Jump to content

Πληρώνετε στα διόδια;


panikk
 Κοινοποίηση

Πληρώνεται στα Διόδια  

34 members have voted

  1. 1. Πληρώνεται στα Διόδια

    • Οχι ΔΕΝ πληρώνω
      7
    • Ναι πληρώνω
      22
    • Οταν ΔΕΝ υπάρχουν μπάρες ΔΕΝ πληρώνω
      5


Recommended Posts

πολυ ενδιαφερον θα ηταν να μαθαιναμε, αν κανουν το ιδιο και στους ιταλικους δρομους. οταν συναντανε συνθηκες παρομοιες με αυτες των ελληνικων δρομων

 

Σε αντίστοιχους Ιταλικούς δρόμους ΔΕΝ υπάρχουν διόδια !!!;)

 

εγω ακομη δεν καταλαβα κατι.

τα διοδια ειναι υποχρεωτικα,εφοσον μαλιστα ειναι-ας πουμε- "αναγνωρισμενα" απο το ελληνικο κρατος.

το παρον θρεντ σε τι μας ωθει?στο να μην πληρωνουμε διοδια->πραξη "παρανομη".

το να πει την αποψη του καποιος ειναι δεκτο ,καθως ειμαστε στα πλαισια της δημοκρατιας.αλλα το να προτεινει "παρανομιες" ,δεν ξερω κατα ποσο σωστο ειναι.

με την ιδια λογικη ας αρχισει καποιος ενα θρεντ, να ανεβαινουμε στο λεωφορειο χωρις να πληρωνουμε το αντιτιμο.

 

Τα διόδια πλέον Δεν είναι κρατικά ..... τα έχει μεγαλοεργολάβος ο οποίος καταπατά την σύμβαση παραχώρησης.. Άρα αυτός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και όχι εγώ που θέλω να πάω σπίτι μου ή στην δουλεία μου, Και η σύμβαση λέει ότι εφόσον δεν τηρείται παύει να υφίσταται ....

1ον Έπρεπε να είναι χιλιομετρική χρέωση ...... Βλέπεις κάτι τέτοιο ??

2ον Οι κάτοικοι της περιοχής ΔΕΝ πρέπει να πληρώνουν διόδια ( Το αναφέρει η σύμβαση παραχώρησης) Αντιθέτως για 5χλμ να πάω στην δουλειά μου η στο σπίτι μου πληρώνω τα ίδια με αυτόν που κάνει 60 χλμ ..... Γιατί ???

3ον Ήρθαν και μου έβαλαν διόδια( κάτι εκτρώματα σαν περίπτερα ) έξω από την πόρτα μου με το έτσι θέλω χωρίς να έχουν καμιά άδεια ..... και για να τα φτιάξουν έβαλαν τα caterpillar μέσα και "έσφαξαν" πάρα πολλά πεύκα ( Τα οποία προσπαθώ παίζοντας το τομάρι μου να τα προστατεύω σαν πυροσβέστης ) και αυτό με εξόργισε !!!

Γιαυτους η λέξη Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας δεν τους λέει τίποτα ????

Τα έκαψαν όλα εδώ κάτω **************** και το μόνο μέρος που έμεινε άκαυτο είναι η Μαλακάσα και αυτός κόβει πεύκα παράνομα ...... ( Ευτυχώς του κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και σταμάτησε προς το παρόν )

4ον ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (ούτε αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ) ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ σε πολλά πράγματα !!!!!;)

5ον Μπείτε στο http://diodiastop.blogspot.com/ και διαβάστε 5 πραγματα απλα για να ξερεται ότι μας κοροϊδεύουν κανονικά ..!!!!

6ον Δεν έβαλα σε κανένα το μαχαίρι στο λαιμό .... άπλα ενημερώνω για το πως έχουν τα πράγματα με τα διόδια ....!!!

ΑΑ και κάτι που ξέχασα ..... Είναι παράνομο να ΠΡΟπληρώνεις για κάτι το οποίο ΘΑ γίνει ( Ιονία Οδός )

Άρα εφόσον Δεν μου παρέχουν κάτι ( Γιατί ο δρόμος προϋπήρχε) ΓΙΑΤΙ να τον πληρώσω ?????

