συσκευη που αγοραζω, με βαση τις δικιες μου αναγκες οχι με βαση την εταιρια!
nokia 3310 - nokia 5130 - sharp gx 25 - k750i - nokia e66 - nokia 5800 - motorola milestone - htc desire-iphone 3gs - ideos x5 - lg optimus black - lg optimus 2x - iphone 4 16gb - galaxy s2 - 4s - s3 - iphone5 - lg g2 - lumia 1020 - note 2 - note 3 - 5s - iphone 6 (asus fonepad 3g 8gb) - lg v10 black - s7 edge

open: για να ασχολεισαι και να το κανεις ο,τι θελεις.

closed: για χρηση χωρις εκπληξεις και κολληματα..

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Υπάρχει ψυγείο με λίνουξ

α ρε φίλε τι μου θύμησες !! το 97 ή 98 είχα πάει σε μια έκθεση πληροφορικής εκεί είχαν ένα ψυγείο που λειτουργούσε με windows πάμε να το δούμε και είδαμε μπλε οθόνη , το τι γέλιο είχαμε ρίξει δεν λέγεται !!!

anyway open source γιατί αν θες το αφήνεις όπως είναι και δουλεύει σταθερότατα ή αν θες του αλλάζεις τα φωτά .

το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί να παρασυρθείς και να βάλεις ένα αμφίβολο custom mod (πως να το πω... "test πρόγραμμα όχι από μάρκετ") και να σου τινάξει στον αέρα το κινητό , από forums ξέρω ότι κάποιοι κλαίνε τα ηχεία τους με ένα τέτοιο custom mod και για να μην παρεξηγούμαι αν προσέχεις και δεν κάνεις του κεφαλιού σου με open source κάνεις παπάδες

Closed.

Γιατι εφτασα στην ηλικια που το κινητο το χρειαζομαι για δουλεια, και το θελω να λειτουργει 1ον σταθερα 2ον γρηγορα και τελευταιο σε προτεραιοτητα το εαν εχει USB-otg πχ. Και σε καμια περιπτωση δε θα σεταρω 4 ωρες το κανονικο κινητο μου και να το πειραξω με mod η περιεργη εφαρμογη ή να του τη βαρεσει και μονο του (C7, Nexus S), και να ρισκαρω να τα χασω ολα οταν τα χρειαζομαι.

Open στα gadgets! Open σε 5-6 συσκευες που εχω σπιτι για να παιζω και να τις φλασαρω που και που :happy: