Jump to content

Μικρά-Μικρά: Ιούνιος 2010


gkr41
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια νέα κατηγορία ειδήσεων και άρθρων εγκαινιάζεται σήμερα στο myphone.gr. Πρόκειται για την κατηγορία «Μικρά-Μικρά», η οποία θα αποτελεί έναν... διαφορετικό τρόπο παρουσίασης της επικαιρότητας και των εξελίξεων, αποσκοπώντας στην συνοπτική ενημέρωση για διάφορα θέματα.

 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, τονίζεται πως στην συγκεκριμένη κατηγορία θα εμπεριέχονται κατά κύριο λόγο παλαιότερες ειδήσεις, οι οποίες για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους στην κεντρική σελίδα κατά το διάστημα των τελευταίων εβδομάδων.

 

Ο σχολιασμός, φυσικά, θα επιτρέπεται κανονικά και θα μπορεί να αφορά όλα τα θέματα τα οποία παρουσιάζονται.

 

 

  • Πιθανή στροφή πολλών κατασκευαστών προς τις οθόνες TFT LCDs της Sony (Συντάκτης: mantsag1[/member])
     
    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της κορεάτικης «The Korea Herald» η Samsung δεν προλαβαίνει τους καταιγιστικούς ρυθμούς ζήτησης της αγοράς για AMOLED οθόνες αφής, με αποτέλεσμα πολλοί κατασκευαστές (μεταξύ αυτών και η HTC), φοβούμενοι πιθανές καθυστερήσεις στη κυκλοφορία των high–end συσκευών τους, να εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν τη χρήση των AMOLED οθονών της Samsung και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις TFT LCD της Sony οι οποίες έχουν καλύτερη διαθεσιμότητα. Ειδικότερα δε, και με την αναμενόμενη κυκλοφορία 10 με 15 εκατομμυρίων συσκευών Galaxy S, με AMOLED οθόνη, αναμένεται πως η Samsung θα δώσει προτεραιότητα στις δικές της ανάγκες βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των υπόλοιπων κατασκευαστών.
     
    Οι S-LCD (Super TFT LCD) οθόνες που κατασκευάζονται από την Sony καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, έχουν «ζωντανά» χρώματα και ανταποκρίνονται καλύτερα στην έκθεση τους στον ήλιο με τον χρήστη να διακρίνει καλύτερα τα στοιχεία που αναζητά στο κινητό του. Το μειονέκτημα τους είναι ότι έχουν χαμηλότερο λόγο αντίθεσης σε σχέση με τις AMOLED οθόνες αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουν εξίσου καλά.
     
    Η Samsung βέβαια έχει κάνει βήματα για να αντεπεξέλθει στην ζήτηση επενδύοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής οθονών AMOLED το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει την παραγωγή τον Ιούλιο του 2011. Η νέα μονάδα αυτή θα δεκαπλασιάσει την συνολική παραγωγή με 30 εκατομμύρια οθόνες το χρόνο αλλά ώς τότε ίσως η Samsung να έχει χάσει αρκετούς πελάτες της με τη Sony να «βγαίνει» σχετικά απρόσμενα κερδισμένη.
     
     
     
     
  • HTC Sense: Πρόβλημα με τα bookmarks (Συντάκτης: mantsag1[/member])
     
    Θέμα δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό, με επίκεντρο το HTC Sense UI το οποίο έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει με τη μορφή εικόνων (thumbnails) τις σελίδες που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης στα bookmarks.
     
    Παρατηρήθηκε λοιπόν πως ακόμα και μετά από επαναφορά του κινητού στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις οι συγκεκριμένες εικόνες δε διαγράφονται από τη συσκευή. Το γεγονός προκάλεσε εύλογες ανησυχίες στους χρήστες για την τύχη των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς σε περίπτωση μεταβιβάσης της συσκευής σε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο θα μπορεί να δεί τα αγαπημένα του site του προηγούμενου κατόχου.
     
