Jump to content

laptop kai mpataries

andreas730
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος deos24 ( 2 Απρ. 2004 , 19:31)

Ρε παιδιά coolαρετε λίγο....

Γιατί τσακώνεστε;;;

Ας κάνει ο καθένας ότι κρίνει ποιό σωστό...

deos συζητώ με επιχειρήματα ...αυτο αν εσύ το λες "τσακωμό" πάω πάσο... :confused:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alxnks ( 2 Απρ. 2004 , 12:47)

lol!

gia pes mou esi.. de sou exei tixei pote na iparxei ptosi tasis i kai diakopi..me desktop? exeis plirosei pote olokliro ipologisti? ego oxi. kai akoma kai me to laptop, pali se diakopes kai ptoseis tasis, kanena provlima. ti einai auta pou lete? etsi eukola ta tinazoun? an einai etsi, xoria apo tin mpataria partou kai ena extra ups (eidika meta apo 2 xronia pou i mpataria sou tha nai sakatemeni), kantou kai kamia asfaleia zois na exeis to kefalaki sou isixo.

imarton re paidia.. :rolleyes:

Για την ακρίβεια δεν μου έχει τύχει μιας και το Desktop μου το προστατεύεω με UPS. Όσο για τα δυο χρόνια που λες αν διάβαζες πιο πάνω θα έβλεπες πως το Laptop μου το έχω ήδη για δυο χρόνια στην πρίζα και δεν έχω παρατηρήσει καμία σημαντική μείωση της απόδοσης της.

;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alxnks ( 2 Απρ. 2004 , 14:51)

na prostheso kati edo.. kai pisteuo oti kai auto exei simasia.

emena px to laptop einai compaq, tou vroxopoios pou episis exei epizisei apo diafora apo oti leei den ksero ti einai..

Acer και 0 πρόβλήματα.

Έχω επίσης ένα Compaq αρχαίο και ούτε αυτό έχει πάθει τίποτα. Απλά επειδή το δεουλέυει ο πατέρας μου στο γραφείο και δεν του βγάζει τηνμπαταρία, αυτή διαρκεί 20 λεπτά max πλέον.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG ( 3 Απρ. 2004 , 19:39)

Για την ακρίβεια δεν μου έχει τύχει μιας και το Desktop μου το προστατεύεω με UPS. Όσο για τα δυο χρόνια που λες αν διάβαζες πιο πάνω θα έβλεπες πως το Laptop μου το έχω ήδη για δυο χρόνια στην πρίζα και δεν έχω παρατηρήσει καμία σημαντική μείωση της απόδοσης της.

;)

Εάν έχεις το λάπτοπ 2 χρόνια στην πρίζα μάλλον το πήρες για λάθος χρήση και μάλλον έπρεπε να πάρεις desktop.

Όποιοι κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΗ χρήση laptop, θέλουν και αυτά τα 10-20-30 λεπτά παραπάνω που μπορεί να τους δώσει μια μπαταρία. Όσοι το λειτουργούν μόνο με ρέυμα προφανώς δεν τους ενδιαφέρει για το έαν η μπαταρία κρατάει 3 ώρες ή 10 λεπτά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος broxopoios ( 6 Απρ. 2004 , 13:49)

Εάν έχεις το λάπτοπ 2 χρόνια στην πρίζα μάλλον το πήρες για λάθος χρήση και μάλλον έπρεπε να πάρεις desktop.

Όποιοι κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΗ χρήση laptop, θέλουν και αυτά τα 10-20-30 λεπτά παραπάνω που μπορεί να τους δώσει μια μπαταρία. Όσοι το λειτουργούν μόνο με ρέυμα προφανώς δεν τους ενδιαφέρει για το έαν η μπαταρία κρατάει 3 ώρες ή 10 λεπτά.

Νομίζω οτι έχεις απόλυτο δίκιο δεν μπορώ να καταλάβω και γω το λόγο που θα πάρει κάποιος laptop ώς desktop replacment. Έχω και γω έναν acer centrino αλλά το τι έχει τραβήξει το κακομοιρούλι δεν λέγεται κάθε μέρα πάνω κάτω δουλειά-σπίτι όλη μέρα ανοικτό και παρακαλώ η αυτονομία του τώρα μετά από 6 μήνες 4,5 ώρες για πλάκα!! Δεν θέλω να κατακρίνω κανένα που αγοράζει ισχυρό laptop γιατί και γω πήρα με μεγάλη κάρτα γραφικών 1024 ram κτλ και ασφαλώς δεν το πήρα μόνο για τη δουλειά μου καθώς δεν με χαλάνε τα παιχνίδια που μπορώ να παίξω αλλά το να δώσω 3000 ευρώ για να το έχω στη μπριζα τότε και με 600 παίρνω κάτι αντίστοιχω ουπς μάλλον πολύ καλύτερο!!!

Πάντως για αυτονομία centrino και πάλι centrino έχω δει όλα τα είδη επεξεργαστών mobile σαν την αυτονομία του centrino κανένας.

Για τη μπαταρία γιατί να τη βγάλεις?

