Jump to content

Galaxy S : Οδηγοί για νέους χρήστες


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακολουθεί ένα μικρό FAQ για τους καινούριους χρήστες του Galaxy S, ελπίζω να φανεί χρήσιμο γιατί βλέπουμε συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις.

 

- Μόλις πήρα το τηλέφωνο, πρέπει να το αφήσω να φορτίσει 24 ώρες πριν το ανοίξω;

 

Όχι, δε χρειάζεται. Η τεράστιας διάρκειας πρώτη φόρτιση ίσχυε κάποτε με τις παλιές μπαταρίες, και το έγραφε και το manual των τότε τηλεφώνων. Το Galaxy S αρκεί να το φορτίσεις μέχρι να φορτίσει πλήρως (περίπου μία ώρα την πρώτη φορά). Συνιστάται για να δυναμώσει η μπαταρία, να την αδειάσεις 3-4 φορές πλήρως, αυτοί οι πλήρεις κύκλοι φόρτισης τη βοηθάνε αρχικά, και όντως μετά φαίνεται να κρατάει περισσότερο. Μη συνεχίσεις όμως να την αποφορτίζεις πλήρως μετά, γιατί χάνει ισχύ. Οι μπαταρίες λιθίου κρατάνε περισσότερο με μερικές αποφορτίσεις.

Η φόρτιση γίνεται κλασικά στην πρίζα, και με το USB καλώδιο του υπολογιστή. Ο δεύτερος τρόπος διαρκεί πολύ περισσότερο, γιατί τα USB του υπολογιστή δεν δίνουν αρκετή ισχύ σε σχέση με την πρίζα. Αν βιάζεσαι, βάλτο στην πρίζα.

 

Η μπαταρία μου τελειώνει πολύ γρήγορα!

 

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που τρέχουν στο υπόβαθρο και ρουφάνε τη μπαταρία, ειδικά κάποια widgets που ζητάνε ανανεώσεις. Μέχρι να τα εντοπίσεις όλα (τα παιδιά έχουν αναφέρει κατά καιρούς στο thread μερικές κακές εφαρμογές), θα ήταν φρόνιμο να κλείσεις όλα τα apps που ζητάνε συνεχή ανανέωση, και να κάνεις συγχρονισμό όταν το χρειάζεσαι, ή αν έχει επιλογή, αραιότερα. Το να ξετικάρεις τις δύο επιλογές στο "Λογαριασμοί και συγχρονισμός" στις ρυθμίσεις (και ειδικά τον αυτόματο συγχρονισμό), είναι ένα πρώτο βήμα. Επίσης το wifi και το GPS τρώνε πολύ μπαταρία, είναι καλό να τα κλείνεις (γίνεται εύκολα σέρνοντας κάτω τη μπάρα ειδοποιήσεων) όταν δεν τα χρειάζεσαι. Μπορείς να βγάλεις και τα live wallpapers που είναι ενεργοβόρα, καθώς και να κατεβάσεις τη φωτεινότητα. Αν θέλεις να δεις πιο συγκεκριμένα τί ήταν χειρότερο για τη μπαταρία σου μετά από ώρες χρήσης, πληκτρολόγησε *#*#4636#*#* από κει που παίρνεις τηλέφωνο, και κοίτα στο Battery History. Στο μενού εκεί μέσα, το partial wake usage είναι επίσης χρήσιμο, γιατί σου λέει ποιές εφαρμογές (αν υπάρχουν συγκεκριμένες), ξυπνάν το τηλέφωνο και τρώνε μπαταρία. Το ΟS Monitor και το Systempanel είναι άλλα 2 προγραμματάκια που παρακολουθούν την κατανάλωση πόρων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δεις αν κάποιο πρόγραμμα τραβάει πολύ από τον επεξεργαστή (και κατά συνέπεια καταναλώνει μπαταρία). Τέλος, αν έκανες πρόσφατα αναβάθμιση ή νομίζεις ότι η μπαταρία έχει κάποιο πρόβλημα στο πώς αδειάζει, ρίξε μια ματιά εδώ, πολλοί αναφέρουν βελτίωση.

 

Κοίτα και ΕΔΩ για μια εκτενή και αναλυτικότατη ανάλυση από τον Stinger.

 

Καθυστερώ αρκετά με το να πάω να διαλέγω τις επαφές, να μπαίνω μέσα, να πατάω Kλήση ή Μήνυμα... πιο γρήγορα γίνεται;

 

Όταν έχεις μπροστά σου τις επαφές, είτε στη λίστα των επαφών είτε στο Call log πατώντας το πράσινο κουμπί του τηλεφώνου, βρες την επαφή που θέλεις, και σύρε το δάχτυλό σου πάνω της, από αρίστερά προς τα δεξιά παίρνεις τηλέφωνο, από δεξιά προς τα αριστερά στέλνεις μήνυμα.

 

- Πώς διαλέγω το δικό μου τόνο κλήσης/ειδοποίησης;

 

Για ήχους κλήσης, με το Music player, βρες το μουσικό αρχείο που θες, πάτα παρατεταμένα πάνω του, και στο μενού που εμφανίζεται επίλεξε "ορισμός ως"....

Οι ήχοι ειδοποίησης (μηνύματα κτλ.) "κατοικούν" στον φάκελο media/audio/notifications. Βάλε εκεί κάποιο δικό σου αρχείο ήχου, και θα μπορείς μετά να το διαλέξεις από των κατάλογο των ήχων ειδοποίησης. Αν δεν υπάρχουν οι φάκελοι audio/notifications, δημιούργησέ τους μόνος/η σου.

 

- Πώς ενεργοποιώ το Swype;

 

Πήγαινε στις εφαρμογές, ρυθμίσεις, τοπικές ρυθμίσεις και κείμενο, Swype, και βάλτε ένα τικ εκεί (αν έχει κουτάκι στην έκδοση firmware που έχεις). Επίσης μέσα στις ρυθμίσεις του Swype μπορείς να διαλέξεις κάποια πράγματα, δηλαδή αν θα κεφαλαιοποιεί τις λέξεις από μόνο του, τη γλώσσα, και άλλα. Εξερεύνησέ το λίγο.

Τώρα όταν είσαι έτοιμος να γράψεις κάποιο κείμενο, πάτα με το δάχτυλο εκεί που θες να γράψεις, και κράτα το πατημένο, μέχρι να πεταχτεί το παράθυρο που περιέχει την επιλογή Μεθοδος εισαγωγής. Εκεί διαλέγεις μεταξύ του απλού πληκτρολογίου και του Swype.

 

- Πώς γράφω τονισμένους χαρακτήρες αν δεν υπάρχει η λέξη στο Swype;

 

Κρατάς πατημένο το φωνήεν που θέλεις να τονίσεις, μέχρι να πεταχτεί ένα παραθυράκι με τις επιλογές τονισμού. Μετά την πρώτη φορά, η λέξη αποθηκεύεται και δε θα ξαναχρειαστεί να την τονίσεις.

 

- Πώς αλλάζει το πληκτρολόγιο από ελληνικά σε αγγλικά πιο γρήγορα από το να πάω κάθε φορά μέσω ρυθμίσεων;

 

Aν είσαι στο Swype, σύρε το δάχτυλό σου από το κουμπί swype (αυτό με το i κάτω αριστερά), στο ; (πάνω αριστερά, το Q δηλαδή αν είσαι σε αγγλικό πληκτρολόγιο). Μόλις φτάσεις εκεί, άφησέ το. Η γλώσσα θα αλλάξει αυτόματα μεταξύ των 2 τελευταίων που χρησιμοποίησες.

Άλλα κολπάκια στο Swype είναι το τράβηγμα από το Swype button στο SYM (βγαίνουν βελάκια περιήγησης και κουμπια αντιγραφής/επικόλλησης κτλ), καθώς και το τράβηγμα από το Swype button στο κέντρο του πληκτρολογίου (το πλήκτρο G), όπου βγαίνει ένα numeric keypad.

 

Το γρήγορο "σούρσιμο" από κάτω προς τα πάνω, δουλέυει και στο κανονικό πληκτρολόγιο της Samsung, αρκεί να αλλάξεις μεταξύ των 2 γλωσσών μια φορά "χειροκίνητα".

Και έχουμε κι εδώ βελάκια περιήγησης, επιλογής κειμένου, αντιγραφής και επικόλησης, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ?123 (μόνο στο Eclair).

 

- Το τηλέφωνό μου είναι εισαγωγής / το πήρα από το εξωτερικό, και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ελληνικό πληκτρολόγιο, ούτε ελληνικό Swype. Τί να κάνω;

 

Μπορείς να κατεβάσεις το HTC_IME πληκτρολόγιο από δω: http://www.hallerud.se/htc_ime_jonasl_hires_27.zip (Éclair 2.1) ή εδώ: http://www.hallerud.se/htc_ime_jonasl_hires22_27.zip (Froyo 2.2), κάνεις unzip και εγκατάσταση και τα 2 αρχεία. Αν δεν ξέρεις πώς να αντιγράψεις αρχεία από τον υπολογιστή στο κινητό, κοίτα πιό κάτω.

Το HTC_IME είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη πολλών, γιατί έχει μεγαλύτερα πλήκτρα και καλύτερη κατανομή. Υπάρχει όμως και δεύτερη επιλογή, το Greek Input method της Bitquill, που υπάρχει στο android market, το κατεβάζεις και γίνεται η εγκατάσταση αυτόματα. Για να επιλέξεις αυτή τη μέθοδο εισαγωγής, ακολουθείς την ιδια διαδικασία με το Swype.

 

Ελληνικό Swype γίνεται να βάλεις, αλλά πρέπει να έχεις δικαιώματα root στο τηλέφωνό σου, γιατί το Swype ανήκει στα προγράμματα του συστήματος και δεν αλλάζει από απλούς, μη-root χρήστες. Διάβασε εδώ για λεπτομέρειες.

Ως root μπορείς να αλλάξεις και το ίδιο το πληκτρολόγιο της Samsung, για Eclair, Froyo, ή Gingerbread.

- Η μπάρα στα δεξιά του μενού δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Ναι, δεν έχει στις εκδόσεις Éclair 2.1, αλλά έχει στην καινούρια επίσημη Froyo. Aν δεν έχεις Froyo, μπορείς κρατώντας το menu αριστερά να ψάξεις τις επαφές με το google search, ή απλά να αλλάξεις dialer, ο πιο διαδεδομένος είναι ο Dialer One που υποστηρίζει ελληνικά (στο market), και υπάρχει και ο smart dialer εδώ. http://www.xda-developers.com/android/a-decent-dialer-fast-dialer-for-android/

Μπορείς φυσικά να βάλεις και τις επαφές σε λατινικούς χαρακτήρες...

 

- Δε μπορώ να δω εφαρμογές επί πληρωμή στο android market!!

