Jump to content

[Επίσημο] HTC Wildfire S


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

 • Administrators

HTC Wildfire S

 

http://techblog.gr/wp-content/uploads/2011/02/HTC-Wildfire-S-1.jpg

 

 • Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
 • Επεξεργαστής: 600MHz
 • Μνήμη RAM: 512MB
 • Οθόνη: 3,2 ίντσες, 480×320 pixels, capacitive, multi-touch
 • Κάμερα: 5 Megapixel, autofocus, LED flash
 • Ενσωματωμένη μνήμη: 512MB
 • Κάρτα μνήμης: micro SD
 • Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB
 • Μπαταρία: 1230 mAh
 • Διαστάσεις: 101.3×59.4×12.4 χλστ.
 • Βάρος: 105 γρ.
 • SAR: 0.899 W/kg ανα 10g (κεφάλι) , 1.21 W/kg ανα 10g (σώμα)

 

FAQ - Tips & Tricks by Villis

Παρακάτω θα ακολουθήσουν κάποιες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα στο κινητό, με απλά λόγια, για να ενημερωθούνε όχι μόνο οι “γνώστες” αλλά και όλοι οι υπόλοιποι. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, ότι τα περισσότερα πράγματα που αναφέρονται εδώ πέρα, έχουν αναφερθεί αλλού-ακόμα και στο manual κι εγώ απλά κάθισα να τα συγκεντρώσω (ή και μεταφράσω) όσο πιο απλά μπορώ. Κάποια βέβαια έγιναν και αυτούσια copy-paste από αλλού :p

Τα εύσημα πάνε λοιπόν σε πολλά παιδιά από το myphone.gr, από post των οποίων ενημερώθηκα-πληροφορήθηκα για κάποια πράγματα, ενώ επίσης κάποια πράγματα τα αντέγραψα αυτούσια από post-οδηγούς άλλων χρηστών εδώ μέσα, στον panosha από το navimania.gr για τους πολύ καλούς οδηγούς του για το htc desire και σε όλα τα παιδιά από το xda-developers αλλά και από διάφορα άλλα site, τα οποία είναι μάλλον πάρα πολλά να αναφέρω (και ούτε τα θυμάμαι κιόλας όλα). Να τονίσω επίσης ότι αν κάτι πάει στραβά κάνοντας τα παρακάτω, ΔΕ φέρω καμία ευθύνη-do it at your own risk!

 

EΠΙΣΗΣ: Ο "συνάδελφος" kollatos έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει γράψει/μαζέψει αναλυτικούς οδηγούς που ισχύουν γενικά για κινητά htc με android εδώ. Θα παρακαλούσα να διαβαστούν απ'όλους σας καθώς θα λύσουν πολλές απορίες μας/σας! Eπιπλέον και ο “συνάδελφος"saliez έχει συγκεντρώσει κάποιους όρους του android, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνά εδώ και θα ήταν καλό να διαβαστούν όχι μόνο από αρχάριους αλλά και από προχωρημένους χρήστες!

 

Σημείωση: Θα ήταν καλό αν πρίν ρωτήσουμε κάτι που έχει απαντηθεί εδώ, κάναμε μια αναζήτηση! Έτσι θα αποφευχθούν επαναλήψεις των ίδιων ερωτήσεων και το θέμα θα είναι μικρότερο και φιλικότερο προς αναζήτηση πληροφοριών. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να γράψει/μεταφράσει κάποιον οδηγό που δεν περιλαμβάνεται εδώ, μπορεί να το κάνει και να στείλει πμ σ'εμένα (Villis[/member]) ή σε κάποιον άλλον από τους διαχειριστές, ώστε να προστεθεί ο οδηγός του εδώ αλλά και στο θέμα με τους οδηγούς (εδώ). Τέλος να πούμε ότι η καλύτερη λύση για εύρεση πληροφοριών είναι σχεδόν πάντα το manual, την αγγλική έκδοση του οποίου μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: HTC Wildfire S User’s Guide

 

Πάμε λοιπόν στις ερωτήσεις:

 

Ερ. Τι γνώμη έχετε για την οθόνη σε σχέση με το πρώτο Wildfire;

Απ. Το κινητό έχει σαφώς καλύτερη οθόνη από το πρώτο wildfire! Υποστηρίζει όπως και προηγουμένως multitouch και η ανάλυση της ανέρχεται πλέον σε 480x320 pixels, ενώ οι διαστάσεις της παραμένουν στις 3,2”, οπότε η απεικόνιση είναι καλύτερη. Σαφώς και δεν ανταγωνίζεται οθόνες ακριβότερων κινητών (και μεγαλύτερης συνεπώς ανάλυσης), αλλά για την τιμή του κινητού αποτελεί μια τίμια πρόταση!

 

Ερ. Λέγανε για την ανάλυση της οθόνης του πρώτου wildfire ότι θα έχω πρόβλημα με κάποιες εφαρμογές. Ισχύει μήπως και γι'αυτό το κινητό;

Απ. Στο πρώτο ίσχυε. Οι εφαρμογές που δε θα παίζουν στο wildfire S λόγω ανάλυσης οθόνης θα είναι ελάχιστες, μιας και αρχικά όλες οι εφαρμογές δημιουργούνταν για αυτήν ακριβώς την ανάλυση. Επιπλέον, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο wildfire έγκειται στην ύπαρξη ξεχωριστού dedicated τσιπ γραφικών, οπότε και η απόδοση του κινητού στα παιχνίδια θα είναι ολοφάνερα ανώτερη από τον προκάτοχό του!

 

Ερ. Πείτε μου μερικές καλές εφαρμογές για να βάλω στο κινητό μου.

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Ελληνικές εφαρμογές υπάρχουν για το κινητό μου;

Απ. Ναι! Και το καλό είναι ότι σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός τους. Ψάχνοντας στο market θα βρείτε αρκετές, αλλά υπάρχουν επίσης συμφορουμίτες μας, οι οποίοι ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών. Τις εφαρμογές τους μπορείτε να τις βρείτε στο market αλλά για να δείτε ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές καθώς και για bug reporting, απλά κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να εισάγω τις επαφές μου από την κάρτα sim

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να μεταφέρω τις επαφές μου από το προηγούμενο τηλέφωνό;

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να μετατρέψω τις επαφές μου από "επαφές τηλεφώνου" σε "επαφές google";

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να σβήσω όλες μαζί τις επαφές από τη sim μου;

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να ταξινομήσω τα μηνύματά μου με τον παλιό κλασσικό τρόπο και όχι ανά άτομο;

Απ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή go sms pro-η οποία εκτός των άλλων παρέχει και τη δυνατότητα 160 ελληνικών κεφαλαίων χαρακτήρων ανα sms!

 

Ερ. To κινητό μου θα πάρει αναβάθμιση σε άλλη έκδοση android (πχ ice cream sandwich-2.4);

Απ. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από την htc. To κινητό έχει ελάχιστο χρόνο στην αγορά και μιας και φέρει την τελευταία (προς το παρόν) έκδοση του λογισμικού δε θα πρέπει να μας ανησυχεί το τι θα γίνει στο μέλλον. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί καλά καλά η επόμενη έκδοση, οπότε με τον καιρό θα υπάρξει και η αντίστοιχη ενημέρωση! Ας χαρούμε το κινητό όπως είναι και βλέπουμε για το μέλλον…

 

Ερ. Ποια έκδοση android έχει το κινητό μου;

Απ. Το wildfire S κυκλοφόρησε “φορώντας” την έκδοση λογισμικού 2.3.3 (gingerbread). Για να δείτε την έκδοσή σας μπορείτε να πάτε ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->πληροφορίες λογισμικού και κοιτάξτε την έκδοση λογισμικού.

 

Ερ. Πως μπορώ να δω/διαχειριστώ τα αρχεία που έχει το κινητό μου στην κάρτα μνήμης;

Απ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό:

1ος τρόπος: Εγκαταστήστε έναν file manager από το market. Γνωστοί είναι οι es file explorer, astro file manager, κ.α. Εκτός από τη μεταφορά/διαχείριση αρχείων θα σας χρειαστεί σε πολλά, οπότε αυτή η λύση προτείνεται ανεπιφύλακτα! ;)

2ος τρόπος: Μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας στον υπολογιστή με το καλώδιο usb και να επιλέξετε (από το μενού των ειδοποιήσεων) τη χρήση ως “μονάδα δίσκου”.

3ος τρόπος: Μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης και να τη χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή μέσω card reader.

 

Ερ. Πόσο να φορτίσω την μπαταρία μου; Υπάρχει κανένα tip για καλύτερη αυτονομία;

Απ. Ελέγχουμε από ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->μπαταρία->χρήση μπαταρίας, το που ξοδεύτηκε η μπαταρία μας.

Για την καλύτερη απόδοση της μπαταρίας, το καλύτερο που βρήκα ήταν το post του φίλου panosha στο navimania.gr, και από το να κάνω ένα copy paste, αποφάσισα απλά να σας δώσω το link, ώστε να τα δείτε και μόνοι σας. Δεν έχω βρεί πιο αναλυτικό οδηγό και πιο απλογραμμένο, οπότε απλά κοιτάξτε εδώ.

Το καλύτερο για την μπαταρία, λέγεται ότι είναι να τη φορτίζετε μέχρι να φορτίσει πλήρως και όχι παραπάνω. Δεν ωφελεί σε κάτι να την έχετε για ώρες, καθώς το κύκλωμα ανοίγει και δεν περνάει άλλο ρεύμα στην μπαταρία. Επίσης δεν είναι καλό να την αφήνετε να πέσει κάτω από 10-20 %!

 

Ερ. Πως μπορώ να δω τον όγκο των δεδομένων που καταναλώνω καθώς και τη διάρκεια των κλήσεών μου;

Απ. Το android δεν έχει ενσωματωμένο κάποιον μετρητή κλήσεων/δεδομένων. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές γι’ αυτό… Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την εφαρμογή droidstats (επίσημη σελίδα εδώ) (την οποία και μετέφρασα στα ελληνικά) και η οποία εκτός από μετρητή δεδομένων έχει και μετρητή κλήσεων και sms (και μπορείς να καθορίσεις και να μετράει τα λεπτά που σου μένουν προς συγκεκριμένους αριθμούς). Γνωστές εφαρμογές είναι επίσης οι 3g watchdog (μόνο για δεδομένα), call meter ng.

 

Ερ. Πώς να μπλοκάρω τη χρήση Internet (data) μέσω κινητής τηλεφωνίας;

Απ. Υπάρχουν 2 τρόποι:

1ος τρόπος: Ρυθμίσεις->Ασύρματο & δίκτυα->Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (απενεργοποίηση).

2ος τρόπος: Χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή από το market (γνωρίζω μόνο την APNdroid που αλλάζει τις ρυθμίσεις του internet μέσω της εκάστοτε εταιρίας και δεν μπορείτε να συνδεθείτε μέσω 3g. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να απεγκαταστήσει την εφαρμογή, να επανα-ενεργοποιήσει πριν το internet μέσω της εφαρμογής, γιατί αλλιώς θα χάσει τις ρυθμίσεις internet της εταιρίας κινητής του.

 

Ερ. Γιατί δεν κλείνουν οι εφαρμογές-καταναλώνουν μπαταρία όταν είναι συνέχεια ανοιχτές-χρειάζομαι task killer;

Απ. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, οι απόψεις διίστανται… Γενικότερα όμως (λέγεται) ότι η χρήση task killers δε συνίσταται. Η φιλοσοφία του λειτουργικού είναι τέτοια, ώστε κάποιες εφαρμογές “ανοίγουν” αυτόματα στο παρασκήνιο ώστε να υπάρχει ένα ίχνος τους στη μνήμη ώστε να επαναφέρονται γρήγορα όταν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν. Αν το λειτουργικό χρειαστεί παραπάνω πόρους (μνήμη) θα κλείσει από μόνο του τις εφαρμογές που θα κρίνει απαραίτητο! Γενικότερα δεν καταναλώνει μπαταρία μια εφαρμογή που είναι στη μνήμη, αλλά μόνο κάποια που χρησιμοποιεί την cpu. Οπότε ηρεμήστε με το ποιες και πόσες εφαρμογές είναι ανοιχτές και χαρείτε το κινητό σας! Ένα πολύ καλό post εδώ στο myphone πάνω σ’ αυτό το θέμα είναι αυτό! Προσωπικά πάντως έχω εγκατεστημένο task killer, μόνο για την περίπτωση που θέλω να κλείσω μια εφαρμογή που έχει κολλήσει…

 

Ερ. Πως γίνεται να εγκαταστήσω τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, ώστε να μη γεμίζει η εσωτερική μνήμη του κινητού;

Απ. Οι εφαρμογές γενικότερα εγκαθίστανται από default στην εσωτερική μνήμη του κινητού. Ωστόσο υπάρχουν 2 επιλογές ώστε να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης.

1ος τρόπος: Κάποιες (όχι όλες) μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης, εάν πάτε ρυθμίσεις->εφαρμογές->διαχείριση εφαρμογών και αφού επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε, να πατήσετε το κουμπί “μεταφορά στην sd”. Το κουμπί αυτό μπορείς σε κάποιες εφαρμογές να μην είναι δυνατό να το πατήσετε (το θέμα είναι ότι ο developer δεν ανανέωσε την εφαρμογή ή δε μερίμνησε ώστε να συμπεριλάβει αυτή τη δυνατότητα στην εφαρμογή του). Έτσι θα μεταφερθεί ένα μέρος των εφαρμογών στην κάρτα μνήμης. Συνεπώς ένα μέρος μένει στην εσωτερική μνήμη του κινητού και καταλαμβάνει χώρο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Widget και εφαρμογές που “τρέχουν” συνεχώς στο παρασκήνιο δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης, καθώς έτσι θα δημιουργήσουν πρόβλημα! Γενικότερα εδώ λέει ποιες εφαρμογές (και γιατί) δεν κάνει να είναι στην κάρτα μνήμης! (να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς όλων των εφαρμογών στην sd (και όχι μόνο αυτών που το υποστηρίζουν), αλλά απαιτούν root).

2ος τρόπος: Η δεύτερη λύση είναι η εγκατάσταση μιας custom rom, η οποία να υποστηρίζει το a2sd ή κάποιο άλλο script που εγκαθιστά όλες τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης. αλλά αυτό προϋποθέτει αφενός να έχετε πρόσβαση root στο κινητό και αφετέρου να έχετε δημιουργήσει ένα ext3 partition στην κάρτα μνήμης. Η εγκατάσταση της custom rom δεν είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να μπει και στην default (rooted όμως) rom το script αυτό. Γενικότερα προς το παρόν και λόγω της μη δυνατότητας απόκτησης δικαιωμάτων root στο κινητό (τουλάχιστον με απλό-ευρέως διαδεδομένο τρόπο) η ύπαρξη custom rom για το wildfire S είναι ανύπαρκτη, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει, από τη στιγμή που το κινητό θα κυκλοφορήσει ευρέως και ασχοληθούν περισσότεροι developers μ’αυτό!

 

Ερ. Τι είναι το radio;

Απ. Το radio είναι το κομμάτι του software που αφορά στον τομέα της σύνδεσης του τηλεφώνου με τον έξω κόσμο, δηλαδή κεραία, wifi κτλ. Η αλλαγή του radio αποτελεί πολύ επικίνδυνη διαδικασία και δε θα πρέπει να γίνεται από άπειρους χρήστες, καθώς σε περίπτωση σφάλματος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο κινητό σας!

 

Ερ. Τι είναι η rom;

Απ. Rom είναι το software του κινητού κάτι σαν να λέμε το λειτουργικό σύστημα, όπως είναι στα computer τα linux, windows, mac κλπ. Οι rom “διακρίνονται” σε official (επίσημες) και unofficial ή custom (ανεπίσημες).

Οι επίσημες είναι αυτές που βγαίνουν από την ίδια την htc, ενώ ανεπίσημες είναι αυτές που βγαίνουν από διάφορους χρήστες, οι οποίες πολλές φορές βελτιώνουν την ταχύτητα, την απόκριση και δυνατότητες του αν και καμιά φορά ενδέχεται να αφαιρούν και κάποιες δυνατότητες ή παρουσιάζουν κάποιες δυσλειτουργίες (πχ μη λειτουργία του ραδιοφώνου). Η επιλογή της rom (επίσημης ή όχι) είναι καθαρά θέμα του καθενός. Για σταθερότητα και σιγουριά προτιμήστε κάποια επίσημη rom (ή κάποια custom που να βασίζεται πάνω σε επίσημη), ενώ αντίθετα αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα ή θέλετε να βελτιώσετε κάποια πράγματα (δεν παρουσιάζουν όλες οι custom roms ελλείψεις) μπορείτε να δοκιμάσετε μια custom.

 

Ερ. Ακούω συνέχεια για root, rooted, δικαιώματα root, δικαιώματα superuser… Τι είναι όλα αυτά;

Απ. Όλα τα παραπάνω είναι άλλες εκφράσεις για το ίδιο πράγμα! Το να έχεις δικαιώματα root user στη συσκευή σου είναι κάτι σα να έχεις δικαιώματα administrator στα windows (ή root user στο linux μιας και το android βασίζεται στο linux). Τα οφέλη είναι αρκετά ΑΛΛΑ υπάρχει κι ένα σημαντικό μειονέκτημα, το ότι χάνεται η εγγύηση του κινητού. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει τρόπος επαναφοράς στην αρχική κατάσταση, αλλά στη μια και μοναδική περίπτωση που το τηλέφωνο δε θα ξεκινάει ή δε θα είναι δυνατή η ανάγνωση της οθόνης πχ λόγω σπασίματός της, τότε η εγγύηση δεν ισχύει! Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι ο root λογαριασμός αποσκοπεί στην ασφάλεια του κινητού, οπότε με το που αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό το λογαριασμό, δημιουργείται ένα κενό ασφαλείας. Κάποια από τα οφέλη του root επιγραμματικά, είναι:

η δυνατότητα εγκατάστασης custom roms, η δυνατότητα backup όλου του κινητού (ουσιαστικά δημιουργία ενός image της μνήμης), το overclocking, η εγκατάσταση όλων των εφαρμογών στην sd, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς της dalvik cache στην sd (εξοικονομείται χώρος στην εσωτερική μνήμη του κινητού). Περισσότερες πληροφορίες για το τι εστί root και τι μπορεί κανείς να κερδίσει με αυτό, υπάρχουν εδώ (στα ελληνικά) κι εδώ (στ' αγγλικά).

 

Ερ. Πως μπορώ να κάνω root το κινητό μου;

Απ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία του να κάνει κάποιος root το κινητό του αν και δεν είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο κινητό κάποιου εάν δε γίνει σωστά οπότε να προχωρήσετε μόνο αν είστε σίγουροι για ότι κάνετε! Mέχρι πρίν λίγο καιρό, ο μόνος τρόπος που υπήρχε για να κάνετε s-off και root ήταν εάν είχατε εσείς ή κάποιος γνωστός σας μια συσκευή που ονομάζεται htc clip. Με τη συσκευή αυτή μπορείτε να root-άρετε το κινητό σας, κάνοντας αρχικά s-off και στη συνέχεια περνώντας μια custom recovery! Ωστόσο μόλις εμφανίστηκε το "επίσημο" ξεκλείδωμα του bootloader από την htc, δόθηκαν οδηγίες από το μέλος dosman[/member], τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, για τη διαδικασία που ακολουθείται για το root. Οι οδηγίες αυτές υπάρχουν εδώ! Επίσης, αν κάνατε την πρόσφατη αναβάθμιση και χάσατε τα δικαιώματα root, το μέλος christ0s_84[/member], τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, μας έδωσε τη λύση dosman[/member]"] εδώ!

 

Ερ. Τι είναι το adb;

Απ. Το adb (android debugging bridge) είναι μέρος του android sdk (software development kit) και χρησιμοποιείται κυρίως από τους developers ώστε να ελέγξουν τις εφαρμογές τους καθώς και να κάνουν debugging. Μέσω του adb μπορείτε να κάνετε (σχεδόν) τα πάντα με το κινητό σας (πχ να βγάζετε screenshot, να σβήνετε αρχεία-stock εφαρμογές (απαιτείται root για τη διαγραφή εφαρμογών από τη μνήμη του κινητού), να κάνετε restart. Το adb γίνεται μέσω του υπολογιστή εννοείται και για κάποιες λειτουργίες του απαιτείται root. Η όλη διαδικασία γίνεται με εντολές που μπορείτε να βρείτε και στα links παρακάτω. Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι adb και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.

 

Ερ. Πως μπορώ να διαλέξω ένα τραγούδι ως ήχο κλήσης;

Απ. Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1ος τρόπος: Πηγαίνετε στην εφαρμογή “μουσική”. Πιέστε το κάτω-αριστερό πλήκτρο (με τις 3 παύλες) για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη και επιλέξτε εκεί το τραγούδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κουδούνισμα. Πατήστε αναπαραγωγή και την ώρα που παίζει το τραγούδι πατήστε το touch πλήκτρο menu και μετά “ορισμός ως κουδούνισμα”. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κουδούνισμα τηλεφώνου, κουδούνισμα επαφής ή και περικοπή τραγουδιού (να κόψετε δηλαδή ένα κομμάτι από ολόκληρο τραγούδι για να το κάνετε ringtone).

2ος τρόπος (γενικότερος): Δημιουργήστε στην κάρτα μνήμης ένα φάκελο με όνομα "media" και μέσα σ' αυτόν ένα φάκελο με όνομα "audio". Μέσα στο φάκελο “audio”, δημιουργήστε άλλους 3 υποφακέλους με ονόματα "alarms", "notifications" και "ringtones". Σε αυτούς τους φακέλους, αναλόγως με το αν θέλετε ήχο ξυπνητηριού, ειδοποιήσεων, ή ήχο κλήσης αντίστοιχα, περνάτε τα .mp3 που θέλετε και μπορείτε στη συνέχεια να τα επιλέξετε ως ήχο κλήσης από τις ρυθμίσεις.

