Jump to content

[Επίσημο] HTC Wildfire


Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://img689.imageshack.us/img689/1264/htcwildfire09.th.jpg

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Dimensions: 106,75x60,4x12,19 mm

Weight: 118 gr

Platform: (official) Android 2.2.1 (Froyo), (unofficial) Android 2.3.5 (Gingerbread)*

CPU: 525MHz Qualcomm MSM 7225 (ARMv6)

Display: Capacitive TFT, 3,2”, 240 x 320 (QVGA)

ROM: 512 MB

RAM: 384 MB

Camera: 5MP autofocus camera with LED flash, video recording resolution 352×288 pixels

Wireless: GPRS, 3G, 802.11 b/g/n*, Bluetooth 2.1 + EDR (A2DP profile supported), FM Radio

Internal GPS antenna

SAR (head): 0,754 W/Kg

SAR (body): 0,732 W/Kg

MicroSD slot (sdhc supported-up to 32 GB)

Connectors: standard-micro usb, 3.5 mm stereo audio jack

Sensors: G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor, Ambient light sensor

Audio supported formats**:

Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, mp3, .wav, .wma

Recording: .amr

Video supported formats**:

Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv

Recording: .3gp

* only with custom rom

** out of the box supported formats

(Πηγή)

 

FAQ - Tips & Tricks

Παρακάτω θα ακολουθήσουν κάποιες πληροφορίες, για το πώς μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα στο κινητό, με απλά λόγια, ώστε να καλυφθούνε όχι μόνο οι γνώστες του αντικειμένου, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι. Πολλά από τα σημεία που καλύπτονται έχουν συζητηθεί εκτεταμένα εδώ πέρα, αλλά καλό είναι να υπάρχουν συγκεντρωμένα, ώστε κάποιος εύκολα να μπορεί να τα αναζητήσει. Να τονίσω σε αυτό το σημείο, ότι τα περισσότερα πράγματα που αναφέρονται εδώ πέρα, έχουν αναφερθεί αλλού-ακόμα και στο manual κι εγώ απλά κάθισα να τα συγκεντρώσω (ή και μεταφράσω) όσο πιο απλά μπορώ. Κάποιες πληροφορίες τις ανακάλυψα και μόνος μου και θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας. Κάποια βέβαια έγιναν και copy-paste από αλλού :p Τα εύσημα πάνε σε πολλά παιδιά από το myphone.gr, από post των οποίων ενημερώθηκα-πληροφορήθηκα για κάποια πράγματα ενώ επίσης κάποια πράγματα αντέγραψα από post-οδηγούς άλλον χρηστών εδώ μέσα, στον panosha από το navimania.gr για τους πραγματικά πολύ καλούς οδηγούς του για το htc desire και σε όλα τα παιδιά από το xda-developers αλλά και από διάφορα άλλα site, τα οποία είναι μάλλον πάρα πολλά να αναφέρω (και ούτε τα θυμάμαι κιόλας όλα). Να τονίσω επίσης ότι αν κάτι πάει στραβά κάνοντας τα παρακάτω, ΔΕ φέρω καμία ευθύνη-do it at your own risk!

 

EΠΙΣΗΣ: Ο "συνάδελφος" kollatos έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει γράψει/μαζέψει αναλυτικούς οδηγούς που ισχύουν γενικά για κινητά htc με android εδώ. Συν τοις άλλοις, υπάρχει εδώ από τον Saliez συγκεντρωμένη η ορολογία του android, οπότε αν κάποιος όρος σας φαίνεται δυσνόητος/ακαταλαβίστικος, ανατρέξτε εκεί. Θα παρακαλούσα να διαβαστούν απ'όλους σας καθώς θα λύσουν πολλές απορίες μας/σας!

 

Σημείωση: Ας μην τα περιμένουμε όλα στο πιάτο. Να ρωτάμε κάτι στο forum, αφού πρώτα κάνουμε μια πρόχειρη ανάγνωση έστω αυτού του post.Έτσι θα αποφευχθούν επαναλήψεις των ίδιων ερωτήσεων και το θέμα θα είναι μικρότερο και φιλικότερο προς αναζήτηση πληροφοριών και όλοι θα μπορούμε εύκολα να αναζητήσουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να γράψει/μεταφράσει κάποιον οδηγό που δεν περιλαμβάνεται εδώ, μπορεί να το κάνει και να στείλει πμ σ'εμένα (Villis[/member]) ή σε κάποιον άλλον από τους διαχειριστές, ώστε να προστεθεί ο οδηγός του εδώ. Τέλος να πούμε ότι η καλύτερη λύση για εύρεση πληροφοριών είναι το manual, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links!

 

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Εγχειρίδιο χρήσης

 

Πάμε λοιπόν:

 

Ερ. Το κινητό υποστηρίζει multitouch;

Απ. Κανονικότατα και μάλιστα 3 σημείων!

 

Ερ. Λένε για την ανάλυση της οθόνης του wildfire ότι θα έχω πρόβλημα με κάποιες εφαρμογές. Αληθεύει αυτό;

Απ. Στην πραγματικότητα ελάχιστες εφαρμογές δε θα παίζουν. Δυστυχώς για το λόγο ότι στα χαρτιά δεν υποστηρίζονται κάποιες, δεν εμφανίζονται στο market του κινητού, άσχετα που στην πραγματικότητα παίζουν απροβλημάτιστα. Γενικότερα όμως δε θα έχετε πρόβλημα! Με τα παιχνίδια είναι άλλο θέμα τελείως… Πολλά παιχνίδια δεν υποστηρίζονται (και λογικό εν μέρει καθώς εκτός της ανάλυσης της οθόνης, το κινητό μας στερείται και κάρτας γραφικών)! Μια πρόχειρη λίστα με παιχνίδια που φαίνεται να δουλεύουν καλά, είναι αυτή! Για το πως μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές που βρίσκονται εκτός market, κοιτάξτε παρακάτω...

 

Ερ. Πείτε μου μερικές καλές εφαρμογές για να βάλω στο κινητό μου.

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Ελληνικές εφαρμογές υπάρχουν για το κινητό μου;

Απ. Ναι! Και το καλό είναι ότι σιγά σιγά αυξάνεται ο αριθμός τους. Ψάχνοντας στο market θα βρείτε αρκετές, αλλά υπάρχουν επίσης συν-φορουμίτες μας, οι οποίοι ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών. Τις εφαρμογές τους μπορείτε να τις βρείτε στο market αλλά για να δείτε ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές, απλά κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να εισάγω τις επαφές μου από την κάρτα sim

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να μεταφέρω τις επαφές μου από το προηγούμενο τηλέφωνό;

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να μετατρέψω τις επαφές μου από "επαφές τηλεφώνου" σε "επαφές google";

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να σβήσω όλες μαζί τις επαφές από τη sim μου;

Απ. Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Πώς μπορώ να ταξινομήσω τα μηνύματά μου με τον παλιό κλασσικό τρόπο (εισερχόμενα, σταλμένα κλπ) και όχι ομαδοποιημένα κατ'άτομο; Επίσης πως μπορώ να έχω 160 χαρακτήρες στα sms μου;

Απ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή go sms pro-η οποία εκτός των άλλων παρέχει και τη δυνατότητα 160 χαρακτήρων ανα sms!

 

Ερ. Άκουσα ότι το wildfire θα μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 720p, με κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Ισχύει;

Απ. Σε καμία περίπτωση. Τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου (κυρίως ο επεξεργαστής) κρίνονται ανεπαρκή για κάτι τέτοιο! Μάλλον θα μείνουμε στη 352×288!

 

Ερ. To κινητό μου θα πάρει αναβάθμιση σε android 2.3 (gingerbread);

Απ. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από την htc και προσωπική μου άποψη (μακάρι να διαψευστώ) είναι ότι δε θα δούμε αναβάθμιση σε 2.3. Το κινητό κυκλοφόρησε με 2.1 και πήρε αναβάθμιση σε 2.2 λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2010. Η htc ανακοίνωσε το gingerbread για τα desire hd και desire, οπότε μια επίσημη αναβάθμιση φαντάζει αδύνατη! Ωστόσο, υπάρχει η έκδοση 2.3.5 του android μέσω της CM7 rom. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Αύγουστος 2011), η rom αυτή πλησιάζει στην επίσημη-σταθερή της έκδοση!

 

Ερ. Ποια έκδοση android έχει το κινητό μου;

Απ. Το wildfire όταν κυκλοφόρησε είχε πάνω του την έκδοση 2.1 (eclair), ενώ επίσημα από την htc έχει λάβει τη 2.2.1 (froyo). Για να δείτε την έκδοσή σας μπορείτε να πάτε ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->πληροφορίες λογισμικού και κοιτάξτε την έκδοση λογισμικού.

 

Ερ. Πως μπορώ να δω/διαχειριστώ τα αρχεία που έχει το κινητό μου στην κάρτα μνήμης;

Απ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό:

1ος τρόπος: Εγκαταστήστε έναν file manager από το market. Γνωστοί είναι οι es file explorer, astro file manager, file expert κ.α. Εκτός από τη μεταφορά/διαχείριση αρχείων θα σας χρειαστεί σε πολλά, οπότε αυτή η λύση προτείνεται ανεπιφύλακτα! ;)

2ος τρόπος: Μπορείτε να συνδέσετε το wildfire στον υπολογιστή με το καλώδιο usb και να επιλέξετε (από το μενού των ειδοποιήσεων) τη χρήση ως “μονάδα δίσκου”.

3ος τρόπος: Μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης και να τη χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή μέσω card reader.

 

Ερ. Πόσο να φορτίσω την μπαταρία μου; Υπάρχει κανένα tip για καλύτερη αυτονομία;

Απ. Ελέγχουμε από ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->μπαταρία->χρήση μπαταρίας, το που ξοδεύτηκε η μπαταρία μας.

Για την καλύτερη απόδοση της μπαταρίας, το καλύτερο που βρήκα ήταν το post του φίλου panosha στο navimania.gr, και από το να κάνω ένα copy paste, αποφάσισα απλά να σας δώσω το link, ώστε να τα δείτε και μόνοι σας. Δεν έχω βρεί πιο αναλυτικό οδηγό και πιο απλογραμμένο, οπότε απλά κοιτάξτε εδώ.

Το καλύτερο για την μπαταρία, λέγεται ότι είναι να τη φορτίζετε μέχρι να φορτίσει πλήρως και όχι παραπάνω. Δεν ωφελεί σε κάτι να την έχετε για ώρες, καθώς το κύκλωμα ανοίγει και δεν περνάει άλλο ρεύμα στην μπαταρία. Επίσης δεν είναι καλό να την αφήνετε να πέσει κάτω από 10-20 %!

 

Ερ. Πως μπορώ να δω τον όγκο των δεδομένων που καταναλώνω καθώς και τη διάρκεια των κλήσεών μου;

Απ. Το android δεν έχει ενσωματωμένο κάποιον μετρητή κλήσεων/δεδομένων. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές γι’ αυτό… Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την εφαρμογή droidstats (επίσημη σελίδα εδώ) (την οποία και μετέφρασα στα ελληνικά) και η οποία εκτός από μετρητή δεδομένων έχει και μετρητή κλήσεων και sms (και μπορείς να καθορίσεις και να μετράει τα λεπτά που σου μένουν προς συγκεκριμένους αριθμούς). Γνωστές εφαρμογές είναι επίσης οι 3g watchdog (μόνο για δεδομένα), call meter ng.

 

Ερ. Πώς να μπλοκάρω τη χρήση Internet (data) μέσω κινητής τηλεφωνίας;

Απ. Υπάρχουν 2 τρόποι:

1ος τρόπος: Ρυθμίσεις->Ασύρματα δίκτυα->Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (απενεργοποίηση).

2ος τρόπος: Χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή από το market (γνωρίζω μόνο την APNdroid που αλλάζει τις ρυθμίσεις του internet μέσω της εκάστοτε εταιρίας και δεν μπορείτε να συνδεθείτε μέσω 3g. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να απεγκαταστήσει την εφαρμογή, να επανα-ενεργοποιήσει πριν το internet μέσω της εφαρμογής, γιατί αλλιώς θα χάσει τις ρυθμίσεις internet της εταιρίας κινητής του.

 

Ερ. Γιατί δεν κλείνουν οι εφαρμογές-καταναλώνουν μπαταρία όταν είναι συνέχεια ανοιχτές-χρειάζομαι task killer;

Απ. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, οι απόψεις διίστανται… Γενικότερα όμως (λέγεται) ότι η χρήση task killers δε συνίσταται. Η φιλοσοφία του λειτουργικού είναι τέτοια, ώστε κάποιες εφαρμογές “ανοίγουν” αυτόματα στο παρασκήνιο ώστε να υπάρχει ένα ίχνος τους στη μνήμη ώστε να επαναφέρονται γρήγορα όταν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν. Αν το λειτουργικό χρειαστεί παραπάνω πόρους (μνήμη) θα κλείσει από μόνο του τις εφαρμογές που θα κρίνει απαραίτητο! Γενικότερα δεν καταναλώνει μπαταρία μια εφαρμογή που είναι στη μνήμη, αλλά μόνο κάποια που χρησιμοποιεί την cpu. Οπότε ηρεμήστε με το ποιες και πόσες εφαρμογές είναι ανοιχτές και χαρείτε το κινητό σας! Ένα πολύ καλό post εδώ στο myphone πάνω σ’ αυτό το θέμα είναι αυτό!