    Το πρόβλημα πάντως λύνεται εύκολα με format της κάρτας μνήμης αφού εκεί αποθηκεύονται τα bookmarks, ή με διαγραφή του κρυφού φακέλου «.bookmark_thumb1».
     
     
     
     
  • Nokia: NFC σε όλα τα smartphones το 2011 (Συντάκτης: mantsag1[/member])
     
    Την πρόθεσή της να ενσωματώσει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), σε όλα τα smartphones της που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011, ανακοίνωσε η Nokia.
     
    Η τεχνολογία NFC είναι ουσιαστικά ένα νέο μέσον επικοινωνίας συσκευών μέσω ασύρματης τεχνολογίας με εμβέλεια μέχρι τα 10 μέτρα για χρήσεις όπως ανάγνωση RFID ετικετών (π.χ. «έξυπνες αφίσες»), πληρωμή εισιτηρίων λεωφορείων, τραίνων και γενικώς πληρωμές σε καταστήματα με τον χρήστη απλώς να ακουμπάει το NFC κινητό του στην ειδική υποδοχή του ταμείου του καταστήματος ή του ταμείου του λεωφορείου για να ολοκληρώσει τη πληρωμή. Βέβαια τίθεται και το θέμα της ασφάλειας των αγορών με αυτό τον τρόπο αφού θα πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα στο τομέα του hardware ώστε να επιβεβαιώνεται πάντα με επιτυχία η ταυτότητα του χρήστη. Τρεις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα της ασφάλειας είναι η χρησιμοποίηση της κάρτας SIM ή μια κάρτας τύπου microSD με NFC δυνατότητες ή και ειδική τεχνολογία σε επίπεδο hardware στο ίδιο το τηλέφωνο.
     
    Η τεχνολογία πάντως προμηνύεται να επιτύχει αφού ήδη έχει γνωρίσει ανταπόκριση και μεγάλη επιτυχία η χρήση του στην Ιαπωνία (με την επωνυμία FeliCa) με 34 εκατομμύρια χρήστες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους μέσω των συμβατών κινητών. Στην Ιαπωνία βέβαια εκτός από πληρωμή εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα «κινητά πορτοφόλια» χρησιμοποιούνται και σαν ταυτότητα, σαν πιστωτική κάρτα κ.α. οπότε με την εξάπλωση της τεχνολογίας NFC και στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανόν τα κινητά μας να είναι εκτός από ένα μέσον επικοινωνίας και μέσον αναγνώρισης της ταυτότητας του χρήστη, πληρωμής λογαριασμών και αγορών.
     
     
     
     
  • LG: Optimus One και Chic και αναφορά στην πρώτη tablet συσκευή της (Συντάκτης: kotsianis7[/member])
     
    Η LG προχώρησε στην ανακοίνωση των Optimus One with Google και Optimus Chic, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των entry-level smartphones, φέροντας αρκετές από τις λειτουργίες ακριβότερων συσκευών σε πιο προσιτή τιμή. Επιπλέον, η κορεατική εταιρία κάνει λόγο για την ανακοίνωση 10 ακόμη Android συσκευών υπό το brand Oprimus μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
     
    Η κορεάτικη εταιρία επέλεξε το ουσιαστικό Optimus (δηλαδή «ο καλύτερος», στα λατινικά) για μία σειρά συσκευών, προορισμένων για ανθρώπους με διάφορες ανάγκες. Έτσι, οι συσκευές της σειράς Optimus θα κυμαίνονται από υπερ-πλήρεις προτάσεις- με το ανάλογο κόστος βέβαια- έως πιο entry-level. Επιπλέον, μία σειρά διαφόρων σχεδίων θα είναι διαθέσιμη, ικανοποιώντας και στον σχεδιαστικό και αισθητικό τομέα διαφορετικές μερίδες ανθρώπων.
     
