Jump to content

Φωτογραφίες από τα παλιά μπλε λεωφορεία

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro (12 Ιαν. 2005 , 16:59)

ρε παιδια να ρωτησω εχει κανει κανεις απο εσας το δρομολογιο 843? προς περαμα ?

Διαδρομή Γραμμής 843:

ΑΚΤΗ ΞΑΒΕΡΙΟΥ - ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ - ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΑΚΤΗ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ.ΕΙΡΗΝΗΣ - ΛΕΩΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κατι πιο συγκεκριμενο που θες να ρωτησεις; :)

• Απαντήσεις 211
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (12 Ιαν. 2005 , 19:37)

Διαδρομή Γραμμής 843:

ΑΚΤΗ ΞΑΒΕΡΙΟΥ - ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ - ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΑΚΤΗ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ.ΕΙΡΗΝΗΣ - ΛΕΩΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΛΕΩΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κατι πιο συγκεκριμενο που θες να ρωτησεις; :)

nai giati oi odhgoi mono ayths ths diadromh telikiazoun ta lefwria kai phgainoun stis strofes les kai einai vattanen ????????? den kseroun ti paei na pei freno????????

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro (12 Ιαν. 2005 , 22:52)

nai giati oi odhgoi mono ayths ths diadromh telikiazoun ta lefwria kai phgainoun stis strofes les kai einai vattanen ????????? den kseroun ti paei na pei freno????????

Αυτο ομολογω δεν το αναφερει στο oasa.gr :p

Εχεις δικιο παντως,τι να πω τους εμπνεει η διαδρομη φαινεται που αμα δεν εχει πολυ κινηση μπορουν να το πατησουν ανετα.Μαλλον ομως δεν ειχες προλαβει στο ιδιο δρομολογιο τα πρασινα λεωφορεια..εκει να δεις αγωνες..μεχρι και κοντρες εκαναν μεταξυ τους οι οδηγοι :!: Ετσι και δεν ησουν καθισμενος την ειχες ασχημα... :mad:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (13 Ιαν. 2005 , 00:10)

Εχεις δικιο παντως,τι να πω τους εμπνεει η διαδρομη φαινεται που αμα δεν εχει πολυ κινηση μπορουν να το πατησουν ανετα.Μαλλον ομως δεν ειχες προλαβει στο ιδιο δρομολογιο τα πρασινα λεωφορεια..εκει να δεις αγωνες..μεχρι και κοντρες εκαναν μεταξυ τους οι οδηγοι :!: Ετσι και δεν ησουν καθισμενος την ειχες ασχημα... :mad:

Κόντες κάνανε;;;;; Μήπως είχαν βάλει NOS κ.λ.π. :p Από οδηγό της ΕΘΕΛ είχα μάθει ότι όταν έφερναν τα λεωφορεία φυσικού αερίου κάνανε κόντρες στην Εθνική Οδό...

Προς hydro (και γενικά)

Τα λεωφορεία δεν τα ξεσκίζουν μόνο σε αυτή την διαδρομή. Αν δουν άδειο δρόμο το ξεσκίζουν. Παράδειγμα τα τελευταία δρομολόγια του Α2 (όπου Συγγρού και Παραλιακή, ειδικά η Παραλιακή, είναι σχεδόν άδειες), των Α3/Β3 (άδεια Βουλιαγμένης) : οι περισσότεροι οδηγοί τα ξεσκίζουν. Ίσως να πατάνε και τέρμα το γκάζι. Κάποια φορά είχα βγει για βόλτα με τα πόδια γύρω στις 12 το βράδυ και διέσχιζα την Βουλιαγμένης (κοντά στην διασταύρωση με την Καλύμνου στην Βούλα) . Εκείνη την ώρα είδα 2-3 λεωφορεία που πήγαιναν στο αμαξοστάσιο. Άδειος ο δρόμος. Περάσανε από μπροστά μου και σχεδόν δεν πρόλαβα να τα δω. Επίσης στα Ε96 και Ε97 (λεωφορεία αεροδρομίου) στην Βάρης-Κορωπίου και ειδικά όταν μπουν στην Αττική Οδό πραγματικά τα ξεσκίζουν. Το καλοκαίρι που είχα πάει μερικές φορές στο αεροδρόμιο με το Ε96 είχαν διπλά λεωφορεία. Μέχρι και αυτά τα τελίκιασαν!!!! Κόντευα να ξεράσω από το κούνημα :p Σε μια διαδρομή του Α1 όταν πλησιάζαμε στον Πειραιά το είχε πατήσει τέρμα και από την ταχύτητα δεν έστριψε εκεί που έπρεπε.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (12 Ιαν. 2005 , 22:10)

και ομως ειχα προλαβει και τοτε που εβαζες λεφτα σε εκεινο το κουτι δεν ξερω πως το λενε ασε και που καθομουνα νομιζα οτι θα πεταγομοθνα εξω απο το παραθυρο

Το κουτί καταργήθηκε το 1990. Έχεις αναμνήσεις από τις συγκοινωνίες εκείνη την εποχή; Παλιά τα οχήματα και να θέλανε να τα τρέξουνε οι οδηγοί, ήταν σχεδόν αδύνατο (λόγω τεχνολογίας).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Giorgos Kollias (14 Ιαν. 2005 , 21:38)

Το κουτί καταργήθηκε το 1990. Έχεις αναμνήσεις από τις συγκοινωνίες εκείνη την εποχή; Παλιά τα οχήματα και να θέλανε να τα τρέξουνε οι οδηγοί, ήταν σχεδόν αδύνατο (λόγω τεχνολογίας).

asta na pane mexri kai sto astynomiko tmhma eixane paei mia fora enan odhgo dioti mphke stn polh tou peramatos me panw apo 70 xiliometra milame tyfla na exei o vatanen

• 4 weeks later...
Αν στείλετε e-mail στην ΕΘΕΛ μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στο site της και τους αναφέρετε κάποιο πρόβλημα στο site θα σας απαντήσουν άμεσα και θα το διορθώσουν. Το έκανα πρόσφατα και έμεινα έκπληκτος με την ταχύτητα που το διόρθωσαν και απάντησαν. Επίσης και για παράπονα στείλτε e-mail και θα λάβετε απάντηση ή ταχυδρομικά ή μέσω e-mail. Μπορεί να αργήσει λίγο αλλά είναι σίγουρο ότι θα σας απαντήσουν. Δεν απαντάνε με τυποποιημένα μηνύματα. Και αυτό είναι ελεγμένο.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αν θα θυμάστε είχα πει πριν κάποιους μήνες ότι στο πρώην αμαξοστάσιο των Πράσινων Λεωφορείων στην Ρετσίνα υπάρχουν ακόμα τα λεωφορεία. Κάποιος είχε πει ότι έχουν φύγει εδώ και καιρό, όμως εγώ επέμενα ότι υπάρχουν ακόμα. Σήμερα το απόγευμα λοιπόν πήγα στο αμαξοστάσιο. Μπήκα μέσα και ήταν περίπου 6-7 λεωφορεία. Στην μπροστινή πληροφοριακή πινακίδα είχαν ακόμα τους αριθμούς των γραμμών που εκτελούσαν (π.χ. ένα είχε το 843) . Ακόμα σε κάποια καρότσα υπήρχαν και μερικά κουβούκλια σταθμαρχών/εκδοτηρίων εισητηρίων. Ρώτησα τον φύλακα αν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες και μου είπε να πάω αύριο από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Αύριο θα είμαι εκεί για τις φωτογραφίες και θα τις δημοσιεύσω στο site μου ( http://www.leoforeia.gr/ ) .

hmm..δεν κολάει ιδιαίτερα στο thread...έχετε μπει τελευταία στο τραμ; Είναι πολύ γρήγορο συγκριτικά με πρώτα .Μιλάω για τη γραμμή σεφ-γλυφάδα. 29 λεπτά συνολικός χρόνος. 9 λεπτά ΣΕΦ - Φλοίσβος. Καθόλου άσχημα. Too bad που στους περισσότερους έχουν παραμεινει οι κακές πρώτες εντυπώσεις και έχουν συνδιάσει το τραμ με ταχύτητα σαλιγκαριού.

hmm..δεν κολάει ιδιαίτερα στο thread...έχετε μπει τελευταία στο τραμ; Είναι πολύ γρήγορο συγκριτικά με πρώτα .Μιλάω για τη γραμμή σεφ-γλυφάδα. 29 λεπτά συνολικός χρόνος. 9 λεπτά ΣΕΦ - Φλοίσβος. Καθόλου άσχημα. Too bad που στους περισσότερους έχουν παραμεινει οι κακές πρώτες εντυπώσεις και έχουν συνδιάσει το τραμ με ταχύτητα σαλιγκαριού.

