Jump to content

Άποψη: Οι 10 λόγοι που ο Steve Litchfield προτιμά το Symbian OS


mantsag1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/news/symbian.gif[/imgalign]Ο κος Steve Litchfield, δημοσιογράφος τεχνολογίας (Technology journalist) με ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προτίμηση σε Symbian 60 εφαρμογές και συσκευές, σε νέο άρθρο του στην ιστοσελίδα allaboutsymbian εκθέτει τις απόψεις του, και πιο συγκεκριμένα τους δέκα επικρατέστερους λόγους που παραμένει πιστός στα κινητά με λειτουργικό Symbian S60. Ο ίδιος δηλώνει ότι όταν τον ρωτάνε γιατί παραμένει στα Symbian κινητά από τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα κινητά στην αγορά αυτός απαντάει πως «Ενώ βρίσκω πολλά θετικά στις άλλες πλατφόρμες, μαζί με πολλά θετικά στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, πάντα επιστρέφω στα κινητά με Symbian λειτουργικό.» Έτσι λοιπόν ο κος Litchfield παραθέτει τους δέκα κυριότερους λόγους που παραμένει «οπαδός» του Symbian λειτουργικού, λόγοι τους οποίους μπορεί κάποιος να διαβάσει παρακάτω:

 

 

  1. Hardware
    Αν και το Symbian Foundation δεν παράγει συσκευές ή τα τεχνικά μέρη αυτών, σαν παρατηρητής πιστεύει ότι η κάθε έκδοση του Symbian των τελευταίων χρόνων συνοδεύει πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα οι νέες κάμερες υψηλής ανάλυσης είναι ευκολότερο να δουλέψουν και να συνεργαστούν με το λειτουργικό Symbian παρά με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα.
     
    Υψηλής ποιότητας οπτικά όπως οι φακοί Carl Zeiss, μαζί με υψηλής ποιότητας μικρόφωνα και ηχεία χρησιμοποιούνται σε κινητά που τρέχουν Symbian και μπορεί ο ανταγωνισμός να κάνει φιλότιμες προσπάθειες με το iPhone 3GS, το νέο HTC Incredible και το αναμενόμενο iPhone HD, αλλά θα ανταγωνιστούν στο ίδιο πεδίο με τα κινητά με Symbian. Γενικότερα, αν χρειαζόταν αληθινή ποιότητα εξαρτημάτων, η Symbian πλατφόρμα θα ήταν το μέρος που θα στρεφόταν εξαρχής.
     
     
  2. Παραμετροποίηση
    Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά αστεία για το πώς οι νέες συσκευές της Nokia που κυκλοφορούν μπερδεύουν τους καινούριους χρήστες με τις νέες κάθε φορά ρυθμίσεις τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα μιας Symbian συσκευής είναι η παραμετροποίηση στα μέτρα του χρήστη. Έτσι, στα Symbian κινητά μπορεί ο κάθε χρήστης αν το επιθυμεί να τροποποιήσει την αρχική οθόνη τους και τα μενού τους με διαφορετικά θέματα ακόμα και από τρίτους «προμηθευτές», να μετακινήσει κάθε εικονίδιο εφαρμογής ακόμα και μέσα σε φακέλους που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και επίσης μπορεί να αλλάξει το μέγεθος των γραμματοσειρών, τους ήχους κλήσεις και μηνυμάτων και γενικά οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμεί ώστε να φέρει το κινητό «στα μέτρα του».
     
