Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

- Διαχείριση μνήμης στο λειτουργικό Android

 

Για όσους έχουν κάνει root και αναρωτιούνται αν πρέπει να χρησιμοποιούν task manager με autokill ή όχι, και γιατί όχι, να πω κάποια πραγματάκια που ελπίζω ότι θα ξεκαθαρίσουν τη σύγχυση, αν και πολλοί από δω τα ξέρουν ήδη.

 

To android είναι θεωρητικά φτιαγμένο για multitasking. Έτσι, όταν κλείνεις μια εφαρμογή, το σύστημα δε συμπεριφέρεται όπως τα άλλα λειτουργικά συστήματα (π.χ. windows), δηλαδή δεν κλείνει τελείως όλες τις διεργασίες (processes) που είχε ανοίξει η εφαρμογή, αλλά τις βάζει στο background, και τις σκοτώνει όταν νομίζει ότι χρειάζεται. Συγκεκριμένα, τις σκοτώνει όταν η μνήμη του συστήματος πέσει κάτω από ένα όριο. Η ιδέα είναι ότι αυτές οι ανενεργές διεργασίες δε βλάπτουν τη συνολική απόδοση του συστήματος, και αν χρειαστείς να ξανανοίξεις την εφαρμογή όσο τρέχουν στο υπόβαθρο, θα ανοίξει πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα ένα γρήγορο και αποδοτικό λειτουργικό. Οι διεργασίες σκοτώνονται με σειρά παλαιότητας, όταν η μνήμη πέσει κάτω από το όριο.

 

Περισσότερες πληροφορίες;

 

O εσωτερικός διαχειριστής μνήμης στο android διαχωρίζει τις εφαρμογές/διεργασίες που τρέχουν στο τηλέφωνο σε 6 καταστάσεις, από Empty App (νεκρή διεργασία, δεν κάνει απολύτως τίποτα και περιμένει να διαγραφεί ή να ξανανοιξεις την εφαρμογή που την καλεί), μέχρι Foreground App (που τρέχει εκείνη τη στιγμή). Όταν σταματήσεις να βλέπεις μια εφαρμογή, είτε την βάλεις στο background με το home button είτε την κλείσεις με το back button, σταματάει αυτόματα να είναι σε κατάσταση Foreground App (προφανώς), και ανάλογα με τη λειτουργία της και τον τρόπο που έχει κωδικοποιηθεί, μπαίνει στο υπόβαθρο σε μια άλλη κατάσταση. Eπαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι κακό, και είναι βασική λειτουργία του android.

 

Ωραία, και πού είναι το πρόβλημα;

 

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι η ιδέα δε δουλεύει τέλεια, γιατί προϋποθέτει καλά κωδικοποιημένες εφαρμογές (πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει από τη στιγμή που ο οποισδήποτε μπορεί να ανεβάσει την εφαρμογή του στο market), και εξαρτάται επίσης από τις δυνατότητες της συσκευής. To default όριο μνήμης για να κλείσει μια EMPTY_APP διεργασία είναι χαμηλό, συγκεκριμένα στο Galaxy S είναι 48 ΜΒ (σε άλλες συσκευές είναι ακόμα λιγότερο, μέχρι και 24 ΜΒ). Δηλαδή το τηλέφωνο αρχίζει να σκοτώνει apps που βρίσκονται σε κατάσταση empty, όταν η μνήμη πέσει κάτω από 48 MB. Αυτό το όριο είναι πολύ χαμηλό για τα τελευταίας κατηγορίας κινητά, που τρέχουν με 150-200mb ελεύθερα. Μέχρι να πέσει η μνήμη στα 48 MB, το υπόβαθρο γεμίζει με νεκρές διεργασίες και καθυστερεί επειδή δεν έχει αρκετή ελεύθερη μνήμη, χωρίς λόγο.

 

Επίσης η μπαταρία, η οποία ΔΕΝ επηρεάζεται από την ελεύθερη μνήμη (κάτι που πιστεύουν λανθασμένα πολλοί), επηρεάζεται από το αν λειτουργεί ο επεξεργαστής ή όχι. Αν οι (άσχημα κωδικοποιημένες) διεργασίες στο υπόβαθρο ζητάνε ακόμα υπολογιστική ισχύ, από κει χάνεται και μπαταρία.

