Jump to content

Android: Houston, we have a problem


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με αφορμή την είδηση - βόμβα του καλοκαιριού (ίσως και του χρόνου), την [thread=313321]εξαγορά της Motorola Mobility από την Google Inc[/thread], θέλω να καταθέσω τις απόψεις μου. Ξεκαθαρίζω από τώρα, πιθανότατα δεν θα σας αρέσουν.

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Μετά τον απόηχο της είδησης, οι επικρατέστερες απόψεις στο διαδύκτιο για το ποιοι ήταν οι λόγοι που έγινε η εξαγορά «χωρίζονται» σε τρία στρατόπεδα:

 

 

  • Η Google εξαγόρασε την Motorola για τις πατέντες. Έχοντας 17.000 αναγνωρισμένες πατέντες και 7.500 που εκκρεμούν (περιμένουν την επίσημη αναγνώριση), η Google μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για «ασπίδα» στις πολλαπλές δικαστικές αγωγές που δέχονται η Google και οι Android κατασκευαστές από αντίπαλες εταιρείες.
     
     
  • Το Android απέτυχε. Απέτυχε γιατί, η Google «κατάλαβε» ότι το προηγούμενο μοντέλο (να κατασκευάζει μόνο το λογισμικό) δεν απέδιδε, έτσι διάλεξε να ακολουθήσει μία «Apple» τακτική. Η οποία τακτική υποχρεώνει την Google να έχει έλεγχο εκτός από το software, αλλά και στο hardware.
     
     
  • Πριν γίνει η συμφωνία της εξαγοράς η Motorola απείλησε ότι θα χρησιμοποιούσε το «οπλοστάσιο» που είχε (τις πατέντες) για να μηνύσει τους υπόλοιπους Android κατασκευαστές. Έτσι με την εξαγορά η Google «προστατεύει» τους κατασκευαστές και το Android.

 

Η γνώμη μου; Σίγουρα υπάρχει μία δόση αλήθειας και στις τρεις, αλλά επί της ουσίας είναι μισές αλήθειες. Καταρχάς οι πατέντες της Motorola δεν είναι τόσο ισχυρές όσο νομίζουμε. Ένας ειδικός υποστηρίζει ότι οι πατέντες - ή διπλώματα ευρεσιτεχνίας αν θέλετε -, έχουνε κατοχυρωθεί κάτω από μία αδύναμη άδεια (FRAND). Στην ουσία δηλαδή, είναι ανίσχυρες μπροστά σε άλλες που έχουνε οι αντίπαλες εταιρείες (Apple, Microsoft & Oracle) της Google και των κατασκευαστών. Πάνω στην τρίτη άποψη, δεδομένου ότι μία τέτοια συμφωνία απαιτεί αρκετό χρόνο, μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι οι απειλές της Motorola ήταν διπλωματικός μοχλός, ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης.

 

Θέλω να σταθώ στην δεύτερη άποψη, μιας και ξεχωρίζει από τις άλλες δύο. Ξεχωρίζει γιατί δεν είναι και τόσο «άποψη», η Google πλέον - αν υποθέσουμε ότι θα περάσει η συμφωνία τις σχετικές επιτροπές - είναι εκτός από εταιρεία λογισμικού και κατασκευαστής κινητών. Όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες που χρησιμοποιούν Android στις συσκευές τους, καλώσορισαν την εξαγορά της Motorola. Με τα τωρινά δεδομένα αυτές οι δηλώσεις - εκτός από copy paste - είναι ψευδείς. Παρόλα αυτά, είναι προσωπική μου γνώμη ότι αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

 

Η πρόβλεψη μου, απλή. Η Google όπως ξέρουμε, αφήνει τους κατασκευαστές να παραμετροποιήσουν το λειτουργικό κατά βούληση, όχι για πολύ ακόμα όμως. Για να παραμείνουν οι υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες ανταγωνιστικές - κυρίως απέναντι στην Moto της Google -, θα πρέπει να μπούνε περιορισμοί στο Android, «Windows Phone 7» περιορισμοί. Περιορισμοί στο hardware, περιορισμοί στις απαιτήσεις και περιορισμοί στις αλλαγές που μπορεί να κάνει ο κατασκευαστής στο λογισμικό. Ήδη με τις ταμπλέτες Honeycomb έχουμε το ίδιο «γραφικό περιβάλλον» σε όλες τις συσκευές και πολύ μικρές διαφορές, τόσο στην υλοποιήση αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης για να μη ξεχνιόμαστε, η Google δεν έχει δώσει ακόμα τον κώδικα της Honeycomb.

