Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προς το παρόν είχα XenonHD λόγω torch. Περιμένω να μπει στην επόμενη Paranoid για να τη φλασάρω (εμφανισιακά ίσως η αγαπημένη μου).

Έχει δοκιμάσει κανείς CM based ή CNA με franco kernel? Προς το παρόν μόνο με τον trinity έχω δουλέψει και ελάχιστα τον Air.

απο περυσι χρησιμοποιω μονο franco. χωρις να ξερω πως ειναι οι υπολοιποι, ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος. συγκεκριμενα τωρα εχω CNA 3108 nightly και franco #248.

μαλιστα, δεν μπαινω καν στο θεμα στο xda, απλα ανοιγω το franco app, κατεβαζω το update αν υπαρχει και το φλασαρω..τοση εμπιστοσυνη εχω :p

Edited by nikoskat

Με τις οδηγίες (και τις ευλογίες) των Maxairo και Djkostas μπήκα και εγώ στο παιχνίδι των αλλαγών ROM και Kernel.

Αυτή τη στιγμή έχω περάσει την τελευταία nightly (Codename-Android-3-NIGHTLY-09022012-GN-GSM) της CNA 3.4.1 στην οποία υπάρχει ενεργοποιημένη η λειτουργία Torch και τον τελευταίο Trinity Kernel (TNP1536-307-JB-STABLE35).

Αυτό όμως που συνειδητοποίησα, και θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσετε, είναι ότι πρέπει να αγοράσω τις εφαρμογές των Franco, Trinity κλπ. από το Play για να μπορέσω να "πειράξω" τις ρυθμίσεις τους ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

iPhone 8+

Με τις οδηγίες (και τις ευλογίες) των Maxairo και Djkostas μπήκα και εγώ στο παιχνίδι των αλλαγών ROM και Kernel.

Αυτή τη στιγμή έχω περάσει την τελευταία nightly (Codename-Android-3-NIGHTLY-09022012-GN-GSM) της CNA 3.4.1 στην οποία υπάρχει ενεργοποιημένη η λειτουργία Torch και τον τελευταίο Trinity Kernel (TNP1536-307-JB-STABLE35).

Αυτό όμως που συνειδητοποίησα, και θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσετε, είναι ότι πρέπει να αγοράσω τις εφαρμογές των Franco, Trinity κλπ. από το Play για να μπορέσω να "πειράξω" τις ρυθμίσεις τους ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

Μπορείς και μέσω terminal με εντολές που γράφουν μέσα στα συγκεκριμένα thread!

Εγώ ωστόσο αποφάσισα να αγοράσω του φράνκο αφού έχω σκοπό να το χρησιμοποιώ γιατί είναι πιο πρακτικό.

Google Pixel 6 Pro

πρέπει να αγοράσω τις εφαρμογές των Franco, Trinity κλπ. από το Play για να μπορέσω να "πειράξω" τις ρυθμίσεις τους ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

Ρίξε μια ματιά εδώ.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Μπορείς και μέσω terminal με εντολές που γράφουν μέσα στα συγκεκριμένα thread!

Εγώ ωστόσο αποφάσισα να αγοράσω του φράνκο αφού έχω σκοπό να το χρησιμοποιώ γιατί είναι πιο πρακτικό.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Πολύ καλή υλοποίηση...

Επ' ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που έχετε κάνει σχοινί-κορδόνι το φλασάρισμα, ποια είναι η ρουτίνα που ακολουθείτε;

Η δικιά μου ρουτίνα (μόλις δυο φορές το έκανα με τον τρόπο αυτό) είναι:

backup με titanium όλων των εφαρμογών και των ρυθμίσεων.

αντιγραφή rom, kernel, gapps στον αρχικό κατάλογο της SD κάρτας

reboot στο CWM recovery

επιλέγω wipe data/factory res, clean davlik, delete cache και μετά install zip from card

επανεκκίνηση

εισαγωγή των στοιχείων του λογαριασμού μου στο Gmail

ανάκτηση των εφαρμογών μου και των ρυθμίσεων από το Titanium

τοποθέτηση widget και wallpaper στις οθόνες

Στην ανάκτηση από το titanium χωλαίνουν λίγο τα πράγματα, διότι το titanium δεν φαίνεται να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις από 3 email λογαριασμούς με τον stock client (Hotmail, Forthnet και ένα εταιρικό). Διαβάζοντας στο xda μια λύση είναι η χρήση του K9 mail client ή η χειροκίνητη αντιγραφή του φακέλου που αποθηκεύονται αυτές οι ρυθμίσεις (data/data/com.android.email/databases).

