Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι 200 μέτρα από το Aqua Nova. Προς τα πάνω. Που είναι τα ξενοδοχεία και τα κτήματα. Γενικά το σήμα δεν ήταν κακό 4G / H+. Όμως σε μερικά έχει ενοχλητικό E. Πάντως γενικά βλέπω βελτίωση.

Εκει περα εχει θεμα η Vodafone,και η αλλη επισης.

Ακρωτηρι η Vodafone παντως δεν υπαρχει.Γενικα πολυ οριακο 2G εκεινο το σημειο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Κατερίνη, Μεγάλου Αλεξάνδρου: Download 71,8MBit/s - Upload 16,4MBit/s - 31ms Ping.

Band 3.

Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

Στο ΙΚΑ Σπάρτης. Μόνο 3G και ούτε καν έμπαινε στο ίντερνετ... Δε μπορούσε να βρει ούτε σέρβερ, για να ξεκινήσει το τεστ. Τραγική Vodafone.

Screenshot_Speedtest_20180605_112322.png

Υ.Γ. Ευτυχώς που είχα και δεύτερο πάροχο, που έπιανε κανονικά λειτουργικότατο 4G...

Διαβάζω συχνά εδώ ότι η Vodafone είναι πολύ κακή στην Σπάρτη .

Στην εξυπηρέτηση πελατών κάλεσες ?

Δεν υπάρχει καμία βελτίωση , τίποτα ?

Στο ΙΚΑ Σπάρτης. Μόνο 3G και ούτε καν έμπαινε στο ίντερνετ... Δε μπορούσε να βρει ούτε σέρβερ, για να ξεκινήσει το τεστ. Τραγική Vodafone.

Screenshot_Speedtest_20180605_112322.png

Υ.Γ. Ευτυχώς που είχα και δεύτερο πάροχο, που έπιανε κανονικά λειτουργικότατο 4G...

Χαχα,τρικαρτο χρειαζεσαι στην ελλαδα.Ο ενας πιανει βορεια,ο αλλος νοτια και ο τριτος στα νησια.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Διαβάζω συχνά εδώ ότι η Vodafone είναι πολύ κακή στην Σπάρτη .

Στην εξυπηρέτηση πελατών κάλεσες ?

Δεν υπάρχει καμία βελτίωση , τίποτα ?

Από εμένα θα τα διαβάζεις. :lol: Δεν είναι μόνο στη Σπάρτη. Και στην Αθήνα πολύ συχνά συμβαίνει το ίδιο. Σε εσωτερικό χώρο μόνο 3G και αν έχεις ίντερνετ, θα πρόκειται για "θαύμα"...

Όχι, δεν κάλεσα την εξυπηρέτηση πελατών.

Το 2015 είχε γραφτεί εδώ πως στην Ερμού (τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας) , λίγο κάτω από το Σύνταγμα και μέχρι το Μοναστηράκι η Vodafone είχε ΜΟΝΟ EDGE .

Δεν ξέρω πραγματικά αν το 2018 , ισχύει αυτό ακόμα . Όποιος ξερει , ας μας πει .

Πάντως σε κάποια σημεία στην Αττική , η Vodafone είναι αρκετα δυνατή πιστεύω .

Edited by Boy_1994

Και στην Αθήνα πολύ συχνά συμβαίνει το ίδιο. Σε εσωτερικό χώρο μόνο 3G και αν έχεις ίντερνετ, θα πρόκειται για "θαύμα"...

Όχι, δεν κάλεσα την εξυπηρέτηση πελατών.

Α ωραία. Άρα, συμπεραίνουμε πως στην Αθήνα η Vodafone πολύ συχνά δεν έχει LTE και πρόκειται περί θαύματος αν έχεις UMTS σε κλειστό χώρο. Σε όλη την Αθήνα, μέσα - έξω.