Link to comment
Share on other sites

ξερω οτι αντιστοιχο προβλημα εχουν στο μωρεα (κορινθου τριπολεως). επειδη απο την ΕΕ υποχρεουνται να παρεχουν ολοκληρωμενες υπηρεσιες ωστε να δικαιουνται να εισπραξουν διοδια, γιαυτο το λογο τους εχει πιασει κολοπηλαλα να φτιαξουν τις Λ.Ε.Α. . Χωρις αυτες δε δικαιουνται να εισπραξουν!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Προχθες, Κυριακη αρνήθηκα να πληρώσω τα διόδια για Πατρα. Μου ειπαν οτι ειμαι παρανομος κλπ κλπ αλλα δεν πτοήθηκα.

Ηρθε ο υπεθυνος και μου ειπα να συμπληρώσω τα στοιχεια μου. Και παλι αρνήθηκα και μου ειπαν οτι θα φωναξουν την τροχαια. Ειπα οκ - Κανενα προβλημα... Περιμενα 15 λεπτα - βαρεθηκα και εφυγα...

Link to comment
Share on other sites

τελικα κανα δικαστηριο εγινε?

η κατασταση των διοδιων που ξεφυτρωνουν συνεχεια και ανεβαζουν τις τιμες ειναι ενα ακομη αποτελεσμα μιζας στις κυβερνησεις που δωσαν τους δρομους/γεφυρες σε ιδιωτες χωρις σωστους ορους...

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχους Ιταλικούς δρόμους ΔΕΝ υπάρχουν διόδια !!!;)

:lol:

 

Σε ολες τις Ιταλικες Εθνικές οδους υπαρχουν διοδια οταν εισερχεσαι και εξερχεσαι και πληρωνεις οταν εξερχεσαι αναλογα με τα χιλιομετρα.

Διοδια υπαρχουν στα περισσοτερα κρατη του κοσμου.

Οπως και σε αρκετες μεγαλουπολεις για να εισελθεις στο κεντρο πληρωνεις διοδια π.χ. Λονδινο.

 

Το κακο στο θεμα τον Ελληνικων διοδιων ειναι οτι δεν ειναι δικαια γιατι δεν ειναι με το χιλιομετρο κι οτι αν θελησει καποιος πχ να παει Αθηνα-Θεσ/νικη πρεπει να πληρωσει πανω απο 10 διοδια που ειναι ΣΠΑΣΤΙΚΟ καθε 30χμ σταματα-ξεκινα! Βαλτε στις εισοδους και εξοδους με χιλιομετρα και τελειωσε το θεμα!

 

Επισης ειναι απογοητευτικο απο την Κορινθο προς Πατρα να εχει 2 σταθμους διοδιων (Κιατο, Ριο) ο δρομος ειναι καρμανιολα, φτασαμε 2010 κι ακομα ειναι 1.5 λωριδα χωρις διαχωριστικο στο μεγαλυτερο τμημα του.

 

υγ. Οι δρομοι μας πχ Αθηνα-Τριπολη, Αθηνα-Λαμια και μετα το πεταλο Μαλιακου τμηματικα μεχρι Θεσ/νικη, η Εγναντια κλπ ειναι πολυ καλοι ισως καλυτεροι κι απο πολυς Ευρωπαικους... κακη οδηγικη συμπεριφορα εχουμε!

Edited by MAD 13
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω κάποιες απορίες μιας και πολλά ακούω συνεχώς για το ίδιο πράγμα και δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Υπάρχουν άτομα που λένε ότι στα διόδια στήνεται και η τροχαία και όταν κάποιος αρνηθεί να πληρώσει αναλαμβάνουν να παραδώσουν τα στοιχεία του στον υπεύθυνο διοδίων ώστε να αποσταλεί το χρεωστικό του ποσού που αρνήθηκε να πληρώσει. Δεν έχω ακούσει όμως ποτέ αν έφτασε ή όχι κάτι τέτοιο σε κάποιον και τι έγινε από εκεί και πέρα.

 

Επίσης λέγεται ότι για να υπάρχουν διόδια πρέπει να υπάρχουν και παρακάμψεις αυτών οι οποίες μάλιστα να είναι συντηρημένες άψογα και ασφαλείς για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα διόδια. Για κάποιο διάστημα χρησιμοποιούσα τις παρακάμψεις αλλά μόνο ασφαλείς δεν ήταν και το οδόστρωμα σε μαύρα χάλια, οπότε πια πληρώνω και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ειδικότερα αν συμβεί κάτι (τουλάχιστον σε όσες παρακάμψεις έχω περάσει) δεν υπάρχει περίπτωση να φανεί ούτε πουλί πετούμενο να σε βοηθήσει. Φυσικά και δεν μιλάω για άλλους οδηγούς που αν και περνάνε δεν σταματάνε (ίσως και με το δίκιο τους).