 

Το Android θα χάσει σύντομα το μεγαλύτερο ατού του ή απλά εξελίσσεται; Εσείς τι πιστεύετε;

Edited by saliez

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δηλαδη απο "ανοικτο" λειτουργικο θα γινει πιο "κλειστο"...

 

ισως και να χανει το μεγαλυτερο ατου του, το μελλον μονο θα το δειξει... αν θα συνεχισουν οι εταιρειες να δινουν εκει το βαρος τους και αν θα το προτιμησουν οι καταναλωτες ετσι

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Το Android θα χάσει σύντομα το μεγαλύτερο ατού του ή απλά εξελίσσεται; Εσείς τι πιστεύετε;

 

Πιστεύω ο η Google συνεχώς μας εκπλήσσει ευχάριστα. Σύντομα θα δούμε τι μέλει γενέσθαι με το Android (ίσως και από την έκδοση Ice Cream ακόμα).

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με τις δυσοίωνες σκέψεις σου για το Android.

 

Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα στην πρώτη άποψη. Η Google αγόρασε τη Motorola Mobility για να μπορεί να αντισταθεί στον πόλεμο πατεντών από Apple και Microsoft.

Βέβαια προσωπικά όλα αυτά τα θεωρώ γελοία. Εν έτη 2011 να ασχολούμαστε με πατέντες που κατά 99% δεν έχουν αντίκρισμα (τόσο software όσο και hardware). Μακάρι να προλάβω να ζήσω μέρες όπου αυτή η αθλιότητα θα εκλείψει παγκοσμίως.

Link to comment
Share on other sites

Εγω βλεπω οτι η Google προσπαθει να "δειξει τον δρομο" στους αλλους κατασκευαστες με αυτη την κινηση, δηλαδη να κατασκευασει αρκετες συσκευες, οχι οπως με την σειρα nexus, που θα προσφερουν την καλυτερη δυνατη εμπειρεια χρησης στην κατηγορια τους, ετσι ωστε οι υπολοιποι να ακολουθησουν απλα γιατι θα καταλαβουν πως αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη τους και οχι γιατι θα υπαρχει καποιος περιορισμος απο πλευρας google....

Πραγματικα ομως δεν βλεπω που απετυχε το android, καθε αλλο θα ελεγα, καθως βελτιωνεται συνεχως και φυσικα το μαρκετ πλεον εχει πολλες αξιολογες εφαρμογες που καλυπτουν ολο και περισσοτερες αναγκες των χρηστων...

Επισης λογο του οτι το android δεν ειναι της google αλλα της oha, δεν νομιζω οτι η εξαγορα εχει σχεση με την πορεια του λειτουργικου αλλα μαλλον με την θεση που θελει να εχει η google στην αγορα...

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....
Link to comment
Share on other sites

Ίσως να έχεις και δίκαιο φίλε μου! Όντως οι συνολικά 24500 πατέντες ακούγονται υπερβολικές και σίγουρα ακούγονται στο να δίνουν την κυριαρχία σε αυτόν που τις έχει! Στο μόνο που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει είναι προς απάντηση σε δικαστικές διαμάχες και μόνο σε απάντηση στο ότι έκλεψε πατέντες!! Μπορεί να θέλει να καλύψει ίσως κάτι που έκλεψε δείχνοντας απλά τη δυναμή της! Πάντως πέρα από τις πατέντες (που η μάχη τους θα συνεχίζεται εσαεί) αυτό που φαίνεται μάλλον στον ορίζοντα είναι η αρχή του κλεισίματος του λογισμικού περιορίζοντας το στη Motorola και θέτωντας όρους και περιορισμούς στις υπάρχουσες εταιρίες που τρέχουν Android! Αρχίζει να γίνεται Apple με λίγα λόγια και αυτό που κορόιδευαν όλοι οι χρήστες του Android! To Android πραγματίκα αξίζει σαν λειτουργικό (αλλιώς δεν θα είχε τέτοιες πωλήσεις), απλά δεν πρέπει να χαθεί η μόνη ίσως τεράστια διαφορά με το iOS (υπάρχουν κι άλλες βέβαια απλά η συγκεκριμένη είναι πιο τρανταχτή), το ότι είναι ανοιχτό, ενώ στο iOS πρέπει να προηγηθεί Jailbreak για να γίνει απίστευτα ανοιχτό λογισμικό! Πάντως είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε για τα πάντα! Ο χρόνος θα δείξει και ο χειμώνας και η χρονιά που θα έρθει θα είναι πολύ γεμάτη από άποψη τεχνολογικών νέων! ΑΝΑΜΟΝΗ λοιπόν και θα πέσει φως στην υπόθεση!
Link to comment
Share on other sites

