Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Siemens SX1


MemphisX
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ήμουν Siemens fan αλλά αυτό το κινητό μαζί με το 6210 (avatar) τα αγαπούσα. Εννοείται ότι κι εγώ είχα πρόβλημα με την οξείδωση και την υγρασία που φυσικά το βγάζανε εκτός εγγύησης. Και μάλιστα το θεωρούσαν φυσιολογικό γιατί στο service μου λέγανε ότι ακόμα και τα ιδρωμένα χέρια μπορούν να το βλάψουν και ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ υγρασία.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν ήμουν Siemens fan αλλά αυτό το κινητό μαζί με το 6210 (avatar) τα αγαπούσα. Εννοείται ότι κι εγώ είχα πρόβλημα με την οξείδωση και την υγρασία που φυσικά το βγάζανε εκτός εγγύησης. Και μάλιστα το θεωρούσαν φυσιολογικό γιατί στο service μου λέγανε ότι ακόμα και τα ιδρωμένα χέρια μπορούν να το βλάψουν και ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ υγρασία.

 

Που να το 'ξερες και εσυ ο ανθρωπος να το βαλεις σε ειδικη προθηκη με αφυγραντηρες σαν αυτους που βαζουν παλια χαρτονομισματα... :shifty:

 

Πλακα πλακα αυτα που ακουμε απο τα service για να τα μασησουν, ειναι τραγικα ωρες ωρες! Ελεος! :mad:

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

 

www.macspot.gr

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά οι συσκευές της Nokia δεν είχαν τόσα προβλήματα, γι΄αυτό και τις προτιμούσε ο κόσμος! Ένα κινητό μπορεί να κάνει "παπάδες", αλλά αν είναι τόσο ευαίσθητο και χαλάει κάτι κάθε λίγο και λιγάκι, θεωρείται και αυτό ημιτελές!

 

Προβληματικο, οχι ημιτελες.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το είχα (έχω) και εγώ ... :happy:

Όσο ήταν στα χέρια μου ήταν απροβλημάτιστο,

με μοναδική εξαίρεση η κάθε χρόνο άνοιγμα της οθόνης και καθάρισμα από τις σκόνες ... :lol:

Το χάρισα στον μπατζανάκη μου και μου το έφερε πίσω νεκρό ... :(

AppleIIc 65C02 1MHz, MacPlus Motorola68000 8MHz, Performa630CD Motorola68040 33MHz

PowerBook190cs Motorola68LC040 33MHz,MHz, PowerMac7600 PowerPC604 120MHz,

PowerMacG3 PowerPC750 300MHz, PowerBookTi G4 PowerPC7450 550MHz

iMacG5 PowerPC 9702GHz, MacBook 2.0GHz Unibody IntelCore2 Duo, MacBook 2.4GHz Unibody IntelCore2 Duo, iPad, MacBook Pro 2.7GHz i7, iPad 2, MacPro 3,2GHz 2012.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ ακριβώς ίδια ιστορία με σένα, το πήρα για να αντικαταστήσω το 7650! Καλό κινητό, το κράτησα 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, αλλά πάμπολλα προβλήματα και απανωτές επισκέψεις στο service. Δεν σας κρύβω ότι έβγαλα γκόμενα από την ιστορία αυτή καθώς κάθε τρεις και λίγο ήμουνα στην Siemens να μιλάω με την κοπέλα στην εξυπηρέτηση πελατών. Αθάνατο SX1...
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το χάρηκα για κάνα 6μηνο μιας και μου το κλέψαμε. Το είχα αγαπήσει το SX1. Στα επόμενα S60 που είχα έψαχνα για τα ‘κουνούπια’ να τα εγκαταστήσω :) αλλά τζίφος :(
Πίστευε και Μη, Ερέυνα
Link to comment
Share on other sites

Προβληματικο, οχι ημιτελες.

Προβληματική μπορεί να είναι μια συσκευή η μια παρτίδα. Όταν όμως το SX1 κυκλοφόρησε έχοντας αυτές τις ατέλειες που αναφέρθηκαν, πάει να πει ότι δεν ήταν προσεγμένο γενικά σαν μοντέλο στο θέμα της κατασκευής. Άρα ημιτελές...έδωσαν βάση στις δυνατότητες και αμέλησαν την αντοχή του στην καθημερινή χρήση! Κατά τα άλλα είχε πολλές δυνατότητες για εκείνη την εποχή, θα μπορούσε να ήταν τέλειο!

