Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Συντήρηση / Προβλήματα

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σαι καλα ρε φιλε...δυστυχως το πηγα κατευθειαν εκει.Λογικα θα εβαλε και την δουλεια μεσα.Και αν φτασει τα 100 ευρω + 20 το παγιο απο ενα μηνα καρτοσυμβολαιο που θα ερθει τελος του μηνα,πρωτη φορα βρισκομαι σε τοσο δυσκολη οικονομικα θεση.Ευχομαι να καταφερει να το επισκευασει χωρις να χρειαστει νεος δισκος.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί σκληρός, αλλά 55 € εργατικά για 5' δουλειά είναι λίγο ακριβά. Τέλος πάντων. Αν δεν μπορεις να το πάρεις πίσω, πέστου ότι 60€ και είναι και πολλά.

Αν σου ξανατύχει, ζήτα βοήθεια.

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί σκληρός, αλλά 55 € εργατικά για 5' δουλειά είναι λίγο ακριβά. Τέλος πάντων. Αν δεν μπορεις να το πάρεις πίσω, πέστου ότι 60€ και είναι και πολλά.

Αν σου ξανατύχει, ζήτα βοήθεια.

Να σαι καλα φιλε...ηταν ο μονος που βρηκα και ειναι και γνωστος εδω στην πολη.Μεσα στον πανικο και γω,δεν ξερω ουτε τιμες ουτε τιποτα.

• 2 weeks later...
σε περίπτωση που το πληκτρολόγιο ξαφνικά πάψει να λειτουργεί; Μάλλον από απορρόφηση υγρών σε πολύ περιορισμένη ποσότητα μεν (επηρεάστηκαν 2-3 πλήκτρα?). Πριν από αυτό δούλευε κανονικά. Μπορεί να γίνει κάτι να σωθεί;

• 2 weeks later...

Λογικα θα εχει ξανατεθει τετοια ερωτηση αλλα ας ρωτησω..

Υπαρχει περιπτωση να βρω gaming λαπτοπ κατω απο 1000 ευρω για βαρια παιχνιδια;(ας πουμε να παιζει αν εχει σε high,τοτε κατι λιγοτερο,το crysis 3..)

Ευχαριστω πολυ

Διάβασε αυτό το άρθρο. Στο κάτω μέρος αναφέρει για gaming laptop του χιλιάρικου.

Αν κάνεις αναζήτηση σε αυτά τα μοντέλα που προτείνει πιστεύω θα βρεις και κάτω από χίλια.

Edited by tripolis

• 3 weeks later...

καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα.εχω ενα dell και στα διαγνωστικα μου βγαζει χ ο σκληρος αλλα εγω μπαινω ιντερνετ δεν κολλαει το λαπτοπ τιποτα.κατεβασα το hdsentinel και μου εβγαλε υγεια 24%.μπορω να κανω κατι εγω ή θα πρεπει να το παω να μου το φτιαξουν ?επισης μου λεει αυτο απο κατω Υπάρχουν 21 κατεστραμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων θα μετακινηθούν σε εφεδρική περιοχή.

Ο δίσκος βρήκε 54 κατεστραμένους τομείς κατά τον αυτοέλεγχο.

Υπάρχουν 54 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.

244 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

Προτείνετε να ερευνάτε το αρχείο καταγραφής του δίσκου τακτικά. Όλα τα νέα προβλήματα που βρίσκονται θα καταγράφονται εκεί.

Προτείνεται να πάρετε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας για να προλάβετε απώλεια δεδομένων.

καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα.εχω ενα dell και στα διαγνωστικα μου βγαζει χ ο σκληρος αλλα εγω μπαινω ιντερνετ δεν κολλαει το λαπτοπ τιποτα.κατεβασα το hdsentinel και μου εβγαλε υγεια 24%.μπορω να κανω κατι εγω ή θα πρεπει να το παω να μου το φτιαξουν ?επισης μου λεει αυτο απο κατω Υπάρχουν 21 κατεστραμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων θα μετακινηθούν σε εφεδρική περιοχή.

Ο δίσκος βρήκε 54 κατεστραμένους τομείς κατά τον αυτοέλεγχο.

Υπάρχουν 54 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.

244 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

Προτείνετε να ερευνάτε το αρχείο καταγραφής του δίσκου τακτικά. Όλα τα νέα προβλήματα που βρίσκονται θα καταγράφονται εκεί.

Προτείνεται να πάρετε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας για να προλάβετε απώλεια δεδομένων.

Τώρα κάνε όσο προλαβαίνεις!!!!!

:w00t:

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

• 4 weeks later...
Εχω ενα hp8540p το οποιο εχω αγορασει μεταχειρισμενο εδω και 2 χρονια. Εχω στησει windows 7 64bit και δουλευει super. Εχθες θελοντας να κανω μια αναβαθμιση στο bios μου ζητησε bios admin password για να προχωρησω. Το ζητημα ειναι οτι μετα απο 2 χρονια δεν εχω ποια το τηλ αυτου από όπου το πηρα.Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση; μπορουμε να κανουμε reset το pass ή αναγκαστικα θα το αφησω ως εχει;

Εχω ενα hp8540p το οποιο εχω αγορασει μεταχειρισμενο εδω και 2 χρονια. Εχω στησει windows 7 64bit και δουλευει super. Εχθες θελοντας να κανω μια αναβαθμιση στο bios μου ζητησε bios admin password για να προχωρησω. Το ζητημα ειναι οτι μετα απο 2 χρονια δεν εχω ποια το τηλ αυτου από όπου το πηρα.Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση; μπορουμε να κανουμε reset το pass ή αναγκαστικα θα το αφησω ως εχει;

Γιατί θέλεις να αναβαθμίσεις το bios? Απ ότι λες δουλεύει σούπερ

Γιατί ρισκάρεις χωρίς λόγο?

Υπάρχει τρόπος για ρισετ. Ρίξε μια ματιά στο Google. Είναι απλό αλλά συνιστώ να μην το πειράξεις.

Βασικά ήθελα να ορίσω bios password και ετσι ξεκίνησα την ιστορία.Αλλά από αυτα που βρηκα στο google χρειάζεται να λυσω ολο το laptop.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι ποιο απλό; Παντως αν ειναι κατι πολυπλοκο και με ρισκο δεν υπαρχει περιπτωση να το προσπαθήσω

Βασικά ήθελα να ορίσω bios password και ετσι ξεκίνησα την ιστορία.Αλλά από αυτα που βρηκα στο google χρειάζεται να λυσω ολο το laptop.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι ποιο απλό; Παντως αν ειναι κατι πολυπλοκο και με ρισκο δεν υπαρχει περιπτωση να το προσπαθήσω

BIOS αναβαθμίζουμε μόνον αν έχουμε πρόβλημα με κάποιο καινούργιο υλικο (πχ.δισκος) που δεν το αναγνωρίζει κλπ.

Πολλές φορές η διαδικασία ακόμα κι αν τα κάνουμε όλα σωστά, κολλάει και έχουμε πλέον ένα υπολογιστή τούβλο.

Στα λάπτοπ συχνά χρειάζεται να ανοίξουμε και να βγάλουμε τη μικρή μπαταρία για να σβηστεί ο παλιός κωδικός. Καμμιά φορά δύσκολα.

Παρόλα αυτά υπάρχει σε όλα ένα master password που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να μην μπαίνουν σ αυτή τη διαδικασία. Ψάχτο στο γκουγκλ μήπως βρεις το δικό σου.

Αλλιώς μη προκαλείς την τύχη σου.

• 2 weeks later...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους παιδιά.Είπα να μην κάνω νέο topic και να γραψω εδω το προβλημα που αντιμετωπίζω με το notebook μου.Λοιπόν,έχω το συγκεκριμένο: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.906668

Είχα καιρό να τον κάνω φορμάτ,ψιλοαργούσε κιόλας,μου έκανε κάτι κολληματα στο youtube με τον ήχο οταν είχα πολλά Tabs ανοιχτα και έτσι κανω φορμάτ και περνάω 7αρια 32μπιτα.Το πρόβλημα παρέμενε,εχοντας παράλληλα υψηλη κατανάλωση cpu χωρις να φαίνεται να τραβάει κατι cpu μεσα απο την διαχείριση.Παράδειγμα,μιλώντας μόνο στο skype και idle ο υπολοιπος υπολογιστης η καταναλωση της cpu ηταν κοντα στο 50%.

Αποφασίζω να βάλω 64μπιτα για να δει και τα 4gb ram που έχει πάνω.Πάλι η cpu ήταν τσίτα και με 3-4 tabs ανοιχτα στον chrome η cpu εφτανε 60 και βάλε τα εκατο.Μετα απο λίγη ώρα χρήσης του υπολογιστη,2-3 ωρες περίπου,το youtube παλι ειχε lag και σπασιματα στον ήχο.

