Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα από Princess & Flamingo στην Γευγελή.

Μόλις τώρα παρατήρησα (έπειτα από κλείδωμα σε 2G only λόγω δοκιμής μέσα σε κλειστό χώρο), ότι ο ήχος αν και σε 2G ήταν full HD κρύσταλλο, σε κλήση προς Vodafone...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

1 hour ago, memoriesradio said:

Μόλις τώρα παρατήρησα (έπειτα από κλείδωμα σε 2G only λόγω δοκιμής μέσα σε κλειστό χώρο), ότι ο ήχος αν και σε 2G ήταν full HD κρύσταλλο, σε κλήση προς Vodafone...

Καμπάνα πιάνει η Vodafone εκεί;

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

4 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Καμπάνα πιάνει η Vodafone εκεί;

Στο Flamingo μέσα τίποτα.

Στο Princess 2G full και 5G χαμηλό με 10-50Mbps.

Micro δεν έχει.

16 ώρες πριν, memoriesradio said:

Από πότε υποστηρίζει HD/wideband codec το 2G/GSM;

32 minutes ago, bedazzled said:

Από πότε υποστηρίζει HD/wideband codec το 2G/GSM;

Έλα ντε;
Ανέφερα τι άκουσε το αυτί μου. Πεντακάθαρος ήχος, ανώτερος του κλασσικού 2G, ή αντίστοιχος του VoLTE.
Και σε 2G, Vodafone και Cosmote είχαν άθλιο ήχο με narrow band codec 4-5KHz και αν...

Edited by memoriesradio

21 minutes ago, memoriesradio said:

Έλα ντε;
Ανέφερα τι άκουσε το αυτί μου. Πεντακάθαρος ήχος, αντίστοιχος του VoLTE.
Και σε 2G, Vodafone και Cosmote είχαν άθλιο ήχο με narrow band codec 4-5KHz και αν...

Έκανα μια δοκιμή χθες στα καλά νερά με 2g (δεν έπιανε και κάτι άλλο) κι έπαθα πλάκα! Πολύ καλή ποιότητα κλήσης. Για 1η φορά στο 2g της vf ο άλλος δεν ακουγόταν λες και είναι μέσα σε πηγάδι. 

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

Έτσι!

Μπρίκια κολλάμε;

Edited by memoriesradio

Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο. Όταν είναι με μηδέν γραμμές σε 5G περνάει η κλήση απλά Όταν το σηκώνεις αντί να λέει τον χρόνο της συνομιλίας γράφει Εισερχόμενη κλήση και δεν ακούς τον συνομιλητή και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα γυρνάει σε EDGE

On 12/10/2025 at 8:01 ΜΜ, aektzhs 1 said:

Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο. Όταν είναι με μηδέν γραμμές σε 5G περνάει η κλήση απλά Όταν το σηκώνεις αντί να λέει τον χρόνο της συνομιλίας γράφει Εισερχόμενη κλήση και δεν ακούς τον συνομιλητή και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα γυρνάει σε EDGE

Ετζ παουερ 

Νond Edge SA For Ever

καλησπερα σας, speedtest στο δασκαλειο κερατεας στο τριτο λιμανακι , πρωτη φορα βλεπω τοσο μεγαλη upload , με συσκευη huawei y550 , μοντελο του 2014  απλη μονο 4g , και ειναι επαρκεστατη. Εψαχνα τροπο να παρω ethernet , και το εκανα hotspot , και μετα απο access point το επελεξα και εβγαλα erhernet και δουλεψε αλλα δεν δινει τις ιδιες ταχυτητες οπως με wifi. 'O οτε μας εχει βαλει φραγη,λογ ανεξοφλητου λογαριασμου ενω το εχουμε πληρωσει κανονικα , προβλημα συστηματος λενε ,  και το ιντερνετ βυθιζεται συνεχεια μου εχει λυσει τα χερια αυτην την στιγμη αυτο το παλιο κινητακι μου . Εχτες με το p20 lite με 4g+ που εχει , και με συνδεση με usb tethering και κολλαγε λιγο. Δεν ξερω τι παιζει καλυτερο ειναι το wifi hotspot απο το ethernet tethering ; ή  παιζει ρολο η θεση η συσκευης ; . Τελικα ειναι καλυτερο το απλο 4g ; απο το 4g+ αυτο βλεπω. μακαρι να μπορουσαμε να κλειδωσουμε σε band στο κινητο οπως στο tip link mr 600 v2 

m18362398654.png

με συσκευη samsung 4g+

https://www.speedtest.net/my-result/d/b5b1b7a4-c0fa-41e9-8bd0-2e08abcbfb6b  

134mbs down και 8,14 upload. 

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

απο 24/10/2025 nova 5g internet , αντιο cosmote σταθερη adsl 7-9mbs+booster 2 . 

εχω δει 92mbs και 19 mbs up. . γενικα το up ενω ειναι εως 10 πιανει παραπανω το χαμηλοτερο που εχω δει 15up. και το χαμηλοτερο που εχω δει σε down 35. Μακαρι να μην εχει προβληματα σε βαθος χρονου θα δειξει.  Παντως το εξωτερικο modem ειναι στο αυτοματο 5g nsa και 4g . Δεν την κλειδωνουνε στο μονο 5g οπως ονομαζεται το προγραμμα. 

• 2 weeks later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχουμε καθόλου εικόνα για σήμα αλλά και ταχύτητες στην πλατεία ανεξαρτησίας Αργυρούπολη;

Πάτρα - Σκλαβενίτης (Γλαύκο)

Εσωτερικός χώρος (εστιατόριο)

Screenshot_2025-10-31-17-42-06-715_org.zwanoo.android.speedtest.thumb.jpg.f818850b49e4be1da807336e886c3c0c.jpg

Screenshot_2025-10-31-17-41-17-637_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.da231a367084edbdc34eeefb6897eb72.jpg

Screenshot_2025-10-31-17-41-06-326_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.c9282b9bdde5aac64936cae2ffac9f23.jpg

Τεκνολότζια φόρουμ απλόαντινγκ φωτογκραφίκ! Και μιλάμε για απλά screenshot...

Edited by memoriesradio

31 minutes ago, memoriesradio said:

Πάτρα - Σκλαβενίτης (Γλαύκο)

Εσωτερικός χώρος (εστιατόριο)

Screenshot_2025-10-31-17-42-06-715_org.zwanoo.android.speedtest.thumb.jpg.f818850b49e4be1da807336e886c3c0c.jpg

Screenshot_2025-10-31-17-41-17-637_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.da231a367084edbdc34eeefb6897eb72.jpg

Screenshot_2025-10-31-17-41-06-326_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.c9282b9bdde5aac64936cae2ffac9f23.jpg

Τεκνολότζια φόρουμ απλόαντινγκ φωτογκραφίκ! Και μιλάμε για απλά screenshot...

Μαυρίλα. 

Καλύτερα να τα ανεβάζεις με imgbb ή postimages ή κάτι αντίστοιχο 

17 minutes ago, elkons said:

Μαυρίλα. 

Καλύτερα να τα ανεβάζεις με imgbb ή postimages ή κάτι αντίστοιχο 

Γιατί; Η εδώ PHP παρεξηγήθηκε με τις φωτογραφίες;

Πάτρα στον Σκλαβενίτη στο Γλαύκο, μέσα και έξω (5G) δεν κουνιέται φύλλο. Δεν ανοίγουν σελίδες. Κάτω από 1Mbps.

19 ώρες πριν, memoriesradio said:

Γιατί; Η εδώ PHP παρεξηγήθηκε με τις φωτογραφίες;

Πάτρα στον Σκλαβενίτη στο Γλαύκο, μέσα και έξω (5G) δεν κουνιέται φύλλο. Δεν ανοίγουν σελίδες. Κάτω από 1Mbps.

Εκεί Περιβόλα, ο, τι πιάσει από Αρόη κυρίως νομίζω, αλλιώς αχταρμά κάργα εναλλαγές άμα δεν προσέξουν την ένταση 

Edited by johnny_htc

• 2 weeks later...

Τελικά 2 μήνες τώρα που έχω το κύριο νούμερο κοσμοτε μπορώ να πω με σιγουριά ότι η βονταφον σχεδόν σε όλες τις περιοχές εχει αναβαθμίσει και έχει φουλ σήμα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.Αντίθετα η Cosmote υποφέρει παντού σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και στο κέντρο που μένω δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάνω απο 2 γραμμές σημα.
Σε ταχύτητες η Cosmote έχει πενταπλάσιες ταχύτητες σχεδόν παντού δεν έχω δει κάτω από 300-400 Mbps σχεδόν πουθενά.

4G Έπαυλη Μαρόκου 
IMG_0729.thumb.png.bf936084260690c14415c8e24e268c15.png

5G Έπαυλη Μαρόκου 

IMG_0730.thumb.png.2d30d65d8509043505251881ab0501d3.png

4G Βουλγαρη, περιοχή Λατέρνα 

IMG_0728.thumb.png.1863b3993168c3f57a8245ee33fd386e.png

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

On 15/11/2025 at 10:31 ΜΜ, zerokill said:

Τελικά 2 μήνες τώρα που έχω το κύριο νούμερο κοσμοτε μπορώ να πω με σιγουριά ότι η βονταφον σχεδόν σε όλες τις περιοχές εχει αναβαθμίσει και έχει φουλ σήμα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.Αντίθετα η Cosmote υποφέρει παντού σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και στο κέντρο που μένω δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάνω απο 2 γραμμές σημα.
Σε ταχύτητες η Cosmote έχει πενταπλάσιες ταχύτητες σχεδόν παντού δεν έχω δει κάτω από 300-400 Mbps σχεδόν πουθενά.

Διαφορετικός σχεδιασμός και λογική. Η κοσμοτε δίνει βάρος στις υψηλές συχνότητες. Και όπως είναι φυσικό αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο EIRP.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάποιος μετρήσεις από Θεσσαλονίκη 

3ης Σεπτεμβρίου με Γρηγορίου Λαμπράκη

spacer.pngspacer.png

Επί της Εγνατίας, από Αγίας Σοφίας μέχρι Καμάρα, το rsrq χθες ήταν πολύ χάλια, ανάμεσα από -17 και -20.  Το SNR επίσης υπερβολικά χαμηλό. 

spacer.pngspacer.pngspacer.png

~ Εγνατία με Βενιζέλου

spacer.pngspacer.png

Μέσα στο campus του ΑΠΘ, κοντά στη φιλοσοφική 

spacer.pngspacer.png

Κοντά στη στάση λεωφορείων ΑΧΕΠΑ

spacer.pngspacer.png

Καυτατζόγλου με Εγνατία 

spacer.pngspacer.png

Όπου έχει καλό σήμα (καλύτερο από -90 dbm θα έλεγα) πάει αρκετά καλά. Μόλις απομακρυνθείς όμως απ'την κεραία η απόδοση πέφτει αρκετά, συχνά δίνει μόνο 30-40 Mbps. 

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

• 2 weeks later...

Screenshot_20251211_141304_Gallery.thumb.jpg.166ecb248a6662e710f4079beeef2b39.jpg

Παλικάρια μπορείτε να μου πειτε τι συμβαίνει με αυτή την κεραία απο προχτές δεν έχουμε σήμα το enb της είναι 2265 δεν ότι μόνο η Vodafone δεν έχει σήμα Είναι και Η NOVA που δεν έχει σήμα σε αυτη την κεραία αλλά με enb 10498

Edited by Dimitris_15

Vodafone the ονλυ Εντ σα νετουγορκ 😂

P.S έχει διορθωθεί θέλει ενημέρωση όμως το CELLMAPPER γιατί προστέθηκε Β28 στην 2265 

Στην κεραία EGALEO-CEMETERY.L και έχει ανοίξει B8 στην 11615 που ειναι η EGALEO-IRINIS.SQ.L με συνδέει και στην κεραία ME enb 337 που και αυτή έχει B8 ME ονομασία GR.LABRAKI.L και με συνδέει με περίεργα enb που έχουν B8 όπως η 513 και η 4231

Νομίζω ότι και η 2265 θέλει σύντομα Β8 για να μην με συνδέει σε περίεργα enb τώρα αυτά με κάρτα vodafone CU σε redmi 9 που έχω 

Το ίδιο συμβαίνει και με την 10498 της NOVA θέλει αναβάθμιση το cell mapper γιατί έχει μπει και εκεί Β28 αν δεν κάνω λάθος θα το κοιταξω

Vodafone the ονλυ Εντ σα νετουγορκ 😂

Αν μπόρεί κάποιος να βοηθήσει, ψάχνω να βρω σε ποια κεραία συνδέεται το router που έχω βάλει μέσα μια sim CU με την προσφορά απεριόριστα από το ινστα που δόθηκε την άνοιξη.
Μου δίνει Cell id 12BC01. Στη μετατροπή σε δεκαδικό σύστημα μου δίνει 1227777. Δεν την βρίσκω κοντά στη περιοχή μου που είναι η οδός Αναπαύσεως κοντα στο 1ο Νεκροταφείο στο κέντρο της Αθήνας.
ΥΓ. Γενικά έχω απαράδεκτο σήμα... Δεν είναι μόνο οι ταχύτητες αλλα αργεί πάρα πολύ να φορτώσει κιόλας. Δυσφήμηση για την εταιρεία. Δεν μπορώ να συστήσω Vf σε κανέναν. Το ρούτερ είναι τοποθετημένο κοντά σε παράθυρο, στο 2ο όροφο σε στενό.

Edit: eNB ID 4796 αλλά πάλι δεν την βρίσκω

Edited by opmgls

2 ώρες πριν, opmgls said:

Αν μπόρεί κάποιος να βοηθήσει, ψάχνω να βρω σε ποια κεραία συνδέεται το router που έχω βάλει μέσα μια sim CU με την προσφορά απεριόριστα από το ινστα που δόθηκε την άνοιξη.
Μου δίνει Cell id 12BC01. Στη μετατροπή σε δεκαδικό σύστημα μου δίνει 1227777. Δεν την βρίσκω κοντά στη περιοχή μου που είναι η οδός Αναπαύσεως κοντα στο 1ο Νεκροταφείο στο κέντρο της Αθήνας.
ΥΓ. Γενικά έχω απαράδεκτο σήμα... Δεν είναι μόνο οι ταχύτητες αλλα αργεί πάρα πολύ να φορτώσει κιόλας. Δυσφήμηση για την εταιρεία. Δεν μπορώ να συστήσω Vf σε κανέναν. Το ρούτερ είναι τοποθετημένο κοντά σε παράθυρο, στο 2ο όροφο σε στενό.

Edit: eNB ID 4796 αλλά πάλι δεν την βρίσκω

2 στα 2 cell id και enb, αγνώστου προελεύσεως; Λιγάκι περίεργο...

Εξοπλισμός; Μάρκα; Μοντέλο;

Δοκίμασες με άλλη εταιρεία (πάροχο κινητής) αλλά με τον ίδιο εξοπλισμό, ώστε να είσαι ευχαριστημένος;

Τόσο απλά...