Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Το ωραίο θέμα είναι για όλους. Όταν υπάρχουν άτομα που ζητούν κόσμια να διευρυνθούν οι παρουσιάσεις ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα, δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα κάνει το thread πλήρες.

@demon

Γιώργο θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως τα πάει σε πρόσωπα indoor το 1020 αν και με το xenon δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Με το xenon εφοσον εισαι σε μια ευλογη αποσταση θα βγουν 9 στις 10 αψογες. Χωρις xenon ειναι ολη η "μαγκια" να δουμε τι γινεται, μιας και led vs xenon το led λογικα θα χασει. Απο οσα κινητα ειχα, σε indoor δυσκολα θα βγει προσωπο αψογο.

Συνηθως πεφτει το noise reduction και εκει δυστυχως χανεται το παιχνιδι. Ακομα και με το mx4 το οποιο εχει λιγοτερο noise reduction, παλι προσωπα σε χαμηλο φωτισμο δεν μπορουσα να παρω οπως θα ηθελα. Οποτε καλο θα ηταν να ανεβασω indoor χωρις xenon...το ψαχνω τωρα.

(οσο για αυτο που προανεφερες με παιδια σε κινηση χωρις φλας συμφωνω....Ειναι αδυνατον...ουτε φυσικα με το 1020 ουτε με κανενα κινητο).

edit: βρηκα μερικες απο ενα πολυ σκοτεινο μικρο θεατρακι που ειχα παει την κορη μου σε παρτυ γενεθλιων. Ειχε μια παρασταση και ομολογω οτι ηταν πολυ σκοτεινα. Τις ανεβαζω τωρα να τις δουμε. (χωρις φλας)

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οπως υποσχεθηκα μερικες προχειρες indoor και 1 outdoor. Οπου εχω χρησιμοποιησει flash, το αναφερω πριν την φωτο. Επισης να τονισω τα εξης:

Οι περισσοτερες αν οχι ολες, ειναι στο auto. Σε μερικες εχω κατεβασει μονο το Iso και ολα τα αλλα στο auto. Το λεω γιατι ο χρονος που χρειαστηκα ηταν 4-5 δευτερα πριν βγαλω την φωτο και οχι αρκετος οπως εχει προαναφερθει. :p

@navi η αλλος moderator: Αν ειναι αρκετες και επιβαρυνω τον server ενημερωστε με να τις αφαιρεσω η ολες η καποιες απο αυτες.

Επισης παρακληση: για να τις δειτε κλικ πανω τους, οχι μεσω των thumbnails. Δεν ειναι φωτογραφιες για να δειξω τις δυνατοτητες της καμερας. Ειναι απλες καθημερινες φωτογραφιες "γρηγορες". Επισης ειναι ολες 5αρες και αυτες του θεατρου (ο θεος να το κανει) ειναι zoomed x2.

https://c4.staticflickr.com/8/7763/18203148096_69e1757e97_b.jpgWP_20150301_14_17_17_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c4.staticflickr.com/8/7749/18041790328_9ee6c06515_b.jpgWP_20150301_13_44_03_Pro by George Drizos, on Flickr

18225904532_b22790139b_b.jpg

18225921742_d23879af32_h.jpgWP_20150221_22_09_50_Pro by George Drizos, on Flickr

ΧΕΝΟΝ

18043387899_ea61ad04db_h.jpgWP_20150501_19_45_36_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c1.staticflickr.com/9/8768/18229625235_5f79ae2dd7_h.jpgWP_20150331_20_16_28_Pro by George Drizos, on Flickr

Edited by navi55

@babill2004.

ΘΑ βολευε να ανεβαζες φωτος απο τα δυο κινητα.

Στον "αερα" συμβουλες πολυ θα θελα να δω τι θα προτεινει καποιος.