 

Αυτό ίσχυε μέχρι τις 11 Μαΐου 2011. H Ελλάδα μπορεί πλέον να βλέπει τις επί πληρωμή εφαρμογές. Κάποιες της Google που δε δουλεύουν στην Ελλάδα ακόμα δε φαίνονται, αλλά σιγά-σιγά θα διορθωθεί και αυτό.

 

- Πώς μπορώ να συγχρονίσω τις επαφές μου με το Google contacts?

 

Mία από τις βολικότερες λειτουργίες του Android. O TonyK δίνει αναλυτικές οδηγίες εδώ.

 

- Προσπαθώ να προσθέσω έναν καινούργιο λογαριασμό στο Google Mail, αλλά δε μπορώ, μου γράφει πως δε μπορεί να επικοινωνήσει με τον server.

 

Άνοιξε το youtube app που λογικά θα βρίσκεται στην αρχική σου οθόνη, κάνε login με τα στοιχεία του gmail λογαριασμού που θέλεις να προσθέσεις και έπειτα άνοιξε την εφαρμογή google mail και θα δεις να έχει προστεθεί ο λογαριασμός που θέλεις. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό άλλα πολλοί το έχουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο λύνεται με αυτόν τον κάπως παράδοξο τρόπο. (- QTiVoCo)

 

- Ο υπολογιστής μου δε βλέπει το κινητό όταν το συνδέω σε mass storage, και θέλω να περάσω αρχεία!

 

Πρέπει να κάνεις mount (σύνδεση μαζικής αποθήκευσης) την κάρτα του κινητού. Σύνδεσέ το σε mass storage mode (Συσκευή αποθήκευσης), και πάνω αριστερά θα βγει το σηματάκι του USB. Éclair: Τράβα με το δάχτυλό σου κάτω το notification bar, και θα λέει Σύνδεση USB, και αν έχει συνδεθεί σωστά, από κάτω ακριβώς θα γράφει με μικρότερα γράμματα "Select to copy files to/from your computer". (Aν δεν το δεις αυτό με τη μία - μερικές φορές συμβαίνει - βγάλε το USB, ξαναβάλτο, και κοίτα πάλι, θα υπάρχει). Πάτα εκεί πάνω, και θα σου δώσει επιλογή για Mount. Froyo: Κάτω από το πράσινο ανθρωπάκι που βγαίνει, υπάρχει ένα κουμπι που κάνει mount (σύνδεση συσκευής αποθήκευσης USB). Μόλις το κάνεις αυτό, το pc σου θα βλέπει το τηλέφωνο σαν flash drive (στικάκι USB).

Όταν τελειώσεις τις αντιγραφές, κάνε "ασφαλή κατάργηση" από το task bar, μετά ξανατράβα κάτω τη μπάρα, και πάτα "Turn off USB storage" στο éclair, ή στο froyo απλά πάτα το κουμπί κάτω από το κόκκινο πια ανθρωπάκι, το οποίο θα γίνει πράσινο. Μετά από λίγο που θα κάνει το media scanning, μπορείς να αφαιρέσεις το USB με ασφάλεια.

 

Για να βγει η επίλογη για μαζική αποθήκευση, διάλεξε στο Ρυθμίσεις - Πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνο - Ρυθμίσεις USB (eclair), ή στο Ρυθμίσεις - Ασυρματη επικοινωνία και δίκτυα - Ρυθμίσεις USB (froyo), το Να γίνεται ερώτηση κατά τη σύνδεση .

 

- Πώς στέλνω sms στα Ελληνικά; Στέλνω μόνο ερωτηματικά! Kαι στέλνει μικρά μηνύματα!

 

Πρέπει να αλλάξεις το input mode (μέθοδος εισαγωγής) σε Αυτόματο στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων. Φτάνεις στις ρυθμίσεις πατώντας το menu (το αρίστερο κουμπί touch) όταν είσαι μέσα στην εφαρμογή Μηνύματα. Αν θες να στείλεις μηνύματα 160 χαρακτήρων χρησιμοποίησε την εφαρμογή GoSMS (στο market), και ενεργοποίησε την επιλογή για Ελληνική γλώσσα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

 

- Δεν μπορώ να εγκαταστήσω Samsung apps από το Samsung Kies!

 

Το Κies αρχικά φτιάχτηκε για το Bada OS, το λειτουργικό της Samsung που έχει το Samsung Wave. Για Android η μόνη του χρησιμότητα είναι οι αναβαθμίσεις firmware, και κάποια backup.

Αν θέλεις apps, κοίτα στην εφαρμογή Samsung Apps στο τηλέφωνο (για τις ελάχιστες επιλογές από τη Samsung), και φυσικά στο Android market (θα το βρεις στις εφαρμογές του τηλεφώνου). H Google δεν επιτρέπει στη Samsung να διανέμει εφαρμογές μέσω του Kies.

 

- Δε μου δουλεύει το Kies

 

Σβήσε από την κάρτα σου (εσωτερική ή εξωτερική) όλα τα αρχεία που έχουν επεκτάσεις μεγαλύτερες από 16 χαρακτήρες (ας πούμε program.withahugeextension). Εγκατάστησε την τελευταία έκδοση του Kies. Κοίτα αν ο υπολογιστής έχει τα παρακάτω (ειδικά αν έχεις xp ή vista):

- Net Framework 3.5 SP1

- Windows Media Player 10 or later

- Active Sync (Win XP), Device Centre (Vista)

- DirectX 9.0C

Aν δεν τα έχει, κατέβασέ τα από το site της microsoft.

Tο Κies δε δουλεύει με άλλους launchers εκτός του Samsung Touchwiz που έρχεται με το κινητό. Αν έχεις βάλει π.χ. Launcher Pro ή ADW, γύρνα στον Touchwiz για να συνδεθείς σωστά.

Μπορεί επίσης να είναι κάποια εφαρμογή που κάνει τη ζημιά και θέλει απεγκατάσταση. Το Winamp έχει αποδειχτεί ότι έχει πρόβλημα.

Tέλος αν και πάλι δε δουλεύει, δοκίμασε να περάσεις τους drivers με το χέρι (υπάρχουν πιο κάτω σ'αυτή τη σελίδα στο θέμα του adb), καθώς και να κάνεις ένα unmount και ξανά mount τις κάρτες (εσωτερική και εξωτερική).

 

- Δε μπορώ να συνδεθώ στο internet με 3g!!

 

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-Ασύρματη επικοινωνία-Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-Ονόματα σημείων πρόσβασης...πατάς κάτω αριστερό πλήκτρο κινητού και επιλέγεις να προσθέσεις νέο APN. Oι ρυθμίσεις για τους ελληνικούς παρόχους είναι εδώ: http://magic-tips.blogspot.com/search/label/Wind και ο Οδηγός για επαναφορά τους μετά από π.χ. αναβάθμιση ή factory reset εδώ.

Αν το ΑPN έχει το ίδιο όνομα και για τα 2, μπορείς να τα βάλεις και τα 2 σε ένα: internet + mms, αλλιώς πρέπει να δημιουργήσεις 2 ξεχωριστά APN ένα τύπου internet και ένα τύπου MMS.

 

- Δε μπορώ να ΞΕσυνδεθώ από το internet με 3G!

 

Éclair: Βάλε ένα από τα APN on-off widget, APN switch, DCswitch ή ΑPNdroid (όλα στο market), έτσι θα μπορείς να ανοιγοκλείνεις τα 3G δεδομένα χωρίς πρόβλημα.

(Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις που έχουν περασμένα τα APN στην κάρτα SIM και δεν κλείνουν με τον παραπάνω τρόπο γιατί δε φαίνεται το APN στις ρυθμίσεις. Εκεί πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πάροχο. Στο μεταξύ φτιάξε ένα άκυρο APN με τύπο internet και συνδέσου σ'αυτό. Επίσης αν έχεις βάλει κάποιου είδους market enabler, πρέπει πρώτα να το βγάλεις για να δημιουργήσεις νέο APN)

Froyo: Aπλά κράτα παρατεταμένα το κουμπί που ανοιγοκλείνει το κινητό (δεξιά), και απενεργοποίησε το "Data network mode" (Λειτουργία δικτύου).

 

- Tι εχω ενεργοποιημενο και καθε μερα μπαινει στο Internet και με χρεωνει 1 ευρω/ημερα για να εχω απεριοριστο Internet??

 

Αυτο γίνεται αν δεν έχεις ενεργοποιημένο κάποιο πακέτο internet. π.χ. για την Cosmote:

 

"... Για όσους συνδρομητές δεν έχουν ενεργοποιήσει το πακέτο COSMOTE Internet On The Phone 60 η πρόσβαση στο Internet χρεώνεται με 1 € /ημέρα μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Internet Day Pass προσφέροντας απεριόριστη πλοήγηση στο Internet και στο μενού υπηρεσιών COSMOTE my view για 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η πρόσβαση στο Internet.

Αν θες να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE Internet Day Pass στείλε δωρεάν SMS με τη λέξη END DAY στο 1333." (από twinsbrothers). Kάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη vodafone, πάρε τους τηλέφωνο για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Aν δε θέλεις να έχεις καθόλου internet, κρατάς πατημένο το πλήκτρο power on-off, στις επιλογές που σου βγάζει επιλέγεις "απενεργοποίηση λειτουργίας δικτύου". Δε θα χρεώνεσαι μέχρι να το ξαναενεργοποιήσεις.

 

- Δε μπορώ να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυό μου που έχει σταθερό ΙΡ

 

Πήγαινε ρυθμίσεις-> ασυρματη επικοινωνια-> ρυθμισεις wifi. Μετά πάτα το κάτω αριστερά menu κουμπι της συσκευης και βγαζει αλλες 2 επιλογες: σαρωση και για προχωρημενους. Διάλεξε το "για προχωρημενους" και εκει θα βρεις τις ρυθμίσεις για DNS και σταθερό ΙΡ του ρουτερ...

 

- Πώς εγκαθιστώ ένα αρχείο .apk που κατέβασα;

 

Τα .apk αρχεία είναι τα αντίστοιχα των .exe στα windows. Απλά βρες το αρχείο στο κινητό σου με τον file manager του κινητού (Tα αρχεία μου), και πάτα πάνω του για να εγκατασταθεί. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Μετά την εγκατάσταση μπορείς να το σβήσεις ελεύθερα.

 

- Έβαλα κάποιο πρόγραμμα/παιχνίδι και το gallery έχει γεμίσει άχρηστα εικονίδια μέσα από το φάκελο της εφαρμογής!

 

Στο φάκελο που δε θες να βλέπει το gallery, βάλε ένα αρχείο με το όνομα .nomedia . Αυτό. Άδειο μέσα, απλά φτιάχτο στο notepad. (ή αν έχεις linux κάνε ένα "touch .nomedia") (Μην ξεχάσεις την τελεία μπροστά).

 

Νάτο, σε attachment. Απλά βάλτο στο directory με τις εικόνες απ'τα παιχνίδια που δε θες να βγαίνουν στο gallery.