 

Ερ. Πως μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές που δε βρίσκονται στο market και γιατί δε βρίσκονται εκεί;

Απ. Για την εγκατάσταση εφαρμογών από το market, δε χρειάζονται και πολλά. Αναζητάτε την εφαρμογή που θέλετε και στη συνέχεια πατήστε εγκατάσταση. Αυτό ήταν. Υπάρχουν περιπτώσεις ωστόσο, όπου κάποιες εφαρμογές δεν εμφανίζονται στο market. Αυτό μπορεί να γίνει γιατί οι εφαρμογές αυτές δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας για διάφορους λόγους (πχ οι εφαρμογές google maps, google books είναι διαθέσιμες μόνο στην Αμερική) ενώ επίσης και κάποιες εφαρμογές βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο για συγκεκριμένο hardware (πχ nvidia tegra). Οι εφαρμογές αυτές δεν εμφανίζονται στο market και ο μόνος τρόπος να τις εγκαταστήσουμε είναι να τις εντοπίσουμε στο internet (το .apk αρχείο-αρχείο εγκατάστασης android). Αρχικά, πάμε στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε εφαρμογές και στη συνέχεια ενεργοποιούμε το “άγνωστες πηγές”. Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε τις εφαρμογές που κατεβάσατε πρίν, στην κάρτα μνήμης (σε οποιονδήποτε φάκελο επιθυμείτε) μέσω καλωδίου usb (ή και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επιθυμείτε όπως αποστολή σε email ως συνημμένο και άνοιγμα του email από το κινητό-για την αποθήκευση του συνημμένου απαιτούνται επιπλέον εφαρμογές όπως το apkatcher ή το blackmoon attachsave). Από το market, κατεβάστε μετά κάποιον file manager-η ίδια δουλειά γίνεται από όλους τους file managers (πχ es file explorer, astro file manager κ.α. Αφού εγκαταστήσετε τον file manager, ανοίξτε τον και πηγαίνετε στο φάκελο που βάλατε τα αρχεία των εφαρμογών (με την κατάληξη .apk). Πατώντας πάνω στο αρχείο της εφαρμογής που θέλετε και επιλέγοντας “Open App Manager” ξεκινάει η εγκατάσταση και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην οθόνη.

 

Ερ. Πως μπορώ να καταργήσω την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων;

Απ. Δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες στο τηλέφωνο (τουλάχιστον όχι χωρίς root). Για τις εφαρμογές τρίτων, που έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνο, ακολουθείστε την εξής διαδικασία: Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών. Πατήστε MENU και μετά πιέστε Φίλτρο > Λήφθηκαν. Στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών, πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής, πιέστε Κατάργηση εγκατάστασης.

 

Ερ. Το πληκτρολόγιο δεν αποκρίνεται σωστά τα πατήματά μου. Τι μπορώ να κάνω;

Απ. Η βαθμονόμηση του πληκτρολογίου, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του. Η βαθμονόμηση γίνεται ως εξής: ρυθμίσεις-> γλώσσα και πληκτρολόγια-> touch input->εισαγωγή κειμένου->εργαλείο βαθμονόμησης.

 

Ερ. Πως μπορώ να επανεκκινήσω το τηλέφώνό μου (soft reset);

Απ. Αν το τηλέφωνό σας λειτουργεί πιο αργά απ’ ότι συνήθως, αν μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά ή αν το τηλέφωνό σας πάψει να ανταποκρίνεται, επιχειρήστε να το επανεκκινήσετε για να δείτε αν κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας, απλά απενεργοποιήστε και επανα-ενεργοποιήστε το. Αν το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ δεν λειτουργεί, αφαιρέστε την μπαταρία, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, επανατοποθετήστε την μπαταρία και ενεργοποιήστε το τηλέφωνο.

 

Ερ. Πως μπορώ να εκτελέσω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (hard reset);

Απ. Αν δώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον άλλο (και συνεπώς θέλετε να σβήσετε τα δεδομένα σας) ή αν το τηλέφωνό σας έχει επίμονο πρόβλημα που δεν διορθώνεται, μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων (ονομάζεται και hard reset). Αυτή επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που βρισκόταν την πρώτη φορά που το ενεργοποιήσατε. Η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων δε διαγράφει τα δεδομένα και τα αρχεία που βρίσκονται στην κάρτα microSD του τηλεφώνου σας. Σκεφτείτε το καλά όμως πριν κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα διαγράψει μόνιμα όλα τα δεδομένα και τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, καθώς και οιαδήποτε εφαρμογή έχετε λάβει και εγκαταστήσει. Δημιουργήστε οπωσδήποτε αντίγραφο ασφαλείας με τα δεδομένα και τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε πριν εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

 

Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω των ρυθμίσεων

Ο πιο πρακτικός τρόπος επαναφοράς των εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Απόρρητο->Εργοστασ. ρυθμίσεις. Στην οθόνη Εργοστασ. ρυθμίσεις, πιέστε Επαναφορά τηλεφώνου, και μετά πιέστε Διαγραφή όλων.

