Jump to content

Nokia: Απορρίπτει το Android, επιμένει με Symbian και MeeGo


egoeimai
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/news/nokia.gif[/imgalign]Μετά τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του τομέα αγορών της Nokia, Niklas Savander, σχετικά με το μέλλον του λειτουργικού συστήματος Symbian και την αναφορά αυτού σχετικά με την μη ύπαρξη διάθεσης χρήσης κάποιου άλλου λογισμικού στις συσκευές της εταιρείας, όπως για παράδειγμα του Android, έρχεται η σειρά του Διευθύνοντος Συμβούλου, Stephen Elop, να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο «ισχυρός άντρας» της Φιλανδικής εταιρείας δηλώνει πως η Nokia δεν σκοπεύει να παρουσιάσει συσκευές οι οποίες θα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα της Google και πως όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στα Symbian και Μeego. Ο Stephen Elop αναλύει την αιτία αυτής της τακτικής στους δημοσιογράφους, αναφέροντας πως «ειλικρινά, μερικές από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά δεν παρέχουν απαραίτητα πολλές δυνατότητες για καινοτομία, κάτι που ακούμε από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες αυτές σήμερα».

 

Τα τελευταία χρόνια, η Nokia, στην προσπάθειά της να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, ξόδεψε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά της Navteq, μιας εταιρείας που προσφέρει προϊόντα παρόμοια με το Google Maps ενώ παράλληλα επένδυσε χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη του Ovi Store, της δικής της πρότασης στον χώρο των app market, το οποίο απευθύνεται σε συσκευές που είναι εφοδιασμένες με το Symbian, το λειτουργικό σύστημα που [thread=287819]η ίδια υποστηρίζει[/thread].

Edited by DJDB
"There's a story still unread"
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ακριβως. Γιατι να παει προς Android και να παρατησει μια τετοια υποδομη που ειναι ετοιμη να βγαλει καρπους?

Και το αλλο. Γιατι ειναι τοσο κακο με την ποικιλια? Γιατι ολοι θελουν android? υπαρχουν εκατονταδες android στην αγορα. Αμα θες ανδροιδες ε υπαρχουν τοσο, πρεπει δηλαδη να βγαλει και η νοκια?

 

Link to comment
Share on other sites

«ειλικρινά, μερικές από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά δεν παρέχουν απαραίτητα πολλές δυνατότητες για καινοτομία, κάτι που ακούμε από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες αυτές σήμερα»

 

Και υπογραμμίζω το "καινοτομία". Η δική μου μετάφραση στο "το Android δεν δίνει πολλές δυνατότητες για καινοτομία" είναι "δεν μπορούμε να έχουμε τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο πάνω στο Android, όπως κάνουμε με τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούμε σήμερα".

 

Επίσης, υπογραμμίζω το ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που στέλεχος της Nokia ρίχνει "πόρτα" στο Android.

Link to comment
Share on other sites

καλά κάνουν. υποστηρίζουν αυτό που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν.

δεν πειράζει, καλό κάνει ο ανταγωνισμός όχι κακό!

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Και μην ξεχνάμε φυσικά πως, πέρα από το θέμα των πολλαπλών επιλογών και του ανταγωνισμού, η Nokia έχει αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε δύο λειτουργικά συστήματα για smartphones. Ένα με μια τεράστια βάση χρηστών και ένα πολλά υποσχόμενο. Εάν δεν μπορέσει να κάνει τίποτα με αυτά και αναγκαστεί να υιοθετήσει το όποιο Android (καλύτερο ή χειρότερο από αυτά που έχει, δεν έχει σημασία) τότε πραγματικά θα είναι πλήρως απαξιωτικό, απογοητευτικό και ταπεινωτικό για αυτήν και την πορεία της στον χώρο. Και φυσικά, κακό για τον τελικό καταναλωτή και τις πολλαπλές επιλογές που αυτός πρέπει να έχει. Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

Το έχει ξαναπεί αυτό η Nokia. Ποντάρει τα πάντα στο MeeGo και δεν θέλει να είναι απλά άλλος ενας κατασκευαστής Android κινητών.

Απο τη μία λογική απόφαση γιατί δύσκολα θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί απο τους άλλους που πουλάνε Android συσκευές.

Απο την άλλη ρίσκο γιατί κανείς δεν ξέρει αν το MeeGo θα είναι καλό και αν θα πετύχει. Άλλωστε η επιτυχία είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων (marketing, apps, τιμή, συσκευές κλπ κλπ) εκτός απο το ίδιο το λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Μα κανεις δε θελει τι νοκια να παρατησει το Meegoo και να παει μονο σε android. Ομως, γιατι να μην παρουσιασει και κατι αλλο? Ασχετως του ποιο λειτουργικο ειναι το καλητερο η οτιδηποτε, να παρουσιασει ενα android κινητο για τους λατρεις της Νοκια που θελουν ενα android.

 

Σαν Holy Crusade μου φενετε αυτο που κανει η Nokia. Μακαρι να πετυχει καθως ειναι η μονη ευρωπαικη, αλλα δε νομιζω να κοψει καλο κομματι απο την πιτα.

Link to comment
Share on other sites

Η ΝΟΚΙΑ καλά κάνει,

εχω αυτο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί να μην μπορεί κάποιος να διαλέγει κινητό

και απο κει και πέρα να βάζει οτι λειτουργικό θέλει.

Θα μου πείτε υπάρχουν περιορισμοί,οκ αλλά είναι τόσο ανυπέρβλητοι?

Link to comment
Share on other sites

καλά κάνουν. υποστηρίζουν αυτό που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν.

δεν πειράζει, καλό κάνει ο ανταγωνισμός όχι κακό!

 

Θα συμφωνήσω.Η Nokia είναι μια εταιρεία με πολλές επενδύσεις και κάποια

χρόνια στην αγορά και καλά κάνει και προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο

μπορεί με τις δικές τις δυνάμεις.Αν είχαμε μόνο ένα λογισμικό τότε δεν θα

υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα έβγαιναν πολύ γρήγορα όλο και ποιο

πολλά λογισμικά , ποιο ανταγωνιστικά και ποιό καλά.

 

Η ΝΟΚΙΑ καλά κάνει,

εχω αυτο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί να μην μπορεί κάποιος να διαλέγει κινητό

και απο κει και πέρα να βάζει οτι λειτουργικό θέλει.

Θα μου πείτε υπάρχουν περιορισμοί,οκ αλλά είναι τόσο ανυπέρβλητοι?

 

Τώρα ποια που γίνεται χαμός με τα λειτουργικά σίγουρα θα ήταν ωραίο αυτό.

Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε η κάθε εταιρεία να κάνει λογισμικό που θα έτρεχε

σε όλα τα κινητά και αυτό δεν νομίζω να άρεσε.Από τι μια θα χρειαζόντουσαν

πολλά παραπάνω άτομα για να κάνουν develop κάτι τέτοιο και από την άλλη

θα άρχιζαν να χρεώνανε τα λειτουργικά τους στον κόσμο όπως γίνεται τώρα

με τα PC.Εντάξει τώρα θα μου πεις υπάρχουν άτομα που ξέρουν ή δεν ξέρουν

και πολύ απο λογισμικά.Οπότε θα μπορούσαν να πάρουν το κινητό τους με το

λογισμικό της ίδιας της εταιρείας και να μείνουν με αυτό ή μετά που θα έβγαινε

το Β - Γ λειτουργικό να το αλλάζανε.Το μέλλον θα δείξει :)

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω πως η google θελει να τα ελγξει ολα σε αυτον το πλανητη.το ιντερνετ και τωρα το χωρο των κινητων τηλεφωνων.με αυτα που εχουν ακουστει οτι σκοπευει να μας κατασκοπευσει ολους τωρα επαλυθευονται... καλα κανει η νοκια που μενει στο δικο της λειτουργικο..και δεν σκιβει σε αλλους...
Link to comment
Share on other sites

μην ξεχναμε Symbian^4?

 

Το Symbian ^4 το ξεχνάμε γιατί δεν θα υπάρξει (τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια). Η Nokia έχει ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει με το ^3 και όλες οι αλλαγές/προσθήκες θα είναι διαθέσιμες για αυτό...

 

Η Nokia έχει χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού για κινητά και άρα δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα που έχει ακόμα προβλήματα όπως το Android. Θεωρώ οτι ένα βασικό πρόβλημα του Android είναι οι πολλές εκδόσεις που έχει, αφού η κάθε εταιρία βγάζει την δική της και δεν επιτρέπει στους χρήστες (εύκολα) να την παραμετροποιήσουν ή να την αναβαθμίσουν.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λες φιλε giwrgos_ath,δεν ισχυει,το android δηλαδη τι προβληματα εχει?δεν εχω αντιμετωπισει κανενα ποτε,επισης ολες οι εκδοσεις του ειναι ο παραδεισος της μοντας παραμετροποιηση full,το οτι φοραει ενα shell η καθε εταιρια δεν σημαινει οτι αλλαζει η εκδοση

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνει. Μας πρήξαν με το αντρόιντ πιά. Το εκθειάζουν όλοι το Αντρόιντ λες και είναι ο Μεσσίας. Σιγά το πράγμα.

Συμφωνώ, άσε που με τόσα μοντέλα πλέον (1.6, 2, 2.1, 2.2, 2.3 + ένα κάρο εταιρίες που το υποστηρίζουν) έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να υπήρξε ποτέ περίπτωση η Nokia να ασχοληθεί με Android παρόλο που πετάγονται διάφορες φήμες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχει νόημα να αναλωθεί στην παρουσίαση μοντέλων με android από την στιγμή που έχει επενδύσει τόσα πολλά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ovi store, ovi maps και ovi suite (δεν νοείται πλέον Nokia συσκευή χωρίς αυτά).

