Jump to content

Το τέλος της φωτογραφίας σε φιλμ;

nevian
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX (17 Φεβ. 2004 , 13:59)

...αλλα και να ανέβει λίγο ακόμα η ποιότητα της ψηφιακής.

Σωστός !

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=17;action=display;threadid=2580

• Απαντήσεις 75
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

οντας πολεμια των ψηφιακων για πολυ καιρο, τελικα βρεθηκα και γω με ψηφιακη! Πρωτον γιατι εχει γεμισει το σπιτι αλμπουμ με φωτο πολλες απο τις οποιες ειναι χαζες (μαμαδες, μπαμπαδες, γενεθλια κλπ). Δευτερον γιατι τελικα αναγκαζομαι να τις σκαναρω για να τις σωσω διοτι οπως και να το κανουμε η φθορα του χρονου ειναι αναποφευκτη οσο και να προσεχεις. Τριτον γιατι δε βλεπω λογο να τυπωνω (ειδικα τις χαζες) και να γεμιζω τον κοσμο, οταν μπορω να τις βαλω σε ενα cd και να τις βλεπω σαν slide show στην tv. (και να μην πληρωνω και εμφανιση-εκτυπωση). Τεταρτον επειδη εχω ψωνιο με την ασπρομαυρη φωτο -εχετε ρωτησει ποσο κοστιζει να εμφανισεις ασπρομαυρο φιλμ; καταστροφη! (ασε που δε το βρισκεις).

Βεβαια κρατησα και τη Ζenit και τη Minolta μου... αλλα τουλαχιστον χαζες φωτο δε θα ξανατραβηξω με αυτες!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

• 1 year later...
οντας πολεμια των ψηφιακων για πολυ καιρο, τελικα βρεθηκα και γω με ψηφιακη! Πρωτον γιατι εχει γεμισει το σπιτι αλμπουμ με φωτο πολλες απο τις οποιες ειναι χαζες (μαμαδες, μπαμπαδες, γενεθλια κλπ). Δευτερον γιατι τελικα αναγκαζομαι να τις σκαναρω για να τις σωσω διοτι οπως και να το κανουμε η φθορα του χρονου ειναι αναποφευκτη οσο και να προσεχεις. Τριτον γιατι δε βλεπω λογο να τυπωνω (ειδικα τις χαζες) και να γεμιζω τον κοσμο, οταν μπορω να τις βαλω σε ενα cd και να τις βλεπω σαν slide show στην tv. (και να μην πληρωνω και εμφανιση-εκτυπωση). Τεταρτον επειδη εχω ψωνιο με την ασπρομαυρη φωτο -εχετε ρωτησει ποσο κοστιζει να εμφανισεις ασπρομαυρο φιλμ; καταστροφη! (ασε που δε το βρισκεις).

Βεβαια κρατησα και τη Ζenit και τη Minolta μου... αλλα τουλαχιστον χαζες φωτο δε θα ξανατραβηξω με αυτες!

χωρια η αγορά των φίλμς.;)

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

i psifiaki einai pio praktiki, gia amesi epexergasia, amesa vlepeis ti exeis, amesa ektypwneis kai sto spiti sou.

to film einai aristis poiotitas eikona

kai to film dyskola tha antikatastathei apo to psifiaki mixani ws pros tin poiotita.

posa Mpixel vgazei i kalyteri psifiaki mixani?

http://memimage.cardomain.com/member_images/4/web/700000-700999/700852_28.jpg

Η ψηφιακή φωτογραφία δίνει πλέον σήμερα πολύ καλύτερη ποιότητα απο αυτή του φιλμ για ένα και απλό λόγο. Δεν υπάρχουν πλέον "σκοτεινοί θάλαμοι" για να εμφανίσει ο μέσος χρήστης την φωτογραφία του. Η "εμφάνιση" του φιλμ είναι πλέον ενα σκανάρισμα που γίνεται απο τα ψηφιακά minilabs των φωτογραφείων. Έχουμε λοιπόν ενα μηχάνημα (minilab) που τυπώνει και απο ψηφιακές και απο φίλμ με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι στη πηγή. Απο ψηφιακές μηχανές είναι ήδη ψηφιοποιημένο το αρχείο, απο φιλμ σκανάρεται με όλες τις αναμενόμενες απώλειες.

Το μόνο που είναι αξεπέραστο μέχρι στιγμής είναι το slide film.

eisai sigouros oti i poiotita eikona tou psifiakou einai kalyteri apo film?

oloi oi epaggelmaties fwtografoi se periodika klp

travane me film. leei kati auto?

travane me film. leei kati auto?

Θα έλεγε αν ήταν ακριβές... Οι περισσότεροι έχουν περάσει σε ψηφιακές, άλλωστε η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται πολύ περισσότερο από το φακό παρά από το μέσο αποθήκευσης.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Ρε παιδία έκατσα και υπολόγισα οτι έχω μια ψηφιακή μηχανή των 5ΜΡ η οποία θα μπορούσε να μου έιχε στοιχήσει 300€,

μέσα στους 8 μήνες που την έχω, έχω βγάλει 6000 φωτογραφίες από αυτές βέβαια έχω κρατήσει μόνο τις 2500

τις οποίες αν διαιρέσουμε με 30 που χωράει ενα φίλμ και βλέπουμε ότι θα χρειαζόμουν 80 Φίλμ *4 € το ένα = 320 €.

Οπότε για χρήστες όπως εμένα η ψηφιακή είναι πιο οικονομική και μπορείς να βγάλεις και κανένα βίντεο σε αποδεχτή ποιότητα

Πλεον και η κουτση Μαρια εχει ψηφιακη.Το φιλμ εχει πεθανει & φυτοζωει μονο απο ορισμενους τεχνοφοβικους(που βεβαια στην Ελλαδα ειναι αρκετοι).Ακομα & οι επαγγελματιες,σε συντριπτικο ποσοστο,απαρνηθηκαν το φιλμ & τον σκοτεινο θαλαμο,για τα...καλουδια του Photoshop.:!:

Αυτο βεβαια που δεν μπορω να καταλαβω με καμια δυναμη ειναι πως ειναι δυνατον ατομα να εχουν υπολογιστη & να φοβουνται να περασουν τις φωτογραφιες τους εκει μεσα,αντι να τις δινουν στον καθε φωτογραφο να τις κοβει & να τις ραβει οπως θελει,πληρωνοντας αδρα...:rolleyes:

travane me film.

ΧΑ επεσες στη περίπτωση!Ειδικά αυτοί, ούτε ένας πλεον δεν χρησιμοποιεί συμβατική μηχανή!!!

Μα γιατί εδώ μέσα όταν κάποιος δεν ξέρει κάτι, αντί να πει "δεν ξέρω" κάθεται και λέει γεμάτος σιγουριά τις μεγαλύτερες βλακείες???

Σχεδόν όλοι οι φωτογράφοι των περιοδικών δουλεύουν με ψηφιακές. Οι φωτογραφίες στα περιοδικά περνούν ΠΑΝΤΑ ψηφιακή επεξεργασία (και δεν εννοώ μόνο το photoshop) συνεπώς όταν ο άλλος σου φέρνει 12ΜΡ απ΄ ευθείας σε DVD με ποιότητα κορυφαία, γιατι να κάθεσαι να σκανάρεις το slide??. Επειδή μάλιστα είναι επαγγελματικό εργαλείο χρησιμοποιούν τις κορυφαίες μηχανές και φυσικά αυτό που έχει σημασία είναι ο φακός, ο φωτισμός κλπ και όχι το μέσο αποθήκευσης.