 

Σ'αυτά ακριβώς πατάνε οι task managers.

 

Ποιά είναι η λύση;

 

Υπάρχουν 2 κοινά διαδεδομένες λύσεις, η πρώτη άκομψη και ενάντια στη φιλοσοφία του android, και η δεύτερη σαφώς καλύτερη.

 

1. Task manager/Task killer. Ένας καλός task manager μπορεί να δεί τις διεργασίες που βρίσκονται και στις 6 καταστάσεις, και ειδικά τις Empty (ενας βλακεία manager όπως της Samsung δεν τις αναφέρει) Και όπως στα Windows (ctrl-alt-del), σου δινει τη δύνατότητα να σκοτώσεις όλα τα apps που έχουν διεργασίες που τρέχουν στο background. Aπό τις εκδόσεις Froyo και μετά, οι εφαρμογές δε σκοτώνονται, αλλά απλά ξαναρχίζουν από την αρχή (re-initialise). Αυτό το σκότωμα/επαναρχικοποίηση δεν ενδείκνυται, τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι κακή λύση, γιατί με το να κλείνεις διεργασίες που το android δε σκόπευε να κλείσει, μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα, και μάλιστα να κάνεις το τηλέφωνό σου πιο αργό, γιατί πρέπει να τα ξαναρχίζει όλα απ'την αρχή. Μερικοι task managers έχουν τη δυνατότητα να σκοτώνουν αυτόματα τις διεργασίες στο background μετά από ορισμένη ώρα. Υπάρχουν task managers που σε προστατεύουν από λάθη έχοντας safe modes και τέτοια, και μπορείς να αποκλείσεις κάποιες εφαρμογές από το να δολοφονούνται αν ξέρεις ότι δημιουργείται πρόβλημα (ένα παράδειγμα ενός ολοκληρωμένου task manager είναι ο Advanced Task Killer Pro). Παρ'όλα αυτά παραμένει μια βασικά λάθος λύση, και τελείως λάθος λογική στον κόσμο Αndroid. Και ειδικά από Froyo και μετά, οι task killers είναι τελείως άχρηστοι.

 

2. Το καλό με το android είναι ότι τα όρια που λέγαμε παραπάνω μπορούν να αλλάξουν. Τα default όρια για τις 6 καταστάσεις, κατώ από τα οποία σκοτώνονται αυτόματα οι εφαρμογές, βρίσκονται αποθηκευμένα στο αρχείο /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree . Αυτές οι τιμές λοιπόν μπορούν να αλλάξουν, και έτσι αντί το σύστημα να περιμένει να φτάσει η μνήμη στα 48ΜΒ για να κλείσει τα EMPTY_APPS, να τα σκοτώνει ας πουμε όταν πέφτει κάτω από 100 ΜΒ. Με αυτόν τον τρόπο ακολουθείται η λογική του android, και υπάρχει πάντα ελεύθερη μνήμη για ένα κινητό δυνατοτήτων όπως το Galaxy.

Μια εφαρμογή που το κάνει αυτό είναι το Autokiller (που δεν είναι task killer αν και πολλοί το μπερδεύουν, απλά άστοχο όνομα). Η εφαρμογή αυτή σου δίνει κάποιες προεπιλεγμένες τιμές για τα παραπάνω όρια, και για το Galaxy προτείνω το Οptimum, το Strict ή το Αggressive. Μην διαλέξεις δικές σου τιμές, εκτός αν ξέρεις πραγματικά τί κάνεις. Μόλις διαλέξεις κάποια τιμή, είτε από τις preset είτε κάποια δικιά σου, αλλάζει το minfree αρχείο. Τίποτα περισσότερο. Δεν κάνει κάτι μόνη της, δεν τρέχει συνεχώς στο υπόβαθρο, και αφήνει το kernel του android να κάνει τη δουλειά του όπως αυτό νομίζει. Φορτώνει απλά στην εκκίνηση, γιατί τα settings αλλιώς χάνονται.

Tο lagfix του RyanZA περιέχει έναν παρόμοιο manager, το ίδιο και το tweaks στα καινούρια CF-root kernels του Chainfire. Το "tweaks", που είναι για Gingerbread εκδόσεις του κινητού, έχει μόνο μια επιλογή για RAM, η οποία αλλάζει τις παραπάνω τιμές σε 68,76,92.

 

H 2η λύση είναι η πιο σωστή, και θα δεις ότι το τηλέφωνο θα δουλεύει τέλεια χωρίς να σκοτώσεις τίποτα. Φυσικά το minfree αρχείο είναι αρχείο συστήματος, έτσι χρειάζεται root για να εγκαταστήσεις τον autokiller. Σε συνδυασμό με ένα προγραμματάκι σαν το autostarts, με το οποίο μπορείς να ελέγξεις αν κάποιες εφαρμογές ανοίγουν όταν δεν πρέπει και να τις σταματήσεις, το τηλέφωνο θα λειτουργεί όπως ακριβώς πρέπει.

 

Δηλαδή δε χρειάζομαι καθόλου task manager?

 

Θεωρητικά όχι. Πρακτικά, λόγω των άσχημα κωδικοποιημένων εφαρμογών που προανέφερα, είναι καλό να υπάρχει κι ένας task manager που να μην τρέχει συνέχεια και φυσικά χωρίς αυτόματο kill, για να σκοτωνεις/ξαναρχίζεις εσύ καμιά εφαρμογή όταν βλέπεις και δημιουργεί πρόβλημα. To autokiller περιέχει έναν task manager. Και δυστυχώς, η λύση του task manager παραμένει η μόνη λύση για Eclair τηλέφωνα που δεν έχουν δικαιώματα root.

 

Nαι, αλλά το τηλέφωνο πάει πιο γρήγορα με το lagfix.

 

Μα δεν είπα τίποτα για το lagfix εγώ :p (λεπτομέρειες ίσως σε κάποιο μελλοντικό οδηγό!). To lagfix δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μνήμη και τις εφαρμογές. Το lagfix για το Galaxy S είναι άλλη ιστορία τελείως, και βασιζεται στο ότι η Samsung διάλεξε ένα άσχημο σύστημα αρχείων (filesystem), το RFS. Για το λόγο αυτό, η εγγραφή/ανάγνωση δεδομένων είναι αργή και αναποτελεσματική. Το lagfix αλλάζει το filesystem σε ένα πολύ καλύτερο, του linux (ext2 ή ext4 ανάλογα με την έκδοση), και έτσι βελτιώνει απίστευτα τη διαδικασία εγγραφής/ανάγνωσης (Ι/Ο) στο Galaxy S, με αποτέλεσμα να αντιδρά το τηλέφωνο πολύ γρηγορότερα. Aυτό όμως δεν αλλάζει από μόνο του τη διαχείρηση μνήμης, το πρόβλημα παραμένει (γι'αυτό και ο RyanZA έβαλε έναν memory manager σαν το autokiller στην τελευταία έκδοση του one-click).

Update: Από τις τελευταίες εκδόσεις Froyo 2.2.1 και μετά, το rfs filesystem έχει βελτιωθεί δραματικά από τη Samsung, σε σημείο που μπορεί κάποιος να πει ότι η μετατροπή σε ext4 είναι πια περιττή.

 

Αυτά....

 

 

 

============================================================================================

*******************************************************************************************************

============================================================================================

 

 

- Επίσημο Ελληνικό Froyo firmware για το Galaxy S (ΧWJPΗ)

 

Στις 23 Δεκ., με καθυστέρηση ενάμιση μήνα, δόθηκε από τη Samsung το πολυαναμενόμενο firmware, δυστυχώς μόνο για την JM2/COS έκδοση. Στις 14 Ιαν. δόθηκε επιτέλους και για την JM5/EUR, και στις 24 Ιαν. για την παλιότερη JG1/COS. H αναβάθμιση φαίνεται και από το "παλιό" Kies v. 1.5.3, και από το καινούριο Kies 2.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=18120&stc=1&thumb=1&d=1295014377

1) Προαιρετική κίνηση (πληροφοριακά): πληκτρολόγησε *2767*4387264636# εκεί που παίρνεις τηλέφωνο για να δείς ποιό product code έχεις (2η γραμμή), καθώς και *#1234# για να δεις την τωρινή σου έκδοση firmware.