Κάνω κάτι λάθος; Μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό για να συντομευτεί η διαδικασία του φλασαρίσματος;

iPhone 8+

Επ' ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς που έχετε κάνει σχοινί-κορδόνι το φλασάρισμα, ποια είναι η ρουτίνα που ακολουθείτε;

Έχω στην SD έναν φάκελο CWM zips και μέσα εκεί τους φακέλους ROMs, Kernels, Gapps κι οτιδήποτε άλλο (fix, patch, γραμματοσειρές, bootanimation) χύμα. Πριν κάνω οτιδήποτε κάνω απλά ένα nandroid backup και σβήνω το προηγούμενο backup ώστε να χω μόνο το latest στην SD. Δε χρησιμοποιώ ποτέ Titanium. Δεν κάνω ποτέ wipe τίποτα, ούτε cache ούτε dalvik cache και τα φλασάρω όλα το ένα πάνω απ' το άλλο χωρίς κανένα πρόβλημα μιας και τα καινούρια αρχεία (μιας νέας ROM ή Kernel ή gapps) αντικαθιστούν τα παλιότερα. Εχώ δοκιμάσει CNA, CM10 Jellybro, AOKP, RasBeanJelly, BlackBean, XenonHD χωρίς wipe.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να περάσω το franco kernel για να μπορώ να έχω περισσότερη διάρκεια μπαταρίας χάρη στις ρυθμίσεις του.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Υπάρχει κάποιο είδος "προφίλ" για Undervolting και διαχείριση των αναγκών του κινητού; 'Η σε αυτό τον τομέα παίζουμε μόνοι (αν δεν υπάρχει, υπάρχει κάποιο link-οδηγός);

Είμαι με stock rom, rooted και σκοπεύω αν προχωρήσω να flashάρω το CMW.

Samsung Galaxy Nexus (i9250) & Asus Nexus 7 (soon)

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να περάσω το franco kernel για να μπορώ να έχω περισσότερη διάρκεια μπαταρίας χάρη στις ρυθμίσεις του.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Υπάρχει κάποιο είδος "προφίλ" για Undervolting και διαχείριση των αναγκών του κινητού; 'Η σε αυτό τον τομέα παίζουμε μόνοι (αν δεν υπάρχει, υπάρχει κάποιο link-οδηγός);

Θέλω να κάνω και εγώ το ίδιο , είμαι με stock rom, rooted

υπάρχει άλλως τρόπος να φλασαρω τον franco kernel εκτός από την χρήσει CMW πού δεν έχω (δεν μπορώ να βάλω γιατί είμαι με encription)

Στο ανάλογο thread του xda θ βρε8ς τα πάντα! Αν και από ότι κατάλαβα το να το αφήσεις με τις αρχικές ρυθμίσεις και το smart rwflex on είναι το καλύτερο! Ειδικά με τι νεο patch του interactive governor που αλλάζει συνέχει ρυθμίσεις...

Έγώ έχω κανά μηνα+ φρανκο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!

'Εγραψά 1ημέρα και 17 ωρες και 3+ ωρες οθόνης! Και ειχα 26% ακόμα...

@sinepofli μπορείς άμα αγοράσεις την εφαρμοφή του φράνκο ή βάλεις τη free που κάνουν κατέβασμα και φλασάρισμα της τελευταίας εκδοσης και απλώς ζητάνε reboot.