Edited by Conception
Link to comment
Share on other sites

Απιστευτο κινητο, ισως οτι καλυτερο εχω πιασει στα χερια μου!

Ο πρωτος και παντοτινος μου ερωτας!

Επαναστατικο, σε εμφανιση και σε δυνατοτητες, ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη του.

Απιστευτες οι κοντρες με το 6600 του αδερφου μου, το οποιο περιττο να πω οτι δεν επιανε μια μπροστα στο SeXy.

Μου χαλασε και μενα μετα το κλεισιμο της εταιρειας, και με πονο ψυχης το εψαχνα για παρα πολλα χρονια.

Τελικα τοσα χρονια μετα ειμαι περηφανος κατοχος 5 (ναι, πεντε) SX1, εκ των οποιων δουλευουν τα 3!

Σε τακτικα διαστηματα, ακομα και τωρα, το ανοιγω για να περασω καμια ωριτσα νοσταλγιας, αναπολωντας τα παλια.

:superman: SX1 RULES !!!
Link to comment
Share on other sites

Τι μου θυμίσατε τώρα. Άπαιχτο με ζόρισαν στην αρχή τα πλήκτρα του αλλά ωραίο κομψό κ δυνατό ηχείο........ Άλλες εποχές αυτές....... Συνεχεία έψαχνα στο νετ για προγράμματα κ εδώ μέσα πολλές φορές κ ειδικά εκείνη την εφαρμογή με το τηλεκοντρόλ πού άλλαζε σε όλες τις τηλεοράσεις τα κανάλια..... πω πω ρε παιδιά.. Και **** τα κινητά όμως......... Το ίδιο κ το 3650......
Link to comment
Share on other sites

Τρελός έρωτας, που τέλειωσε άδοξα-όπως όλοι οι τρελοί έρωτες. Ξεκινήσαμε παθιασμένα, αλλά με το που παντρευτήκαμε, αλληλοκαταστραφήκαμε!

Πολύ όμορφο, πρωτοποριακό, ικανότατο, αλλά με τόσα πολλά προβλήματα, που δεν θέλω ούτε να το θυμάμαι. Το κράτησα έναν (επεισοδιακό) χρόνο με προβλήματα στο hardware και στο software, ατελείωτα resets και βρισίδια και τελικά κατέληξε στον Γερμανό, στον κάδο όπου έριχνες τα παλιά σου κινητά για ανακύκλωση. Τι ατιμωτικό τέλος για μία συσκευή που την αγόρασα €300 μεταχειρισμένη!

Παρόλα αυτά, το αγαπώ ακόμη. Πολύ μπερδεμένη σχέση!..

Link to comment
Share on other sites

me45 το χω ακομη sl45i το χασα απο την μηχανη δεν το βρηκα ποτε! Και το θεικο SX1 μου το κλεψανε απο το σπιτι το 2009 λειτουργουσε ακομη!!! Ωραια χρονια!
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα κολακευτικά σχόλια. Πραγματικά το κινητό μου έχει μείνει αξέχαστο παρά τα όσα προβλήματα. Η αγάπη μου έφτασε στο να δημιουργήσω ιστοσελίδα (allaboutsx1) για το συγκεκριμένο κινητό και να ασχοληθώ περαιτέρω με faqs και οδηγούς στα forums του allaboutsymbian. Ακόμα υπάρχουν άτομα τα οποία επισκέπτονται την τωρινή σελίδα μου (phorepoc) για τα skins του oggplay. Αλλά τα προβλήματα προβλήματα. Όπως είπα ήταν μια ερωτική απογοήτευση που δε λες να ξεκολλήσεις γιατί πολύ απλά το έχεις αγαπήσει και δεν έβρισκα άξιο αντικαταστάτη του αλλά ταυτόχρονα τα προβλήματά του με απογοήτευαν συνεχώς. Πάνω που μάθαινα να ζω με τις παραξενιές του έβγαινε κάτι καινούριο και πιο... θανατηφόρο πρόβλημα.

