Jump to content

Polls @ myphone.gr: iOS 5, Ice Cream Sandwich & Mango. Ποιο διαλέγετε;


XL_31
 Κοινοποίηση

Ποιο λειτουργικό σύστημα κρίνετε σαν το πληρέστερο αυτή τη στιγμή;  

820 members have voted

  1. 1. Ποιο λειτουργικό σύστημα κρίνετε σαν το πληρέστερο αυτή τη στιγμή;

    • Apple iOS 5.0
      163
    • Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
      480
    • Windows Phone 7 Mango
      77
    • Άλλο (Blackberry, MeeGo, Symbian Belle, Bada OS)
      65
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      35


Recommended Posts

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται σίγουρα «καυτή» λόγω των πολυάριθμων τεχνολογικών εξελίξεων. Ωστόσο, το ρεύμα της αγοράς θα κατευθύνουν τα νέα mobile OS's. Ο λόγος γίνεται για τα πολλά υποσχόμενα iOS5, Android Ice Cream Sandwich και WP Mango. Παρακάτω, παρουσιάζονται εν συντομία τα τρία λειτουργικά.

 

Apple iOS 5

Πρόκειται για την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού σε όλους λειτουργικού, που τρέχει σε όλες τις iDevices. Το γραφικό περιβάλλον του παρέμεινε το ίδιο, ενώ προστέθηκαν άλλα 200 νέα χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Apple. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

 

 

  • Siri: Είναι το ολοκληρωμένο σύστημα φωνητικών εντολών που παρουσίασε η Apple, και είναι αποφασισμένο να σας βοηθήσει στα περισσότερα καθημερινά ερωτήματα.
  • Notification Center: Πρόκειται για βελτιωμένο Notification system το οποίο αναλαμβάνει να σας ειδοποιήσει για νέα emails μηνύματα κειμένου, friend requests και ό,τι άλλο χρειαστεί. Σημαντική προσθήκη είναι επίσης η εμφάνιση των notification statuses στη lock screen διευκολύνοντας κι άλλο το χρήστη.
  • Twitter: Ενσωματώθηκε τελικά στο λειτουργικό με αποτέλεσμα ο χρήστης να κάνει χρήση των λειτουργιών του παντού. Για παράδειγμα μπορεί αμέσως να μοιραστεί στο twitter μια φωτογραφία που μόλις τράβηξε.
  • Το περιβάλλον της κάμερας αναβαθμίστηκε, ενώ η πρόσβαση στην κάμερα γίνεται πια κι από τη lock screen. Ενδιαφέρουσα προσθήκη η λήψη φωτογραφίας απλά πατώντας το κουμπί αύξησης της έντασης.
  • iMessage: Το iMessage αναλαμβάνει να επιλέξει τον οικονομικότερο τρόπο για να στείλει το μήνυμά σας σε iPhone, iPod ή iPad, επιλέγοντας τον παραδοσιακό τρόπο ή τη χρήση web. Παράλληλα, απεικονίζονται εικόνες ενώ φαίνεται πότε πληκτρολογείται ένα νέο μήνυμα. Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως επιτέλους θα υπάρξουν αναφορές παράδοσης.
  • iCloud: Η ολόφρεσκη Cloud υπηρεσία της Apple θέλει να μπει σε όλες τις iDevises. Υπόσχεται να «φυλάξει» όλα τα αρχεία του χρήστη, και να του τα μοιραστεί μαζί του όταν εκείνος τα ζητήσει, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, σε οποιαδήποτε συσκευή της Apple.
    Ακολουθούν βελτιώσεις σε εφαρμογές όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

 

Το iOS, μπορεί να μην έφερε κάτι συναρπαστικό, με εξαίρεση ίσως το Siri, αλλά μπορεί να λειτουργήσει με τις περισσότερες συσκευές της Apple, χαρίζοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στις πιο παλιές από αυτές, αναβαθμίζοντας έτσι το οικοσύστημα της εταιρείας.

 

Ice Cream Sandwich

Με το Ice Cream Sandwich η Google φέρνει μάλλον εις πέρας την αρχική φιλοσοφία του Android: Ένα crossover λειτουργικό, που θα τρέχει σε όλες τις συσκευές. Έρχεται με νέο interface, παρόμοιο με αυτό που γνωρίσαμε στα tablets με Honeycomb, νέο multitask panel, ανανεωμένα widgets στην αρχική οθόνη, απαίτηση τριών buttons έναντι των τεσσάρων (όπως στα Honeycomb tablets) που υπάρχουν τώρα. Αίσθηση προκαλεί βέβαια η απουσία μιας υπηρεσίας cloud, κάτι που πιστεύουμε να φροντίσει σύντομα η Google. Τα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα αναβάθμιση είναι:

 

 

  • Το φρέσκο interface του ICS δεν απαιτεί φυσικά πλήκτρα αφού τα πάντα γίνονται με τα 3 εικονικά buttons που γνωρίσαμε στο Honeycomb. Πρακτικά, αυτό επιτρέπει τη λειτουργία του android σε κινητά που δεν διαθέτουν touch/hard buttons στην εμπρόσθια πλευρά της συσκευής.
  • Τα νέα widgets θυμίζουν πολύ αυτά των honeycomb tablets, ενώ η παραμετροποίηση είναι έντονα αισθητή.
  • Σημαντική προσθήκη με κριτήριο την πρακτικότητα, η προσθήκη φακέλων στην αρχική οθόνη.
  • Screenshot: Στο ICS υπάρχει προ-εγκατεστημένη η λειτουργία screenshot. Δεν απαιτούνται πια εφαρμογές τρίτων με τον πιο επίσημο τρόπο.
  • Υπήρξε μια σημαντική αναβάθμιση στην φωνητική εισαγωγή κειμένου, η οποία έγινε πιο αποτελεσματική.
  • Face unlock: Εντυπωσιακή η προσθήκη του Face unlock το οποίο αναλαμβάνει να ξεκλειδώνει τη συσκευή με αναγνώριση προσώπου.
  • Αλλαγή υπέστη και το multitasking. Το νέο θυμίζει αυτό του WebOS και δείχνει πολύ εύχρηστο.
    Προστέθηκε εφαρμογή που επιτρέπει τον έλεγχο των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από το χρήστη. Η αυτοδιαχείρηση της μνήμης από το χρήστη έγινε πιο εύκολη από ποτέ.
  • Κάμερα: Ριζικό face-lift και στην κάμερα με πιο εύχρηστο περιβάλλον και συντόμευση στη lock screen.
  • Τηλεφωνικός κατάλογος: Ενημερωμένη είναι επίσης και η εφαρμογή του τηλεφωνικού καταλόγου. Οι επαφές όλων των κοινωνικών δικτύων είναι πια ενοποιημένες, και με λίγα Swipes φαίνονται πια όλα τα updates.
  • Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει μια λειτουργία που να αφορά το NFC. Με το Android Beam γίνεται εύκολη η μεταφορά δεδομένων μέσω NFC. Το Android Beam δίνει επίσης τη δυνατότητα αποστολής αρχείων αλλά και την πρόσβαση στο Android market από το ένα κινητό στο άλλο.

 

 

Windows Phone Mango

Το νεότερο και ίσως το πιο πρωτοποριακό mobile os. Δεν θα ικανοποιήσει ακόμη τον αριθμολάγνο χρήστη που έχει βρει το μάστορά του στο appstore της Apple, ούτε προσφέρει την ποικιλία συσκευών σε πλήθος και εύρος τιμών που προσφέρει το Android. Έχει ωστόσο ελάχιστες απαιτήσεις hardware, είναι μοντέρνο, εύχρηστο, δείχνει να εξελίσσεται γρήγορα και διαθέτει όλο το οικοσύστημα της Microsoft(βλέπε SkyDrive και Office) για εκμετάλλευση. Η νέα έκδοση λειτουργικού της Microsoft ενσωματώνει 500 νέες λειτουργίες τις περισσότερες από τις οποίες ο μέσος χρήστης δύσκολα θα εντοπίσει. Ωστόσο, η Microsoft φρόντισε να προσθέσει κάποια χαρακτηριστικά που πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Παρουσιάζονται οι κυριότερες αλλαγές που έφερε το Mango:

 

 