    Η σειρά Optimus, σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρία, είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης καταναλωτικής έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες βασίστηκαν στον τρόπο με τον οποίο ο μέσος άνθρωπος ανακτά πληροφορίες στο σημερινό, «ψηφιακό» κόσμο. Σύμφωνα με διεξαχθείσα έρευνα της LG, η ευκολία ανεύρεσης πληροφοριών αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο κίνητρο για την απόκτηση και, κατά συνέπεια, την εμπορική επιτυχία ενός smartphone. Η ίδια έρευνα μάλιστα παρουσιάζει και τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, δηλαδή τι αρέσει και τι όχι σε μερικές από τις πλέον δημοφιλείς συσκευές της αγοράς. Φυσικά, το αποτέλεσμα της έρευνας δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη: φιλικότητα απέναντι στον χρήστη και γρήγορη απόκριση, είναι το κύριο ζητούμενο από τους υποψήφιους αγοραστές.
     
    Επιστρέφοντας στις δύο νέες συσκευές λοιπόν, αυτές θα «τρέχουν» εξαρχής την 2.2. έκδοση του λειτουργικού Android, σε αντίθεση με τους «αδελφούς» τους Optimus Q και Optimus Ζ, που αναμένεται να αναβαθμιστούν σε αυτήν προσεχώς. Όσον αφορά το Optimus One with Google, η LG κάνει λόγο για μία συσκευή που θα παρέχει πρόσβαση σε όλες τις πρόσφατες, κινητές υπηρεσίες της Google, όπως είναι και το Android market, το οποίο παρέχει μία πληθώρα εφαρμογών.
     
    Το Optimus Chic, από την άλλη πλευρά, δίνει έμφαση στον σχεδιαστικό τομέα, όπου και ξεχωρίζει «για τις απαλές και λείες γραμμές του» , σύμφωνα με την κορεατική εταιρία. Η LG τονίζει επιπλέον πως «οι καμπύλες του Optimus Chic θέτουν νέα πρότυπα στο σχεδιασμό των smartphones, προσπαθώντας να μεταβάλλουν την αντίληψη πως οι εξελιγμένες Android συσκευές χρειάζεται να αρέσουν σε hardcore χρήστες, ώστε να γνωρίσουν μία ευρεία αποδοχή.»
     
    Περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις λειτουργίες των εν λόγω συσκευών, δυστυχώς δεν έχουν γίνει γνωστές επίσημα. Παρ' όλα αυτά, η LG κάνει λόγο και για την παρουσίαση- εντός του τρέχοντος έτους- μίας Android tablet συσκευής, η οποία θα αποτελεί και την πρώτη απόπειρα της εταιρίας σε αυτόν το χώρο. Τα επίσημα σχόλια της κορεατικής εταιρίας κάνουν λόγο για μία συσκευή με καλύτερες επιδόσεις, καθώς επίσης και ελαφρύτερη και λεπτότερη συγκριτικά με αντίστοιχες προτάσεις.
     
     
     
     
  • LG: Ανακοίνωσε το νέο LG Application Store (Συντάκτης: koukoulakis[/member])
     
    Στην ανανέωση του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών προχώρησε η LG, με το οποίο έχει στόχο να καλύπτει χρήστες απλών τηλεφώνων και smartphones σε περισσότερες από 33 χώρες. Επίσης, εφαρμογές για κινητά με λειτουργικό Android θα είναι επίσης διαθέσιμες στο κατάστημα της εντός του τρέχοντος έτους.
     
    Μετά από αυτή την ανανέωση, το LG Application Store θα προσφέρει περισσότερες από 3.000 εφαρμογές. Περίπου οι μισές εφαρμογές θα αφορούν απλές κινητές συσκευές, σε μια αγορά η οποία μέχρι σήμερα ως επί το πλείστον έχει επικεντρωθεί σε smartphones. Το νέο LG Store έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του σε 23 αγορές*. Η LG στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των εφαρμογών στο LG Store στις 4.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αλλά και να επεκτείνει την υπηρεσία σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ιράν. Για να επισκεφτείτε το νέο LG Store πατήστε εδώ.
     