     
  3. Μεγάλη ποικιλία κινητών σε μεγέθη και σχήματα
    Ίσως οφείλεται στη μεγάλη ποικιλία συσκευών που έχει σχεδιάσει και διαθέσει κατά καιρούς στην αγορά η Nokia. Στο ξεκίνημα της πλατφόρμας υπήρχαν 3 κατηγορίες: QWERTY αναδιπλούμενα (Series 80), με οθόνη αφής (UIQ) και τα πιο συνηθισμένα σε μορφή candybar και slider, αλλά πάντα υπήρχε μια συσκευή για όλα τα γούστα. Ακόμα και σήμερα που έχει παραμείνει μόνο το Symbian S60 σαν λειτουργικό από τα τρεις εκδόσεις Symbian πάλι μπορεί κάποιος να έχει πολλές επιλογές, αφού συνεχίζουν να υπάρχουν τα παραπάνω τύπου μοντέλα κινητών με προσθήκη candybar κινητών που έχουν στο μπροστινό μέρος τους qwerty πληκτρολόγιο και φυσικά τα πρόσφατα κινητά με οθόνη αφής.
     
    Αν και στο προσκήνιο είναι πάντα συσκευές με κύριο χαρακτηριστικό τους τις μεγάλες οθόνες αφής, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κατασκευαστές – όπως γνωρίζει η Nokia - ότι υπάρχει καταναλωτικό κοινό που ακόμα προτιμά κινητά χωρίς οθόνη αφής, τομέα στον οποίο η Nokia κρατάει τα πρωτεία (E72, E52, N86, κ.α.) μαζί με την RIM.
     
     
  4. Ωριμότητα
    Αυτοί που κατακρίνουν το Symbian το χαρακτηρίζουν παλιό και απαρχαιωμένο, κάτι που αναφέρει ο κος Litchfield του προκαλεί μεγάλη αμηχανία. Συγκρίνοντας το Symbian με τα νεότερα λειτουργικά συστήματα όπως το Android, το iPhone OS και το WebOS, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι κάποιες λειτουργίες τους που βρίσκονται σε εξέλιξη για ενσωμάτωση στα νέα αυτά λειτουργικά έχουν εφαρμοστεί από το Symbian ήδη από το 2005. Δυνατότητες όπως αυτές της συνδεσιμότητας, δεν είναι εφαρμόσιμες από τη μια μέρα στην, άλλη αλλά θέλουν πολλά χρόνια έρευνας ώστε να τελειοποιηθούν και να γίνουν εμπορικά διαθέσιμες.
     
    Η ανταλλαγή αρχείων μέσω Bluetooth είναι ένα τέτοιο παράδειγμα καθώς στα κινητά με Symbian είναι πολύ εύκολη υπόθεση η ανταλλαγή αρχείων με άλλες συσκευές ή με έναν υπολογιστή, ενώ σε άλλες συσκευές που «τρέχουν» άλλα λειτουργικά συστήματα είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατον. Επίσης και στις λειτουργίες «tethering» το Symbian έχει δείξει το δρόμο αφού παρέχει τέτοια δυνατότητα εδώ κι έξι χρόνια ενώ π.χ. στα κινητά με Android τώρα πρόκειται να εφαρμοστεί.
     
    Το ίδιο και στις λειτουργίες VoIP, ποιότητα κλήσεων ομιλίας, συνδεσιμότητα, διαχείριση φακέλων κ.α.. Φυσικά όλα τα λειτουργικά μπορούν να έχουν όμορφα εικονίδια και διεπαφή χρήστη αλλά «κάτω από το καπό» στην ουσία δηλαδή τα λειτουργικά τους δεν είναι τέλεια.
     
     
  5. Διάρκεια μπαταρίας
    Σε ένα τομέα που τα κινητά με Symbian (και η SIBO και η EPOC προγενέστερα) πάντα υπερείχαν του ανταγωνισμού είναι οι χρόνοι αναμονής και γενικά η διάρκεια των μπαταριών τους. Το πρώτο Psion palmtop μάλιστα είχε αυτονομία ενός μήνα με δύο απλές «ΑΑ» μπαταρίες. Από τότε βέβαια έχουν εφευρεθεί πάρα πολλές τεχνολογίες που στραγγίζουν τη μπαταρία μιας συσκευής αλλά σε γενικές γραμμές τα κινητά με Symbian έχουν μεγαλύτερη αυτονομία. Πρόσφατα παραδείγματα είναι τα Ε55 και τα Ε72 τα οποία σαν «έξυπνα» τηλέφωνα με τις πολλές λειτουργίες τους (QWERTY, GPS, Wi-Fi κ.α.) έχουν αυτονομία πολλών ημερών ακόμα και με τακτική χρήση.
     