2) Βγάλε οπωσδήποτε το lagfix αν έχεις.

3) Άνοιξε το Kies, σύνδεσε το τηλέφωνο και κάνε την αναβάθμιση κανονικά.

4) Όταν κάνει reboot για πρώτη φορά αμέσως μετά την αναβάθμιση, θα κολλήσει στο "S", στην πρώτη οθόνη. Εκεί θα μείνει για περίπου 5 λεπτα. Είναι φυσιολογικό, μην πανικοβληθείς και μην το κλείσεις. Βάζει όλα τα καινούρια αρχεία στη θέση τους και τα συνδέει με τα παλιά και τις ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν.

 

Tα δεδομένα και οι εφαρμογές σου δε χάνονται με την αναβάθμιση, αλλά καλό θα ήταν να γίνει ένα factory reset (από τις ρυθμίσεις, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ή και από το android recovery mode) ή και hard reset (ο συνδυασμός *2767*3855#) μετά, για να εξαλείψεις πιθανά προβλήματα. Σημ.: με το factory reset χάνονται οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις (τα /data και /dbdata), και με το hard reset γίνεται επιπλέον και format και χάνονται και τα δεδομένα σου από την /sdcard. Σημ: Αν έχεις αγοράσει κάποιες εφαρμογές από το market, θα υπάρχουν ακόμα στο market ως δικές σου μετά το reset, δε θα χρειαστεί φυσικά να τις ξαναπληρώσεις.

 

 

 

 

============================================================================================

*******************************************************************************************************

============================================================================================

 

 

- Πώς επαναφέρουμε το 2e recovery στο Froyo.

 

To Froyo εισήγαγε ένα καινούριο πιο ασφαλές recovery mode, που το λένε 3e recovery, το οποίο δεν επιτρέπει να φορτώσουμε ανυπόγραφα update.zip. Αυτό βέβαια μας κάνει δύσκολη τη ζωή, γιατί δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα custom roms, clockwork mode recovery, etc. Εδώ δίνω οδηγίες για να το ξεφορτωθούμε και να επιστρέψουμε στο παλιό καλό 2e recovery, που αν και λιγότερο ασφαλές, είναι καλύτερο για όλα τα mods. Eννοείται ότι πρέπει να είσαι root, και επίσης πρέπει το busybox να δουλεύει σωστά, αν κάνεις τη διαδικασία με adb ή terminal emulator.

 

Kατέβασε αυτό εδώ το αρχείο: recovery 2e.

- Aποσυμπίεσέ το και βάλε τα περιεχόμενά του σε ένα φάκελο με το όνομα recovery2e μέσα στον /sdcard φάκελο (την εσωτερική μνήμη).

- Με το root explorer, κάνε mount r/w τον φάκελο /system (το κουμπάκι μετά θα λέει mount R/O)

(- Aν είσαι με adb shell αντί για root explorer, γράψε πρώτα su και μετά mount -o remount rw /system)

- Bρες το αρχείο /system/bin/recovery και μετονόμασέ το σε recovery3e (για λόγους backup)

(mv /system/bin/recovery /system/bin/recovery3e)

- Mε το root explorer ή το terminal emulator, αντίγραψε το αρχείο recovery από τον φάκελο recovery2e που αντέγραψες στην /sdcard στο /system/bin/

(cp /sdcard/recovery2e/recovery /system/bin/)

- Aντίγραψε όλο το φάκελο recovery που είναι μέσα στον φάκελο xbin μέσα στο /sdcard/recovery2e, στον /system/xbin/

(cp -r /sdcard/recovery2e/xbin/recovery /system/xbin/)

- Σιγουρέψου ότι αντιγράφηκαν όλα, ειδικά αν είσαι με root explorer.