 

Το 2006 τελικά πήρε την θέση του το Nokia N72 εντελώς τυχαία (δεν είχα κάνει καν έρευνα αγοράς, μου το πρότεινε ο πωλητής του Γερμανού μετά από πολύ ώρα αφού είδε πως δε μου έκανε τίποτα από όσα μου είχε προτείνει και τελικά βγήκε αθάνατο, η μέρα με την νύχτα σε σχέση με το SX1.)

 

Επισυνάπτω και μια φωτογραφία που δεν ανέβηκε στο αρχικό άρθρο, με το SX1 στο κέντρο και τα Nokia N72 (αριστερά), Nokia N97 (στο βάθος) και Nokia 701 (δεξιά) να δείχνουν την εξέλιξη που είχαν τα Symbian στα χρόνια που πέρασαν. (αν σας φανεί περίεργη η οθόνη του N97 είναι γιατί έφαγε μπόλικο νερό αλλά ζει και βασιλεύει, απλά με λερωμένη την οθόνη στο εσωτερικό του)

 

http://users.otenet.gr/~bobotis/SX1/DSCN1344.JPG

 

Δεν ανοιγουν καθολου? Η απλα δεν bootαρουν?

 

Παντα υπαρχει λυση....! :)

 

Απο αναβαθμιση μονο στο eGold με σειριακο καλωδιο , μεχρι αλλαγη του ΜΜΙ .

 

Παντως , προβλημα με την υγρασια δεν ειχαν ποτε , σχεδιαστικο λαθος που εδω στην Ελλαδα εκμεταλευονταν για να χρεωνουν επισκευες , και να σου επιστρεφουν ειτε το τηλεφωνο χωρις να εχουν αλλαξει τιποτα , ειτε με αλλαγμενο ΜΜΙ , και το δικο σου στην συνεχεια εμπαινε στον επομενο .

'Η τελος , αν οντως ηταν ψοφιο το ΜΜΙ και τυχαινε να εχει ενα ιχνος υγρασιας , που μπορουσε να καθαριστει , σου χρεωναν καινουριο , και στην συνεχεια εβαζαν τα λεφτα στην τσεπη και χρεωναν το ανταλλακτικο σε εγγυηση στην συσκευη σου .

Μονο στο τελος αρχισε να τα ζηταει πισω η Siemens ωστε να τα επισκευαζει και να μην κατασκευαζει καινουρια συνεχεια , και τοτε επεστρεφαν απο αλλαγες καθαρισμενα ωστε να μην φαινεται η υποτιθεμενη οξειδωση .

Εκεινη την εποχη η Siemens δεν ελεγχε αν το ΜΜΙ που εστελνες πισω ηταν αλλαγμενο στην συσκευη που ειχες δηλωσει στο IRIS , οποτε τα παιχνιδια συνεχιζονταν....

Οσα ΜΜΙ "πεθαιναν" και δεν αναβαν καθολου οι συσκευες ηταν απο ατελεια στην κατασκευη και οχι απο υγρασια .

 

Ειχα βρει τον μπελα μου γιατι εκανα οτι ηταν σωστο και δεν ακολουθουσα και εγω αυτη την πολιτικη.... :blink:

 

Φίλε μου την τελευταία φορά που άνοιγε (2006) θυμάμαι ότι είχε πρόβλημα να bootάρει ακόμα και σε flash mode. Πραγματικά κολούσε και ήταν αδύνατο να το flashάρω με οποιονδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή δεν άνοιγε καν ούτε σε flash mode (νεκρό εντελώς). Το ίδιο και με του φίλου μου το οποίο ήταν επίσης νεκρό. Δε δοκίμασα καν να το βάλω να φορτίσει με τις μπαταρίες που έχω γιατί φοβάμαι μη σκάσουν έτσι όπως είναι αν και κατά την διάρκεια συγγραφής του άρθρου στην λιγότερο κατεστραμμένη μπαταρία έκανα μια απόπειρα στα γρήγορα (και με φόβο) να δω αν τουλάχιστον έδινε ρεύμα αλλά τίποτα, τζίφος.

