Jump to content

Samsung Galaxy Y Pro Duos (B5512)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ορισμένες φορές η sim1 (με κάρτα wind) χάνει το σήμα και κάνει απίστευτη ώρα να το ξαναβρεί. Επανεκκίνηση, απενεργοποίηση-ενεργοποίηση δικτύου από μενού, αφαίρεση-επανατοποθέτηση κάρτας κτλ δεν είχαν ποτέ κανένα αποτέλεσμα. Απλά του έρχεται κάποια στιγμή και ξαναβρίσκει σήμα. (???)

• Απαντήσεις 819
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@JohnDoe954

Έχεις δοκιμάσει την κάρτα wind να την βάλεις στην θέση 2; Στην θέση 1 έχω Q και στην 2 Vodafone. Έχω βάλει και wind f2g. Ποτέ κανένα πρόβλημα. Και με οποιαδήποτε άλλη κάρτα σε οιπαδήποτε θέση. Πρόβλημα έχω μόνο με την Cosmote στην περιοχή μου όπου από ανέκαθεν δεν είχε καλό σήμα και εννοείται με όλες τις συσκευές. Τώρα παίδες, έχω εγώ ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Έπεσε η συσκευή εν λειτουργία σε λεκάνη με νερό. :wacko:Την έβγαλα αμέσως, είχε σβήσει και αφαίρεσα μπαταρία κάρτες sim, sd κλπ. Έκανα αυτά που λένε διάφορες οδηγίες για την περίπτωση στο google, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω να στεγνώσει το εσωτερικό. Βγάζω τις βίδες αλλά δεν βγαίνει το εσωτερικό (;) καπάκι. Δεν θέλω να το ζορίζω μην το χαλάσω τελείως. Αν δεν έχει καταστραφεί ήδη δηλαδή. Καμιά παρηγοριά; :cry:

αφού πρόλαβες και έβγαλες γρήγορα την μπαταρία έξω (και έπεσε σε γλυκό νερό) αν δεν έπάθε ζημιά τα πρώτα δευτερόλεπτα, έχεις σοβαρές ελπίδες να μην έπαθε τπτ.

Κανονικά έπρεπε να το λύσεις να στεγνώσεις σε "σιγανό" πιστολάκι (σιγανό πιστολάκι, το πολύ μπορεί να κάνει ζημιά στην οθόνη). Τωρα που δεν μπορείς να το ανοίξεις θα κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗ!! Θα το αφήσεις καμια εβδομάδα σε αεριζόμενο χόρο με τα καπάκια ανοικτά. Αλλα ΔΕΝ θα βιαστείς να το ξαναθέσεις σε λειτουργία. ΥΠΟΜΟΝΗ

Υ.Γ. αφού εβγαλες τις (εξαγωνικές) βίδες με τα νύχια σου θα έπρεπε να είχες ξεκουμπώσει τα δύο μέρη του (μπρός και πίσω). Αλλιώς με τηλεκάρτα να μην χαράξουμε τα πλαστικά (ανοίγουμε ένα μέρος πχ την κατω γωνία, βασικά ότι ανοίξει και και μετά λιγο λίγο το "ξεκουμπώνουμε" όλαο σε σταδια)

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

@keysmith.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα βγάλει τις έξη μικρές βίδες. Δεν πρόσεξα αν ήταν εξαγωνικές, ήταν κάτι μικρές ψιλές βίδες, 2 πάνω 2 κάτω και ανά μία δεξιά και αριστερά. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι άλλο. Τελικά το τίναξα αρκετές φορές και από όπου είχε κενά, π.χ. υποδοχές καρτών sim, είδοδος ακουστικών κλπ έβγαζε "ψιχάλες", ράντιζε μέχρι που δεν έβγαζε τίποτε... Ξέρω ότι αυτό δεν σημαίνει και πολλά γιατί πάντα υπάρχει κρυμμένη υγρασία (το διάβασα κάπου). Τελκά μετά 2-3 ώρες το άνοιξα και έβγαλε μια λευκή οθόνη. Το έκλεισα και σήμερα το μεσημέρι, μετά δλδ από 18 ώρες περίπου, δουλεύει άψογα. Όταν λέμε άψογα, άψογα! Μήπως όμως πρέπει βάσει των οδηγιών σου να ξαναδοκιμάσω να το ανοίξω και να το αφήσω να αερίζεται για καμιά βδομάδα; Σκέφτηκα να το πάω service αλλά αν τους πω για λεκάνη με νερό χάνω την εγγύηση και θα με χρεώσουν. Πάντως δουλεύει το άτιμο.

Για την εγγύηση μην αγχώνεσαι γιατί.. την έχεις χάσει ήδη.. :ninja:

Εκτός από οξειδώσεις και λεκέδες που αφίνει το νερό και φαίνονται όταν ανοιχθεί η συσκευή, υπάρχουν πάντα κολιμένο στην πλακέτα ειδικό αυτοκόλλητο που όταν βραχεί γίνεται.. κόκκινο (από άσπρο) και μαρτυρεί έτσι ότι βράχηκε. :ooch:

Αμα πας σέρβις την συσκευή σου θα το δούν αυτό οπότε ΔΕΝ θα σου μετρήσουν την εγγύηση ακόμα και αν χρονικά είναι σε εντός αυτής.

Τώρα που το είδα οι βιδες είναι σταυρωτές όχι εξάγωνες (:O) Επρεπε βγάζοντας τες να ξεκουμπώνει εύκολα (μετά είναι κουμπωτό).. Τες πα δεν εχω ανοίξει το συγκεκριμένο τηλέφωνο αλλά έτσι συνήθως είναι.

Ακόμα και αν δουλεύει καλά, άσε το σβηστό και χωρίς καπάκι/υγρασία τα βράδια να φύγει εγκλωβισμένη υγρασία, αν και μάλλον την γλίτωσες.

• 2 weeks later...
Καλησπέρα. Στην wind δεν υπάρχει αλλά το βρίσκω σε eshop. Ηθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα όμως. Το GPS που έχει για να δουλέψει χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα? Αυτά για τα navigation προγράμματα δεν τα καταλαβαίνω καθόλου. Εγώ θέλω ένα κινητό με πληκτρολόγιο dual sim wifi και GPS. και κατέληξα σε αυτο. Αν υπάρχει και κάποιο άλλο να προτείνετε....

Καλησπέρα. Στην wind δεν υπάρχει αλλά το βρίσκω σε eshop. Ηθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα όμως. Το GPS που έχει για να δουλέψει χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα? Αυτά για τα navigation προγράμματα δεν τα καταλαβαίνω καθόλου. Εγώ θέλω ένα κινητό με πληκτρολόγιο dual sim wifi και GPS. και κατέληξα σε αυτο. Αν υπάρχει και κάποιο άλλο να προτείνετε....
το gps είναι ο δέκτης και εχει τέτοιο (αυτό δίνει ΜΟΝΟ συντεταγμένες στην γη). Οι χαρτες και προγράμματα πλοήγησης είναι αλλο πράγμα (λογισμικό που χρησιμοποιούν τις συντεταγμένες για να σε δείξουν που είσαι σε ένα χάρτη και να σε οδηγήσουν ισως). Παίρνοντας ενα κινητό με gps δεν συνεπάγεται και δεν εχει μεσα πρόγραμμα πολήγησης με χάρτες. Αυτά τα αγοράζεις χώρια. Υπάρχουν και μερικά δωρεάν (αγγλικά με open maps). Το κινητό έρχεται με google maps αλλα αυτό θέλει συνδεση με ιντερνετ για τους χάρτες (wifi, 3g) αν και στην τελευταία έκδοση έχει επιλογή για offline maps (κατεβάζεις το χάρτη από πριν).

Το gps χρησιμοποιείται και για αλλες λειτουργίες εκτός πλοήγησης (navigation που λές και εσύ) όπως για geotagging σε μια φωτογραφία (κρατάει τις συντεταγμένες που τραβιχθηκε).

Το κινητό μαςc (y pro duos) εχει μικρή οθόνη για navigation. δεν πολυδουλεύει ανετα. Εγώ έχω το sygic που λειτουργεί καλά (το εγγατεστησα εγω δεν το είχε το κινητό μεσα).

Το κινητό που βρίσκεις σε eshop δεν ειναι σιγουρο πως έχει το firmware της wind (που είναι καλό). Γιατί δεν δοκιμάζεις μερικά καταστήματα wind να το βρεις στοκ?

Ρώτησα σε ένα κατάστημα wind πριν μερικές μέρες και μου είπαν ότι μπορώ να το παραγγείλω και θα το φέρουν σε μια μέρα. Σκέφτηκα να πάρω κι ένα δεύτερο αλλά δεν αποφάσισα ακόμη. Το καλό με την wind είναι ότι έκανε 12 άτοκες δόσεις ενώ το e-shop κάνει μέχρι 24 αλλά έντοκες!!

Εγώ προτείνω το ałcatel 911d με 4Άρα οθόνη που ειναι φοβερό ως gps και εύκολη πληκτρολογιση λόγο τεραστίας οθόνης

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Ρώτησα σε ένα κατάστημα wind πριν μερικές μέρες και μου είπαν ότι μπορώ να το παραγγείλω και θα το φέρουν σε μια μέρα. Σκέφτηκα να πάρω κι ένα δεύτερο αλλά δεν αποφάσισα ακόμη. Το καλό με την wind είναι ότι έκανε 12 άτοκες δόσεις ενώ το e-shop κάνει μέχρι 24 αλλά έντοκες!!
νομιζω το eshop δεν εχει την ίδια έκδοση λογισμικού με την wind (που είναι η καθαρη ελληνική). ισως κανω και λάθος. Το πληκτρολόγιό του (αυτου του eshop) έχει τυπωμένα ελληνικά γράμματα στο qwerty όπως της wind ή είναι "αγγλική" έκδοση? Για ρώτα τους. Αν είναι αγγλικό θα έχεις και άλλα θεματάκια (πρώτη γραφή θα είναι η αγγλική και κατι δεν βολευει με αυτό, πχ αμεση αναζητηση).

Μάθε και πες μας αν θελεις..

Αν πάρω δεύτερο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το πάρω από e-shop:mad:. Τους έχω αποκλείσει για πολλούς και διάφορους λόγους, οπότε η rania17 θα μας πει:D.

Αν πάρω δεύτερο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το πάρω από e-shop:mad:. Τους έχω αποκλείσει για πολλούς και διάφορους λόγους, οπότε η rania17 θα μας πει:D.

λοιπόν στην wind ρωτησα σε 2 καταστήματα και μου ειπαν ότι δεν το έχουν....στο Μαρούσι και στα βριλίσσια ρώτησα...Τώρα για το θέμα του eshop....Κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για eshop αλλά αφού δεν το βρίσκω αλλού...Είμαι ακόμα σε σκέψη έτσι κι αλλιώς...Είχα το Nokia το Ε52 και δεν μπορώ να βρω τηλέφωνο σαν κι αυτό....

Τελοσπαντων ρώτησα στο PC1 και στο ΙNFOTECHNOLOGY και μου ειπαν και οι 2 οτι δύσκολα θα το βρουν αλλά ας κάνω εγώ μια παραγγελία και βλέπουμε...και με διαβεβαίωσαν και οι 2 ότι έχει ελληνικό μενου αλλά για firmware δεν ρώτησα γιατί τι να ρωτήσω αφου δεν ξερω κι εγώ τι είναι...χαχα....

Ξέχασα να σας πω ότι δεν θέλω touch screen....αν δεν το βρω πάντως το y pro θα πάω σε κάτι πιο φτηνό που να μην έχει wifi και θα ησυχάσω....

Έχει δοκιμάσει κανείς να γράψει ελληνικό κείμενο με τόνους στο polaris office; φωνήεντα με τόνους δεν τα βλέπει. Υπάρχει "θεραπεία";

• 2 weeks later...

καλησπέρα,

μόλις απέκτησα και εγώ το κινητό! Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις πρώτες κινήσεις? Πχ root κλπ να μου δώσετε τα links? Είμαι λίγο βιαστικός (!) και μετά θα διαβάσω όλες τις σελίδες! Ευχαριστώ πολύ!

καλησπέρα,

μόλις απέκτησα και εγώ το κινητό! Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις πρώτες κινήσεις? Πχ root κλπ να μου δώσετε τα links? Είμαι λίγο βιαστικός (!) και μετά θα διαβάσω όλες τις σελίδες! Ευχαριστώ πολύ!