Μήπως η κόπια δεν ήταν καλή λοιπόν;Να δοκιμάσω να ξαναπεράσω drivers;Στο επίσημο site της acer δεν δίνει βέβαια drivers για chipset ή μητρική.Δίνει μόνο για καμερες,bluetooth,Lan και κάτι τέτοια που πιστεύω δεν θα αλλάξουν κάτι.

Συγνώμη για το μακροσκελές ποστάρισμα μου αλλα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν κατατοπιστικός.

Ευχαριστώ :)

Edited by iwpantel
www.lancisti.gr/forum

Τι λειτουργικό είχε όταν τον αγόρασες? Τα Acer έχουν ένα θέμα με τους drivers.

Αν είχες δισκάκι χρησιμοποιησε το.

Γιατί το λες αυτό; Πρόσφατα έκανα φορματ σε aspire4810tz και δεν έβαλα ούτε ένα driver (7αρια έβαλα)

Edited by NickTheGreek99

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Το λειτουργικό που φορούσε απο την μάνα του ήταν τα vista.Δεν είχα ποτέ θέμα με τους drivers στα 4 περίπου χρόνια που τον έχω(μετά απο φορμάτ εννοώ).

Δισκάκι δεν έχω απο τα vista,ήταν προεγκατεστημένα.Είχα αγοράσει μια έκδοση 7άρια 32μπιτα απο ενα eshop η οποία κόπια ήταν υποτίθεται γνήσια και ήταν κάτι σαν recovery cd.

Επίσης να πω οτι του έχω ξαναπεράσει 7άρια χωρίς να είχα το πρόβλημα της cpu,οπότε γι'αυτό προσανατολίζομαι σε hardware-ικο πρόβλημα.

Γιατί το λες αυτό; Πρόσφατα έκανα φορματ σε aspire4310tz και δεν έβαλα ούτε ένα driver (7αρια έβαλα)

Και εγω το ίδιο φίλε Νίκο.Ποτέ όσες φορές εγκατέστησα 7άρια δεν εβαλα drivers πλην ενός ή δυο για να είμαι ειλικρινής.Τα υπόλοιπα ήταν κομπλέ.Τώρα όμως όπως είπα η cpu δουλεύει πολύ ψηλά γενικά,όχι συνέχεια αλλα ψηλα..

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο tool για την μέτρηση της ταχύτητας της cpu μήπως;

Edited by vampyre
www.lancisti.gr/forum

Και εγω το ίδιο φίλε Νίκο.Ποτέ όσες φορές εγκατέστησα 7άρια δεν εβαλα drivers πλην ενός ή δυο για να είμαι ειλικρινής.Τα υπόλοιπα ήταν κομπλέ.Τώρα όμως όπως είπα η cpu δουλεύει πολύ ψηλά γενικά,όχι συνέχεια αλλα ψηλα..

Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο tool για την μέτρηση της ταχύτητας της cpu μήπως;

CPU-z αν κατάλαβα αυτό που ζητάς.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

CPU-z αν κατάλαβα αυτό που ζητάς.

Το cpu-z σου δείχνει τι φοράει πάνω το μηχάνημά σου.Δεν μετράει ταχύτητα..:(

www.lancisti.gr/forum

• 5 weeks later...
Καλησπέρα έχω ένα παλιό hp λαπτοπ με windows 7. Πριν λίγες μέρες όταν πήγα να το ανοίξω κολλούσε στην μπλε οθόνη των windows, δοκίμασα να το ανοίξω είτε με ασφαλή λειτουργία είτε πατώντας να ανοίξει με Last Known Good Configuration αλλά δεν ανοίγει. Έχω περασμένα linux και μπορώ να τον ανοίγω από εκεί. Παρ' όλα αυτά όταν βάζω το cd των windows 7 ή 8 δεν μου το ανοίγει για να τα ξαναπεράσω. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

http://gofortech.wordpress.com/

Μάθε για την τεχνολογία, Μίλα για την τεχνολογία, Πήγαινε για την τεχνολογία.

Καλησπέρα έχω ένα παλιό hp λαπτοπ με windows 7. Πριν λίγες μέρες όταν πήγα να το ανοίξω κολλούσε στην μπλε οθόνη των windows, δοκίμασα να το ανοίξω είτε με ασφαλή λειτουργία είτε πατώντας να ανοίξει με Last Known Good Configuration αλλά δεν ανοίγει. Έχω περασμένα linux και μπορώ να τον ανοίγω από εκεί. Παρ' όλα αυτά όταν βάζω το cd των windows 7 ή 8 δεν μου το ανοίγει για να τα ξαναπεράσω. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από το βιος επέλεξε ως πρώτη συσκευή για boot το dvd.

