Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα σε ολα τα παιδια.

ειδα στο site της hawuei οτι εχει βγει ηεκδοση V100R001C00B928,και θαθελα να την περασω.

αυτη την στιγμη εχω την Β572.

recovery v5.0.2.7

kai ειναι root αρισμενο.

Τι χανω και τι κερδιζω αν κανω αναβαθμιση?

τι πρεπει να κανω,αν γινεται λιγο αναλυτικα.

ευχαριστω (δροσερα) :D

εε αφου ευχαριστεις δροσερα θα σου απαντησουμε.

ευτυχως δεν χρειαζεται να κανεις το official upgrade. στο xda υπαρχουν αρκετες moddαρισμενες rom βασισμενες στην official ics που απλα της περνας μεσω recovery. δεν εχει OC για την ωρα καμια βεβαια, αλλα κατα τα αλλα ολα κομπλε δουλευουν.

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

Πάρα πολύ χρήσιμος οδηγός!

Απλά να μοιραστω και εγώ την εμπειρία μου.

Το μεσημέρι ήρθε ένας φίλος που σκάμπαζε περισσότερο από εμένα στα κινητά και κάναμε ακριβώς αυτά που λέει στον οδηγό για τiς δύο ελαστικές επαφές και όντως το gps κλειδώνει σε δευτερόλεπτα ακόμα και εντός του σπιτιού!!!

Απλά μια μικρή επισήμανση που νομίζω ότι είναι σημαντική:

Για να πειραχθούν αυτές οι δύο αυτές επαφές ΔΕΝ είναι απαραίτητο να ανοιχθεί όλο το τηλέφωνο με κατσαβιδάκια κ.τ.λ. Αρκεί να βγεί προσεκτικά το καπάκι στην πίσω και πάνω πλευρά του κινητού (που δεν έχει βίδες) με το φτυαράκι που λέει ο φίλος antonius ή ακόμα και με το νύχι. Κάντε αυτή τη διαδικασία , δοκιμάστε το gps , ακόμα και χωρίς να κλείσετε το καπάκι. Αν παρόλα αυτά δεν κλειδώνει το gps συνεχίστε να ανοίξετε το κινητό και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του antonius.

Πολύ καλή επισήμανση ;)

Πρόσεξε όμως ποιά είναι η διαφορά από το να το ανοίξεις. Αν το ανοίξεις έχεις τη δυνατότητα να σηκώσεις αρκετά τις επαφές ώστε να πατάνε με δύναμη στην απέναντι πλευρά. Ενώ με τον τρόπο που δοκίμασες περιορίζεσαι από την ίδια την πλακέτα που είναι από κάτω τους και επειδή οι επαφές είναι ελαστικές και λειτουργούν σαν ελατήριο εσύ τις σπρώχνεις να ακουμπήσουν και αυτές έχουν την τάση να επιστρέψουν στην προηγούμενη θέση τους. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά και αν γίνομαι κατανοητός. Πρόσεξε δηλαδή μήπως με τον τρόπο που δοκιμάσατε μήπως ακουμπούν χαλαρά και σε περιπτώσεις κραδασμών (π.χ στο αυτοκίνητο) σου κάνει νούμερα. Κάνε δοκιμές χρησιμοποίησε το έτσι για μια εμβδομάδα υπο διάφορες συνθήκες και γράψε τι συμπεράσματα έβγαλες.

Μπράβο πάντως για την εναλλακτική προσέγγιση και για την ενημέρωση.

antonius πολυ καλη δουλεια!

αν το επιχειρησω θα επανελθω με εντυπωσεις.

πες μου κατι τελευταιο τωρα.....τις ρυθμισεις του gps πως τις αλλαζουμε?κι εγω την ιδια rom φοραω rooted.

Αφού είσαι rooted αυτό που θα χρειαστείς κατ αρχάς είναι ενας file explorer με δυνατότητα root access.

Ενας καλός file manager που είναι ταυτόχρονα και δωρεάν είναι ο File Manager της Rhythm Software.

Θα τον βρείς στο google play. Πάρε και ενα link να δεις ποιός είναι εδώ

Αφού τον εγκαταστήσεις πας Settings και τσεκάρεις τις επιλογές Root Explorer και Mount System Folders. Βγαίνεις από το menu πατώντας το Back.