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=330722

καλησπέρα,

εγω θα έλεγα να το χαρείς όπως είναι χωρίς root. δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσεις εκτός από την χαρά του.. hacker :ninja:

αν ξέρεις από android βάλε τις εφαρμογές που θέλεις, αν όχι ξεκίνα από τα απλά. Ψαξιμο και μερικά apps (μην το παραφορτώσεις ότι χρειάζεσαι μονο).

Για σας που ενδιαφέρεστε

Κατ αρχήν έχω αλλάξει με το DUO/ Y το LG Optimus x2 (P900) με το μικρό αυτό κινητό που μου έλυσε τα χέρια, θα σας αναφέρω μερικές από τις εμπειρίες μου με το τηλέφωνο σε καθημερινή χρήση.

1. Όταν προσπαθούσα να συνδέσω το LG με το Bluetooth του ραδίου του αυτοκινήτου ποτέ δεν γινόταν αυτόματα, πάντα θα έπρεπε να ξανά ξεκινήσω το ράδιο η το τηλέφωνο, τώρα με το μικρό αυτό κανένα πρόβλημα αμέσως συνδέετε.

2. Απίστευτο αλλά την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου με την μπόρα που έριξε εάν θυμάστε, προσπαθούσα να περάσω ένα χείμαρρο για να μπω στο αυτοκίνητο μου και το Samsung μου έπεσε στο νερό, εάν θέλετε το πιστεύεται αλλά το έβγαλα γρήγορα και έβγαλα την μπαταρία αμέσως μετά όταν πήγα σπίτι το στέγνωσα καλά και το φύσηξα με αέρα χωρίς υγρασία και τελικά το έβαλα την άλλη μέρα στον Ήλιο σκεπασμένο με μια χαρτοπετσέτα, ε λοιπόν λειτουργεί σαν να μην συνέβη τίποτα αυτό και μόνο μου λέει πολλά για την εταιρία, ποτέ πια LG για μένα το μικρό αυτό κινητό είναι από τα καλύτερα που έχω χείριστη.

:rolleyes:

Rayjack:cool:

Καλημέρα, αντιμετωπίζω τα εξής με τη συσκευή μου: εξαφανίζεται συνεχώς οποια εφαρμογή ή widget εχει να κανει με τις ρυθμισεις του ιντερνετ. Αλλα εξαφανιζονται κατα διαστηματα και αλλες εφαρμογες οπως το astro! Επισης η δυνατοτητα των δυο καρτων ειναι σχεδον αχρηστη καθως οταν εχω δυο καρτες δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ με την καρτα της cosmote στην οποια εχω πακετο δεδομενων. Αναγκαστηκα να αφαιρεσω την καρτα της vodafone την οποια την εχω για συγκεκριμενες μονο κλησεις και να την βαζω μονο οποτε χρειαζεται. Αν καποιος φιλος εχει λυση για αυτα τα δυο θεματα (κυριως για το πρωτο) με βοηθατε πολυ, γιατι κατα τα αλλα η συσκευη ειναι πολυ ευχρηστη. Ευχαριστώ πολύ Edited by progressive

Καλησπερα.Πηρα μεταχειρισμενο το συγκεκριμενο ,εκανα root και περασα (ή ετσι νομιζα δλδ) cwm recovery..Οταν παω να μπω σε recovery μπαινει μονο στο 3e του android.Ετσι θα γινεται;Και επισης οι ρομ για το αντιστοιχο χωρις το qwerty (S6102) κανουν στο pro;Η αν το δοκιμασω μπορει να μην ξαναναψει ή και να εχει θεματακια πχ με την λειτουργια του qwerty;
Δημήτρης

Δεν μπορώ να περάσω το λεξικό και παίρνω ειδοποίηση να σβήσω αρχεία γιατι δεν έχω λέει χώρο. Έχω και χώρο και απ' όλα. Συμπλήρωσα τη φόρμα της samsung για το πρόβλημα και παρακάτω η απάντηση. Ξέρω Αγγλικά αλλά.... τι θέλει να πει ο... ποιητής;

Ημερομηνία υποβολής Oct 6, 2012

DioDict3 Collins English-Greek/Greek-English Dictionary (LQVGA) / Πληροφόρηση

Diotek

Size : 18.58 MB

Free

Μου λεει οτι δεν υπαρχει χωρος στη μνημη ομως εχω πολυ χωρο.

Απάντηση

Ημερομηνία απάντησης 2012. 10. 8

Dear customer,

We apologize for the inconvenience.