 

Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων από τα κουμπιά του τηλεφώνου

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του, μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεφώνου. Με το τηλέφωνο απενεργοποιημένο, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ και, στη συνέχεια, πατήστε σύντομα το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη με τις τρεις εικόνες Android και μετά αφήστε το κουμπί ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ. Πατήστε ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για να επιλέξετε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ και μετά πατήστε ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Πατήστε ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για να ξεκινήσει η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

3ος τρόπος: Δεν τον έχω δοκιμάσει και τον μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Πληκτρολογήστε *#*#7780#*#* και θα σας ρωτήσει αν όντως θέλετε να κάνετε hard reset.

 

Ερ. Πως μπορώ να ελέγξω εάν υπάρχει διαθέσιμη ανανέωση του λογισμικού του κινητού μου;

Απ. Το κινητό αν έχει σύνδεση στο internet ενεργή (μέσω wifi ή 3g), κάνει αυτόματα έλεγχο για νέες ενημερώσεις του λογισμικού (της rom). Ανάλογα με τον τύπο ενημέρωσης, η ενημέρωση ενδέχεται να διαγράψει όλα τα προσωπικά δεδομένα και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, καθώς και να απεγκαταστήσει τυχόν εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Δημιουργήστε οπωσδήποτε ένα αντίγραφο ασφαλείας των πληροφοριών και των αρχείων που θέλετε να κρατήσετε.

Αν θέλετε να ελέγξετε χειροκίνητα για την ύπαρξη ή όχι κάποιας αναβάθμισης του λογισμικού, κάντε τα εξής: Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Σχετικά με το τηλέφωνο->Ενημερώσεις λογισμικού συστήματος. Στην οθόνη Ενημέρωση λογισμικού συστήματος πιέστε έλεγχος τώρα. Απαιτείται wifi σύνδεση, καθώς αν υπάρχει ενημέρωση, θα είναι ίσως μεγάλη σε μέγεθος, οπότε μπορεί να σας χρεώσει αν γίνει μέσω 3g, ενώ μπορεί επίσης ν’ αργήσει να κατέβει.

 

Ερ. Πως μπορώ να ελέγξω το διαθέσιμο χώρο στη μνήμη του κινητού ή στην κάρτα αποθήκευσης;

Απ. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε κάρτα SD & αποθηκευτικός χώρος τηλεφώνου. Εδώ θα δείτε το συνολικό και τον ελεύθερο χώρο στην κάρτα μνήμης καθώς και στη μνήμη του κινητού (αν κάνετε scroll λίγο πιο κάτω).

 

Ερ. Πως μπορώ να διαγράψω δεδομένα ή/και προσωρινή μνήμη εφαρμογών (cache);

Απ. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών. Στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών, επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας την προσωρινή μνήμη και/ή τα δεδομένα θέλετε να διαγράψετε. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων ή/και Διαγραφή προσωρινής μνήμης.

 

Ερ. Πως μπορώ να αποδεσμεύσω περισσότερη μνήμη τηλεφώνου ή χώρο στην κάρτα αποθήκευσης;

Απ. Αν το τηλέφωνό σας έχει χαμηλό επίπεδο μνήμης, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία Internet και τις πληροφορίες ιστορικού (όταν είστε μέσα στον browser, πατήστε το touch πλήκτρο μενού->περισσότερα->ρυθμίσεις και από εκεί διαλέγετε τι θέλετε να σβήσετε). Μπορείτε επιπλέον να απεγκαταστήστε τα προγράμματα που έχετε λάβει από το Android Market και δεν χρησιμοποιείτε πλέον με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω (βλ. κατάργηση εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων).

 

Ερ. Δεν ανάβει το φλας (είτε στην κάμερα είτε σαν φακός μέσω της εφαρμογής φλάς). Τι φταίει;

Απ. Η χρήση του φλας καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας. Για λόγους εξοικονόμησης της ενέργειας της μπαταρίας, η κάμερα απενεργοποιεί το φλας (ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει την κάμερα στη λειτουργία Αυτόματο φλας ή Φλας αναμμένο) όταν συμβεί κάτι από τα παρακάτω:

Έχετε εισερχόμενη κλήση: Το φλας απενεργοποιείται προσωρινά στην περίπτωση εισερχόμενης κλήσης. Μετά τον τερματισμό της κλήσης, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας του τηλεφώνου σας δεν υπερβαίνει το 15 %: Επαναφορτίστε την μπαταρία, έτσι ώστε η κάμερα να έχει αρκετή ενέργεια για να χρησιμοποιήσει το φλας.

Ο ψυχρός καιρός ενδέχεται να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας, που επηρεάζει αρνητικά το φλας: Για να είστε βέβαιοι ότι η κάμερα έχει αρκετή ενέργεια ώστε να ανάψει το φλας, να διατηρείτε το τηλέφωνό σας ζεστό. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, βάλτε το μέσα στο σακάκι σας για να διατηρηθεί ζεστό και αποφύγετε τις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας.

 

Ερ. Πως μπορώ να αποκρύψω από την έκθεση ανεπιθύμητα αρχεία πολυμέσων (πχ φωτογραφίες που δε θέλω να φαίνονται, ή φωτογραφίες εφαρμογών κ.λ.π);

Απ. Μπορεί να έχετε κάποιες φωτογραφίες ή γενικότερα αρχεία πολυμέσων (βίντεο, μουσική), τα οποία δε θέλετε να εμφανίζονται μαζί με τα άλλα (στη γκαλερί, στη μουσική ή στα βίντεο). Αυτά μπορεί να είναι τίποτα προσωπικά αρχεία ή αρχεία που προέρχονται από κάποια εφαρμογή (όπως πχ κάποιο navigator). Υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν.

