Jump to content

Συνηθισμένες ερωτήσεις για το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)


creation
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνηθισμένες ερωτήσεις για τον ανθρώπινο νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)

 

Τι είναι ο νέος ιός γρίπης;

 

Ο νέος ιός γρίπης είναι μια οξεία ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος των χοίρων, προκαλούμενη από ιό της γρίπης τύπου Α. Το ποσοστό θνησιμότητας στους χοίρους είναι χαμηλό και η ανάρρωση γίνεται συνήθως μέσα σε 7-10 μέρες. Ο νέος ιός της γρίπης που προέρχεται από χοίρους συμβαίνει επίσης στα άγρια πουλιά, στα πουλερικά, στα άλογα και στους ανθρώπους, αλλά η μετάδοση μεταξύ των διαφορετικών οργανισμών θεωρείται σπάνια. Μέχρι στιγμής τρία είδη ιού γρίπης τύπου Α βρέθηκαν σε χοίρους: Η1Ν1, Η1Ν2, Η3Ν2

 

Μπορεί ο νέος ιός της γρίπης να μολύνει τους ανθρώπους;

 

Ναι. Μολύνσεις σε ανθρώπους από τον ιό της νέας γρίπης εντοπίστηκαν περιστασιακά από τα τέλη του 1950 συνήθως σε άτομα με άμεση έκθεση σε χοίρους (π.χ. άτομα που δουλεύουν σε φάρμες, κ.τ.λ). Στην Ευρώπη, από το 1958 έχουν αναφερθεί συνολικά 17 περιστατικά. Στην Αμερική το 1976, εντοπίστηκε ένα κύμα λοίμωξης, σε νεοσύλλεκτους μιας στρατιωτικής βάσης στο Fort Dix (New Jersey), προερχόμενο από ιό γρίπης των χοίρων. Η συσχέτιση με χοίρους αν και διερευνήθηκε, αλλά δεν εξακριβώθηκε ποτέ. Αντίθετα, υπήρξε εκτεταμένη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, με πάνω από 200 κρούσματα, με αποτέλεσμα 12 άτομα να νοσηλευτούν και ένα να πεθάνει.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης στους ανθρώπους;

 

Τα συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης στους ανθρώπους είναι ίδια με τα συμπτώματα της συνηθισμένης εποχιακής γρίπης, περιλαμβάνοντας ξαφνική εκδήλωση πυρετού και συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί διάρροια. Παρόλα αυτά, βαριές επιπλοκές μπορούν να εμφανισθούν ακόμα και σε υγιή άτομα τα οποία όμως προσβάλλονται από τον ιό.

 

Πως προσβάλλονται οι άνθρωποι;

 

Συνήθως, ο ιός της νέας γρίπης μεταδίδεται με την άμεση ή κοντινή επαφή με τους χοίρους. Δευτερεύοντα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, αναφέρθηκαν στο παρελθόν αλλά ήταν πολύ σπάνια.

 

Μπορεί ο ιός της νέας γρίπης να μεταδοθεί στους ανθρώπους με την κατανάλωση χοιρινού ή προϊόντων χοιρινού;

 

Όχι. Ο ιός της νέας γρίπης δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση χοιρινού ή προϊόντων χοιρινού που έχουν διακινηθεί και μαγειρευτεί σωστά. Ο ιός της νέας γρίπης σκοτώνεται όταν το χοιρινό μαγειρευτεί σε μία εσωτερική θερμοκρασία 160oF/70C. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα επιδημιολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταφερθεί τρώγοντας μολυσμένο χοιρινό ή χοιρινά προϊόντα. Ενδείκνυται να ακολουθούνται πάντα οι σωστοί κανόνες υγιεινής στην κουζίνα και να πλένει κανείς τα χέρια του με σαπούνι, μετά την επαφή με ωμό κρέας.