DioDict dictionary require about 100mb internal_sdcard system memory space at least.

While installing DioDict dictionary DB and TTS, your system require about twice size space.

You should have enough sufficient memory in internal_sdcard before install DioDict.

If you have any further question, please do send DIOTEK email(support@diotek.co.kr).

Thank you.

DIOTEK customer center.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, πατήστε το πλήκτρο ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Δε βλέπω κίνηση στο τηλέφωνό μας:zzz: Τά 'χουμε λύσει φαίνεται όλα:p Εγώ πάντως έχω ακόμα ερωτήματα. Όπως, υπάρχει ζελατίνα προστασίας οθόνης για το συγκεκριμένο κινητό; Πήρα από το ΠΛΑΙΣΙΟ μια αλλά πρέπει να την κόψω με ψαλίδι να ταιριάξει. Ούτε και ξέρω πώς μπαίνει. Βρήκα τυχαία σε ένα ιταλικό online shop ζελατίνη ΑΚΡΙΒΩΣ για την συσκευή αλλά δεν θέλω να μπλέξω με αναμονές πιστωτικές κλπ. Ξέρει κανείς από Ελλάδα πού θα βρώ; Κι αν δεν έχει (έφαγα τον κόσμο και δεν βρήκα) πώς να τοποθετήσω αυτήν που πήρα; :fool:

καλησπέρα παιδια, μολις το παρήγγειλα κι εγω απο την Ηλεκτρονική (δεν μπορεις να πεις οχι σε τετοια δελεαστικότατη προσφορά) και θα το χρησιμοποιήσω σαν κύριο τηλέφωνο. προέρχομαι απο iphone αλλα λογω έντονων οικονομικών προβλημάτων με βαρια καρδιά το πούλησα και το ματι μου έπεσε στο galaxy y pro duos..όποιος θα μπορούσε να μου λύσει μερικές απορίες θα του ήμουν ευγνώμων, μιας και ποτε μου δεν ειχα android συσκευή.

-στη μια κάρτα θα εχω την σύνδεση vodafone και στην άλλη το whats up, μπορώ να ορίσω την πρώτη μονο για κλήσεις και δεδομένα και την δεύτερη μονο για μηνύματα ας πούμε..;

-το τηλέφωνο εχει επαρκή εσωτερική μνημη για εγκατάσταση εφαρμογών; (μου ειπαν οτι στα android που ειναι σε εκδοση κατω απο 4.0 δεν γίνεται μεταφορά τους στην καρτα μνήμης) δεν εχω βέβαια τρελές απαιτήσεις απλα τα βασικά messenger,facebook,live score,ενημέρωση-αθλητικά κλπ.

-επειδη ειχα καλομάθει με το iphone και το sbsettings, υπάρχει κατι αντίστοιχο; να υπάρχουν δηλαδή συγκεντρωμένοι στη homescreen οι διακόπτες για wifi/3G/data/airplane mode ή θα πρέπει να μπαίνω στο μενου και να τα ανοιγοκλείνω;

-ο τερματισμός των εφαρμογών πως γίνεται; για να μην τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνεται μπαταρία

-οσον αφορά τη συσκευή, με 1 ωρα ομιλια την ημέρα και αλλο τοσο σερφαρισμα, αντέχει μια μερα η μπαταρία;

προς το παρον αυτα, οταν παραλάβω θα εχω νεότερα και θα σας ξαναχρειαστω σίγουρα:rolleyes:

Λέω να το χτυπήσω και εγώ, έχω μόνο ένα θέμα. Δεν έχω σήμα σπίτι και έχω βάλει cosmote και vodafone συσκευές αναπαραγωγής του σήματος 3G, οπότε και έχω μόνο 3G σήμα. Μπορούν ταυτόχρονα και οι 2 sim να είναι συνδεδεμένες σε 3G δίκτυο? Και αν αυτό δε γίνεται, υπάρχει έστω η δυνατότητα να συνδέονται εναλλάξ? (εννοώ αν και τα 2 sim-slots έχουν 3G δυνατότητα και όχι μόνο το slot1, όχι να αλλάζω τις sim μεταξύ τους βγάζοντας την μπαταρία)

• The title was changed to Samsung Galaxy Y Pro Duos (B5512)