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

παιδια καλημερα.εχω ενα προβλημα..χθες βραδυ περασα αυτη τη ρομ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1839233 κανονικα μεσω recovery με ξεκλειδωμενο bootloader.η διαδικασια εγινε σωστα αλλα με το που πατησα reboot phone now κανει επανεκινηση ανοιγει το τηλ Κ ειναι κολλημενο στο Χ..Καμια ιδεα??
[sIGPIC][/sIGPIC]

Έκανες wipe data/ factory reset; Αν ναι δοκίμασε ξανά, αν όχι κανε wipe data/factory reset εγκατάσταση ξανά της ROM και λογικά θα ξεκινήσει κανονικά.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

παιδια καλημερα.εχω ενα προβλημα..χθες βραδυ περασα αυτη τη ρομ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1839233 κανονικα μεσω recovery με ξεκλειδωμενο bootloader.η διαδικασια εγινε σωστα αλλα με το που πατησα reboot phone now κανει επανεκινηση ανοιγει το τηλ Κ ειναι κολλημενο στο Χ..Καμια ιδεα??

Αρχικά δοκίμασε να ξανακάνεις άλλη μία φορά το φλασάρισμα με full wipe! Και εγώ CNA 3.4.1 έβαλα χθές και δεν είχα πρόβλημα κανένα...

Google Pixel 6 Pro

εκανα full wipe αλλα με το που μπαινω σε recovery mode με πεταει κ δε προλαβαινω να ξαναφλασαρω!

ανοιξε!

σας ευχαριστω πολυ!

Edited by rs280ps
[sIGPIC][/sIGPIC]

ποιον kernel προτείνετε franco.Milestone 5 ή franco.Kernel-r248 ?

r-248... Αν και είναι καθαρά στο τηλέφωνο. Σε άλλους κάθεται καλύτερα το Μ5 σε άλλους στο 246 σε άλλους το 248. Δοκίμασε και δες εσύ ποιο σου κάθεται καλύτερα. Διάβασε και λίγα πραγματάκια και στο xda να δείς!

Google Pixel 6 Pro

Στο ανάλογο thread του xda θ βρε8ς τα πάντα! Αν και από ότι κατάλαβα το να το αφήσεις με τις αρχικές ρυθμίσεις και το smart rwflex on είναι το καλύτερο! Ειδικά με τι νεο patch του interactive governor που αλλάζει συνέχει ρυθμίσεις...

Έγώ έχω κανά μηνα+ φρανκο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!

'Εγραψά 1ημέρα και 17 ωρες και 3+ ωρες οθόνης! Και ειχα 26% ακόμα...

@sinepofli μπορείς άμα αγοράσεις την εφαρμοφή του φράνκο ή βάλεις τη free που κάνουν κατέβασμα και φλασάρισμα της τελευταίας εκδοσης και απλώς ζητάνε reboot.

Ψιλοχάθηκα στο xda...Διατήρησα τον M5 μόνο και μόνο, επειδή είναι η stable έκδοση. Έβαλα power mode από τα προτεινόμενα του franco το powersaver και τις ρυθμίσεις της οθόνης σύμφωνα με τις δικές του προτάσεις. Τα υπόλοιπα, όπως ήταν όταν κατέβασα το updater δεν τα πείραξα. Ο άνθρωπος είναι απλά αλλού και η εφαρμογή αξίζει να την κατεβάσει κάποιος για να τον υποστηρίξει για την απίστευτη δουλειά του!

Δηλαδη για καλυτερη μπαταρια προτεινετε franco; Τι γνωμη εχετε για το trinity kernel;

Ψιλοχάθηκα στο xda...Διατήρησα τον M5 μόνο και μόνο, επειδή είναι η stable έκδοση. Έβαλα power mode από τα προτεινόμενα του franco το powersaver και τις ρυθμίσεις της οθόνης σύμφωνα με τις δικές του προτάσεις. Τα υπόλοιπα, όπως ήταν όταν κατέβασα το updater δεν τα πείραξα. Ο άνθρωπος είναι απλά αλλού και η εφαρμογή αξίζει να την κατεβάσει κάποιος για να τον υποστηρίξει για την απίστευτη δουλειά του!

Εμένα το 248 είναι stable... κανένα πρόβλημα ούτε reboot ούτε κρέμασμα! Με το Μ5 είχα χειρότερη μπαταρία ακόμα και μετά από 3 κύκλους φόρτισης! Πάντως και εγώ την εφαρμογή την αγόρασα και για εύκολο πείραγμα-φλασάρισμα-backup αλλά και υποστήριξη.