Από τις επιλογές του file explorer που βλέπεις πάνω πάτα πρώτα HOME και μετά το UP μέχρι να μην πηγαίνει άλλο και να γίνει γκρί το κουμπάκι από πράσινο που ήταν.

Τώρα θα βλέπεις μια σειρά από φακέλους.Θα ψάξεις να βρείς τον etc φάκελο και εκεί μέσα είναι το αρχείο gps.conf. Μπορείς να το κάνεις backup πρώτα αν δεν είσαι εξοικειωμένος με επεμβάσεις σε αρχεία (κάντο δηλαδή copy και paste) σε όποιο σημείο θέλεις στην sd κάρτα σου.

Αφού κάνεις το backup πας πάλι στο gps.conf και πατάς παρατεταμένα πάνω στο αρχείο.Θα σου βγάλει ενα menu.Πηγαίνεις εκεί που λέει permissions και κλικάρεις τα permissions WRITE.Πατάς OK και είσαι έτοιμος να επέμβεις.

Τώρα κάνεις κλίκ στο gps.conf -->Opens As-->Text-->Complete Action using-->Text Editor και θα σου ανοίξει το αρχείο. Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι να αλλάξεις τους servers που βλέπεις στις πρώτες γραμμές

Λογικά θα βλέπεις αυτούς:

#Test
NTP_SERVER=time.gpsonextra.net
#Asia
# NTP_SERVER=asia.pool.ntp.org
#Europe
# NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
#North America
# NTP_SERVER=north-america.pool.ntp.org

Τους σβήνεις και γράφεις αυτούς:

NTP_SERVER=gr.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.gr.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.gr.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.gr.pool.ntp.org
NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org

Κάνεις save και είσαι έτοιμος!

Αν νιώθεις ότι δεν κατάλεβες κάτι καλά μην προχωρήσεις στα τυφλά, ρώτα ξανά.

Τπτ για το κωλομικροφωνο εχουμε που πρεπει να περνουμε αγκαλια το κιν για να μας ακουνε?? :Ρ

Δεν ξέρω μήπως κάποια από τις τρείς κάτω επαφές έχει σχέση με τη γείωση του μικροφώνου. Δεν το ξέρω αυτό. Πρόβλημα με το μικρόφωνο είχες σε όλες τις rom? Και τις custom και τις official?

Δείτε και το δοκιμαστικό βιντεάκι ΕΔΩ - YouTube

Κλείδωμα σε 5 δευτερόλεπτα και ακρίβεια στα 3 μέτρα σε πολύ λίγο χρόνο.

Sorry για την ποιότητα και το κούνημα, ήμουν συνοδηγός σε αυτοκίνητο (ελληνικοί δρόμοι :lol:)

Edited by antonius

Φίλε moihack περασα την kiss4droid με τα apps για sync και μου αρέσει. Thanks a lot.
Χριστόφορος :music:

παιδια θελω μια βοηθεια. εχω το pro και εχει την 2.2.2 ,εχω κατεβασει την 4.ο απο την wuawei και απο οτι διαβασα στις οδηγιες αν καταλαβα καλα πρεπει να εχεις την 2.3.5 για να βαλεις την 4.0? και αν ισχυει αυτο που θα την βρω την 2.3.5 για να βαλω πρωτα αυτη και μετα την τελευταια? γιατι στο site της wuawei δεν υπαρχει η 2.3.5!!!! ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

antonius εχω την εντυπωση οτι σου λειπει ενα 0 στην πρωτη σειρα του gps conf τουλαχιστον σε μενα δουλεψε οταν εβαλα το 0.Πριν δεν εβλεπε ουτε εναν δορυφορο.Δηλαδη την πρωτη σειρα την εγραψα ετσι :NTP_SERVER=0.gr.pool.ntp.org

Πειραξα μονο τις επαφες που μπορεασα χωρις να ανοιξω το κινητο οπως ειπε και ο φιλος και ναι μεν βελτιωθηκε η κατασταση αλλα ενω βλεπει 5 δορυφορους ενω δεν εβλεπε κανεναν δεν κλειδωνει.Τελικα θα το ανοιξω μεσα στη βδομαδα και ειδωμεν:rolleyes:

antonius εχω την εντυπωση οτι σου λειπει ενα 0 στην πρωτη σειρα του gps conf τουλαχιστον σε μενα δουλεψε οταν εβαλα το 0.Πριν δεν εβλεπε ουτε εναν δορυφορο.Δηλαδη την πρωτη σειρα την εγραψα ετσι :NTP_SERVER=0.gr.pool.ntp.org

