Jump to content

Ελληνική rom A701-ELL-21109-R75-UC-M2D-D3D-YouTube από ansar


ansar
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Η Ελληνική έκδοση των WM6.1 ΛΣ 5.2.21109 Εσ. Εκδ. 21109.1.6.0 με project code A701-ELL-21109-R75-UC-M2D-D3D-YouTube για το Μιο Α701

 

είναι εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=532349

 

Για τις υπόλοιπες rom του Α701 εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=456478

 

Μερικές οθόνες:

 

http://img29.imageshack.us/img29/2474/displayam.jpg

 

Φιλικά, ansar

_________________

 

Mio A701

UBoot R48

CE image CE OS 5.2.21109 Build 21109.1.6.0 Mobile Vista 4.0 SeaDragon

GSW 3.2.2_3.1.00.12 - SDK.003P1.01a

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να μου πεις πως θα κανω την αναβαθμιση της ρομ στο μιο μου,ως αρχαριος που ειμαι..
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:
Link to comment
Share on other sites

μπορεις να μου πεις πως θα κανω την αναβαθμιση της ρομ στο μιο μου,ως αρχαριος που ειμαι..

 

Υπάρχει readme.txt σε πολύ απλά Αγγλικά, στο αρχείο .zip που κάνουμε download.

 

Δεν έχω χρόνο για μετάφραση, πρέπει να γίνουν WΜ6.1 σε 4 (επί 2 SeaDragon, R75) ακόμη γλώσσες για το Α701,

 

και ακόμη μερικά άλλα PDA στις ίδιες με το Α701 γλώσσες.

 

Επίσης πρέπει να γίνει μετάβαση και στα WΜ 6.2, 6.3, 6.4 κλπ.

 

Φιλικά , ansar

_________________

 

Mio A701

UBoot R48

CE image CE OS 5.2.21109 Build 21109.1.6.0 Mobile Vista 4.0 SeaDragon

GSW 3.2.2_3.1.00.12 - SDK.003P1.01a

Link to comment
Share on other sites

Ansar ... γεια χαρά.

 

Επιτέλους και ένα μέρος που μπορώ να σου απαντήσω στα Ελληνικά ! :)

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου γράψω ένα report από τους ελέγχους που κάνω με αυτή τη rom

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί το συγκεκριμένο thread στο Mio Technology; Το αφήνω στην κρίση του δημιουργού.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητέ ansar,

 

Γράφω στα Ελληνικά αφού η ROM είναι για εμάς που μιλάμε ελληνικά και την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Εξάλλου θα τα διατυπώσω και πιο σωστά και θα καταλάβεις ακριβώς αυτά που θέλω να σου πω. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις προσπάθειες που κάνεις καθώς και για τις αναλυτικές και σαφείς οδηγίες εγκατάστασης που βάζεις και (το βασικότερο) για την άμεση υποστήριξη στα σχόλιά μας ή προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουμε.

 

Λοιπόν, εγκατέστησα την R75 μιας και κατάλαβα ότι πρόκειται (όπως αναφέρεις) για νέα εξ ολοκλήρου σχεδίαση ROM.

Η εγκατάσταση έγινε κανονικά χωρίς προβλήματα. Το interface με το touchflo δεν με "βολεύει" (προτιμώ το ελληνικό spbMobileShell 3.0.1 που ομαδοποιεί πιο καλά τις επιλογές και είναι και αρκετά λειτουργικό και ελαφρύ) ... οπότε τελικά δεν το εγκατέστησα όπως επίσης και το YouTube. Παρόλα αυτά για τις ανάγκες της δοκιμής (αρχικά) τα έβαλα όπως γράφεις στις οδηγίες. Δούλεψε κανονικά αλλά δεν ήθελα να χάσω χρόνο με το YouTube αφού δεν υπήρχε περίπτωση να το χρησιμοποιήσω.

 

ΣΕ ΟΣΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

Χρήση τηλεφώνου

 

  • Στις επιλογές του τηλεφώνου ΔΕΝ μπορούσα να επιλέξω την Απαίτηση PIN κατά τη χρήση όπως επίσης και το πλήκτρο "Αλλαγή PIN" ... Το πλήκτρο πατιόταν αλλά ΔΕΝ έκανε τίποτα. Το checkbox ήταν ατσεκάριστο και δεν είχε καμία απόκριση.
  • Οι κλήσεις γίνονταν κανονικά, χωρίς προβλήματα όπως επίσης και οι κλήσεις με ανοικτή ακρόαση (κάτι που δεν δούλευε σε προηγούμενη rom και στο είχα αναφέρει) και με bluetooth (απλό-δεν έχω στερεοφωνικό).
  • Σχετικά με τις επαφές: Ένα πρόβλημα, που δεν ξέρω αν συμβαίνει στα Windows 6 αφού στα Windows 5 δεν συμβαίνει, είναι ότι ανακατεύονται οι επαφές και οι καταχωρήσεις της κάρτας SIM, δηλ τα ονόματα εμφανίζονται διπλά με αποτέλεσμα να γίνεται μπέρδεμα. Αν αυτό είναι φυσιολογικό για τα Windows 6 τότε το αγνοούμε, αλλά πρόκειται για άλλη μια πατάτα της MICRO$OFT! :)
  • Ένα ακόμα θέμα είναι αυτό με τον ήχο. Ενώ έβαζα την ένταση για τα windows (αριστερή μπάρα ήχου) στο max μετά από επανεκκίνηση αυτή έμπαινε πάλι στη μεσαία ένταση (όπως μετά την αρχική εγκατάσταση. Αυτό δεν συνέβαινε με την ένταση ήχου του τηλεφώνου.
  • Κολλήματα είδα με τα SMS. Άνοιγε το φάκελο με τα εισερχόμενα SMS και κόλλαγαν οι πάνω γραμμές που εμφανίζονταν μόνο μετά από παρατεταμένο πάτημα του κάτω πλήκτρου (από το στρογγυλό κεντρικό πλήκτρο) και κάθε φορά που άνοιγα τα εισερχόμενα ήταν σαν να τα διάβαζε όλα για πρώτη φορά (τρεμόπαιγμα οθόνης και μου άφηνε την εντύπωση ότι ξαναδημιουργούσε τη λίστα εισερχόμενων).

Χρήση συσκευής (windows και προγράμματα)

 

Γενικά δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα. Η εκκίνηση γινόταν γρήγορα χωρίς κολλήματα. Τα μόνα που προβλήματα που συνάντησα ήταν τα εξής:

  • Ένα θέμα που (από ότι έχω διαβάσει είναι λάθος γενικά) δημιούργησε πρόβλημα σε ξενόγλωσσο πρόγραμμα είναι η ονομασία της κάρτας μνήμης ως "Κάρτα Μνήμης" αντί του σωστότερου ονόματος "Storage Card". Το εν λόγω πρόγραμμα που ήταν μέσα σε αυτά που έχεις για προαιρετική εγκατάσταση (δεν θυμάμαι όμως ποιο) εγκαταστάθηκε στο εξής path: “\Κάρτα μνήμης\Storage Card\Program Files\...” Το είδα στη Registry των Windows αλλά δεν είχε νόημα να μετονομάσω τη συσκευή Κάρτα μνήμης σε Storage Card και να το διορθώσω αφού υπήρχαν εγκατεστημένα προγράμματα.

 

  • Στις ρυθμίσεις ενέργειας γίνεται ένα μπέρδεμα … για την ακρίβεια συνεχίζει να γίνεται και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχει και πρόγραμμα (στα αγγλικά) και από την επιλογή στις ρυθμίσεις/πίνακα ελέγχου. Άλλες φορές δούλευε άλλες όχι (πολλές φορές έβαζα στοιχήματα J ) Προτείνω να αφήσεις μόνο του πίνακα ελέγχου που όλοι τον ξέρουμε και δουλεύει σωστά και με τη φωτεινότητα και με την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Το «Πληροφορίες συσκευής» έβγαζε «κλεψύδρα» για πολύ ώρα χωρίς να «κολλάει» αλλά δεν έκανε και τίποτα.
  • Κάτι άλλο που διαπίστωσα μέσα από τον «εκπληκτικό» Total Commander (τον χρησιμοποιώ και στο pc από την αρχαία εποχή των Windows 3.10). Εμφάνιζε λοιπόν τις ημερομηνίες των αρχείων με την μορφή: mm/dd/yyyy αντί dd/mm/yyyy που είναι το σωστό (εννοείται βέβαια ότι έλεγξα τις ρυθμίσεις στα windows και είδα και τη registry και τα είδα οκ)
  • Συγχρονισμός με laptop και windows xp έγινε μια χαρά μέσω bluetooth καθώς επίσης και με αυτή τη σύνδεση το έβαλα και στο internet μέσω τοπικού δικτύου. Windows Vista δεν έχω μιας και τα Vista που είχε το laptop τα έκανα SVISTA :)
  • Προβλήματα επίσης υπήρχαν με τα αρχεία 3gp και ο media player δεν ήξερε τι να τα κάνει.
  • Κάτι άλλο που πρόσεξα ήταν ότι από τις Ρυθμίσεις>Μνήμη έλειπε η επιλογή Λίστα προγραμμάτων σε εκτέλεση. Δεν ξέρω αν έτσι είναι στα Win6
  • Το Destinator 7 που έχω δούλεψε κανονικά.

 

Όπως ήταν φυσικό μετά από 2 μέρες κουραστικής ενασχόλησης και με αυτά τα κολλήματα έκανα (δυσκολεύτηκα κιόλας) επαναφορά στα win5 gr και πλήρες restore με το spbbackup 2 που έχω.

 

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά για να δεις τι δεν πάει καλά.

 

Συνέχισε την προσπάθεια… Σε ευχαριστούμε για τη δουλειά που κάνεις.

 

ΥΓ

 

1) Τα ίδια ισχύουν και για την Ελληνική rom WM6.1-21109.1.6.0 Mobile Vista SeaDragon 4.00 που δοκίμασα για άλλες 2 μέρες.

 

2) Επαγγελματικά ασχολούμαι με την πληροφορική αλλά δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί στο βάθος μια τέτοια συσκευή. Αν έχεις κάποια βιβλιογραφία ή links για να καταλάβω αρχικά τη δομή (από λογισμικό) της συσκευής. Υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα flashing μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια συσκευή;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...