1η λύση: Μετονομάστε το φάκελο με τις φωτογραφίες (έστω “newimages” το όνομα του φακέλου), βάζοντας μια τελεία πρίν το όνομα του φακέλου (δηλαδή να γίνει .newimages). Η λύση αυτή, ισχύει για φακέλους με φωτογραφίες (μουσική ή βίντεο), αλλά δεν έχω δοκιμάσει αν μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε φάκελο κάποιου navigator, ώστε να κρυφτούν οι φωτογραφίες που περνάνε στην έκθεση, καθώς δεν ξέρω αν μετά θα μπορεί να “διαβαστεί” ο φάκελος από το ίδιο το navigator πρόγραμμα. Για να δείτε τις μετά τις φωτογραφίες (ή για ότι άλλο είδος αρχείου πρόκειται), θα μπορείτε πλέον μόνο μέσω κάποιου file manager.

2η λύση: Αυτή η λύση, δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα σε κάποια εφαρμογή (επειδή δεν αλλάζει το όνομα κάποιου φακέλου). Ανοίξτε στον υπολογιστή σας το σημειωματάριο. Χωρίς να γράψετε κάτι, πατήστε “αποθήκευση ως” και μετά βάλτε για όνομα αρχείου .nomedia και διαλέξτε κάτω “αποθήκευση ως: όλα τα αρχεία”. Αντιγράψτε το αρχείο αυτό σε κάθε φάκελο στην κάρτα μνήμης, ο οποίος περιέχει αρχεία που δε θέλετε να εμφανίζονται στην γκαλερί (ή βίντεο/μουσική). Κάντε επανεκκίνηση στο τηλέφωνο και τα αρχεία δε θα φαίνονται πλέον!

 

Τελειώνοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τα παιδιά από το myphone.gr (και ιδιαίτερα τους kollatos, athanaso77, vman, tyxerakias γιατί πήρα κάποια πράγματα από posts τους), τον panosha από το navimania.gr και τα παιδιά από τους xda-developers.com, αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν καθίσει και έχουν γράψει οδηγούς για το πως γίνεται η Χ ή η Ψ διαδικασία! Ευχαριστώ επίσης οποιονδήποτε άλλον παρείχε τις πληροφορίες που συγκέντρωσα μέσω internet :)

Edited by Villis

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

 • Απαντήσεις 1,7χιλ.
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

 • Administrators

Μιας και η συσκευή έχει κυκλοφορήσει κανονικά πλέον, κλείνουμε το [Προς Κυκλοφορία] HTC Wildfire και συνεχίζουμε σε νέο θέμα.

 

Παρακαλώ να περιοριστούν οι off-topic συζητήσεις στο ελάχιστο ούτως ώστε να μην κάνουμε δύσκολη την ανάγνωση σε αυτούς που θα αναζητήσουν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Για όσους το πήραν τελικά αξίζει;

 

Έχω ένα iPhone 3G. Είναι καλύτερο το wilfire S;

"Το λογικό πολλές φορές μας απατά,η συνείδηση όμως ποτέ" - Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Share on other sites

Θα έχουμε κανένα review από myphone ή από κάποια άλλη ελληνική ιστοσελίδα?
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!!! [sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Θα έχουμε κανένα review από myphone ή από κάποια άλλη ελληνική ιστοσελίδα?

 

Φαντάζομαι πως αν δεν έχουμε review από το myphone, θα περιμένουμε κανένα hands-on video από το techblog

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι πως αν δεν έχουμε review από το myphone, θα περιμένουμε κανένα hands-on video από το techblog

 

εχω ρωτησει τον κωστα και μου λεει οτι μαλλον αναμενεται βιντακι για την συσκευη....οποιος την εχει παρει την συσκευη να πει γνωμες και να πωσταρει τιποτα μεσα απο το κινητο αν μπορει...:D

εγω θα αργησω να το παρω:(:(:cry:

καλοριζικο σε ολους σας...παντως σκεφτομαι μολις το παρω να κανω ενα hands on με μουσικη και να το ποσταρω εδω:)

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Οταν λετε οτι εχει λιγη εσωτερικη μνημη, δηλαδη μεχρι ποσες εφαρμογες μπορειτε να εγκαταστησετε;
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!!! [sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμενο review δεν μας ενημερωνει ουσιαστικα για τιποτα δυστυχως. Θα περιμενουμε για καποιο πιο ουσιστικο ελληνικο ή απο το gsmarena.
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!!! [sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ ομορφο το ατιμο!!!Το wildfire το ειχα σε ασπρο οποτε αν το επαιρνα παλι σε ασπρο θα το διαλεγα.Οσοι το ειχαν δει το ειχαν ερωτευτει.

Μεγαλο φαουλ παντως που μικρυνανε την μπαταρια...Για την τιμη που λενε ολοι εχουν ενα μικρο δικιο αλλα η κατασκευη του ειναι τοσο ποιοτικη που πιστευω πως τα αξιζει τα λεφτα του.

Για τους οχι και τοσο hardcore χρηστες,που θελουν ενα ομορφο κινητο,ποιοτικο κι επωνυμο το συνιστω!

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμενο review δεν μας ενημερωνει ουσιαστικα για τιποτα δυστυχως. Θα περιμενουμε για καποιο πιο ουσιστικο ελληνικο ή απο το gsmarena.

 

μαλλον θα δουμε βιντεο απο techblog.gr

 

Ειναι πολυ ομορφο το ατιμο!!!Το wildfire το ειχα σε ασπρο οποτε αν το επαιρνα παλι σε ασπρο θα το διαλεγα.Οσοι το ειχαν δει το ειχαν ερωτευτει.