Πειραξα μονο τις επαφες που μπορεασα χωρις να ανοιξω το κινητο οπως ειπε και ο φιλος και ναι μεν βελτιωθηκε η κατασταση αλλα ενω βλεπει 5 δορυφορους ενω δεν εβλεπε κανεναν δεν κλειδωνει.Τελικα θα το ανοιξω μεσα στη βδομαδα και ειδωμεν:rolleyes:

Όχι. Επίτηδες δεν τον έχω βάλει τον 0.gr γιατί δεν τον έχω δει ποτέ προτεινόμενο στο ntp pool. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί δεν έχει καμία διαφορά για 1 server από τη στιγμή που έχεις όλους τους αλλους ;)

Εγώ δεν τον έχω τον 0.gr και κλειδώνει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.Ιδέα σου ήταν ή φταίει κάτι άλλο το οτι δεν έπιανες δορυφόρους.

Ακόμα και τους ευρωπαϊκούς να είχες μόνο θα είχες ταχύτατο κλείδωμα

Αν θες να κρατήσεις τον 0.gr κράτησέ τον, δεν χάνεις ούτε κερδίζεις κάτι. Θυμήσου μόνο να περάσεις πάνω αυτόν που άλλαξες (χωρίς νούμερο) γιατί αυτός είναι ο random.

Edited by antonius

Τσακαλακια μια ερωτηση οποιος ξερει.Θα ειμαι σε ενα μερος που δεν θα εχω wifi και θελω με 3g να μπω στο δωρεαν 0.facebook.com που λενε οτι ειναι τελειως free μεσω 3g.Εχω whats up και στις ρυθμησεις για το 3g ειναι ολα οκ αλλα στη σελιδα δεν μπαινει.Ξερει κανεις περιπου τι παιζει με το συγκεκριμενο θεμα και αν μπορει να βοηθησει.

Τσακαλακια μια ερωτηση οποιος ξερει.Θα ειμαι σε ενα μερος που δεν θα εχω wifi και θελω με 3g να μπω στο δωρεαν 0.facebook.com που λενε οτι ειναι τελειως free μεσω 3g.Εχω whats up και στις ρυθμησεις για το 3g ειναι ολα οκ αλλα στη σελιδα δεν μπαινει.Ξερει κανεις περιπου τι παιζει με το συγκεκριμενο θεμα και αν μπορει να βοηθησει.

Αυτο νομιζω ειναι μονο για κατι symbian δεν ξερω και εγω ποσο παλια δεν ξερω αν δουλευουν με τα smartphone!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Αυτο νομιζω ειναι μονο για κατι symbian δεν ξερω και εγω ποσο παλια δεν ξερω αν δουλευουν με τα smartphone!

Επειδή το έψαξα σε wind και vodafone λειτουργεί κανονικά.Σε cosmote δούλευε αλλά το σταμάτησαν.Πριν 5 μέρες ένα παιδι με iphone έμπαινε τελείως free χωρίς να έχει κάρτα όλη μέρα για αρκετό καιρό με wind και λεω μπας και γίνετε και σε cosmote.

Προσπαθήστε λίγο να μπείτε στο 0.facebook.com χωρίς wifi και χωρίς να έχετε κάποιο data plan και πες τε μου αν μπορείτε να μπείτε.

Σύμφωνα με εδώ:

http://www.newsbytes.gr/facebook-mobile-access-completely-free

σε wind/vodafone γίνετε ακόμα.

Τπτ για το κωλομικροφωνο εχουμε που πρεπει να περνουμε αγκαλια το κιν για να μας ακουνε?? :Ρ

Καλημέρα! Για το μικρόφωνο, δές εδώ τι είχε προτείνει ο kalo. Εγώ αν και δεν είχα πρόβλημα με το μικρόφωνο το έχω κάνει και δε μου έχει παραπονεθεί κανείς - εξάλλου δε νομίζω οτι θα δημιουργησεις πρόβλημα στο καπάκι ή στο τηλέφωνο κάνοντάς το.

