Jump to content

iPad (1st gen - 2010)


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://km.support.apple.com/resources/sites/APPLE/content/live/IMAGES/0/IM244/en_US/ipad-42-240.png

 

Η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωση της καλεί όλους στο ξεχωριστό γεγονός που θα πραγματοποιήσει στο Yerba Buena Center for the Arts Theater του San Francisco στις 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. (PCT). Η ανακοίνωση συνοψίζεται σε μία μόνο φράση: "Come see our latest creation" και με αυτό τον τρόπο η Apple επιβεβαιώνει πλέον και επίσημα την κυκλοφορία, προσεχώς, μίας καινούριας συσκευής, του πολυσυζητημένου Apple tablet. Την κυκλοφορία του tablet το 2010 είχε ανακοινώσει πρώτο το Appleinsider πριν από μερικούς μήνες.

 

Η ενασχόληση της Apple με το tablet computing ως project μετράει πολλά χρόνια και ένα προϊόν, το Newton MessagePad. Το Newton αν και υπήρξε πρωτοποριακό για την εποχή του, δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς και ο Steve Jobs ήταν αυτός που αποφάσισε τον τερματισμό του κύκλου ζωής για την συγκεκριμένη συσκευή με την επάνοδο του στην Apple, η οποία την συγκεκριμένη στιγμή βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Φήμες θέλουν τον Steve Jobs να τερματίζει το προϊόν για δύο ακόμη λόγους: το γεγονός ότι ο χειρισμός του διεξαγόταν μέσω stylus (που πληροφορίες τον θέλουν να απεχθάνεται) και διότι δεν είχε ο ίδιος ενεργή ανάμιξη στην δημιουργία/κατασκευή της συγκεκριμένης συσκευής διότι αυτή αναπτύχθηκε κατά τα χρόνια της απομάκρυνσης του από την εταιρεία.

 

Έκτοτε, πληροφορίες θέλουν την Apple να εργάζεται συνεχώς σε καινούριες συσκευές tablet, μελετώντας τις δυνατότητες τους, τον τρόπο αλληλεπίδρασης του χρήστη με αυτές και κυρίως το μερίδιο που θα μπορούσαν να αποκτήσουν στην απαιτητική αγορά των υπολογιστών. Ο Steve Jobs δεν ενέκρινε την κυκλοφορία καμίας συσκευής μέχρι σήμερα, ενώ φέρεται να δήλωσε στο παρελθόν ότι δεν μπορούσε να διακρίνει κάποια χρησιμότητα γι' αυτές πέρα από το "σερφάρισμα στην τουαλέτα"! Έτσι, οι συσκευές παρέμεναν στα ράφια των σχεδιαστών μέχρις ότου αποκτήσουν.. λόγο ύπαρξης.

 

Μέσα από την έρευνα και τον σχεδιασμό των tablets, προέκυψε σε κάποια στιγμή μία συσκευή η οποία θα είχε ως βασική χρήση την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όπως και οι προηγούμενες, η συσκευή αυτή ποτέ δεν κυκλοφόρησε ωστόσο οι έρευνα γύρω από την ανάπτυξη της αξιοποιήθηκε για τη δημιουργία μίας φορητής συσκευής με δυνατότητες multitouch. Η συσκευή αυτή παρουσιάστηκε επίσημα το 2007 και δεν είναι άλλη από το iPhone (και κατ' επέκταση το iPod touch). Η κυκλοφορία του iPhone OS υπήρξε καταλυτική για την ευόδωση των προσπαθειών γύρω από την κυκλοφορία του tablet, αφού πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι βοήθησε στην δημιουργία του οικοσυστήματος εκείνου το οποίο θα προσδώσει στην καινούρια συσκευή, τον επί πολλά χρόνια αναζητούμενο, λόγο ύπαρξης.