     
  6. Ανοικτό λειτουργικό
    Η Nokia ρίσκαρε αρκετά όταν εξαγόρασε το Symbian OS και σχεδόν αμέσως το έκανε ανοικτό και διαθέσιμο σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Το κατά πόσο αυτό ήταν σωστή κίνηση από πλευράς οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας ο κος Litchfield αναφέρει ότι «Δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω, αλλά από πλευράς ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος σίγουρα δείχνει το δρόμο εφαρμόζοντας νέες ιδέες, νέα runtimes (Ruby, Flash, WRT, Java, Python κ.α.) και νέες υπηρεσίες.»
     
     
  7. Ασφάλεια
    Η ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος ακόμα και πριν διατεθεί στην αγορά το Symbian OS 9 ήταν σε πολύ καλά επίπεδα με εξαίρεση αν κάποιος χρήστης αποδεχόταν να «τρέξει» κάποια εφαρμογή από δικτυακούς τόπους με παράνομο υλικό που πολλές φορές προσέφεραν προγράμματα «μολυσμένα» με ιούς ή και όταν κάποιος άλλος χρήστης έστελνε μια «μολυσμένη» με ιούς εφαρμογή και ο παραλήπτης δεχόταν να την τρέξει. Η άφιξη του Symbian OS 9 προσέφερε μια όαση ασφάλειας αφού κάθε εφαρμογή που ήθελε να εγκαταστήσει ο χρήστης έπρεπε να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη (signed) για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκατάστασης ύποπτων εφαρμογών.
     
    Κι άλλα λειτουργικά όπως το iPhone OS είναι αρκετά ασφαλή αλλά από τη στιγμή που κάποιος «πειράζει» τη συσκευή του κάνοντας jailbreak, μειώνονται τα επίπεδα ασφαλείας τους. Το αντίστοιχο ποσοστό χρηστών του Symbian που έχει πειράξει τη συσκευή του σε τέτοιο βαθμό είναι σχεδόν μηδενικό, αλλά και αυτοί που το έχουν πειράξει συνήθως γνωρίζουν πολύ καλά τι πρόκειται να κάνουν.
     
     
  8. Εξοικείωση
    «Έχοντας χρησιμοποιήσει το Symbian για πολλά χρόνια έχω ένα μεγάλο βαθμό εξοικείωσης με αυτό» δηλώνει ο κος Litchfield. Προσθέτει ότι ξέρει ακριβώς που θα βρει τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις, γνωρίζει τις εφαρμογές τρίτων που θα λειτουργήσουν άψογα και επίσης γνωρίζει πολύ καλά πώς να συγχρονίσει ένα Symbian κινητό με τον υπολογιστή.
     
     
  9. Τιμή
    Κάθε κατασκευαστής έχει δική του τιμολογιακή πολιτική και φυσικά η τελική τιμή ενός κινητού καθορίζεται και από το κόστος ενσωμάτωσης του λειτουργικού στη συσκευή. Το λειτουργικό Symbian OS βέβαια διατίθεται δωρεάν (license-free ) και καμία εταιρεία δεν χρειάζεται να πληρώσει για να το διαθέσει στις συσκευές της οπότε αυτό δεν επηρεάζει άμεσα τη τιμή της συσκευής. Τα κινητά με Symbian γενικά πάντως είναι φθηνότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς χρειάζονται λιγότερα και πιο απλά τεχνικά μέρη για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, δηλαδή λιγότερα «τσιπ» μνήμης και πιο αργούς επεξεργαστές.
     
    Για τον χρήστη που θέλει να αποκτήσει ένα κινητό με λειτουργικό Symbian τα παραπάνω σημαίνουν φθηνότερη τιμή αγοράς και χαμηλό κόστος αντικατάστασης της συσκευής σε περίπτωση που χρειαστεί.
     
     
  10. Βρετανικό «προϊόν»
    Ο Κος Litchfield είναι Βρετανός και επειδή το Symbian προέρχεται από την Psion, η οποία ήταν 100% Βρετανική εταιρεία υποστηρίζει το Symbian S60 και τα κινητά που είναι εγκατεστημένο.

 

 

Κλείνοντας την αναφορά στους δέκα αυτούς λόγους που δεν θα άλλαζε το Symbian δηλώνει «Ο σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι για να ενισχύσω τη θέση μου στο Symbian fan-club αλλά ειλικρινά να αναλύσω τους λόγους προτίμησής μου στα κινητά με λειτουργικό Symbian στο παρελθόν. Τι λέω για το μέλλον; Κανείς από τους προηγούμενους λόγους δεν θα αλλάξει και καθώς θα γίνονται δημοφιλή λειτουργικά συστήματα όπως Android και iPhone OS θα μου δίνεται η ευκαιρία να παρατηρώ τις εξελίξεις στην αγορά των smartphone.»

Link to comment
Share on other sites

σωστα ολα αυτα αλλα εαν αρχισουν να συνοδευονται και απο ενα πιο προσεγμενο,μοντερνο UI τοτε θα αυξησουν και τις πωλησεις μιας και εχουν μεινει πισω στον συγκεκριμενο τομεα[ΝΟΚΙΑ].
Link to comment
Share on other sites

Ειχα symbian τηλεφωνα για πολλα χρονια και παντα ημουν ευχαριστημενος.Συμφωνω κι'εγω και ας μην ξεχναμε οτι ερχονται δυνατες συσκευες με symbian μεσα στη χρονια.
Link to comment
Share on other sites

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον ορθογράφο, εκτός του 10. που με αφήνει παγερά αδιάφορο.

 

Κυκλοφορώ με το Samsung B2100 καθαρά και μόνο επειδή είναι Heavy Duty IP57 και MIL-STD και έχω το κεφάλι μου ήσυχο, παρόλα αυτά, έχω το N82 στο οποίο έχω αποθηκευμένο τον τηλεφωνικό μου κατάλογο και τα Groups του, και όταν θέλω να πάω κάπου όπου δεν υπάρχει Internet και δεν μπορώ να έχω το Lapitop :p μαζί μου, παίρνω το N82 και ...καθάρισα.

 

Για IM και ειδικά VoIP, δεν το συζητώ, σκίζει!!!

 

Πιστεύω πως λειτουργικά, σε σχέση με τα άλλα OS που κυκλοφορούν, το Symbian είναι πάντα ένα βήμα μπροστά ...τουλάχιστον!!!

Link to comment
Share on other sites

αντε και να βγει και ο επομενος δημοσιογραφος που θα παρουσιασει τους 20 λογους που προτιμα τα windows mobile os! :lol:
http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο τύπος.

Έβαλε μια σειρά λέγοντάς μας πως το symbian είναι το πιο τελειοποιημένο λειτουργικό. Πολλοί συμφορίτες μας, από ένα απλό κινητό που είχαν, μεταπήδησαν απευθείας στα νέα μοδίστικα (κατά τη γνώμη μου) λειτουργικά, χωρίς να γευτούν την λειτουργικότητα των symbian.

 

K είμαι έτοιμος για νέα συσκευή, αλλά σκέφτομαι πως θα το μετανιώσω πικρά αν πάω σε άλλο λειτουργικό. Ν82 κ αντέχω ακόμα. Μάλλον θα περιμένω το symbian^3. Κ ας μην είναι πεντάμορφο. την δουλειά μου θέλω να κάνω.

Για τις αισθητικές μου ανάγκες, έχω γυναίκα όμορφη... :-P

Link to comment
Share on other sites

το Ν82 φοβερο κινητο!μια χαρα!πιστευω θα το μετανιωσεις αν αλλαξεις κινητο!

πλεον στης μερες μας ειναι τζαμπα λεφτα να αλλαξεις ενα κινητο οπως το Ν82!

εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το εν λογο κινητο!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg
Link to comment
Share on other sites

Καθολου πειστικο αρθρο... ολα αυτα που ανεφερε με τροποποιησεις μπορει να τα ισχυριστει καποιος για ενα αλλο λειτουργικο συστημα.

 

Βεβαια αυτες ειναι αποψεις ενος δημοσιογραφου, κατα συνεπεια ουδεμια βαρυτητα εχουν πολλω δε μαλλον αντικειμενικοτητα οπως μας τονιζει στο τελος... Επιπροσθετα αν δεν ηταν η Nokia απο πισω να σπρωχνει και η κεκτημενη ταχυτητα (γιατι η δυναμικη τελειωσε καιρο τωρα) που εχει το ονομα της.... θα ηταν το κατακαθι των λειτουργικων σημερα.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω (εκτός του 10) αλλά θα τόνιζα περισσότερο το:

Αν και στο προσκήνιο είναι πάντα συσκευές με κύριο χαρακτηριστικό τους τις μεγάλες οθόνες αφής, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κατασκευαστές – όπως γνωρίζει η Nokia - ότι υπάρχει καταναλωτικό κοινό που ακόμα προτιμά κινητά χωρίς οθόνη αφής, τομέα στον οποίο η Nokia κρατάει τα πρωτεία (E72, E52, N86, κ.α.) μαζί με την RIM.

 

Ελπίζω να εκφραστούν περισσότερες απόψεις όπως αυτή δημόσια έτσι ώστε να μην παραμελήσει το S60 η Nokia όπως έχει αρχίσει να κάνει ήδη με τα καινούρια S60 με την 2.2 ίντσες οθόνη :mad:

Link to comment
Share on other sites

Καθολου πειστικο αρθρο... ολα αυτα που ανεφερε με τροποποιησεις μπορει να τα ισχυριστει καποιος για ενα αλλο λειτουργικο συστημα.

 

Βεβαια αυτες ειναι αποψεις ενος δημοσιογραφου, κατα συνεπεια ουδεμια βαρυτητα εχουν πολλω δε μαλλον αντικειμενικοτητα οπως μας τονιζει στο τελος... Επιπροσθετα αν δεν ηταν η Nokia απο πισω να σπρωχνει και η κεκτημενη ταχυτητα (γιατι η δυναμικη τελειωσε καιρο τωρα) που εχει το ονομα της.... θα ηταν το κατακαθι των λειτουργικων σημερα.

 

To Symbian το σπρώχνει η ανοιχτή κοινότητα.

Link to comment
Share on other sites

Καθολου πειστικο αρθρο... ολα αυτα που ανεφερε με τροποποιησεις μπορει να τα ισχυριστει καποιος για ενα αλλο λειτουργικο συστημα.

 

Βεβαια αυτες ειναι αποψεις ενος δημοσιογραφου, κατα συνεπεια ουδεμια βαρυτητα εχουν πολλω δε μαλλον αντικειμενικοτητα οπως μας τονιζει στο τελος... Επιπροσθετα αν δεν ηταν η Nokia απο πισω να σπρωχνει και η κεκτημενη ταχυτητα (γιατι η δυναμικη τελειωσε καιρο τωρα) που εχει το ονομα της.... θα ηταν το κατακαθι των λειτουργικων σημερα.

 

Σε κάποια πράγματα όμως έχει δίκιο.