Οκ. Πιστεύω πως στο τέλος θα μείνετε μόνο 3-4 άτομα στα φόρα όλων των παρόχων να γκρινιάζετε μεταξύ σας που απλά δεν έχετε παντού σήμα (πχ στο ασανσέρ, στον Βασιλόπουλο της γειτονιάς, στην τουαλέτα του καφενείου του Τάσου κλπ, κλπ)

Α ωραία. Άρα, συμπεραίνουμε πως στην Αθήνα η Vodafone πολύ συχνά δεν έχει LTE και πρόκειται περί θαύματος αν έχεις UMTS σε κλειστό χώρο. Σε όλη την Αθήνα, μέσα - έξω.

Οκ. Πιστεύω πως στο τέλος θα μείνετε μόνο 3-4 άτομα στα φόρα όλων των παρόχων να γκρινιάζετε μεταξύ σας που απλά δεν έχετε παντού σήμα (πχ στο ασανσέρ, στον Βασιλόπουλο της γειτονιάς, στην τουαλέτα του καφενείου του Τάσου κλπ, κλπ)

Μην παραποιεις αυτά που έγραψα... Δεν είπα για κάλυψη σε ασανσέρ και σε άλλους αστείους χώρους, ούτε είπα ότι έχω πρόβλημα παντού. Έχω όμως συχνά.

Μη μου πείτε πάλι ότι φταίει που δεν έδωσα 1 χιλιάρικο, να πάρω iPhone X ή Galaxy S9+... :lol: Γιατί με τις "κινεζοπαντοφλες" μου, δεν έχω τόσα παράπονα με τα άλλα δίκτυα...

Υ.Γ. Ο αδερφός μου που έχει επίσης φοιτητικό CU, μου λέει ότι η Vodafone είναι χάλια και χρησιμοποιεί περισσότερο το φοιτητικό What's Up... Παλιότερα είχε 2 Samsung κινητά και τώρα έχει Huawei. Τι να φταίει άραγε; :whistle:

Υ.Γ.2. Νομίζω ότι το θέμα αφορά προβλήματα της Vodafone. Απαγορεύεται να τα γράφουμε, για να μη θίγονται όσοι τους αρέσει; :wacko:

Υ.Γ.2. Νομίζω ότι το θέμα αφορά προβλήματα της Vodafone. Απαγορεύεται να τα γράφουμε, για να μη θίγονται όσοι τους αρέσει; :wacko:

Πέστα καλύτερα...

Το ιδιο και θεσσαλονικη συμβαινει σε καποιες περιοχες.Στο κεντρο για παραδειγμα και στο εμπορικο meditteranean cosmos οπου μεσα σε συγκεκριμενο μαγαζι με το ζορι εχεις 2G.Ενω πιανει αψογα σε ολο το εμπορικο και εχει καταστημα η Vodafone.

Επισης σε Πευκα και Ρετζικι Θεσσαλονικης εχει τρυπες σε εξωτερικο χωρο.Απο Νεαπολη,μετα τα μετεωρα και αφου περασεις τον περιφεριακο αρχιζουν ολα.Απο εκει και πανω παιζει LTE B20 και 3G μονο.Μετα μεσα στα πευκα και απο την στροφη στο καταστημα της Vodafone ξεκιναει το 2G,δηλαδη Edge.Μεχρι να βγεις στην διασταυρωση χορτιατη οπου τερματιζουν τα λεωφορεια του οασθ.

Απο την διασταυρωση μεχρι την εισοδο των Πευκων απο Ρετζικι 2G μονο και αυτο με προβληματα.

Και να φανταστειτε απο τους 5 σταθμους στην περιοχη,ενα εχει η Vodafone μονο.Αλλη εχει 3 απο τους 5.

Και τα προβληματα ειναι σε εξωτερικο χωρο.Μεσα σε μαγαζι που πηγα δεν ειχα σημα.Και αυτο ισχυει απο το καλοκαιρι του 2017 οπου το ανεφερα στην Vodafone,δεν αλλαξε κατι ακομα εως σημερα.

Ελπιζω εκει στα κεντρικα τους να φερουν wifi calling και volte επιτελους.

Αυτό που δε λέτε να καταλάβετε μετά από πολλές συζητήσεις είναι ότι κανένα δίκτυο δε παρέχει κάλυψη 100% σε όλες τις πόλεις, βουνά και πεδιάδες. Είναι ασύμφορο. Το radio planning είναι πολύπλοκο, και συμπεριλαμβάνει πολλούς παράγοντες όπως ποιότητα επικοινωνίας, χωρητικότητα, παρεμβολές και ...κόστος... Έτσι λοιπόν αν έχει σε ένα μαγαζί στο Mediterranean Cosmos η Vodafone δεν αποτελεί ούτε πρόβλημα ούτε δε μπορείς να την κατηγορήσει για αυτό. Περισσότερο με ανησυχούν οι αναφορές σας για αδικαιολόγητα handovers παρά οι σκιές κάλυψης. Όλες έχουν.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άγιος Σπυρίδωνας, Πιερίας. 5,2MBit/s Download - 2,7MBit/s Upload - Ping 38ms.
Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

http://i68.tinypic.com/jq1ifa.jpg

4G+ στην περιοχή Σουτραλί. Αγριά Βόλου. 2xCA, bands 3 + 20, 30 MHz bandwidth

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και μια ακόμη μέτρηση:

http://i67.tinypic.com/2zfr6rs.jpg

http://i68.tinypic.com/jq1ifa.jpg

4G+ στην περιοχή Σουτραλί. Αγριά Βόλου. 2xCA, bands 3 + 20, 30 MHz bandwidth

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και μια ακόμη μέτρηση:

http://i67.tinypic.com/2zfr6rs.jpg

Το 4G+ θα μπορουσε και καλυτερα.Αλλα αυτο το Ping...στην 1η μετρηση ειναι τραγικο.72ms ping,εκ των οποιων τα 38 ειναι καθυστερηση.

Ειναι η μονη εταιρεια που εχει τετοιο θεμα.Οι αλλες ποτε δεν βγαζουν τοσο μεγαλο jitter ms.Ειδικα σε περιοχες που εχουν ολες 4G.

Να σημειωσω οτι αυτα που εγραψα πιο πανω,ειναι οντως προβλημα.Παρατηρω καθυστερηση ιστοσελιδων και αργη ανταποκριση στο browsing.

Βαρθολομιό Ηλείας σε εξωτερικούς χώρους το 4g της Vodafone τερματίζει κάπου στα 45-50mbps (BAND 3 - 10 Mhz) . Για Vodafone καλά είναι... :p

http://i63.tinypic.com/2ln7p6t.jpg

Άγιος Βλάσιος Πηλίου, 2xCA, bands 3 + 20, 30 MHz bandwidth

Είναι 3+20 ή 20+3? Το downlink πολύ καλό αλλά το uplink με προβληματίζει. Δε ξέρω αν είναι για λόγους ισχύος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είναι 3+20 ή 20+3? Το downlink πολύ καλό αλλά το uplink με προβληματίζει. Δε ξέρω αν είναι για λόγους ισχύος.

Είναι 3 + 20, Μιχαλη

Εμένα πάντως με B3 στον Αποκόρωνα Χανίων και σε τουριστική περιοχή με αυξημένη κίνηση και σε εσωτερικό χώρο πιάνει αυτό:

[https://drive.google.com/file/d/1xchETxpoTkz9WZicafcdh3bdjpOisWXQ/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/15Iy_Z12UwwwOg-cYccS8vPXpIDaRGo8n/view?usp=drivesdk

Σε εξωτερικούς χώρους έχω πιάσει και 100άρες στο download...

Edited by Dimos_Vav

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Πορταριά Πηλίου, σε σημείο με πολύ χαμηλό σήμα

2×CA, bands 3 + 20, 30 MHz bandwidth

http://i66.tinypic.com/2eofbiv.jpg

Γιατί χαμηλό σήμα στην Πορταριά; Δίπλα είναι ο σταθμός:/

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι σε όλη την Πορταρια. Κατά τόπους.

Πορταρια και οι 3 γυρνούν σε EDGE πολύ συχνά,ανάλογα το σημείο. Η VF και η Wind λιγότερο συχνά,αλλά γυρνούν κι αυτές.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις