Jump to content

Gary Marshall: «Η Nokia πρέπει να χρησιμοποιήσει Android»


DJDB
 Κοινοποίηση

Πρέπει η Nokia να στραφεί προς το Android;  

437 members have voted

  1. 1. Πρέπει η Nokia να στραφεί προς το Android;

    • Ναι
      261
    • Όχι
      154
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ / Δεν έχω άποψη
      22


Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/news/nokia.gif[/imgalign]Το Symbian, το «ανοικτού κώδικα» λειτουργικό σύστημα για smartphones του οποίου την ανάπτυξη «επιβλέπει» η Nokia, υπέστη δύο σοβαρά πλήγματα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δύο από τις εταιρείες-μέλη του Symbian Foundation, η Samsung και η Sony Ericsson, ανακοίνωσαν πως δεν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν νέες συσκευές που θα βασίζονται στο συγκεκριμένο OS, με κύρια αιτία να αποτελεί το Android της Google και η ραγδαία εξάπλωση του.

 

Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Gary Marshall, αρθρογράφου για την γνωστή ιστοσελίδα τεχνολογικού ενδιαφέροντος TechRadar, παρόμοια απόφαση ίσως θα πρέπει να πάρει και η ίδια η Nokia.

 

Όπως ο ίδιος αναφέρει, το πρόβλημα είναι πως η φινλανδική εταιρεία δεν έχει κατανοήσει πλήρως τον επιχειρηματικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται. «Αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα αν το μόνο που είχε σημασία ήταν οι προδιαγραφές του hardware, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον χώρο των smartphones» λέει χαρακτηριστικά ο Marshall. «Κυρίαρχο ρόλο στα smartphones παίζει το software, αλλά η Nokia είναι ουσιαστικά μια εταιρεία hardware» συνεχίζει, παραθέτοντας το παράδειγμα του iPhone, το οποίο θεωρεί κατώτερο από τους ανταγωνιστές του όσον αφορά τον τομέα του hardware, προσθέτοντας όμως πως «...το πολύ καλό λογισμικό του το έκανε να πουλάει σαν τρελό[/i]». Προσθέτει και την περίπτωση των Windows Mobile 6.1, τα οποία θεωρεί πως δεν έκαναν ιδιαίτερες πωλήσεις όχι λόγω του hardware, αλλά λόγω του software.

 

Κλείνοντας, ο αρθρογράφος του TechRadar επισημαίνει: «Ξέρουμε πως η Nokia μπορεί να φτιάξει τρομερό hardware, αλλά μπορεί να φτιάξει και τρομερό λογισμικό; Αν η απάντηση είναι αρνητική - και φαντάζομαι πως είναι - τότε ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Google ή την Microsoft».

 

Υπενθυμίζουμε ότι, λίγο καιρό πριν, η Nokia ανακοίνωνε πως το [thread=284545]επερχόμενο N8[/thread] θα είναι και η τελευταία συσκευή της σειράς N που θα στηρίζεται στο Symbian και πως μετά την κυκλοφορία του θα εκμεταλλευτεί το MeeGo στην συγκεκριμένη «οικογένεια» high-end συσκευών. Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gartner, προβλέπεται πως το ποσοστό χρήσης του Symbian θα «πέσει» στο 30,2% το 2014, ενώ αυτό του Android θα «σκαρφαλώσει» στο 29,6%. Το συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς για το πρώτο κυμάνθηκε την περσινή χρονιά στο 46,9% ενώ για το δεύτερο στο 3,9%.

 

Το πλήρες άρθρο του Gary Marshall μπορούμε να διαβάσουμε εδώ.

Edited by energetic
BB Code
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 144
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Απόλυτα σωστά τα όσα αναφέρει ο Gary Marshall, η Nokia έχει ποιοτικά κινητά, σε αυτόν τον τομέα είναι οκ, τώρα μένει να παρουσιάσει και κανένα μοντέλο με android.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιήσει Android αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι δημιουργοί των δύο άλλων μεγάλων legacy λειτουργικών (Palm & Microsoft) τα εγκατέλειψαν σχεδιάζοντας νέα OS από την αρχή τα οποία είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο πνεύμα και το hardware της εποχής. Η Νokia δημιούργησε μεν το Maemo που εξελίχθηκε σε Meego αλλά μέχρι τώρα διστάζει να το εκμεταλλευθεί και προσπαθεί να φέρει το Symbian στα μέτρα της εποχής με μάλλον μέτρια αποτελέσματα ως τώρα.

Σίγουρα δεν συμφέρει τη Nokia να γίνει άλλος ένας ΟΕΜ του Android αλλά όσο επιμένει στο Symbian, που βελτιώνεται μεν αλλά με πολύ αργά βήματα, νομίζω πως θα χάνει έδαφος. Ακόμα και από τη σκοπιά του marketing, το λανσάρισμα συσκευών με ένα φρέσκο λειτουργικό θα επανέφερε κάποιον από τον ενθουσιασμό που έχει χαθεί για την εταιρεία.

 

Είναι κρίμα να βλέπεις τηλέφωνα με εξαιρετικό hardware σαν το Ε7 ή το N8 να κυκλοφορούν με ξεπερασμένο software. Όταν διαβάζω στις κριτικές του Ν8 ότι ο default browser δυσκολεύεται να κάνει σωστό (ή τελοσπάντων αντάξιο όσων έχουμε συνηθίσει σε iOS & Android) rendering των μη mobile σελίδων ή ότι η Nokia δεν προεγκαθιστά το Ovi Store στις συσκευές της πραγματικά απορώ.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς το άρθρο έχει λάθος τίτλο. Το πρωτότυπο έχει τον τίτλο : Nokia makes great hardware. Maybe it should buy in the software, κάτι που μεταφράζεται σε : " Η Nokia θα έπρεπε να αγοράσει το software" και όχι σε "H Nokia πρέπει να χρησιμοποιήσει Android" , όπως εσκεμμένα αναφέρει ο τίτλος. Προσοχή λοιπόν στις μεταφράσεις παρακαλώ.
Link to comment
Share on other sites

Ασχετα απο το αν ειναι καλο η κακο το Symbian, το σιγουρο ειναι ενα: δεν πρεπει να καταργηθει μια επιπλεον επιλογη στην αγορα των smartphones, αν δεν μπορει να ειναι ανταγωνιστικο καλο θα ειναι να αντικατασταθει απο κατι καινουργιο.

Η αγορα (οι χρηστες δλδ) χρειαζονται τον ανταγωνισμο.

τοσα χρονια με Symbian & WM ολα ηταν στασιμα, τα παντα αλλαξαν απο τις νεες ιδεες (καλες η κακες) των Iphone, αναγκαστικαν ολοι να τρεξουν και σαν "κερασακι" ηρθε και το Android.

μονο με ανταγωνισμο θα παμε μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς το άρθρο έχει λάθος τίτλο. Το πρωτότυπο έχει τον τίτλο : Nokia makes great hardware. Maybe it should buy in the software, κάτι που μεταφράζεται σε : " Η Nokia θα έπρεπε να αγοράσει το software" και όχι σε "H Nokia πρέπει να χρησιμοποιήσει Android" , όπως εσκεμμένα αναφέρει ο τίτλος. Προσοχή λοιπόν στις μεταφράσεις παρακαλώ.

 

Εκτός του ότι το original άρθρο έχει τίτλο «Why Nokia now needs to embrace Android», δεν πρόκειται για μετάφραση αλλά για απόδοση του γενικού πλαισίου του από τον αρθρογράφο.

 

Στο θέμα μας. :)

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον Gary Marshall και πιστεύω προσωπικά ότι το μέλλον είναι το Android... Καλά θα κάνει η ΝΟΚΙΑ να χρησιμοποιήσει σε κάποιες συσκευές της το Android OS...
Link to comment
Share on other sites

Με τίποτα δεν θα μπορούσα να δω Android σε συσκευή Nokia. Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μία εταιρία η οποία αναπτύσσει λογισμικό εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορεί ξαφνικά να τα εγκαταλείψει όλα και να συρθεί στο τρένο της Google, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μία εταιρία κολοσσός και πρωτοπόρος τόσα χρόνια δεν είναι δυνατόν να γίνει κομπάρσος. Μπορεί να έμεινε λίγο πίσω, αλλά με το Qt θα αλλάξουν όλα. Πιστεύω ότι το επερχόμενο Meego θα αλλάξει το τοπίο. Εξάλλου είναι Linux-based όπως και το Android. Και δεν πιστεύω ότι θα δούμε ποτέ σε συσκευή ή σε λογισμικό της Nokia τους τρελούς περιορισμούς του iOS ή τους χαφιεδισμούς του Android. Σ' αυτό μας έχει καλομάθει η Nokia τόσα χρόνια. Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν καταστροφικό για την Nokia να παρουσιάσει 1-2 συσκευές Android.

Κατά τη γνώμη μου έχει 2 επιλογές:

 

α) προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με το Maemo, με αμφίβολα αποτελέσματα.

 

β) Ρίχνει όλες τις δυνάμεις της στο Android, φτιάχνοντας κάτι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο από το Sense. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει το Nokia experience, κρατάει συμβατότητα με τα Android apps, μπορεί να φτιάξει δικό της Nokia Market για Android και πολλά άλλα.

 

Νομίζω ότι η δεύτερη επιλογή είναι η καλύτερη, αλλά θέλει δυναμική ηγεσία και πολύ μεγάλες αλλαγές που δύσκολα τα βρίσκεις στη Nokia, η οποία θυμίζει πλέον την IBM των κινητών. Μεγάλη, σίγουρη, δυσκίνητη.

Link to comment
Share on other sites

Με τίποτα...

Εξάλλου υπάρχουν επιλογές για Android.

Προτιμώ η ΝΟΚΙΑ να μείνει στο Symbian και MeeGo.

Εξάλλου σύμφωνα με το δείκτη Nasdaq δε πάει άσχημα,γιατί να αλλάξει; Μήπως "χέστηκαν" πάνω τους στη Google;

http://www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-story.aspx?storyid=201010120903dowjonesdjonline000186&title=nokia-holds-top-smartphone-market-share-spotapplerim-fall

 

 

Εδώ η Samsung προτίμησε Windows Mobile 7,τι να πω γι'αυτή την εταιρεία... Μια ζωή χαζομάρες κάνει γι'αυτό δε μπορεί να πάρει καλό μερίδιο στην αγορά παρότι έχει καλό hw στις συσκευές της (το καλύτερο για την ακρίβεια).

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησει android στις συσκευες της...αλλα πρεπει ομως να εξελιξει σε μεγαλο βαθμο εκεινα που ηδη χρησιμοποιει...symbian,meego...

Ηρακλής!

___________________________________________

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να εχει πολύ επαφή με το αντικείμενο όποιος έγραψε το άρθρο...

Ποιό πιθανό να δούμε Ferrari με κινητήρα Mercedes στην F1 παρά Nokia με λειτουργικό Android.:lol:

Edited by yiannis_1
Link to comment
Share on other sites

Να συμφωνήσω (μετά την απογοήτευση που μου έφεραν και τα WP 7) ότι για μας τους καταναλωτές το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν όσο περισσότερες επιλογές γίνεται.

 

Να περιμένουμε να βγει το Meego και το ^4 σε συσκευές, γιατί ακόμα και το ^3 δεν μου έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις (μένει βέβαια να το δω και από κοντά όπως και τα WP 7 βέβαια).

 

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ψήφισα "ΟΧΙ", γιατί σίγουρα αυτή την στιγμή θεωρώ το Android ότι καλύτερο

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησει android στις συσκευες της...αλλα πρεπει ομως να εξελιξει σε μεγαλο βαθμο εκεινα που ηδη χρησιμοποιει...symbian,meego...

 

Σωστός. Υπάρχουν και οι ήδη υπάρχουσες λύσεις. Αρκεί να της εξελίξει και να τις προσαρμόσει στο σήμερα. Ειδικά το Symbian είναι άκρως λειτουργικό και ευέλικτο. Αυτό που του λείπει είναι ένα καλύτερο παρουσιαστικό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να εχει πολύ επαφή με το αντικείμενο όποιος έγραψε το άρθρο...

Ποιό πιθανό να δούμε Ferrari με κινητήρα Mercedes στην F1 παρά Nokia με λειτουργικό Android.:lol:

 

 

προσοχη στης πιθανοτητες!!

KNIGHT RIDER

One man can make a difference

Link to comment
Share on other sites

Η Νοκια θελει να εχει ελεγχο του hardware και του software των συσκευων της. Οπως και η apple. Η διαφορα ειναι οτι το symbian ειναι ανοιχτο σε ολους και η nokia βγαζει συσκευες για ολα τα βαλαντια. Το ιδιο δρομο μαλλον θελει να ακολουθησει και η samsung με το bada. Οι αλλοι δυο(SE, samsung) πιθανον ανακοινωσαν οτι δεν θα βγαλουν νεες symbian γιατι βαρεθηκαν να τρεχουν πισω απο την nokia που καθε update του symbian ειχε να κανει με το hardware των nokia συσκευων. Αλλα μαλλον δεν ξερουν οτι η google κινει τα νηματα στις συσκευες τους πλεον. Γι αυτο δεν θα δουμε ευκολα χαμηλου κοστους android συσκευες να φορανε νεα εκδοση android.

Το symbian 3^ ειναι η σιγουρη μεταβαση της nokia στα νεα λειτουργικα της. Οποιος πει οτι το γραμμενο απο την αρχη σε QT Symbian 4 μονο επειδη εχει το ονομα του προκατοχου του ειναι πεθαμενο μαλλον εχει μαυρα μεσανυχτα. Θα δουμε symbian 4^ σε Ν σειρα αλλα δεν θα ειναι το top μοντελο της σειρας. Προσωπικα αν ειχα την επιλογη να διαλεξω σε δυο ιδιες σε hardware nokia συσκευες αλλα μια με android και η αλλη με symbian θα επελεγα symbian γιατι αυτη τη στιγμη ξερω οτι το android εχει ελειψεις σε πραγματα που ειναι αυτονοητα σε καποιον χρηστη symbian τα τελευταια 5 χρονια.

Edited by songless_bird

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να εχει πολύ επαφή με το αντικείμενο όποιος έγραψε το άρθρο...

Ποιό πιθανό να δούμε Ferrari με κινητήρα Mercedes στην F1 παρά Nokia με λειτουργικό Android.:lol:

 

Όχι, μάλλον πιο πιθανό είναι να δούμε τον Καρατζα(τζίκι)φέρη γραμματέα του ΚΚΕ :lol:

Link to comment
Share on other sites

τι εγινε ρε gary marshall μπας κ δεν έπεσε το λάδι κ αρχίσαμε να λέμε κακίες;
Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800
Link to comment
Share on other sites

Αν η ΝΟΚΙΑ έβαζε android τότε σίγουρα οι πωλήσεις θα ανέβαιναν για τους επόμενους μήνες. Αλλά δε νομίζω ότι είναι μια κίνηση που μακροπρόθεσμα θα έδινε κάτι στην ΝΟΚΙΑ.

Γι αυτό λέω σίγουρα όχι, προτιμώ ένα ΝΟΚΙΑ με symbian^4 ή με το επερχόμενο meego...

Link to comment
Share on other sites

καλο το android αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν γινεται να απαξιωσουμε τελειως ενα λογισμικό με πορεια 10 χρονων στα κινητα. Αυτο που πρεπει ειναι απλα το symbian να προσαρμοστει στα σημερινα δεδομενα των τηλεφωνων οπως την οσο το δυνατων καλυτερη εκμεταλευση του σημερινου hardware και ΚΥΡΙΩΣ ενα φιλικο UI για τα τηλεφωνα με οθονες αφης οπου εχει σοβαρο προβλημα.

Οσο για τη nokia θεωρω οτι το symbian ηταν πολυ πιο εξελιγμενο απο τα κινητα της και ουσιαστικα το "επνιγαν"

Link to comment
Share on other sites

Απαντησα, ναι, διοτι ειναι καλο και για μια εταιρια και για τους καταναλωτες της να υπαρχει πληθωρα λειτουργικων στις συσκευες της. Αν προχωρησει σε κατι τετοιο ομως πρεπει να εχει σωστη υποστηριξη αυτων των συσκευων οπως της HTC και οχι κουτσουρεμενη σαν της Samsung.

Οπως και να 'χει σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να εγκαταλειψει symbian και meego.

Link to comment
Share on other sites

αυτό το λέμε εδω και 2 χρονια σχεδόν, ελπίζω να το καταλάβουν κάποια στιγμή, ή μάλλον το έχουν καταλάβει και γι αυτό τώρα τρέχουν για το meego. για να δούμε θα είναι τίποτα αξιόλογο αυτό????....
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών.

Αυτά λίγη σημασία έχουν στις πωλήσεις.

Το πρόβλημα είναι το momentum κάθε κίνησης.

Το θέμα market έχει κορεστεί πλέον από iTunes store και Android Market.

Γι αυτό μίλησα ότι μακροπρόθεσμα η σωστή κίνηση για την Nokia θα ήταν το Android.

Τα ίδια ισχύουν και για το Bada OS.

 

Υ.Γ. Μην αρπάζεστε, γνώμες λέμε και δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος έχει δίκιο :)

Link to comment
Share on other sites

εμενα το symbian μου αρεσει..παρολα αυτα το android ειναι η ανερχομενη δυναμη και ουσιαστικα ειναι στα top του αγοραστικου κοινου..δηλαδη πως αρχισε η νοκια καποτα να βαζει καμερα στα κινητα και μετα την ακολουθησαν ολες οι εταιρειες..τετοια ηταν η ταση τοτε.ετσι τωρα μετο OS ειναι ταση για android..θα μπορουσε να εχει το symbian για τα 23239239 μικρα μοντελα που εχει και να διαθεσει τα smartphones της για android και meego..πιστευω οτι θα ξεφυγει σε πωλησεις με μια τετοια κινηση... Edited by el3ctronick
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...