- Ξανακάνε το σύστημα r/o.

(- Στο adb, mount -o remount ro /system)

- Eπανεκκίνησε το τηλέφωνο. Τώρα έχεις recovery 2e (δοκίμασέ το με τα 3 κουμπιά ή με adb reboot recovery).

 

Σημείωση: Όπως λέει ο τίτλος, τα παραπάνω είναι για Froyo, και δε δουλεύουν στο Gingerbread. Εκεί ο μόνος τρόπος για 2e recovery είναι μέσω αλλαγής στο kernel τoυ firmware (custom kernels).

 

 

 

============================================================================================

*******************************************************************************************************

============================================================================================

 

 

 

- Πώς επαναφέρουμε την "απλή μέθοδο των τριών" για είσοδο στο android recovery και download mode σε συσκευές που δεν την έχουν.

 

H διαδικασία για τα 3 κουμπιά έγινε πιο ασφαλής από τον RazvanG στο XDA, o oποίος με τους τελευταίους Froyo bootloaders που έχουν το συνδυασμό των 3 κουμπιών ενεργοποιημένο, χρησιμοποίησε τη μέθοδο του Richthofen για να κάνει την ενεργοποίηση. O "δικός μας" red_herring έκανε τη μετάφραση, και μπορείτε να δείτε και να κάνετε τη διαδικασια ΕΔΩ.

 

Αν δεν έχετε το συνδυασμό και δεν έχετε γνώσεις ηλεκτρονικών, συνιστάται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να γίνει η διαδικασία, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

 

UPDATE: Αναβαθμίστε το λογισμικό του τηλεφώνου σε gingerbread που επιτέλους δόθηκε επίσημα μέσω Kies, και θα ενεργοποιηθεί ο συνδυασμός αυτόματα.

---

Τελευταία ανανέωση: 17 Mαϊ.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μπράβο tyherakia για τον πολύ καλό οδηγό.

Αν θες βάλε το ονομα σου στην υπογραφή σου γιατι δεν μ αρέσει να αποκλαω κάποιον με το nickname του.

 

Επίσης αν μπορείς γράψε μας ποια είναι αυτά τα τρία αρχειακια που διγραφεις για να γίνει η συσκευή unroot.

 

Κάτι άλλο που θα ήθελα, είναι ένα τροπο για διαγραφή κάποιων εφαρμογών της samsung. Όχι μέσω titanium.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Τυχερακια δυο ερωτησεις. Στο g sensor πως μπορει να γινει calibration?

Kαι η δευτερη (την οποια και εχω ποσταρει ξανα), ποιες μαμισιες εφαρμογες μπορω να σβησω χωρις να υπαρξει προβλημα? Εμπειρικα δηλαδη...

Stormrain@insomnia.gr

 

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο tyherakia για τον πολύ καλό οδηγό.

Αν θες βάλε το ονομα σου στην υπογραφή σου γιατι δεν μ αρέσει να αποκλαω κάποιον με το nickname του.

 

Επίσης αν μπορείς γράψε μας ποια είναι αυτά τα τρία αρχειακια που διγραφεις για να γίνει η συσκευή unroot.

 

Κάτι άλλο που θα ήθελα, είναι ένα τροπο για διαγραφή κάποιων εφαρμογών της samsung. Όχι μέσω titanium.

 

Οκ, done :)

 

Tα αρχεία που λέω είναι το su (η εντολή για το superuser account), το busybox (δινεί τη δυνατότητα για εντολές linux), και το superuser.apk (το app που βλεπεις με τον ninja). Αυτά περνάει το update.zip του root.

Τα διαγράφεις περνώντας πάλι ένα update.zip μέσω του recovery (η εφαρμογή που πόσταρα το κάνει αυτόματα), το οποίο ουσιαστικά ξαναγράφει έναν άδειο φάκελο /system/xbin, όπως ήτανε στην αρχή, πριν μπούνε τα 2 αρχεία.

