Jump to content

Nokia N9-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παρατηρώ ότι η μπαταρία τελειώνει σχετικά γρήγορα αυτήν την στιγμή είναι 52% και μου βγάζει ότι έχω 2 ώρες και 25 λεπτά σε χρόνο ομιλίας...φυσικά ένας λόγος θα είναι ότι είναι στο dual mode αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω μόνο σε gsm δηλαδή δεν έχει τα βελάκια παραδίπλα για αλλαγή και το 2g3g δεν το βλέπω να λειτουργεί.....έχετε τίποτα άλλο να προτείνετε?

παρατηρώ ότι η μπαταρία τελειώνει σχετικά γρήγορα αυτήν την στιγμή είναι 52% και μου βγάζει ότι έχω 2 ώρες και 25 λεπτά σε χρόνο ομιλίας...φυσικά ένας λόγος θα είναι ότι είναι στο dual mode αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω μόνο σε gsm δηλαδή δεν έχει τα βελάκια παραδίπλα για αλλαγή και το 2g3g δεν το βλέπω να λειτουργεί.....έχετε τίποτα άλλο να προτείνετε?

Υπαρχει app στο store που σου δινει τη δυνατοτητα fast switch σε gsm-3g δεν θυμαμαι το ονομα της αλλα με μια γρηγορη αναζητηση σιγουρα θα τη βρεις :happy:

Για ρίξε μια ματιά εδώ :rolleyes:

αυτό είναι το θέμα ότι και η εφαρμογή δεν λειτουργεί πατάω είτε μέσα από τα settings-app-2g3g αλλά και το εικονίδιο στην κεντρική οθόνη αλλά τίποτα.....μήπως φταίει που είναι branded το κινητό....πριν κάνω update σε pr 1.3 μια φορά μου είχε βγάλει την επιλογή αν θέλω gsm και τα λοιπά αλλά μετά το υpdate δίπλα από το dual mode δεν έχει βελάκια για αλλαγή

@harislg έκανες τελικά flashing που λέγαμε στα προηγούμενα ποστ;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

error failed to flash images αυτό που βγάζει συνέχεια

flasher -f -F main.bin --erase-user έκανα αυτό και τώρα δεν ανοίγει το κινητό πατάω το power button βλέπω το nokia logo και μετά κλείνει....αυτά τώρα θα προσπαθήσω να περάσω ξανά το αρχικό fw μπας και στρώσει αλλιώς ......

Edited by harislg

Δε ξέρω αν έχει τύχει και σε σας, αλλά σήμερα το πρωί το τηλέφωνο άνοιξε μετά από πολλές προσπάθειες και μετά από πολύ ώρα που κράταγα πατημένο το κουμπί, ενώ ήταν συνδεδεμένο σε Η/Υ μέσω USB.

Σημειωτέον, το κλείνω σχεδόν κάθε βράδυ και βάζω ξυπνητήρι. Σήμερα, λοιπόν μόλις έκανε το πρώτο ήχο απ'το ξυπνητήρι, σταματάει και ξανακλείνει αμέσως μόνο του. Ήταν σχεδόν φουλ φορτισμένο από τ'απόγευμα.

Μετά από 1 ώρα σχεδόν που προσπάθησα να τ'ανοίξω είχα τα παραπάνω συμπεριφορά.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά?

Ούτε μήνας δεν είναι που το πήρα, έχει ακόμα εγγύηση, βέβαια.

make love not work

Καλημερα παιδια.

Βρηκα ενα n9 στα 200€ και θελω να το χτυπησω αμεσα.

Αυτο που θελω ειναι αν μπορει καποιος να μου πει τι να κοιταξω μολις ερθει η συσκευη.

Πως να δω για που ειναι, τι γινεται με την εγγυηση, πιθανα προβληματα και γενικα οτι πιστευετε πως πρεπει να κοιταξω για να μην εχω θεματα.

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

edit:

Πω Πω νεκρα..!

Φοβια με επιασε απο τωρα..!! :lol::lol:

Edited by nikos523

Καλημερα παιδια.

Βρηκα ενα n9 στα 200€ και θελω να το χτυπησω αμεσα.

Αυτο που θελω ειναι αν μπορει καποιος να μου πει τι να κοιταξω μολις ερθει η συσκευη.

Πως να δω για που ειναι, τι γινεται με την εγγυηση, πιθανα προβληματα και γενικα οτι πιστευετε πως πρεπει να κοιταξω για να μην εχω θεματα.

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

edit:

Πω Πω νεκρα..!