Μονο το "προσπαθησε" και το "πειραματισου" που ειπες ταιριαζει..

https://www.flickr.com/gp/96936248@N05/Z689qK

Δεν έκανα καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Στο auto και τα 2 κινητά.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ε μα πες τα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο (και αν δεν τα κάνουμε να γκρινιάζουμε ότι δεν μπορούμε). Και να μπορείς να βγάλεις μια φωτό στη στιγμή, αλλά και να παίξεις με τις ρυθμίσεις ώστε να βγάλεις μια πιο εντυπωσιακή. Αν μη τι άλλο οι περισσότεροι ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη φωτογραφία, απο μια προσιτή φωτογραφική, που στις μέρες μας είναι τα κινητά. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι πλέον δίνουν ελευθερία στον χρήστη, όπως το να πειράζει τις ρυθμίσεις. Πρώτα η nokia το είχε τελείως ελεύθερο, τώρα το G4 θα βγεί με υποστήριξη DNG, και το S6 στην επόμενη αναβάθμιση θα υποστήριζει ρύθμιση κλείστρου και DNG αρχεία. Δεν είναι τυχαίες οι αποφάσεις αυτών των εταιριών.

+1020.....

Μερικοί πιστεύουν πως επειδή έχουμε την δυνατότητα ρυθμίσεων υστερούμε στο αυτόματο..... Τις περισσότερες τις έχω στο αυτόματο και είναι μούρλια.....:)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

+1020.....

Μερικοί πιστεύουν πως επειδή έχουμε την δυνατότητα ρυθμίσεων υστερούμε στο αυτόματο..... Τις περισσότερες τις έχω στο αυτόματο και είναι μούρλια.....:)

Μας τα χαλάει λίγο με τα χρώματα, αλλά διορθώνεται, με λίγες βελτιώσεις, όπως έδειξε νωρίτερα κι ο xteacher με την δική μου φωτό...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Οπως υποσχεθηκα μερικες προχειρες indoor και 1 outdoor. Οπου εχω χρησιμοποιησει flash, το αναφερω πριν την φωτο. Επισης να τονισω τα εξης:

Οι περισσοτερες αν οχι ολες, ειναι στο auto. Σε μερικες εχω κατεβασει μονο το Iso και ολα τα αλλαστο auto. Το λεω γιατι ο χρονος που χρειαστηκα ηταν 4-5 δευτερα πριν βγαλω την φωτο και οχι αρκετος οπως εχει προαναφερθει. :p

@navi η αλλος moderator: Αν ειναι αρκετες και επιβαρυνω τον server ενημερωστε με να τις αφαιρεσω η ολες η καποιες απο αυτες.

Επισης παρακληση: για να τις δειτε κλικ πανω τους, οχι μεσω των thumbnails. Δεν ειναι φωτογραφιες για να δειξω τις δυνατοτητες της καμερας. Ειναι απλες καθημερινες φωτογραφιες "γρηγορες".

\https://c4.staticflickr.com/8/7763/18203148096_69e1757e97_b.jpgWP_20150301_14_17_17_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c4.staticflickr.com/8/7749/18041790328_9ee6c06515_b.jpgWP_20150301_13_44_03_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c1.staticflickr.com/9/8808/18225904532_b22790139b_b.jpg

ΧΕΝΟΝ

https://c4.staticflickr.com/8/7789/18230881851_d61ebfd139_b.jpgWP_20150329_19_41_43_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c1.staticflickr.com/9/8768/18229625235_32146fbd14_b.jpgWP_20150331_20_16_28_Pro by George Drizos, on Flickr

https://c1.staticflickr.com/9/8878/18043387899_f89e72ee82_b.jpgWP_20150501_19_45_36_Pro by George Drizos, on Flickr

Πολύ ωραίες. Έχω και γω άπειρες με προσωπάκια (δεν τις ανεβάζω γιατί δεν θέλω να ανεβάζω πρόσωπα) όπου με μοναδικό φωτισμό το κεράκι της τούρτας και βγήκαν τέλειες. Επίσης κάνω πλάκα στην κόρη μου που "κρύβεται" κάτω απο το πάπλωμα σε σκοτεινό δωμάτιο. Βάζω το 1020 μέσα στο πάπλωμα και την φωτογραφίζω φωνάζοντας "σε βρηκαααα".....:lol:

Edited by impreza_sti

Kαι πριν απαντησω ..τι ακριβως σε ενοχλει?

(μη μεινεις στο οτι ειναι διαφορετικες και οτι προτιμας του htc ..πιο συγκεκριμενα)

Φιλε μου να σου πω τι βλεπω και εγω.

Στην φωτο του mx4 δειχνει να εχει νεταρει καλυτερα στο background παρα στο παιδι, ενω στο htc το αντιθετο, με αποτελεσμα το meizu να εχει πιασει καλυτερη λεπτομερεια σε ολο το background ενω στο htc εχει καλυτερη στο προσωπο, χειροτερη στο background.

Η φωτο του htc ειναι πιο φωτεινη αλλα και πιο ψευτικη στα ματια μου. (εχει παραπανω οξυνση απο οτι θα ηθελα στο προσωπο). Θα προτιμησω τα χρωματα του meizu και γενικοτερα την φωτογραφια του.

Επισης επειδη ειχα και τα 2 αλλα περισσοτερο καιρο το m7, θα σου πω με σιγουρια οτι η καμερα του mx4 ειναι πολυ πολυ καλυτερη σε ολες τις συνθηκες. Και δεν αναφερομαι σε manual αλλα σε auto καταστασεις.

Πολύ ωραίες. Έχω και γω άπειρες με προσωπάκια (δεν τις ανεβάζω γιατί δεν θέλω να ανεβάζω πρόσωπα) όπου με μοναδικό φωτισμό το κεράκι της τούρτας και βγήκαν τέλειες. Επίσης κάνω πλάκα στην κόρη μου που "κρύβεται" κάτω απο το πάπλωμα σε σκοτεινό δωμάτιο. Βάζω το 1020 μέσα στο πάπλωμα και την φωτογραφίζω φωνάζοντας "σε βρηκαααα".....:lol:

To θεμα ειναι να πετυχαινεις την στιγμη που θες χωρις να σε παιδευει με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. (που απο οτι καταλαβαινω το εχεις..) Αν το καταφερνεις, τοτε δεν εχεις κανενα λογο να κοιταξεις αλλου... :) Οσο για τις φωτογραφιες ειναι η πρωτη φορα που ανεβαζω προσωπα. Τα ανεβασα μονο και μονο για να δουμε indoor και προσωπα χαρην του φορουμ. Ειμαι αρνητικος στο να ανεβαζω ανθρωπους γενικοτερα και ειδικα το παιδι μου.

Edited by demon2411

Οι περισσοτερες αν οχι ολες, ειναι στο auto. Σε μερικες εχω κατεβασει μονο το Iso και ολα τα αλλαστο auto. Το λεω γιατι ο χρονος που χρειαστηκα ηταν 4-5 δευτερα πριν βγαλω την φωτο και οχι αρκετος οπως εχει προαναφερθει. :p

Επισης παρακληση: για να τις δειτε κλικ πανω τους, οχι μεσω των thumbnails. Δεν ειναι φωτογραφιες για να δειξω τις δυνατοτητες της καμερας. Ειναι απλες καθημερινες φωτογραφιες "γρηγορες".

Για ποιο λογο συζηταμε για Galaxy S6 και Lg g4?

η καμερα αυτη δεν προκειται να ξεπεραστει...

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης

Σε ποια καμερα αναφερεσαι?

παιδες ειμαι για αγορα κινητου και με ενδιαφερει και η καμερα

οσο αφορα καμερα συγκριση

sony z3 compact vs samsung s5 vg lg g2

θελω και hdr και καλο video

S5 απο τα τρία.

Lumia 1020...

Θεωρουσα οτι μιας και ειχες αναφερει καπου καπως καποτε οτι και το 930 ειναι σε καλα επιπεδα για καποιον που ειχε το 1020 και ηθελε αλλο κινητο. αλλα και πλεον ως κατοχος του s6 που (νομιζα) το παρουσιαζες σαν το "next big thing" εννοουσες καποιο αλλο (απο τα 2)

Δεν θα ημουν τοσο απολυτος βεβαια στο οτι δεν προκειται να ξεπεραστει. Θεμα χρονου ειναι οπως και για οτιδηποτε αλλο.