 

Τους τελευταίους μήνες το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά και το καινούριο προϊόν της Apple, ακόμη και ως φήμη προτού επαληθευτεί πλαγίως, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των συζητήσεων σε όλα σχεδόν τα blogs και fora τεχνολογίας. Η αναζήτηση στοιχείων τα οποία θα σχετίζονται με την "μυθική" συσκευή υπήρξε μανιώδης, με αποκορύφωμα την προσφορά χρηματικής αμοιβής μέχρι και $100,000 σε όποιον προσκόμιζε μία φωτογραφία από την πρωτότυπη συσκευή ή έστω κάποιες πολύ αξιόπιστες πληροφορίες και αδιάσειστα στοιχεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Apple να αντιδράσει με αγωγή, προσφέροντας μία πρώιμη επαλήθευση γύρω από τις προετοιμασίες για την ανακοίνωση του προϊόντος.

 

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει απολύτως καμία πληροφορία σχετικά με το tablet, κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η καινούρια συσκευή αλλά και με την εμφάνισης της καθώς επίσης και τις δυνατότητες που θα παρέχει.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τις διάφορες φήμες και πληροφορίες, πρόκειται για μία συσκευή με οθόνη 10 ιντσών LCD (και όχι OLED, AMOLED) και δυνατότητες multitouch. Από διάφορες αιτήσεις κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας που έχουν υποβληθεί από την Apple υπάρχει μία γενική πεποίθηση ότι ο τρόπος αλληλεπίδρασης των χρηστών με τη συσκευή θα είναι πραγματικά πρωτοποριακός και θα ξεφεύγει από την συμβατική εικόνα χρήσης υπολογιστών που είχαμε μέχρι στιγμής συνηθίσει να βλέπουμε. Ο επεξεργαστής της συσκευής θα προέρχεται από την PA Semi, την εταιρεία την οποία απέκτησε η Apple πριν από μερικά χρόνια και θα είναι τεχνολογίας ARM. Η Apple έχει επενδύσει στους ARM επεξεργαστές λόγω της ικανοποιητικής ισχύος τους σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν. Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της μπαταρίας, πληροφορίες θέλουν την Apple να προσφέρει τη συσκευή με μία καινούρια μπαταρία νέας γενιάς, στα πρότυπα αυτών που έχει ενσωματώσει κατά τα τελευταία χρόνια στους φορητούς υπολογιστές της.

 

Όσον αφορά την κάμερα, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Ο, συνήθως αξιόπιστος, John Gruber, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κάμερα στην συγκεκριμένη συσκευή ενώ πληροφορίες από άλλες πηγές αναφέρουν την παρουσία όχι μόνο μίας αλλά δύο καμερών καθώς επίσης και ενσωμάτωση στην καινούρια συσκευή του iChat, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία μέσω video (και screen sharing/ανταλλαγής αρχείων) μεταξύ δύο υπολογιστών.

 

Δεν έχει αναφερθεί απολύτως τίποτα σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα της συσκευής. Δεν γνωρίζουμε εάν θα βασίζεται σε μνήμη flash όπως τα iPods και το iPhone, σε SSDs (οι οποίοι στοιχίζουν αρκετά περισσότερο από τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους) ή σε HDDs. Άγνωστη επίσης είναι και η μνήμη RAM και πιθανότατα θα παραμείνει άγνωστη έως ότου η συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά αφού η Apple συνήθως δεν αποκαλύπτει τέτοιες πληροφορίες.

 

Το λειτουργικό της νέας συσκευής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το iPhone OS, ειδικά τροποποιημένο ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της μεγαλύτερης οθόνης και επεξεργαστικής ισχύος. Οι πληροφορίες θέλουν το App Store παρόν στην νέα συσκευή και το SDK να κυκλοφορεί πολύ σύντομα, ακόμη και αύριο μετά από την παρουσίαση της συσκευής. Εάν αυτό επαληθευτεί, σημαίνει ότι η Apple βλέπει την πλατφόρμα iPhone OS ως εκείνη με την οποία θα επιδιώξει να επικρατήσει στην αγορά των post-pc devices. Ενώ όλοι περίμεναν την κυκλοφορία του iPhone nano ή του iPhone Pro για την διείσδυση σε ευρύτερο κοινό, φαίνεται πως η Apple έχει άλλα σχέδια και επιλέγει να προσφέρει το tablet, το iPhone και το iPod touch ως εναλλακτικές επιλογές για όποιον επιθυμεί να έχει πρόσβαση στο iPhone OS και στις χιλιάδες εφαρμογές του App Store. Πληροφορίες θέλουν την άμεση κυκλοφορία του iPhone OS 3.2 κατά το αυριανό γεγονός ενώ υποστηρίζεται ότι περίπου 50 συσκευές με iPhone OS 3.2 (που δεν είναι iPhones) έχουν εντοπιστεί από μηχανές καταγραφής επισκέψεων σε ιστοσελίδες. Η κυκλοφορία του iPhone OS 3.2 καθυστέρησε διότι περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την καινούρια συσκευή τις οποίες η Apple δεν ήθελε να διαρρεύσει πρόωρα.