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

 

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπουργείο Μεταφορών-ΕΛ.ΑΣ

Διαφωνία για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=343537&dt=16/07/2010#ixzz0tqw4bRH5

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παράνομα τα διόδια Αφιδνών σύμφωνα με την Πολεοδομία Καπανδριτίου

 

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 12:57

 

Η Πολεοδομία Καπανδριτίου αποφάσισε, κάτω από την πίεση του κινήματος των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια - σπρώχνοντας τις μπάρες - να σφραγίσει τα διόδια Αφιδνών και Μαλακάσας για έναν χρόνο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224636&cid=4

-----------

θα κανουν κανα δικαστηριο αυτοι του κινηματος ή απλα σηκωνουν τις μπαρες?

Link to comment
Share on other sites

Την περασμένη εβδομάδα που πήγα Β. Ελλάδα για διακοπές πλήρωσα μόνο τα μισά διόδια (πήγαινε-έλα).

 

Εκεί που πραγματικά τα πήρα στο κρανίο ήταν όταν στα τέμπη είχε 3 διόδιο ανά σχεδόν 10 λεπτά με άθλιο δρόμο. Από εκεί ξεκίνησα να μην πληρώνω.

 

Προτείνω να το κάνουμε ΟΛΟΙ μας.

 

ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να αντιδράσουμε !!!

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ.

 

Πως περνάμε μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

 

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

 

 

Επί πιστώσει απόδειξη που

έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;

Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.

Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:

α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.

γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

 

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

 

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;

Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

 

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;

Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

 

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;

Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

 

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;

Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

 

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;

Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

 

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;

Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

 

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;

Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:

«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

 

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;

Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

 

Δίνουμε τα στοιχεία μας;

Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

 

Υπογράφουμε;

Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

 

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;

Ναι.

 

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;

Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

 

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;

Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

 

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;

Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

 

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;

Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site http://www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

 

 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 

Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει πάλι τα διόδια και διώκει ποινικά όσους αγωνίζονται ενάντιά τους!

Σ’ αυτή την Εθνική οδό που σκοτώνει, με τα μονίμως «εξελισσόμενα» έργα, την ίδια που έχουμε πληρώσει, με δισεκατομμύρια πλέον άμεσους και έμμεσους φόρους, εδώ και δεκαετίες!

Σ’ αυτό το δρόμο που το μόνο που αλλάζει κάθε λίγο είναι οι νέοι σταθμοί διοδίων που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, για να πληρώνουμε και να ξαναπληρώνουμε σε κάθε μας βήμα!

Ακόμη περισσότερο, οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τις Αφίδνες, αναγκάζονται να πληρώνουν αντίστοιχα ποσά για καθημερινές διαδρομές, από το σπίτι στη δουλειά τους, το σχολείο των παιδιών τους, το διπλανό χωριό.

 

Φτάνει πιά! Απαιτούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, Χωρίς Διόδια. Κυκλοφορούμε και αρνούμαστε να πληρώσουμε! Χιλιάδες πλέον εργαζόμενοι και κάτοικοι στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», συντονίζονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, κινητοποιούνται και ανοίγουν τα διόδια, για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι, χωρίς χαράτσια.

 

Την ποινική δίωξη κατά αγωνιστών – κατοίκων της περιοχής των Αφιδνών, ζητάει η εταιρία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», αφού όπως λέει «παρεμποδίζεται η είσπραξη»…

 

Και η κυβέρνηση αντί να εισπράξει τα 120 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει η εταιρία στο δημόσιο από ποινικές ρήτρες και πρόστιμα, ακόμη και για αυθαίρετες κατασκευές της, στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον των κινητοποιήσεων.

 

Εμείς λέμε: Αρκετά εισπράξατε! Τους δρόμους τους έχουμε πληρώσει χρόνια τώρα! Αρνούμαστε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά! Απαιτούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα, χωρίς διόδια, από και προς οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ

http://www.imageshack.gr/files/61ds253tht5lqjmqm8sd.jpg

"Οι έρωτές μου είναι γεμάτοι από σταυρούς..."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Δυστυχως το "Δεν πληρωνω" ξεφουσκωσε και ελαχιστοι πλεον δεν πληρωνουν. Μονο κατι επαγγελματιες με πινακιδες τρεχα γυρευε δεν σταματανε πλεον..
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Παντως ακομη καποιοι δεν πληρωνουν. Βρεθηκα συνοδηγος σε ενα αμαξι και η οδηγος απλα πηγε πισω απο ενα αμαξι με theo pass και περασε μαζι με αυτο. Και αποτι μου πε ειναι συνηθης πρακτικη! Εγω παντως δεν εχω τολμησει να το κανω. Ακουσα οτι τοποθετουν και καμερες στα διοδια ακριβως για αυτον τον λογο
Link to comment
Share on other sites

δεν γίνεται να μην πληρώνεις αφού παντού έχει πλέον κάμερες . κανείς δεν έχει όρεξη πιστεύω να πληρώνει μετά 20 φορές το ποσο ή ότι άλλο σου βγάλουν
Link to comment
Share on other sites

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Εκτος αν εχεις πλαστες πινακιδες μαζι σου αλλα και παλι παιζει να σε τσακωσει η τροχαια που υπαρχει σχεδον παντα σε καθε σταθμο διοδιων.
Link to comment
Share on other sites

O πατερας μου μια φορα δεν πληρωσε. Πηγε στην λωριδα teo pass, τον χρεωσε, και δεν σηκωσε την μπαρα. Παει στο διπλανο διοδιο, και περασε με το γκαζι...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Παντως ακομη καποιοι δεν πληρωνουν. Βρεθηκα συνοδηγος σε ενα αμαξι και η οδηγος απλα πηγε πισω απο ενα αμαξι με theo pass και περασε μαζι με αυτο. Και αποτι μου πε ειναι συνηθης πρακτικη! Εγω παντως δεν εχω τολμησει να το κανω. Ακουσα οτι τοποθετουν και καμερες στα διοδια ακριβως για αυτον τον λογο

 

Κλασσική Νεοελληνική κουτοπονηριά. Μια φορά πήγε να μου το κάνει ένας στην ΑΟ, τον κατάλαβα, και απλά σταμάτησα το αυτοκίνητο λίγο πριν την ράμπα. Τα υπολοιπα τα ανέλαβε το περιπολικό που για κακή του τύχη ήταν απέναντι :):)

 

Τέτοιες πρακτικές για να γλυτώσει κάποιος λίγα ευρώ ειναι κοροιδία σε βάρος όσων πληρώνουν. Αν θέλουμε λογικές τιμές διοδίων, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερες τιμες, καλύτερες υπηρεσιες, χρειάζεται πρώτα από όλα παιδεία, συγκροτημένη πολιτική σκέψη και καταναλωτική συνείδηση που δυστυχώς σαν λαός δεν είχαμε ποτέ και δεν έχουμε..

Link to comment
Share on other sites

Κλασσική Νεοελληνική κουτοπονηριά. Μια φορά πήγε να μου το κάνει ένας στην ΑΟ, τον κατάλαβα, και απλά σταμάτησα το αυτοκίνητο λίγο πριν την ράμπα. Τα υπολοιπα τα ανέλαβε το περιπολικό που για κακή του τύχη ήταν απέναντι :):)

 

Τέτοιες πρακτικές για να γλυτώσει κάποιος λίγα ευρώ ειναι κοροιδία σε βάρος όσων πληρώνουν. Αν θέλουμε λογικές τιμές διοδίων, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερες τιμες, καλύτερες υπηρεσιες, χρειάζεται πρώτα από όλα παιδεία, συγκροτημένη πολιτική σκέψη και καταναλωτική συνείδηση που δυστυχώς σαν λαός δεν είχαμε ποτέ και δεν έχουμε..

 

Αυτος που δεν πληρωνει δεν το κανει εις βαρος των αλλων.Το κανει γιατι ξερει οτι τον κλεβουν,δεν φτιαχνουν το οδικο δικτυο,ουτε καν το συντηρουν και παρολα αυτα θελουν 2 και 3 ευρω για καθε διελευση.

Αλητεια και κλεψια μαζι!

Εσυ δηλαδη που πληρωνεις βλεπεις να πιανουν τοπο τα λεφτα σου;

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S8+

Link to comment
Share on other sites

Αυτος που δεν πληρωνει δεν το κανει εις βαρος των αλλων.Το κανει γιατι ξερει οτι τον κλεβουν,δεν φτιαχνουν το οδικο δικτυο,ουτε καν το συντηρουν και παρολα αυτα θελουν 2 και 3 ευρω για καθε διελευση.

Αλητεια και κλεψια μαζι!

Εσυ δηλαδη που πληρωνεις βλεπεις να πιανουν τοπο τα λεφτα σου;

 

 

O babakos μιλησε για epass.αυτος που δε θελει να πληρωσει με το να πηγαινει απο πισω απο τον αλλο που περνα με δικα του λεφτα ειναι απλα κλοπη αυτου που προπορευεται.

 

Θελει καποιος να μην πληρωσει;ας παει σε αλλη λωριδα με εισπρακτορα ή στην τερμα δεξια και να σηκωσει την μπαρα.

Να σημειωσω πως και εμενα δε μου αρεσουν οι τιμες στα διοδια ειδικα οταν αναφερομαστε σε δρομους καρμανιολες.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

geovass said:
Προχθες, Κυριακη αρνήθηκα να πληρώσω τα διόδια για Πατρα. Μου ειπαν οτι ειμαι παρανομος κλπ κλπ αλλα δεν πτοήθηκα.

Ηρθε ο υπεθυνος και μου ειπα να συμπληρώσω τα στοιχεια μου. Και παλι αρνήθηκα και μου ειπαν οτι θα φωναξουν την τροχαια. Ειπα οκ - Κανενα προβλημα... Περιμενα 15 λεπτα - βαρεθηκα και εφυγα...

 

Είχες περάσει τα διόδια;

 

Edited by DENIOR
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θες να μου πεις οτι το Εθνικο δικτυο ειναι μαγαζι καποιου;Επειδη με το ζορι κι επειδη υπηρχαν συμφεροντα το βαλανε στον Κ.Ο.Κ.

Ρε αρχηγε κατσε λιγο διαβασε και μην κλεινεις τα ματια...

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S8+

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προσωπικά πληρώνω στα διόδια, κι αυτό όχι γιατί είμαι δειλός και φοβάμαι τις τυχόν συνέπειες, ούτε επειδή πιστεύω ότι τα έσοδα απ' τα διόδια πιάνουν τόπο, ούτε επειδή το παίζω νομοταγής πολίτης. Πληρώνω επειδή δεν πιστεύω στην αυτοδικία και το να παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Από την άλλη θεωρώ κατάπτυστο το να είναι σε τέτοιο βαθμό αυξημένες οι τιμές των διοδίων, σε σημείο να χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή επιλέγουν επικίνδυνους παράδρομους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν διόδια. Αν πρέπει να είμαστε κάπου πρωτοστάτες, είναι στο να απομακρυνθούν τα περιττά διόδια, καθώς και να πέσει ομαδικό μαύρο σε πολιτικούς και κόμματα που έχουν παραχωρήσει με σκανδαλώδεις συμφωνίες τις εθνικές οδούς στις κατασκευαστικές εταιρείες των γνωστών και μη εξαιρετέων λαμογιών εργολάβων. Εκεί είμαι μέσα. Όχι στο μπάχαλο και σε ευκαιριακές μεθόδους διαμαρτυρίας που δε βγάζουν πουθενά. Και στο φινάλε, όλα τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών, τα πληρώνουμε με έμμεσους φόρους και χαράτσια διπλά και τρίδιπλα όλοι μας, τουλάχιστον όσοι πληρώνουμε φόρους. :rolleyes:

 

Πάντως θα ήθελα να ρωτήσω την ομήγυρη, κυρίως την ομάδα διαχείρισης, κάτι εντελώς εγκυκλοπαιδικά: σε τι ακριβώς διαφέρει το ερώτημα "Πληρώνετε στα διόδια;" με το ερώτημα π.χ. "Κατεβάζετε πειρατικό λογισμικό;" ;;; Θα είχε θέση το δεύτερο ερώτημα σαν θέμα νήματος στο myphone forum, δεδομένου ότι απευθύνεται στο κοινό με μορφή δημοσκόπησης ποιος και αν προβαίνει σε μια παράνομη ενέργεια; Θεωρώ τουλάχιστον άτοπο να υπάρχει νήμα στο οποίο γίνεται δημοσκόπηση για το αν οι θαμώνες ενός φόρουμ προβαίνουν σε - έστω και τυπικά - μία ενέργεια που αντιβαίνει στο νόμο, όσο παράνομος και παράλογος κι αν είναι αυτός ο νόμος.

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...