Jump to content

Polls @ myphone.gr: Πειρατικές εφαρμογές - τις χρησιμοποιείτε;


saliez
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;  

502 members have voted

  1. 1. Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;

    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      29
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      82
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές παντού
      274
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      21
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      3
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ καθόλου «σπασμένες» εφαρμογές
      34
    • Τις χρησιμοποιώ δοκιμαστικά, πριν την αγορά μιας εφαρμογής
      33
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      25


Recommended Posts

Hello myphoners, για άλλη μια φορά. Πριν μπω στο θέμα μας, να αναφέρω ότι πλέον έχουμε - ξανά - την ικανότητα να ανεβάζουμε δημοσκοπήσεις στην κεντρική σελίδα, όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, μετά τη μεγάλη επιτυχία των περσινών polls. Ήδη ο doomangel[/member] έχει ανεβάσει μία τέτοια δημοσκόπηση, σχετικά με το [thread=316257]αν θα μπορούσε η Apple να τα καταφέρει στον χώρο της κονσόλας[/thread]. Κάθε εβδομάδα θα ανεβάζουμε μία καινούρια δημοσκόπηση, έτσι αν έχετε κάποιες προτάσεις για το ποια θα θέλατε να είναι η επόμενη, μη διστάσετε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα.

 

Στο θέμα μας τώρα: Θα ήθελα να μιλήσουμε για τις πειρατικές εφαρμογές στον χώρο των Η/Υ αλλά και των κινητών, ή σπασμένες/κρακαρισμένες όπως είναι γνωστές στην «αργκό». Οι προγραμματιστές και οι εταιρείες που φτιάχνουν τις εφαρμογές θέλοντας να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους, βάζουν διάφορες δικλείδες ασφαλείας. Φυσικά ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει και οι εφαρμογές δεν είναι η εξαίρεση. Αν κάποιος ψάξει στο Google μπορεί να βρει τις πειρατικές εκδόσεις των εφαρμογών σε forums και ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτό το λόγο, κλέβοντας στην ουσία από τον εκάστοτε προγραμματιστή ή εταιρεία.

 

Παρόλα αυτά το θέμα δεν είναι μαύρο ή άσπρο, κλέφτης ή «νοικοκύρης». Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ένα απλό παράδειγμα είναι αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει μία εφαρμογή - ειδικά αν αυτή κοστίζει πολύ - πριν την αγοράσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο αν παρανομήσει κάποιος.

 

Εσείς χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές σε κινητό και H/Y και αν ναι γιατί; Προτιμάτε μόνο στο κινητό γιατί είναι πιο εύκολο; Ή μήπως μόνο στον Η/Υ, γιατί το κόστος των εφαρμογών στο κινητό είναι σαφώς μικρότερο; Η δημοσκόπιση είναι όπως βλέπετε, αρκετά λεπτομερής έτσι μπορείτε να επιλέξετε την απάντηση που ταιριάζει το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα.

 

Επομένως, fight...! :p

Edited by saliez

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν έχω κατεβάσει ποτέ "πειρατική" εφαρμογή για το κινητό (Android) γιατί ακριβώς το κόστος είναι τόσο μικρό (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων) που δεν αξίζει τον κόπο να το ριψοκινδυνέψεις. Συν ότι θεωρώ ότι οι δημιουργοί της εφαρμογής αξίζουν να πληρωθούν για τον κόπο τους εφόσον πρόκειται για κάτι αξιόλογο.

Από την άλλη, στους υπολογιστές, η τιμολόγηση είναι τόσο απαράδεκτα υψηλή (κατά την ταπεινή μου άποψη) που κάνει εξαιρετικά δελεαστική τη σκέψη του "πειρατικού". Π.χ στο android έχω αγοράσει τουλάχιστον 20-25 εφαρμογές που καλύπτουν σχεδόν κάθε μου ανάγκη όσων έχω να κάνω με το κινητό και δε νομίζω να έχω δώσει συνολικά πάνω από €60, όταν για μία απλή εφαρμογή στον υπολογιστή (π.χ ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι) σου ζητάνε 30-40 ευρώ. Να μην αναφέρω σουίτες γραφείου ή προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας....

Ορισμένα προγράμματα (πχ office) που μέσω δουλειάς μπορούσα να τα πάρω σε χαμηλές τιμές (€15) τα αγόρασα, για πολλά όμως άλλα ας είναι καλά το rapidshare και τα όμοιά του. Ψήφισα επομένως τη δεύτερη επιλογή.