 

Ερ. Πως γίνεται να εγκαταστήσω τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, ώστε να μη γεμίζει η εσωτερική μνήμη του κινητού;

Απ. Οι εφαρμογές γενικότερα εγκαθίστανται από default στην εσωτερική μνήμη του κινητού. Ωστόσο υπάρχουν 2 επιλογές ώστε να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης.

1ος τρόπος: Κατ’ αρχάς να σημειωθεί εδώ ότι η λειτουργία αυτή παρέχεται από την έκδοση 2.2 του λειτουργικού συστήματος android και μετά, οπότε δε θα λειτουργεί στη 2.1. Κάποιες (όχι όλες) μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης, εάν πάτε ρυθμίσεις->εφαρμογές->διαχείριση εφαρμογών και αφού επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε, να πατήσετε το κουμπί “μεταφορά στην sd”. Το κουμπί αυτό μπορείς σε κάποιες εφαρμογές να μην είναι δυνατό να το πατήσετε (το θέμα είναι ότι ο developer δεν ανανέωσε την εφαρμογή ή δε μερίμνησε ώστε να συμπεριλάβει αυτή τη δυνατότητα στην εφαρμογή του). Έτσι θα μεταφερθεί ένα μέρος των εφαρμογών στην κάρτα μνήμης. Συνεπώς ένα μέρος μένει στην εσωτερική μνήμη του κινητού και καταλαμβάνει χώρο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Widget και εφαρμογές που “τρέχουν” συνεχώς στο παρασκήνιο δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν στην κάρτα μνήμης, καθώς έτσι θα δημιουργήσουν πρόβλημα! Γενικότερα εδώ λέει ποιες εφαρμογές (και γιατί) δεν κάνει να είναι στην κάρτα μνήμης! (να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς όλων των εφαρμογών στην sd (και όχι μόνο αυτών που το υποστηρίζουν), αλλά απαιτούν root).

2ος τρόπος: Η δεύτερη λύση είναι η εγκατάσταση μιας custom rom, η οποία να υποστηρίζει το a2sd (ένα script που εγκαθιστά όλες τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης) αλλά αυτό προϋποθέτει αφενός να έχετε πρόσβαση root στο κινητό και αφετέρου να έχετε δημιουργήσει ένα ext3 partition στην κάρτα μνήμης. Η εγκατάσταση της custom rom δεν είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να μπει και στην default (rooted όμως) rom το script αυτό. Λειτουργεί και στη 2.1!

 

Ερ. Τι είναι το radio;

Απ. Το radio είναι το κομμάτι του software που αφορά στον τομέα της σύνδεσης του τηλεφώνου με τον έξω κόσμο, δηλαδή κεραία, wifi κτλ. Η αλλαγή του radio αποτελεί πολύ επικίνδυνη διαδικασία και δε θα πρέπει να γίνεται από άπειρους χρήστες, καθώς σε περίπτωση σφάλματος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο κινητό σας!

 

Ερ. Τι είναι η rom;

Απ. Rom είναι το software του κινητού κάτι σαν να λέμε το λειτουργικό σύστημα, όπως είναι στα computer τα linux, windows, mac κλπ. Οι rom “διακρίνονται” σε official (επίσημες) και unofficial ή custom (ανεπίσημες).

Οι επίσημες είναι αυτές που βγαίνουν από την ίδια την htc, ενώ ανεπίσημες είναι αυτές που βγαίνουν από διάφορους χρήστες, οι οποίες πολλές φορές βελτιώνουν την ταχύτητα, την απόκριση και δυνατότητες του κινητού (πχ στο wildfire μας ενεργοποιείται το 802.11 b/g/n) αν και καμιά φορά (ενδέχεται να) αφαιρούν και κάποιες δυνατότητες ή παρουσιάζουν κάποιες δυσλειτουργίες (πχ μη λειτουργία του ραδιοφώνου). Η επιλογή της rom (επίσημης ή όχι) είναι καθαρά θέμα του καθενός. Για σταθερότητα και σιγουριά προτιμήστε κάποια επίσημη rom (ή κάποια custom που να βασίζεται πάνω σε επίσημη), ενώ αντίθετα αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα ή θέλετε να βελτιώσετε κάποια πράγματα (δεν παρουσιάζουν όλες οι custom roms ελλείψεις) μπορείτε να δοκιμάσετε μια custom.

 

Ερ. Ακούω συνέχεια για root, rooted, δικαιώματα root, δικαιώματα superuser… Τι είναι όλα αυτά;

Απ. Όλα τα παραπάνω είναι άλλες εκφράσεις για το ίδιο πράγμα! Το να έχεις δικαιώματα root user στη συσκευή σου είναι κάτι σα να έχεις δικαιώματα administrator στα windows (ή root user στο linux μιας και το android βασίζεται στο linux). Τα οφέλη είναι αρκετά ΑΛΛΑ υπάρχει κι ένα σημαντικό μειονέκτημα, το ότι χάνεται η εγγύηση του κινητού. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει τρόπος επαναφοράς στην αρχική κατάσταση, αλλά στη μια και μοναδική περίπτωση που το τηλέφωνο δε θα ξεκινάει ή δε θα είναι δυνατή η ανάγνωση της οθόνης πχ λόγω σπασίματός της, τότε η εγγύηση δεν ισχύει! Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι ο root λογαριασμός αποσκοπεί στην ασφάλεια του κινητού, οπότε με το που αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό το λογαριασμό, δημιουργείται ένα κενό ασφαλείας. Κάποια από τα οφέλη του root επιγραμματικά, είναι:

η δυνατότητα εγκατάστασης custom roms, η δυνατότητα backup όλου του κινητού (ουσιαστικά δημιουργία ενός image της μνήμης), το overclocking, η εγκατάσταση όλων των εφαρμογών στην sd, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς της dalvik cache στην sd (εξοικονομείται χώρος στην εσωτερική μνήμη του κινητού). Περισσότερες πληροφορίες για το τι εστί root και τι μπορεί κανείς να κερδίσει με αυτό, υπάρχουν εδώ (στα ελληνικά) κι εδώ (στ' αγγλικά).

 

Ερ. Πως μπορώ να κάνω root το κινητό μου;

Απ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία του να κάνει κάποιος root το κινητό του μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο κινητό και να το καταστήσει άχρηστο! ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!

Αρχικά, για να ελέγξετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος, μπορείτε να πάτε ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->πληροφορίες λογισμικού και κοιτάμε την έκδοση λογισμικού.

Για όσους έχουν την έκδοση 2.1 του Android

1ος τρόπος: Έχει γραφτεί ένας οδηγός για rooting του wildfire (της 2.1 έκδοσης) σ’ ένα ελληνικό blog! Μπορείτε να το δείτε εδώ.

2ος τρόπος: Ένας άλλος οδηγός είναι αυτός, ο οποίος περιέχει και video tutorial. Αυτό τον οδηγό είχα πάει να χρησιμοποιήσω, αλλά τελικά δεν μπόρεσα γιατί είχα πρόβλημα με τους drivers.

3ος τρόπος: Επειδή όταν έκανα root δε μου δούλεψε ο τρόπος που είχα δοκιμάσει (ο δεύτερος), ακολούθησα αυτόν τον οδηγό, όπου με την εγγραφή ενός Live cd του ubuntu ήταν πραγματικά πολύ εύκολη υπόθεση το root.

 

Μέχρι πρίν λίγο καιρό, δεν υπήρχε (απλός) τρόπος να γίνει root σε κινητά με την επίσημη έκδοση 2.2.1, παρά μόνο με μια συσκευή που ονομάζεται xtc clip. Με τη συσκευή αυτή, η οποία κοστίζει και παραπάνω απ'ότι το κινητό, μπορείτε να root-άρετε το κινητό σας, κάνοντας αρχικά s-off και στη συνέχεια περνώντας μια custom recovery! Εντούτοις, πρίν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα software από τους alpharev, με το οποίο μπορείτε να κάνετε s-off και στη συνέχεια περνώντας μια custom recovery να κάνετε root στο κινητό σας. Αν και είχα κάνει root στο κινητό μου παλιότερα, εντούτοις κάθισα και έκανα unroot ώστε να δοκιμάσω τη νέα μέθοδο.

Η διαδικασία για να κάνετε s-off και root στο κινητό σας απ'το λειτουργικό microsoft windows, είναι εδώ!

Επαναλαμβάνω ότι ένα λάθος κατά τη διαδικασία του rooting μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο κινητό σας. Αν δεν είστε σίγουροι γι’αυτό που κάνετε, μην το κάνετε. Δε φέρω καμία ευθύνη!

 

Ερ. Πως μπορώ να αναιρέσω το s-off και να επαναφέρω το κινητό μου σε s-on;

Κοιτάξτε εδώ!

 

Ερ. Τι είναι αυτό το CM7 που λένε όλοι εδώ μέσα;

Απ. H CM7 (ή cyanogenmod 7) είναι ο κυριότερος εκφραστής των custom roms για συσκευές με android. Η CyanogenMod αποτελεί ένα εναλλακτικό firmware για πολλές διαφορετικές συσκευές. Είναι μια AOSP based rom και περιέχει κάποια tweaks με βελτιώσεις και επιλογές που δεν εμφανίζονται σε καμία άλλη rom. Συγκεκριμένα για το κινητό μας, με τη μεγαλύτερη βάση χρηστών (πέρα από τη stock) και έχει την τελευταία έκδοση του android (2.3.5 προς το παρών)!

 

Ερ. Θέλω να εγκαταστήσω μια custom rom. Τι πρέπει να κάνω;

Απ. Αρχικά πρέπει να είστε rooted. Αν δεν είστε, κι αφού πρώτα κατανοήσετε ότι αφενός μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στο κινητό σας με κάποιο λάθος και αφετέρου ότι θα χάσετε την εγγύηση (μπορείτε να την επαναφέρετε σε κάποιες περιπτώσεις που δεν έχει σοβαρή ζημιά το κινητό εγκαθιστώντας ξανά την επίσημη rom), μπορείτε να ακολουθήσετε μια από τις μεθόδους rootαρίσματος που αναφέρονται παραπάνω! Επίσης να τονίσω ξανά σε αυτό το σημείο ότι δε φέρω ευθύνη αν κάτι πάει στραβά! Υπάρχει εδώ ένας οδηγός από κάποιον Έλληνα για το πώς γίνεται η εγκατάσταση μιας rom. Ο τρόπος είναι πάνω κάτω ο ίδιος για κάθε rom (δε βρήκα προσωπικά κάποια να έχει διαφορετικό τρόπο εγκατάστασης). Για περισσότερες πληροφορίες να κοιτάτε στα θέματα των rom που πρόκειται να εγκαταστήσετε ;) Επιπλέον, ο τρόπος που χρησιμοποίησα εγώ είναι σε αυτό το θέμα, όπου υπάρχουν και άλλοι οδηγοί!

Τέλος, λίστα με τις διαθέσιμες custom roms για το wildfire υπάρχει εδώ!

 

Ερ. Ωραία. Πέρασα τη CM7, αλλά μου φαίνεται αργή. Tί έγινε, τί να κάνω;

Απ. Η αλήθεια είναι ότι αργή δεν τη λες. Ωστόσο ο launcher που χρησιμοποιεί (adw) ίσως είναι πιο αργός. Προσωπικά χρησιμοποιώ τον launcher pro και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την ταχύτητα. Είναι πολύ πιο snappy από τη stock rom, οπότε δοκιμάστε την αλλαγή του launcher. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και overclocking στο κινητό.

 

Ερ. Πως κάνω overclocking στο κινητό;

Απ. Για να κάνετε overclocking δε χρειάζεστε κάποιο software όπως το setcpu, με το οποίο έχουν αναφερθεί προβλήματα στο κινητό μας. Η CM7 περιέχει δικό της "software" για overclocking, το οποίο θα βρείτε αν πάτε ρυθμίσεις-> cyanogenmod settings->performance->cpu settings.

 

Ερ. Tί είναι όλοι αυτοί οι governors; Ποιόν να διαλέξω;

Απ. Για επεξήγηση του τι είναι/κάνει ο κάθε governor, κοιτάξτε εδώ! Το smartass είναι η καλύτερη ίσως επιλογή μιας και καθορίζει αυτόματα το πότε απαιτείται ισχύς και πότε όχι!

 

Ερ. Εγκατέστησα τη CM7, αλλά δεν εμφανίζεται το market στις εφαρμογές μου. Τί έγινε;

Απ. Το market και γενικότερα οι εφαρμογές της google δεν περιλαμβάνονται στη rom αλλά πρέπει να τις εγκαταστήσετε ξεχωριστά! Eδώ υπάρχουν τα πακέτα (εγκαθίστανται όπως μια κανονική rom) των google apps (ή gapps)!

 

Ερ. Εγκατέστησα τη CM7 και πλέον δε δουλεύει το gps μου. Τί να κάνω;

Απ. Έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα κι έχω διαβάσει ότι για κάποιο λόγο με την εγκατάσταση της rom γίνεται corrupt σ'ένα μέρος του radio. Η λύση είναι να ξαναπεράσετε το radio, ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρει ο φίλος vman εδώ!

 

Ερ. Θέλω να περάσω ξανά την επίσημη rom (ήμουν rooted πρίν). Ποια διαδικασία μπορώ/πρέπει να ακολουθήσω;

Απ. Στο θέμα του HTC Desire υπάρχει ένας οδηγός για το πως μπορούμε να περάσουμε την επίσημη rom.Προσοχή!! Αυτός ο οδηγός προορίζεται για το HTC Desire και όχι για το Wildfire, οπότε αλλάζει το 1ο βήμα, καθώς απαιτείται official rom του wildfire, οι οποίες μπορούν να βρεθούν εδώ ενώ για την επίσημη 2.2.1 πηγαίνετε εδώ. Διαλέξτε την κατάλληλη rom (δεν κάνουν όλες οπότε μεγάλη προσοχή) και ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα!

O οδηγός είναι αυτός: 10 βήματα για να περάσουμε official ROM (by Thanos47) .

 

Ερ. Τι είναι το adb;

Απ. Το adb (android debugging bridge) είναι μέρος του android sdk (software development kit) και χρησιμοποιείται κυρίως από τους developers ώστε να ελέγξουν τις εφαρμογές τους καθώς και να κάνουν debugging. Μέσω του adb μπορείτε να κάνετε (σχεδόν) τα πάντα με το κινητό σας (πχ να βγάζετε screenshot, να σβήνετε αρχεία-stock εφαρμογές (απαιτείται root για τη διαγραφή εφαρμογών από τη μνήμη του κινητού), να κάνετε restart. Το adb γίνεται μέσω του υπολογιστή εννοείται και για κάποιες λειτουργίες του απαιτείται root. Η όλη διαδικασία γίνεται με εντολές που μπορείτε να βρείτε και στα links παρακάτω. Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι adb και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.

 

Ερ. Πως μπορώ να διαλέξω ένα τραγούδι ως ήχο κλήσης;

Απ. Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1ος τρόπος: Πηγαίνετε στην εφαρμογή “μουσική”. Πιέστε το κάτω-αριστερό πλήκτρο (με τις 3 παύλες) για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη και επιλέξτε εκεί το τραγούδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κουδούνισμα. Πατήστε αναπαραγωγή και την ώρα που παίζει το τραγούδι πατήστε το touch πλήκτρο menu και μετά “ορισμός ως κουδούνισμα”. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κουδούνισμα τηλεφώνου, κουδούνισμα επαφής ή και περικοπή τραγουδιού (να κόψετε δηλαδή ένα κομμάτι από ολόκληρο τραγούδι για να το κάνετε ringtone).

2ος τρόπος (γενικότερος): Δημιουργήστε στην κάρτα μνήμης ένα φάκελο με όνομα "media" και μέσα σ' αυτόν ένα φάκελο με όνομα "audio". Μέσα στο φάκελο “audio”, δημιουργήστε άλλους 3 υποφακέλους με ονόματα "alarms", "notifications" και "ringtones". Σε αυτούς τους φακέλους, αναλόγως με το αν θέλετε ήχο ξυπνητηριού, ειδοποιήσεων, ή ήχο κλήσης αντίστοιχα, περνάτε τα .mp3 που θέλετε και μπορείτε στη συνέχεια να τα επιλέξετε ως ήχο κλήσης από τις ρυθμίσεις.

 

Ερ. Πως μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές που δε βρίσκονται στο market και γιατί δε βρίσκονται εκεί;

Απ. Για την εγκατάσταση εφαρμογών από το market, δε χρειάζονται και πολλά. Αναζητάτε την εφαρμογή που θέλετε και στη συνέχεια πατήστε εγκατάσταση. Αυτό ήταν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιες εφαρμογές δεν εμφανίζονται στο market. Αυτό μπορεί να γίνει γιατί οι εφαρμογές αυτές δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας (εκτός από τις paid εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές (όπως πχ τα google maps, google books κ.α.), οι οποίες δεν εμφανίζονται στο ελληνικό market. Επιπλέον, κάποιες εφαρμογές (στα χαρτιά τουλάχιστον) δεν υποστηρίζουν την ανάλυση του κινητού μας και δεν εμφανίζονται συνεπώς στο market. Υπάρχουν δύο τρόποι.

1ος τρόπος: Η λύση είναι να εντοπίσετε την εφαρμογή που θέλετε στο internet (το .apk αρχείο-αρχείο εγκατάστασης android). Αρχικά, πάμε στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε εφαρμογές και στη συνέχεια ενεργοποιούμε το “άγνωστες πηγές”. Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε τις εφαρμογές που κατεβάσατε πρίν, στην κάρτα μνήμης (σε οποιονδήποτε φάκελο επιθυμείτε) μέσω καλωδίου usb (ή και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επιθυμείτε όπως αποστολή σε email ως συνημμένο και άνοιγμα του email από το κινητό [για την αποθήκευση του συνημμένου απαιτούνται επιπλέον εφαρμογές όπως το apkatcher ή το blackmoon attachsave. Από το market, κατεβάστε μετά κάποιον file manager-η ίδια δουλειά γίνεται από όλους τους file managers (πχ es file explorer, astro file manager κ.α. Αφού εγκαταστήσετε τον file manager, ανοίξτε τον και πηγαίνετε στο φάκελο που βάλατε τα αρχεία των εφαρμογών (με την κατάληξη .apk). Πατώντας πάνω στο αρχείο της εφαρμογής που θέλετε και επιλέγοντας “Open App Manager” ξεκινάει η εγκατάσταση και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στην οθόνη.

2ος τρόπος: Γραφτείτε στην ιστοσελίδα appbrain.com χρησιμοποιώντας το gmail σας και στη συνέχεια εγκαταστήστε από το market την εφαρμογή “appbrain”. Μετά εγκαταστήστε την εφαρμογή “fast web installer” (πάλι από το market). Ανοίξτε πρώτα την εφαρμογή “appbrain” στο κινητό και πατήστε “manage my apps” και μετά “sync with appbrain”. Ανοίξτε στη συνέχεια την εφαρμογή “fast web installer” και θα σας ζητήσει αν της επιτρέπεται να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο appbrain. Αφήστε την να αποκτήσει δικαιώματα στο λογαριασμό και αυτό ήταν. Πηγαίνοντας πλέον στην ιστοσελίδα appbrain.com, μπορείτε να διαλέξετε κάποια εφαρμογή, να διαβάσετε περιγραφή και πάνω αριστερά υπάρχει ένα κουμπί “instsall”. Πατώντας το και έχοντας ανοιχτή την εφαρμογή “appbrain” στο κινητό καθώς και πρόσβαση στο internet από το κινητό (wifi ή 3g), μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές, που δεν εμφανίζονται στο market του κινητού.

Δυστυχώς πλέον το appbrain δεν επιτρέπεται (λόγω απαγόρευσης από την google) να “στέλνει” στο κινητό εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται. Ο 2ος τρόπος συνεπώς ισχύει ακόμα, απλά δε γίνεται να εγκατασταθούν εφαρμογές που δεν εμφανίζονται στο market, αλλά μόνο όσες υποστηρίζονται. Αυτή η δυνατότητα δίνεται πλέον και από την ιστοσελίδα του android market (market.android.com), αλλά πάλι όχι για εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται!

 

Ερ. Πως μπορώ να καταργήσω την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων;

Απ. Δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες στο τηλέφωνο (τουλάχιστον όχι χωρίς root). Για τις εφαρμογές τρίτων, που έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνο, ακολουθείστε την εξής διαδικασία: Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών. Πατήστε MENU και μετά πιέστε Φίλτρο > Λήφθηκαν. Στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών, πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής, πιέστε Κατάργηση εγκατάστασης.

 

Ερ. Το πληκτρολόγιο δεν αποκρίνεται σωστά τα πατήματά μου. Τι μπορώ να κάνω;

Απ. Η βαθμονόμηση του πληκτρολογίου, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του. Η βαθμονόμηση γίνεται ως εξής: ρυθμίσεις-> γλώσσα και πληκτρολόγια-> touch input->εισαγωγή κειμένου->εργαλείο βαθμονόμησης.

 

Ερ. Πως μπορώ να επανεκκινήσω το τηλέφώνό μου (soft reset);

Απ. Αν το τηλέφωνό σας λειτουργεί πιο αργά απ’ ότι συνήθως, αν μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά ή αν το τηλέφωνό σας πάψει να ανταποκρίνεται, επιχειρήστε να το επανεκκινήσετε για να δείτε αν κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας, απλά απενεργοποιήστε και επανα-ενεργοποιήστε το. Αν το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ δεν λειτουργεί, αφαιρέστε την μπαταρία, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, επανατοποθετήστε την μπαταρία και ενεργοποιήστε το τηλέφωνο.

 

Ερ. Πως μπορώ να εκτελέσω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (hard reset);

Απ. Αν δώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον άλλο (και συνεπώς θέλετε να σβήσετε τα δεδομένα σας) ή αν το τηλέφωνό σας έχει επίμονο πρόβλημα που δεν διορθώνεται, μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων (ονομάζεται και hard reset). Αυτή επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που βρισκόταν την πρώτη φορά που το ενεργοποιήσατε. Η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων δε διαγράφει τα δεδομένα και τα αρχεία που βρίσκονται στην κάρτα microSD του τηλεφώνου σας. Σκεφτείτε το καλά όμως πριν κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα διαγράψει μόνιμα όλα τα δεδομένα και τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, καθώς και οιαδήποτε εφαρμογή έχετε λάβει και εγκαταστήσει. Δημιουργήστε οπωσδήποτε αντίγραφο ασφαλείας με τα δεδομένα και τα αρχεία που θέλετε να κρατήσετε πριν εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω των ρυθμίσεων

Ο πιο πρακτικός τρόπος επαναφοράς των εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Απόρρητο->Εργοστασ. ρυθμίσεις. Στην οθόνη Εργοστασ. ρυθμίσεις, πιέστε Επαναφορά τηλεφώνου, και μετά πιέστε Διαγραφή όλων.

Εκτέλεση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων από τα κουμπιά του τηλεφώνου

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του, μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεφώνου. Με το τηλέφωνο απενεργοποιημένο, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ και, στη συνέχεια, πατήστε σύντομα το κουμπί ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Περιμένετε να εμφανιστεί η οθόνη με τις τρεις εικόνες Android και μετά αφήστε το κουμπί ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ. Πατήστε ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για να επιλέξετε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ και μετά πατήστε ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ. Πατήστε ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ για να ξεκινήσει η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

3ος τρόπος: Δεν τον έχω δοκιμάσει και τον μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Πληκτρολογήστε *#*#7780#*#* και θα σας ρωτήσει αν όντως θέλετε να κάνετε hard reset.

 

Ερ. Πως μπορώ να ελέγξω εάν υπάρχει διαθέσιμη ανανέωση του λογισμικού του κινητού μου;

Απ. Το κινητό αν έχει σύνδεση στο internet ενεργή (μέσω wifi ή 3g), κάνει αυτόματα έλεγχο για νέες ενημερώσεις του λογισμικού (της rom). Ανάλογα με τον τύπο ενημέρωσης, η ενημέρωση ενδέχεται να διαγράψει όλα τα προσωπικά δεδομένα και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, καθώς και να απεγκαταστήσει τυχόν εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Δημιουργήστε οπωσδήποτε ένα αντίγραφο ασφαλείας των πληροφοριών και των αρχείων που θέλετε να κρατήσετε.

Αν θέλετε να ελέγξετε χειροκίνητα για την ύπαρξη ή όχι κάποιας αναβάθμισης του λογισμικού, κάντε τα εξής: Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Σχετικά με το τηλέφωνο->Ενημερώσεις λογισμικού συστήματος. Στην οθόνη Ενημέρωση λογισμικού συστήματος πιέστε έλεγχος τώρα. Απαιτείται wifi σύνδεση, καθώς αν υπάρχει ενημέρωση, θα είναι ίσως μεγάλη σε μέγεθος, οπότε μπορεί να σας χρεώσει αν γίνει μέσω 3g, ενώ μπορεί επίσης ν’ αργήσει να κατέβει.

Προσοχή! Σε περίπτωση που είστε με custom rom δε γίνεται να δεχτείτε updates OTA (over the air), γιατί αφενός δε θα μπορούν να εγκατασταθούν και αφετέρου (σε περίπτωση που εγκατασταθούν) θα σας κάνουν να χάσετε το root!

 

Ερ. Πως μπορώ να ελέγξω το διαθέσιμο χώρο στη μνήμη του κινητού ή στην κάρτα αποθήκευσης;

Απ. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε κάρτα SD & αποθηκευτικός χώρος τηλεφώνου. Εδώ θα δείτε το συνολικό και τον ελεύθερο χώρο στην κάρτα μνήμης καθώς και στη μνήμη του κινητού (αν κάνετε scroll λίγο πιο κάτω).

 

Ερ. Πως μπορώ να διαγράψω δεδομένα ή/και προσωρινή μνήμη εφαρμογών (cache);

Απ. Από την Αρχική οθόνη πατήστε MENU και μετά πιέστε Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πιέστε Εφαρμογές -> Διαχείριση εφαρμογών. Στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών, επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας την προσωρινή μνήμη και/ή τα δεδομένα θέλετε να διαγράψετε. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων ή/και Διαγραφή προσωρινής μνήμης.

 

Ερ. Πως μπορώ να αποδεσμεύσω περισσότερη μνήμη τηλεφώνου ή χώρο στην κάρτα αποθήκευσης;

Απ. Αν το τηλέφωνό σας έχει χαμηλό επίπεδο μνήμης, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία Internet και τις πληροφορίες ιστορικού (όταν είστε μέσα στον browser, πατήστε το touch πλήκτρο μενού->περισσότερα->ρυθμίσεις και από εκεί διαλέγετε τι θέλετε να σβήσετε). Μπορείτε επιπλέον να απεγκαταστήστε τα προγράμματα που έχετε λάβει από το Android Market και δεν χρησιμοποιείτε πλέον με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω (βλ. κατάργηση εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων).

 

Ερ. Δεν ανάβει το φλας (είτε στην κάμερα είτε σαν φακός μέσω της εφαρμογής φλάς). Τι φταίει;

Απ. Η χρήση του φλας καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας. Για λόγους εξοικονόμησης της ενέργειας της μπαταρίας, η κάμερα απενεργοποιεί το φλας (ακόμα και αν έχετε ρυθμίσει την κάμερα στη λειτουργία Αυτόματο φλας ή Φλας αναμμένο) όταν συμβεί κάτι από τα παρακάτω:

Έχετε εισερχόμενη κλήση: Το φλας απενεργοποιείται προσωρινά στην περίπτωση εισερχόμενης κλήσης. Μετά τον τερματισμό της κλήσης, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας του τηλεφώνου σας δεν υπερβαίνει το 15 %: Επαναφορτίστε την μπαταρία, έτσι ώστε η κάμερα να έχει αρκετή ενέργεια για να χρησιμοποιήσει το φλας.

Ο ψυχρός καιρός ενδέχεται να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας, που επηρεάζει αρνητικά το φλας: Για να είστε βέβαιοι ότι η κάμερα έχει αρκετή ενέργεια ώστε να ανάψει το φλας, να διατηρείτε το τηλέφωνό σας ζεστό. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, βάλτε το μέσα στο σακάκι σας για να διατηρηθεί ζεστό και αποφύγετε τις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας.

 

Ερ. Πως μπορώ να αποκρύψω από την έκθεση ανεπιθύμητα αρχεία πολυμέσων (πχ φωτογραφίες που δε θέλω να φαίνονται, ή φωτογραφίες εφαρμογών κ.λ.π);

Απ. Μπορεί να έχετε κάποιες φωτογραφίες ή γενικότερα αρχεία πολυμέσων (βίντεο, μουσική), τα οποία δε θέλετε να εμφανίζονται μαζί με τα άλλα (στη γκαλερί, στη μουσική ή στα βίντεο). Αυτά μπορεί να είναι τίποτα προσωπικά αρχεία ή αρχεία που προέρχονται από κάποια εφαρμογή (όπως πχ κάποιο navigator). Υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν.

1η λύση: Μετονομάστε το φάκελο με τις φωτογραφίες (έστω “newimages” το όνομα του φακέλου), βάζοντας μια τελεία πρίν το όνομα του φακέλου (δηλαδή να γίνει .newimages). Η λύση αυτή, ισχύει για φακέλους με φωτογραφίες (μουσική ή βίντεο), αλλά δεν έχω δοκιμάσει αν μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε φάκελο κάποιου navigator, ώστε να κρυφτούν οι φωτογραφίες που περνάνε στην έκθεση, καθώς δεν ξέρω αν μετά θα μπορεί να “διαβαστεί” ο φάκελος από το ίδιο το navigator πρόγραμμα. Για να δείτε τις μετά τις φωτογραφίες (ή για ότι άλλο είδος αρχείου πρόκειται), θα μπορείτε πλέον μόνο μέσω κάποιου file manager.

2η λύση: Αυτή η λύση, δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα σε κάποια εφαρμογή (επειδή δεν αλλάζει το όνομα κάποιου φακέλου). Ανοίξτε στον υπολογιστή σας το σημειωματάριο. Χωρίς να γράψετε κάτι, πατήστε “αποθήκευση ως” και μετά βάλτε για όνομα αρχείου .nomedia και διαλέξτε κάτω “αποθήκευση ως: όλα τα αρχεία”. Αντιγράψτε το αρχείο αυτό σε κάθε φάκελο στην κάρτα μνήμης, ο οποίος περιέχει αρχεία που δε θέλετε να εμφανίζονται στην γκαλερί (ή βίντεο/μουσική). Κάντε επανεκκίνηση στο τηλέφωνο και τα αρχεία δε θα φαίνονται πλέον!

 

Τελειώνοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τα παιδιά από το myphone.gr (και ιδιαίτερα τους kollatos-athanaso77 γιατί πήρα κάποια πράγματα από το πρώτο post του desire), τον panosha από το navimania.gr και τα παιδιά από τους xda-developers.com, αλλά και όλα τα παιδιά που έχουν καθίσει και έχουν γράψει οδηγούς για το πως γίνεται η Χ ή η Ψ διαδικασία! Ευχαριστώ επίσης οποιονδήποτε άλλον παρείχε τις πληροφορίες που συγκέντρωσα μέσω ίντερνετ. Να ευχαριστήσω επίσης τους co-mods, mods και super mods από εδώ μέσα (zxr, kollatos, nikos_s3 και mcde-η σειρά είναι τυχαία) που με βοήθησαν να ολοκληρώσω την υλοποίηση αυτού του οδηγού!Επίσης να ξανα-τονίσω ότι κάποια πράγματα που αναφέρονται απαιτούν μια εξοικείωση και αν δεν είστε σίγουροι, ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ, γιατί μπορεί να προκαλέσετε κάποια ζημιά. Δεν ευθύνομαι εγώ για κάτι! :)

Edited by Villis
Τhe end of an era...
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • Απαντήσεις 6,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

http://st2.gsmarena.com/vv/bigpic/htc-wildfire-ofic.jpg

 

525MHz Qualcomm MSM 7225 CPU

5MP autofocus camera with LED flash

802.11 b/g

Bluetooth 2.1 + EDR

512 MB flash memory

384 MB RAM

expandable microSD storage

 

πηγη: http://phandroid.com/2010/05/17/htc-wildfire-revealed/

Edited by Villis
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Αυτό τώρα είναι ο αντικαταστάτης του Tattoo ή δημιουργεί νέα κατηγορία;

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

Link to comment
Share on other sites

 

το γνωριζω οτι ειναι επισημο

καποιος αλλος αλλαξε τον τιτλο (συμβαινουν συχνα αυτα εδω) :mad:

 

Άλλαξε η ετικέτα σε [Προς κυκλοφορία].

 

Δανείζομαι από τον athanaso77:

Έχει να κάνει με την πολιτική του forum. Όταν μια συσκευή φημολογείται ότι θα βγει χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία τοποθετείται αυτό το πρόθεμα το οποίο αλλάζει ανάλογα με τις εξελίξεις.
Link to comment
Share on other sites

μάλλον ενα μικρότερο desire είναι...

 

και εδώ έτσι λένε

 

και επίσης:

"HTC Wildfire is expected to hit the shelves across Europe and Asia in Q3 this year. It will be available in four different colors for 300 euro."

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

Link to comment
Share on other sites

και εδώ έτσι λένε

 

και επίσης:

"HTC Wildfire is expected to hit the shelves across Europe and Asia in Q3 this year. It will be available in four different colors for 300 euro."

 

Ότι είναι το HD mini για το HD2 είναι και αυτό για το Desire (Evo?)

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

αμα ειχε HVGA και καμια CPU κλοκαρισμενη καπου στα 700, θα ειχε νοημα.... Αυτα τα specs ειναι πολυ χαμηλα....:O
Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

HVGA και 600 CPU εχει το Legend που ειναι και ακριβοτερο. Δεν εχει νοημα να βγαλουν μια ιδια συσκευη με διαφορετικο design. Προφανως θελουν ενα "φτηνοτερο" Desire και ετσι θα το προωθησουν.

 

Εχουμε καμια ενδειξη πως πηγαινει ο 528 cpu με Android 2.1 (ισως απο αλλη εταιρια)?

Link to comment
Share on other sites

αμα ειχε HVGA και καμια CPU κλοκαρισμενη καπου στα 700, θα ειχε νοημα.... Αυτα τα specs ειναι πολυ χαμηλα....:O

 

ειναι entry-level κινητο λεμε.....

το νοημα της κυκλοφοριας του ειναι να αποκτησει και κοινο το android περαν των σκληροπηρυνικων desirenexusoneακηδων....

Link to comment
Share on other sites

Κουκλάκι το μικρό... Θα το χτυπούσα πολύ άνετα το λευκό αν είχα σκοπό να πάρω τηλ. Μου αρέσει που είναι μισό nexus μισό desire!
Link to comment
Share on other sites

HVGA και 600 CPU εχει το Legend που ειναι και ακριβοτερο. Δεν εχει νοημα να βγαλουν μια ιδια συσκευη με διαφορετικο design. Προφανως θελουν ενα "φτηνοτερο" Desire και ετσι θα το προωθησουν.

 

Εχουμε καμια ενδειξη πως πηγαινει ο 528 cpu με Android 2.1 (ισως απο αλλη εταιρια)?

 

Αυτο ομως ειναι φτηνοτερα κατασκευασμενο. Επιμενω στα πολυ χαμηλα Specs εστω και αν προκειται για entry level... Τα smartphones δεν θα επρεπε να κατεβαινουν περαν καποιων προδιαγραφων γιατι απλα χαλανε το ολο user xperience. Εκτος βεβαια αν η Google θελει να βγαλει κακο ονομα το Android...

 

H MS παντως εθεσε ελαχιστες προδιαγραφες και εκανε πολυ καλα... οπως και Apple αλλωστε φροντιζει να ειναι snappy οι συσκευες της...

 

anyway...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

με 7201α σε g1 πανε αρκετα καλα για καθημερινη χρηση βεβαια ας ειναι καλα ο cyanogen

δεν βρισκω λογο να μην καλα και σε αυτο που εχει και περισοτερη ραμ

Edited by komos
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Εχουμε καμια ενδειξη πως πηγαινει ο 528 cpu με Android 2.1 (ισως απο αλλη εταιρια)?

 

Δεν έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής να "σηκώσει" το λειτουργικό της Google.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Και το hero μου ειχε τον ιδιο επεξεργαστη με 1.5 και πηγαινε μια χαρα . Γενικα το λογισμικο της γοογλε δεν εχει πολλες απαιτησεις για να τρεχει ομαλα . Τωρα οσον αφορα για τα high end μοντελα απλα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο .

Btw αν ειχε hardware πληκτρολογιο qwerty θα το τσιμπαγα χωρις δευτερη σκεψη ως δευτερη συσκεη

Edited by Spireto_2158

Φιλικά Σπύρος

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5663692#post5663692 <--πωλείται

Link to comment
Share on other sites

Εγώ περιμένω στο patrida να έχει γύρω στα 300+κάτι ευρώ.

Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει smartphone,

χωρίς να δώσει τα μαλλιοκέφαλά του.

Με τον επεξεργαστή δε νομίζω να υπάρχει θέμα,

απλά το κινητό δε θα είναι 'τουφέκι',

όπως πχ το Desire.

Η οθόνη όμως δεν είναι ότι καλύτερο.

Η ανάλυση (240*320) είναι πάρα πολύ χαμηλή για το μέγεθός της (3.2").

Πράγμα που σημαίνει μεγάλα pixel.. :(

Redmi Note 8T
Link to comment
Share on other sites

E, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Και 1000άρι cpu και φθηνό, δε γίνεται. Φαντάζομαι όμως οτι η οθόνη θα είναι προσεγμένη, δε θα δείχνει άσχημα λόγω της ανάλυσης...
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω απο οτι διάβασα οτι δεν θα έχει υποστήριξη αναβάθμισης σε Android 2.2

 

Που το διάβασες αυτό? Για τα υπόλοιπα android phones που κυκλοφορούν λέει τίποτα? Κάποιο link?

 

Sorry για το βομβαρδισμό απο ερωτήσεις... :O

Link to comment
Share on other sites

Τώρα δεν το βρίσκω.

 

H htc δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια θα μπορούν να αναβαθμιστούν στο 2.2.

 

Το άρθρο το ελεγε λόγω του χαμηλού επεξεργαστή του.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα δεν το βρίσκω.

 

H htc δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια θα μπορούν να αναβαθμιστούν στο 2.2.

 

Το άρθρο το ελεγε λόγω του χαμηλού επεξεργαστή του.

Εγώ πάντως μόνο αυτό βρίσκω (εδώ μέσα)

Η λέξη κλειδί είναι το πρώτες. Ήδη η HTC ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αναβαθμίσει όλες τις Android συσκευές που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2010. Πιθανόν να γίνει κάτι αντίστοιχο και για άλλους κατασκευαστές, ενώ και το Milestone είναι αρκετά καινούργια συσκευή. Μέχρι στιγμής μόνο για το G1 ανακοινώθηκε επίσημα ότι δεν μπορεί να δεχτεί αναβάθμιση.

 

και το droid -πάνω κατω- ίδια cpu έχει... :confused:

Link to comment
Share on other sites

Ομορφο φαίνεται και δεν είναι κακό να υπάρχουν smartphones των 300€. Δεν μπορούν όλοι να σκάνε 500-600άρια....

 

Πάντως το μόνο που ενοχλεί και εμένα είναι η πολύ χαμηλή ανάλυση της οθόνης του. 240Χ320 ανήκει πλέον σε άλλες εποχές.....Π.Α. (προ Android :P)

What u take is what u give...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...