Εχω πει τα προτερηματα του 1020 παλιοτερα..και εξακολουθει να μου αρεσει σαν καμερα στο κινητο αλλα οκ.

Θεωρητικα -μιας και δεν μπορω να κατασκευασω- ενας 2/3" σενσορας με 18mpx (4-3 αναλογια ,13mpx σε 16-9) με f2 διαφραγμα @30mm ισοδυναμο..θα ξεπερναει οτιδηποτε υπαρχει τωρα σε κινητο.

Και δεν χρειαζεται να ειναι καν curved ο σενσορας ωστε να εχω τη δυνατοτητα για f/1,4 πχ...

Τα νουμερα δεν ειναι στη τυχη . Ειναι ετσι ωστε να αποδιδει ενα στοπ καλυτερα απο οτι υπαρχει σε θεμα θορυβου, snr ,hdr και οτιδηποτε . Ειναι ουτως η αλλως αλληλενδετα. (οτιδηποτε εχεις δει σε iso400 και σου αρεσε, "αυτο" θα το καταφερνει με iso800 ..κανε μια καποια αντιστοιχιση σε καθε iso).

@babill2004..

Το κυριοτερο που μετραει ειναι να βελτιωσεις τις ληψεις χωρις ois.

Απο κει και περα τα 4μπχ ειναι λιγα για να δειξουν την παραμικρη θολουρα (σε κινηση). Οχι οτι ειχες στο htc ..απλα κανε ενα resize αυτη του mx4 και θα δεις οτι θα "βελτιωθει". Aπο κει και περα εχουν διαφορετικα χρωματα/curves oποτε μη περιμενεις να παρεις ιδια εικονα .

Edited by xteacher

xteacher κι εγώ αυτό θα ρωτούσα τον ΠΑΟΚ, για ποια συσκευή εννοεί πως είναι η καλύτερη. Πραγματικά κάθε φορά με εκπλήσσει...! :)

Κατά καιρούς ήταν G2, G3, G4, Z3, 1020, 930, N8, Note 4, S5, S6 η καλύτερη συσκευή και μπορεί να έχω ξεχάσει και κάποια... Βρε ΠΑΟΚ, βάλε σε μια σειρά τις προτιμήσεις σου, γιατί μας μπερδεύεις κάθε φορά! ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

xteacher κι εγώ αυτό θα ρωτούσα τον ΠΑΟΚ, για ποια συσκευή εννοεί πως είναι η καλύτερη. Πραγματικά κάθε φορά με εκπλήσσει...! :)

Κατά καιρούς ήταν G2, G3, G4, Z3, 1020, 930, N8, Note 4, S5, S6 η καλύτερη συσκευή και μπορεί να έχω ξεχάσει και κάποια... Βρε ΠΑΟΚ, βάλε σε μια σειρά τις προτιμήσεις σου, γιατί μας μπερδεύεις κάθε φορά! ;)

Τη δευτερη φωτογραφια, δεν μπορει να τη βγαλει αλλο κινητο...μεχρι αυτη τη στιγμη που μιλαμαε.

18215540676_8e166a51cb_c.jpg

Edited by paok4270

[ATTACH]61432[/ATTACH]αυτό είναι μια σύγκριση από τις καλύτερες συσκευές τις αγοράς. Όχι όλες βέβαια

Τι ακριβώς συγκρίνει???

@mivas

για πες μου εδω βλεπεις oversharpening?

17932667062_cc3e78c054_c.jpg

μισό να δω exif.. καλά πλάκα κανεις?? δε βλεπω lumia/808 μέσα στο όνομα. Λυπάμαι, καλή δε λέω, αλλά έχει παστελ χρώματα :lol: :p

edit: ξέχασα σε ποιόν αναφέρεσαι.... άρα.... δεν βλέπω καν CM1 μέσα.. αίσχος η φωτό :p

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

μισό να δω exif.. καλά πλάκα κανεις?? δε βλεπω lumia/808 μέσα στο όνομα. Λυπάμαι, καλή δε λέω, αλλά έχει παστελ χρώματα :lol: :p

edit: ξέχασα σε ποιόν αναφέρεσαι.... άρα.... δεν βλέπω καν CM1 μέσα.. αίσχος η φωτό :p

Θα το ρίξεις στα σκληρά τον άνθρωπο και μετά θα τρέχεις να του βρεις cm1 να τον συνεφέρεις.....

Οι σκοτεινες φωτογραφιες στο θεατρο ειναι πολυ δυσκολες. Δεν ξερω πως θα τα πηγαινε το s6-g4 εκει οποτε δεν μπορω να εχω αποψη. Υπαρχει πιθανοτητα να μην τα καταφερναν καλα, αλλα οτι και να λεμε δεν εχουμε δειγματα.

Στο αν θα ξεπεραστει η οχι αυτο θα το δειξει ο χρονος και λογικα πολυ συντομα. Δεν το θεωρω πλεον δυσκολο ουτε και αδυνατο μιας και εχει προχωρησει πολυ καλα ο ανταγωνισμος.

Παρακατω παραθετω 2 χθεσινες. Ολα στο auto εκτος απο το iso, και ο φωτισμος χωρου ειναι 30-40% πιο χαμηλος στην πραγματικοτητα απο οτι βλεπετε στις φωτο.

18069447789_d0a4d0d9e9_h.jpgWP_20150529_22_45_45_Raw by George Drizos, on Flickr

17635045513_b69612170d_h.jpgWP_20150529_22_49_17_Raw by George Drizos, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 93 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@mivas

για πες μου εδω βλεπεις oversharpening?

17932667062_cc3e78c054_c.jpg

Αν ειναι απο το album του review μερικες αναφερει οτι ειναι επεξεργασμενες. Δεν ξερω αν αυτη ειναι η οχι, αλλα οπως και να χει εξαιρετικη φωτογραφια. Μακαρι το Lg να κανει εντελλει την διαφορα.!

Οι σκοτεινες φωτογραφιες στο θεατρο ειναι πολυ δυσκολες. Δεν ξερω πως θα τα πηγαινε το s6-g4 εκει οποτε δεν μπορω να εχω αποψη. Υπαρχει πιθανοτητα να μην τα καταφερναν καλα, αλλα οτι και να λεμε δεν εχουμε δειγματα.

Στο αν θα ξεπεραστει η οχι αυτο θα το δειξει ο χρονος και λογικα πολυ συντομα. Δεν το θεωρω πλεον δυσκολο ουτε και αδυνατο μιας και εχει προχωρησει πολυ καλα ο ανταγωνισμος.

Παρακατω παραθετω 2 χθεσινες. Ολα στο auto εκτος απο το iso, και ο φωτισμος χωρου ειναι 30-40% πιο χαμηλος στην πραγματικοτητα απο οτι βλεπετε στις φωτο.

18069447789_d0a4d0d9e9_h.jpgWP_20150529_22_45_45_Raw by George Drizos, on Flickr

17635045513_b69612170d_h.jpgWP_20150529_22_49_17_Raw by George Drizos, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 93 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν ειναι απο το album του review μερικες αναφερει οτι ειναι επεξεργασμενες. Δεν ξερω αν αυτη ειναι η οχι, αλλα οπως και να χει εξαιρετικη φωτογραφια. Μακαρι το Lg να κανει εντελλει την διαφορα.!

Καλημέρα φίλε Γιώργο ..Ωραίες οι φωτογραφίες δεν λέω ... αλλά τις ομορφαίνει η μικρή περισσότερο ..Να την χαίρεσαι την φάτσα ..Μορφή την κόβω , αλάνι :p

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

[ATTACH]61432[/ATTACH]αυτό είναι μια σύγκριση από τις καλύτερες συσκευές τις αγοράς. Όχι όλες βέβαια

Αυτό το συγκριτικό παίζει να συγκρίνει μέγεθος κινητών. Γιατί για κάμερες δεν νομίζω. :lol: :lol:

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...