Οντως..τα πραγματα εχουν βελτιωθει κατα πολυ στο τραμ και οχι μονο οσον αφορα τον συνολικο χρονο διαδρομης.Η γραμμη Σεφ-Γλυφαδα δεν θα μπορουσε να μην "στρωσει" με τον καιρο,ειχε ολες τις προυποθεσεις για να βελτιωθει οπως και εγινε.Εκει ομως που ειναι το προβλημα ειναι στη αλλη γραμμη Συνταγμα-Πειραιας(ή Γλυφαδα).Εξακολουθω να πιστευω οτι η πορεια που σχεδιαστηκε ηταν λαθος.Πολλα φαναρια,πολλες διασταυρωσεις με δρομους γενικα μεγαλη καθυστερηση χωρις να οφειλεται στο τραμ καθε αυτο.Ενδεικτικος χρονος 50 λεπτα απο Συνταγμα για Σεφ,στα 5 μεσημερια που δοκιμασα να κατεβω απο Αθηνα..Και το λυπηρο ειναι οτι δεν υπαρχουν περιθωρια για να κατεβει αυτος ο χρονος..

Απο όσο θυμάμαι πάντως το Μάρτιο υποτίθεται πως θα ολοκληρωθεί το πράσινο κύμα στη γραμμή ΣΕΦ - Σύνταγμα που θα μειωνει το χρόνο στα 33 λεπτά απο 47 που υποτίθεται πως είναι τώρα(δεν χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη γραμμη οπότε δεν ξέρω τι παίζει). Το πρόβλημα είναι πως το πράσινο κύμα το ακούμε απο την αρχή της λειτουργίας του τραμ και παραμένει άφαντο κύμα.Πολλές καθυστερήσεις. Αναφορικά με το πρόβλημα σε άρθρο των νέων: H μεγάλη καθυστέρηση στην αλλαγή της σηματοδότησης, σύμφωνα με τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών, οφείλεται κυρίως στις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, που ζητούν πλέον για κάθε διασταύρωση ξεχωριστή κυκλοφοριακή μελέτη. Οι ίδιοι τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «η Διεύθυνση Σηματοδότησης του ΥΠΕΧΩΔΕ ενδιαφέρεται για το πόσα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούνται και όχι πόσοι επιβάτες θα διακινούνται γρηγορότερα, που είναι ο στόχος του υπουργείου Μεταφορών».

Είχα πετυχει πριν κανα 3 εβδομάδες κάτι τεχνικούς της tramsa στο μήκος της παραλιακής που είχαν κοτσάρει ένα laptop σε φανάρι και προφανώς το ρυθμιζαν or something :) Καλη φαση :D

50 λεπτα παντως εξακολοθουν να ειναι πολλα για ενα μεσο σταθερης τροχιας που εχεις απαιτησεις να μην εχει εμποδια στο δρομο και να πηγαινει ταχυτατα στον προορισμο του.Εκατσα σημερα απο περιεργεια και μετρησα τις διασταυρωσεις (αρα και φαναρια) που εχει η γραμμη Σεφ-Συνταγμα..ουτε λιγο ουτε πολυ μιλαμε για 49( :!: ) διασταυρωσεις...βαλτε και τις στασεις ανα 500 μετρα βαλτε και τους οδηγους που δεν δινουν σημασια και κλεινουν τον δρομο στο τραμ ε και παλι καλα να λεμε στο τελος που κανει και 50 λεπτα να φτασει στο τερμα...

