Jump to content

Polls @ myphone.gr: Κινητά τηλέφωνα και παιδιά - υπέρ ή κατά;


TN97
 Κοινοποίηση

Είσαστε υπέρ ή κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων από μικρά παιδιά;  

249 members have voted

  1. 1. Είσαστε υπέρ ή κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων από μικρά παιδιά;

    • Υπέρ
      37
    • Κατά
      199
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      13


Recommended Posts

Πηγαίνοντας πριν λίγες μέρες σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, όταν έφτασα διαπίστωσα ότι ο πελάτης μου ήταν κάπως... προβληματισμένος. «Συνηθισμένο», σκέφτηκα αυθόρμητα, καθώς αυτή την εποχή πολύς κόσμος δεν έχει και την καλύτερη διάθεση, λόγω της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.

 

Η συζήτηση που ακολούθησε, ωστόσο, τελικά δεν είχε καμία... σχέση με τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα. Βλέπετε, ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει την ιδιότητά μου εδώ στο myphone.gr και, μάλιστα, είναι και μέλος μας.

 

- «Τι έπαθες Γιάννη; Σκεπτικός μου φαίνεσαι...»

- «Γιώργο, είχα πάει πριν να πάρω την μικρή μου κόρη από το σχολείο μιας και η γυναίκα μου είναι σπίτι με γρίπη.»

- «Και; Συνέβη κάτι;»

- «Όχι ακριβώς... Απλά, διαπίστωσα ότι πλέον αρκετά παιδιά που είναι στο δημοτικό, έχουν κινητό τηλέφωνο. Για την ακρίβεια, καθώς περίμενα στην πόρτα, έβλεπα πολλά να βγαίνουν με ένα κινητό στο χέρι και δεν σου κρύβω ότι αυτό με προβληματίζει κάπως. Που θα πάει αυτό και κατά πόσο ξέρουμε ότι τα κινητά είναι ασφαλή για τα παιδιά; Άσε που αν από το δημοτικό τα σημερινά παιδιά έχουν ένα κινητό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο τι θα έχουν;»

- «Ρε συ Γιάννη, από εσένα δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Έχεις και μια προϊστορία!» (με χιουμοριστικό ύφος)

- «Γιώργο, άλλο τι έκανα εγώ σαν 30χρονος και άλλο τι κάνει η κόρη μου που είναι 9 χρονών. Όχι, είμαι κατά του να έχει κινητό, καθώς δεν ξέρω αν είναι ασφαλές, άσε που φοβάμαι μην της γίνει... προέκταση του χεριού της, όπως είχε γίνει και με εμένα κάποτε. Δεν σου κρύβω ότι αυτό μου έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα ωστόσο, καθώς συχνά μου παραπονιέται επειδή βλέπει άλλα παιδάκια να έχουν, ενώ αυτή όχι.»

 

Η συζήτηση με τον Γιάννη συνεχίστηκε σε αυτό το πλαίσιο για λίγη ακόμα ώρα, πριν περάσουμε στα επαγγελματικά θέματά μας. Για την ιστορία, ο Γιάννης συνέχισε να θεωρεί ότι, για τους λόγους που ανέφερε δεν θέλει η κορούλα του να αποκτήσει κινητό, ωστόσο το όλο συμβάν αποτέλεσε μια καλή αφορμή, όπως είναι εμφανές, για να δημιουργηθεί το παρόν θέμα.

 

Το ερώτημα, λοιπόν, της σημερινής μας δημοσκόπησης είναι το εξής: πιστεύετε ότι, για οποιονδήποτε λόγο, τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε επαφή με την κινητή τηλεφωνία από μικρή ηλικία ή όχι;

 

Θεωρείτε ότι οι πιθανοί κίνδυνοι από την χρήση ενός κινητού για έναν άνθρωπο που είναι στα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι υπαρκτοί και, παράλληλα, αρκετοί ώστε αν έχετε - ή αν είχατε - ένα παιδί να μην του πάρετε κάποια συσκευή; Ή, στον αντίποδα, πιστεύετε ότι τα κινητά είναι μέρος της ζωής όλων μας, απαραίτητα εργαλεία επικοινωνίας για κάθε άνθρωπο που στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο σημαντικά, άρα καλό είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με αυτά από μικρή ηλικία;

 

Ο λόγος σε εσάς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ειμαι 'υπερ', αλλά μόνο σε περιπτωση αναγκης να χρησιμοποιειται. Οσο αφορα το θεμα της υγειας, δεν πιστευω οτι θα παραδεχτουν ποτέ οι κατασκευαστες εαν ειναι κακο ή καλο. Ετσι και αλλιως, υπαρχουν τοσα άλλα αγαθα που κανουν κακο στην υγεια...