  • Συζητήσεις: Πρόκειται για ένα κέντρο μηνυμάτων. Απλά γράφετε το μήνυμα που θέλετε και το μόνο που μένει είναι να διαλέξετε αν θα το στείλετε ως κανονικό μήνυμα, ως email ή θα το μοιραστείτε σε μια Social υπηρεσία. Υποστηρίζεται και εγγραφή μηνύματος με ανάγνωση φωνής.
  • Ομάδες: Είναι ομάδες μεταξύ επαφών που μπορεί να δημιουργήσει ο χρήστης και να διαχειρίζεται τις επαφές αυτές ταυτόχρονα.
  • Επαφές: Με τις επαφές πια όλα είναι ενοποιημένα. Φαίνονται όλες οι Social υπηρεσίες των επαφών σας καθώς και όλα τα Updates αυτών.
  • App Connect: Αναλαμβάνει να προτείνει πια εφαρμογή χρειάζεται ο χρήστης. Αν για παράδειγμα αναζητήσετε μια ταινία, θα εμφανιστούν κάποια apps κατάλληλα για την αγορά εισιτηρίων.
  • Office: Πρόκειται για το γνωστό σε όλους πακέτο εφαρμογών, σε mobile μορφή αυτή τη φορά. Το Office θα διαβάσει αρχεία Word, Excel ή Power Point και θα σας δώσει την δυνατότητα να επεξεργαστείτε τα αρχεία χωρίς την παρουσία Η/Υ.
  • Bing: Σ’ αυτή την ενότητα, θα βρει κανείς αναζήτηση μέσω κειμένου, φωνής, με χρήση φωτογραφία, ακόμη και barcode scan.
    Internet Explorer Mobile: Εφαρμογή για περιήγηση στο Web. Γρήγορος, με την υποστήριξη πολλών καρτελών, λιτός και πρακτικός.

 

Την τελική απάντηση για το ποιο λειτουργικό είναι πιο ολοκληρωμένο αναμένεται να δώσει εντός του ερχόμενου έτους το αγοραστικό κοινό. Εσείς τι λέτε; Ποιο θα είναι το λειτουργικό που θα αποδειχθεί εμπορικά επιτυχές σε βάθος χρόνου;

 

[via] - [via] - [via]

Edited by XL_31
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχω IOS5 το οποιο ειναι πραγματι πολυ καλο αλλα ψηφισα blackberry γιατι εκει κανεις τα παντα! δεν υπαρχει κανενας περιορισμος (bluetooth κ.λ.π.) και ειναι απιστευτα σταθερο
Link to comment
Share on other sites

Meego harmattan(maemo 6) ή symbian Belle

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

BADA OS 2.0!!!!

 

το λέω απλά επειδή το έχω σε beta και δν έχει να χάσει τίποτα μπροστά σε αυτά που αναφέρεται συν ότι κάποια από αυτά τα είχε από πριν!! και ότι λένε για μικρό "appstore" ναι έχουν δίκιο είναι λειτουργικό 1χρόνου! αλλα δεν έχω βρει κάτι που να μου λείπει και τώρα με την 2.0 έχουν ανακοινωθεί παρα πολλές εφαρμογές

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφοφορία είναι για δύο λόγους ηλίθια....

 

1. Γιατί μεταφράζεται στο "Τι λειτουργικό έχει το κινητό σας;;;;"

2. Γιατί συγκρίνουμε λειτουργικά που δεν τα έχουμε πιάσει καλά καλά στα χέρια μας....

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφοφορία είναι για δύο λόγους ηλίθια....

 

1. Γιατί μεταφράζεται στο "Τι λειτουργικό έχει το κινητό σας;;;;"

2. Γιατί συγκρίνουμε λειτουργικά που δεν τα έχουμε πιάσει καλά καλά στα χέρια μας....

 

έχω χειριστεί από συν φοιτητή ios 5! και winphone7.5! για το android4 δεν γνωρίζω φαίνεται ότι είναι πολύ καλο λέω φαίνεται επειδή δη έχει βγει στην αγορά <σημειώνω ότι προς το παρόν δεν μου αρέσει το android μέχρι την 2.2 στην 2.3 κάτι γίνετε> τα αλλα δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να πω γνώμη!! εγώ είχα badaOS1.2 και τώρα έχω Bada ΩΣ 2.0 beta και έτσι απλά λέω την προσωπική γνώμη το λέω για να μην αρχίσουν τα περί funboy!προσωπικά όλα τα λειτουργικά έχουν γίνει σχεδόν ίδια!!