 

Λίγο που το έψαξα το θέμα σε ορισμένα φόρουμ μιλούσαν για αλλαγή της flash μνήμης με κάποιου άλλου κινητού της siemens αλλά ούτε που έχω άλλο κινητό siemens για να το δοκιμάσω αλλά και τα κολλητήρια μου δε μπορούν να κάνουν τέτοια ψηλοδουλειά. Όταν πάντως είχα ανοίξει το ένα με torxάκι δεν είδα κανένα (εμφανές στο μάτι τουλάχιστον) σημάδι οξείδωσης.

 

Πάντως πραγματικά το service και η πολιτική της αντιπροσωπείας της Siemens ήταν απαράδεκτη σε σημείο που το Service της Nokia (Alpha Copy τότε) να φαίνεται άψογο (είχα παράπονα και με αυτούς αλλά και με της Samsung).

 

Ενα καταπληκτικο κινητο που αποδεικνυει οτι η Νοκια ακολουθουσε ακριβως τις ιδιες τακτικες με σημερα : πολλα και ΗΜΙΤΕΛΗ κινητα. Το SX1 ομως τα ειχε ολα. Ενα μεγαλο μπραβο στην Siemens για αυτο το υπερπληρες κινητο, και ενα επισης μεγαλο κριμα που το εθαψε με την κακη αξιοπιστια και τον κουκουρουκου σχεδιασμο.

 

Θα ηθελα ενα, αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχουν SX1 που να λειτουργουν ακομα.

 

Ημιτελή κινητά δεν έβγαζε η Nokia. Απλά είχε το κακό να μοιράζει τα χαρακτηριστικά των κινητών σε διαφορετικά μοντέλα σε σημείο που για εμάς τους Geeks να μην υπάρχει κινητό που να τα έχει όλα κι αυτό γινόταν από την εποχή του 3210. Κοινώς δεν υπήρχε ναυαρχίδα για την Nokia. Αυτό ήταν πραγματικά που με έκανε να μισώ την Nokia για την πολιτική της, αλλά αυτή η πολιτική ήταν αρκετά επωφελείς εμπορικά για την ίδια.

 

Διαφωνώ και στην ποσότητα των κινητών. Αν πραγματικά έβγαζε πολλά και διαφορετικά (σχεδιαστικός) κινητά όπως παλιότερα ίσως να τα πήγαινε πολύ καλύτερα σε πωλήσεις. Τώρα βλέπεις 10 μοντέλα Symbian^3 όλα κι όλα από τα οποία τα μισά βγήκαν πριν ένα χρόνο και έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους (εξαίρεση αποτελεί το E6 και ίσως και το E7 λόγο qwerty αλλά με φανερές ελλείψεις που κάνουν το παλιό πια N8 να φαίνεται κορυφαίο σε σχέση όχι μόνο με αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα νεότερα).

Edited by MemphisX
Link to comment
Share on other sites

ως πρώτος χρήστης του myphone.gr που πήρε το sx1 στα χέρια του 3 μήνες πριν έρθει (νάνε καλά η τότε σχέση μου με την siemens hellas) και μετά το δώρισα στον RIP για να κάνει άμεσα στο review, λέω: αυτά είναι!

 

νάστε καλά για την όλη παρουσίαση... τι θυμήθηκα.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ενας fan. το ανταλλαξα μαλιστα το 6600 με αυτο. Ημουν καταευχαριστημενος μεχρι που με προδωσε (οπως εμαθα μετα και αλλους πολλους) μια συγκεκριμενη πλακετα που πεθαινε μετα απο 2+ χρονια. Το εχω ακομα σαν ενθυμιο και ας μην δουλευει!

Host

Link to comment
Share on other sites

εγώ γενικά ποτέ δεν ήμουν fan της siemens, αν και ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας μου(τώρα είμαι 19) δεν την πρόλαβα στα καλύτερά της.. πχ αυτό το μοντέλο βγήκε όταν ήμουν πρώτη γυμνασίου, είχα κινητό, ένα μπλε shagem my x-5νομίζω, αλλά δεν το είχα ψάξει και πολύ, αυτό μου έδωσαν, αυτό πήρα.. ήταν έγχρωμο και με κάμερα, και ήταν αξιοπρεπέστατο!

βασικά μια θεία μου είχε ενα siemens, μην με ρωτάτε μοντέλο, δεν θυμάμαι.. είχε πορτοκαλί οθόνη 2 ή 3 γραμμών και ήταν πολύ περιέργο στον χειρισμό, γι'αυτό μάλλον δεν τα συμπάθησα ποτέ... πάντως αποσο διαβάζω στα άρθρα εδώ, πρέπει να ήταν πολύ καλά κινητά...