 

δεν ειμαι γονιός, αλλά εαν ειχα παιδι, θα ημουν πιο καλα εαν ηξερα οτι, σε περιπτωση αναγκης, θα ειχε μια συσκευη για να επικοινωνησει μαζι μου..

Link to comment
Share on other sites

σε καμια περιπτωση ποτε κινητο σε μικρα παιδια και οποιος πει το αντιθετο συγνωμη αλλα κανει τεραστιο λαθος
Link to comment
Share on other sites

Σαν πιτσιρικάς και εγώ ανυπομονούσα πως και πως να αποκτήσω το δικό μου κινητό τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να σκέφτομαι εάν μου είναι αναγκαίο ή όχι, το είχαμε σαν παιχνίδι τότε, κάτι που συμβαίνει και σήμερα, δηλαδή τα περισσότερα παιδιά μικρής ηλικίας δεν αντιλαμβάνονται ότι το τηλέφωνο είναι μέσω επικοινωνίας σε στιγμές που δεν υπάρχει σταθερό κοντά μας. Βάση αυτής της λογικής μου, εάν είχα μικρό παιδί σίγουρα θα το απομάκρυνα από την σκέψη να πάρει κινητό στα 12 του, αργότερα και βλέπουμε. Περισσότερο για το θέμα ακτινοβολίας, που σίγουρα επηρεάζει την υγεία μας και θα φανεί έπειτα από χρόνια, οπότε όσο πιο αργά αγοράσει κάποιος κινητό, τόσο το καλύτερο.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θα θελήσει ένα παιδί 9 χρονών θα είναι smartphone, και πλέον με τόσο οικονομικές συσκευές δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, πιο φτηνό και από ένα ds ένα xbox ή ένα ps3 (με 70ε το κάθε παιχνίδι). Smartphone => ελεύθερο και απεριόριστο internet μέσω wifi. Πιστεύω ότι κάθε παιδί θα πρέπει να έχει επαφή με την τελευταία τεχνολογία, και προφανώς με το internet, αλλά σε καμία περίπτωση ανεξέλεγκτη (χωρίς χρονικό αλλά και ποιοτικό περιορισμό) χρήση του internet τουλάχιστον μέχρι τα 16. Άρα no σε smartphone από μένα.

 

Τώρα ένα dumb phone καρτοκινητό που να στέλνει sms, δεν νομίζω ότι είναι τραγικό. Οι παρέες και το οικογενειακό περιβάλλον είναι που θα παρασύρουν ή όχι ένα παιδί. Δεν νομίζω η προηγούμενη γενειά (ανάμεσα τους και γω) που είχαμε κινητά από το γυμνάσιο, να πέσαμε θύματα παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών και απαγωγέων, όχι τουλάχιστον περισσότερο από τους προηγούμενους για να κατηγορήσουμε τα κινητά.

 

Τέλος για την Η/Μ ακτινοβολία (και όχι ραδιενέργεια, όπως κλασσικά οι ημιμαθείς δημοσιογράφοι λένε) που εκπέμπει και λαμβάνει ένα κινητό, προσωπικά σαν φυσικός που σπούδασα δεν ανυσηχώ.

Link to comment
Share on other sites

Κατά, 100%. Το μόνο ίσως που χρειάζεται είναι ένα κινητό το οποίο να μπορεί να παίρνει 2-3 νούμερα και μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

 

Ο γιος μου είναι 20 μηνών και έχει απίστευτη τρέλα με το κινητό :lol: Το έχω πάντα σε airplane mode και παίζει με αυτό (ο καυμένος ο Τομ ο γάτος έχει τραβήξει τα πάνδεινα), ακούει κανένα τραγουδάκι, ανακατεύει τα μενού κτλ... Θέλω να πιστεύω ότι απλά του κάνει εντύπωση λόγω ηλικίας και μετά θα ξεκολλήσει...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Εχω 3 παιδιά. Στις ηλικίες αυτές (4-7-9).

Σε αυτή την ηλικία είμαι αντίθετος και για λόγους ψυχολογίας πέρα από τους καθαρά Ιατρικούς.

Επίσης θεωρώ ότι από την στιγμή που όλες τους οι κινήσεις είναι σε ελεγχόμενους (κατά το δυνατό) χώρους, δεν χρειάζονται κινητό.

 

Οταν με το καλό μεγαλώσουν και είναι πιο ανεξάρτητα, μετά τα 12 δηλαδή και για λόγους ασφαλείας και για λόγους αποφυγής κοινωνικού αποκλεισμού, τότε ναι.

Βέβαια θα πρέπει να δώσουν μάχη με τη μάνα τους :lol: για να πάρουν τότε κινητό. Εγώ θα κοιτάω από μια γωνία και θα σφυρίζω αδιάφορα!

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Άντε εξήγησε στο πιτσιρίκι ότι δεν μπορεί να έχει κινητό όπως τα άλλα παιδάκια ή ότι του το δίνεις όχι για να παίζει, αλλά για να καλεί σε περίπτωση ανάγκης.

Δύσκολο θέμα και δεν υπάρχει ξεκάθαρη λύση πιστεύω.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

κινητό και παιδί ποτέ μαζί

όσοι έχουν παιδιά 2 πράγματα απλά χρειάζεται να κάνουν εκεί που πάνε τα παιδιά τους να αφήσουν όλα τα στοιχεία επικοινωνοίας καθός και επίσης το παιδί να ξέρει τα

τηλέφωνα των γονιών καθός και την διεύθυνση του απ'έξω

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg
Link to comment
Share on other sites

To θεμα ειναι στο σχολειο(δημοτικο δηλαδη) να μην επιτρεπεται ετσι ωστε να μην αισθανετε κανενα παιδι μειονεκτικά, το να ασχολουνται με το κινητο και τα παιχνιδια που εχει δεν ειναι σωστο, ας παιζει με τους φιλους του και οχι με αυτο το ρημαδι....

ευτυχής κάτοχος Xperia Z5 compact

 

Success doesn't come to you... you go to it.

Link to comment
Share on other sites

Δημοτικού όχι, Γυμνασίου ναι.

Ψήφισα υπέρ

 

Το ερώτημα αφορά "μικρά παιδιά" δηλαδή δημοτικού (αναφέρει παιδί 9 χρονών, δηλαδή 4ης τάξης)

Τα παιδιά γυμνασίου πάνε πιο πολύ στο "μεγάλα παιδιά", και του λυκείου σε "έφηβοι"

 

Οπότε ψήφισα κατά.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι εμείς (οι άνω των 30 περίπου) που γενηθήκαμε χωρίς κινητά, πλέον δεν ζούμε χωρίς αυτά. Πόσο μάλλον ένα παιδί

που δεν έχει ζήσει χωρίς κινητό να μην έχει εξάρτηση από αυτό; Με λίγα λόγια θα ήθελα η κόρη μου (2 ετών περίπου) να βλέπει τους φίλους της πιο συχνά και να παίζει, παρά να μιλάνε με sms. Το ίδιο ισχύει και για τους Η/Υ με τα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, ένα άλλο που με φοβίζει και ακούμε καθημερινά στις ειδήσεις, είναι μην το σταματήσει κάποιος με σκοπό να του κλέψει το κινητό και έχουμε άλλα.

Κατά τ' άλλα για ακτινοβολία δεν ανυσηχώ τόσο, έτσι κι αλλιώς καθημερινά τα παιδιά και χωρίς κινητό δέχονται αύθονη όπως και όλοι μας από τις χιλιάδες ασύρματες συσκευές που χρησιμοποιούμε.

scos :innocent:
Link to comment
Share on other sites

Τα μικρά παιδιά δεν χρειάζονται κινητά και οποιουδήποτε άλλο είδους gadget. Αυτό που χρειάζονται είναι κυρίως γονείς που να ασχολούνται σοβαρά μαζί τους. Edited by Billas2010
nokia e51, e72, x6, e5, 701, htc one s, Lumia 830, galaxy s7
Link to comment
Share on other sites

Είμαι υπέρ. Νομίζω είναι λάθος να στερούμε τις νέες τεχνολογίες (κινητό, ίντερνετ) από τα παιδιά. Αν το κάνουμε με προσοχή και με σωστή διαπαιδαγώγηση θα είναι πλεονέκτημα τόσο για το παιδί όσο και για τον γονέα.

 

Εγώ ως παιδί είχα την τύχη να έχω γονείς που δεν μου στέρησαν την τεχνολογία. Π.χ. θυμάμαι σε ηλικία 12 χρονών είχα ζητήσει δειλά-δειλά απ' τον πατέρα μου να μου αγοράσει έναν ZX Spectrum 48K (υπολογιστής της δεκαετίας του '80). Θα μπορούσε να μου πει "όχι, είσαι μικρός ακόμα, συγκεντρώσου στα μαθήματά σου" κτλ. κτλ. Όμως συμφώνησε και με άφησε να γευτώ την τότε τεχνολογία. Αποτέλεσμα: Απέκτησα εμπειρία και προβάδισμα στις ικανότητες και γνώσεις στους H/Y και είχα πολλά ερεθίσματα που με βοήθησαν πολύ στην μετέπειτα καριέρα μου.

 

Βέβαια δεν έχω ακόμα παιδιά, οπότε δεν μιλάω εκ πείρας... Νομίζω έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση και τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Χρειάζεται να σταθμίσουμε τα υπέρ και κατά και να πράξουμε ανάλογα. Πάντως ένα απλό GSM καρτοκινητό θεωρείται σήμερα κάτι σχεδόν παρωχημένο. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα να το έχει ένα παιδί.

Φιλικά, Κώστας

______________

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Link to comment
Share on other sites

Αν εννούμε την λέξη "κινητό" όπως την ορίζαμε πριν 15 χρόνια τότε είμαι κατά. Αλλά αν την εννοούμε όπως την εννοούμε σήμερα κύριοι γκατζετάκιδες, τότε είμαι υπέρ. Γιατί τα "κινητά" είναι πολυσυσκευές που απλά τυχαίνουν ΜΙΑ από τις λειτουργίες τους να είναι και η φωνητικές κλήσεις. Ποιο παλαιά, είχαμε κομπιουτεράκια για τα μαθηματικά, κασετόφωνα για μουσική, gameboy για κανά παιχνιδάκι και μια φτηνή φωτογραφική μηχανή μίας χρήσης όταν πηγαίναμε καμια εκδρομή. Τότε ήταν όλα καλά ε;

 

Edit: H ημάθεια καμιά φορά πηγαίνει στο full με την ακτινοβολία. Έχει βγει ο κάθε άσχετος και ξυλώνει κεραίες για την δήθεν ακτινοβολία, ενώ δεν καταλαβαίνουν οτι ένα ποιο αραιό δίκτυο κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό. Επίσης οι ίδιοι που ξυλώνουν τις κεραίες είναι αυτοί που παραπονιούνται στον άλλον οτι δεν τον ακούνε καλά, και είναι οι ίδιοι που δεν ξέρουν τι πάει να πει handsfree. Και επίσης είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που θα πάρουν πρώτοι κινητό στο παιδί τους και είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που θα παραπονιούνται γιατί τα παιδιά έχουν κινητό από μικρή ηλικία. Δεν πάνε να......να μην πω τι......

Edited by T-mobile
Less is more...
Link to comment
Share on other sites

εδω οι σημερινοι γονεις μοστραρουν τα παιδια τους στο Facebook για να μαζεψουν likes.

 

το κινητο θα τους πειραξει?

We live for the beats

Link to comment
Share on other sites

εδω οι σημερινοι γονεις μοστραρουν τα παιδια τους στο Facebook για να μαζεψουν likes.

 

το κινητο θα τους πειραξει?

 

Και τσιγαράκι full μέσα στο σπίτι!