Απλά αν δεν το πολυμετακινείς μια φορα το 15ημερο λειτούργησε το με μπαταρία και άστη μέχρι σχεδόν να τελειώσει και όλα καλά αρκει να μην το μπαινοβγάζεις στη μπριζά πράγμα και για το οποίο δεν είμαι πάλι σίγουρος οτι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα αφού εγώ το κάνω συχνά αν έχω σημαντική δουλειά και πρέπει να φύγω και φοβάμαι μη κλείσει χώρις να έχω παρατηρήσει σημαντικές μεταβολές στη ισχυς της μπαταρίας.

Πάντως μια συμβουλή από από έναν οικονομολόγο (ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ) πιο απλά αγοράστε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε στη καλύτερη δυνατή τιμή.

Please δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα είναι απλά η γνώμη μου και ασφαλώς ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Παντως το manual του ACER ASPIRE 1605DLC που εχω αναφερει ξεκαθαρα οτι η μπαταρια πρεπει να βγαινει οταν ο υπολογιστης δουλευει με ρευμα. Αυτο κανω εδω και 7 μηνες που τον εχω και η αποδοση της μπαταριας δεν εχει πεσει σχεδον καθολου.
Σταματήστε το Internet να κατέβω...

Δεν το έχω συνέχεια στην πρίζα απλά όταν το έχω ανοικτό ;)

Το Laptop το πήρα γιατί ταξιδεύω συχνά και δεν μπορώ να έχω ένα υπολογιστή όπου πηγαίνω που να ικανοποιεί τις ανάγκες μου.

Όπου όμως και να πάω υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν το πουχρησημοποιώ με την μπαταρία απλά μου χρησιμεύει η φορητότητα του Laptop. Γι'αυτό και έχω φορητό με Desktop επεγεργαστή.

Σε αυτη την συζητηση θα επρεπε πρωτα να χωρισουμε τους φορητους σε 2 κατηγοριες, οι οποιες αμεσα υποδεικνουν και την "χρησιμοτητα" ή οχι της μπαταριας πανω στον υπολογιστη οταν αυτος ειναι στο ρευμα.

[*]Φορητοι που τροφοδοτουν τα κυκλωματα μεσω μπαταριας και

[*]Φορητοι που τροφοδοτουν τα κυκλωματα μεσω ηλεκτρικου ρευματος οταν η μπαταρια ειναι φορτισμενη ή τα κυκλωματα και την μπαταρια οταν αυτη ειναι αφορτιστη.[/list=1]

Υπαρχουν δηλαδη φορητοι στους οποιους το ρευμα ακολουθει την διαδρομη ΔΕΗ->μπαταρια φορητου->κυκλωματα φορητου (π.χ Acer)

και φορτιζουν ετσι την μπαταρια και μεσω αυτης ταυτοχρονα τροφοδοτουν τον υπολογιστη (μπαταρια φορτιζεται και εκφορτιζεται ταυτοχρονα).

Επισης υπαρχουν φορητοι στους οποιους το ρευμα ακολουθει την διαδρομη ΔΕΗ-κυκλωματα φορητου και μπαταρια (μπαταρια charging) ή ΔΕΗ-κυκλωματα φορητου (μπαταρια charged).Σε αυτους τους φορητους (π.χ Dell) υπαρχει ειδικο κυκλωμα που αποκοπτει την μπαταρια απο το ρευμα οταν αυτη ειναι φορτισμενη και φυσικα δεν χρειαζεται, και ετσι δεν μπαινει στην διαδικασια φορτισης και εκφορτισης ταυτοχρονα οπως στην πρωτη περιπτωση.

Ειναι ευνοητο πως στην πρωτη περιπτωση η μπαταρια καταπονειται τρομερα ενω στην δευτερη ειναι σαν να μην υπαρχει αλλα παντα παρουσα στην περιπτωση που χρειαστει.Απλα οταν φορτιζεται, ενα μερος της ενεργειας πηγαινει στην μπαταρια αλλα αυτη δεν δινει ταυτοχρονα οπως στην πρωτη περιπτωση.Το υπολοιπο ποσο της ενεργειας δαπανειται για τον σκοπο αυτο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Play247 ( 8 Απρ. 2004 , 02:01)

Επισης υπαρχουν φορητοι στους οποιους το ρευμα ακολουθει την διαδρομη ΔΕΗ-κυκλωματα φορητου και μπαταρια (μπαταρια charging) ή ΔΕΗ-κυκλωματα φορητου (μπαταρια charged).Σε αυτους τους φορητους (π.χ Dell) υπαρχει ειδικο κυκλωμα που αποκοπτει την μπαταρια απο το ρευμα οταν αυτη ειναι φορτισμενη και φυσικα δεν χρειαζεται, και ετσι δεν μπαινει στην διαδικασια φορτισης και εκφορτισης ταυτοχρονα οπως στην πρωτη περιπτωση.

Είσαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό για τα φορητά της Dell; Γιατί σκέφτομαι να αγοράσω τέτοιο μηχάνημα και τα Dell είναι στα υπόψη...