Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είναι θέμα φιλοτιμιας, είναι και θέμα πρόσβασης, αν έχει 1μ χιόνι πως θα ανέβουν πάνω στο βουνό ?

Από το πρωί της Δευτέρας 09/01/17 εκτός δικτύου Vodafone στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού της Λέσβου. Απαράδεκτη η όλη κατάσταση. Άντε να δούμε ποτέ θα φιλοτιμηθούν να το φτιάξουν.

Κοίτα να δεις, αν υπήρξε κάποια διακοπή ρεύματος πάνω από τις ώρες που λειτουργούν οι γεννήτριες και σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη ήλιου (αν έχουν οι σταθμοί φωτοβολταϊκά) και με την ύπαρξη μεγάλου όγκου χιονιού, πώς περιμένεις να λειτουργήσουν οι σταθμοί; με αέρα; Αν έχεις συμβόλαιο θα αποζημιωθείς τα νόμιμα που αναγράφονται στους όρους ούτως ή άλλως

Καλημέρα και από μένα. Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί και από άλλους αλλά υπάρχουν προβλήματα (στα σπίτια, τα οποία εγώ κινούμαι δε μπορείς να βγάλεις κλήση μέσα στο σπίτι, οι κλήσεις έρχονται σε μην., κτλ.) από τη vodafone στη περιοχή του Αγρινίου. Δε γίνεται χειμώνα καιρό να βγαίνεις έξω να πάρεις τηλέφωνο. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό γι' αυτό και τα περισσότερα τηλέφωνα μας τα πήρε ο πράσινος ανταγωνισμός! Επίσης το 3g μέχρι πρόσφατα ήταν ανύπαρκτο στα περισσότερα μαγαζιά της πόλης - ούτε για να συνδεθείς σε chat application. Καλό το οτι δίνει πολλά πακέτα (χρόνο, ίντερνετ, κτλ.) αλλά θα πρέπει να μπορεί κάποιος και να τα καταναλώσει.

Να προσθέσω κι εγώ, ότι αν κάποιος πάει στρατό στον Αυλώνα Αττικής, αν καταφέρει να περάσει μέσα το smartphone, να μην έχει Vodafone, γιατί δεν αξίζει το ρίσκο... :lol: :lol:

Το 4G σχεδόν ανύπαρκτο, πιάνει οριακά για μερικά δευτερόλεπτα και το χάνει. Το 3G έχει μόνο 2 σκάλες σήμα και λειτουργεί όποτε γουστάρει, με χαμηλές ταχύτητες (<1 Mbps). Πολλές φορές είχα 3G και δεν είχα ίντερνετ (δεν έμπαινε). Μιλάμε για το μεγαλύτερο στρατόπεδο της χώρας...

Επίσης, στον Προαστιακό από την Αθήνα έως τον Άγιο Θωμά (στρατόπεδο Αυλώνα), στο 90% της διαδρομής είχα μόνο EDGE...

Να προσθέσω κι εγώ, ότι αν κάποιος πάει στρατό στον Αυλώνα Αττικής, αν καταφέρει να περάσει μέσα το smartphone, να μην έχει Vodafone, γιατί δεν αξίζει το ρίσκο... :lol: :lol:

Το 4G σχεδόν ανύπαρκτο, πιάνει οριακά για μερικά δευτερόλεπτα και το χάνει. Το 3G έχει μόνο 2 σκάλες σήμα και λειτουργεί όποτε γουστάρει, με χαμηλές ταχύτητες (<1 Mbps). Πολλές φορές είχα 3G και δεν είχα ίντερνετ (δεν έμπαινε). Μιλάμε για το μεγαλύτερο στρατόπεδο της χώρας...

Επίσης, στον Προαστιακό από την Αθήνα έως τον Άγιο Θωμά (στρατόπεδο Αυλώνα), στο 90% της διαδρομής είχα μόνο EDGE...