 

Υπάρχει κάποιο εμβόλιο εναντίον του νέου ιού της γρίπης;

 

Ναι, υπάρχει ένα εμβόλιο διαθέσιμο για χοίρους ενάντια στον νέο ιό αλλά δεν υπάρχει εμβόλιο να προστατέψει τους ανθρώπους (βλ. πιο κάτω αρ. 7)

 

Το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης είναι αποτελεσματικό ενάντια στον ιό της νέας γρίπης;

 

Υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ του ιού της ανθρώπινης γρίπης Η1Ν1 (που καλύπτεται από το εποχιακό εμβόλιο) και του Η1Ν1 ιού της νέας γρίπης, συνεπώς δεν μπορεί να αποκλεισθεί κάποιος βαθμός διασταυρούμενης προστασίας. Όμως, απαιτούνται έρευνες για να πιστοποιηθεί αυτό είναι γεγονός. Τέτοιες έρευνες είναι σε εξέλιξη, αλλά θα πάρουν κάποιο χρόνο.

 

Μπορεί να θεραπευθεί η νέα γρίπη στους ανθρώπους;

 

Οι περισσότεροι ιοί της νέας γρίπης είναι ευαίσθητοι στα αντί-ιικά φάρμακα όπως είναι ο αναστολέας νευραμινιδάσης (oseltamivir και zanamivir) και παλιότερα αντιιικά φάρμακα (amantadanes). Ο νέος ιός φαίνεται να είναι ευαίσθητος στον αναστολέα νευραμινιδάσης αλλά ανθεκτικός στην αμανταδάση.

 

Γιατί η σημερινή κατάσταση θεωρείται ένα νέο πρόβλημα;

 

Ο νέος ιός γρίπης (ανθρώπινη γρίπη του ιού των χοίρων A(H1N1)) που ανακαλύφθηκε, περιέχει γονίδια από ιούς γρίπης χοίρων, πουλιών και ανθρώπων, σε ένα συνδυασμό που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν, οπουδήποτε στον κόσμο. Επιπλέον, υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι ο ιός αυτός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να είναι βαριά σε ένα σημαντικό αριθμό κρουσμάτων στο Μεξικό.

 

Ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη;

 

Η κατάσταση στην Ευρώπη αλλάζει καθημερινά. Μέχρι τις 10 Μαΐου είχαν αναφερθεί 184 επιβεβαιωμένα κρούσματα από 13 χώρες.

 

Τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων (ECDC) παρακολουθεί την επιδημιολογική εξέλιξη, την κοινοποιεί κάθε 24 ώρες -->http://www.ecdc.europa.eu) και αξιολογεί τους κινδύνους, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ για όλα τα θέματα διαχείρισης των κινδύνων, στο πλαίσιο του Συστήματος Έγκαιρου Συναγερμού και Αντίδρασης (EWRS). Η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας συνέρχεται επίσης για να συζητήσει την κατάσταση και η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ασφάλειας Υγείας ανταλλάσει πληροφορίες για την κατάσταση όπως έχει κάθε στιγμή και ανακοινώνει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC-Atlanta), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τα Κράτη-Μέλη και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παρακολουθούν πολύ προσεχτικά και αξιολογούν την κατάσταση. Οι αρχές Υγείας στο Μεξικό έχουν λάβει έναν αριθμό μέτρων για τον έλεγχο και τη διαχείριση του ξεσπάσματος, όπως το κλείσιμο των σχολείων, ενθάρρυνση να αποφεύγονται μαζικές συγκεντρώσεις και διανομή μασκών προσώπου και αντι-ιικών φαρμάκων. Επιπλέον, έχουν εκδώσει συμβουλές για θέματα υγιεινής, προκειμένου να προληφθεί η εξάπλωση του ιού. Οι δημόσιες υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης εκδώσει συμβουλές για θέματα υγιεινής στις περιοχές που έχουν πληγεί και έχουν εντατικοποιήσει την επιτήρηση

 

Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πανδημία γρίπης;

 

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν η σημερινή κατάσταση θα εξελιχθεί σε πανδημία. Μια πανδημία γρίπης χαρακτηρίζεται σαν μια συνεχιζόμενη παγκόσμια επιδημία που προκαλείται από έναν νέο ιό γρίπης, ο οποίος μολύνει ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού που δεν έχει ανοσία στον ιό αυτόν. Στον 20ο αιώνα, είχαμε 3 πανδημίες γρίπης: το 1918, το 1957 και το 1968.

 

Στο Παγκόσμιο Σχέδιο Ετοιμότητας κατά της Γρίπης η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει έξι φάσεις συναγερμού ετοιμότητας. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο επίπεδο συναγερμού 5. Στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την κατάρτιση σχεδίων σχετικά με την ετοιμότητα απέναντι στη γρίπη και όλα τα Κράτη- Μέλη της ΕΕ έχουν ένα εθνικό σχέδιο ετοιμότητας και δράσης.

 

Είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε στο Μεξικό ή αλλού;

 

Δεν υπάρχει δήλωση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας-ΠΟΥ ή από το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, που να αφορά σε οποιουσδήποτε ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σε όποιον σκοπεύει να ταξιδεύσει στις πληγείσες περιοχές, συνιστάται να συμβουλευτεί την ιστοσελίδα της ΠΟΥ, τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του ή των εθνικών κέντρων δημόσιας υγείας. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να ακολουθήσουν κάποιους γενικούς κανόνες υγιεινής (βλ. αρ. 14)

 

Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω τον εαυτό μου εάν θέλω να ταξιδέψω στο Μεξικό ή αλλού;

 

Οι ταξιδιώτες οφείλουν να λάβουν κάποια σταθερά μέτρα προφύλαξης, σχετικά με μολύνσεις του αναπνευστικού αν ταξιδεύουν σε περιοχές που έχουν καταγραφεί ανθρώπινα κρούσματα από τον νέο ιό της γρίπης. Όλοι όσοι ταξιδεύουν, πρέπει να ακολουθήσουν τους εξής κανόνες:

 

- Να αποφεύγουν στενές επαφές με ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Αν είναι οι ίδιοι άρρωστοι να κρατούν αποστάσεις από τους άλλους για να τους προστατεύσουν.

 

- Αν είναι άρρωστοι, να μην πάνε στη δουλειά, το σχολείο ή σε εξωτερικές δουλειές, για να μην κολλήσουν άλλους ανθρώπους.

 

- Να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις ή τα μεγάλα πλήθη.

 

- Να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα μαντήλι όταν βήχουν ή φταρνίζονται. Αυτό μπορεί να συμβάλλει ώστε οι γύρω τους να μην αρρωστήσουν. Το μαντήλι θα πρέπει να πετάγεται στα σκουπίδια μετά τη χρήση.

 

- Να πλένουν τα χέρια τους, καθώς αυτό βοηθά στην προστασία από τα μικρόβια. Πλύνετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά το βήχα ή αν φταρνιστείτε. Μαντιλάκια για τα χέρια με βάση το αλκοόλ, είναι επίσης αποτελεσματικά. Να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, διότι τα μικρόβια συχνά εξαπλώνονται όταν κάποιος αγγίζει κάτι μολυσμένο και μετά αγγίζει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.

 

Ποιες προφυλάξεις είναι αναγκαίες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το Μεξικό ή αλλού;

 

Όσοι επιστρέφουν από ταξίδι πρέπει να προσέξουν την προσωπική τους υγεία και να επικοινωνήσουν άμεσα με κάποιο γιατρό, αν σε διάστημα 7 ημερών από την επιστροφή τους παρουσιάσουν:

 

- Πυρετό

 

Και ένα ή περισσότερα συμπτώματα από τα παρακάτω

 

- Αναπνευστικά συμπτώματα, όπως βήχα ή καταρροή

 

- Πονόλαιμο

 

- Άλλα πιθανά συμπτώματα, όπως: Πόνους στο σώμα (ειδικά στους μυς), πονοκέφαλο, κρυάδες, κούραση, εμετούς ή διάρροια (δεν είναι τυπικό σύμπτωμα της γρίπης, αλλά έχει καταγραφεί σε μερικά πρόσφατα κρούσματα γρίπης των χοίρων)

:)
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 137
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια μια συνεντευξη απο καποιον που ειχε τον ιο, μια επισκεψη σε συγγενεις καποιου θανοντα, τι εγινε ρε... μονο νουμερα ειναι??? περιεργα πραγματα...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παγκόσμια πανδημία μετά από 41 χρόνια

 

Σε κατάσταση πλήρους πανδημίας από τη νέα γρίπη Α βρίσκεται πλέον ο πλανήτης, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

αποφάσισε σήμερα την αύξηση του επιπέδου συναγερμού πανδημίας στο έκτο και τελευταίο επίπεδο.

 

Πρόκειται για την πρώτη φορά, τα τελευταία 41 χρόνια, που ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πλήρη πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 1968 και τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ, που κόστισε τη ζωή σε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

 

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η νέα γρίπη εξαπλώνεται πλέον σε τουλάχιστον δύο περιοχές του πλανήτη με αυξητικές τάσεις κρουσμάτων.

 

Η εξάπλωση του ιού πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή σε Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Χιλή,

ενώ συνολικά καταγράφονται κρούσματα σε 74 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

 

Επισήμως, τα κρούσματα παγκοσμίως ανέρχονται στα 28.000 και οι θάνατοι που σχετίζονται με τη νέα γρίπη στους 141.

 

Ένας από τους παράγοντες που οδήγησε τον ΠΟΥ στη συγκεκριμένη απόφαση είναι η ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων για την εποχή στο νότιο ημισφαίριο.

...συνέχεια...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν είμαι υπερβολικός (από την ανάποδη :p), αλλά 28 χιλιάδες κρούσματα και 141 θάνατοι σε 6 δις πληθυσμό, είναι πολλά; :worry:

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν είμαι υπερβολικός (από την ανάποδη :p), αλλά 28 χιλιάδες κρούσματα και 141 θάνατοι σε 6 δις πληθυσμό, είναι πολλά; :worry:

Όχι, δεν είναι πολλά. Αλλά δεν έχει να κάνει με τη θνητότητα, αλλά, όπως λεει και στο τμήμα που παραθέτει ο hasiotis, με το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε 2 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν είναι πολλά. Αλλά δεν έχει να κάνει με τη θνητότητα, αλλά, όπως λεει και στο τμήμα που παραθέτει ο hasiotis, με το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε 2 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

 

Fair enough. :)

 

Btw, από το Μεξικό δεν ξεκίνησε;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ναι, από εκεί.

 

Άρα δεν θα ήταν πιο λογικό η εξάπλωση της να ήταν στην Ισπανία; Εκεί πως τα πάει (ρωτάω γιατί σκέφτεται να πάει ένας φίλος, αλλά έχει ανησυχίες);

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Άρα δεν θα ήταν πιο λογικό η εξάπλωση της να ήταν στην Ισπανία; Εκεί πως τα πάει (ρωτάω γιατί σκέφτεται να πάει ένας φίλος, αλλά έχει ανησυχίες);

Αν θυμάμαι καλά, στην Ισπανία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη...

 

Ορίστε και ο χάρτης με τα κρούσματα παγκοσμίως.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά, στην Ισπανία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη...

 

Κι εγώ αυτό θυμάμαι, αλλά η είδηση αναφέρει ότι ο ιός είναι σε έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ίσως είναι σε ύφεση στην Ισπανία...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό θυμάμαι, αλλά η είδηση αναφέρει ότι ο ιός είναι σε έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ίσως είναι σε ύφεση στην Ισπανία...

Σωστά, έχεις δίκιο. Στο χάρτη που έκανα edit στο προηγούμενο post φαίνεται: Ισπανία 458, Η.Β: 710 κρούσματα!

Link to comment
Share on other sites

ωραια...ειμαστε σε κατασταση πανδημιας..so what?

