Jump to content

[split] Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

johner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δε θέλω ρε macbook.

Έχετε φαγωθεί όλα τα ποζέρια!

Ασ'τον johner. Αμα ο άνθρωπος θέλει όπως και δήποτε να ψάχνει drivers μέχρι και για το flashάκι που συνδέει, ποιοί είμαστε εμείς που θα του χαλάσουμε την χαρά της ανακάλυψης :p

Δεν είναι ποζεριά το MacBook, Xourxou (τουλάχιστον όχι μόνο :p). Ειναι πραγματικά πρακτικό.

Αλλά ΟΚ, στην άκρη το Mac.

Εννοείται πως για το service της Acer μιλάω. Αν δε σου πάθει κάτι μια χαρά είναι (και εδώ που τα λέμε, όλα όσο είναι ΟΚ μια χαρά είναι). Άμα όμως σου πάθει;;;

Η καινούργια σειρά δε μου πολυαρέσει. Γυαλίζει υπερβολικά το piano black του και χάνει λίγο από τη σοβαρότητά του (τι λέω πάλι ο design-freak!). Αλλά δε νομίζω να ξεβάφει. Τώρα τι του κανες εσύ και ξέβαψε...τι να πω... μπορεί να ξέβαψε από το κακό του που είχε εσένα ιδιοκτήτη.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

MissRain περιμένω και εγώ τα νέα macbook και μετά θα τα πηγαίνουμε μαζί βόλτα και ο xourxoulitsos θα είναι στην απ'έξω και θα μας κοιτάει από το παράθυρο ενώ εμείς θα ταξιδεύουμε με το Time machine.http://www.laymark.com/i/m/m052.gif

Καταλαβαίνω την πρακτικότητα του mac για κάποιον επαγγελματία. Εκεί ναι.

Αλλά να δώσει κάποιος τα διπλάσια λεφτά σε σχέση με ένα laptop για να σερφάρει και να βλέπει lost το θεωρώ κοροϊδία.

Ο johner βέβαια το θέλει για να κάνει iChat από τα καφέ στον Βόλο.

Φυσικά για πολλούς άλλους λόγους δεν πάω τα mac αλλά ας μην το κάνουμε vs.

Πάντως μέχρι κι η κυρία Χατζηκ**ρα πλέον θέλει macbook :p

Το design δε με πολυνοιάζει, τη δουλειά του να κάνει..

Τώρα που πλέον βγαίνουν και πιο ελαφριά, σκέφτομαι να πάω απο τα 15.4 στα 17wide...

btw εσένα και τον desert, johner, σας φαντάζομαι μόνο με το Washmachine να ταξιδεύετε :)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Καταλαβαίνω την πρακτικότητα του mac για κάποιον επαγγελματία. Εκεί ναι.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι το παραπάνω δίνει το macbook σε έναν επαγγελματία!Ίσα ίσα.Δεν υπήρχε περίπτωση να το πρότεινα σε επαγγελματία του χώρου της πληροφορικής τουλάχιστον...

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

To επαγγελματίας εγώ το εκλαμβάνω ως κάποιος που παίρνει έναν υπολογιστή για να κάνει τη δουλειά του και όχι για να ασχολείται με τον ίδιο τον υπολογιστή..

Apla se ena Mac boris na exeis kai macosx kai vista.

Pera apo afto de vriskw kati. Se themata built and quality lenovo IBM kai Sony einai pio brosta.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Οπότε και εσύ συμφωνείς με τα λεγόμενα μου!Την δουλειά σου μπορείς να την κάνεις καλύτερα με πολλά άλλα notebooks.

Apla se ena Mac boris na exeis kai macosx kai vista.

Pera apo afto de vriskw kati. Se themata built and quality lenovo IBM kai Sony einai pio brosta.

Αν δε λογαριασουμε τη CR series... :rolleyes:

Χωρις πλακα, τα macbook εχουν πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Επισης εχουν φορτιστη που δε μοιαζει με τσαϊνιζ μπακατελα (με τιμη λιανικης 100€ +). Και δεν ξεβαφουν (σαν τα ασημι πλαστικα). Και εχουν κρυφο εξαερισμο και δεν ανατιναζονται αν τα βαλεις στα ποδια σου. Και εχουν πιο καλη αυτονομια. Γενικα ειναι σικ μηχανακια αλλα το ασπρο εχει 13.3 οθονη. Μικρη η διαφορα!

Και αν θες πετας και ντεμπιαν ή γουιντος να παιζεις και παιχνιδακια!

Η βλακεια ειναι οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις κατι με καλυτερα πραματα σε αλλες μαρκες και οτι στην Ελλαδα θα εχεις να κανεις με τη Rainbow που ζει στο μεσαιωνα (βλεπε μεταλλικη κλειδοθηκη...με κλειδι http://www.laymark.com/i/m/m181.gif).