Πολύ περίεργο. Το '13 που ήμουν εκεί, ήταν η ΜΟΝΗ που έπιανε UMTS μέχρι και στα υπόγεια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η Cosmote χαροπάλευε ακόμη και μέσα στους θαλάμους και ότι έβαζα tethering για να έχουν κάποιοι 3G. Είχα ξοδέψει γύρω στα 40 GB σε 3.5 βδομάδες:p (μη ρωτήσεις πόσο ήρθε ο λογαριασμός, πάντως ήταν 3ψήφιο το νούμερο:p). Να συμπληρώσω πως είχε HSPA+ με ταχύτητες άνω των 10 Mbps (εξαιρετικές δηλαδή).

Ίσως να είχε πρόβλημα ο σταθμός που καλύπτει όταν το επισκέφτηκες.

Πολύ περίεργο. Το '13 που ήμουν εκεί, ήταν η ΜΟΝΗ που έπιανε UMTS μέχρι και στα υπόγεια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η Cosmote χαροπάλευε ακόμη και μέσα στους θαλάμους και ότι έβαζα tethering για να έχουν κάποιοι 3G. Είχα ξοδέψει γύρω στα 40 GB σε 3.5 βδομάδες:p (μη ρωτήσεις πόσο ήρθε ο λογαριασμός, πάντως ήταν 3ψήφιο το νούμερο:p). Να συμπληρώσω πως είχε HSPA+ με ταχύτητες άνω των 10 Mbps (εξαιρετικές δηλαδή).

Εγώ για 1 μέρα πήγα και τη 2η πήρα αναβολή. :lol: Μόνο στις 4-5 το πρωί που ήμουν θαλαμοφύλακας, κατάφερα να πιάσω αξιόλογο 3G, με 5 Mbps. Τις υπόλοιπες ώρες, είτε σερνόταν είτε δεν έμπαινε καν στο ίντερνετ. Μέχρι και το Messenger έψαχνε πολλές φορές για δίκτυο, που δουλεύει τέλεια ακόμα και με EDGE...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μία φωτογραφία που ξέχασα να βάλω την Τρίτη. Δείτε το σήμα της Vodafone, στο ΑΒ Αμπελοκήπων, κοντά στο Γηροκομείο Αθηνών. :whistle: Σε άλλα σημεία είχε σήμα, σε άλλα όχι.

https://s30.postimg.org/4rma8k55t/Screenshot_2017_01_10_19_46_55.jpg' alt='Screenshot_2017_01_10_19_46_55.jpg'>

Edited by MitsosDaBest13

Την καλύτερη δουλειά έκανες με την αναβολή:p:D

Στα του θέματος, λογικά έχει θέμα ο σταθμός που καλύπτει. Διότι είχε το καλύτερο σήμα σε σχέση με τις άλλες 2. Για 3G μιλώντας. Για 4G δεν ξέρω γιατί τότε (αρχές '13) είχαν LTE μόνο σε κεντρικά σημεία Αθήνα και Θεσσαλονίκη:p

Ίσως τώρα με την κακοκαιρία να τα τίναξε καμιά γεννήτρια ή να ψόφησε κανένα μικροκυματικό:p

Εγώ για 1 μέρα πήγα και τη 2η πήρα αναβολή. :lol: Μόνο στις 4-5 το πρωί που ήμουν θαλαμοφύλακας, κατάφερα να πιάσω αξιόλογο 3G, με 5 Mbps. Τις υπόλοιπες ώρες, είτε σερνόταν είτε δεν έμπαινε καν στο ίντερνετ. Μέχρι και το Messenger έψαχνε πολλές φορές για δίκτυο, που δουλεύει τέλεια ακόμα και με EDGE...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μία φωτογραφία που ξέχασα να βάλω την Τρίτη. Δείτε το σήμα της Vodafone, στο ΑΒ Αμπελοκήπων, κοντά στο μετρό Πανόρμου. :whistle: Σε άλλα σημεία είχε σήμα, σε άλλα όχι.

https://s30.postimg.org/4rma8k55t/Screenshot_2017_01_10_19_46_55.jpg' alt='Screenshot_2017_01_10_19_46_55.jpg'>

Γι αυτο αντιπαθω την Vodafone.Το οτι σε εσωτερικους χωρους,πολλες φορες πεφτει με την 1η ενω η Wind αλλα και η κοσμοτε κρατανε σημα.Ο πατερας μου με Vodafone και Wind στο ασανσερ βλεπει την ιδια εικονα ακριβως. Τωρα το τελευταιο διαστημα αρχισε τα δικα του,παλι καλα που εχω σημα μεσα γιατι με βλεπω να με κλεινει καμια μερα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Μέχρι το τέλος του χρονου θα έχει καλύψει όλη την Ελλάδα. Δεν την παιρνει να μην το έχει κανει. Αυτη τη στιγμη οι τεχνικοί καλύπτουν αλλες περιοχές όπως τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Ακόμα δεν έχει φτασει στην περιοχή σου.

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γι αυτο αντιπαθω την Vodafone.Το οτι σε εσωτερικους χωρους,πολλες φορες πεφτει με την 1η ενω η Wind αλλα και η κοσμοτε κρατανε σημα.Ο πατερας μου με Vodafone και Wind στο ασανσερ βλεπει την ιδια εικονα ακριβως. Τωρα το τελευταιο διαστημα αρχισε τα δικα του,παλι καλα που εχω σημα μεσα γιατι με βλεπω να με κλεινει καμια μερα.

Στο δικο μου ασανσέρ που έχει απεναντι κεραία vodafone συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν δεν εχεις vodafone με το που μπεις στην είσοδο της πολυκατοικίας χάνεις το σήμα. Για αυτό δεν συμοαθω τις αλλες.

Ναι, κι εγώ τις αντιαπθώ όλες, γιατί στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ που μπαίνω στο -2 δεν πιάνει καμία.

Το έχουμε πει αρκετές φορές, ας μιλάμε λίγο πιο σοβαρά. Η κάλυψη σε ασανσέρ δεν είναι κριτήριο.

Μέχρι το τέλος του χρονου θα έχει καλύψει όλη την Ελλάδα. Δεν την παιρνει να μην το έχει κανει. Αυτη τη στιγμη οι τεχνικοί καλύπτουν αλλες περιοχές όπως τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Ακόμα δεν έχει φτασει στην περιοχή σου.

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στο δικο μου ασανσέρ που έχει απεναντι κεραία vodafone συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν δεν εχεις vodafone με το που μπεις στην είσοδο της πολυκατοικίας χάνεις το σήμα. Για αυτό δεν συμοαθω τις αλλες.

Εγω εχω κεραια κοσμοτε,2 στενα παρακατω.Μονο με vodafone δεν εχω σημα.Με τις αλλες εχω κανονικα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Επιβεβαιώνω. Απλά και η Wind είχε πολύ καλό δίκτυο στην περιοχή. Η Vodafone ήταν σούπερ. Λογικά βλάβη.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι, κι εγώ τις αντιαπθώ όλες, γιατί στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ που μπαίνω στο -2 δεν πιάνει καμία.

Το έχουμε πει αρκετές φορές, ας μιλάμε λίγο πιο σοβαρά. Η κάλυψη σε ασανσέρ δεν είναι κριτήριο.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, τα προβλήματα με το σήμα της Vodafone που αναφέρω εγώ, δεν είναι από ασανσέρ... Είναι η μόνη εταιρία που έχω δει τόσα προβλήματα με την εσωτερική κάλυψη.

Εδώ και σχεδόν 4 χρόνια ψωνίζω από το ΑΒ κοντά στο Γηροκομείο και θυμάμαι ότι η Vodafone από τότε είχε προβλήματα με το σήμα και οι άλλες 2 όχι... :rolleyes:

Γειά χαρά, από χτες 20/1 στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμο είτε Edge ειτε 4G....το Η δεν υπάρχει καθόλου, και μιλάμε για κέντρο Καλαμαριάς,σε σημείο που να σκέφτομαι ότι κάτι έχει πάθει η συσκευή.... και συνεχίζει και σήμερα 21/1.

εχει κάνεις άλλος παρατηρήσει το ίδιο?

Το 4G γενικά το κλείνω για να μην καταναλώνει μπαταρία αλλά και το Edge δεν παλεύεται....

και στο στρατοπεδο της Τριπολης ειχαμε προβλημα με τα δικτυα κινητης και δεν ειχαμε σημα επεφτε μεσα στους θαλαμους και στους 3 παροχους . και δεν ειναι μονο αυτο . Σε ενα φιλο μου που ειχε wind εχασε το σημα της και δεν το ξανα βρηκε με την συσκευη Nokia 130 Dual του εδωσα την δικη μου πιο παλια συσκευη και ειχε κανονικα σημα ,. Για αυτο οταν εισαι φανταρος να εχεις 2 συσκευες παντα μαζι σου , αμα δεν εχες μπαταρια να βαζεις την αλλη, δεν επιτρεπουνε παντα powerbank και αμα τυχει και παθει κατι η συσκευη σου να εχεις καβαντζα , εγω ετσι ειχα κανει!.

Οποτε δεν ειναι καθαρα θεμα περιοχης αλλα και συσκευης και περα απο αυτο πιστευω οτι το προβλημα ειναι οτι ειναι πανω απο 1000 ατομα και δεν υπαρχει χωρητικοτητα στο καθε δικτυο για να εξυπηρετήσει για αυτο , δεν νομιζω οτι φταει ο καθε παροχος ! δεν μπορει να ειναι σημα και να μην μπαινει οπως λες οποτε ειναι θεμα χωρητικοτητας! , και κανονικα επειδη απαγορευονται τα κινητα με καμερα επρεπε να ειχε συμφορηση το δικτυο 2g και το 3g να μην ειχε θεμα αφου οι περισσοτεροι κινητα 2g θα εχουνε !

Edited by JOHNMEGARYTHMOS
διορθωση

Γειά χαρά, από χτες 20/1 στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμο είτε Edge ειτε 4G....το Η δεν υπάρχει καθόλου, και μιλάμε για κέντρο Καλαμαριάς,σε σημείο που να σκέφτομαι ότι κάτι έχει πάθει η συσκευή.... και συνεχίζει και σήμερα 21/1.

εχει κάνεις άλλος παρατηρήσει το ίδιο?

Το 4G γενικά το κλείνω για να μην καταναλώνει μπαταρία αλλά και το Edge δεν παλεύεται....

Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας! Το είχα αναφέρει και εγώ κάποια posts πριν, δεν είναι μόνο κέντρο Καλαμαριάς αλλά και Νέα Κρήνη και στην Αρετσού, δηλαδή στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Καλαμαριάς και πριν τις 20/1, εδώ και κάποιους μήνες το είχα παρατηρήσει. Αδύναμο 4G και μετάβαση σε edge. Μιλάμε για εξωτερικούς χώρους..όχι διαμερίσματα..όχι ασανσερ .

Edited by Tasos30

.....ευτυχώς που διαβάζω τα σχόλιά σας εδώ και με βγάλατε από το έξοδο αγοράς καινούριας συσκευής, γιατί νόμιζα ότι το κινητό μου είχε πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει το "σήμα" της vodafone σε όλη την Αττική. Για να "πιάσω" 4g, κάνω τάμα

Πάντως συνεχίζει το θέμα με το ανύπαρκτο 3G στην VDF.

Και φυσικά μιλάω για εξωτερικούς χώρους.

Νομίζω ότι αύριο θα τους καλέσω κιόλας.

Σε χειροκίνητη αναζήτηση βλέπω μόνο 2G και 4G...

Πάντως συνεχίζει το θέμα με το ανύπαρκτο 3G στην VDF.

Και φυσικά μιλάω για εξωτερικούς χώρους.

Νομίζω ότι αύριο θα τους καλέσω κιόλας.

Σε χειροκίνητη αναζήτηση βλέπω μόνο 2G και 4G...