Φοβια με επιασε απο τωρα..!! :lol::lol:

Δηλαδή επειδή δεν σε απαντήσαμε μέσα σε μια ώρα σε έπιασε "φοβία";

Λοιπόν, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γενικά για το τι θα προσέξεις σε μεταχειρισμένο κινητό αλλά να δώσεις βάση στα πάντα. Ηχεία και ακουστικό, σύνδεση Blutetooth wi-fi (αν και το σήμα στο wi-fi να ξέρεις δεν είναι ισχυρό) τα κουμπιά του αν λειτουργούν και αν έχει σημάδια στην οθόνη κ.α.

Θεωρώ ότι θα κάνεις reset την συσκευή για να την διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ οπότε αν σου βγάλει κάποιο σήμα εταιρίας πάει να πει πως είναι C.V (Country Variant). Στο καπάκι της micro-SIM έχει το Product number και σε συνδυασμό με το NaviFirm+ μπορείς να βρεις για ποια αγορά προοριζόταν η συσκευή και μέχρι ποιο FW παίρνει. Επίσης, συνήθως το γράφει στο κουτί οπότε αν το έχεις μπορείς να πάρεις από εκεί τις πληροφορίες.

Τα περισσότερα από αυτά δεν θα σε ανησυχήσουν γιατί πέρα από το ενδεχόμενο C.V (Country Variant) όλα τα υπόλοιπα Ν9 μπορούν να πάρουν το generic πακέτο.

Δοκίμασε το με το καλό να δεις ότι το hardware είναι σε καλή κατάσταση και για το software εδώ ήμαστε πάλι.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Δε ξέρω αν έχει τύχει και σε σας, αλλά σήμερα το πρωί το τηλέφωνο άνοιξε μετά από πολλές προσπάθειες και μετά από πολύ ώρα που κράταγα πατημένο το κουμπί, ενώ ήταν συνδεδεμένο σε Η/Υ μέσω USB.

Σημειωτέον, το κλείνω σχεδόν κάθε βράδυ και βάζω ξυπνητήρι. Σήμερα, λοιπόν μόλις έκανε το πρώτο ήχο απ'το ξυπνητήρι, σταματάει και ξανακλείνει αμέσως μόνο του. Ήταν σχεδόν φουλ φορτισμένο από τ'απόγευμα.

Μετά από 1 ώρα σχεδόν που προσπάθησα να τ'ανοίξω είχα τα παραπάνω συμπεριφορά.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά?

Ούτε μήνας δεν είναι που το πήρα, έχει ακόμα εγγύηση, βέβαια.

Αν στο ξανακάνει βγάλτο πρώτα από το usb και μετά προσπάθησε να το ανοίξεις.

@Nikos523

να το παρεις..και να τα προσεξεις ολα.. :P

και μην φοβασαι,εδω ειμαστε! :)

Δηλαδή επειδή δεν σε απαντήσαμε μέσα σε μια ώρα σε έπιασε "φοβία";

Λοιπόν, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γενικά για το τι θα προσέξεις σε μεταχειρισμένο κινητό αλλά να δώσεις βάση στα πάντα. Ηχεία και ακουστικό, σύνδεση Blutetooth wi-fi (αν και το σήμα στο wi-fi να ξέρεις δεν είναι ισχυρό) τα κουμπιά του αν λειτουργούν και αν έχει σημάδια στην οθόνη κ.α.

Θεωρώ ότι θα κάνεις reset την συσκευή για να την διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ οπότε αν σου βγάλει κάποιο σήμα εταιρίας πάει να πει πως είναι C.V (Country Variant). Στο καπάκι της micro-SIM έχει το Product number και σε συνδυασμό με το NaviFirm+ μπορείς να βρεις για ποια αγορά προοριζόταν η συσκευή και μέχρι ποιο FW παίρνει. Επίσης, συνήθως το γράφει στο κουτί οπότε αν το έχεις μπορείς να πάρεις από εκεί τις πληροφορίες.

Τα περισσότερα από αυτά δεν θα σε ανησυχήσουν γιατί πέρα από το ενδεχόμενο C.V (Country Variant) όλα τα υπόλοιπα Ν9 μπορούν να πάρουν το generic πακέτο.

Δοκίμασε το με το καλό να δεις ότι το hardware είναι σε καλή κατάσταση και για το software εδώ ήμαστε πάλι.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Στα thread που γυρναω γινεται χαμος συνηθως γιαυτο "ανησυχησα" :lol::p

Δεν με πειραζει το wifi αν και εχω καλομαθει τελευταια με s3/note2. Φανταζομαι θα ειναι στα επιπεδα galaxy s με gb..

