Jump to content

Το thread τών "παλιών": Τι λειτουργικά έχετε δουλέψει;

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

WarpOS, BeOS, Win 3.11, Solaris, Unix, παλιές εκδόσεις μακ και λίνουξ............. :happy:

Ποια παλιά έως παμπάλαια και άγνωστα λειτουργικά έχετε δουλέψει; Τι σας έκανε εντύπωση σε αυτά; Τι σας άρεσε; Τι σας νευρίασε!??!?

Εγώ το πιο παλιό λειτουργικό που έχω δουλέψει ήταν τα Win 95 για πολύ λίγο όμως σε ένα παλιό υπολογιστή στο χωριό. Ήταν ομολογουμένως μια... συναρπαστική εμπειρία! :whistle:

MSDOS 6.0 και νωρίτερο, του οποίου τις εντολές μάλιστα τις έμαθα έμαθα σχεδόν όλες. dir, cd, cd\, copy, xcopy klp klp. Αααχχ, εποχές. 1991-2 ήταν??

Μετά σε Windows 3.0 σε ένα 286 και μετά σε 386 με 4ΜΒ RAM! Έβαζα win στο autoexec.bat για να πάει κατ' ευθείαν στα win (που τότε ήταν απλώς ένα front end για το DOS και όχι "κανονικό" λειτουργικό).

Επίσης ελάχιστο DRDos. Ούτε που το θυμάμαι πια.

Το text interface των BBS (πχ Compulink) πιάνεται?

Τα Windows95 ήρθαν το...1995 σε πόσες δισκέτες ρε παιδιά? 10 ή 20 ήταν?

Ε, μετά λίγο πολύ οπως όλοι. 98, 2000 και πια XP.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Πρώτη επαφή με DOS 3.30 (σε 5'25 δισκέτα). Έμαθα τις εντολές του και γενικά συνέχισα με DOS έως το 6.22. Παραθυρικό περιβάλλον πρωτοείδα με τα Windows 3.0 αλλά δε μπορώ να πω πως μου άρεσε. Πάντα προτιμούσα το command line. Φυσικά αυτό άλλαξε άρδην με τα Windows 95. Τα πιο πρόσφατα λειτουργικά δε χρειάζονται ειδικής μνείας νομίζω.

Ms dos 3.1(νομιζω,ή 3.22).Εν ετη 1989.ΚΑπου εχω και τα βιβλια που εδιναν τοτε με καθε καινουργιο Υ/Η.

Με ευκαμπτες δισκετες,μονοχρωμη πορτοκαλη οθονη 14".Μετα ολες τις μετεπειτα εκδοσεις του MSDOS ,WIN 3.0,WIN 98 ,ME και τωρα ΧΡ και ΜΕ σε dual boot.

Dos 3,3 se amstrad me cpu tin thriliki 8086.

ti na mas poun twra ta winxp...............mexri kai i gineka mou ta douleuei.

opios eixe kotsia tote fenotane.

xeretw olous tous palious enasxolithises kathos kai ton dimiourgo tou topic gia tis anamniseis pou xethapsame

xaxaxaxa

xeretw tous pantes

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

http://www.texnokosmos.com

Χμμμ... Χρατς-χρούτς (ξύσιμο στο κεφάλι)

DOS 3.κάτι, μετά Win 3.1 (ακόμα έχω τις δισκέτες -γνήσιες παρακαλώ- εγκατάστασης), Win95 (ακόμα έχω τα -γνήσια παρακαλώ- CD των Ελληνικών & Αγγλικών Win95), WinNT 4, Win98, Win98SE, WinMe (δεν ξαναγράφω ότι τα έχω αγορασμένα γιατί θα με δείρετε - είμαι σίγουρος :p ...), Win2k και τέλος!

Α! Έχω παίξει με μιας μορφής DOS (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες - του ξαδέλφου μου ήταν ο υπολογιστής) στον Amstrad 1512, δοκίμασα τα Win 3.11 for Workgroups, δοκίμασα τα WinNT 3.51, δοκίμασα μια παλιά διανομή του Linux (1999 - όλα μόνος σου τα έστηνες COOL!!! ;) ) και τα τελευταία 4,5 χρόνια δουλεύω και Solaris στη δουλειά.