φιλικά Nίκος:)

Link to comment
Share on other sites

έχω χειριστεί από συν φοιτητή ios 5! και winphone7.5! για το android4 δεν γνωρίζω φαίνεται ότι είναι πολύ καλο λέω φαίνεται επειδή δη έχει βγει στην αγορά <σημειώνω ότι προς το παρόν δεν μου αρέσει το android μέχρι την 2.2 στην 2.3 κάτι γίνετε> τα αλλα δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να πω γνώμη!! εγώ είχα badaOS1.2 και τώρα έχω Bada ΩΣ 2.0 beta και έτσι απλά λέω την προσωπική γνώμη το λέω για να μην αρχίσουν τα περί funboy!προσωπικά όλα τα λειτουργικά έχουν γίνει σχεδόν ίδια!!

φιλικά Nίκος:)

 

Δεν σου αρέσει στην 2.2 και σου αρέσει στην 2.3;;;;....

Δεν είναι στυλ δεν μου αρέσουν τα vista, αλλά τα 7 είναι καλά....

 

Οι διαφορές τους δεν είναι τόσο τεράστιες....

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει τιποτα πιο πληρες πιο ανοιχτο και πιο παραμετροποιησιμο απο το αndroid αυτην την στιγμη;; Δεν βαζω την παλαια μου αγαπη το symbian λογω ελειψης εφαρμογων...
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

"Aλλο"

 

Maemo 5

 

Υπαρχει τιποτα πιο πληρες πιο ανοιχτο και πιο παραμετροποιησιμο απο το αndroid αυτην την στιγμη;; Δεν βαζω την παλαια μου αγαπη το symbian λογω ελειψης εφαρμογων...

 

εννοειται πως υπαρχει

We live for the beats

Link to comment
Share on other sites

windows 7.5 εις αναμονην του παγωτατζιδικου. για μενα, οποιοδηποτε λειτουργικο δεν ειναι εκμεταλλευσιμο στο 100% απο τον φιλο μου τον νικο (παντελως ασχετος απο τεχνολογια) ο οποιος ανηκει και στο 90% του αγοραστικου κοινου, ειναι ενα λειτουργικο που δεν μπορει να χαρακτηριστει κορυφαιο.

 

Θα ελεγα ios5, αλλα βλεπω ο συγκεκριμενος να ξοδευει τα μαλλιοκεφαλατα σου σε apps. αρα, windows

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφοφορία είναι για δύο λόγους ηλίθια....

 

1. Γιατί μεταφράζεται στο "Τι λειτουργικό έχει το κινητό σας;;;;"

2. Γιατί συγκρίνουμε λειτουργικά που δεν τα έχουμε πιάσει καλά καλά στα χέρια μας....

 

Απολυτα συμφωνος !!!

Link to comment
Share on other sites

Λίγο πολύ τα ίδια είναι όλα σε αυτό που κάνουν. Διαφέρουν στις λεπτομέριες και μόνο εκεί (καμιά φόρά όμως αυτές κάνουν την διαφορά)

Web browsing, email, sms... μερικές εφαρμογές όπως skype, msn... και κανένα παιχνιδάκι. Αυτά λίγο πολύ κάνει ο κόσμος.

Το ios είναι μπροστά στα παιχνίδια εκεί που υστερούν όλοι οι άλλοι. Επίσης μια εφαρμογή βγαίνει συνήθως πρώτα στο ios και μετά στα άλλα.

Επίσης αν κάποιος θέλει να αγοράζει μουσική το ios είναι μονόδρομος.

Αλλά οκ υπάρχει και κόσμος που αδιάφορεί και για παιχνίδια και για μουσική.

Link to comment
Share on other sites

windows 7.5 εις αναμονην του παγωτατζιδικου. για μενα, οποιοδηποτε λειτουργικο δεν ειναι εκμεταλλευσιμο στο 100% απο τον φιλο μου τον νικο (παντελως ασχετος απο τεχνολογια) ο οποιος ανηκει και στο 90% του αγοραστικου κοινου, ειναι ενα λειτουργικο που δεν μπορει να χαρακτηριστει κορυφαιο.