τι γινεται τωρα?κατι δεν επρεπε να ειχε αλλαξει πχ να κυκλοφορουμε με μασκες και τετοια?

Link to comment
Share on other sites

ωραια...ειμαστε σε κατασταση πανδημιας..so what?

τι γινεται τωρα?κατι δεν επρεπε να ειχε αλλαξει πχ να κυκλοφορουμε με μασκες και τετοια?

 

Όπως φαίνεται όχι. Χθες βράδυ που έβλεπα τις ειδήσεις της ΝΕΤ, ανέφερε ότι το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός είναι πιο επικίνδυνος, αλλά ότι μεταδίδεται γρήγορα, σε πολλές περιοχές στον πλανήτη (έξαρση του ιού σε περισσότερες από δύο περιοχές).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

ναι καλα ολοι τον ξεχασαν ξανα. τα τραγικοποποιουν ολα! που ειναι ο ιος της γριπης των πουλερικων? μια χαρα κοτοπουλα ετρωγα τοτε και μια χαρα ειμαι. παντα ψοφουσαν οι κοτες στο χωριο αλλα δεν καναμε ετσι!

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεί εξαπλώνεται σε δύο μέρη στον πλανήτη? από το μεξικό δεν ξεκίνησε και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο?
Μαμά έφαγα και τα 1000 λεπτά αυτό τον μήνα! Μπορώ να φάω τώρα παγωτό?:happy:
Link to comment
Share on other sites

Γιατί είπε κανένας πως δεν μπορείς να τρως γουρουνάκια; :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ένας από τους παράγοντες που οδήγησε τον ΠΟΥ στη συγκεκριμένη απόφαση είναι η ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων για την εποχή στο νότιο ημισφαίριο.

 

Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Στο νότιο ημισφαίριο έχουν χειμώνα οπότε η εποχή είναι ευνοϊκή για την μετάδοση γρίπης. Να μιλάγαμε για το βόρειο ημισφαίριο που έχουμε καλοκαίρι να το καταλάβω αλλά τώρα δεν κάνει νόημα...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διαβάστε τι έγραψε ένας αναγνώστης στο trοktiko ... ομολογώ με προβλημάτισε λίγο!

Για πείτε την γνώμη σας!

 

"""O... κατασκευασμένος ιός των χοίρων που φθάνει πλέον με ελάχιστους

θανάτους αλλά πολλά κρούσματα μέσω του τρόμου των ΜΜΕ σε όλα τα σπίτια

κάνει αναγκαίο το φάρμακο tamiflu. Και ενώ υπάρχουν και άλλα αντιικά

φάρμακα που αντιμετωπίζουν την νόσο μόνο αυτό έχει βγει παγκοσμίως ως

το φάρμακο στο οποίο ο ιός είναι ευαίσθητος. Η ROCHE κάνει τρελές

πωλήσεις και από πίσω βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Το

«γεράκι του Πενταγώνου», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ

Ράμσφελντ! Και γιατί; Διότι είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας

βιοτεχνολογίας «Gilead Sciens», η οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού)

- παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - του

μόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου

στους ανθρώπους.

Το Tamiflu είναι ένα φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία οσελταμιβίρη.

Κάποτε αυτό πήγε να γίνει με την νόσο των πουλερικών όταν και πάλι

αναστατώθηκε όλος ο πλανήτης αλλά το tamiflu δεν έκανε καλή δουλειά.

Τώρα όμως ο ιος είναι στα μέτρα του φαρμάκου.

Το φάρμακο έγινε για τον ιό ή ο ιός για τον φάρμακο;"""

 

http://2.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/SkjYMbTyf-I/AAAAAAAAdTU/Dkq_HzI2Ly0/s320/1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο Rumsfeld δεν ήταν ποτέ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Κατά τα άλλα εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Rumsfeld είναι όντως μεγαλομέτοχος της Gilead Sciences (και όχι Gilead Sciens), ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, πόσω μάλλον δε το πρωκτικό (copyrighted).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ο Rumsfeld δεν ήταν ποτέ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Κατά τα άλλα εφόσον δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Rumsfeld είναι όντως μεγαλομέτοχος της Gilead Sciences (και όχι Gilead Sciens), ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, πόσω μάλλον δε το πρωκτικό (copyrighted).