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι το παραπάνω δίνει το macbook σε έναν επαγγελματία!Ίσα ίσα.Δεν υπήρχε περίπτωση να το πρότεινα σε επαγγελματία του χώρου της πληροφορικής τουλάχιστον...

Αναλογως τι επαγγελματια εννοεις! ;)

Μια χαρα γραφεις κωδικα. Μια χαρα βαζεις και GNU/Linux αμα σου φαινεται πολυ ομορφο και παπαρδελικο το OS X.

Ασε που αισθητικα τα περισσοτερα αλλα λαπτοπ ειναι @@. :p

geofromalimos όταν είπα επαγγελματίες, εννοούσα κυρίως άτομα που ασχολούνται με τα πολυμέσα.

fabo, σταμάτα να χρησιμοποιείς τα μαϊμουδάκια μου :p

Και αν θες πετας και ντεμπιαν ή γουιντος να παιζεις και παιχνιδακια!

Με το Χ3100 δεν παίζεις και πολλά παιχνιδάκια ;)

Τώρα αν έχεις δώσει τα 2-2.5 χιλιάρικα για το MBP με την 8600, μπορείς να παίξεις κάτ (βέβαια με τόσα λεφτά παίρνεις ένα MB και ένα peformance-oriented Acer/Asus/Toshiba για το gaming :P).

Γενικά τα macbook έχουν δύο προβλήματα για μένα

Α) Είναι overpriced (laptop των 1000 ευρώ και δεν έχει DVD-RW....)

B) Δεν σου δίνουν επιλογές όσον αφορά το hardware (ουσιαστικά οι πλατφορμες είναι δύο, με μικρές αλλαγές σε CPU/RAM). Ελπίζω οι φήμες που θέλουν την Apple να βγάζει τα νέα refresh με chipset της NVidia να ευσταθούν, ώστε να μπορεί κανείς να παίζει και κάνα παιχνιδάκι στα MB.

geofromalimos όταν είπα επαγγελματίες, εννοούσα κυρίως άτομα που ασχολούνται με τα πολυμέσα.

Αυτός ο "μύθος" έχει πάψει να ισχύει πλέον....

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Καλημερα σε ολους. Πριν απο δυο εβδομαδες πηρα και εγω το πρωτο μου laptop. Ειμαι αρκετα ενθουσιασμενος προς το παρον. Αντιστοιχα ομως εχω και καποιες αποριες. Η βασικοτερη, η οποια υποθετω εχει απαντηθει και στο παρελθον, ειναι το θεμα της μπαταριας οταν ο υπολογιστης ειναι στην παροχη του ρευματος. Τι συμβουλευετε? Ειναι καλυτερα να βγαζω την μπαταρια οταν τον εχω στο σπιτι η μπορει ο υπολογιστης να κοβει την παροχη οταν ειναι και η μπαταρια συνδεδεμενη ωστε να μην μειωνεται η αποδοση της? Εαν βοηθαει το μοντελο του υπολογιστη ειναι το Toshiba P300-134.

If you are frightened of dying, and you are holding on,

you see devils tearing your life away.

If you have made your peace, then the devils are really angels,

freeing you from the earth...

Αυτός ο "μύθος" έχει πάψει να ισχύει πλέον....

Όλους όσοι ξέρω τουλάχιστον να ασχολούνται με τη μουσική ή το film editing δουλεύουν αποκλειστικά σε mac...

Όντως έχει πάψει να ισχύει ο μύθος.Πλεον η ίδια υπολογιστική δύναμη των mac υπάρχει στα pc και μάλιστα με λιγότερο κόστος.

Με το Χ3100 δεν παίζεις και πολλά παιχνιδάκια ;)

Τώρα αν έχεις δώσει τα 2-2.5 χιλιάρικα για το MBP με την 8600, μπορείς να παίξεις κάτ (βέβαια με τόσα λεφτά παίρνεις ένα MB και ένα peformance-oriented Acer/Asus/Toshiba για το gaming :P).

Γενικά τα macbook έχουν δύο προβλήματα για μένα

Α) Είναι overpriced (laptop των 1000 ευρώ και δεν έχει DVD-RW....)

B) Δεν σου δίνουν επιλογές όσον αφορά το hardware (ουσιαστικά οι πλατφορμες είναι δύο, με μικρές αλλαγές σε CPU/RAM). Ελπίζω οι φήμες που θέλουν την Apple να βγάζει τα νέα refresh με chipset της NVidia να ευσταθούν, ώστε να μπορεί κανείς να παίζει και κάνα παιχνιδάκι στα MB.

Σιγουρα δεν παιζεις. Βεβαια το X3100 ηταν το στανταρ σε παρα πολλα λαπτοπ στην ιδια κατηγορια τιμων τον περασμενο χρονο.

Γενικα σε λαπτοπ αν δε δωσεις κανενα διχιλιαρο να παρεις καποιο τερας τοτε πρεπει να συμβιβαστεις στα γραφικα (τουλαχιστον παιζουμε κανενα καουντερ και κολ οφ ντιουτι και σκοτωνουμε την ωρα μας στο λαν! :p).

Τον περασμενο Σεπτεμβρη που πηρα το Vaio CR-11, ηταν στα ιδια λεφτα και δυνατοτητες με το μεσαιο macbook (βασικα το macbook ειναι καλυτερο). Η μονη διαφορα που με απασχολησε ηταν η 13αρα οθονη του macbook εναντι της 14αρας του Vaio.

Πλεον, οντως το macbook θελει ανανεωση (η CR series π.χ. εχει βγαλει αλλα 4-5 μοντελα με εσωτερικες αλλαγες και εφτασε στο CR-41).

Superdrive δεν εχει μονο το φτηνο στα 2.1 GHz, τα αλλα δυο μοντελα γραφουν κανονικα dvd. :)

Όλους όσοι ξέρω τουλάχιστον να ασχολούνται με τη μουσική ή το film editing δουλεύουν αποκλειστικά σε mac...

Ξεχασες τους γραφιστες. Κι αυτοι εχουν ενα παθος με τα mac. :)

Γενικα παντως στην Ελλαδα ο απλος κοσμακης δεν συμπαθει και πολυ τον μακ απλα γιατι εχει μαθει γουιντος. Ισως οταν καποτε αλλαξουν τα πραγματα να κλεισουνε και τη rainbow (επιτελους).

Ξεχασες τους γραφιστες. Κι αυτοι εχουν ενα παθος με τα mac. :)

Σωστός ο fabos. :)

Γενικα παντως στην Ελλαδα ο απλος κοσμακης δεν συμπαθει και πολυ τον μακ απλα γιατι εχει μαθει γουιντος. Ισως οταν καποτε αλλαξουν τα πραγματα να κλεισουνε και τη rainbow (επιτελους).

Μπα...

Αν δεις τι ζήτηση έχουν τα Mac (κι πόσο δεν μπορεί με τίποτα να την καλύψει η Rainbow) θα απορήσεις...

Αλλά έτσι είναι. Μέχρι να αποκτήσουμε επιτελους Apple Hellas, θα βολευόμαστε με τη Rainbow (όπου "βολευόμαστε", βάζουμε "ταλαιπωρούμαστε" :p).

Αμα δε μας θέλει μια η μηλιά, δεν τη θέλουμε εμείς δέκα.

Το βρίσκω χαζό να παρακαλάς ως πελάτης μια εταιρεία να σου πάρει τα λεφτά :p

Υπάρχουν κι αλλού μηλιές που κάνουν μανταρίνια κλπ :p

Αμα δε μας θέλει μια η μηλιά, δεν τη θέλουμε εμείς δέκα.

Το βρίσκω χαζό να παρακαλάς ως πελάτης μια εταιρεία να σου πάρει τα λεφτά :p

Υπάρχουν κι αλλού μηλιές που κάνουν μανταρίνια κλπ :p

Ναι...αλλά, δυστυχώς για μας, η συγκεκριμένη μηλιά βγάζει... άλλο φρούτο!! :):love:

Σιγουρα δεν παιζεις. Βεβαια το X3100 ηταν το στανταρ σε παρα πολλα λαπτοπ στην ιδια κατηγορια τιμων τον περασμενο χρονο.

Γενικα σε λαπτοπ αν δε δωσεις κανενα διχιλιαρο να παρεις καποιο τερας τοτε πρεπει να συμβιβαστεις στα γραφικα (τουλαχιστον παιζουμε κανενα καουντερ και κολ οφ ντιουτι και σκοτωνουμε την ωρα μας στο λαν! :p).

Μα δεν χρειάζεται να ναι "τέρας" το laptop. Με 1000-1200 βρίσκεις laptopάκια μπόλικα με μία 8400/8600 της Nvidia (ή αντίστοιχη ATi).

Superdrive δεν εχει μονο το φτηνο στα 2.1 GHz, τα αλλα δυο μοντελα γραφουν κανονικα dvd. :)

Απλά όταν τα laptops των 500 ευρώ ΕΧΟΥΝ dvd-rw σε πνίγει το δίκιο σου να μην έχει το "μικρό" macbook (το οποίο είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ απόπειρα της Apple να κάνει τους χρήστες να στραφούν προς τα μεγαλύτερα μοντέλα με τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...