 

 

ο λόγος που γράφω βασικά εδώ, είναι γιατί μου θύμισες το muvo!το βαζω σε σποιλερ, γιατι ειναι offtopic, αν θέλετε διαγράψτε το...

 

στην αρχή είχα το 256MB, μετά το έχασα/έκλεψαν στο σχολείο(πολύ στενοχώρια τότε)

μετά από λίγο καιρό πήρα το 1GB το οποίο μάλιστα ήταν και αυτόνομη usb μονάδα, δεν χρειαζόταν καλώδιο για να συνδεθεί σε pc, όπως τα προηγούμενα, ήταν "αποσπώμενο" από τη βάση του! θυμάμαι μάλιστα πώς το είχα πάρει κυρίως λόγω χωρητικότητας, και ότι έπαιρνε μπαταρία! το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν υπολογιστή για φόρτιση ήταν κάτι που το έψαχνα πολύ, καθώς μου φαινόταν πολύ περίεργο να πρέπει να έχω έναν υπολογιστή για να το φορτίσω.. και τι θα γινόταν όταν πήγαινα για διακοπές στο χωριό??

τέλος σημαντικό ρόλο έπαιξε και το όνομα της creative, είχα ακούσει πως είναι πολύ καλή στον ήχο, και νομίζω και η κάρτα ήχου του υπολογιστή μου ήταν creative! μάλιστα το έλεγα με περηφάνια σε όσους το έβλεπαν και δεν αναγνώριζαν την μάρκα, γιατί δεν ήταν sony, ή panasonic, ή κατι πιο γνωστό!

ακόμα και τώρα έχω creative mp3, ενα ΖΕΝ-ΧFI, το οποίο μετά από 3-4 χρόνια είναι ακόμα πάρα πολύ καλό... ακόμα και αν δεν ειναι ipod touch :p

όσο για το muvo.. μου είχε χαλάσει μετά από μια καταλάθως κλωτσιά που έφαγε ενώ ήταν συνδεδεμένος στον υπολογιστή.. τα κυκλώματα του όμως ακόμα πρέπει να τα έχω κάπου!

αυτά από μενα, λίγο εως πολύ offtopic, αλλά δεν πειράζει(ελπίζω :p )

 

 

Link to comment
Share on other sites

το δευτερο μου symbian Κινητο. Για την ακριβεια το πρωτο μου ηταν το 6600. Τοτε μολις ειδα το to SX1 απλα ηθελα να δωσω το Nokia και να παρω το SX1. οπως και ειχα κανει. Το κινητο με το μοναδικο design (κατα πολλους δυσχρηστο) και με τον ηχο που σε εκανε να δακρυζεις. Επισης θυμαμαι τα patch που αναφερονται στο πρωτο post με τα οποια ουσιαστικα εβαζες fullscreen wallpaper. Τελος θυμαμαι οτι ηταν ισως το πρωτο κινητο που γινοταν Update απο το σπιτι (μετα ακολουθησε η νοκια) με αποτελεσμα απειρα Mods του firmware (ειδικα ενα που αυξανε τη διαθεσιμη ram για να παιζεις περισσοτερα παιχνιδια Ngage) κατι που το εδινε επιπλεον αιγλη. Επισης την τοτε εποχη υπηρχαν φημες για SX2 οι οποιες ποτε δεν πραγματοποιηθηκαν.

 

Πραγματικα σε μενα και σε πολλους (αν οχι ολους) οσους το ειχαν θα μεινει αξεχαστο.