Μεγαλο φαουλ παντως που μικρυνανε την μπαταρια...Για την τιμη που λενε ολοι εχουν ενα μικρο δικιο αλλα η κατασκευη του ειναι τοσο ποιοτικη που πιστευω πως τα αξιζει τα λεφτα του.

Για τους οχι και τοσο hardcore χρηστες,που θελουν ενα ομορφο κινητο,ποιοτικο κι επωνυμο το συνιστω!

 

εγω απο τις φωτογραφιες το εχω ερωτευτει....εγω οταν το παρω δεν θα το πειραξω....μονο εφαρμογες θα περασω αρχεια και θα το λειτουργω για κινητο...σε θεμα μπαταριας θα δουμε τι θα γινει...αμα αντεχει 2 μερες ειναι οκ..

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

τελικά το έχει φέρει ο ΄Γερμανός στα καταστήματα? στο plaisio τώρα που μπήκα γράφει ακόμη "άμεση παράδοση"... Παρακαλώ παιδιά αναφερθείτε αναλυτικά στο θέμα της μπαταρίας καθώς και στο εξής" με το τηλέφωνο κλειστό χτυπάει το ξυπνητήρι? Edited by BLUESWIRE
διόρθωση λόγω νέων στοιχείων που είδα
CARPE DIEM :)
Link to comment
Share on other sites

καθώς και στο εξής" με το τηλέφωνο κλειστό χτυπάει το ξυπνητήρι?

 

Σε καμια συσκευη με Android δεν χτυπαει το ξυπνητηρι με κλειστο το τηλεφωνο.Νομιζω μονο το Symbian το κανει αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια συσκευη με Android δεν χτυπαει το ξυπνητηρι με κλειστο το τηλεφωνο.Νομιζω μονο το Symbian το κανει αυτο.

 

σε smartphones να φανταστω οτι αναφερεσε γιατι σε απλα κινητα (lg SE) γινετε κανονικα αυτο... μπορεις να ψαξεις αν υπαρχει καποια εφαρμογη η απλως το βαζεις σε λειτουργια πτησης για να μην καταναλωνει μπαταρια...

Edited by cool_pipis

ευτυχής κάτοχος Xperia Z5 compact

 

Success doesn't come to you... you go to it.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια συσκευη με Android δεν χτυπαει το ξυπνητηρι με κλειστο το τηλεφωνο.Νομιζω μονο το Symbian το κανει αυτο.

 

και το λειτουργικο της sony ericsson...εγω δεν κλεινω το κινητο αρα μολις παρω το s δεν θα εχω προβλημα...ο κωστας(techblog.gr) πηρε σημερα το κινητο....ετοιμαστειτε σε μερουλες για βιντεακι;)

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Σε καμια συσκευη με Android δεν χτυπαει το ξυπνητηρι με κλειστο το τηλεφωνο.Νομιζω μονο το Symbian το κανει αυτο.

 

σε smartphones να φανταστω οτι αναφερεσε γιατι σε απλα κινητα (lg SE) γινετε κανονικα αυτο... μπορεις να ψαξεις αν υπαρχει καποια εφαρμογη η απλως το βαζεις σε λειτουργια πτησης για να μην καταναλωνει μπαταρια...

 

Τονιζει οτι καμια συσκευη με Android = smartphone. Δεν νομιζω να υπαρχει χαζοphone με Android:p

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους ειμαι νεος στη παρεα σας και καλα που σας βρηκα, αν και ασχολουμαι γενικοτερα με κινητα τηλ δεν μπορω να αποφασισω ποιο να παρω

εχω το SE x10 mini αλλα θα το αλλαξω γιατι με κουρασε η τοσο μικρη οθωνη.... διαβαζοντας μπερδευτικα περισσοτερο ειμαι αναμεσα σε 3 smartphones

1. HTC wildfire s

2. Motorola DEFY

3.Samsung ACE

 

αν εχω βαλει λαθος το θεμα, συγνωμη αλλα παρακαλω για τα φωτα σας

ευχαριστω εκ των προτερων Ηλιας

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους ειμαι νεος στη παρεα σας και καλα που σας βρηκα, αν και ασχολουμαι γενικοτερα με κινητα τηλ δεν μπορω να αποφασισω ποιο να παρω

εχω το SE x10 mini αλλα θα το αλλαξω γιατι με κουρασε η τοσο μικρη οθωνη.... διαβαζοντας μπερδευτικα περισσοτερο ειμαι αναμεσα σε 3 smartphones

1. HTC wildfire s

2. Motorola DEFY

3.Samsung ACE

 

αν εχω βαλει λαθος το θεμα, συγνωμη αλλα παρακαλω για τα φωτα σας

ευχαριστω εκ των προτερων Ηλιας

αναφερσου στους διαξιφισμους φιλε;)

 

καλωσωρισες:D

Edited by Villis

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

 

πολυ καλο review...και το κινητο φαινεται πολυ ωραιο απο εδω

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

No ambient light sensor

 

It’s a reasonably bright LCD unit but with no automatic adjustment for the lack of an ambient light sensor

 

Στη σελιδα της HTC, γραφει οτι εχει Ambient light sensor (κατι που εχει και το πρωτο μοντελο).

Link to comment
Share on other sites

Είδα οτι εγραφε Νo document viewer . Δηλαδή word excel pdf δεν ανοίγει; δεν νομίζω να συμβαίνει κατι τετοιο αλλα ξαφνιάστικα. ξέρει κανείς τι γίνεται;
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
 • Create New...