Αν οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την Google,οι άλλοι τι να πουν?να παθουν επιληψια?αν υπάρχει μία εταιρεία παγκοσμίως που έχει υψηλή κερδοφορία,και καινοτομεί διαρκώς και ακατάπαυστα αυτή είναι η Google,της οποίας το android, είναι απλά ένα μέρος.

Δε θα έλεγα οτι σκιάζεται του θανατά τους υπόλοιπους...

Είδαμε πως επερδισαν μέντες και χαιρετίσαν την κίνησή της εξαγοράς γίγαντες των βιομηχανιών του κλάδου...

Θα έλεγα μάλλον με δεος την αντιμετωπίζουν.

Δεν ξέρουμε ποτέ οοολα όσα κρύβονται πίσω από μια συμφωνία τέτοιου μεγέθους,αλλά κρινωντας αποκλειστικά με γνομωνα το παρών και τα γεγονότα,η google έχει ακόμα πολυυυυ δρόμο,μέχρι πραγματικά να απειληθεί από κάποιον,αν γίνει αυτό ποτέ οσο είμαστε έν ζωη...

 

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2
Link to comment
Share on other sites

Ξυπνατε παιδια θα ελεγα οτι η google ως μια εταιρεια διαφημισεων εκανε αυτο που ξερει καλυτερα... ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ! Μεσω αυτης της αγοροπωλησιας εκανε ολο τον πλανητη να μιλαει για το android, η διαφημιση κοστισε 12.5 δις :lol:

Πλεον να δειτε τι εχει να γινει με τις επομενες συσκευες της motorola σε ολο το ιντερνετ, οτι γινεται και με τα μηλοφονα- αειμπαντοταμπλετες..!!!

Δεν θα εκπλαγω επισης αν τα επομενα προιοντα της googlerola θα κοστιζουν οσο τα αντιστοιχα της apple και ολοι οι υπολοιποι φτωχοσυγγενεις htc, samsung κλπ να παλευουν με τους κινεζους για να επιβιωσουν για ενα κομματι ψωμι. Το νεο moto θα ειναι "η pure google εμπειρια χρησης" πληρωνεται. :rolleyes: :lol:

Edited by trexed
Link to comment
Share on other sites

Οι πατεντες της motorola αφορούν κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με τα κινητα όπως τα ξέραμε πριν λίγα χρόνια. Και θεωρω ότι περισσότερο κινδύνευαν οι ανταγωνιστές της στα android παρα τα αλλα λειτουργικά.

 

Η αιτία για την απόφαση αυτής της αγοράς περιέχει λίγο απ όλα όσα ανεφερες με κυριότερο την ισχυροποίηση της εταιρείας και την χειραγώγηση των κατασκευαστών.

Για να ακολουθήσει τα χνάρια της apple είναι αργά και δεν την συμφέρει γιατι έχει διαφορετικές επιδιώξεις.

Μπορει όμως να κοντρόλάρει την ασυδοσία των κατασκευαστών ώστε να μην ζημιώνουν το λειτουργικο προς δικο τους όφελος.

Πλέον διαθέτει μέσο πίεσης για να αποτρέπει όλα όσα δεν της αρέσουν.

Προφανώς η Google θέλει να βάλει μια τάξη στο σκορποχωρι, βλέποντας ότι οι εναπομείναντες ανταγωνιστές της κινούνται σ αυτο το μοντέλο.

 

Θέλει να αποτρέψει την προχειρότητα, τις ημιτελεις υλοποιησεις που μοιάζουν με beta εκδόσεις, την χρήση hardware που η ασυμβατοτητα του δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των συσκευών και γενικά να βάλει ένα τέλος σ αυτο το χάος.

Δεν θα απαιτήσει ίσως να διαθέτουν όλοι οι κατασκευαστές το ίδιο UI, αλλα θα τους επιβάλει κανόνες.

 

Με λίγα λόγια θέλει να ανεβάσει το κύρος του λειτουργικού της για να μπει με αξιώσεις στο χώρο που πουλάνε οι διαφημίσεις της. Ποιος είναι αυτός? Μα η κατηγορία των 35-50 και γενικά οι εταιρικες συνδέσεις.

Οι επισκεψιμότητα των διαφημίσεων της σύμφωνα με τις έρευνες είναι πολυ μικροτερη απο την αντίστοιχη σε iPhone και iPad.

 

Πιστεύω ότι θα δώσει κάποιες πολυ καλές συσκευές μέσω της mororola και πιθανώς θα κάνει μια δυνατή προσπάθεια εκει που έχει χάσει το παιχνίδι, στα tablets.

Σ αυτα δεν θα ανεχθεί κανένα στραβοπάτημα και το έχει δείξει με το honeycomb.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Το android εχει ανάγκη μια συσκευή nexus, δηλαδη μια συσκευή πρότυπο για το λειτουργικό για να μπορεί να ανταγωνιστεί το iphone που ειναι συνυφασμένο με το iOS και αυτο του δινει πλεονεκτημα. Αυτο ειναι το δευτερο που επιτυγχάνει η google με την εξαγορα της motorola, με πρωτο βεβαια τη θωράκιση εναντι των μηνύσεων, μεσω των πατεντών. Οποτε οι "περιορισμοι" και οι "κανονες" θα μπουνε εμμεσα χωρις επιβολη (ελπιζω τουλαχιστον. Το οτι δεν εχει δωσει το source του honeycomb ειναι φάουλ για μένα). Απλά, οπως εχει γράψει και ο Te_salat, θα πρεπει οι αλλοι κατασκευαστές να ακολουθήσουν το δρομο που χαρασει η google γιατι αλλιώς δεν θα εχουν θεση στην αγορά.
Link to comment
Share on other sites

Ίσως είναι και θέμα κορεσμού το πρόβλημα του android (και όχι μόνο του android)

Είμαστε στο ίδιο επίπεδο που ήταν και τα (ακριβά) κινητά με πλήκτρα πριν καταρεύσουν οι πωλήσεις τους. Όταν έφτασαν σε ένα σημείο που δεν μπορούσαν να μπουν περισσότερα πράγματα, και δεν μπορούσαν να εξελιχθούν, σταμάτησαν να προωθούνται από τις εταιρίες.

Τώρα είμαστε σε μια κατάσταση που το μόνο που αλλάζει στα κορυφαία μοντέλα touchscreen είναι ο επεξεργαστής και η μνήμη. Πόσα εξάμηνα όμως μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Να βγαίνει ένα νέο μοντέλο σε άλλο κουτί με μόνη ουσιαστική αλλαγή τον επεξεργαστή και την μνήμη;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή βάση για συζήτηση η αρχική τοποθέτηση του Αλέκου.

 

Θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

 

(α) η Google άσχετα από το τι αντιπροσωπεύει στην αντίληψη του καθενός μας δεν παύει να είναι μια εταιρεία με μετόχους που επιδιώκουν αποδόσεις στην επένδυση τους και τα 12,5 δις θα πρέπει να αποδώσουν πολλαπλάσια.

 

(β) το πρόβλημα που έχει τώρα να διαχειριστεί είναι πως θα εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση αυτής της επένδυσης δεδομένου ότι η κάθετη και κλειστή ανάπτυξη συσκευών μέσα απο την Motorola έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την πλουραλιστική εώς σήμερα παρουσία του android σε συσκευές απο "κάθε καρυδιάς καρύδι".