 

Πέρα από την κυκλοφορία του iPhone OS 3.2 θεωρείται επίσης βέβαιη η ανακοίνωση της έκδοσης 4.0. Άλλωστε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η εταιρεία παρουσιάζει το "roadmap" για την εξέλιξη του iPhone OS και η φετινή χρονιά σίγουρα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει έντονη φημολογία γύρω και από την καινούρια έκδοση του iPhone OS 4.0. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι καιρός η Apple να επιτρέψει την εκτέλεση λειτουργιών στο περιθώριο, δεδομένου ότι το 3GS αλλά και το iPhone επόμενης γενιάς θα έχουν την ισχύ που απαιτείται για κάτι τέτοιο. Πρόσφατα, έγινε επίδειξη εκτέλεσης ταυτόχρονα 50 εφαρμογών στο WebOS (Palme Pre Plus) και αυτό μάλλον θα διαδραματίσει κάποιον ρόλο στην λήψη της τελικής απόφασης. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός πλησιάζει αν και δεν είναι ακόμη έτοιμος να θέσει κάποια συσκευή σε ευθεία αντιπαράθεση με το iPhone και σίγουρα περιμένουμε περισσότερα, πέρα από την εκτέλεση background tasks στο iPhone OS 4.0.

 

Καθώς ο ανταγωνισμός της Apple με την Google κορυφώνεται, οι δύο εταιρείες βρίσκονται ολοένα και περισσότερο σε κοινό έδαφος. Την πρόσφατη απόκτηση της AdMob από την Google ακολούθησε η εξαγορά της Quattro από την Apple και απ' ότι φαίνεται η αντιπαράθεση περνάει και στον τομέα των διαφημίσεων. Επιπλέον, η Apple έχει εξαγοράσει μία εταιρεία δημιουργίας χαρτών καθώς και την μουσική υπηρεσία LaLa με την οποία η Google είχε πρόσφατα συνάψει συμφωνία συνεργασίας. Είναι ίσως απομακρυσμένη η πιθανότητα για κάτι τέτοιο ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν αύριο την ανακοίνωση της επέκτασης των υπηρεσιών του iTunes στο διαδίκτυο μέσω web browsers αλλά και την εξαγγελία για την κυκλοφορία μίας εφαρμογής πλοήγησης από την Apple. Μάλιστα, ορισμένοι θέλουν την Apple να επιλέγει την μηχανή αναζήτησης της Microsoft (Bing) ως default για τον mobile safari ωστόσο αυτό το σενάριο είναι μάλλον απομακρυσμένο. Τα κουτσομπολιά του διαδικτύου θέλουν την Apple να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Microsoft, τον Steve Jobs να δηλώνει την αντιπάθεια του για τον CEO της Google και τον ίδιο τον Eric Schmidt να υποβαθμίζει όλα αυτά υποστηρίζοντας ότι η σχέση με την Apple παραμένει αρμονική.

 

Το tablet της Apple πέρα από τις δυνατότητες που ήδη γνωρίζουμε μέσα από το iPhone OS και το App Store θα προσφέρει μία επιπλέον σημαντική λειτουργία: τη δυνατότητα ανάγνωσης ηλεκτρονικού τύπου με την μορφή βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων. Φήμες θέλουν τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους να συνεργάζονται με την Apple (και μεταξύ τους) για να προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές που αφορούν την ενοικίαση/αγορά μουσικής και ταινιών μέσω του διαδικτύου. Παρά το γεγονός ότι e-reader προϋπήρξαν (με κυρίαρχο το kindle της Amazon), υπάρχει μία γενικότερη πεποίθηση ότι η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να δημιουργήσει τους κανόνες για την εξέλιξη και την παροχή τέτοιων υπηρεσιών. Επιπλέον, το tablet δεν θα είναι μία ακόμη συσκευή η οποία θα εστιάζει αποκλειστικά στην ανάγνωση αλλά θα παρέχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και αυτό αυξάνει την πιθανότητα διείσδυσης του μαζικότερα στην αγορά.