Θα με προσλάβετε? :lol: :lol:

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Amstrad 6128 και ότι είχε... CP/M και Basic μου φαίνεται.

Amiga με Workbench απ'όσο θυμάμαι

MacOS 7 και 8

Irix (έκδοση Unix που έχουν τα SGI)

κάτι DOS στις διάφορες εκδόσεις τους ενδιάμεσα και όλες τις εκδόσεις των windows από τα 3.1 και μετά

Το λειτουργικό του Spectrum μετράει;;;; Χεχεχε!!!

Λοιπόν μετά τη BASIC του Spectrum 48+, ήρθε το Workbench της Amiga από το 1.3 μέχρι το 3.1. Ταυτόχρονα με εξομοίωση στην Amiga (θεεικό μηχάνημα) ΜacOS 7.1 και 7.5 και Windows 3.11. Μετά έπεσα στην παρακμή, Win98SE και WinXP Pro!!!!! (Και σε διάφορα μηχανήματα WinNT, Win95 και λίγο Linux)

dos, mbasic, και os/2 (κορυφαιο, τι να λεμε). Ολα τα win και καμποσες διανομες linux (με προτιμηση το suse)...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

loipon, dos 3kati, alla kai basic apo commodore 64 kai ZX81 (to thymatai kaneis ayto? :) )

bebaia apo tis dyo tis basic den mporw na paineytw oti iksera.

pantws simera polles fores tha ithela na ehw ena command line proheiro. oi douleies ginontai poly pio grigora orismenes fores..

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Λίγο win 3.1 και DOS στο σχολείο, win95, 98 και XP.

Πολύ λίγο Mandrake και ακόμα πιο λίγο BeOS (2 μέρες το άντεξα :p)

Μήπως να κάνει κάποιος κι ένα thread για τους "αρχαίους"? Βλέπω ότι οι περισσότεροι από τους παλιούς είστε πολύ νέοι :p :p

Εννοείται, πως δεν θεωρούμε λειτουργικά μόνο αυτά που δουλεύουν σε PC. Όποιος πει το αντίθετο, θα κατηγορείται αμέσως ως νέος.

Basic se Spectrum ZX,

Basic και CP/Μ σε Amstrad 464/6128,

Basic σε BBC model B

Applesoft Basic se Apple II,

MS-DOS μέχρι τελικής πτώσης,

MS Windows 3, 3.1, 95, NT4, 98, 2000, XP

SunOS, Linux, HP-UX, SCO.

Μετά από όλα αυτά, οι αναμνήσεις μένουν.

Τι μου άρεσε περισσότερο: HP-UX.

Και σήμερα...

Τι εμπιστεύομαι περισσότερο: SCO.

Ti χρησιμοποιώ περισσότερο: Linux.

Laptops:

MS Windows XP (home) στο ένα, SuSE 8 (2.4.16) στο άλλο

Workstations:

Win 2000 SP4, Linux hermes 2.4.22-1.2174.nptl, Χ windows (GNOME)

Servers:

SuSE 7.3: Linux VaradeRo 2.4.4-4GB (text only)

Fedora Core 1: Linux koufontinas 2.4.22-1.2174.nptl (text only)

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Amstrad CPC 464 - ναι αυτός με το ενσωματωμένο κασετόφωνο και τα πράσινα shift, το κόκκινο delete κλπ.

Επανάσταση τότε γιατί είχε και το δικό του monitor.

Θυμάμαι την Amstrad την είχε τότε ένας τύπος ο Alan Sugar.

Όσοι είχαν σίγουρα θυμούνται τον συνδυασμό δύο πλήκτρων που σου εμφάνιζε το ηρωϊκό "Insert TAPE and press any key..."

