Jump to content

Milestone : Αλλαγή γραμματοσειρών


bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αλλαγή FONTS στο Milestone.

 

Καταρχήν για να μπορέσετε να κάνετε αλλαγή στα Fonts πρέπει το τηλέφωνο να είναι rooted. Αν δεν έχετε rooted τηλέφωνο δεν μπορείτε δυστυχώς να αλλάξετε τα Fonts.

Βρίσκετε στο Internet τον Root Explorer (ψάξτε στο google για Android Root Explorer) και τον εγκαθιστάτε.

 

Βρίσκετε την γραμματοσειρά που σας αρέσει από το φάκελο C:\WINDOWS\Fonts του PC σας (όσοι έχετε windows) που να είναι όμως ΜΟΝΟ TrueType Fonts, με κατάληξη δηλαδή .ttf και να υποστηρίζει και Ελληνικά, γιατί αν δεν υποστηρίζει τα Ελληνικά, μετά την αντικατάσταση στο τηλέφωνο, ότι έχετε γραμμένο στα Ελληνικά δεν θα φαίνεται.

 

Από την γραμματοσειρά που σας αρέσει παίρνετε μόνο 2 αρχεία, τα κανονικά και τα Bold. Εγώ χρησιμοποιώ τα Book Antiqua, οπότε πήρα το αρχείο Book Antiqua και Book Antiqua Βold.

 

Tα 2 αυτά αρχεία τα βάζετε σε ένα φάκελο π.χ Book Antiqua στην κάρτα μνήμης. Μέσα στο φάκελο, μετονομάζετε τα κανονικά σε DroidSans.ttf και τα Βold σε DroidSans-Bold.ttf

 

Παράλληλα φτιάχνετε και ένα άλλο φάκελο στην κάρτα μνήμης με το όνομα Default Fonts, o οποίος θα χρησιμεύσει για backup των default fonts του Milestone.

 

Ανοίγετε τον Root Explorer. Πατάτε πάνω ένα κουμπάκι άσπρο που λέει "Mount R/W". Πηγαίνετε στο φάκελο system/fonts, ξανά πατάτε το άσπρο κουμπάκι που λέει "Mount R/W" και πατάτε το μενού. Μετά Multi-select και διαλέγετε τα 2 αρχεία με τα ονόματα DroidSans-Bold.ttf και DroidSans.ttf και πατάτε κάτω το κουμπάκι copy.

 

Μετά πατάτε 2 φορές το back και στη συνέχεια μπαίνετε στην sdcard, ανοίγετε το φάκελο με το όνομα Default Fonts που δημιουργήσαμε πριν και πατάτε το κουμπί paste.

 

Έχουμε κάνει backup τα default fonts του συστήματος, οπότε προχωράμε για να αντικαταστήσουμε τα παλιά με τα δικά μας.

 

Πάμε στο φάκελο π.χ Book Antiqua που φτιάξαμε πριν, ο οποίος έχει τα μετονομασμένα Fonts που θέλουμε και με τον ίδιο τρόπο διαλέγουμε τα 2 αρχεία DroidSans-Bold.ttf και DroidSans.ttf, πατάμε copy, πηγαίνουμε στο system/fonts, και πατάμε paste.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μόλις πατήσετε το paste MHN βγείτε από τον Root Explorer, γιατί θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τα permission στα 2 αρχεία που βάλαμε στο system/fonts. Πατάμε παρατεταμένα λοιπόν το αρχείο DroidSans-Bold.ttf και από το μενού που βγαίνει, διαλέγουμε permissions και δίνουμε rw-r--r-- όπως φαίνεται στην εικόνα και πατάμε ΟΚ (εννοείτε ότι το ίδιο κάνουμε και για το αρχείο DroidSans.ttf):

 

http://img265.imageshack.us/img265/3163/cap201003232050.th.jpg

 

Τώρα είμαστε έτοιμοι, κάνουμε restart και έχουμε τα δικά μας fonts….

 

Αν θέλουμε να επανέρθουμε στα default fonts από το φάκελο Default Fonts της κάρτας μνήμης κάνουμε copy τα 2 αρχεία με τον Root Explorer και paste στο φάκελο system/fonts και ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ξανά δίνουμε τα permissions στα 2 αυτά αρχεία όπως παραπάνω και κάνουμε restart.

 

Eίμαι υποχρεωμένος να πω αυτό που λένε όλοι σε όλα τα forum, ότι δηλαδή ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...