Edited by ikar6
Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Στο pc υπάρχουν προγράμματα που κοστίζουν χιλιάρικα (visual studio, delphi, photoshop, video editing γενικά ) μαζί με τα extensions, plugins...Υπάρχουν πολλοί που λόγω ηλικίας ή και οικονομικής κατάστασης δεν έχουν την δυνατότητα ούτε να τα ονειρευτούν. Προσωπικά προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ με freeware, αν δεν γίνεται πάλι προσπαθώ να το αγοράσω.

 

Τώρα στα κινητά οι περισσότερες εφαρμογές κοστίζουν αστεία ποσά 1-2ευρώ, οπότε τις αγοράζω πάντα. Η μόνη δυσκολία είναι αν δεν έχεις πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (κάτω των 18) οπότε εκεί το καταλαβαίνω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι χρησιμοποιώ σπασμενες εφαρμογες παντου χωρις ομως αυτο να σημαίνει οτι δεν αγοραζω πολλες κιολλας. Το οτι εχω 400 εφαρμογες στο κινητο και 100 games sto pc δεν σημαίνει οτι αν δεν υπηρχε η δυνατοτητα της πειρατειας θα ειχα παλι 400 εφαρμογες και 100 games.

Μαλιστα το πιο πιθανον θα ηταν να ειχα αγορασει και λιγοτερες απο οτι τωρα μιας και δεν θα ειχα γνωρισει μερικες καταπληκτικες εφαρμογες η games.

Η θεση μου ειναι οτι η δουλεια πρεπει να αμοιβεται και οι developers δουλευουν. Αν πιστευω οτι μια εφαρμογη - game το αξιζει θα τα σκασω.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά τα πάντα που έχω στο αντροιντ κινητο και το iPod είναι *****ed. Και γιατί είμαι 16 και δεν μπορώ να έχω χρεωστικη και για λόγους οικονομίας γιατί δεν βγάζω ακόμα λεφτά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επιβαρυνω τους γονείς μου εν καιρώ κρίσης. Στο pc πάλι χρησιμοποιώ freeware
Link to comment
Share on other sites

Εγωιστικά φερόμενος, ναι. Δε το σηκώνει η τσέπη μου! Τα δοκιμάζω και ό,τι αξίζει πραγματικά και με βολεύει, παίρνει και τα λεφτά του. Ειδικά αν δεν υπάρχει free έκδοση για test. Για παράδειγμα στο iPhone, κουράστηκα με το jailbreak και το έβγαλα. Απ' όσα κατέβασα απ' το Instalous την περίοδο που ήμουν JB, αγόρασα 3 εφαρμογές. Γιατί αυτές ήταν χρήσιμες για μένα και άξιζαν τα λεφτά τους! Δε θα δώσω 4 ή 8 ευρώ για μια εφαρμογή όταν δεν ξέρω αν θα με βολέψει. Ή free έκδοση ή πειρατική για δοκιμή. Γουρούνι στο σακί το αποκλείω, τουλάχιστον εγώ, για την τσέπη μου ;)
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes.
Link to comment
Share on other sites

εγω δεν βαζω ποτε σπασμενες εφαρμογες.αν παθει κατι το κινητο......κοιτα να βρισκω παντα ενα demo...αλλιως δεν αγοραζω.αυτα.
Link to comment
Share on other sites

Ποτέ και πουθενά σπασμένη εφαρμογή. Για το σεβασμό στον developer καθώς και στην σταθερότητα και αξιοπιστία του συστήματός μου.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Link to comment
Share on other sites

χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα .. ειδικά στο κινητό ! (android) γιατί δεν έχω πιστωτική ! και δεν είναι τα 70 λεπτά που κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω πιστωτική ! λόγο ηλικίας !

στο pc πάλι κατεβάζω πολλές φορες όμως για να δοκιμάσω και μετά αγοράζω .. βεβαια τα πιο φτηνά πχ κανένα game μπορώ να το αγοράσω .. τώρα κάτι πιο ακριβό δεν έχω τόσα λεφτά -_-

Link to comment
Share on other sites

στον υπολογιστη εχω αρκετα προγραμματα νομιμα αλλα και αρκετα παρανομα,ωστοσο στα κινητα που ειχα και εχω προτιμω να αγοραζω τις εφαρμογες μου για καλυτερη υποστηριξη και φυσικα λογω του οτι εχουν χαμηλο κοστος να υπογραμισω οτι ακομα και στο xda ειχα κανει donation σε ιδεες που μετεπειτα εγιναν εφαρμογες:p

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

για το κινητό:

1. βρίσκω κάτι που με καλύπτει από περιγραφή το κατεβάζω σπασμένο και το δοκιμάζω

2. αν είναι αυτό που χρειαζόμουνα και με βολεύει (μετά από καμιά μέρα δοκιμής) την αγοράζω την εφαρμογή δεν δίνω πότε $$ στα τυφλά για εφαρμογή....