Δηλαδη για καλυτερη μπαταρια προτεινετε franco; Τι γνωμη εχετε για το trinity kernel;

Εγώ έχω δοκιμάσει και τα 2... Του franco μου φαίνεται καλύτερο και στη μπαταρία και σε όλα τα υπόλοιπα και πλήρωσα και το app του για να πειράζω τα tweaks αλλά και για υποστήριξη!

Μην φανταστείς ότι θα δεις τρελές διαφορές... Η οθόνη μας είναι η κύρια πηγή κατανάλωσης.

Google Pixel 6 Pro

προσπαθω εδω κ ποση ωρα να αλλαξω ηχο κλησης κ δε μπορω.εχω βαλει τραγουδια στην sd αλλα δεν μου τα βγαζει στους ηχους κλησης..εχω την http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1839233
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εμένα το 248 είναι stable... κανένα πρόβλημα ούτε reboot ούτε κρέμασμα! Με το Μ5 είχα χειρότερη μπαταρία ακόμα και μετά από 3 κύκλους φόρτισης! Πάντως και εγώ την εφαρμογή την αγόρασα και για εύκολο πείραγμα-φλασάρισμα-backup αλλά και υποστήριξη.

Ίδιο κινητό έχουμε, οπότε θα την φλασάρω κι εγώ τη 248. Απλά είδα ότι ο ίδιος πρότεινε ως stable το Μ5 και την 248 ως nightly. Θα μεταφέρω εντυπώσεις όταν το κάνω

προσπαθω εδω κ ποση ωρα να αλλαξω ηχο κλησης κ δε μπορω.εχω βαλει τραγουδια στην sd αλλα δεν μου τα βγαζει στους ηχους κλησης..εχω την http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1839233

Δεν θυμάμαι ποτέ να έβαζες έτσι όποιο mp3 ήθελες και να στο έβγαζε στη λίστα σαν ringtone... Πρέπει να μετατραπεί σε ringtone file. Κατέβασε μία εφαρμογή από το μάρκετ π.χ. ringtone maker.

Απλώς κάποια UI όπως το sense σε άφηναν να τριμάρεις το κομμάτι που ηθελες και το μετετρεπαν σε αρχείο ringtone. Το καθαρό android δεν το έχει αυτο νομιζω οποτε θέλεις εφαρμογή

Google Pixel 6 Pro

Εγώ έχω δοκιμάσει και τα 2... Του franco μου φαίνεται καλύτερο και στη μπαταρία και σε όλα τα υπόλοιπα και πλήρωσα και το app του για να πειράζω τα tweaks αλλά και για υποστήριξη!

Μην φανταστείς ότι θα δεις τρελές διαφορές... Η οθόνη μας είναι η κύρια πηγή κατανάλωσης.

Παρακολουθώ τη συζήτησή σου στο αντίστοιχο thread του Franco στο xda, και ήθελα να σε ρωτήσω που είναι αυτό patch για τον interactive governor που έφτιαξε ο Franco; Το βρίσκει κανείς μόνο μέσω της εφαρμογής του FrancoKernel;

Νομίζω ότι πρέπει να φτιάξεις έναν φάκελο στην SD κάρτα με την ονομασία "Ringtones" και εκεί να βάλεις τα τραγούδια που θέλεις να χρησιμοποιείς για ήχους κλήσης.

Όταν μετά μέσω των ρυθμίσεων πας να επιλέξεις τους ήχους κλήσης, θα σου εμφανίζει και αυτά.

iPhone 8+

Νομίζω ότι πρέπει να φτιάξεις έναν φάκελο στην SD κάρτα με την ονομασία "Ringtones" και εκεί να βάλεις τα τραγούδια που θέλεις να χρησιμοποιείς για ήχους κλήσης.

Όταν μετά μέσω των ρυθμίσεων πας να επιλέξεις τους ήχους κλήσης, θα σου εμφανίζει και αυτά.

αν εισαι root μπορεις να τα πεταξεις στο φακελο με τα ringtones της ROM και μετα τα βλεπει κανονικα στο μενου των ρυθμισεων