3g καμπανα να εχει και δεν υπαρχει θεμα! :)

Κατα τα αλλα η συσκευη ειναι ελληνικη (ετσι μου ειπε το παιδι και ετσι θα ειναι πιστευω) και πραγματικα αψογη χωρις κανενα σημαδακι γρατσουνια :D

Με τηλεφωνο σε nokia care μπορω να τσεκαρω εγγυηση κλπ ετσι? Γιατι δεν υπαρχει αποδειξη.

@Nikos523

να το παρεις..και να τα προσεξεις ολα.. :P

και μην φοβασαι,εδω ειμαστε! :)

Εννοεται πως θα το παρω! Το ζαχαρωνα μηνες :p

Κατι τραγικο δεν περιμενω, ουτε καμια βολιδα! Αυτο το σχεδιο/ui ομως τραβανε!

Σχεδιαζω ενα παιχνιδι εδω και μηνες και δεν εχω χρονο να ασχοληθω με το n9. Μολις κυκλοφορισει, αρχιζω developing και ports :D

Εννοεται πως θα το παρω! Το ζαχαρωνα μηνες :p

Κατι τραγικο δεν περιμενω, ουτε καμια βολιδα! Αυτο το σχεδιο/ui ομως τραβανε!

Σχεδιαζω ενα παιχνιδι εδω και μηνες και δεν εχω χρονο να ασχοληθω με το n9. Μολις κυκλοφορισει, αρχιζω developing και ports :D

ναι παρε ενα τηλεφωνο σε nokia care να τσεκαρεις!

αντε μεγιες!

εισαι developer?

θελω αν ξερεις.. η αν ξερεις καποιος αλλος να πειραξουμε ενα προγραμμα αμα γινεται(για το n9)

Με αφορμή αυτό που έγραψε ο φίλος για την εγγύηση βρήκα αυτό: http://www.imei.info/nokia-check-warranty-unlock/

Σας φαίνεται νόμιμο-ασφαλές; Να το δοκιμάσω λέτε;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

ναι παρε ενα τηλεφωνο σε nokia care να τσεκαρεις!

αντε μεγιες!

εισαι developer?

θελω αν ξερεις.. η αν ξερεις καποιος αλλος να πειραξουμε ενα προγραμμα αμα γινεται(για το n9)

Ευχαριστω :D

Δεν θεωρω τον εαυτο μου developer, αλλα μπορω να πω οτι γνωριζω πολυ καλα το Linux σε βαθος!

Για android γραφω εφαρμογες οποτε -πιστευω- θα ειναι σχετικα το ιδιο ευκολο και εδω.

Compile kernels και scriptακια οσα θελεις :P

Ρωτησε με οτι θελεις. Αν μπορω θα βοηθησω :)

Άντε καλώς να το πάρεις!

Κι εγώ πρόσφατα τ'απέκτησα και έχω πήξει στο διάβασμα.

Είμαι, τελικά, πολύ νέος!

Ούτε Linux, oύτε τίποτα ξέρω!

Θα το φχαριστηθείς, πάντως.

Άλλη φάση το Ευρωπαϊκό προϊόν.

Διαβάζοντας παραπάνω και γνωρίζοντας για το κακό WiFi του Ν9, τολμώ να ρωτήσω αν έχει και κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα με μένα.

Οταν συνδέομαι στο δίκτυο στο σπίτι μου, για κάποιο λόγο κάποια στιγμή (όχι πάντα) το χάνω και δε μπορώ να ξαναμπώ εκτός κι αν επανεκιννήσω το router ή διαγράψω και ξαναπροσθέσω τη σύνδεση ως νέα.

Τι σας λέει αυτό?

make love not work

Και μένα το χάνει μερικές φορές πχ εκεί που βλέπω Youtube αλλα συνδέεται αυτόματα.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

παιδιά χρυσό το ν9 δεν λέω αλλά έχω σπαστεί πάρα πολύ που είναι branded και σκέφτομαι να το δώσω...αν το ήξερα από την αρχή δεν θα το το είχα πάρει αλλά το μαγαζί δεν μου το είχε αναφέρει.....δοκίμασα να το κάνω undranded αλλά μάταια.....

Το εχω στα χερια μου και κανει την 1η φορτιση!

Μου εβγαλε 13 updates και ενημερωση στην 40.κατι εκδοση (~300κατι mb update)

Θα κανω και ενα reset μετα το update να ειμαι κομπλε!