Και Μελίσσια Αττικής δεν .....4G δεν υποστηρίζει το κινητο μου.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Εγώ παιδιά έχω CU νούμερο και κινητό Vernee Apollo Lite!Το μόνιμό μου πρόβλημα είναι ότι ενώ έσχω σήμα 4G μονίμως μετά από λίγο που σερφάρω, αλλάζει σε 3g!!!Στην ουσία κάνει πολλές εναλλαγές!!!Τι παίζει;;;;

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Εγώ παιδιά έχω CU νούμερο και κινητό Vernee Apollo Lite!Το μόνιμό μου πρόβλημα είναι ότι ενώ έσχω σήμα 4G μονίμως μετά από λίγο που σερφάρω, αλλάζει σε 3g!!!Στην ουσία κάνει πολλές εναλλαγές!!!Τι παίζει;;;;

Έλα να γίνουμε περισσότεροι! Εγώ από χρόνια το αναφέρω αυτό το πρόβλημα, που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με τη Vodafone και μερικοί νομίζουν ότι είμαι ψεύτης ή πως όλες οι συσκευές μου είναι για τα μπάζα... :rolleyes: :rolleyes:

Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε, είτε είναι Mediatek, είτε Snapdragon, είτε iPhone... Από 4G σε 3G, μετά ξανά 4G, μετά EDGE, μετά 3G, μετά ξανά EDGE, μετά ξανά 4G και αυτό γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά σερφαρίσματος... :sick:

Έλα να γίνουμε περισσότεροι! Εγώ από χρόνια το αναφέρω αυτό το πρόβλημα, που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με τη Vodafone και μερικοί νομίζουν ότι είμαι ψεύτης ή πως όλες οι συσκευές μου είναι για τα μπάζα... :rolleyes: :rolleyes:

Όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε, είτε είναι Mediatek, είτε Snapdragon, είτε iPhone... Από 4G σε 3G, μετά ξανά 4G, μετά EDGE, μετά 3G, μετά ξανά EDGE, μετά ξανά 4G και αυτό γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά σερφαρίσματος... :sick:

Εεεμ συγνώμη αλλα αυτο δεν ειναι πρόβλημα, ειναι η πολιτική της εταιρίας στην εκπομπή σήματος, δηλαδή με το που πέσει το σήμα κάτω απο τη μέση, μεταπηδά σε άλλη μπάντα, πράγμα που διαφωνω κάθετα και ειναι ο λόγος που έφυγα το 2012. Δηλαδή με σήμα 3G με το που έπιανε 2/5 σήμα, με έριχνε σε edge. Η Cosmote αν δε πεθάνει το 4G ή το 3G σήμα, δεν αλλάζει προς τα κάτω

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by dgeorge4

Εεεμ συγνώμη αλλα αυτο δεν ειναι πρόβλημα, ειναι η πολιτική της εταιρίας στην εκπομπή σήματος, δηλαδή με το που πέσει το σήμα κάτω απο τη μέση, μεταπηδά σε άλλη μπάντα, πράγμα που διαφωνω κάθετα και ειναι ο λόγος που έφυγα το 2012. Η Cosmote αν δε πεθάνει το 4G ή το 3G σήμα, δεν αλλάζει προς τα κάτω

Μα ακόμα και με φουλ 4G σήμα γίνεται αυτό! Στην περιοχή μου (Αθήνα) η Vodafone έχει φουλ σήμα 4G από όλες τις μπάντες (800/1800/2600), με πολύ μέτριες ταχύτητες ακόμα και στις 5 το πρωί και το κινητό με πάει σε 3G για πολύυυ ώρα! Στη Vodafone δεν παίζει μεγάλο ρόλο το σήμα. Απλά το δίκτυο κάνει τα "δικά" του...

Με 4G δε την έχω δουλέψει, απλά θυμάμαι που σέρφαρα με 3G και με έριχνε σε edge για πλάκα και μετά πήγαινα και έβαζα only 3G στο δίκτυο μπας και ελεήσει..

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις