Jump to content

Αξιζει RAM Upgrade? Συμβουλή


alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα dell latitude, core2duo T7200, 1x2gb DDR2, winXP 32bit SP3. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Είδα όμως οτι οι μνήμες έχουν πέσει πολύ και η ερώτησή μου είναι αν αξίζει να βάλω και άλλο ένα τσιπάκι μνήμης (2 γιγα) ? θα δω διαφορά απο 2 τσιπ μνήμης μαζί?

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να δεις τεράστιες διαφορές εκτός κι αν η χρήση και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς απαιτούν μεγάλα ποσά μνήμης.

 

Πάντως αν πας για επιπλέον δυο giga (σύνολο 4 giga δηλαδή) να ξέρεις ότι τα 32-bit windows που έχεις δεν πρόκειται να δουν πάνω από 3 giga (περίπου).

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολυ για την γρήγορη απάντηση. Το προβλημα με τα 3 γιγα με τα ΧΡ το γνωρίζω, ποντάρω όμως λίγο στο έξτρα 1 γιγα και κυρίως οτι θα έχω πλεόν 2 διμμακια και οχι ένα. Τι λες?

 

Δουλευω εφαρμογές γραφείου με heavy multitasking, internet ktl ktl και ψάχνω μια φτηνή λύση να γίνει ο υπολογιστής μου λιγο πιο γρήγορος. Δεν μπορώ να πω οτι έχω πρόβλημα αλλά αρχίζω και αισθάνομαι οτι ωρες ώρες ζορίζεται το μηχάνιμα. Δεν οφείλεται σε επεξεργαστή αλλά μάλλον στη μνήμη.

 

Να κάνω και μια ακόμα ρώτηση. Αξίζει να βάλω SSD κάτω από winXPsp3?

Link to comment
Share on other sites

Αν το βλέπεις οτι ζορίζεται τοτε πήγαινε και για δευτερο dim. Αν δεν έχουν μεγάλη δαφορά στην τιμή βάλε τα 2 giga (κι ας μην τα εκμεταλλεύεται όλα). Πού ξέρεις μπορεί κάποια στιγμή να περάσεις στα 64bit!!!

 

Προς το παρόν θεωρώ ότι δεν αξίζει η αγορά ενός SSD. Για να πάρεις κάτι καλό από άποψη επιδόσεων θα πρέπει να πληρώσεις αρκετά οπότε λίγη αναμονή μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία και φυσικά να πέσουν οι τιμές!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πανω σ αυτο το θεμα ηθελα να ρωτησω και γω κατι..

 

Εχω ενα PC απο τελη 2002 που αρχικα ειχε 2x256 ddr2 και αργοτερα το εκανα 256+512

Γενικα τωρα τελευταια αργει πολυ να ανοιξει και να φορτωσει προγραμματα και σκεφτομουν αν η επεκταση της RAM θα βοηθουσε.. Επισης δεν ξερω αν μπορω να βαλω οσο μεγαλη Ram θελω..?? Σκεφτομαι να βγαλω την 256 και να βαλω μια 1Gb ή υπαρχει περιπτωση να δεχεται μεχρι 512??

 

Η μητρικη μου ειναι Shuttle AK32

και ο επεξεργαστης AMD athlon XP 2000+ 1.67GHz (2GHz μου ειχαν πει οτι ειναι τοτε αλλο τοσο γραφει στα properties.. tespa.. :P)

SeRiUs RC dRiVeR
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί οι RAM να έχουν τον ίδιο χρονισμό. Έτσι θα δουλεύει και καλύτερα ο υπολογιστής σου.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...