 

Και για διαγραφή εφαρμογών όχι με το titanium, απλά σβήνεις το .apk και το .odex της εφαρμογής από το /system/app, και τον data φάκελο από το /data/data/com.efarmogh.blah (αυτό κάνει και το titanium βασικά, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα..)

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Καλήσπέρα σε όλους...

Εδω και 2 μέρες μου έδςσαν ενα samsung galaxy και εχω πίξει μέρχι τωρα να βγάλω μια σχετική άκρη. Ας αρχίσω απο τα απλά

Μπορει να μοθ πει κάποιος πως μπορω να βάλω δικό μου ήχο κλίσης από την κάρτα??

Προσπαθω συνεχως και μόλι μπαινω ρυθμίσεις του ήχου μου βγάζει μονο τις δικές του..

Ευχαριστω... για αρχή...:)

Link to comment
Share on other sites

Καλήσπέρα σε όλους...

Εδω και 2 μέρες μου έδςσαν ενα samsung galaxy και εχω πίξει μέρχι τωρα να βγάλω μια σχετική άκρη. Ας αρχίσω απο τα απλά

Μπορει να μοθ πει κάποιος πως μπορω να βάλω δικό μου ήχο κλίσης από την κάρτα??

Προσπαθω συνεχως και μόλι μπαινω ρυθμίσεις του ήχου μου βγάζει μονο τις δικές του..

Ευχαριστω... για αρχή...:)

 

Δοκιμασε να πας στον ηχο που θελεις και πατα τον συνεχομενα ή πατα το κουμπι μενου. Λογικα στις επιλογες θα σου βγαλει και να το χρησιμοποιησεις ως ηχο κλησης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον ωραίο οδηγό.

Είχα δοκιμάσει πριν και αυτόν: http://droid-den.com/phone-guides/phone-guide-how-to-root-the-samsung-galaxy-s-and-fix-lag στον οποίο δεν χρειάζεται σύνδεση με τον υπολογιστή αλλά δεν λειτούργησε ο συνδυασμός των πλήκτρων για την εισαγωγή σε recovery mode.

In Trance We Trust
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Alex. Για να μην εχω κάνει καμια βλακεια.. εμφανιζεται μονο το εικονιδιο "δικαιωματα" οποτε να υποθεσω οτι ειμαι rooted (ξανθος εγκεφαλος ) . Για να βλεπω ολες τις εφαρμογες (paid) στο market κανω κατι αλλο?
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Alex. Για να μην εχω κάνει καμια βλακεια.. εμφανιζεται μονο το εικονιδιο "δικαιωματα" οποτε να υποθεσω οτι ειμαι rooted (ξανθος εγκεφαλος ) . Για να βλεπω ολες τις εφαρμογες (paid) στο market κανω κατι αλλο?

 

Ναι Αναστασία, είναι το Superuser Permissions στα ελληνικά, θα το προσθέσω πάνω :)

Για να βλέπεις τις εφαρμογές, βάλε το MarketAccess, τώρα που είσαι root θα μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τον ωραίο οδηγό.

Είχα δοκιμάσει πριν και αυτόν: http://droid-den.com/phone-guides/phone-guide-how-to-root-the-samsung-galaxy-s-and-fix-lag στον οποίο δεν χρειάζεται σύνδεση με τον υπολογιστή αλλά δεν λειτούργησε ο συνδυασμός των πλήκτρων για την εισαγωγή σε recovery mode.

 

Παρακαλώ :) Ο οδηγός που δοκίμασες δεν είναι για root, αλλά για lagfix, απλά χρειάζεται το root για να συνεχίσει στο lagfix, κι έτσι τα έβαλε 2 σε ένα...

Όσο για τα 3 κουμπιά, ήταν όντως ο ευκολότερος τρόπος μέχρι που η Samsung αποφάσισε να τα μπλοκάρει στις πιο καινούριες συσκευές.. (όπως η δικιά σου).

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός του Tyxerakias περί lagfix που δημοσιεύθηκε εδώ, προστέθηκε στο πρώτο ποστ του θέματος.
Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός του Tyxerakias περί lagfix που δημοσιεύθηκε εδώ, προστέθηκε στο πρώτο ποστ του θέματος.

 

Thanks mirrorofsorrow, αν και δεν είναι περί lagfix ο οδηγός, αλλά είναι μάλλον μια σύνοψη περί λειτουργικότητας των task managers... :)

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Όντως. :) Όπως και να έχει, σε υπερευχαριστούμε για την διαρκή βοήθειά σου προς του κατόχους της συσκευής και για τους πολύ χρήσιμους οδηγούς που ετοίμασες.
Link to comment
Share on other sites

Όντως. :) Όπως και να έχει, σε υπερευχαριστούμε για την διαρκή βοήθειά σου προς του κατόχους της συσκευής και για τους πολύ χρήσιμους οδηγούς που ετοίμασες.

 

Χαρά μου :) Είμαι κι εγώ ευτυχής κάτοχος της συσκευής όπως ξέρεις, και χαίρομαι αν βοήθησα μερικούς να γίνουν εξίσου ευτυχείς :D Εξάλλου το κλίμα στο φόρουμ είναι πολύ καλό, και εγώ έμαθα πολλά από δω σ'αυτούς τους μήνες που έχω το Galaxy .. :)

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο Tyxerakias, χρειαζοταν κατι τετοιο, και με τις διαφορες ερωτησεις που θα μπουν κατα καιρους θα εμπλουτιστει το πρωτο ποστ και σε λιγους μηνες μπορει να δινεται τυπωμενο και με καθε νεο Galaxy...

Μια μικρη ερωτησουλα απο μενα.

Περιγραφεις τον πιο απλο τροπο για root. Ειναι και ο καλυτερος/ασφαλεστερος/ξερωγωτιαλλο???

 

Επισης, προς τους moderators, μηπως να καναμε και ενα θεματακι για αξεσουαρ/θηκες/προγραμματα πλοηγησης κτλ?

Edited by panos_vz
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και από μένα... Εκτός από πολύ καλός οδηγός είναι και το στυλ το οποίο γράφεις πολύ καλό... Και πάλι μπράβο...
Power is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Link to comment
Share on other sites

Thanks Ayrton :)

Πάνο ναι, είναι και ο καλύτερος... βασικά δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι :) Και ναι, είναι ασφαλής, όπως γράφω.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Tyxerakia ένα ευχαριστώ και από εμένα για τον εξαιρετικό σου οδηγό. Ακολούθησα τις οδηγίες σου και όλα καλά και εύκολα.

 

Υπάρχει κάποια διαφορά του τρόπου που δίνεις με το να το κάνεις μέσω του OCLF?

Link to comment
Share on other sites

Tyxerakia ένα ευχαριστώ και από εμένα για τον εξαιρετικό σου οδηγό. Ακολούθησα τις οδηγίες σου και όλα καλά και εύκολα.

 

Υπάρχει κάποια διαφορά του τρόπου που δίνεις με το να το κάνεις μέσω του OCLF?

 

Εγώ το έκανα root με τις οδηγίες του Tyxerakia (;)) και μετά πέρασα το lagFix από το OCLF και.......no problem :D

"Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια"
Link to comment
Share on other sites

Μετα τν εγκατάσταση του lag fix, μειώθηκε η μνήμη για τις εγκατεστημένες εφαρμογές από τα 1, 2 gb στα 830mb. Είναι φυσιολογικό. αυτό?
Link to comment
Share on other sites

Tyxerakia ένα ευχαριστώ και από εμένα για τον εξαιρετικό σου οδηγό. Ακολούθησα τις οδηγίες σου και όλα καλά και εύκολα.

 

Υπάρχει κάποια διαφορά του τρόπου που δίνεις με το να το κάνεις μέσω του OCLF?

 

Όχι, καμία διαφορά.

 

@dimkit: Ναι, ειναι φυσιολογικό.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Γιατι μετα την εφαρμογη του lagfix εχω παρα πολυ μικρη βελτιωση.Το benchmark μου δινει 982.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Link to comment
Share on other sites

Τι κανω τωρα.Το βγαζω και ξανα απο την αρχη;Τι πρεπει να ενργοποιησω;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unlocked

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...