 

Το S^3 είναι πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με το 5th edition και όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε κάτι ανταγωνιστικό και ολοκληρωμένο. Και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολυαναμενόμενο Meego το οποίο μετά το πάρα πολύ καλό Maemo, δείχνει μια απίστευτα καλή λύση για high end συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα αυτά που έχετε πει και το μόνο που έχω να πω είναι: Καλό χρυσό το android, αλλά το λειτουργικό symbian είναι τελικά, η πιο σταθερή αξία!

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά του καταναλωτή, ναι καλά κάνει η ΝΟΚΙΑ και δεν ακουλουθεί την πεπατημένη των εποχών. Προσωπικά, το Symbian με τη σημερινή του μορφή δε μου αρέσει καθόλου, χωρίς ωστόσο να έχω δεί από κοντά τη νεότερη έκδοση του Ν8.

 

Από επιχειρηματική πλευρά, βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση ενός CEO της ΝΟΚΙΑ, θα έλεγα ότι αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε ύφεση και πτώση μεριδίου στα smartphones, τουλάχιστον για το 2011. Πιστεύω, πως έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να παρουσιάσει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό λειτουργικό.

 

Σε κάθε περίπτωση, το οφείλει στους εκατομμύρια πελάτες της, αλλά και στην ιστορία της.

"There's a story still unread"
Link to comment
Share on other sites

καλα κανουν.δε λεω καλο το android αλλα δε βλαπτει να υπαρχει και καποιος ωριμος σοβαρος αντιπαλος(το iphone ειναι πανακριβο για να τα ανταγωνιστει ευθεως και τα bada και windows phone 7 ειναι νεα).

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

 

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω οτι πρεπει να συνεχισουν να υπαρχουν ανταγωνιστικα OS ωστε να υπαρχει ανταγωνισμος προς ωφελος του καταναλωτη. ΟΜΩΣ... οπως δειχνει η στατιστικη στο αρθρο του MyPhone.gr, το android εχει φτασει σε αποσταση αναπνοης απο τον πρωτοπορο Symbian και μαλιστα με υπερβολικη ταχυτητα, εχει βγαλει ηδη φλας.

Πρεπει να ξυπνησει επιτελους ο κρατικος γιγαντας εκει στην Φιλανδια

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

μπραβο στην νοκια που στηριζει τα δικα της παιδια...

κανει πολυ καλα!

επισης πιστευω πολυ στο Meego κυριως λογω της intel που ειναι μεσα στο project!

 

και η Νοκια ειναι εταιρια που πουλαει κινητα. Οχι λογισμικα...

Edited by fotisg24
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το Symbian είναι ένα ικανότατο λειτουργικό με πολλές δυνατότητες για τον γνώστη. Απλώ για εμένα εκεί που έχασαν την μπαλά είναι που καθυστέρησαν να το κάνουν ποιο λειτουργικό, ή και "εφετζίδικο" για την μάζα. Από την άλλη στα καινούργια λειτουργικά όπως android και ειδικά στο ios λείπουν μερικά βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα η βινετοκλήση (μέσο δικτύου), ενώ το symbian το έχει εδώ και 6 χρόνια.

Αλλά το θέμα είναι οτι δύσκολα πλέον η Νοκια θα ανακτήσει μερίδιο στα smartphone γιατί ο ανταγωνισμός αγρίεψε πολύ, στο διάστημα φυσικά που η Νοκια έκανε όλες αυτές τις επενδύσεις. Ο καταναλωτής δεν το ξέρει αυτό, και δυστυχώς τημωρεί τον αργοπορημένο.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Σαν καταναλωτής θέλω, όταν αποφασίσω να πάρω κάτι, να έχω επιλογές. Η Nokia με την στάση της μου δίνει μία επιλογή παραπάνω. Συνεπώς μόνο θετικά μπορώ να δω την επιμονή της στην ανάπτυξη του Symbian και Meego.

 

Δεν θα πώ ότι το Symbian είναι μπροστά σε κάτι ή πίσω σε κάτι άλλο. Θα πω ότι το Symbian αντιμετωπίζει με άλλο μάτι αυτά τα οποία ζητάει ο καταναλωτής. Όπως με άλλο μάτι τα αντιμετωπίζει η Apple, όπως με άλλο μάτι τα αντιμετωπίζει η Google, όπως με άλλο μάτι τα αντιμετωπίζει η MicroSoft.

 

Τα ποσοστά για μένα είναι πιο πολύ τυπικά. Όχι βέβαια ότι δεν παίζουν ρόλο. Εάν όμως εγώ βρω στην αγορά αυτό που ζητάω και είμαι ικανοποιημένος, δεν με ενδιαφέρει τι έχει ο διπλανός, ούτε τι λένε τα νούμερα.

 

Επιλογές. Αυτό πρέπει να έχουμε. Και η Nokia μας δίνει μια παραπάνω. :)

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ.Αυτη η συζήτηση θα ήταν επίκαιρη πριν 2-3 χρόνια αν και βλέπω πως πάλι θα κατέληγαν σε λάθος συμπεράσματα [-αποφάσεις].

 

Το δίλημμα 100% από meego η Χ% από android η νοκια το απάντησε.[Λάθος κατά εμένα].Τα αποτελέσματα θα τα δούμε.Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Truth is in your mind.Find it.Plzzz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...