 

 

aristotelhs2060: Ένα παλιό μου φιλαράκι που μας ένωνε το SexY1!!Τι να πω για αυτο το κινητό...ΕΡΩΤΑΣ!!Μου έλεγαν οι noobs τι να το κάνεις κ σιγά μην ακούω ράδιο και τραγούδια από το κιν...πόσο πίσω ήταν!!Δυστυχώς στα 2,5 χρόνια παρέδωσε η πλακέτα, μιας και στον ενάμιση μου είχε πέσει ένα ποτήρι sprite...πιστολάκι, αντιοξειδωτικά και άντεξε για άλλον ένα χρόνο...Το 2006, ένας συνάδελφος που δούλευε σε ένα κατάστημα κινητών πριν κλεισει, του έμεινε αυτή η "παντόφλα" - όπως έλεγε...Για να μην πολυλογώ, μου το έδωσε με 20Ε και είναι αψεγάαδιαστο!Το χρησιμοποίησα πριν λίγο καιρό μάλιστα που είχα ξεμείνει... :-)))

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ωραιο κινητο το ηθελα και εγω τοτε αλλα τελευταια στιγμη το μετανιωσα και πηρα τελικα το Nokia 3650 το οποιο ευχαρηστικα πολυ μεχρι βεβαια να εχει ενα βιαιο θανατο στα παγωμενα νερα της τουαλετας :p
Link to comment
Share on other sites

Τι μου θύμησες σήμερα,μερα που είναι,γιορτή και γενέθλια μαζι για μενα....

Ένα απο τα καλυτερα κινητά που έχω πάρει.

Θυμαμαι ήταν λίγο μετα τη πρωτοχρονιά του 2004 όταν ήρθε στην Ελλάδα.το ΧΑ πάρει απο το 9volto,αφού πρώτα είχα φάει τη πίκρα με το 6600,πέρασα στην αντίθετη πλευρά...σε ένα φοβερό κινητο πραγματικα.με ιδιαίτερο στυλ,πολυ καλη ποιότητα κατασκευής και αρκετές δυνατότητες για την τότε εποχή.

Στην αρχή με παιδεψε ίσο το πληκτρολόγιο,όμως ήταν θέμα ημερών το να γράφω μήνυμα με το ένα χέρι και με χρήση t9,με τυφλό σύστημα μάλιστα.

Ποσά μηνύματα δεν είχα ανταλλάξει με την τότε καψουρα μου,τι μου θύμισε αυτο το thread...συγκινήθηκα πραγματικα.αξεχαστες στιγμές,εποχές,πρόσωπα....παρέα με το λατρεμενο μου sx1 που έχω ακόμα σε κατάσταση καινουριου και λειτουργεί και άψογα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Το SX1 δυστυχώς δεν πέρασε ποτέ από τα χέρια μου αν και το ήθελα πολλή.

Η πρώτη μου εμπειρία από Siemens ήταν το Α35(νομίζω..) αλλά αυτό που πραγαμτικά με έκανε να τα αγαπήσω είναι το CX65, που πολύ θα ήθελα να το έιχα ακόμη και σήμερα. Αργότερα απέκτησα και το S75.. Δηλώνω και εγώ φαν της Siemens mobile και πολύ θα ήθελα να την δώ να επιστρέφει...

@AquaSonic Εντάξει η συλλογή σου απλά ανυπέρβλητη!!! :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Link to comment
Share on other sites

Ημιτελή κινητά δεν έβγαζε η Nokia. Απλά είχε το κακό να μοιράζει τα χαρακτηριστικά των κινητών σε διαφορετικά μοντέλα σε σημείο που για εμάς τους Geeks να μην υπάρχει κινητό που να τα έχει όλα κι αυτό γινόταν από την εποχή του 3210. Κοινώς δεν υπήρχε ναυαρχίδα για την Nokia. Αυτό ήταν πραγματικά που με έκανε να μισώ την Nokia για την πολιτική της, αλλά αυτή η πολιτική ήταν αρκετά επωφελείς εμπορικά για την ίδια.

 

E, αρα? Ημιτελη. ;) Την τεχνογνωσια την ειχε ετσι και αλλιως. Δηλαδη πριν απο το 6600 ειχε το n-gage με hardware αναπαραγωγη mp3, ραδιοφωνο, εγγραφη απο ραδιοφωνο, line in, micro usb με mass storage κτλ. Σχεδον παραλληλα με το 6600 βγαινει το QD που ειχε hot swap. Και η νοκια τι εκανε? Τιποτα. Επρεπε να φτασουμε στο 6630 για να δουμε mp3 της προκοπης και στα 3rd edition για να ξαναδουμε micro usb? Ενω τα ειχαμε απο το 2003? Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Και γω μισω ακριβως αυτη την πολιτικη της νοκια.