 

Eναλλακτικά και μάλλον πιό εύκολα, εγκατάστησε το προγραμματάκι StudioKUMA .nomedia manager που θα βρεις στο android market και κάνει την παραπάνω δουλειά πιο αυτόματα.

 

- Πώς μεταφέρω τα bookmarks από το pc στο κινητό;

 

(ευχαριστούμε τον Matmikros για τη μέθοδο)

Τα βήματα είναι τα εξής:

Κατεβάζουμε το Google Toolbar στο pc μας.

Αφού εγκατασταθεί, κάνουμε ένα restart τον firefox (αυτόν χρησιμοποιώ εγώ).

Αφού ξεκινήσει ξανά, στο tab bookmarks, επιλέγουμε "Import firefox bookmarks".

Αμέσως όλα αντιγράφονται στον λογαριασμό μας στην Google (gmail).

Έπειτα κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε στην συσκευή μας την εφαρμογή από το market Google Bookmark Import Tool.

Μετά την εγκατάσταση, και αφού ανοίξουμε την εφαρμογή, επιλέγουμε Import From Google και εκεί μας ζητάει το πρόγραμμα να δώσουμε τα στοιχεία του gmail λογαριασμού μας.

Με το που περάσουμε και αυτά τα στοιχεία, αυτόματα όλα τα bookmarks περνάνε στον default browser - συσκευή.

 

Μια άλλη μέθοδος προτείνεται από τον TonyK εδώ.

 

- Μπορώ να συνδέσω το κινητό με την τηλεόραση και να βλέπω ταινίες / να παίζω παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη;

 

Φυσικά και μπορείς, με οποιαδήποτε τηλεόραση. Πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσεις το TV-out στις ρυθμίσεις - οθόνη, και να το βάλεις στο PAL (αν είσαι Ελλάδα). Μετά χρειάζεσαι ένα καλώδιο 3.5 to RCA stereo, σαν αυτό εδώ: [ATTACH]18594[/ATTACH].

Aπλά το συνδέεις με την τηλεόραση και γυρνάς στο κατάλληλο AV με το τηλεκοντρόλ, όπως κάνεις με το DVD/video :) ( Όποιος ήρθε από Nokia Ν95 ή πιο καινούριο, έχει έτοιμο ;) O κωδικός του είναι CA-75U)

Aν η τηλεόρασή σου είναι παλιά και δεν έχει RCA είσοδο, απλά πάρε έναν RCA-scart αντάπτορα, σαν αυτόν: [ATTACH]18595[/ATTACH], και κάνε το συνδυασμό.

Καλή διασκέδαση.

 

- Έχω τελευταίας γενιάς τηλεόραση Samsung που υποστηρίζει DLNA, πώς μπορώ να τη συνδέσω με το κινητό;

 

(ευχαριστούμε τον Lakerdas για τη μέθοδο)

Συνδέεις την τηλεόραση με το ρούτερ (κάντε το ενσύρματα γιατί μέσω wi fi χρειάζεστε στικάκι της samsung που κάνει 90 €).

Μπαίνεις στο μενού της τηλεόρασης στην επιλογή Δίκτυο. Επιλέγεις τύπος δικτύου ενσύρματο και ρύθμιση δικτύου auto. Επιλέγεις δοκιμή δικτύου και λογικά αυτόματα έχει συνδέσει τηλεόραση με ρούτερ.

Ανοίγεις το allshare στο κινητό.

Μπαίνεις στις ρυθμίσεις και επιλέγεις αυτά που επιθυμείς.

Επιστρέφεις στο μενού του allshare και επιλέγεις αναπαραγωγή από τηλέφωνο σε τηλεόραση. Τα επόμενα βήματα στα δίνει το πρόγραμμα. Αυτόματα με την επιλογή του αρχείου η τηλεόραση θα αρχίσει να το παίζει.

Το remote της samsung λειτουργεί μόνο με τηλεοράσεις κατασκευής του 2010 που έχουν το απαραίτητο λογισμικό.

Υ.Γ. Αν και ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος ασύρματα με τον ρούτερ τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το dlna για να προβάλεις αρχεία στην τηλεόραση).

 

- To ξυπνητήρι δε χτυπάει όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο!

 

Όχι, δε χτυπάει. Και ούτε πρόκειται να χτυπήσει. Τα smartphones είναι μικροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αν είναι σβηστά, είναι σβηστά. Δεν ανοίγουν με το ξυπνητήρι, όπως τα Nokia ή κάποια άλλα τηλέφωνα προηγούμενης γενιάς. Αυτό πρέπει να το αποδεχτείς. Μια λύση είναι αντί να το απενεργοποιήσεις τελείως, να το βάλεις σε λειτουργία πτήσης, όπου η κατανάλωση μπαταρίας είναι ελάχιστη.

 

- Τί ειναι firmware/ROM;

 

Firmware λέμε το μέρος του λογισμικού του τηλεφώνου που ελέγχει το hardware της συσκευής, και στέλνει εντολές στα διάφορα μέρη του τηλεφώνου για να λειτουργήσουν. Είναι σα να λέμε το "μυαλό", που ελέγχει τα κυκλώματα του τηλεφώνου. Σε αναλογία με ένα PC, θα λέγαμε ότι το firmware είναι το BIOS.

 

Η/Το ROM δεν είναι το ίδιο, θα λέγαμε όμως ότι περιέχεται στο firmware. Η ROM είναι το κομμάτι που περιέχει το λειτουργικό συστήμα (στην περίπτωσή μας Android), καθώς και τις εφαρμογές και δεδομένα που περιέχει το τηλέφωνο όταν το αγοράζουμε, δηλαδή είναι το ορατό σε μας μέρος του firmware.

 

Το firmware του τηλεφώνου το βγάζει η κατασκευάστρια εταιρεία, στην περίπτωσή μας η Samsung. Και φυσικά στέλνει αναβαθμίσεις που διορθώνουν λάθη και βελτιώνουν το τηλέφωνο. Η Samsung συγκεκριμένα μας στέλνει τις επίσημες αναβαθμίσεις (π.χ. JF3, JM1, JP6) μέσω του PC λογισμικού Kies. Κυκλοφορούν και ανεπίσημες δοκιμαστικές εκδόσεις (π.χ. JM8, JPI), που διέρρευσαν από τη Samsung, και μπορούμε να περάσουμε στο κινητό με το Odin. Μερικές μάλιστα, αν και η Samsung για κάποιο λόγο δεν τις εξέδωσε επίσημα, δουλεύουν καλύτερα από τις επίσημες..

 

Οι ROMs απ'την άλλη, είναι βασισμένες στο Android Open Source Project (AOSP). Η Google και οι προγραμματιστές του Android φτιάχνουν το λειτουργικό, και το βάζουν στο AOSP. Οι κατασκευάστριες εταιρείες μετά πάιρνουν αυτήν την "καθαρή" ROM και την αλλάζουν, ώστε να ταιριάξει καλύτερα στο τηλέφωνο, και δημιουργούν το firmware που την περιέχει. Μετά τη δίνουν και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που με τη σειρά τους, αν θέλουν, χώνουν μέσα οικόσημα, δικά τους προγράμματα και APNs για το δίκτυό τους (π.χ. Vodafone). Όλο αυτό μετά κυκλοφορεί ώς "firmware upgrade". Mπορείς ίσως να καταλάβεις τώρα γιατί οι όροι firmware και ROM χρησιμοποιούνται εναλλάξ πολλές φορές, ειδικά όταν μιλάμε για επίσημες εκδόσεις.

 

Όταν μετά οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι ή θέλουν να αλλάξουν κάτι για να πάει πιο γρήγορα το τηλέφωνο, μερικές φορές παίρνουν την επίσημη ROM της εταιρείας και την αλλάζουν κι άλλο, π.χ. τα παιδιά στο XDA. Μετά εκδίδουν τις λεγόμενες custom ROMs, που μπορούν μερικές φορές να περαστούν στο τηλέφωνο όπως ένα oλόκληρο firmware, αλλές φορές ως μόνο ένα κομμάτι, ή άλλες μέσω του recovery mode ως ένα update.zip, που περνάει κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα για να το φέρει στα μέτρα των χρηστών. Οι custom ROMs δεν μπορούν να χαρακτηριστούν firmwares. Και φυσικά δεν είναι επίσημες, και γι'αυτο το λόγο χάνεται η εγγύηση από την εταιρεία.

 

Εδώ μπορείς να βρεις τον τρόπο για να ξαναπεράσεις τo επίσημο firmware από το Odin, αν έβαλες κάποια custom ROM και χρειάζεσαι την αρχική.

Edited by Superuser
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδη αρκετοι μου εχουν στειλει πμ, θα κανω εναν οδηγο για το πως μπορειτε να συνδεσετε το Galaxy S σας και γενικα οποιο Android κινητο εχετε με το pc σας για να καντε file transfer μεσω LAN WIFI, χωρις καθε φορα το βαλε/βγαλε καλωδιο.

 

Συνδεθειτε στο WIFI δικτυο σας.

 

1. Εγκαταστηστε απο το market την εφαρμογη SwiFTP.

Αυτη η εφαρμογη επιτρεπει να χρησιμοποιησετε το android κινητο σας σαν FTP server.

 

 

2. Τρεξτε το SwiFTP, πηγαινετε στο set up και βαλτε το username & το password που θα χρησιμοποιησετε.

Στην επιλογη stay with in folder βαλτε μετα την ''/'', το ονομα του φακελου που θα εχετε access απο τον υπολογιστη σας,πχ /sdcard. Για να εχετε παντου access βαλτε μονο ''/''. Eπισης επιλεξτε το Accept connections from WIFI.

 

3. Πηγαιντε στην main screen του swiFTP και πατηστε Start.

Διπλα στο Wifi url θα σας εχει εναν αριθμο του τυπου ftp://192.168.x.x:..../ που ειναι η διευθυνση που κινητου σας στο τοπικο δυκτιο.

 

4. Ανοιξτε το myComputer απο τον υπολογιστη σας και πατηστε Map Network Drive.

 

5. Θα σας βγαλει ενα παραθυρο να διαλεξετε drive letter και folder. Αγνοηστε τα και πατηστε στο link απο κατω. Στη συνεχεια πατηστε next και εισαγετε αυτο που ειδατε στο βημα 3.

 

6. Στο παραθυρο που θα σας ανοιξει, ξετικαρετε το log in anonymous και βαλτε το username που βαλατε στο βημα 2.

Πατηστε next και στη συνεχεια βαλτε ενα ονομα για το πως θα εμφανιζεται το κινητο σας στον υπολογιστη σας, πχ Galaxy S.

 

Tελειωσατε.

Αν ολα πηγαν καλα πλεον θα βλεπετε το κινητο σας στο Mycomputer, με το ονομα που δωσατε στο προηγουμενο βημα. Το μονο που πρεπει να κανετε ειναι να ειστε συνδεδεμενοι στο wifi του σπιτιου σας κα να πατατε start στο SwiFTP, καθε φορα που θελετε να κανετε file transfer απο το pc στο κινητο σας.

 

Μια εναλλακτική λύση για μεταφορά αρχείων μας έδωσε και ο mimispa με την εφαρμογή File Expert

Edited by Tyxerakias
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κάτι καινούριο στο μήνυμά μου. Επειδή διάβασα όλες τις σελίδες :wacko: παραθέτω για τους νεους αγοραστές κάποιες σημαντικές και χρήσιμες σελίδες:

 

Για ρυμίσεις 3g και mms

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=133

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=36

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=90

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=362

 

πωσ αποφεύγουμε αχρείαστες εικόνες προγράμματος μέσα στο κινητό μας

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=84

 

για ταινίες και πρόβλημα με υποτιτλους

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=224

 

καλώδιο για την τηλεόραση

http://cgi.ebay.com/100-Genuine-Nokia-CA-75U-TV-Out-AV-Cable-N900-N97-/280470279763?pt=PDA_Accessories

 

αλλαγή γλώσσας

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=304

 

δικός μας ήχος στα μηνύματα

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=306

 

Εορτολόγιο

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=345

 

Θήκες για το κινητό

http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_10000000_11000993&products_id=30921

 

Προστατευτικά οθόνης (με καλές κριτικές απο τα παιδιά)

http://www.sgpstore.com/index.php/cPath/23_29

http://www.protectionfilms24.com/article/vikuiti-adqc27-screen-protector-samsung-i9000-galaxy-s-36963.html

http://cgi.ebay.com/REALOOK-Samsung-Galaxy-S-AFP-Screen-Protector-2PK-/250671452317?pt=PDA_Accessories&hash=item3a5d2ed09d

 

 

Για να δείς στοιχεία του κινητού

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=53

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=268949&page=150

http://www.bytheway.gr/showthread.php?t=27162

http://www.bytheway.gr/showthread.php?t=27161

 

ελπίζω να βοήθησα κάποιον και φυσικά ευχαριστούμε όσους τα πρωτοέγραψαν

galaxy s, Note 8
Link to comment
Share on other sites

Alex πως μπαίνει με root το ελληνικό swipe?

Μόνο αυτό μ ενδιαφέρει γιατί ζω κι εγώ στο εξωτερικό.

 

__________________________________________________________________________________

 

Oρίστε η τελευταία επίσημη έκδοση του Swype για πέρασμα από adb, με Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Iταλικά και Ισπανικά. Η έκδοση αυτή δίνει ελεύθερο χώρο στο φάκελο του συστήματος για πιθανές τροποποιήσεις, καθώς και λύνει το πρόβλημα με το τελικό ς που αντιμετωπίζουν πολλές gingerbread εκδόσεις.

 

http://www.multiupload.com/TDAY5TO8RO

 

Για να μπει αυτό, μέσω adb, οι εντολές είναι στο επόμενο ποστ του DiMoN (απαιτείται busybox στο τηλέφωνο):

 

Kαι όταν ανοίξει το κινητό θα έχει Ελληνικό Swype.

 

Αν σιχαίνεσαι το adb, μπορείς τώρα να το βάλεις και με την τελευταία έκδοση του root explorer (2.15+), που έχει και τις εντολές chmod και chown, ώστε να αλλάξεις τα permissions και ownership των 2 αρχείων.

 

Αφού λοιπόν αντιγράψεις το Swype.apk στο φάκελο /system/app/ και το libSwypeCore.so στο φάκελο /system/lib/, (για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα το κουμπί πάνω δεξιά στους φακέλους αυτούς να λέει "mount r/o") πρέπει να τους αλλάξεις τα permissions, πατώντας παρατεταμένα πάνω τους και διαλέγοντας Permissions, σε rw-r--r-- (644), και το ownership (πάλι πατώντας παρατεταμένα και διαλέγοντας Change ownership) σε user και group root. Παραθέτω εικόνες του πώς πρέπει να είναι τα permissions και ownership, καθώς και το mount r/o κουμπί... αυτό πρέπει να γίνει και στα 2 αρχεία.

[ATTACH]19969[/ATTACH] [ATTACH]19970[/ATTACH] [ATTACH]19971[/ATTACH]

 

Επίσης, πρέπει να σβήσεις τα εξής αρχεία/φακέλους, αν υπάρχουν:

/data/dalvik-cache/system@app@Swype.apk@classes.dex

/dbdata/databases/com.swype.android.inputmethod και

/data/data/com.swype.android.inputmethod

 

Σημείωση: Aν θέλεις να κρατήσεις το λεξικό σου, βρίσκεται στο /data/data/com.swype.android.inputmethod/swypedata/

Αν δε σβήσεις την 3η γραμμή λοιπόν παραπάνω, θα κρατήσει τις λέξεις σου. Υπάρχει ένα μικρός κίνδυνος μη συμβατότητας με κάποιες εκδόσεις, αλλά αν δε δουλεύει απλά σβήσε τη γραμμή.

 

Μετά επανεκκίνησε το τηλέφωνο.

 

 

Eναλλακτικά, αν έχεις Clockworkmod recovery στο κινητό, ορίστε και ένα .zip που έφτιαξα για αυτόματο πέρασμα από κει:

http://www.multiupload.com/63QC1CLLDX

 

Οδηγίες δε δίνω γι'αυτό, αφού το έχεις υποθέτω ότι ξέρεις και να το χρησιμοποιείς... :p (install zip from sdcard)

 

v. 2.28.70.19880.147.ΟΧΧ

 

ΕDIT (7/10/11) Mπορείς να βάλεις και την πιο καινούρια έκδοση (v.3.26.92.34839) με μόνο Ελληνικά και Αγγλικά από εδώ, με CWM recovery. Αυτή μπαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Samsung roms που έχουν swype. Eίναι ripped από το Galaxy Note, αλλά δουλεύει τέλεια στο Galaxy S και είναι πολύ καλύτερη από την παραπάνω επίσημη έκδοση.

 

Εδώ μπορείς να βρεις και μια μεγαλύτερη παραλλαγή της ίδιας έκδοσης, με Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά αν χρειάζεσαι τις παραπάνω γλώσσες, αλλά πρέπει να έχεις τουλάχιστον 9MB ελεύθερα στο /system, τα οποία δεν υπάρχουν χωρίς να δημιουργήσεις εσύ το χώρο αφαιρώντας άλλα αρχεία. Μην το δοκιμάσεις λοιπόν αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις χώρο.

Edited by Superuser
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Aνανέωσα τον οδηγό μου και πλέον λειτουργεί!!!

 

ο. Πρώτα πρέπει να είστε root και να έχετε εγκαταστήσει το busybox, και να ξέρετε να χρησιμοποιήσετε το adb.

1. Kατεβάστε το http://www.multiupload.com/TDAY5TO8RO.

2. Αφού το ξεζιπάρετε, αντιγράψτε τα 2 αρχεία στην sdcard (την εσωτερική, χύμα). Oι εντολές μετά είναι (προσοχή στα κενά):

3. adb shell

4. su

5. mount -o remount rw /system

6. rm /system/app/Swype.apk

7. rm /system/app/Swype.odex

8. rm /system/lib/libSwypeCore.so

9. rm /data/dalvik-cache/system@app@Swype.apk@classes.dex

10. rm -r /data/data/com.swype.android.inputmethod

11. rm -r /dbdata/databases/com.swype.android.inputmethod

12. cp /sdcard/Swype.apk /system/app/

13. cp /sdcard/libSwypeCore.so /system/lib/

14. chmod 644 /system/lib/libSwypeCore.so

15. chmod 644 /system/app/Swype.apk

16. chown root.root /system/lib/libSwypeCore.so

17. chown root.root /system/app/Swype.apk

18. mount -o remount ro /system

19. reboot

Edited by Tyxerakias
Νέα έκδοση με Ελληνικά
Link to comment
Share on other sites

Οδηγός επαναφοράς των apn όλων των Ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για να έχετε internet και mms στην android συσκευή σας.

Πηγή: TonyK, http://antonis-news.blogspot.com/ . Ευχαριστούμε!

 

Πολλοί από εμάς μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάποια στιγμή hard reset (επαναφορά) την συσκευή μας ή να περάσουμε κάποια rom η οποία δεν μας περνάει αυτόματα τα apn, δηλαδή τις ρυθμίσεις για internet και mms.

Υπάρχει μια πολύ καλή και δωρεάν εφαρμογή στο android market, εν’ ονόματι Apn Backup & Restore. Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα apn της συσκευής μας (backup), όπως επίσης να τα επαναφέρουμε όποτε θελήσουμε, είτε επειδή σβήστηκαν με κάποιο τρόπο, είτε επειδή περάσαμε κάποια custom rom, η οποία δεν περιέχει ενσωματωμένα τα apn των Ελληνικών εταιρειών.

 

Παρακάτω έχω φτιάξει έναν σύντομο οδηγό βήμα-βήμα πώς θα μπορέσετε να επαναφέρετε τα apn στην συσκευή σας. Έχω μαζέψει τα apn των 3 Ελληνικών εταιρειών (cosmote, Vodafone, wind), οπότε απλά διαλέξτε το αρχείο που αντιστοιχεί στον δικό σας πάροχο και ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό.

 

1) Κατεβάστε την εφαρμογή Apn backup & restore από το Android Market.

Αν δεν μπορείτε να μπείτε στο market η δεν έχετε internet στην συσκευή σας, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ :

https://slideme.org/application/apn-backup-restore-0

 

Επίσης μπορείτε να την βρείτε και μέσω του barcode scanner εδώ :

efc6bd12fb1694493bdee65e537424fc.png

 

2) Εγκαταστήστε την εφαρμογή στην συσκευή σας.

 

3) Κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο .zip, ανάλογα τον παροχό σας από εδώ :

- Ρυθμίσεις Cosmote

- Ρυθμίσεις Vodafone

- Ρυθμίσεις Wind

4) Αποσυμπιέστε το αρχείο .zip που κατεβάσατε. θα σας βγάλει έναν φάκελο με όνομα ApnBackupRestore και μέσα σε αυτόν θα είναι το αρχείο .xml με τις ρυθμίσεις του παρόχου σας.

 

5) Αντιγράψτε τον φάκελο αυτό ακριβώς όπως είναι μέσα στο /sdcard της συσκευής σας.

 

6) Ανοίξτε την εφαρμογή Apn backup & restore, και πατήστε στην επιλογή restore APNs.

 

7) θα σας εμφανίσει το αρχείο .xml για τον πάροχο σας. Πατήστε οκ.

 

8) Μετά θα σας ζητήσει να ψάξει για διπλότυπα. Εκεί πατήστε όχι. θα συνεχιστεί η διαδικασία και είστε έτοιμοι !!!!

 

9) Αν πάτε τώρα στις ρυθμίσεις -> ασύρματη επικοινωνία...--> δίκτυα κινητής τηλεφωνίας --> ονόματα σημείων πρόσβασης, θα έχετε κανονικά 2 apns, ένα για το internet και ένα για τα mms.

 

9) Mην ξεχάσετε στις ρυθμίσεις -> ασύρματη επικοινωνία...--> δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, να έχετε τσεκαρισμένο το "χρήση δεδομένων πακέτου", ώστε να μπορείτε να μπείτε internet μέσω του παρόχου σας (3g internet).

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θα ήθελα κι εγώ να δώσω ένα κολπάκι σχετικά με file transfer μεσω LAN WIFI χρησιμοποιώντας το SwiFTP που αναφέρεται στον οδηγό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3326886#post3326886.

Επειδή το SwiFTP, όταν κάνεις copy δε μεταφέρει τη modified ημερομηνία του αρχείου, αλλά δημιουργεί καινούργια (τη τωρινή ημερομηνία) το καθιστά απαγορευτικό για όποιον θέλει να κάνει synchronization με τα αρχεία του.

Έτσι όταν θέλω να κάνω synchronization χρησιμοποιώ το File Expert το οποίο μεταφέρει και τη modified ημερομηνία κάθε αρχείου που μεταφέρεις μέσω FTP.

 

Το File Expert βρίσκεται στο Market γράφοντας στην αναζήτηση τις λέξεις.

Είναι στην ουσία ένας file manager με extra δικτυακές δυνατότητες.

Μία από αυτές είναι και Ftp Server μέσω Wifi.

Η διαδικασία είναι απλή:

 

1. Εγκαθιστούμε το File Expert μέσω του Market

 

2. Τρέχουμε την εφαρμογή και πηγαίνουμε στα Settings

 

3. Βάζουμε τα επιθυμητά Ftp Username, Ftp Password, Ftp Server Port

Αυτά θα χρησιμοποιήσουμε μετά στον Ftp Client

 

4. Γυρνάμε πίσω και Επιλέγουμε το εικονίδιο FTP

Έτσι ανοίγουμε ή κλείνουμε τον Ftp Server

 

5. Σημειώνουμε την IP Address που μας βγάζει στο παράθυρο

Είναι η ip του κινητού μας

 

6. Μέσα από ένα Ftp Client στο PC μας, βάζουμε τα στοιχεία από το βήμα 3 και την ip από το βήμα 5.

Εγώ σαν ftp client χρησιμοποιώ το Directory Opus.

 

7. Μόλις τελειώσουμε επιλέγουμε πάλι το εικονίδιο FTP για να κλείσουμε τον FTP Server

 

Σημειώσεις:

Αν δε συνδέεται ο FTP client του PC τότε στις ρυθμίσεις του απενεργοποιήστε το PASV (passive) mode

Αν στη διάρκεια χάνεται η σύνδεση επιλέξτε στο File Expert στα settings την επιλογή "Prevent device sleeping while WIFI sharing is enabled".

Θεωρώ ότι για όλα τα παραπάνω είμαστε ήδη συνδεδεμένοι σε ένα LAN wifi.

 

Επαναλαμβάνω, ότι το καλό με αυτό το FTP server είναι όταν θέλει να κάνει κάποιος synchronization κάποια αρχεία του, γιατί δεν αλλάζει την ημερομηνία modified των αρχείων.

Edited by Tyxerakias
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπερα στην ομορφη παρεα,

για να σας φτιαξω λιγακι το απογευμα, σας εγραψα εναν οδηγο.

 

Επειδη πολλοι απο εσας ψαχνετε καποιον τροπο ολα τα αγαπημενα (bookmarks) που εχετε στον υπολογιστη σας, να τα αντιγραψετε στο Samsung Galaxy s, γραφω τον παρακατω οδηγο για να μπορεσετε να το κανετε ευκολα και γρηγορα.

 

Ο παρακατω οδηγος λειτουργει κανονικα και στο Galaxy tab, καθως και σε αλλες android συσκευες οποτε μπορειτε να τον χρησιμοποιησετε αφοβα !!!!

 

Λοιπον εχουμε και λεμε :

 

Οδηγός για να μεταφέρετε τα Αγαπημενα σας (Bookmarks) απο τον υπολογιστη, στο Samsung galaxy s (στο galaxy tab και σε αλλες android συσκευες)

================================================================================================================

 

1) Ανοιξτε στον υπολογιστη σας οποιον Browser χρησιμοποιειται και εχετε τα bookmarks σας (mozilla, opera, chrome).

 

2) καντε export τα bookmarks σας απο τον browser. δωστε σαν ονομα π.χ "bookmarks.html" και αποθηκευστε το οπου θελετε στον υπολογιστη σας.

 

3) Μετα θα μπειτε στη συσκευη σας στο market και θα εγκαταστησετε τον dolphin browser (αν δεν τον εχετε), και μετα θα εγκαταστησετε το addon για τον dolphin που ονομαζεται bookmarks to sd.

 

4) μολις τελειωσετε με τις εγκαταστασεις, μεταφερετε απο τον υπολογιστη σας μεσα στο galaxy, το αρχειο html που κανατε export στο βημα 2 , με οποιον τροπο θελετε (bluetooth, dropbox, κ.τ.λ).

Στο galaxy s (λογικα και στο galaxy tab και σε αλλες android συσκευες) ο dolphin browser αποθηκευεται σε καποιον φακελο με ονομα TunnyBrowser.

 

 

Το αρχειο bookmarks.html θα το αποθηκευσετε μεσα στον φακελο TunnyBrowser και συγκεκριμενα στην διαδρομη TunnyBrowser/Bookmarks/bookmarks.html.

Αν δεν υπαρχει ο φακελος Bookmarks μεσα στον TunnyBrowser, δημιουργηστε τον εσεις !!!!

Λογικα, η πληρη διαδρομη θα πρεπει να ειναι /sdcard/TunnyBrowser/Bookmarks/bookmarks.html.

 

5) μετα ανοιξτε τον dolphin browser, συρετε την οθονη με το δαχτυλο σας προς τα αριστερα για να εμφανιστουν τα addons στο δεξι μερος (η πατηστε το πληκτρο του tab και επιλεξτε toolbar), και πατηστε το πρασινο εικονιδιο εκει (ειναι ενα πρασινο κομματι παζλ).

 

6) θα σας ανοιξει ολα τα addons. πατηστε πανω στο bookmarks to sd.

πατηστε πανω στην καρτελα Import.

 

7) Τσεκαρετε το import bookmarks to Dolphin browser hd και πατηστε στο κουμπι import. Θα σας εμφανισει λογικα το αρχειο bookmarks.html. επιλεξτε το και ειστε ετοιμοι !!! μολις ολοκληρωθει θα εχουν περαστει τα Bookmarks σας στον dolphin !!!!

 

8) Για να χρησιμοποιησετε τα αγαπημενα σας, στην αρχικη οθονη του dolphin, συρετε με το δαχτυλο σας αριστερα για να εμφανιστουν οι σελιδοδεικτες (η αλλιως πατηστε το πληκτρο και επιλεξτε "σελιδοδεικτες").

μολις σας εμφανιστουν, πατηστε στην επιλογη "σελιδοδεικτες" που ειναι τερμα κατω και θα σας εμφανιστουν οσα εχετε περασει απο τον υπολογιστη σας !!!!

 

Αν κολλησετε καπου η εχετε οποιαδηποτε απορια, πειτε μου. Τον παραπανω οδηγο τον εχω ανεβασει και στο προσωπικο μου Blog εδω :

http://antonis-news.blogspot.com/2010/11/bookmarks-samsung-galaxy-s.html

======================================================================================================

Edited by Tyxerakias
Mεταφορά του οδηγού από το επίσημο θέμα

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οδηγός αντιγραφής των επαφών του κινητού, στον λογαριασμό σας στο gmail.

πηγή: http://antonis-news.blogspot.com/

 

Πολλοι απο εσας εχετε ερθει στο android και στο galaxy απο καποιο αλλο λειτουργικο και καποια αλλη συσκευη. ο ιπερισσοτεροι λοιπον εχετε περασει τα τηλεφωνα σας απο το κινητο σας στον υπολογιστη και τα εχετε συγχρονισει με το outlook μεσω καποιας εφαρμογης οπως το activesync στα windows mobile, η το pc suite στα κινητα Nokia.

 

Πολλοι λοιπον εχετε περασει στο νεο σας κινητο, τα τηλεφωνα απο το outlook του υπολογιστη. τα τηλεφωνα αυτα ειναι αποθηκευμενα στην μνημη του τηλεφωνου σας.

 

Οσοι απο εσας εχετε android συσκευη, σας παρουσιαζω παρακατω εναν συνοπτικο οδηγο για το πως θα μπορεσετε να αντιγραψετε ολες τις επαφες σας, απο την μνημη τηλεφωνου στον λογαριασμο σας στο google (gmail). ο οδηγος γραφτηκε για το samsung galaxy s i-9000 αλλα με τον ιδιο τροπο λειτουργει για ολα τα android.

 

1) πηγαινετε στις επαφες στο galaxy.

 

2) πατηστε το αριστερο πληκτρο

 

3) επιλεξτε "περισσοτερα"

 

4) επιλεξτε "εισαγωγη/εξαγωγη" και μετα επιλεξτε "εξαγωγη στην καρτα"

 

5) μολις τελειωσει η διαδικασια, ανοιξτε εναν file explorer και πηγαιντε στον φακελλο /sdcard/

 

6) εκει μεσα σας εχει δημιουργησει ενα αρχειο με καταληξη .vcf

 

7) αντιγραψτε το αρχειο αυτο στον υπολογιστη σας με οποιο τροπο σας βολευει.

 

8) ανοιξτε τον browser στον υπολογιστη σας και συνδεθειτε στον gmail λογαριασμο σας.

 

9) πατηστε εκει που λεει επαφες.

 

10) μετα πατηστε το κουμπι που λεει "Περισσοτερες ενεργειες" και επιλεξτε "εισαγωγη"

 

11) θα σας ανοιξει ενα παραθυρο, πατησε "αναζητηση",

βρειτε το αρχειο .vcf που φτιαξαμε στο βημα 4 και προχωρειστε την διαδικασια.

 

12) οταν τελειωσει η διαδικασια εισαγωγης μετα που θα πατησετε οκ, πλεον εχετε τις επαφες σας στο gmail οποτε αν θελετε μπορειτε ακομα και να τις σβησετε απο το τηλεφωνο μιας και θα συγχρονιζονται κανονικα μεσω gmail και galaxy.

Edited by Tyxerakias

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους.

Προσπαθω 2-3 μερες να μπω στο μαρκετ αλλα δεν τα καταφερνω. Μου εμφανιζει μηνυμα οτι ο διακομιστης δεν ειναι διαθεσιμος. Εχω ενεργοποιησει κανονικα τον gmail λογαριασμο μου.

Μαλλον θα πρεπει να αλλαξω καποια ρυθμιση την οποια δεν μπορω να βρω.

Παρακαλω τους γνωστες να συνδραμουν...

Ψαχνωντας στο φορουμ δεν βρηκα λυση.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους.

Προσπαθω 2-3 μερες να μπω στο μαρκετ αλλα δεν τα καταφερνω. Μου εμφανιζει μηνυμα οτι ο διακομιστης δεν ειναι διαθεσιμος. Εχω ενεργοποιησει κανονικα τον gmail λογαριασμο μου.

Μαλλον θα πρεπει να αλλαξω καποια ρυθμιση την οποια δεν μπορω να βρω.

Παρακαλω τους γνωστες να συνδραμουν...

Ψαχνωντας στο φορουμ δεν βρηκα λυση.

Ευχαριστω.

 

Υποθέτω έχεις eclair:

Δοκίμασε Ρυθμίσεις-Εφαρμογές-Διαχείριση εφαρμογών- δεξί μενου κουμπι, φιλτρο, ολα, μετά βρες το Market και το Downoad manager και κάνε Clear data/cache, και ξαναδοκίμασε να συνδεθείς.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

1. Open Settings.

 

2. Select Applications.

 

3. Select Manage Applications.

 

4. Select Market (You may have to press Menu > Filter > All to see it)

 

5. Select Clear cache.

 

6. Back out of the screen and select Download Manager.

 

7. Select Clear data.

 

8. Also clear data for Google Apps, Google Talk, and Checkin Service.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γεια σε όλους...

ειμαι καινουριος στο site αυτο και ηθελα να πω μπραβο σε αυτους που συμμετεχουν και λυνουν τα προβλημματα στους αλλους...ως κατοχος και εγω του galaxy πλεον (το επεξεργαζομαι ακομα το κντ) θα ηθελα να ρωτησω για το mp3 player.. εχω περασει κατι τραγουδια απο bluetooth και οταν τα ανοιγω να παιξουν μου βγαζουν ως background fwtografies....(οι οποιες ειναι απο bluetooth και αυτες..)πως γινεται να τις αφαιρεσω απο το background? η να αλλαξω τουλαχιστον φωτογραφια? δν εχω βρει λυση ακομα....αν ξερει καποιος ας απαντησει........

Link to comment
Share on other sites

γεια σε όλους...

ειμαι καινουριος στο site αυτο και ηθελα να πω μπραβο σε αυτους που συμμετεχουν και λυνουν τα προβλημματα στους αλλους...ως κατοχος και εγω του galaxy πλεον (το επεξεργαζομαι ακομα το κντ) θα ηθελα να ρωτησω για το mp3 player.. εχω περασει κατι τραγουδια απο bluetooth και οταν τα ανοιγω να παιξουν μου βγαζουν ως background fwtografies....(οι οποιες ειναι απο bluetooth και αυτες..)πως γινεται να τις αφαιρεσω απο το background? η να αλλαξω τουλαχιστον φωτογραφια? δν εχω βρει λυση ακομα....αν ξερει καποιος ας απαντησει........

 

Όταν περνάς αρχεία από bluetooth τα σώζει μέσα στον ίδιο φάκελο που εκείνη τη στιγμή δημιουργεί στην μνήμη sd στη θέση /sdcard/bluetooth/

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα τραγούδια είναι περασμένα στον ίδιο φάκελο με τις φωτογραφίες. Απλώς μετέφερε τα τραγούδια ή τις εικόνες σε άλλο φάκελο μόνος σου. Μπορείς να το κάνεις είτε χειροκίνητα μέσα από το τηλέφωνο (πολύ ώρα), είτε βάζοντας τη συσκευή σε λειτουργία αποθήκευσης και συνδέοντας τη στο pc (γρήγορος τρόπος). Όταν σου στέλνουν κάτι από bluetooth πάντα σε αυτό το φάκελο θα βρίσκεται.

Επίσης μη ξεχνάς ότι δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς τον music player της samsung. Μπορείς να βρεις στο market πολλούς music players και να διαλέξεις αυτόν που σου αρέσει σε εμφάνιση-επιλογές.

Edited by pappasi
Link to comment
Share on other sites

Γεια και απο μενα,

ειπα προσφατα να αρχισω να γραφω ελληνικα στα μηνυματα και οχι greenglish αλλα διαπιστωσα οτι δεν ξερω πως μπαινει το "ς" στο 3χ4 πληκτρολογιο :)

καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!!Έχω και εγώ ένα galaxy s gt i9000 αλλα δεν μπορώ να δώ πόσα mb έχω "καταναλώσει'' από το ίντερνετ και πόσο έχω "μιλήσει"!:( Καμιά ιδέα κανείς;Ευχαριστώ:O
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!!Έχω και εγώ ένα galaxy s gt i9000 αλλα δεν μπορώ να δώ πόσα mb έχω "καταναλώσει'' από το ίντερνετ και πόσο έχω "μιλήσει"!:( Καμιά ιδέα κανείς;Ευχαριστώ:O

 

3g watchdog και droidstats από το market.

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!!Έχω και εγώ ένα galaxy s gt i9000 αλλα δεν μπορώ να δώ πόσα mb έχω "καταναλώσει'' από το ίντερνετ και πόσο έχω "μιλήσει"!:( Καμιά ιδέα κανείς;Ευχαριστώ:O

 

3g watchdog απο το market για να μπορεις να δεις απο δω και στο εξης ποσα καταναλωνεις και αν θελεις να βαζεις και οριο ποσα θα κατεβαζεις. Τωρα για αυτα που καταναλωσες ως τωρα τι να σου πω δεν ξερω πως μπορεις να τα δεις. Ισως μεσω του παροχου σου

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή είχα μεγάλο πρόβλημα με τις επαφές, έφαγα 1-2 ωρίτσες για να λύσω το θέμα, και με την ευκαιρία συνεισφέρω στους οδηγούς. Έχουμε και λέμε:

 

Το πρόβλημα:

μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα «κλειστά» κινητά, σχεδόν αποκλειστικά Sony Ericsson, με τελευταίο και πολυαγαπημένο το W810i. Ήθελα να έχω τις επαφές μου με το επώνυμο πρώτα (προφανώς), αλλά επειδή είχαν γίνει διαδοχικά port από το ένα κινητό στο άλλο κατά καιρούς, το αποτέλεσμα ήταν να βλέπω στο SE σωστά τα ονόματα (πχ Παπαδόπουλος Γιάννης), αλλά να είναι ανάποδα. Όταν πήρα το SGS έκανα «αποστολή όλων» στον υπολογιστή (φτιάχνοντας έτσι μια ενιαία κάρτα vCard) αλλά μόλις έκανα import την κάρτα αυτή στο Galaxy διαπίστωσα ότι όλες οι επαφές ήταν ανάποδα γραμμένες (το όνομα ήταν καταχωρημένο ως επώνυμο, και το ανάποδο).

 

Τα δεδομένα:

- Το θέμα φυσικά δεν ήταν να γυρίσω απλά την προεπιλογή εμφάνισης σε «πρώτα όνομα» απλά και μόνο για να εμφανίζονται σωστά, αλλά να φτιάξω τις επαφές μου μια και καλή, έτσι ώστε να παίξουν σωστά σε οποιοδήποτε σύγχρονο κινητό που «βλέπει» vCard.

- Η μεταφορά στον λογαριασμό Google δεν βοηθάει, καθώς δεν γίνεται να αντικατασταθούν μαζικά στις επαφές τα ονόματα με τα επώνυμα και το αντίστροφο. Επίσης, δεν βρίσκω κανένα λόγο να στείλω πακέτο στη Google τις επαφές μου, ενώ μπορώ να το κάνω καλύτερα στον υπολογιστή. Τέλος, ο λογαριασμός Gmail διατηρεί βλακωδώς ως επαφή κάθε διεύθυνση στην οποία έχω στείλει email στη ζωή μου, οπότε δεν θέλω να έχω όλο αυτό το μπάχαλο στο κινητό με το πρώτο synch.

- Το Outlook (δοκίμασα 2007 PC και 2010 Mac) δεν μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση. Ούτε και σε τίποτε άλλο, βασικά. Επίσης μάταια ήταν η προσπάθεια με την εφαρμογή Contacts σε Mac.

- Οι λίστες Excel και Word είναι άχρηστες αν δεν μπορούν να μετατραπούν σε μορφή .vcf, και δεν βρήκα εύκολο και άμεσο τρόπο να γίνει αυτό. Επίσης, δεν υπάρχει και λόγος να παλεύεις με αυτό.

 

Πως λύθηκε:

[όπως πάντα, κάνετε τα βήματα με δική σας ευθύνη, το κινητό δεν κινδυνεύει, αλλά αν παραλείψετε κάποιο βήμα ή προσθέσετε κάποιο άλλο, ενδέχεται να θέσετε σε κίνδυνο τις επαφές σας]

Χρειαζόμαστε την εξαιρετική (σε απλότητα αλλά και ευχρηστία) ΔΩΡΕΑΝ σουίτα MyPhoneExplorer. Κατεβάζουμε την σουίτα για τον υπολογιστή από εδώ, και τον client για το κινητό από το Market. Βολεύει αφάνταστα το γεγονός ότι δουλεύει πολύ καλά σε Android και SE :p Χρησιμεύει σε πολλά πράγματα, αλλά για την ώρα θα μείνουμε στις επαφές.

 

- [Προαιρετικό] Πρώτα από όλα κάνουμε backup της επαφές μας μην πάει κάτι στραβά. Εγώ το κάνω με δύο τρόπους για σιγουριά:

Από τις «προηγμένες» επιλογές της λίστας επαφών του SE, κάνουμε «αποστολή όλων» με Bluetooth στον υπολογιστή, και κρατάμε κάπου ασφαλή την vCard αυτή. Επίσης (για το 2ο backup αλλά και την υπόλοιπη διαδικασία), συνδέουμε το SE με τον υπολογιστή, κατά προτίμηση με usb. Ανοίγουμε τη σουίτα και το εντοπίζουμε. Πατάμε Contacts, και μετά το μπλέ βελάκι (Download Entire). Από τα Extras>Current list μπορούμε να επιλέξουμε εξαγωγή της λίστας σε Word, Excel, OpenOffice και HTML . Μια λίστα σε Excel δεν βλάπτει να υπάρχει. Τέλος κάνουμε κι ένα Extras>Create Backup που σώζει όλο το τηλέφωνο. Κάνουμε Disconnect και αφαιρούμε το τηλέφωνο.

- Με τη λίστα ανοιχτή , επιλέγουμε όλες τις επαφές και με δεξί κλικ πατάμε Format Contacts. Στην καρτέλα που ανοίγει, επιλέγουμε «Swap first name <-> last name». Αυτή η εντολή δεν αλλάζει απλά τη σειρά εμφάνισης σε μικρά ονόματα και επώνυμα, αλλά τα αλλάζει και θέση, δηλαδή αντικαθιστά την κάθε λίστα με την άλλη. Αυτό είναι το βασικό βήμα που χρειάζεται, γιατί γίνεται μαζικά. Εδώ αν θέλουμε βεβαιωνόμαστε ότι οι επαφές μας είναι σωστές. Ευκαιρία είναι να τις επεξεργαστούμε αν θέλουμε τώρα με μια ματιά στο υπολογιστή, παρά στο τηλέφωνο με την οθονίτσα. Εγώ πχ έλεγξα αν το κάθε τηλέφωνο ήταν στο σωστό πεδίο (πχ κινητό, σπίτι, εργασία κλπ).

- Ξανασυνδέουμε το SE, κάνουμε connect, και πατάμε τον μπλέ κύκλο με τα βελάκια για να κάνουμε synchronize. Οι σωστές επαφές μεταφέρονται πλέον πίσω στο τηλέφωνο και αντικαθιστούν τις προηγούμενες. Αποσυνδέουμε το κινητό. (Για να εξακολουθήσουμε να τις βλέπουμε όπως πριν (επώνυμο, όνομα), επιλέγουμε επαφές>προηγμένες>σειρά ταξινόμησης>κατά επώνυμο. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι θα βγαίνουν σαν να ήταν ξένα ονόματα, δηλαδή με κόμμα ανάμεσα (πχ Παπαδόπουλος, Γιάννης) γιατί ως γνωστόν στα αγγλικά όταν πάει πρώτα το επώνυμο ακολουθεί κόμμα ανάμεσα, για να είναι σαφές ποιο είναι ποιο.)

- Επαναλαμβάνουμε το πρώτο Backup που κάναμε στο πρώτο βήμα (αυτό με την ενιαία vCard). Προσοχή να μην αντικαταστήσουμε το αρχικό Backup μας αν είναι ακόμη στο ίδιο σημείο!

 

Πάμε στο Galaxy:

- Σβήνουμε τις παλιές επαφές που είναι άλλ’ αντ΄ άλλων, πηγαίνοντας ρυθμίσες>εφαρμογές»διαχείριση εφαρμογών, επιλέγουμε από το φίλτρο «όλα», και από τις «επαφές» κάνουμε διαγραφή δεδομένων. Σβήνει ΟΛΕΣ τις επαφές από το κινητό, είτε είναι gmail, είτε του κινητού, κλπ.

- Μεταφέρουμε την νέα vCard στο Galaxy, και κάνουμε το γνωστό import.

- Εάν βλέπουμε πρώτα το μικρό και θέλουμε το επίθετο, πάμε αριστερό sift key>περισσότερα>ρυθμίσεις>σειράεμφανιζόμενου ονόματος και επιλέγουμε να εμφανίζεται πρώτα επώνυμο. Voila.

 

Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά την σουίτα και για το Android κινητό μας, με ολόιδιες τις επαφές. Ανοίγουμε τον client στο Galaxy και τη σουίτα στον υπολογιστή (αν την κλείσαμε), και κάνουμε connect με το WiFi ανοιχτό. Οι επαφές δεν χρειάζεται να μπουν ποτέ στο Gmail αν δεν θέλουμε.

Edited by drlacan
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
To data roaming αν το εχω ενεργοποιημενο τι ακριβως κανει?

Αν βγεις εκτός ελλάδας, θα έχεις επίσης και σε άλλη χώρα διαθέσιμο το ίντερνετ μέσω 3g. Αυτό είναι το roaming.

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

Link to comment
Share on other sites

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

 

Αρκετοί συμφορουμίτες κάνουν παράπονα για την διάρκεια της μπαταρίας τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να τελειώνει η μπαταρία μας γρήγορα. Θα προσπαθήσω να καλύψω τους περισσότερους εάν όχι όλους. Για να μην αποκαρδιοθήτε βλέποντας το μέγεθος του ποστ πάτε και δείτε τις φωτό στο τέλος και μετά κρίνετε εάν αξίζει ή όχι.

 

Άς αρχίσουμε με τους πιθανούς λόγους:

 

  • 1. Αυτόματος συγχρονισμός
  • 2. Πάρα πολλά widgets που ζητάνε ενημέρωση στο παρασκήνιο
  • 3. Task killers (sos)
  • 4. Μόνιμα ενεργοποιημένο GPS
  • 5. Αυτόματη εναλλαγή δικτύων (2G/3G)
  • 6. Κακογραμμένο λογισμικό (προγράμματα) που έχουν συνέχεια σε χρήση την cpu
  • 7. Stock (Samsung) Gallery 3D
  • 8. Χρήση modem διαφορετικού region
  • 9. JPU, JPX, JPY wifi drivers, wifi sleep policy
  • 10. HSDPA more speed = more power drain
  • 11. Corrupted databases
  • 12. Corrupted Thubnails folders
  • 13. Governor.
  • 14. Αισθητήρες

 

Μερικά από τα παραπάνω είναι εξεζητημένα θα προσπαθήσω να γίνω όσο κατανοητός μπορώ. Τελικά η λίστα είναι μεγαλύτερη απ'ότι θα περίμενε κάποιος έτσι?

 

Λύσεις, Tips and Tricks

 

Συγχωρέστε πιθανώς μη ακριβή μετάφραση στα Ελληνικά καθώς το τηλέφωνό μου είναι γυρισμένο στα Αγγλικά.

 

* Σημείωση: Για κάποιες από τις ρυθμίσεις πρέπει να είμαστε root.

 

 

  • 1. Υπάρχει μία επιλογή στον συγχρονισμό που κυριολεκτικά πίνει την μπαταρία. Ρυθμίσεις-->Λογαριασμοί και συγχρονισμός --> έχει 2 checkbox. Δεδομένα παρασκηνίου (background data) και Αυτόματος συγχρονισμός. Ξε-τικάρουμε το 2ο (αυτόματος συγχρονισμός).
     
     
  • 2. Αντιγραφή από το ποστ του Alex (Tyxerakias) από το ποστ του οδηγού για αρχαρίους
    Υπάρχουν αρκετά πράγματα που τρέχουν στο υπόβαθρο και ρουφάνε τη μπαταρία, ειδικά κάποια widgets που ζητάνε ανανεώσεις. Μέχρι να τα εντοπίσεις όλα (τα παιδιά έχουν αναφέρει κατά καιρούς στο thread μερικές κακές εφαρμογές), θα ήταν φρόνιμο να κλείσεις όλα τα apps που ζητάνε συνεχή ανανέωση, και να κάνεις συγχρονισμό όταν το χρειάζεσαι, ή αν έχει επιλογή, αραιότερα.
     
    Άρα λοιπόν όσο ωραίο και αν είναι να έχουμε widget για: twitter, facebook, foursquare, 2-3 widget για τον καιρό, 2-3 για μετοχές, news reader, engadget, rss reader και ότι άλλο σκεφτεί ο καθένας εάν όλα αυτά ζητάνε συγχρονισμό κάθε ώρα (ή και λιγότερο!) αυτό σκοτώνει την μπαταρία μας. Η λύση είναι να κάνεις συγχρονισμό με το χέρι όταν το χρειάζεσαι ή εάν το widget το υποστηρίζει το ρυθμίζουμε να κάνει ποιο αραιά.
     
     
  • 3. Task killers! Νομίζω πλέον είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να τους χρησιμοποιούμε το βάζω απλά για να είναι όσο το δυνατό ποιο πλήρης η λίστα. Εάν σκοτώνουμε λοιπόν κάθε 3ις και λίγο τις εφαρμογές που (νομίζουμε) πως δεν χρειαζόμαστε όταν ξανά ανοίξουν θα απασχολήσουν την cpu, ΞΑΝΑ. ΛΑΘΟΣ. Πετάμε λοιπόν τα task killers στα σκουπίδια.
     
     
  • 4. GPS μόνιμα ενεργοποιημένο. Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσο πολλές εφαρμογές θέλουν να γνωρίζουν την τοποθεσία μας. Είναι πολλές και δεν αναφέρομαι σε λογισμικό πλοήγησης προφανώς. Κλείνουμε το GPS λοιπόν δεν το αφήνουμε ανοιχτό άσχετα εάν δεν χρησιμοποιείται (ή έτσι πιστεύουμε). Επίσης διάφορες εφαρμογές ενημερώνονται βάση την τρέχουσα τοποθεσία μας (αυτό μπορεί να γίνει και με την επιλογή "Χρήση ασύρματων δικτύων" στο μενού Τοποθεσία και ασφάλεια) άρα όπου μπορούμε ρυθμίζουμε την τοποθεσία μας αυτόματα και δεν το αφήνουμε να ψάχνει να την βρει κάθε 3ις και λίγο. (Πχ στα widget πρόγνωσης καιρού!)
     
     
  • 5. Η Αυτόματη εναλλαγή δικτύων από 2G σε 3G και αντίστροφα αποδεδειγμένα τρώει μπαταρία. Δεν μπορώ να εμβαθύνω ποιο τεχνικά σε αυτό το κομμάτι γιατί δεν το γνωρίζω, και δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε. Άρα Ρυθμίσεις -> Ασύρματα δίκτυα -> Κινητά δίκτυα --> κατάσταση δικτύου (network mode) βάζουμε ή GSM μόνο ή WCDMA μόνο και όχι αυτόματα! Το 2G μόνο κάνει ακόμα περισσότερο οικονομία στην μπαταρία αλλά για μένα δεν είναι επιλογή, θέλω 3G :) Προσοχή: Εάν βάλουμε 3G μόνο και πάμε σε περιοχή που δεν υπάρχει 3G σήμα τότε το κινητό μας δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις!
     
     
  • 6. Μερικές (κακογραμμένες) εφαρμογές καταναλώνουν cpu ενώ δεν θα έπρεπε. Προσοχή τι βάζουμε λοιπόν. Επίσης Copy/Paste από το ποστ του Alex:
     
    Αν θέλεις να δεις πιο συγκεκριμένα τί ήταν χειρότερο για τη μπαταρία σου μετά από ώρες χρήσης, πληκτρολόγησε *#*#4636#*#* από κει που παίρνεις τηλέφωνο, και κοίτα στο Battery History. Στο μενού εκεί μέσα, το partial wake usage είναι επίσης χρήσιμο, γιατί σου λέει ποιές εφαρμογές (αν υπάρχουν συγκεκριμένες), ξυπνάν το τηλέφωνο και τρώνε μπαταρία. Το ΟS Monitor και το Systempanel είναι άλλα 2 προγραμματάκια που παρακολουθούν την κατανάλωση πόρων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να δεις αν κάποιο πρόγραμμα τραβάει πολύ από τον επεξεργαστή (και κατά συνέπεια καταναλώνει μπαταρία)
     
     
     
  • 7. Το Νέο Gallery 3D της samsung στο Froyo έχει γνωστό πρόβλημα κατανάλωσης μπαταρίας. Οι περισσότεροι chefs έχουν βάλει την καινούργια έκδοση χωρίς το bug στις custom roms αλλά εάν είστε με stock ή δεν είστε σίγουροι τότε: SGS tools --> upgrade stock apps --> modded 3D gallery (root)
    Update: To παραπάνω αρχείο που βάζει το SGS Tools δεν είναι φτιαγμένο για το Galaxy και έχει πρόβλημα με την επιλογή background. Δείτε εδώ για το σωστό αρχείο από τον dimitris15: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3470582#post3470582
    Update2: Δεν αφορά όσους έχουν gingerbread έκδοση στο κινητό τους.
     
     
  • 8. Μερικές φορές οι πιο "ψαγμένοι" πάνε και αλλάζουν το modem για να έχουν καλύτερο σήμα στο wifi, καλύτερο σήμα GPS κτλ. Βάζοντας όμως modem που δεν αντιστοιχεί στο region μας σκοτώνουμε την μπαταρία. Δεν επεκτείνομαι παραπάνω νομίζω είναι ειδική περίπτωση.
     
     
  • 9. Οι wifi drivers στις 2.2.1 για κάποιο λόγο χρησιμοποιούν πολύ μπαταρία, η λύση δίνεται με drivers από παλιότερη έκδοση με καλύτερη επιλογή τους drivers από JPA. Φυσικά δεν το κάνουμε εμείς αυτό το διορθώνουμε περνώντας έναν optimised κερνελ, οι 3 δημοφιλέστεροι που παίζουν για το Sgs έχουν διορθώσει αυτό το πρόβλημα (speedmod by hardcore, superoptimised by lastufo και voodoo by supercurio). Όποιος δεν ξέρει πως, υπάρχει το search.
     
    wifi sleep policy. Στις 2.2.1 επίσης η προεπιλογή για το πότε θα "κοιμάται" το wifi είναι στο "ποτέ". Ρυθμίσεις -- > Ασύρματα δίκτυα --> Ρυθμίσεις wifi --> menu key για προχωρημένους --> wifi sleep policy : Όταν σβήνει η οθόνη. Προσοχή εάν έχετε πάντα ενεργοποιημένα τα δεδομένα δικτύου (mobile internet) αυτή η ρύθμιση δεν είναι για εσάς, θα ανοίγει αυτόματα (το internet).
     
  • 10. Ωραία έχουμε γυρίσει το δίκτυό μας σε WCDMA μόνο (5.) αλλά μπορούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα για να βοηθήσουμε την μπαταρία μας. Το HSDPA που πλέον έχουμε σε πάρα πολλά μέρη ειδικά μέσα στις πόλεις χρειάζεται ποιο πολύ ενέργεια για να λειτουργήσει. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το γυρίσουμε σε 3G. Έτσι έχουμε και ταχύτητα και οικονομία.
     
    Ανοίγουμε τον stock dialer και γράφουμε: *#301279#
     
    Πατάμε [2] CHANGE HSPA REVISION
    Πατάμε [1] RELEASE 99 (HSPA OFF)
     
    Βλέπουμε στην οθόνη:
    CHANGE_R99
    HSDPA OFF, HSUPA OFF
     
    Έτοιμοι. Με τον ίδιο τρόπο το ενεργοποιούμε πάλι. Σημείωση η ρύθμιση μένει και μετά από reboot.
     
     
  • 11. Αυτό κυρίως αφορά αυτούς που φλασάρουν συχνά.
     
    Διαγράψτε (με root explorer)
     
    dbdata/databases/com.android.providers.media
    dbdata/databases/com.cooliris.media
     
    Αυτά τα αρχεία μετά από πολλά φλας τείνουν να γίνονται corrupt και να έχουν επίπτωση στην μπαταρία (A tip by Doc himself)
     
    Εναλλακτικά υπάρχει και έτοιμο Script γι'αυτή την δουλεία SGS tools -->Apply script -->clean_thumb_db.txt
     
     
  • 12. Επίσης διαγράψτε τους φακέλους .Thumbnails ακριβώς για τον ίδιο λόγο (είναι κρυφοί θέλει root explorer). Αυτοί βρίσκονται όπου υπάρχουν εικόνες. Κάντε restart και αφήστε το media scanner να δημιουργήσει πάλι αυτά τα αρχεία από την αρχή.
     
     
  • 13. SetCPU!!: Στην πρώτη σελίδα αλλάζουμε το Scaling σε Conservative (αν δεν είναι ήδη εκεί), και τικάρουμε το set on boot. Η μόνιμη λειτουργία με conservative scaling βοηθάει αρκετά στην αυτονομία.
    (Οι άλλες λειτουργίες του setcpu όπως το να κατεβάζουμε το χρονισμό του επεξεργαστή όταν σβήνει η οθόνη, δε λειτουργούν στο Galaxy S, οπότε το αγνοούμε)
    *Το setcpu δεν έιναι ο μόνος τρόπος να αλλαχθεί ο governor, μάλιστα πολλοί νέοι kernels (μαζί και ο cf-root) έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργία για αλλαγή cpu governor, και τότε το setcpu δε χρειάζεται.
     
     
  • 14. Οι αισθητήρες του κινητού μας χρησιμοποιούν συνεχώς cpu. (για να ελέγχουν την τρέχουσα κατάστασή του). Οι 2 αισθητήρες που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε είναι: 1. Αισθητήρας φωτός: το αφήνουμε στην χειροκίνητη ρύθμιση, εξάλλου είναι πολύ εύκολο να αλλάξουμε την φωτεινότητα σέρνοντας το δάχτυλό μας στο Statusbar. 2. G Sensor. Βάζουμε την αυτόματη περιστροφή στο off και την ανοίγουμε μόνο όταν χρειάζεται (browsing ίσως?)
     
    ΥΓ. ΜΗΝ περιμένετε να δείτε αποτελέσματα σε μισή μέρα, αφήστε την μπαταρία να κάνει 3-4 κύκλους μετα το tweaking για να κρίνετε τα αποτελέσματα!!

 

Και για του λόγου το αληθές.... :happy:

 

Σε σχεδόν 40 ώρες, μισή ώρα κλήσεις, 10-15 sms, σποραδικό browsing, foroums, engadget κατά την διάρκεια της ημέρας (χοντρικά κανά 2-3 ώρες), με uno live multiplayer περίπου μισή ώρα, μία ώρα μουσική καμιά 15αρία φωτογραφίες. Αυτά για να δείτε περίπου την χρήση μου σε αυτές τις 40 ώρες και ανάλογα την χρήση της μπαταρίας. Πιστεύω τα πήγε πολύ καλά δεδομένου ότι δεν έφτασε ούτε στην μέση!! Σημείωση το βράδυ, δηλαδή από της 03.00 έως της 08.00 που κοιμάμαι συνήθως το βάζω σε λειτουργία πτήσης.

 

http://dl.dropbox.com/u/17413068/SC20110105-232812.pnghttp://dl.dropbox.com/u/17413068/SC20110106-131404.png

Edited by Tyxerakias
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε απανωτά posts αλλά αυτό αξίζει να το αναφέρω μόνο του!!!

 

BROWSER SMOOTHNESS FIX !! ! !

 

Παρακαλώ ΠΡΙΝ κάνετε το fix ανοίξτε ένα site (με flash προφανώς) που σας δημιουργεί πρόβλημα για να έχετε μέτρο σύγκρισης πριν και μετά!. Εγώ προσωπικά χρησιμοποίησα το http://www.in.gr

 

Προχωράμε στο FIX

 

Ανοίγουμε τον Browser.

 

Στον Browsr πληκτρολογούμε:

about:debug

και το βελάκι (GO)

 

(Δεν θα δείτε κάποια αλλαγή εδώ απλά ενεργοποιεί ένα εξτρα μενού)

 

Μενού >Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Debug:

 

Ξεμαρκάρουμε 'Show JavaScript console'

Μαρκάρουμε 'Normal rendering'

 

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!!!

 

Παρακαλώ αναφέρετε τυχόν αποτελέσματα γιατί στα δικά μου μάτια φαίνεται πως έκανε ΑΡΚΕΤΗ διαφορά! Όχι ότι πάει τέλεια πλέον..απλά έχει αρκετή βελτίωση.

 

 

ΥΓ. Η ρύθμιση φεύγει εάν κάνουμε εκκαθάριση από την διαχείριση Εφαρμογών.

Φυσικά τα credits πάνε στο @xda

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

 

[*]11. Ωραία έχουμε γυρίσει το δίκτυό μας σε WCDMA μόνο (5.) αλλά μπορούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα για να βοηθήσουμε την μπαταρία μας. Το HSDPA που πλέον έχουμε σε πάρα πολλά μέρη ειδικά μέσα στις πόλεις χρειάζεται ποιο πολύ ενέργεια για να λειτουργήσει. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το γυρίσουμε σε 3G. Έτσι έχουμε και ταχύτητα και οικονομία.

 

Ανοίγουμε τον stock dialer και γράφουμε: *#301279#

 

Πατάμε [2] CHANGE HSPA REVISION

Πατάμε [1] RELEASE 99 (HSPA OFF)

 

Βλέπουμε στην οθόνη:

CHANGE_R99

HSDPA OFF, HSUPA OFF

 

Έτοιμοι. Με τον ίδιο τρόπο το ενεργοποιούμε πάλι. Σημείωση η ρύθμιση μένει και μετά από reboot.

 

Φίλε Stinger,

εκανα τα πιο πάνω και μετά προσπάθησα να το ενεργοποιήσω πάλι (νομίζω με επιτυχία). Πως ξέρω όμως ότι τα κατάφερα; υπάρχει τρόπος να δούμε το status;

Ο λόγος που το επανέφερα είναι γιατί το σήμα εδώ δεν είναι πολύ δυνατό και με πολλά blind spots οπόταν γύρισα και σε auto. Πέραν της μη λήψης σήματος παρατήρησα και μεγάλη κατανάλωση μπαταριας "cell standby 10% και phone idle 4%"

Πάντως με την JVP μετά τα διάφορα tweaks εxω 5% μετα απο 28 ώρες. Πολύ καλο με τη χρήση που του κάνω

Edited by mico
Σορρυ, ήθελα να στείλω pm

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Stinger,

εκανα τα πιο πάνω και μετά προσπάθησα να το ενεργοποιήσω πάλι (νομίζω με επιτυχία). Πως ξέρω όμως ότι τα κατάφερα; υπάρχει τρόπος να δούμε το status;

Ο λόγος που το επανέφερα είναι γιατί το σήμα εδώ δεν είναι πολύ δυνατό και με πολλά blind spots οπόταν γύρισα και σε auto. Πέραν της μη λήψης σήματος παρατήρησα και μεγάλη κατανάλωση μπαταριας "cell standby 10% και phone idle 4%"

Πάντως με την JVP μετά τα διάφορα tweaks εxω 5% μετα απο 28 ώρες. Πολύ καλο με τη χρήση που του κάνω

 

Δε φαίνεται από κάπου αλλού. Αν το κάνεις και βγεις κανονικά, πρέπει να έχει ξαναενεργοποιηθεί. Επίσης θα το καταλάβεις γιατί θα βλέπεις H πάνω-πάνω, εκτός από 3G.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...