 

 

για το pc

1, τα κατεβάζω όλα σπασμένα μόνο μια εφαρμογή έχω αγοράσει.. (το idm) λόγο του πάρα πολύ υψηλού κόστους δεν έχω οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσω 50 ευρώ και 200 ευρώ εφαρμογές.....:lol: (δλδ έχω στο pc καμία 20 εφαρμογές που χρησιμοποιώ συχνά αν τα πλήρωνα θα χτύπαγα μερικά χιλιάρικα κόστος.............................)

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν έχω αγοράσει κάτι στα τυφλά και ούτε πρόκειται ...

 

Αν δεν μου αρέσει, τρώει διαγραφή κατευθείαν, αν με ικανοποιήσει του τα σκάω και με το χαμόγελο για ευνόητους λόγους ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

 

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Link to comment
Share on other sites

στο Pc που εχω τα τελευταια 16 χρονια παντα χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω πολλες σπασμενες εφαρμογες..τα τελευταια χρονια ομως εχω καταφερει να τις αντικαταστησω με αντισοτιχες freeware οπου αυτο ειναι δυνατον.

π.χ. freeware antivirus-freeware office(openoffice)- το 7zip αντι για winzip- free video player-free προγραμμα για εγγραφη cd/dvd και πολλα αλλα παραδειγματα.

 

στο κινητο τωρα ποτε δεν εχω βαλει σπασμενη εφαρμογη γιατι το κοστος ειναι πολυ χαμηλο(εχω πιστωτικη) και οι εφαρμογες που ειναι επι πληρωμη και που πραγματικα χρειαζομαι ζητημα να ειναι 5.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς παρεξήγηση αλλα είδα μερικούς που το ανέφεραν..ποιος ο λόγος να κατεβάσετε μια εφαρμογή κρακαρισμενη ολοκληρωμένη έκδοση και μετά να τη διαγραψεις και να πας να την αγορασεις?
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς παρεξήγηση αλλα είδα μερικούς που το ανέφεραν..ποιος ο λόγος να κατεβάσετε μια εφαρμογή κρακαρισμενη ολοκληρωμένη έκδοση και μετά να τη διαγραψεις και να πας να την αγορασεις?

Για δοκιμη. Μπορει να μη σου αρεσει, γιατι να την εχεις πληρωσει, χωρις να τη δοκιμασεις?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Ανήκω και γω στην πλειοψηφία της δημοσκοπήσεις... αλλα με το έξεις σκεπτικό οσο αναφορά το κινητό , δοκιμάζω τις σπασμένες εκδώσεις που ειναι pro κτλ και αν μείνω ευχαριστημένος απο τα καλούδια παω και την αγοράζω μιας και 5-10 ευρο νομίζω 2-3 καφέδες είναι!

 

Τώρα στο pc Ανοιχτό λογισμικό και σε κανα παιχνίδι καινούριο παει το κατέβασμα σύννεφο, και αν το βάλουν προσφορά σε κανα steam σε εξευτελιστική τιμη το τσιμπάω ;)

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η απορία μου είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν Photoshop δοκίμασαν το Gimp και τους φάνηκε ανεπαρκές; Αν ναι τότε το 1/10 των χρηστών στην Ελλάδα είναι γραφίστες και θα έπρεπε να βγάζουν καλά φράγκα.

Τα ίδια για SPSS --> PSPP (αν κι εδώ φταίνε οι "προφέσορες" στα ΑΕΙ/ΤΕΙ που το πασάρουν στους φοιτητές τους)

και πάει λέγοντας...

Επίσης οι περισσότεροι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο MSDNAA...

Γουστάρω πάντως με κάτι τύπους με σπασμένα antivirus που κάθε βδομάδα ψάχνουν για κωδικούς αλλά επιμένουν γιατί: "Για να είναι ακριβό, θα είναι και καλό!"