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Δυστυχώς δεν έχω cosmote και δεν μπορώ να το ελέγξω. Μέχρι σήμερα το έχουν στο site: http://www.whatsup.gr/0facebook

Οσόν αφορά για ρυθμίσεις δεν βρήκα και πολλά και μάλλον θα το έχεις δει:

http://www.whatsup.gr/tora-site-toy-whats-dorean-sto-kinito-soy

Πάντως πρέπει να δουλεύει το 0.facebook και στη cosmote

Έχω μια noobίστικη ερώτηση. Θέλω να περάσω από Kalo perfection σε extreme, μπορώ να κάνω απλά τα wipe cache ή πρέπει να κάνω και system/data και να τα περάσω από την αρχή όλα;

Επανερχομαι με εντυπωσεις μετα την εγχειρηση που πραγματοποιησα το πρωι στο pro μου.

Ακολουθωντας τις οδηγιες του antonius και συμφωνα με το βιντεακι το gps μου δουλευει πλεον απροβληματιστα και ταχυτατα:D

Αν το επιχειρησει και καποιος αλλος να δωσει ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην καλωδιοταινια του κουμπιου ενεργοποιησης του κινητου.Με προσοχη και με μια καρφιτσα ξεκολλαμε απο την πλακετα και προσεχουμε να μην ξανακολλησει :!:εγω σχεδον την εκοψα αλλα ευτυχως ακομα δουλευει.

Επισης πανω σε μια απο τις βιδουλες υπαρχει ενα ασπρο αυτοκολλητακι.Αυτο πρεπει να ειναι η ασφαλεια της εγγυησης.Βγαινει και αυτο πολυ ευκολα με καρφιτσα ωστε να επανατοποθετηθει αργοτερα:X

Με την ευκαιρια καθαρισα και τη σκονη πανω δεξια στην οθονη οποτε ειμαι κουκλος τωρα:ninja:

Πολλα ευχαριστω antonious:bow:

Edited by frapedia

Τι γίνεται θα βγει καμμία miui με fm radio ή θα πάρω το xiaomi ? :D

Δυστυχώς δεν έχω cosmote και δεν μπορώ να το ελέγξω. Μέχρι σήμερα το έχουν στο site: http://www.whatsup.gr/0facebook

Οσόν αφορά για ρυθμίσεις δεν βρήκα και πολλά και μάλλον θα το έχεις δει:

http://www.whatsup.gr/tora-site-toy-whats-dorean-sto-kinito-soy

Πάντως πρέπει να δουλεύει το 0.facebook και στη cosmote

Να σε καλα αδερφε.Θα δω λιγακι τα links που μου εστειλες αναλυτικα να δω μηπως κατι κανω λαθος.

Για miui με fm radio που ρωτησες πιο κατω το εχω ψαξει αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι.Απο moihack,gkalen,pika είναι πιθανοτερο να βγαλουν καποια miui με fmradio.

Αναμενω καμια JB rom μιας και η ics δεν με εψησε και πολυ.

Καλησπέρα παιδιά

Είχα την 2.2 και πήγα να κάνω αναβάθμιση σε 2.3

Μου βγάζε συνεχεία update failed . μετά άλλαξα το αρχείο boot.img (χωρίς να κάνω backup) για να το ρουταρω .

Το κινητό κάθε 5 περίπου λεπτά έσβηνε και άναβε μονό του .

Μετά άλλαξα το αρχείο recovery έβαλα cwm και έκανα εγκατάσταση από zip cianogenmod 2.3 και δεν δούλεψε τίποτα .προσπάθησα να κάνω restore την μαμισια 2.2 και μου βγάζει md5 mismatch . μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται να το ξαναφτιάξω μετά από όλα αυτά που έχω κάνει η πρέπει να το πετάξω . ευχαριστώ εκ των πρότερων .

Καλησπέρα παιδιά

Μου βγάζε συνεχεία update failed . μετά άλλαξα το αρχείο boot.img (χωρίς να κάνω backup) για να το ρουταρω .

Μετά άλλαξα το αρχείο recovery έβαλα cwm και έκανα εγκατάσταση από zip cianogenmod 2.3 και δεν δούλεψε τίποτα .προσπάθησα να κάνω restore την μαμισια 2.2 και μου βγάζει md5 mismatch . μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται να το ξαναφτιάξω μετά από όλα αυτά που έχω κάνει η πρέπει να το πετάξω . ευχαριστώ εκ των πρότερων .