 

Π.χ. οι βιντεοκλήσεις μόλις τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στο android, δε νομίζω να υπάρχει κινητό στην αγορά που να κάνει videocalls με android. Και videocall σε RIM απλά δεν υποστηρίζεται.

 

Στο bluetooth υπάρχουν λειτουργικά που δεν σε αφήνουν να πάρεις/λάβεις αρχεία.

 

Κάμερες HD video δεν μπορείς να βάλεις σε windows mobile. Δεν έχω δει κινητό να γράφει 720p και να τρέχει σε windows mobile.

 

Φυσικά έχει και το symbian τα προβλήματα του...

Link to comment
Share on other sites

To Symbian το σπρώχνει η ανοιχτή κοινότητα.

 

Περι ανοιχτης κοινοτητας... για καλο το ανεφερες τωρα η για κακο? Αλλα επειδη τωρα μεταξυ μας ειμαστε... η NOKIA το σπρωχνει... Ειναι η εταιρια με την μεγαλυτερη γκαμα σε Symbian.... ολες οι αλλες απο τυχη θα ελεγα περασαν...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω (εκτός του 10) αλλά θα τόνιζα περισσότερο το:

 

 

Ελπίζω να εκφραστούν περισσότερες απόψεις όπως αυτή δημόσια έτσι ώστε να μην παραμελήσει το S60 η Nokia όπως έχει αρχίσει να κάνει ήδη με τα καινούρια S60 με την 2.2 ίντσες οθόνη :mad:

 

Πέστα ρε φίλος, μας πρήξαν με αυτές τις οθόνες αφής τα 15χρονα. Καλή η οθόνη αφής αλλα ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με πληκτρολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως το Ν97 μίνι, ήταν πολύ καλή περίπτωση. απλά ήθελε να προλάβει η νόκια την "τατς" γενιά κ δεν υποστηριζόταν άψογα το λειτουργικό με αυτήν την νέα δυνατότητα διεπαφής. ελπίζουμε τα καλύτερα για το symbian^3
Link to comment
Share on other sites

Αν αποφασίσουν κάποια στιγμή να ανεβάσουν και την ανάλυση στις non-touch οθόνες καλά θα ήταν.

 

Έχω βαρεθεί πλεόν αυτό το 320Χ240.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Link to comment
Share on other sites

Αν αποφασίσουν κάποια στιγμή να ανεβάσουν και την ανάλυση στις non-touch οθόνες καλά θα ήταν.

 

Έχω βαρεθεί πλεόν αυτό το 320Χ240.

Πρέπει να μεγαλώσει και η διαγώνιος, αλλιώς τι να την κάνεις την ανάλυση; 3 ίντσες είναι το μίνιμουμ πιστεύω στην εποχή μας. Ακόμα και για οθόνες μη αφής.

Link to comment
Share on other sites

NOKIA POWER ...:D

 

μια ζωή νοκια δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα που έχει γιατί είναι σίγουρα κινητά και δεν αγχώνεσαι

:ninja:
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μεγαλώσει και η διαγώνιος, αλλιώς τι να την κάνεις την ανάλυση; 3 ίντσες είναι το μίνιμουμ πιστεύω στην εποχή μας. Ακόμα και για οθόνες μη αφής.

 

 

Για τη διαγώνιο τουλάχιστον έχουν γίνει κάποια βήματα με τα Ν95 8GB, Ν96 και innoV8.

 

Η ανάλυση όμως έχει μείνει στάσιμη.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Link to comment
Share on other sites

Για τη διαγώνιο τουλάχιστον έχουν γίνει κάποια βήματα με τα Ν95 8GB, Ν96 και innoV8.

 

Η ανάλυση όμως έχει μείνει στάσιμη.

Μόνο που το Ν96 και το innov8 ήταν το 2008 και το N95 το 2007! Μετά ξαναγύρισαν στην παλιά καλή 2.4"! :mad:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...