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Τα παιδιά όλη την ημέρα βρίσκονται είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο, είτε στο φροντιστήριο, είτε στην προπόνηση, είτε σε γήπεδα μπάσκετ με τους φίλους τους, σε μέρη δηλαδή που αν χρειαστεί να πάρουν τηλέφωνο, μπορούν να πάνε στο γραφείο και να πάρουν.

 

Οπότε η γνώμη μου είναι πως δε χρειάζονται κινητό.Άντε, αν μεγαλώσουν λίγο και πάνε το Σάββατο σινεμά πχ, μπορούν οι γονείς να τους δώσουν ένα κινητό μόνο για τις ώρες αυτές της εξόδου.

Link to comment
Share on other sites

Καλα θα ήταν στις απαντήσεις να προστεθεί και το πεδίο όσοι απαντούν αν ειναι γονείς.

Άλλο το άγχος του γονέα και άλλη η προσέγγιση και άλλη η ξερή απάντηση του μη γονέα.

Ο γονέας ανησυχεί με το δίκιο του, δεν ζούμε σε παράδεισο.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα λεγα οτι ειμαι υπερ,αλλα ουτε και κατα...

Ειμαι 18,και εχω κινητο απο τα 8 περιπου...Δεν λεω,υπηρξαν φορες που χρειαστηκε πραγματικα,αλλα και φορες που ηταν παντελως αχρηστο...Τα σημερινα παιδια βεβαια,δεν εχουν ουτε ακουστα τα startac-3310-t10i που ειχα τοτε,και ηταν μονο κινητα,αλλα τα βλεπουν σαν mp3-mp4,καμερες και κονσολες...Ουσιαστικα,το κινητο γινεται χρησιμο στα παιδια μετα τα 12,οπου και πανε γυμνασιο....

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Το κινητό είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης. Δεν είναι κακκό τα παιδιά να διαθέτουν κινητό, αρκεί όλα να γίνονται με μέτρο.
Link to comment
Share on other sites

Όχι κινητά στα σχολεία οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης. Τα σχολεία είναι (ακόμη) χώροι επαρκούς ασφάλειας και τα κινητά, πέρα από την υγεία, πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν, παρά λύνουν.

Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά ακόμη, αλλά κινητά δεν σκοπεύω να τους δώσω όσο βρίσκονται στο σχολείο.

Link to comment
Share on other sites

ειμαι κατα στο να εχει μικρο παιδι κινητο τηλεφωνο.

το παιδι μου θα μεγαλωσει με παιχνιδια κι οχι με τεχνολογια...οπως πρεπει να μεγαλωνουν τα παιδια.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

ειμαι κατα στο να εχει μικρο παιδι κινητο τηλεφωνο.

το παιδι μου θα μεγαλωσει με παιχνιδια κι οχι με τεχνολογια...οπως πρεπει να μεγαλωνουν τα παιδια.

 

+1. Θα πάρουν που θα πάρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, δεν είναι ανάγκη να το πάρουν από μικρά. 'Εχω γιό 2,5 χρονών και η κλασσική ενασχόληση από πολύ μικρός ήταν να τραβάμε βίντεο με το iphone σε airplane mode πάντα. Στην αρχή το βλέπαμε σαν παιχνίδι όμως το πράγμα σοβάρεψε από τη στιγμή που έπαιρνε το κινητό από μόνος του εν αγνοία μου, το άνοιγε με slide, ακύρωνε το airplane mode και κατόρθωσε να κατεβάσει παιχνίδια και εφαρμογές από το Appstore (δεν ήταν καθόλου τυχαίο καθώς όχι απλά τα κατέβαζε αλλά τα χρησιμοποιούσε). Προσπάθησα με κλείδωμα αλλά μάταια καθώς από τις πολλές προσπάθειες το κλείδωνε για ώρες. Πλέον το iphone πήρε πόδι και στη θέση του έχω μια μπακατέλα σε απρόσιτο μέρος μέχρι να αποφασίσω τί θα κάνω με τον gadget maniac που μεγαλώνω. Πάντως δε δείχνει να του λείπει ιδιαίτερα,παίζει με τα κλασσικά παιχνίδια του και είναι χαρούμενος. Ψηφίζω όχι.

Evolution is the solution... :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...