Ξαναμπες σε ροζ οθονη και βαλε τον μαμισιο image folder .

Αλλαξε μονο το recovery.img , και δοκιμασε να κανεις restore , αν δεν δουλεψει παλι το restore , τοτε μπορεις να φλασαρεις το horse absolute , και μετα προχωρας σε αναβαθμιση μεσα απο τις ρυθμισεις του τηλ..

Edited by gkalen

Ξαναμπες σε ροζ οθονη και βαλε τον μαμισιο image folder .

Αλλαξε μονο το recovery.img , και δοκιμασε να κανεις restore , αν δεν δουλεψει παλι το restore , τοτε μπορεις να φλασαρεις το horse absolute , και μετα προχωρας σε αναβαθμιση μεσα απο τις ρυθμισεις του τηλ..

καλησπερα φιλε gkalen μηπως υπαρχει να το κατεβασω απο καπου το μαμισιο image folder γιατι δεν το εχω κανει backup ευχαριστω

καλησπερα φιλε gkalen μηπως υπαρχει να το κατεβασω απο καπου το μαμισιο image folder γιατι δεν το εχω κανει backup ευχαριστω

Κατεβασε αυτο , ξεζιπαρε και αλλαξε τον δικο σου image folder με αυτον ...

http://www.mediafire.com/download.php?6ib9emrqmihz47d

Πριν τον αλλαξεις ομως θελω να μου πεις τι αρχεια εχεις τωρα στον image folder σου και τι μεγεθος εχουν αυτα ...

Ας πουμε εχεις το , amss.mbn (24.57 mb) , το cust.img (18,50 mb)

Aν τα αρχεια που σου ειπα εχουν το ιδιο μεγεθος , τοτε προχωρα σε αλλαγη του image folder , με αυτον που κατεβασες και θα εισαι κομπλε με ετοιμο (αλλαγμενο ) recovery.img , και μετα μπες recovery και δοκιμασε το restore .

Αν δεν πετυχει φλασαρε το Horse absolute και μετα κανεις αναβαθμιση μεσα απο τις ρυθμισεις του τηλ..

Μπορεις ν'αναβαθμισεις και οπως εισαι τωρα , αλλα πιο ευκολο θα ειναι να το κανεις μεσα απο τις ρυθμισεις ( οπως λεει το pdf )

Edited by gkalen

Καλησπέρα παιδιά

Του πεταξες τα ματια!

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

Του πεταξες τα ματια!

Χαχαχα, εδωσε ρεσιταλ λαθων , αλλα να δουμε εχει αλλαχτει τιποτα η ειναι ακομα με froyo?

Για miui με fm radio που ρωτησες πιο κατω το εχω ψαξει αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι.Απο moihack,gkalen,pika είναι πιθανοτερο να βγαλουν καποια miui με fmradio.

Αναμενω καμια JB rom μιας και η ics δεν με εψησε και πολυ.

Και εγώ είχα ICS σε ένα tab που είχα πάρει τον χειμώνα και μπορώ να πώ ότι δεν με είχε ενθουσιάσει. Εξάλλου διορθώστε με αν έχω καταλάβει λάθος με τις ics custom roms που υπάρχουν για το U8800pro, μέχρι στιγμής παίζουν τυχαίες επανεκκινήσεις. Από την άλλη το σκέφτομαι για 928 γιατί έχω atmel touchscreen και έχει θέμα υπερευαισθησίας.

Ελπίζω οι gurus να ενώσουν τις γνώσεις τους για να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη MIUI:rolleyes:

Καλημέρα! Για το μικρόφωνο, δές εδώ τι είχε προτείνει ο kalo. Εγώ αν και δεν είχα πρόβλημα με το μικρόφωνο το έχω κάνει και δε μου έχει παραπονεθεί κανείς - εξάλλου δε νομίζω οτι θα δημιουργησεις πρόβλημα στο καπάκι ή στο τηλέφωνο κάνοντάς το.

To ειχα δει αυτο αλλα το λυπαμε λιγο να το πετσοκοψω ετσι αλλα δεν γινετε δουλεια αν δν κανει χουφτα η παλαμη μου κατω απο το μικροφωνο δεν με ακουνε

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.