 

(γ) επειδή η Motorola Mobility είναι προς το παρόν μια ζημιογόνα δραστηριότητα απαιτείται απο τον νέο ιδιοκτήτη να την αναπτύξει είτε απο την πλευρά των εσόδων - άρα δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η αγορα να παίρνει πιο πολλές συσκευές απο αυτές που παίρνει σήμερα, είτε απο την πλευρά του κόστους, ή και απο τα δυο ταυτόχρονα.

 

(δ) Ως προς το θεμα των εσοδων το ερώτημα εδω είναι τι καλύτερο μπορούν να αποκτήσουν σε σχέση με τις σημερινές οι νέες συσκευές της Motorola ωστε να γίνουν πιο ελκυστικές; Ήδη η ποιοτητα κατασκευής και οι τεχνικες προδιαγραφές τους είναι - όπως ηταν πάντα για τα προϊόντα της Motorola - στο κορυφαίο κομμάτι της αγοράς, έτσι και αλλιώς πολυ καλύτερες απο των Κορεατων και μάλιστα σε μια φάση που λίγο ως πολυ το hardware είναι πια δεδομένο / εξαντλημενο. Αυτο αφήνει σαν πεδίο διαφοροποίησης μόνο το κομμάτι του λογισμικού που σημαίνει ότι θα πρέπει με κάποιο τροπο το Android να διαφοροποιηθεί ωστε οταν ο αγοραστής συγκρίνει στο ράφι του καταστήματος το τελευταίο Motorola με το αντίστοιχο Samsung ή HTC (παράδειγμα) να αγοράζει με κλειστά μάτια Motorola, επομένως οδηγούμαστε αναγκαστικά σε android δυο ταχυτήτων (και κατα πασα πιθανοτητα πολλών άλλων αν συμπεριλάβουμε και τους ανώνυμους κινέζους κατασκευαστές).

 

(ε) Ως προς το θέμα του κόστους, η Motorola Mobility απασχολεί γύρω στα 20.000 άτομα προσωπικό που όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πρώτος στόχος μείωσης κόστους. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει η Google είτε να αναπτύξει τόσο ραγδαία και σύντομα πρόσθετες πωλήσεις ή να σπιλωσει την εικονα του "λευκού ιππότη" (στα μάτια όσων την έχουν) προχωρώντας σε σημαντική μείωση προσωπικού, αν ισχύει ότι δεν θα επιδιώξει μεγάλη ανάπτυξη των πωλήσεων αλλα απλώς θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές της Motorola ως υπόδειγμα (benchmark) για άλλους κατασκευαστές.

 

(στ) που κολλάνε σε όλα αυτά οι πατέντες; Σε τίποτα γιατί ακόμη και αν δεχτεί κανεις ως ουσιώδες το κίνητρο αυτο για την εξαγορά το μόνο που μπορει να προσφέρει, αν οι περίφημες πατέντες είναι ουσιώδεις και δεν είναι "περασμένα μεγαλεία και διηγωντας τα να κλαις" είναι να εμποδίσει με νομικά μέσα τις πωλήσεις τρίτων συσκευών αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορει να κάνει περισσότερους να αγοράσουν Xoom ή να μειώσει το κόστος λειτουργίας της Motorola.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι το αρθρο σου δεν εχει καθολου μα καθολου βαση για τα οσα λες εστω κι αν ειναι σεβαστη η αποψη σου.Η Google καλως ή κακως δεν ειναι ουτε microsoft ουτε...apple....;)
...Εχω προβλημα και ξερω πως το ξερω...
Link to comment
Share on other sites

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πλεον η μαχη ειναι ξεκαθαρη απεναντι στο google και την ετιαρεια του Μηλου οπου επι αμρικανικου εδαφους και μη θα διασταυρωσουν τα ξιφη τους για την μεγαλη καταναλωτικη πιτα...
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη απο "ανοικτο" λειτουργικο θα γινει πιο "κλειστο"...

 

Μην μενεις σε στερεοτυπα.

Τι θα πει ανοιχτο και τι θα πει κλειστο. Εμεις ειμαστε οι τελικοι χρηστες, οχι προγραμματιστες, ουτε φιλοσοφοι της τεχνολογιας. Τη δουλεια μας θελουμε να κανουμε.

Αυτη τη στιγμη , η κατασταση στο android ειναι ενα τεραστιο μπαχαλο και αυτο δεν αρεσει σε κανενα. Περιορισμοι στο hw, φυσικα και να μπουν. Ετσι, δεν θα βγαινουν συσκευες που σερνονται και δεν θα ξεγελιουνται καταναλωτες που νομιζουν οτι βρηκαν μια οικονομικη λυση, ενω στην ουσια αγορασαν ενα εκνευριστικα αργο κινητο.

Περιορισμοι στο sw? μπουρδες. Ετσι και αλλιως, οι διαφοροποιησεις της htc και της samsung (τη μοτορολα δεν την βαζω πλεον...) στην ουσια δεν ειναι παρα πλουσιοι και προσεγμενοι launchers. Θα μπορουσαν να υπαρχουν στο μαρκετ σαν εφαρμογες για ολα τα android. Οποτε, τι περιορισμοι στο sw να μπουν??

 

Η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρξουν ελαχιστες απαιτησεις στο hw και δεσμευση των εταιριων για 2ετη τουλαχιστον υποστηριξη (= 3 εκδοσεις android περαν αυτης με την οποια λανσαρεται η συσκευη). Τελος. Αλλιως δεν εχει νοημα ν σκαει καποιος 600αρες για ρομποτακια.

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

διαφωνω με αυτα που λες...αντιθετα πιστευω οτι η κινηση αυτη της google ειναι στο πλαισιο της δυναμικης της επεκτασης....δεν φοβαται κανεναν
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Motorola όπως την ξέραμε, πέθανε!

 

Εάν υποθέσουμε ότι η Google όντως δεν θέλει να βγάλει hardware για να μην τσινίσουν οι άλλες εταιρίες που υποστηρίζουν το λειτουργικό της, τότε βγαίνει το αβίαστο συμπέρασμα ότι η Motorola θα κλείσει ή θα βγάζει 2-3 μοντέλα στην Αμερική μόνο!

Η Motorola Mobility έχει 17.000 εργαζομένους... τι θα τους κάνει η Google εφόσον δεν θέλει να βγάλει συσκευές όπως είπε;

 

Εάν από την άλλη αποφασίσει να πάει the Apple way τότε οι άλλες εταιρίες δε νομίζω να τους αρέσει και θα εγκαταλείψουν το λειτουργικό της με μεγάλο νικητή πιθανόν την MS!

 

Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν οι άλλες εταιρίες με τον καιρό! Να δω επίσης πως θα κινηθεί η Google! To σίγουρο είναι ότι κατάλαβε πως το project Android όπως κινείται σήμερα δεν έχει μέλλον!

 

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν θέση στο κοντινό μέλλον! Μετά την Motorola περιμένω να "σκάσει" η SonyEricsson!

Εδώ μέχρι και η Nokia πέφτει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς που κανείς δεν φανταζόταν πριν 3-4 χρόνια!

Κινητά θα βγάζουν οι εταιρίες που ασχολούνται και με άλλα πράματα στο μέλλον! Μόνο με κινητά τηλέφωνα δεν τραβάει η δουλειά!

Για αυτό και η Νοκια θα μπει στις ταμπλέτες!

 

Μεγάλο ατού για το μέλλον έχουν οι Apple/Samsung/HTC/LG για μένα επειδή είναι πολύπλευρες!

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι το αρθρο σου δεν εχει καθολου μα καθολου βαση για τα οσα λες εστω κι αν ειναι σεβαστη η αποψη σου.Η Google καλως ή κακως δεν ειναι ουτε microsoft ουτε...apple....;)

 

Αυτο για μενα ειναι η λαθως λογικη που γενικοτερα υπαρχει μεσα στο myphone. Το σχολιο σου Wiz -χωρις καμια προσωπικη αντιπαραθεση- φερει ιδεολογια, οτι δηλαδη η google βαση ιδεολογιας δε θα μεταβει σε κλειστο ή λιγο ποιο κλειστο εστω, με βαση το οτι "δεν ειναι του κλειστου λογισμικου" και της αρεσει να παιζει ανοιχτα.

 

Η μονη ιδεολογια που εχει καθε μεγαλη εταιρια ειναι το κερδος, αλλιως πεφτουν κεφαλια απο τους μετοχους και παει η εταιρια στον επομενο που δεν θα εχει συναισθηματικους δεσμους με πολιτικες ή λογισμικα. Αρκει να ανεβαινει η μετοχη και τα κερδη της εταιριας.

 

Για μενα η κινηση αυτη δεν ειναι τιποτα αλλο απο το "γεμισμα του οπλου". Σε μια αγορα που η apple με το ποιο κλειστο λογισμικο πουλαει περισσοτερο απ οποιαδιποτε αλλη σε smartphones, και με την MS με πολυ καλο λογισμικο πλεον να εχει τη νοκια και να μπορει να κλησει το περιβαλλον της αυριο κιολλας εαν χρηστει απαρετιτο, η google δεν ειχε καμια αλλη επιλογη.

Δεν πιστευω οτι ουτε η Google ουτε η MS θα κλησουν το λογισμικο τους ακομα δυνοντας αποκληστικοτητα στις εταιριες που αγορασαν ή σχεδον αγορασαν. Αλλα θα μπορουν να το κανουν σε περιπτωση που θελησουν ειτε για να περισσοτερα κερδη ή για να σταματησουν ενδεχομενος τους κινεζους να μεταμορφωσουν τα λογισμικα τους σε "λογισμικα για φθηνες συσκευες" και να τα καψουν στην ευρωπαικη και αμερικανικη αγορα.

H περιοδος του ανοιχτου, του ευελικτου και γεματου οτι να 'ναι εφαρμογες αρκει να ειναι πολλες, τελειωνει σιγα σιγα. Παμε σε μια εποχη που θα μετραει το user expirience η ανταποκρηση της συσκευης, η ευκολια του να κανει οτι κανει, η ποιοτιτα τον υλικων και το γενικοτερο smoothness.

 

Και θα μου πειτε πολυ σωστα.. "Dude... that's like... your opinion" Και πραγματικα ετσι ειναι, απλα η γνωμη μου, βλεποντας οτι λογισμικα που εκαναν τα παντα πηγαν προς τα κατω και λογισμικα που εκαναν ελαχιστα αλλα τα εκαναν καλα ανεβηκαν. Και της 2 καλυτερες εταιριες σε ποιοτητα υλικων των συσκευων τους (περαν της apple) να εξαγοραζονται. Η επομενη ειναι η HTC και η μονη που δεν εχει κατι δικο της. Για να δουμε τι θα γινει με αυτη τωρα. Θα συνεργαστει με καποιον? θα ειναι απο της λιγες εταιριες που θα περνει λογισμικα απ ολους? Η θα αρπαξει καποιο Meego ή WebOS για να εξασφαλιστει και αυτη για ενα ποιο "αποκλειστικο" μελλον?

Edited by Lied
Link to comment
Share on other sites

Το ότι είναι πάντως ανοιχτό os το android δε το κάνει και αθώο ταυτόχρονα.Το βασικότερο λάθος του είναι η αργή αξιοποίηση της τεράστιας γκάμας hardware που υπερσπαταλάει τους πόρους του ενώ αργεί να αναβαθμιστεί άρα να εξελιχθεί για εκείνον που έδωσε εκατοντάδες ευρώ εξαιτίας του.Όταν λύσει αυτό το θέμα εκτός από πρωτοποριακό και ελεύθερο θα είναι και καλύτερο για τους τωρινούς χρήστες που θέλουν μια Α εξέλιξη των κινητών τους και της εμπειρίας χρήσης τους.Δεν πρέπει να ξεχάσει και τους προγραμματιστές εφαρμογών που θέλουν ευκολία ανάπτυξης και υποστήριξης εφαρμογών για όλες τις συσκευές του.Με άλλα λόγια έχει να αποδείξει ακόμα πολλά πριν ονομαστεί το καλύτερο από όλα...

 

Για αυτό και η Νοκια θα μπει στις ταμπλέτες!