 

Θα ελεγα ios5, αλλα βλεπω ο συγκεκριμενος να ξοδευει τα μαλλιοκεφαλατα σου σε apps. αρα, windows

 

εντελώς άσχετος? ok κάτι θα ξέρεις καλύτερα εσύ! αν αναφέρεσαι σε μένα για τα πολλά apps όχι δν χαλάω χρήματα αλλα για να μην βγαίνουμε εκτος θέματος! το πιο λειτουργικό προτιμάει ο καθένας είναι προσωπικό άσχετος γιατί θεωρώ το μπάντα αξιόλογο?<όχι κορυφαίο> γιατί με καλύπτει πλήρως!! το ότι έχει λίγες εφαρμογές σε σχέση με τα αλλα ναι αλλα θεωρώ ότι έχει ότι χρειάζεται αλλα ok μάλλον σαν πιο ολοκληρωμένο φαίνεται το android4! γιατί λέω φαίνεται? επειδή δεν έχει βγει ακόμα συν δεν ξέρουμε αν θα το πάρουν τα παλιά τηλεφωνα!αλλα επειδή όντως δεν έχω εμπειρία στο τι έχει το κάθε market που μπορεί εγώ να μην το έχω στο market που έχω δεν μπορώ να είμαι ο σχετικός που θεωρείς εσύ η ο καθένας!! με αλλα λόγια καταλήγουμε στο ότι ο καθένας μιλάει με σχέση την χρήση που έχει κάνει απλό!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφοφορία είναι για δύο λόγους ηλίθια....

 

1. Γιατί μεταφράζεται στο "Τι λειτουργικό έχει το κινητό σας;;;;"

2. Γιατί συγκρίνουμε λειτουργικά που δεν τα έχουμε πιάσει καλά καλά στα χέρια μας....

 

+1000 συμφωνώ από εμένα...

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει δλδ περίπτωση να χρησιμοποιούμε ΗΔΗ το λειτουργικό που κρίνουμε ως πληρέστερο? :p

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο το Symbian^3 δεν είναι μέσα στις επιλογές; ασχέτως αν αρέσει η όχι, είναι Δεδομένο πως είναι λειτουργικό και μάλιστα κατέχει μεγάλο μέρος της πίτας. Το θεωρώ απαράδεκτο που δεν το συμπεριλάβετε.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει δλδ περίπτωση να χρησιμοποιούμε ΗΔΗ το λειτουργικό που κρίνουμε ως πληρέστερο? :p

 

Για να μπορείς να κρίνεις, πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει όλα...Εάν έχεις δοκιμάσει μόνο android....λογικά θα το ψηφίσεις χωρίς να ξέρεις τι ψάρια πιάνουν τα υπόλοιπα λειτουργικά...

Link to comment
Share on other sites

Εγω τωρα τι να πω...ειμαι apple user...αλλα ειχα στα χερια μου nexus one, nexus s, samsung galaxy...lg optimus 7...blackberry 9780...τωρα τι λενε?θα πω το iOS γιατι ειναι ο,τι πιο αμεσο εχω χειριστει, και πληθωρα apps που δε συγκρινονται με αυτες του android. Θα ελεγα android γιατι ειναι εξισου γρηγορο, καινοτομο και ρολαρει καλα, αλλα η μπαταριες στα android ειναι δραμα. win 7...χμμ...πολυ καλη προσπαθεια, αλλα...κατι με χαλαει...και blackberry...στιβαρο λειτουργικο...προσεγμενες συσκευες, ομορφες, αξιοπιστες εξισου...αλλα...η rim συνηθιζει να ειναι ενα βημα πισω...αυτα :)

www.tplanet.eu

 

Ελληνικά Tutorials και Video Tutorials για web και όχι μόνο

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο δεν υπάρχει και το Symbian; Ρε παιδιά, το Symbian ΔΕΝ έχει πεθάνει!! Ζει!!! Και προτιμώ το Symbian Anna και ειδικότερα το Belle απο Windows Mango και Android. Τα λάθη του παρελθόντος τα καταλάβανε στη Nokia και έχει βελτιωθεί απείρως το Λειτουργικό γι'αυτό και η εταιρεία του έχει δώσει ζωή τουλάχιστον ως το 2016 και δε νομίζω να το σταματήσει ούτε τότε.

Ευχαριστώ τους mods

Edited by bobo1704
...everything can happen...
Link to comment
Share on other sites

Για να μπορείς να κρίνεις, πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει όλα...Εάν έχεις δοκιμάσει μόνο android....λογικά θα το ψηφίσεις χωρίς να ξέρεις τι ψάρια πιάνουν τα υπόλοιπα λειτουργικά...

 

Συμφωνώ και μιλάω έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα γνωστά και άγνωστα λογισμικά (αν και πιστεύω οτι δεν απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα).

Είναι πολύ υποκειμενική η κρίση ενός λογισμικού. Εγώ μπορεί να θεωρώ κορυφαία την απόδοση του android σε web browsing, gaming, κλπ κλπ ενώ εσύ μπορείς να την βρίσκεις καλύτερα με αυτά στο N8.

 

**Edit**

 

Και για να μην παίρνει "προσωπική" διάσταση, επαναλαμβάνω πως τα ίδια μπορεί να υποστηρίξει ένας χρήστης iOS/WP7 κλπ. Η προσωπική ικανοποίηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ετικέτα "πλήρες".

Edited by DaRk_dOg

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και μιλάω έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα γνωστά και άγνωστα λογισμικά (αν και πιστεύω οτι δεν απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα).

Είναι πολύ υποκειμενική η κρίση ενός λογισμικού. Εγώ μπορεί να θεωρώ κορυφαία την απόδοση του android σε web browsing, gaming, κλπ κλπ ενώ εσύ μπορείς να την βρίσκεις καλύτερα με αυτά στο N8.

 

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα. Το android ήταν τυχαίο παράδειγμα....απλά γιατί τα περισσότερα κινητά έχουν android.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και μιλάω έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα γνωστά και άγνωστα λογισμικά (αν και πιστεύω οτι δεν απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα).

Είναι πολύ υποκειμενική η κρίση ενός λογισμικού. Εγώ μπορεί να θεωρώ κορυφαία την απόδοση του android σε web browsing, gaming, κλπ κλπ ενώ εσύ μπορείς να την βρίσκεις καλύτερα με αυτά στο N8.

 

εγω απο εξυπνα λειτουργικα (και οχι feature phones τυπου S40, και sony ericsson OS) εχω δοκιμασει αρκετα: S^3 (N8, C6-01), S^1 (N97, 5800, Omnia HD C6-00), S60 3rd (N95 και αλλα παλιοτερα ακομα μοντελα, απειρα) ,Maemo 5 (Ν900 duh!), Symbian UIQ (P800/900/910), Gingerbread 2.3.3 (Wildfire S κυριως και σε δευτερο λογο Nexus S), WM 6.5.3 (Omnia Pro, φιλου) και ΙOS 4 σε 3GS φιλου.

 

πιο βατο το S^3, πιο εξυπνο και "πολυδιαστατο" το Maemo 5.

 

 

*Ξεχασα και την αψογη Series 90. Απιθανο λειτουργικο, ισως το πιο εντυπωσιακο που εχω δει (αναλογικα με την εποχη)

Edited by thePRODIGY

We live for the beats

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφοφορία είναι για δύο λόγους ηλίθια....

 

1. Γιατί μεταφράζεται στο "Τι λειτουργικό έχει το κινητό σας;;;;"

2. Γιατί συγκρίνουμε λειτουργικά που δεν τα έχουμε πιάσει καλά καλά στα χέρια μας....

 

Δεν είναι ηλίθια η ψηφοφορία, αλλά οι ψηφοφόροι που απαντάνε ηλίθια...

 

Στην ψηφοφορία πάντως ψήφισα android, γιατί μπορεί σε κάποια σημεία να είναι καλύτερο το ios, σε κάποια άλλα το maemo/meego, αλλά αν τα βάλεις όλα μαζί πιστεύω πως είναι το λειτουργικό που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός απλού χρήστη εύκολα και γρήγορα και ταυτόχρονα να μπορεί ένας προχωρημένος χρήστης να κάνει πράγματα που οι χρήστες άλλων δημοφιλών λειτουργικών απλά ονειρεύονται μόνο και μόνο μέσω της συσκευής του... (πχ. Flash custom rom και kernel, ταυτόχρονη χρήση ubuntu μαζί με το android, bluetooth :p )

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...