Και εγώ λέω ότι βελτιώθηκε το τραμ. Συγκεκριμένα κάποια μέρα ( ένας μήνας περίπου ) έκανα με φίλο μου την διαδρομή Γλυφάδα-Σεφ σε 35 λεπτά το πολύ. Πάντως τα μηνύματα για το τραμ θα ταίριαζαν στο topic που είχα ξεκινήσει με τίτλο Ποια η γνώμη σας για τις αστικές συγκοινωνίες; Για λεωφορεία τώρα που είναι και το θέμα μας: το www.leoforeia.gr (που πλέον έχει φωτογραφίες και από τρόλεϊ και σύντομα και από λεωφορεία/πούλμαν των ΚΤΕΛ) πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν 514 φωτογραφίες. Στοιχεία για τις επισκέψεις θα βρείτε στη κεντρική σελίδα του site. Τώρα τα νέα από το αμαξοστάσιο των Πράσινων Λεωφορείων στην Ρετσίνα: πήγα όντως εκεί (όπως είχα πει σε προηγούμενο μήνυμά μου) μαζί με ένα παιδί μέλος του www.leoforeia.gr . Ζητήσαμε άδεια να φωτογραφίσουμε τα λεωφορεία. Ο φύλακας μίλησε με έναν ανώτερό του και ο ανώτερος του φύλακα με το παιδί που ήταν μαζί μου. Σε 3-4 λεπτά και χωρίς καθόλου πίεση (απλά είπαμε ότι θέλουμε να βγάλουμε φωτογραφίες τα λεωφορεία και για ποιον λόγο τις θέλουμε) είχαμε την άδεια. Έβγαλα 192 φωτογραφίες (άσχετο αλλά όλες τις έβγαλα χωρίς να βάλω στην ψηφιακή τις άλλες μπαταρίες που είχα μαζί μου. Αυτές που χρησιμοποίησα ήταν μισοτελειωμένες. Φυσικά είναι επαναφορτιζόμενες) . Στο site δεν θα ανέβουν όλες (το γιατί θα το μάθετε όταν τις ανεβάσω). Σήμερα, με το ίδιο παιδί που είχαμε πάει για τα Πράσινα Λεωφορεία, κάναμε μια μακρινή βόλτα για να βρούμε άλλο πράγμα και εντελώς τυχαία (το εντελώς τυχαία δεν το λέω ειρωνικά) βρήκαμε που έχουν πάει τα Ikarus που είχαν απομείνει!! Λεπτομέρειες (όπως περιοχή) μόλις πάω εκεί και τα φωτογραφίσω.

ΠΡΟΣ Βασίλης:

Έχεις βγάλει καμιά καινούργια φωτογραφία;

• 1 month later...

Καλημέρα παιδιά,τις τελευταίες μέρες παρατηρώ μια αλλαγή στις γραμμες της δυτικλης Αθήνας.

Συγκεκριμένα :

Στα δρομολόγια 812 , 813 , 839 , 856 κυκλοφορούν λεωφορεία φυσικού αερίου(RENAULT Agora) , Mercedes (αυτά που κυκλοφορούσαν στο Πειραιά),

Neoplan και VanHool (Κορυδαλλού-Ελευσίνα).

Στο δρομολόγιο 851 έχουν βάλει VanHool.

Ξέρετε τελικά ποιά λεωφορεία θα μείνουν σε ποιές γραμμές ;

Καλημέρα παιδιά,τις τελευταίες μέρες παρατηρώ μια αλλαγή στις γραμμες της δυτικλης Αθήνας.

Συγκεκριμένα :

Στα δρομολόγια 812 , 813 , 839 , 856 κυκλοφορούν λεωφορεία φυσικού αερίου(RENAULT Agora) , Mercedes (αυτά που κυκλοφορούσαν στο Πειραιά),

Neoplan και VanHool (Κορυδαλλού-Ελευσίνα).

Στο δρομολόγιο 851 έχουν βάλει VanHool.

Ξέρετε τελικά ποιά λεωφορεία θα μείνουν σε ποιές γραμμές ;

Από τότε που εντάχθηκαν στην κυκλοφορία τα Irisbus (δηλαδή μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων) γίνεται πραγματικά ένας ΧΑΜΟΣ στην δρομολόγηση των οχημάτων. Σε γραμμές που κυκλοφορούσαν αποκλειστικά αρθρωτά κυκλοφορούν και 12μετρα, ακόμα και τις ώρες αιχμής. Γράψου και στο forum που έχει ο ΟΑΣΑ στο www.oasa.gr και θα διαβάσεις ακόμα περισσότερα. Αν δοκιμάσεις να μπεις στο www.leoforeia.gr δεν δουλεύει γιατί το μεταφέρω σε άλλον server.

Υ.Γ.

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα (με τον χαμό που γίνεται στην δρομολόγηση των οχημάτων) δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιοι τύποι λεωφορείων θα μείνουν σε ποιες γραμμές.