 

Πέρα από αυτό, πληροφορίες θέλουν την Apple να πιέζει τα μεγάλα κανάλια και κινηματογραφικά studios για μείωση της τιμής ενοικίασης σειρών. Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι με το καινούριο της προϊόν και την μεγαλύτερη οθόνη η Apple θα επιδιώξει την επέκταση των εργασιών του iTunes store όσον αφορά την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων.

 

Όσον αφορά την διάθεση του tablet και την τιμολόγηση του, οι προβλέψεις είναι αλληλοσυγκρουόμενες ενώ περιορίζονται ως επί το πλείστον στην Αμερικάνικη αγορά. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η AT&T θα χάσει την αποκλειστικότητα της με το iPhone λόγω της κακής επίδοσης σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής και την ανικανότητα της να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η χρήση δεδομένων μέσω του iPhone. Άλλοι μιλάνε για ανακοίνωση συνεργασίας με την Verizon και κυκλοφορία μία αντίστοιχης CDMA/EVDO συσκευής iPhone προσεχώς. Η επίσημη Apple προς το παρόν απλά δηλώνει ικανοποιημένη με την συνεργασία της με την AT&T.

 

Το tablet θα προσφέρεται κατά πάσα πιθανότητα για αγορά μέσω του Apple Store αλλά και σε συνδυασμό με κάποιο πρόγραμμα δεδομένων από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική. Η τιμή του εκτιμάται περί τα $1000 χωρίς επιδότηση ωστόσο είναι πιθανό η τιμή που θα ανακοινωθεί τελικά να είναι χαμηλότερη. Η Apple θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα κέρδη που θα προέλθουν από το App Store ώστε να προσφέρει τη συσκευή σε χαμηλότερη τιμή και σε ευρύτερο κοινό.

 

Η συσκευή η οποία θα παρουσιαστεί αύριο, σύμφωνα με τους NYT θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο ενώ πληροφορίες θέλουν την Ευρωπαϊκή αγορά να υποδέχεται το προϊόν αρκετά αργότερα.

 

Χθες η Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο στο οποίο περιλαμβάνονταν και οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών. Για μία κόμη φορά, σημειώθηκε ρεκορ πωλήσεων και κερδών, καθιστώντας το τρίμηνο αυτό το πιο πετυχημένο στην ιστορία της εταιρείας. Ο Steve Jobs υποσχέθηκε ακόμη καλύτερο μέλλον με την κυκλοφορία των νέων συσκευών εντός του 2010 ενώ φήμες υποστηρίζουν ότι θεωρεί το tablet το σημαντικότερο προϊόν στην μέχρι στιγμής πορεία του, στον τομέα της τεχνολογίας.

 

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση προϊόντων πέρα από το tablet της Apple και το iPhone OS 4.0, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα ανακοινωθεί η επόμενη έκδοση της πλατφόρμας iLife '10 ενώ φήμες θέλουν και την μεταφορά των "εργασιών" του iWork στο "σύννεφο" ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε αυτές από το tablet και όχι μόνο. Επίσης, υπάρχει και η.. εκκρεμότητα της κάμερας στο iPod touch η οποία στην τελευταία έκδοση της συσκευής δεν συμπεριελήφθη λόγω τεχνικών προβλημάτων.

 

Σίγουρα αύριο θα παρακολουθήσουμε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της εταιρείας. Ίσως ένα ακόμη από εκείνα τα events που "αλλάζουν τον κόσμο" και μας κάνουν να "σκεφτόμαστε διαφορετικά" απ' ότι έχουμε συνηθίσει. Αν μη τι άλλο, θα είναι μία ακόμη εξαιρετική "παράσταση" από τον μετρ του είδους, Steve Jobs. Ανυπομονούμε!..