Από κει και πέρα, το να μιλά ο μέσος χρήστης για διαφορά ποιότητας από φιλμ σε ψηφιακό είναι τουλάχιστον αστείο. Μου θυμίζει κάτι μπουμπούκια στο φόρουμ τούτο που έχουν κινητά των 400 ευρώ και η χρήση που τους κάνουν είναι 10 ευρώ το μήνα σε SMS (και αυτά σε καρτοκινητή). Τελείως εκτός θέματος.

Επίσης, (όπως σωστά ειπώθηκε εδώ) ΟΛΑ τα φωτογραφεία πια "σκανάρουν" το φιλμ που τους πάτε, κάνουν ψηφιακή τη φωτό και την τυπώνουν σε εκτυπωτή. Θα μου πείτε "ναι, αλλα το φιλμ δεν προσφέρει καλύτερη ανάλυση?". Για τις διαστάσεις που συζητάμε, όχι. Καθόλου. Στα 5MP τυπώνεις σε μέγεθος αφίσας. Για τις φωτό της οικογένειας είτε φιλμ έχεις είτε 3ΜΡ το τύπωμα είναι το ίδιο ακριβώς στις ίδιες συνθήκες.

Άλλο παράδειγμα: Στον κινηματογράφο έχουν ήδη περάσει στην άλλη όχθη. Η ταινία Collateral του Μάικλ Μαν γυρίστηκε κατά 80% σε ψηφιακή μορφή. Μάλιστα ο ίδιος δήλωνε ότι το ψηφιακό "γράφει" σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πολύ καλύτερα από το φιλμ.

Το πόσα χρόνια απομένουν στο φιλμ εξαρτάται από το πότε ακριβώς θα αποφασίσουν οι εταιρίες να μας περάσουν οριστικά στο ψηφιακό.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Πλεον και η κουτση Μαρια εχει ψηφιακη.Το φιλμ εχει πεθανει & φυτοζωει μονο απο ορισμενους τεχνοφοβικους(που βεβαια στην Ελλαδα ειναι αρκετοι).Ακομα & οι επαγγελματιες,σε συντριπτικο ποσοστο,απαρνηθηκαν το φιλμ & τον σκοτεινο θαλαμο,για τα...καλουδια του Photoshop.:!:

Βρε Δημήτρη, αμαν με αυτή την Ελλάδα. Σε όλα αρνητικά βρίσκεις. Το ίδιο παρατείρησα και στο θέμα του τσιγάρου οπου κλειδώθηκε. Κατηγορείς τον Ελληνα ενω σε πληροφωρώ οτι στην Γερμανία το χάλι ειναι υψηλώτατο.

Οσο για τις φωτογραφικές, σε πληροφωρώ οτι είμαστε πολύ ποιο μπροστά απο τους Γερμανούς που είχα πάει. Στα φωτογραφεία, μεγάλα και μικρά, το φίλμ ζει και βασιλεύει. Και ξέρεις γιατι; Διοτι αντίθετα με αυτό που νομίζεις, ο Ελληνας αναζητά κάθε τι νέο τεχνολωγικά, γιατι του αρέσει η φιγούρα, μούρη και ασχολείται με πολλα τον ελεύθερό της χρόνο. Ενω οι Γερμανοί ειναι πιο συντηριτικοί. Αρκούνται σε αυτά που έχουν και δεν κυνηγούν μανιωδώς ότι καινούργιο βγεί. Το ίδιο παρατείρησα και στα κινητά(200% πιο καινούργια εδώ) το ίδιο και στα αυτοκίνητα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλοι σούπερ μοντέλα. Ειναι φθηνώτερα εκεί και πέρνουν μισθό 3πλάσιο. Ομως αρκούνται με αυτοκίνητα που απλά θα κάνουν την δουλειά τους και δεν το'χουν για εφέ. Ασε που δεν έχουν πολύ χρόνο για πολλές ασχολίες και χόμπυ. Και ενας παράγωντας ακόμη για τα φιλμάκια εκεί ειναι οτι οι συνταξιούχοι έχουν μάθει το φίλμ και δεν το αποχωρίζωνται.