 

Διαφωνώ και στην ποσότητα των κινητών. Αν πραγματικά έβγαζε πολλά και διαφορετικά (σχεδιαστικός) κινητά όπως παλιότερα ίσως να τα πήγαινε πολύ καλύτερα σε πωλήσεις. Τώρα βλέπεις 10 μοντέλα Symbian^3 όλα κι όλα από τα οποία τα μισά βγήκαν πριν ένα χρόνο και έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους (εξαίρεση αποτελεί το E6 και ίσως και το E7 λόγο qwerty αλλά με φανερές ελλείψεις που κάνουν το παλιό πια N8 να φαίνεται κορυφαίο σε σχέση όχι μόνο με αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα νεότερα).

 

Ειδικα σημερα που ο κοσμος κοιταει τα specs περισσοτερο απο καθε αλλη φορα, θεωρω οτι και 100 κινητα να εβγαζε (με τα ιδια specs) ολα το ιδιο θα πατωναν. Σκεψου οτι τοτε ειχαμε και πληκτρολογια, τωρα που ολα ειναι ειναι μια οθονη με ενα πλαισιο, ποσο διαφορετικα θα μπορουσαν να ειναι?

 

Το προβλημα της νοκια οπως λες, ειναι οτι δεν βγαζει ενα πραγματικα πληρες κινητο. Ενα Ε7 ας πουμε με καμερα απο Ν8, καρτα μνημης, λιγη cpu και ram παραπανω για να μην γκρινιαζει ο κοσμος. Γιατι να εχει η νοκια ενα χρονο πριν το Ν900 με Cortex A8, 32GB + microSD και 800*480 αναλυση, και το Ε7 να εχει 680MHz arm 11, 16GB μονο και 360*640 οθονη? Τι βλακειες ειναι αυτες?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

MemphisX, λες πως το τηλεφωνακι ειχε προβληματα, τα οποια ειχε και ο φιλος σου μετα. Τα προβληματα αραγε γιατι γινοντουσαν? Μηπως επειδη πειραζατε συνεχεια το λογισμικο του (moding,ktlpou)? Αν δεν το "πειραζατε" θα δημιουργουσε παλι προβληματα, αυτο εχω ως απορεια.

 

Στο παρελθον ειχα και γω προβληματα με καινουρια απλα κινητα που ειχα οπως επανεκινησεις, η αλλα προβληματα που ξαναφτιαχνοντουσαν μονα τους χωρις να τα στειλω στο servise. Tετοια προβληματα εννοεις η εξαιτιας του πειραγματος και διαφορων εφαρμογων που του περνουσες?

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ένα εξαιρετικό τηλέφωνο, ίσως το καλύτερο που έχει πέσει στα χεριά μου μαζί με το sl45(i)

 

@ RAZIEL1799 Κανά λειτουργικό για πούλημα έχεις :happy: ?

Link to comment
Share on other sites

Αχ τι μας θυμησες!!!! το 1ο μου smartphone!!! θυμαμαι ειχα τρελαθει τοτε! ειχα παρει μια καρτα SD 1GB και ειχα σκασει για αυτην 107 ευρω!!!! :lol::lol::lol::lol: τότε ήταν πανάκριβες! μαλιστα του ειχα παρει bluetooth GPS receiver (http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/11302010/Bluetooth_GPS_Receiver.jpg) με εξωτερικη κεραια και την κολαγα στον ουρανο του αυτοκινητου μου και δουλευα με το Route66! δυστυχώς χρειαζόμουν χρήματα και το είχα δώσει αργότερα αν θυμαμαι καλα με όλα μαζί 150 ευρώ, τώρα είμαι με motorola android ΧΤ5 και iphone 4 32GB. Πάντως μπορώ να πω πως μετάνιωσα που το έδωσα, έπρεπε να το κρατούσα για την ιστορία του στο Symbian OS και σαν κόσμημα για το άψογο κατασκευαστικό design του, αν και στα sms μας έβγαζε λίγο την πίστη! :lol::lol::lol::lol: Edited by Nikifoross
Link to comment
Share on other sites

Απιστευτο κινητο!! Αν και ειχε καποια θεματακια , αλλα ηταν το αγαπημενο μου ολων των εποχων!! Θα ηθελα πολυ να το ξαναπαρω!!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...