Φαντάσου ταμπλέτα nokia με windows 8 που θα ανεβάσει ξανά την εταιρία,που μπορεί να ανοίχτηκε για μια άλλη εταιρία αλλά μπορεί να τις βγει και οικονομικά σε καλό...

Οι συνεργασίες τελικά μόνο κακό δεν κάνουν σε δύσκολους καιρούς...

Edited by inactiveaccount54432
Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη , η κατασταση στο android ειναι ενα τεραστιο μπαχαλο και αυτο δεν αρεσει σε κανενα.

 

Το μπάχαλο που ακριβώς το βλέπεις;

Link to comment
Share on other sites

δεσμευση των εταιριων για 2ετη τουλαχιστον υποστηριξη (= 3 εκδοσεις android περαν αυτης με την οποια λανσαρεται η συσκευη).

Πέστα χρυσόστομε. Έχω μείνει 3 εκδόσεις πίσω και ξέρω ότι η έκδοση που έχω έχει πάνω ένα κάρο προβλήματα κι έχω και mail δουλειάς στη συσκευή και ψιλοτρελένομαι που δε μπορώ να βάλω νέα έκδοση.

 

Όπως το βλέπω εγώ θα το κρατήσουν "ανοιχτό" (αφού αρέσει ο όρος) και θα φτιάξουν κι ένα "κλειστό" τηλέφωνο τύπου iphone για να χτυπηθούνε με τα μήλα και να δούμε ποιός την έχει μεγαλύτερη (τη βάση χρηστών)

Naxos Guide App - Ο οδηγός για κινητά τηλέφωνα που σας οδηγεί κατευθείαν στα καλύτερα…
Link to comment
Share on other sites

Το μπάχαλο που ακριβώς το βλέπεις;

 

Μήπως στο ότι το λειτουργικό κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις φορεμενο σε πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις υλικού χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση της εμπειρίας ενός χρήστη αφού αυτή εξαρτάται απο τις επιλογές του κάθε κατασκευαστή;

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

και εγω θα ηθελα να μου ξεκαθαρισετε το μπαχαλο στο ανδροιδ παρακαλω..οχι μονο εγω(που ξερω και κατι παραπανω απο το μεσο χρηστη) αλλα και πολλοι φιλοι χρησιμοποιουν ανδροιδ χωρις κανενα προβλημα.και μαλιστα οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι θα πει φρογιο-gingerbread-ice cream.και η φρογιο μια χαρα κανει τη δουλεια της μην τρελαινομαστε.

το ανδροιδ πουλαει σημερα και θα συνεχισει να πουλαει ετσι πως ειναι η αγορα τα επομενα χρονια τουλαχιστον..μην γελιομαστε με 170 ευρω(τιμες γερμανου-οχι eshop) μπορεις να παρεις ενα αξιολογο κινητο με ανδροιδ που κανει τα παντα και οταν λεω τα παντα εννοω τα παντα.

Link to comment
Share on other sites

Ήδη με τις ταμπλέτες Honeycomb έχουμε το ίδιο «γραφικό περιβάλλον» σε όλες τις συσκευές και πολύ μικρές διαφορές, τόσο στην υλοποιήση αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης για να μη ξεχνιόμαστε, η Google δεν έχει δώσει ακόμα τον κώδικα της Honeycomb.

 

Εδω ειναι που κανεις 2 σημαντικα λαθη στην αναλυση σου.

1. ΔΕΝ εχουν ολες το ιδιο γραφικο περιβαλλον. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το Asus Eee Pad Trans. οπου εχει το δικο του UI, πανω στην εκδοση 3.2 του Android, οπως επισης και το Galaxy Tab 101

2. Τον κωδικα τον ΕΧΕΙ δωσει στους συμβεβλημενους κατασκευαστες της. Απλα δεν το εκανε ακομη Public release

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

H περιοδος του ανοιχτου, του ευελικτου και γεματου οτι να 'ναι εφαρμογες αρκει να ειναι πολλες, τελειωνει σιγα σιγα. Παμε σε μια εποχη που θα μετραει το user expirience η ανταποκρηση της συσκευης, η ευκολια του να κανει οτι κανει, η ποιοτιτα τον υλικων και το γενικοτερο smoothness.

 

Πες το στο N9 αυτό.

Oneplus 6 8/128
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...