Σχετικά με το κόστος, πέτυχα στο ραδιόφωνο διαφήμιση της Media Markt όπου τυπώνουν φώτο με 14 λεπτά.:)

Σχετικά με το κόστος, πέτυχα στο ραδιόφωνο διαφήμιση της Media Markt όπου τυπώνουν φώτο με 14 λεπτά.:)

Κεντρο αθηνας 12 λεπτα. Σε ποσοτητες (γαμοι κλπ) πεφτει κι αλλο η τιμη.

εγώ βλέπω το άλλο πάλι.

η ψηφιακή έχει μεγάλη πέραση στις νεότερες γενιές.

οι παλαιότερες γενιές νιώθουν άβολα με τις ψηφιακές,όπως και με τα κινητά,κλπ κλπ

αρα αργά ή γρήγορα τα φιλμάκια θα πεθάνουν κάποια στιγμή

και όντως σωστά ειπώθηκε οτι ο φακός είναι ολα τα λεφτά στην φώτο,όχι το μέσο αποθήκευσης,

πάρε παράδειγμα canon 350 ,το σώμα μπορεί να το βρείς και στην μισή τιμή απο το πλήρες kit και το άλλο μισό ο φακός,και υπάρχουν περιπτώσεις που καλός φακός στοιχίζει πιο πολλά απο την ψηφιακή.

εγώ βλέπω το άλλο πάλι.

η ψηφιακή έχει μεγάλη πέραση στις νεότερες γενιές.

οι παλαιότερες γενιές νιώθουν άβολα με τις ψηφιακές,όπως και με τα κινητά,κλπ κλπ

αρα αργά ή γρήγορα τα φιλμάκια θα πεθάνουν κάποια στιγμή

και όντως σωστά ειπώθηκε οτι ο φακός είναι ολα τα λεφτά στην φώτο,όχι το μέσο αποθήκευσης,

πάρε παράδειγμα canon 350 ,το σώμα μπορεί να το βρείς και στην μισή τιμή απο το πλήρες kit και το άλλο μισό ο φακός,και υπάρχουν περιπτώσεις που καλός φακός στοιχίζει πιο πολλά απο την ψηφιακή.

simfono alla kai to meso apothikeysis pezi megalo rolo giati tin piotita poy tha deis sto film den prokite na tin deis stin digital (mexri tora toylaxiston)...;)

simfono alla kai to meso apothikeysis pezi megalo rolo giati tin piotita poy tha deis sto film den prokite na tin deis stin digital (mexri tora toylaxiston)...;)

δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.

εξαρτάται απο το μέγεθος που θα βγεί η photo βασικά.

σε μεγενθυμένες photo το φίλμ εννοείται οτι χάνει αφού θα υποστεί επεξεργασία.

ενώ στην ψηφιακή απο 4 mp και πάνω οι photo μπορούν να βγούν και τεράστιες χωρίς να χάσουν καθόλου,χωρίς καμία επεξεργασία στην μέγιστη δυνατή ανάλυση.

απο 8 mp και πάνω με επαγγελματικούς φακούς ,οι photo είναι πραγματικά εντυπωσιακές,χωρίς κανένα ίχνος ατέλειας.αλλά βλάπτουν σοβαρά την τσέπη του καταναλωτή

Για πες μας, ποτε θα έχουμε καλύτερη ποιότητα? όταν έχουμε μια εικόνα των 6 πχ megapixel απ ευθείας τραβηγμένη απο φηφιακή, ή όταν αυτη η εικόνα εχει προκύψει απο σκανάρισμα φιλμ?

Επίσεις πρέπει να καταλάβουμε οτι ρόλο στη ποιότητα της φωτογραφίας παίζουν ο φακός, η ποιότητα του αισθητήρα, και το λογισμικό ψηφιοποίησης της κάθε μηχανής.

ΔΕΝ παιζουν ρόλο τα megapixels,τα οποία χρησιμοποιούνται σαν κύριο χαρακτηριστικό για λόγους marketing.Αυτά παίζουν ρόλο μόνο στο δυνατο μέγεθος εκτύπωσης.Μάλιστα τα πολλα megapixels πολλές φορές δημιουργούν φηφιακό θόρυβο γιατί ενω αυτά συνεχως αυξάνονται (marketing) το φυσικό μέγεθος των αισθητήρων παραμένει ίδιο.

Βρε Δημήτρη, αμαν με αυτή την Ελλάδα. Σε όλα αρνητικά βρίσκεις. Το ίδιο παρατείρησα και στο θέμα του τσιγάρου οπου κλειδώθηκε. Κατηγορείς τον Ελληνα ενω σε πληροφωρώ οτι στην Γερμανία το χάλι ειναι υψηλώτατο.

Οσο για τις φωτογραφικές, σε πληροφωρώ οτι είμαστε πολύ ποιο μπροστά απο τους Γερμανούς που είχα πάει. Στα φωτογραφεία, μεγάλα και μικρά, το φίλμ ζει και βασιλεύει. Και ξέρεις γιατι; Διοτι αντίθετα με αυτό που νομίζεις, ο Ελληνας αναζητά κάθε τι νέο τεχνολωγικά, γιατι του αρέσει η φιγούρα, μούρη και ασχολείται με πολλα τον ελεύθερό της χρόνο. Ενω οι Γερμανοί ειναι πιο συντηριτικοί. Αρκούνται σε αυτά που έχουν και δεν κυνηγούν μανιωδώς ότι καινούργιο βγεί. Το ίδιο παρατείρησα και στα κινητά(200% πιο καινούργια εδώ) το ίδιο και στα αυτοκίνητα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλοι σούπερ μοντέλα. Ειναι φθηνώτερα εκεί και πέρνουν μισθό 3πλάσιο. Ομως αρκούνται με αυτοκίνητα που απλά θα κάνουν την δουλειά τους και δεν το'χουν για εφέ. Ασε που δεν έχουν πολύ χρόνο για πολλές ασχολίες και χόμπυ. Και ενας παράγωντας ακόμη για τα φιλμάκια εκεί ειναι οτι οι συνταξιούχοι έχουν μάθει το φίλμ και δεν το αποχωρίζωνται.

Το ειπες μονος σου.Στη Γερμανια ψωνιζουν με βαση τις πραγματικες τους αναγκες & οχι με βαση τι διαφημιζει ο...Γερμανος:p .Επομενως,οσοι εχουν ψηφιακες,ασχολουνται εστω & λιγο με το θεμα.Αντιθετα,εδω παιρνουν μεν αρκετοι,αλλα πολλοι ειναι τοσο ασχετοι,που πραγματικα μ'εκνευριζουν!Π.χ. εχει ο αλλος υπολογιστη με Φοτοσοπ εγκατεστημενο μεσα(!) & αντι να της περασει μεσα & να τις επεξεργαστει αν θελει,τις παει βουρ για εκτυπωση στο καθε φωτογραφειο!:mad: :rolleyes: Ε αν αυτο δε λεγεται βλακεια δεν ξερω τι ειναι...:X

Οσο για τα μεγκαπιξελς,ας σταματησει επιτελους αυτο το παραμυθι...4-5 ειναι υπεραρκετα για τον μεσο χρηστη ή τον απαιτητικο ερασιτεχνη(εκτος dslr).Ας κοιταξουν πρωτα να βελτιωσουν το θεμα του θορυβου,οπως ειπε κι ο φιλος πριν,κι ας αφησουν τα κολπακια του μαρκετινγκ.

Εγω σε άλλο εχω ένστανση. Στο οτι ο Ελληνας φοβάται το καινούργιο. Οχι, αγοράζει. Απλά κατόπιν, δεν γνωρίζει να το χειριστεί. Εκεί, ναι συμφωνώ.

Μα γιατί εδώ μέσα όταν κάποιος δεν ξέρει κάτι, αντί να πει "δεν ξέρω" κάθεται και λέει γεμάτος σιγουριά τις μεγαλύτερες βλακείες???

Σχεδόν όλοι οι φωτογράφοι των περιοδικών δουλεύουν με ψηφιακές. Οι φωτογραφίες στα περιοδικά περνούν ΠΑΝΤΑ ψηφιακή επεξεργασία (και δεν εννοώ μόνο το photoshop) συνεπώς όταν ο άλλος σου φέρνει 12ΜΡ απ΄ ευθείας σε DVD με ποιότητα κορυφαία, γιατι να κάθεσαι να σκανάρεις το slide??. Επειδή μάλιστα είναι επαγγελματικό εργαλείο χρησιμοποιούν τις κορυφαίες μηχανές και φυσικά αυτό που έχει σημασία είναι ο φακός, ο φωτισμός κλπ και όχι το μέσο αποθήκευσης.

Από κει και πέρα, το να μιλά ο μέσος χρήστης για διαφορά ποιότητας από φιλμ σε ψηφιακό είναι τουλάχιστον αστείο. Μου θυμίζει κάτι μπουμπούκια στο φόρουμ τούτο που έχουν κινητά των 400 ευρώ και η χρήση που τους κάνουν είναι 10 ευρώ το μήνα σε SMS (και αυτά σε καρτοκινητή). Τελείως εκτός θέματος.

Επίσης, (όπως σωστά ειπώθηκε εδώ) ΟΛΑ τα φωτογραφεία πια "σκανάρουν" το φιλμ που τους πάτε, κάνουν ψηφιακή τη φωτό και την τυπώνουν σε εκτυπωτή. Θα μου πείτε "ναι, αλλα το φιλμ δεν προσφέρει καλύτερη ανάλυση?". Για τις διαστάσεις που συζητάμε, όχι. Καθόλου. Στα 5MP τυπώνεις σε μέγεθος αφίσας. Για τις φωτό της οικογένειας είτε φιλμ έχεις είτε 3ΜΡ το τύπωμα είναι το ίδιο ακριβώς στις ίδιες συνθήκες.

Άλλο παράδειγμα: Στον κινηματογράφο έχουν ήδη περάσει στην άλλη όχθη. Η ταινία Collateral του Μάικλ Μαν γυρίστηκε κατά 80% σε ψηφιακή μορφή. Μάλιστα ο ίδιος δήλωνε ότι το ψηφιακό "γράφει" σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πολύ καλύτερα από το φιλμ.

Το πόσα χρόνια απομένουν στο φιλμ εξαρτάται από το πότε ακριβώς θα αποφασίσουν οι εταιρίες να μας περάσουν οριστικά στο ψηφιακό.

file mou prin me katigoriseis oti lew tis megalyteres vlakeies tha sou pw ena pragma.

opws ta les esy, etsi ta lew kai egw.

omws milisa me ena anthrwpo o opoios kanei fwtografiseis gia periodika opws

Playboy, Penthouse, Maxim klp

kai ton rwtisa oti -logika fwtografizei me psifiaki-

omws mou eipe oti xrisimopoiei kai ta dyo eidi mixanwn.

alla kata protimisi mou eipe, oi fwtografoi, otan theloun kati epagelmatiko,

se asigriti poiotita xrisimopoioun film.

kai na sou kanw mia erwtisi,

exeis mia fwtografisi

p.x tis Annas Vissi,

kai tha mpoun sto periodiko 7 fwtografies tis.

esena file mou tha se noiazei posi wra tha kaneis na tis peraseis ston ypologisti, i tha se noiazei i aristi poiotita?:confused:

Ps:den eimai palaiolithikos, psifiaki protimw kai egw, psifiaki mixani exw, kai psifiaki videocamera miniDV.

gia ton aplo xristi i psifiaki einai super.

gia ton epagelmatia, paizete i katastasi, isws kapws yper tou film.

Ps2: to meso apothikeusis den exei sxesi....xm....xanaskepsou to

Εγω σε άλλο εχω ένστανση. Στο οτι ο Ελληνας φοβάται το καινούργιο. Οχι, αγοράζει. Απλά κατόπιν, δεν γνωρίζει να το χειριστεί. Εκεί, ναι συμφωνώ.

Ο Ελληνας δεν φοβαται το καινουριο,αρκει να ειναι μικροσκοπικο,ευκολα φορητο & φυσικα να μπορει να επιδειχτει μ'αυτο.Δες τι γινεται με τα κινητα,τις μικρουλες ψηφιακες κλπ.Εξαιρεση αποτελουν οι γιγαντιες τηλεορασεις Πλασμα,που ομως ικανοποιουν απολυτα το κριτηριο της επιδειξης.

Για πες του Ελληνα ν'ασχοληθει με υπολογιστες,ιντερνετ,dsl κλπ...θα σου πεταξει με τη μια "δε μου χρειαζονται αυτα".Το 3g κινητο βεβαια ειναι απολυτως απαραιτητο για ολους...:rolleyes:

Ο Ελληνας δεν φοβαται το καινουριο,αρκει να ειναι μικροσκοπικο,ευκολα φορητο & φυσικα να μπορει να επιδειχτει μ'αυτο.Δες τι γινεται με τα κινητα,τις μικρουλες ψηφιακες κλπ.Εξαιρεση αποτελουν οι γιγαντιες τηλεορασεις Πλασμα,που ομως ικανοποιουν απολυτα το κριτηριο της επιδειξης.

Για πες του Ελληνα ν'ασχοληθει με υπολογιστες,ιντερνετ,dsl κλπ...θα σου πεταξει με τη μια "δε μου χρειαζονται αυτα".Το 3g κινητο βεβαια ειναι απολυτως απαραιτητο για ολους...:rolleyes:

πολύ λανθασμένες απόψεις.

παρουσιάζεις τον μέσο έλληνα,σαν καταναλωτικό πίθηκο.

δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

φυσικά ,όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι ο έλληνας θα στραφεί στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας αν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα.

αφού οι μικροσκοπικές ψηφιακές είναι δεδομένα πιο βολικές γιατί να μην στραφεί εκεί δηλαδή?

και δεν νομίζω να επιδεικνύεται κάποιος με την ψηφιακή του.αυτό είναι γελοίο.

με το κινητό ίσως.!!

φυσικά ,όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι ο έλληνας θα στραφεί στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας αν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα.

αφού οι μικροσκοπικές ψηφιακές είναι δεδομένα πιο βολικές γιατί να μην στραφεί εκεί δηλαδή?

με το κινητό ίσως.!!

Δυστυχώς ο Έλληνας επιδεικνύεται ακόμα και με τα πιο απίθανα πράγματα...

Η προσωπική μου εμπειρία αυτό μου έχει δείξει :)

με το κινητό ίσως.!!

Αυτο με τα "απαραιτητα χρηματα" ξαναπες το!!!:lol: Πλεον ο καθενας μπορει να παρει οτιδηποτε,με τις απειρες δοσεις που υπαρχουν,ακομα & για "θηρια" τηλεορασεις πλασμα!Για να μη μιλησουμε για αυτοκινητα ετσι?:X

Οσο για επιδειξη...περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...εσυ κι εγω μπορει να μη το κανουμε,ομως υπαρχουν παρα πολλοι...εκει εξω που το κανουν...;)