Edited by Itchrist86
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φημολογειται οτι ο κυριος επεξεργαστης δε θα βασιζεται σε καποιο σχεδιο της ARM,αλλα θα ειναι in-house παραγωγη (σχεδιο της P.A Semi/κατασκευη της Samsung),και θα συνδυαζει χαμηλο κοστος κατασκευης σε συνδυασμο με υψηλες επιδοσεις και χαμηλη καταναλωση σε βαθμο που θα τον καθιστα ανταγωνιστικοτερο απο ο,τι υπαρχει σημερα διαθεσιμο.Και επεται ο αντιστοιχος για το iphone 4G.Για να δουμε...
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Περικλή πολύ καλό μάζεμα όλων των πληροφοριών για το tablet.

 

Που χάθηκες εσύ; Μας λείπεις!

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Link to comment
Share on other sites

εχω μαζεψει 600 ευρω και περιμενω. αν και φοβαμαι οτι θα ειναι αρκετα ακριβοτερο. υπαρχει περιπτωση να το δουμε το σημερινο λαιβ η εστω μετα το τελος του καπου?
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ανασκόπηση Περικλή! Αναμένουμε με ανυπομονησία το σημερινό event.

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Μα ποτε περιπου θα γινει το event τι ωρα ?

Φιλικά Σπύρος

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5663692#post5663692 <--πωλείται

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωση της καλεί όλους στο ξεχωριστό γεγονός που θα πραγματοποιήσει στο Yerba Buena Center for the Arts Theater του San Francisco στις 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. (PCT).

Ειμαστε 10 ωρες μπροστα απο san francisco οποτε τα πρωτα νεα θα τα μαθουμε γυρω στα μεσανυχτα!

 

------------------------------

Απο naftemporiki.gr

Apple: Προς οριστικοποίηση συμφωνίας για τα e-books

 

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 11ωρών διεξήγαγαν χθες οι εκδοτικοί οίκοι με την Apple Inc. εν όψει της πρεμιέρας που θα κάνει σήμερα το πολυαναμενόμενο tablet του τεχνολογικού κολοσσού, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Η νέα συσκευή αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες βίντεο, κειμένου, πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια αλλαγής των δεδομένων στον χώρο των παραδοσιακών μέσων.

Στον κλάδο των εκδόσεων, η νέα συσκευή της Apple αποτελεί ένα ακόμη όπλο της εταιρείας στη διαμάχη της με την Amazon com στον τομέα των ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας εκδόσεων.

Η νέα τακτική της Apple στο χώρο των βιβλίων πιστεύεται ότι θα διαφοροποιηθεί από την πάγια πολιτική της Amazon να προσφέρει καλύτερες τιμές, η οποία της χάρισε το σημερινό μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με τους εκδοτικούς οίκους, η Apple τους ζητά να εντάσσουν τα βιβλία τους σε δύο κατηγορίες τιμών, έναντι 12,99 και 14,99 δολαρίων, με ορισμένους τίτλους να πωλούνται ακόμη και 9,99 δολάρια.

Θέτοντας μόνοι τους την τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων τους, οι εκδοτικοί οίκοι δεν θα απειλούνται από τις πιέσεις για τεράστιες εκπτώσεις που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα. Η Apple θα παρακρατεί το 30% της τιμής του βιβλίου, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το εισπράττουν οι εκδότες.

 

Πηγή: Wall Street Journal

-------------------------------------------

 

Δεν ξερω τι ακριβως θα παρουσιασει σε λιγο η apple αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι και τοσο portable οπως ενα κινητο!!!:p

Εκτος αν μας παρουσιασουν καμμια ανδιπλουμενη οθωνη απο το μελλον και κουφαθουμε ολοι!!:D

 

Συνεπως δεν θα εχει το μεριδιο αγοράς του iphone αλλα των imac, macbook κλπ!!

Στροφη λοιπον προς την αγορα των netbook/tablet/ebook βλεπω και για την apple οπως εκανε και η nokia με το λαπτοπ της! Ποιος εχει σειρα??

Link to comment
Share on other sites

Μα ποτε περιπου θα γινει το event τι ωρα ?

 

σε 4 ωρες περιπου,http://permatime.com/US/Pacific/2010-01-27/10:00/Apple_%22Latest_Creation%22_Media_Event

Edited by NTROPIC
"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Ειμαστε 10 ωρες μπροστα απο san francisco οποτε τα πρωτα νεα θα τα μαθουμε γυρω στα μεσανυχτα!