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

Τώρα, όντως, η BASIC του Spectrum (που έχω δουλέψει κι εγώ) θεωρείται λειτουργικό; Θα μου πείτε ναί, αυτή ήταν το interface μόνο, κάποιος έλεγχε και το hardware. Βασικά ήταν λειτουργικό και BIOS μαζί, αφού ήταν και στην ROM...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

DOS, Win 3.11, Win95, Unix & Linux...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (29 Μάρ. 2004 , 21:40)

Τα Windows95 ήρθαν το...1995 σε πόσες δισκέτες ρε παιδιά? 10 ή 20 ήταν?

Γιατί όχι σε CD????

Q σου λεβέντη μου!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xrhstos (30 Μάρ. 2004 , 13:39)

Γιατί όχι σε CD????

Δεν υπήρχαν CD-ROM drives τότε. Δηλαδή υπήρχαν αλλά κόστιζαν... μισό εκατομύριο... πάνω κάτω! :whistle: Αν δε ήθελες και CD-R... ήθελες πολλά! :p

Οι εταιρείες βέβαια έστελναν τα συναρμολογούμενα στα περιοδικά συνήθως με κάποιον οδηγό εγκατεστημένο χάριν των δοκιμών αλλά προειδοποιούσαν: "Προσοχή! Στην τιμή του μηχανήματος δεν συμπεριλαμβάνεται το CD ROM!"

Στην πορεία διαδόθηκαν κ.τ.λ.... :whistle:

Το πρώτο μου κομπιούτερ ήταν το 1980 περίπου. Ηταν μικρό και είχε πράσινα ψηφία. Βοήθαγε πολύ στους δύσκολους λογαριασμούς. (αριθμητικής εννοώ). http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/boese/tomato.gif

Μετά η Amiga 1200 μου, δεν ξέρω πως διάολο δούλευε. Εγώ για τα παιχνίδια την πήρα.http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/boese/648.gif

Πρόπερσι ο φορητός που πήρα είχε τα Windows 2000 professional και πέρσι αγόρασα το PC που έχω τώρα και δουλεύει με XP Professional ενώ στην αρχή είχε τα HOME.:)

BASIC CP/M σε Amstrad 6128 (με πράσινο mntr) ...

και Amiga Workbench ... (με 5mb εξωτερικό δίσκο !!!!!!! )...

άσχετο ...

θυμάται κανείς το μήνυμα που έβγαζε στους 464/6128 όταν έβαζες μια λάθος εντολή ...

"invalid filename ... " κάτι τέτοιο ... το θυμάται κανείς ??

Αυτό που ζητάς τώρα είναι... αρχαία ιστορία... Θυμάμαι ένα "Bad command or file name", αλλά μπορεί να κάνω και λάθος ή να είναι από DOS.

kati liga me spectrum kai amiga

MS-DOS: apo 3.kati eos 6.22 (kiknio asma an thimamai kala)

MS-WIN: apo 3.0, 3.11, 95, 98 (apla kai SE), 2000 (mexri advanced server), XP (Home & Pro)

Linux: de thimamai pou to epiasa kai pou to afisa.. protimisi sto redhat.

ps. exo ena 386 dx40 me 8 (!!!!) mb mnimis kai win 95. thelo para poli na tou ksanavalo dos 6.20 i 6.22 kai win 3.11 kai na ton exo san mouseiako ekthema. parakalo poli opoios exei tis analoges disketes na epikoinonisei mazi mou me PM. euxaristo!! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος indigo ( 1 Απρ. 2004 , 11:09)

BASIC CP/M σε Amstrad 6128 (με πράσινο mntr) ...

και Amiga Workbench ... (με 5mb εξωτερικό δίσκο !!!!!!! )...

άσχετο ...

θυμάται κανείς το μήνυμα που έβγαζε στους 464/6128 όταν έβαζες μια λάθος εντολή ...

"invalid filename ... " κάτι τέτοιο ... το θυμάται κανείς ??

Syntax error.

Ο Amstrad μου λειτουργεί ακόμα άψογα.Όποτε μου την δίνει παίζω ένα ikari warriors.... :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

...Barcelona,such a beautiful horizon

Barcelona,like a jewel in the sun

Por ti sere gaviota de tu bella mar...

my blog