ΚΑΙ ΣΏΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μέσω του Λίνουξ τώρα, γιατί ο σκληρός σου πεθαίνει.

Από το βιος επέλεξε ως πρώτη συσκευή για boot το dvd.

ΚΑΙ ΣΏΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μέσω του Λίνουξ τώρα, γιατί ο σκληρός σου πεθαίνει.

Μπήκα στα BIOS και έβαλα πρώτη επιλογή USB CD-ROM, νομίζω αυτό εννοούσες. Τίποτα, αφού βγάλει το σήμα των Wιndows βγάζει μαύρη οθόνη και κολλάει εκεί όση ώρα και να τον αφήσω.

http://gofortech.wordpress.com/

Μάθε για την τεχνολογία, Μίλα για την τεχνολογία, Πήγαινε για την τεχνολογία.

Δοκίμασε να μπουταρεις με usb φλασακι τα windows.

Με αυτο το εργαλείο κανε ενα bootable USB

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Βέβαια αν τα εχει παίξει ο σκληρός δεν γνωρίζω αν θα μπουταρουν τα windows.

Μπορεις βέβαια να βγάλεις το σκληρο απο το laptop και να το συνδέσεις ως δεύτερο σε ενα desktop και να μετάφερεις οτι χρήσιμο εχεις μεσα.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Απ' τα λεγόμενά σου, υποθέτω ότι μάλλον ο σκληρός έχει hardware θέμα και είναι έτοιμος να "παραδώσει πνεύμα". Σ' αυτή την περίπτωση, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που προτείνει ο φίλος μας ο alextrela. ;)
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Μπήκα στα BIOS και έβαλα πρώτη επιλογή USB CD-ROM, νομίζω αυτό εννοούσες. Τίποτα, αφού βγάλει το σήμα των Wιndows βγάζει μαύρη οθόνη και κολλάει εκεί όση ώρα και να τον αφήσω.

Άλλο usb άλλο cdrom.

Πρώτη επιλογή μόνο Cd rom.

Εκτός αν το δισκάκι δεν είναι bootable.

Τρεξτο απ το Λίνουξ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε έναν Compac Presario cq57-303ev με επεξεργαστή τον AMD E-300 EPU with Radeon HD Graphics 1.30 GHz με την AMD Radeon HD 6310 Graphics κάρτα γραφικών,με 8.00 gb μνήμη Ram και 64bit Windows 7 Home Premium ..το πρόβλημα είναι ότι π.χ στο Youtube αν το βάλω να παίξει στα 480p αρχίζουν τα καρέ καρέ και δεν συζητάω για 720HD ή 1024HD εκεί τρώει μεγάλο κόλλημα....τι μπορεί να φταίει ? Έβαλα τους σωστούς drivers δεν έχω error πουθενά...πως είναι δυνατόν 2 πύρινος με κάρτα καλή και 8gb Ram να κολλάει σε μικρή ανάλυση? Τον αγόρασα μεταχιρησμένο πριν λίγες μέρες.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε έναν Compac Presario cq57-303ev με επεξεργαστή τον AMD E-300 EPU with Radeon HD Graphics 1.30 GHz με την AMD Radeon HD 6310 Graphics κάρτα γραφικών,με 8.00 gb μνήμη Ram και 64bit Windows 7 Home Premium ..το πρόβλημα είναι ότι π.χ στο Youtube αν το βάλω να παίξει στα 480p αρχίζουν τα καρέ καρέ και δεν συζητάω για 720HD ή 1024HD εκεί τρώει μεγάλο κόλλημα....τι μπορεί να φταίει ? Έβαλα τους σωστούς drivers δεν έχω error πουθενά...πως είναι δυνατόν 2 πύρινος με κάρτα καλή και 8gb Ram να κολλάει σε μικρή ανάλυση? Τον αγόρασα μεταχιρησμένο πριν λίγες μέρες.

Έχεις ενεργοποιήσεις το hardware acceleration στο youtube; (δεξί κλικ πάνω στο βίντεο όταν παίζει, επιλογή"settings", επιλογή την καρτέλα "display", τικάρεις το "enable hardware acceleration")

Μόνο στο youtube σου το εμφανίζει αυτό το πρόβλημα, ή και σε άλλα sites με videos;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...