 

------------------------------

Απο naftemporiki.gr

Apple: Προς οριστικοποίηση συμφωνίας για τα e-books

 

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 11ωρών διεξήγαγαν χθες οι εκδοτικοί οίκοι με την Apple Inc. εν όψει της πρεμιέρας που θα κάνει σήμερα το πολυαναμενόμενο tablet του τεχνολογικού κολοσσού, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Η νέα συσκευή αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες βίντεο, κειμένου, πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια αλλαγής των δεδομένων στον χώρο των παραδοσιακών μέσων.

Στον κλάδο των εκδόσεων, η νέα συσκευή της Apple αποτελεί ένα ακόμη όπλο της εταιρείας στη διαμάχη της με την Amazon com στον τομέα των ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας εκδόσεων.

Η νέα τακτική της Apple στο χώρο των βιβλίων πιστεύεται ότι θα διαφοροποιηθεί από την πάγια πολιτική της Amazon να προσφέρει καλύτερες τιμές, η οποία της χάρισε το σημερινό μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με τους εκδοτικούς οίκους, η Apple τους ζητά να εντάσσουν τα βιβλία τους σε δύο κατηγορίες τιμών, έναντι 12,99 και 14,99 δολαρίων, με ορισμένους τίτλους να πωλούνται ακόμη και 9,99 δολάρια.

Θέτοντας μόνοι τους την τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων τους, οι εκδοτικοί οίκοι δεν θα απειλούνται από τις πιέσεις για τεράστιες εκπτώσεις που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα. Η Apple θα παρακρατεί το 30% της τιμής του βιβλίου, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το εισπράττουν οι εκδότες.

 

Πηγή: Wall Street Journal

-------------------------------------------

 

Δεν ξερω τι ακριβως θα παρουσιασει σε λιγο η apple αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι και τοσο portable οπως ενα κινητο!!!:p

Εκτος αν μας παρουσιασουν καμμια ανδιπλουμενη οθωνη απο το μελλον και κουφαθουμε ολοι!!:D

 

Συνεπως δεν θα εχει το μεριδιο αγοράς του iphone αλλα των imac, macbook κλπ!!

Στροφη λοιπον προς την αγορα των netbook/tablet/ebook βλεπω και για την apple οπως εκανε και η nokia με το λαπτοπ της! Ποιος εχει σειρα??

 

Οκ δεν πιστευω να μπορει να γινει κατι τετοιο , αλλα αν γινει.. Θα χαζεψουμε :!::!:

Οπως και να χει η apple ξερει τι κανει και με το tablet θα βγαλει ακομα περισσοτερα χρηματα απο τα ηδη παρα πολλα που βγαζει.

Λιγες ωρες ακομα..

Link to comment
Share on other sites

Αν μοιαζει με οτιδήποτε σαν αυτο

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15420&stc=1&d=1264604746 http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15421&stc=1&d=1264604746

τοτε παμε για μεγαλο fail. Ιδιως για φημολογούμενη τιμη κοντα στο χιλιαρικο.

 

Image credit : Engadget

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Τι δε σου άρεσε ακριβώς; :confused:

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Link to comment
Share on other sites

Τι δε σου άρεσε ακριβώς; :confused:

Το οτι μοιαζει με ταψι?

Απο την apple θελω να δω κατι που να ειναι σχεδον μονο οθονη!!

 

 

 

Αν και να πω την αληθεια,αυτο στις φωτος δεν με τρελενει στο ματι,αλλα εργονομικα φαινεται πολυ καλο(αν σκεφτεις οτι το κρατας μεταξυ αγκωνα και παλαμης)

Edited by stamatis3133
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0
Link to comment
Share on other sites

Είναι μέσα σε "κουτί"... Νομίζω αδικείται... ;)

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Link to comment
Share on other sites

αν και φανατικος "μηλαρας" αυτο που βλεπω δεν μου αρεσει καθολου...το pctablet της archos ειναι πολυ πιο ομορφο εμφανισιακα τουλαχιστον...
Link to comment
Share on other sites

Το οτι τρέχει iPhone OS και οχι full OSX πχ εσενα σου κανει; Η εμφανιση πιστευω οτι ειναι masked οπως στα πρωτοτυπα αυτοκινητων, αλλα το απλα να παρει καποιος ενα υπερμεγεθες iPhone χωρις να μπορει να παρει τηλ και σε τιμη γυρω στο χιλιαρικο για εμενα fail ειναι.

 

Ας δουμε και την επισημη παρουσιαση, μπορει να κανω λαθος...

Edited by narta

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ειμαστε 10 ωρες μπροστα απο san francisco οποτε τα πρωτα νεα θα τα μαθουμε γυρω στα μεσανυχτα!

Εφόσον είναι δέκα ώρες, τότε 10+10=20, το 20 μεταφράζεται σε 8 μ.μ (20:00) και όχι σε 12μμ (24:00)! Απ' ότι είδα σε άλλα blog, το event θα γίνει στις 8 ώρα Ελλάδος, άρα ισχύει το πιο πάνω που είπα ;)

~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα λίγο πριν την παρουσίαση, αλλά αυτές είναι μάλλον οι φωτογραφίες από το πίσω μέρος της συσκευής. Στην δεύτερη διακρίνονται και ορισμένες από τις θύρες.

 

http://cache.gawker.com/assets/images/gizmodo/2010/01/209_549426_e8e47bba6af75c5.jpg

 

http://cache.gizmodo.com/assets/images/4/2010/01/209_549426_da8e2f6651e49e8_01.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε παιδιά... πάντως κάτι καλό θα βγει πάλι.
Nokia 8210 -> Nokia 7210 -> Nokia 7610 -> Nokia N73 -> HTC Touch Diamond -> Apple iPhone 3GS + Nokia 5310 Xpress Music -> Apple iPhone 4 + Nokia E71 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S2 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S3 -> Apple iPhone 4 + LG Nexus 5 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S8 --> Samsung Note 10+
Link to comment
Share on other sites

Περικλή μόλις τις είδα και εγώ από το gizmodo και οφείλω να ομολογήσω ότι σαν πρώτη εντύπωση δεν εντυπωσιάστηκα. Ιδώμεν.....

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Δεν περιμένω να με εντυπωσιάσει τόσο το εξωτερικό (που θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αφού θα προέρχεται από τον Ive) όσο το εσωτερικό! Περιμένω να δω πως έχουν προσαρμόσει στη συσκευή το iPhone OS.

 

Δεν είμαι μεγάλος οπαδός του iPhone 3G & 3GS σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση αλλά δεν θα αντάλλαζα αυτή τη στιγμή το iPhone OS με κανένα άλλο λειτουργικό φορητών συσκευών.

Link to comment
Share on other sites

Περικλή όντως μας έλειψες. Κι εγώ σε λίγο πάω να συντονιστώ για το event.

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Link to comment
Share on other sites

Δεν περιμένω να με εντυπωσιάσει τόσο το εξωτερικό (που θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αφού θα προέρχεται από τον Ive) όσο το εσωτερικό! Περιμένω να δω πως έχουν προσαρμόσει στη συσκευή το iPhone OS.

 

Δεν είμαι μεγάλος οπαδός του iPhone 3G & 3GS σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση αλλά δεν θα αντάλλαζα αυτή τη στιγμή το iPhone OS με κανένα άλλο λειτουργικό φορητών συσκευών.

 

Δηλαδη προτιμας ενα tablet "δεμενο" στα apps του AppStore και οχι κατι σε OSX; :confused:

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη προτιμας ενα tablet "δεμενο" στα apps του AppStore και οχι κατι σε OSX; :confused:

 

Φυσικά!

 

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω στο tablet κάτι που μπορώ να κάνω σε έναν κανονικό υπολογιστή. Αυτό που θέλω (επιπλέον) από το tablet είναι μία εφαρμογή στα πλαίσια του iPhoto, μία εφαρμογή στα πλαίσια του iChat και Quicktime στα πλαίσια του X.

 

@milky7: Η πρόσβαση μου στο internet δεν είναι αξιόπιστη αλλά αν όλα πάνε καλά θα έχουμε αναμετάδοση και στο myphone μέσα από αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω συντονιστεί σε gizmodο και engadjet!

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to iPad (1st gen - 2010)
  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...