 

ΕΛΕΟΣ πάλι με το πρωκτικό .... έχει γίνει εμμονή σε μερικούς!!!!!

Κάτι σαν παιδικό απωθημένο να πούμε!!!

Αυτό σε πείραξε εσένα ή η γενική σκέψη για την "δημιουργία" του ιού!!!!!????

Εντάξει , μπορεί να το έγραψε λάθος το παιδί για τον Rumsfeld ... εσύ ΕΚΕΙ εστίασες ΜΟΝΟ???

 

Εξάλλου δεν ρώτησα να σχολιάσετε την πηγή που βρήκα το σχόλιο , αλλά το ίδιο το σχόλιο...!;)

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ πάλι με το πρωκτικό .... έχει γίνει εμμονή σε μερικούς!!!!!

Κάτι σαν παιδικό απωθημένο να πούμε!!!

Αυτό σε πείραξε εσένα ή η γενική σκέψη για την "δημιουργία" του ιού!!!!!????

Εντάξει , μπορεί να το έγραψε λάθος το παιδί για τον Rumsfeld ... εσύ ΕΚΕΙ εστίασες ΜΟΝΟ???

 

Εξάλλου δεν ρώτησα να σχολιάσετε την πηγή που βρήκα το σχόλιο , αλλά το ίδιο το σχόλιο...!;)

 

Ούτε παιδικό φίλε μου, ούτε κανονικό απωθημένο. Αυτό που με πειράζει είναι οι κατασκευασμένες ειδήσεις, ειδήσεις που έχουν ως μοναδικό σκοπό να «ταράξουν τα νερά» και να δημιουργήσουν κλίμα συνωμοσίας.

 

Η γενική σκέψη για τη δημιουργία του ιού μπορεί και να είναι σωστή. Μπορεί πράγματι να είναι έτσι, ο ιός να δημιουργήθηκε για να πλουτίσουν μερικοί.

 

Σημασία όμως δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι το troktiko γράφει «ότι μου κατέβει στο μυαλό, το διανθίζω με στοιχεία ψεύτικα/αναπόδεικτα (αντιπρόεδρος/μεγαλομέτοχος) και βγάζω είδηση.»

 

Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτό το πράγμα, το οποίο μπορεί να είναι τόσο αληθές όσο το τέρας του Λοχ Νες.

 

Αν μου έβαζε τώρα μαζί με την είδηση, ένα site στο οποίο να αναφέρεται ως μεγαλομέτοχος ο Rumsfeld, να το δεκτώ και να το σχολιάσω. Στην τελική, γιατί βάζει τον Rumsfeld μέσα; Γιατί δεν έβγαζε είδηση του στυλ «κατασκευασμένος ο ιός για να πλουτίσουν συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες»;

 

Μπορώ κι εγώ να κάτσω να γράψω ότι πίσω από τον ιό κρύβεται ο Obama και θέλει σιγά σιγά να σκοτώσει τον πληθυσμό του πλανήτη. Τι διαφορά έχει αυτό που γράφω εγώ από αυτά που γράφει το troktiko; Ότι εγώ δεν έχω site;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

i elada einai xora tis ipervolis..

ales xores den edosan toso simasia kai stin ellada evalan cameres filadia kai polla alla metra

auti pou mou ekane entiposi einai kala eimaste toso mprosta??? are elladara

 

apo tin alli na vgenoun oiasxetoi px alter me tous vlakes pou lene deltia xxatzinikolaou px o xeiroteros anthropos gia mena...... kai na lene ta idia kai ta idia

 

den trexi ipota me ton io prepei kai ayti na zisoun idieftharmeni dimosiografi

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish». Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...