Πριν από κάποιο καιρό είχα πει ότι έβγαλα φωτογραφίες από το αμαξοστάσιο των Πράσινων Λεωφορείων στην οδό Ρετσίνα στον Πειραιά. Οι πρώτες 35 από τις συνολικά 178 φωτογραφίες έχουν μπει στην συλλογή του www.leoforeia.gr . Πατήστε στο παρακάτω link ώστε να πάτε κατευθείαν στην κατηγορία με τις φωτογραφίες των Πράσινων Λεωφορείων στο αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα: http://www.leoforeia.gr/photos/categories.php?cat_id=75

Θα ήταν καλό να μου πείτε την γνώμη σας για τις φωτογραφίες αυτές (και αν θέλετε γενικότερα για το site) !

στου ρεντη βρηκα κατι παλια πρασινα παρατημενα τα εβγαλα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα φαινονται διοτι απο το p800 δεν περιμενω και πολλα...

στου ρεντη βρηκα κατι παλια πρασινα παρατημενα τα εβγαλα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα φαινονται διοτι απο το p800 δεν περιμενω και πολλα...

Στείλε τις φωτογραφίες όπως και αν έχουν βγει!Αν είναι κάποιο που βρίσκεται στην οδό Μακρυγιάννη (κοντά στις αρμένικες πολυκατοικίες) το ξέρω και το έχω φωτογραφίσει! Αν δεν μπορείς να στείλεις εδώ τις φωτογραφίες, στείλτες μου με e-mail στο dimangelid@dimangelid.com !

Γράψου και στο forum που έχει ο ΟΑΣΑ στο www.oasa.gr και θα διαβάσεις ακόμα περισσότερα. Αν δοκιμάσεις να μπεις στο www.leoforeia.gr δεν δουλεύει γιατί το μεταφέρω σε άλλον server.

Εχει φορουμ το site του OASA? Πουντο;; :blink:

Σε ποιο ακριβώς σημείο του Ρέντη τα βρήκες; Σε κατοικημένη περιοχή ή σε καμιά μάντρα παρατημένα;

μαντρα ειναι κοντα αναμεσα στις δυο γραμμεσ του οσε απενταντι απο το συνεργειο της nissan οπου εχει μεσα ενα SKYLINE!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wacko: :wacko: :wacko: και αυτο οποτε παω ξανα και το βγαλω θα το ανεβασω

dimangelid εχω κατι φοτο απο ενα μικρο νεοπλαν που ειχε κλεισει τον δρομο στο μαρουσι (μπλοκαραν τα αμορτισερ η κατι τετοιο και γυρισε καθετα στην μεση του δρομου) τεσπα αυτο δεν ειναι τπτ. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ηταν σταματημενα απο την μια πλευρα 8 λεωφορια (renault-agora φυσικου, mini neoplan) και 5 απο την αλλη, τα ιδια μονο που εχει και το κοκκινο του Αμαρουσιου (SARAVALA POWER!) Που να τις βαλω? σε πιο μερος?

• 2 weeks later...
dimangelid εχω κατι φοτο απο ενα μικρο νεοπλαν που ειχε κλεισει τον δρομο στο μαρουσι (μπλοκαραν τα αμορτισερ η κατι τετοιο και γυρισε καθετα στην μεση του δρομου) τεσπα αυτο δεν ειναι τπτ. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ηταν σταματημενα απο την μια πλευρα 8 λεωφορια (renault-agora φυσικου, mini neoplan) και 5 απο την αλλη, τα ιδια μονο που εχει και το κοκκινο του Αμαρουσιου (SARAVALA POWER!) Που να τις βαλω? σε πιο μερος?

Βάλτες στην κατηγορία Γενικές φωτογραφίες αστικών συγκοινωνιών . Θα τις δω και αν κρίνω ότι κάποια πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη κατηγορία, θα την μεταφέρω! Το παρακάτω ισχύει για όλους: αν δεν ξέρετε σε ποια κατηγορία πρέπει να βάλετε μια φωτογραφία που έχετε, θα την βάζετε στην κατηγορία Γενικές φωτογραφίες αστικών συγκοινωνιών και μετά θα την μεταφέρω εγώ σε όποια κατηγορία ταιριάζει!

Mε λεωφορεία του ΚΤΕΛ ασχολείτε κανεις?

oops μπηκα στο άλλο site και είδα μερικές φωτός απ το ΚΤΕΛ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Θα ανέβασω κι εγω μερικές με λεωφωρεία του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και του ΚΤΕΛ Κρήτης

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.