EDIT:

για το κινητό:

1. βρίσκω κάτι που με καλύπτει από περιγραφή το κατεβάζω σπασμένο και το δοκιμάζω

2. αν είναι αυτό που χρειαζόμουνα και με βολεύει (μετά από καμιά μέρα δοκιμής) την αγοράζω την εφαρμογή δεν δίνω πότε $$ στα τυφλά για εφαρμογή....

Στο android έχεις δικαίωμα δοκιμής για 24 ώρες (μία φορά για κάθε εφαρμογή) και αν δε σου αρέσει έχεις πλήρη επιστροφή των χρημάτων σου αλλά για να μην το ξέρεις...

Edited by stakis_28
:)
Link to comment
Share on other sites

Στο android έχεις δικαίωμα δοκιμής για 24 ώρες (μία φορά για κάθε εφαρμογή) και αν δε σου αρέσει έχεις πλήρη επιστροφή των χρημάτων σου αλλά για να μην το ξέρεις...

 

Παλιά ήταν 24 ώρες η δοκιμή, τώρα πλέων είναι 15 λεπτά!

Link to comment
Share on other sites

Στο κινητό μου δεν έχω μπει καν στην σκέψη να περάσω σπασμένη εφαρμογή ή να το τροποποιήσω με άλλες τεχνικές γιατί πολύ απλά δεν βασίζομαι να το δοκιμάσω. Συμβιβάζομαι με τις απλές εφαρμογές που βρίσκω στο Android Market. Από εκεί και πέρα στο pc ότι μπορώ να γλιτώσω και να το βρω ως free, σίγουρα θα το προτιμήσω καθώς το κόστος είναι ένα θέμα που απασχολεί. ;)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

πλεον εχω καταργησει τις πιστωτικες.

αν οι αγορες γινοταν μονο με paysafe θα αγοραζα...ομως θελουν τις πιστωτικες.ε,οχι....

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Πειτε οτι θες να κανεις ΜΙΑ εργασια κ γιαυτο χρειαζεσαι το SPSS. Θα εδινες 1000-1500 ευρω για να το αγορασεις?? ενα μηνιατικο ολοκληρο??? για μια εργασια???

Πες οτι θες να αγορασεις ενα προγραμμα πλοηγησης για το αιφον σου? ποιο σου δινει τη δυνατοτητα δοκιμαστικης χρησης???

Γιατι πρεπει να αγορασω ενα απλο ελληνο αγγλικο λεξικο 30 ευρω για το αιφον μου?

Ποσα λεφτα πρεπει να δωσει καποιος για να αλλαξει τα windows απο xp σε vista κ μετα αναγκαστικα σε win7,( γιατι τα vista δεν ειναι λειτουργικο).

Η απλ δηλαδη πως μπορει κ πουλαει το λαιον 30 ευρω και η μικροσοφτ κ αλλες εταιριες πουλανε τοσο ακριβα τα δικα τους?

Αν δεν υπηρχε τοση λαιμαργια απο τις περισσοτερες εταιριες σοφτουερ κ ριχνανε τισ τιμες σε λογικα ορια, ολα θα ηταν καλυτερα! Για ολους.

Link to comment
Share on other sites

Και στο android αν ειναι πολυ ακριβο κατι αλλα παντα στο pc σπασμενα.Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω ουτε 1 ευρω για τις εφαρμογες που χρησιμοποιω.Οι τιμες ειναι απαραδεκτες.Σχεδον ολα τα σοβαρα video και photo editing προγραμματα κοστιζουν πανω απο χιλια ευρω.Αυτοι κλεβουν εμας, οχι εμεις εκεινους.
Link to comment
Share on other sites

Έμμεση αναφορά να κάνουμε σε σπασμένες εφαρμογές μας επιπλήττετε στα forum και τώρα κάνετε poll? :blink: Τέλος πάντων, έχω σπασμένες εφαρμογές που είναι ακριβές, αλλιώς βρίσκω συνήθως και αντίστοιχη δωρεάν :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

χρησιμοποιω δωρεαν εναλλακτικες οποτε γινεται,εστω και αν δεν εχω το ιδιο καλα αποτελεσματα.αν δε βρω κατι της προκοπης τοτε κατεβαζω σπασμενες εκδοσεις,τις οποιες αγοραζω αν εχω σκοπο να τις χρησιμοποιησω συχνα ή αν με εντυπωσιασουν

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

 

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...