    *Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν σε αυτές.
     
     
     
     
  • Apple: Αίτηση κατοχύρωσης πατέντας για αισθητήρα ήχου (Συντάκτης: mantsag1[/member])
     
    H Apple πρόσφατα κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης μιας πατέντας για συσκευές που θα έχουν εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό iOS και αφορά την κατασκευή ενός αισθητήρα ήχου, ο οποίος θα λαμβάνει ηχητικά δείγματα από το εξωτερικό περιβάλλον της συσκευής και ανάλογα με την ένταση των εξωτερικών θορύβων, θα εμφανίζει αυτόματα υπότιτλους κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός βίντεο.
     
    Μελλοντικά, η αμερικάνικη εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει στην αποθήκευση των λαμβανόμενων ηχητικών δειγμάτων, δημιουργώντας μια βάση ηχητικών δεδομένων με διαφορετικά «αποτυπώματα» για κάθε περιβάλλον, στην ίδια τη συσκευή η στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιείται σύγκριση των λαμβανόμενων ηχητικών δεδομένων από τον αισθητήρα με αυτά που υπάρχουν στην βάση δεδομένων, έτσι ώστε η συσκευή να είναι σε θέση να εκτιμά το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και να προσαρμόζει ανάλογα τις στάθμες των ηχητικών ειδοποιήσεων, της έντασης του music player κτλ.
     
     
     
     
  • Microsoft: Ανακοίνωσε τα Windows Embedded Handheld (Συντάκτης: gkr41[/member])
     
    Την διάθεση ενός ακόμα λειτουργικού ανακοίνωσε η Microsoft, το οποίο θα προορίζεται για εταιρικές κινητές συσκευές. Το λειτουργικό με την ονομασία Windows Embedded Handheld, θα είναι βασισμένο στα Windows Mobile 6.5 και αναμένεται να βοηθήσει στην ομαλότερη μετάβαση των εταιριών προς τα επερχόμενα λειτουργικά συστήματα της αμερικάνικης εταιρίας. Θα είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ αναμένεται να αντικατασταθεί μέσα στο 2011 από το Windows Embedded Compact 7 OS, το οποίο θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, αξιοπιστία και πλουσιότερη εμπειρία χρήσης
     
    Η ανακοίνωση έγινε παράλληλα με την παρουσίαση του Motorola ES400 EDA (Enterprise Digital Assistant) με Windows Mobile 6.5, το οποίο προορίζεται για εταιρική χρήση και θα είναι διαθέσιμο στην αμερικάνικη αγορά μέσω της Sprint.

Edited by gkr41
Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικη η "στήλη"... Πραγματικά πολύ καλή ιδέα! Θα πρότεινα, αν είναι δυνατόν, να μπαίνουν και οι μεγαλύτερες ειδήσεις του περασμένου μήνα ως απλές αναφορές με τα links τους, ώστε εκτός από την ανάδειξη των μικρότερων θεμάτων του περασμένου μήνα να γίνεται και μία ανασκόπηση των μεγαλύτερων ειδήσεων που μας απασχόλησαν. Πάντως σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και με την υπάρχουσα μορφή...
Link to comment
Share on other sites

καλορίζικη λοιπόν και συμφωνό με τον απο πάνω και για τις σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να παρουσιάζονται συνοπτικά και με λινκ αν θές να πηγαίνεις στο ήδη υπάρχον θέμα
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία ιδέα παιδιά.

Σαν ηλεκτρονική εφημεριδα είναι.

Καλορίζικη λοιπόν και καλή συνέχεια:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά ιδέα

Αλλά Για τον Ιούλιο Και όχι για Ιούνιο .....

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά ιδέα

Αλλά Για τον Ιούλιο Και όχι για Ιούνιο .....

Τα νέα που παρουσιάστηκαν είχαν βγει τον Ιούνιο, γι' αυτό και ο αντίστοιχος τίτλος :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...