Τσεκαρα και το pCode και ειναι north europe (φιλανδια?) και το κινητο made in filand εγραφε στο κουτι και στη ζελατινα.

Οντως ηταν καινουργια η συσκευη! :D

Πρωτες εντυπωσεις, αριστες!

edit:

Φανταζομαι δεν πειραζει που το φορτιζω και κανω το update, σωστα?

Δεν ειδα να λεει πουθενα dont charge the device κλπ.

**Το κατεβασε ολο και μετα interrupt.

Αλλη φορα, :p

Edited by nikos523

Φανταζομαι δεν πειραζει που το φορτιζω και κανω το update, σωστα?

Δεν ειδα να λεει πουθενα dont charge the device κλπ.

Κάθε συσκευή όταν την παίρνεις καλό θα ήταν να την αποφορτίζεις πρώτα και μετά να κάνεις 4 - 5 πλήρης φορτήσεις και αποφορτίσεις ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Κάθε συσκευή όταν την παίρνεις καλό θα ήταν να την αποφορτίζεις πρώτα και μετά να κάνεις 4 - 5 πλήρης φορτήσεις και αποφορτίσεις ...

Εννοω πως μερικες συσκευες (htc συνηθως) σου βγαζουν μηνυμα να αποσυνδεσεις τον φορτιστη οταν κανεις το update.

Με την μπαταρια εχω αρκετο καιρο που δεν ασχολουμαι.

1 πληρη φόρτιση-αποφορτιση (μια απο τις πρωτες 3 θα ειναι) και μετα μπριζα οποτε θελω-για οσο θελω. Ποτε χαμηλα επιπεδα και αποφορτισεις (1 το μηνα το πολυ).

Αποτελεσμα?

Κανενα προβλημα σε καμια συκευη. Αντιθετα, συνηθως ειχα την καλυτερη/απο τις καλυτερες αυτονομιες (συγκρινοντας την αυτονομια ατομων που κανουν παρομοια χρηση με μενα).

Κατι αλλο.

Προσπαθησα να κανω sync τις επαφες μου απο το gmail, αλλα μπηκαν 3-4 απο το gtalk και οχι αυτες που εχω στο gmail.

Πως τις περναμε τωρα?!

Κατα τα αλλα ολα μια χαρα. Χρειαζομαι χρονο για να συνηθισω το meego αλλα γουσταρω πολυ!:D

Υπαρχουν καπου μαζεμενες αποριες/faq κλπ για τη συσκευη να τα κοιταξω?

Εννοω πως μερικες συσκευες (htc συνηθως) σου βγαζουν μηνυμα να αποσυνδεσεις τον φορτιστη οταν κανεις το update.

Με την μπαταρια εχω αρκετο καιρο που δεν ασχολουμαι.

1 πληρη φόρτιση-αποφορτιση (μια απο τις πρωτες 3 θα ειναι) και μετα μπριζα οποτε θελω-για οσο θελω. Ποτε χαμηλα επιπεδα και αποφορτισεις (1 το μηνα το πολυ).

Αποτελεσμα?

Κανενα προβλημα σε καμια συκευη. Αντιθετα, συνηθως ειχα την καλυτερη/απο τις καλυτερες αυτονομιες (συγκρινοντας την αυτονομια ατομων που κανουν παρομοια χρηση με μενα).

Κατι αλλο.

Προσπαθησα να κανω sync τις επαφες μου απο το gmail, αλλα μπηκαν 3-4 απο το gtalk και οχι αυτες που εχω στο gmail.

Πως τις περναμε τωρα?!

Κατα τα αλλα ολα μια χαρα. Χρειαζομαι χρονο για να συνηθισω το meego αλλα γουσταρω πολυ!:D

Υπαρχουν καπου μαζεμενες αποριες/faq κλπ για τη συσκευη να τα κοιταξω?

Σχετικά με το θέμα της μπαταρίας, σε βρίσκω απόλυτα σωστό !!!!!!!!! Και εγώ μία από τα ίδια !!!!!!!!!!

Σχετικά με το θέμα των επαφών, άνοιξε τις επαφές από την αρχική σελίδα, πάτα επιλογές κάτω δεξιά και μετά import και θα μπορέσεις ακολουθώντας τον οδηγό να αντιγράψεις τις επαφές μέσω bluetooth από άλλο κινητό ... Το δοκίμασα στο άλλο το δικό μου (Android) και λειτούργησε απροβλημάτιστα ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !