Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα δεν παραπονέθηκα για την Q! Απλά θέλησα να μοιραστώ μια λύση για προχωρημένους χρήστες για όσους δε θέλουν να βλέπουν το "R" ή δε θέλουν να έχουν ενεργή την περιαγωγή για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Σαν την Q υπάρχουν πολλές εταιρείες στο εξωτερικό, οι λεγόμενες MVNO, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

οι ψαγμενοι πανε με χιλια στην Q. Εγω τωρα τεταρτη μερα χρησης και δηλωνω πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με την κοσμοτε οπου φοβομουν να βαλω καρτα. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΕΙΑ, η ταχυτητα πολυ καλη (4 mbps επιασα βορεια κερκυρα) και οι προσφορες πολυ καλες. Αν και νιωθω οτι ανηκω στην wind θα προτιμκυσα η Q να ειχε δικη της ιστοσελιδα εξυληρετηση κτλπ

οι ψαγμενοι πανε με χιλια στην Q. Εγω τωρα τεταρτη μερα χρησης και δηλωνω πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με την κοσμοτε οπου φοβομουν να βαλω καρτα. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΕΙΑ, η ταχυτητα πολυ καλη (4 mbps επιασα βορεια κερκυρα) και οι προσφορες πολυ καλες. Αν και νιωθω οτι ανηκω στην wind θα προτιμκυσα η Q να ειχε δικη της ιστοσελιδα εξυληρετηση κτλπ

http://www.myq.gr

Καλα το να αφαιρεσει η γουιντ το εσωτερικο ροουμινκ και να ενσωματωσει πληρως την κιου στο δικτυο της ειναι τοσο δυσκολο; ακοτορθωτο παντως δεν ειναι. Γιατι δεν το κανει και μας σπαει τα νευρα; αληθεια και το φρογκ ιδια πατεντα εχει;

Καλα το να αφαιρεσει η γουιντ το εσωτερικο ροουμινκ και να ενσωματωσει πληρως την κιου στο δικτυο της ειναι τοσο δυσκολο; ακοτορθωτο παντως δεν ειναι. Γιατι δεν το κανει και μας σπαει τα νευρα; αληθεια και το φρογκ ιδια πατεντα εχει;

Γιατι σου σπαει τα νευρα;

Σιγα ρε παιδια το προβλημα. Μην τα παραλεμε.

Η frog δεν ειναι μεσω roaming γιατι δεν ηταν οπως ηταν η Q πριν την εξαγορα της απο την Wind, με την εννοια μιας 4ης εταιριας. Ανεκαθεν ηταν θυγατρικη της cosmote.

Δεν έχουν όλοι Samsung, σε όλες τις συσκευές με Stock Android φαίνεται απλά ένα "R". Αυτό συμβαίνει σε όλες τις Nexus συσκευές και σε όλες τις άλλες που το Android δεν έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές από τον κατασκευαστή.

Μια χαρά τα βλέπω όλα εγώ σε μοτορολα και Σαμσουνγκ.. μάλλον έχει πρόβλημα η συσκευή σου

Το γιατι μας εχει σπασει τα νευρα αλλη φορα. Το να ενσωματωθει η κιου στο δικτυο της γουιντ χωρις την μακακια του εσωτερικου ροουμινκ γινεται η δεν γινεται; και ειναι τοσοοοο δυσκολο που δεν το εχει κανει 4-5 χρονια τωρα; αν γινεται λοιπον γιατι δεν το κανει; ΥΓ Το τι ητανε παλια ποσως με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει τι ειναι τωρα δηλαδη θυγατρικη της γουιντ. Αλλωστε την επελεξα κατα την γουιντ εποχη. Αλλωστε και η κιου ποτε δεν υπηρξε 4ος παροχος. Απο την βοντα επαιρνε και τοτε. Edited by ohristou

Δεν γίνεται τεχνικά γιατί αν χρειαστεί να χωρίσουν θα υπάρχει πρόβλημα. Προσπάθησε να μην κοιτάς το R:D

Δεν έχει διαφορά το ροαμινγκ. Η δρομολόγηση είναι ίδια, η χρέωση αλλάζει.

Και βέβαια ήταν 4ος παροχος. Όπως οι εταιρείες που χρησιμοποιουν τα καλώδια του ΟΤΕ. Είναι παροχος η wind στο adsl? Ναι είναι.

Επίσης θυγατρική λέγεται η εταιρεία που φτιάχνει η μαμά. Η wind απλώς την αγόρασε. Έχει αυτονομία στα πακέτα κλπ.

Edited by pavlitakis1

Το γιατι μας εχει σπασει τα νευρα αλλη φορα. Το να ενσωματωθει η κιου στο δικτυο της γουιντ χωρις την μακακια του εσωτερικου ροουμινκ γινεται η δεν γινεται; και ειναι τοσοοοο δυσκολο που δεν το εχει κανει 4-5 χρονια τωρα; αν γινεται λοιπον γιατι δεν το κανει; ΥΓ Το τι ητανε παλια ποσως με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει τι ειναι τωρα δηλαδη θυγατρικη της γουιντ. Αλλωστε την επελεξα κατα την γουιντ εποχη. Αλλωστε και η κιου ποτε δεν υπηρξε 4ος παροχος. Απο την βοντα επαιρνε και τοτε.

Γιατι σε πειραζει το roaming; Δεν αλλαζει απολυτως τιποτα. Ποια η διαφορα αν δεν ειναι σε roaming; και τι σε επηρεαζει αυτο;

Η q δεν ειναι θυγατρικη της wind. Ειναι σαν κομματι της wind, δεν ειναι αλλη εταιρεια, το αφμ της wind χρησιμοποιει. (αν κανω λαθος διορθωστε με)

Πραγματικα θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι σου εχει σπασει τα νευρα. Εγω δεν βλεπω κατι το παραξενο.

Πραγματικα θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι σου εχει σπασει τα νευρα. Εγω δεν βλεπω κατι το παραξενο.

Κάποιοι είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω ομαδοποίησης, επιτίθενται συνεχώς στις ίδιες εταιρείες.

εχω Q απο τοτε που χρησιμοποιουσε σημα vodafone.για να την εχω ακομα σημαινει οτι δεν βρηκα κατι καλυτερο.επισης το θεμα σημα που λενε μερικοι ειναι σχετικο,εγω οπου και να χω παει για αρκετο διαστημα(βολος,καλαματα,ν.ηρακλειο,μαρουσι,θεσσνικη,αλμυρο βολου και πτελεο μαγνησιας) δεν ειχα προβλημα με το σημα.οποτε ειναι σχετικο το θεμα σημα για τον καθενα(εγω πχ.στον πτελεο εχω μεγα θεμα με cosmote σαν δευτερο αριθμο εχω whats up).επισης να την πουν για την εξυπηρετηση(τηλεφωνικη,καταστηματων,τεχνικου τμηματος το καταλαβαινω) αλλα να πουνε για τα πακετα της που ειναι ΠΑΝΤΑ τα καλυτερα και οικονομικοτερα δεν το καταλαβαινω.απο πειρα σας λεω.το θεμα που θα ηταν κακο για τον καταναλωτη θα ηταν να μειωνε τα προσφερομενα αλλα και πριν με δυο πακετα του ενος ευρω επαιρνες 800 λεπτα η sms το ιδιο και τωρα απλα εννοποιησαν το πακετο.και προς ΟΛΗ την wind και Q παρακαλω,εγω ουτε οπαδος ειμαι ουτε θα ακολουθω μια εταιρεια αμα δεν με συμφερει αλλα επι του παροντος βλεποντας τι δινουν ολοι η Q ειναι η καλυτερη και η φθηνοτερη(και το frog φθηνο ειναι αλλα οτι δινει ειναι προς frog οποτε χανει απο κει)οποτε για μενα Q.ολα τα αλλα ειναι γκρινιες ειτε απο αγνοια ειτε επειδη ειναι φαν αλλων εταιρειων και βρισκουν μικροχαζομαρες για να μειωσουν την Q.οταν οι αλλοι δωσουν πακετα των 2 ευρω με 800 λεπτα η 800 sms προς ολο το δικτυο τους και χρεωση ανα δευτερολεπτο εδω θα μαστε και θα το συζητησουμε...αν και πιστευω θα αργησει πολυ εκεινη η μερα,αν ερθει ποτε κιολας.επισης αλλο ενα επιχειρημα οτι τι να τα κανω τα 800 λεπτα η sms,φανταζομαι ειναι καποιοι που καποια στιγμη στο παρελθον εχουν πει εστω και μια φορα whatsup φερε πισω τα 1500(αληθεια τα 1500 δεν ειναι πολλα??).αυνηθως οταν εχει; ενα πακετο καρτοκινητης οι κυριως επαφες σου ειναι στο ιδιο δικτυο καρτοκινητης,οποτε πολλοι απο μας τα θελουμε τα 800...αυτα γιατι πολλα και διαφορα διαβασα και δεν μπορω να καταλαβω και το γιατι...

Το γιατι μας εχει σπασει τα νευρα αλλη φορα. Το να ενσωματωθει η κιου στο δικτυο της γουιντ χωρις την μακακια του εσωτερικου ροουμινκ γινεται η δεν γινεται; και ειναι τοσοοοο δυσκολο που δεν το εχει κανει 4-5 χρονια τωρα; αν γινεται λοιπον γιατι δεν το κανει; ΥΓ Το τι ητανε παλια ποσως με ενδιαφερει. Με ενδιαφερει τι ειναι τωρα δηλαδη θυγατρικη της γουιντ. Αλλωστε την επελεξα κατα την γουιντ εποχη. Αλλωστε και η κιου ποτε δεν υπηρξε 4ος παροχος. Απο την βοντα επαιρνε και τοτε.

Τέτοιους καταναλωτές να έχουμε σαν κι εσένα και θα πληρώνουμε τα πάντα ακριβότερα. Ολα έφτιαξαν στην Ελλάδα του 2014 και το πρόβλημα μας είναι το R. Ημαρτον παναγία μου τι άλλο θα διαβάσω. Που σε επηρεάζει το Roaming δεν μας είπες; Πληρώνεις ακριβότερα το sms; Κάποιοι γκρινιάζουν για να γκρινιάζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Καλημερα παιδια.Προχθες αλλαξα συσκευη και απο nano sim πηρα την micro.Aλλα επειδη ηταν μεγαλη την εκοψα εγω σπιτι επειδη δεν ειχα στο μαγαζι που πηγα την συσκευη.Το θεμα ειναι οτι την εκοψα λιγο παραπανω απο οτι επρεπε με αποτελεσμα να παιζει λιγο στην θηκη.Την εβαλα ομως και ενταξει μου ζητησε κωδικο pin κανονικα.Αυτο που παρατηρω ειναι οτι μερικες φορες χανει για δευτερολεπτα το σημα και επανερχεται...Η αλλες φορες ανεβοκατεβαινει η μπαρα του σηματος.Η συσκευη ειναι σταθερη σε μια θεση για αυτο που σας λεω.Λετε να μην κανει καλη επαφη;

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

Καλημερα παιδια.Προχθες αλλαξα συσκευη και απο nano sim πηρα την micro.Aλλα επειδη ηταν μεγαλη την εκοψα εγω σπιτι επειδη δεν ειχα στο μαγαζι που πηγα την συσκευη.Το θεμα ειναι οτι την εκοψα λιγο παραπανω απο οτι επρεπε με αποτελεσμα να παιζει λιγο στην θηκη.Την εβαλα ομως και ενταξει μου ζητησε κωδικο pin κανονικα.Αυτο που παρατηρω ειναι οτι μερικες φορες χανει για δευτερολεπτα το σημα και επανερχεται...Η αλλες φορες ανεβοκατεβαινει η μπαρα του σηματος.Η συσκευη ειναι σταθερη σε μια θεση για αυτο που σας λεω.Λετε να μην κανει καλη επαφη;

Ρυθμισε τη συσκευή μόνο σε 2G και σε 3g θα πηγαίνεις όταν χρειάζεται. Είναι φυσιολογικό, γιατί ψάχνει συνεχώς να βρει καλύτερη σύνδεση λόγω του ότι γύρω σου έχεις περισσότερες από μία κεραίες. Δεν φταίει η κάρτα πάντως αν και καλό θα ήταν να την στερεωνες καλύτερα με καποιο τρόπο.

Κάποιοι γκρινιάζουν και κάποιοι συμπεριφέρονται σαν μέτοχοι και fanboys. Οι συσκευές μου είναι μια χαρά, απλά δεν έχουν ROM πειραγμένη από μεγάλο κατασκευαστή. Η Samsung και η κάθε Samsung απλά έχει εσωτερική λίστα για το national roaming, το ίδιο κάνουν και οι developers της CyanogenMod και κρύβεται το roaming σε επίπεδο Android framework. Τραβάτε μια βόλτα από το xda-developers πριν βγάλετε τις μισές συσκευές που κυκλοφορούν άχρηστες επειδή βγάζουν την Q σε roaming.

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Ρυθμισε τη συσκευή μόνο σε 2G και σε 3g θα πηγαίνεις όταν χρειάζεται. Είναι φυσιολογικό, γιατί ψάχνει συνεχώς να βρει καλύτερη σύνδεση λόγω του ότι γύρω σου έχεις περισσότερες από μία κεραίες. Δεν φταίει η κάρτα πάντως αν και καλό θα ήταν να την στερεωνες καλύτερα με καποιο τρόπο.

και γω συνδεθηκα πρωτη φορα προχθες και σε μενα παιζει τρελα το σημα,απο 3 γραμμες σε 0 πολλες φορες την ημερα χωρις να μετακινηθει καθολου το κινητο και με 3g only επιλεγμενο,οχι 3g/2g.Πριν που ημουν στην wind δεν γινοταν αυτο,κατι παιζει με το roaming ισως.Και η ταχυτητες που εφτανα με wind ηταν πολυ καλυτερες στο 3g.

Τωρα κατι αλλο.Οταν πηγα στην wind να αγορασω για πρωτη φορα χρονο ομιλιας ρωταω : Τα 10 ευρω ειναι καθαρα η οταν τα βαζεις μενουν 8 και κατι λογω φπα?Μου λεει πρεπει να βαλεις 12 για να εχεις καθαρο χρονο 10.Λεω οκ τα βαζω και βλεπω στον λογαριασμο μου στο myq οτι το διαθεσιμο ποσο μου ειναι οχι 8,ουτε 10 αλλα 13,7 ευρω!Λεω θα ειναι προ κρατησεων φπα,ας αγορασω ενα 3αρι πακετο να δω ποσο θα μεινει.Το αγοραζω και ω!απο 13,7 παει στα 10,7!

Συμπερασμα:Κανουν ακομα την γνωστη λαμογια που ειχα ακουσει και παλιοτερα,που λενε να βαλεις πανω απο 10 ευρω γιατι κατω απο 10 ευρω δεν εχει κερδος το καταστημα?Ειναι λαμογια στα καταστηματα η κανω λαθος?

Edited by azuli

Και βέβαια κάνεις λάθος.

Και δεν είναι λόγω ΦΠΑ αλλά λόγω φόρου καρτοκινητής.

Επίσης αν είσαι συνέχεια σε 3g αδειάζεις το μπαταρία γρήγορα γιατί ψάχνει μόνιμα 3g και λόγω μειωμένης χωρητικοτητας των κεραιών 3g γενικά, ανεβάζει ισχύ ζεσταίνεται κλπ. Πάντα μόνο 2g και αυτόματο όταν θέλουμε να κατεβάσουμε πολλά. Έτσι λέει η επιστήμη και έτσι αφήνουμε χώρο και σε άλλους χρήστες που χρειάζονται το δίκτυο.

Edited by pavlitakis1

αν εχεις μεταφερθεί στην q από φορητότητα και ήταν η πρώτη σου ανανέωση,θα είχε μέσα μπόνους 3 ευρω αρχικό χρόνο.Ετσι μπήκαν 12/1.12=10,7 ευρω λόγω φόρου καρτοκινητής,και μαζί με τα 3 ευρω που υπήρχαν εχουμε 13,7. Έτσι βγαίνουν τα κουκιά :rolleyes: Πάντα οι ανανεωσεις καθώς και οι χρεωσεις στους τιμοκαταλόγους περιλαμβάνουν φπα,τα ποσα που δινουμε και που χρεωνόμαστε,τον περιλαμβάνουν. Αυτό που αφαιρείται είναι ο φόρος καρτοκινητής 12% Edited by kmpatra

αν εχεις μεταφερθεί στην q από φορητότητα και ήταν η πρώτη σου ανανέωση,θα είχε μέσα μπόνους 3 ευρω αρχικό χρόνο.Ετσι μπήκαν 12/1.12=10,7 ευρω λόγω φόρου καρτοκινητής,και μαζί με τα 3 ευρω που υπήρχαν εχουμε 13,7. Έτσι βγαίνουν τα κουκιά :rolleyes: Πάντα οι ανανεωσεις καθώς και οι χρεωσεις στους τιμοκαταλόγους περιλαμβάνουν φπα,τα ποσα που δινουμε και που χρεωνόμαστε,τον περιλαμβάνουν. Αυτό που αφαιρείται είναι ο φόρος καρτοκινητής 12%

ησουν κατανοητος,thanks!Τελικα αδικα τα κακολογησα τα παιδια,ειναι καλα παιδια..!

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πάντα μόνο 2g και αυτόματο όταν θέλουμε να κατεβάσουμε

2g βαζω αλλα ο λογος ειναι οτι το 3g της wind ειναι για τον π****ο.Αν εχεις μονιμα 3g ακομα και μεσα στην αθηνα μενεις χωρις σημα για πλακα.Αλλιως θα το ειχα μονιμα 3G.Το να το εχω 2g για να εχουν και οι αλλοι bandwidth ακουγεται καπως εν ετη 2014,ειναι δουλεια της εταιριας που την πληρωνω το να εχει αρκετο bandwidth για ολους,αν πρεπει να το εχω εγω 2g για να δουλεψει το δικτυο της οπως πρεπει να δουλευει σωθηκαμε,ας το κλεισει το μαγαζι

2g βαζω αλλα ο λογος ειναι οτι το 3g της wind ειναι για τον π****ο.Αν εχεις μονιμα 3g ακομα και μεσα στην αθηνα μενεις χωρις σημα για πλακα.Αλλιως θα το ειχα μονιμα 3G.Το να το εχω 2g για να εχουν και οι αλλοι bandwidth ακουγεται καπως εν ετη 2014,ειναι δουλεια της εταιριας που την πληρωνω το να εχει αρκετο bandwidth για ολους,αν πρεπει να το εχω εγω 2g για να δουλεψει το δικτυο της οπως πρεπει να δουλευει σωθηκαμε,ας το κλεισει το μαγαζι

Όλα τα δίκτυα του κόσμου αντέχουν σε ταυτόχρονη χρήση του 30% της βάσης συνδρομητών μόνο. Βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, αυθαίρετα, όπως και το προηγούμενο με την "απάτη" των καταστημάτων.

Απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω πως δουλεύει το κινητό σου.

Το μαγαζί δεν θα κλείσει επειδή το είπες, αλλά εσύ (και μαζί με σένα κι εμείς) θα ταλαιπωριεσαι και θα γκρινιάζεις, για απλά πράγματα.

Αν εσύ θέλεις να κατεβαζεις γρήγορα άλλο τόσο θέλουν κι αυτοί για να πληρώσεις πιο πολλά.

Ρίξε μια ματιά να καταλάβεις πώς δουλεύουν τα δίκτυα, για να ξέρεις πλέον και να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Ψάξε στο wiki στο Mobile networks.

Για να ξέρεις και να μην υποθέτεις.

Φιλικά πάντα, στο έννοια της διάδοσης της γνώσης.

Τωρα κατι αλλο.Οταν πηγα στην wind να αγορασω για πρωτη φορα χρονο ομιλιας ρωταω : Τα 10 ευρω ειναι καθαρα η οταν τα βαζεις μενουν 8 και κατι λογω φπα?Μου λεει πρεπει να βαλεις 12 για να εχεις καθαρο χρονο 10.Λεω οκ τα βαζω και βλεπω στον λογαριασμο μου στο myq οτι το διαθεσιμο ποσο μου ειναι οχι 8,ουτε 10 αλλα 13,7 ευρω!Λεω θα ειναι προ κρατησεων φπα,ας αγορασω ενα 3αρι πακετο να δω ποσο θα μεινει.Το αγοραζω και ω!απο 13,7 παει στα 10,7!

Συμπερασμα:Κανουν ακομα την γνωστη λαμογια που ειχα ακουσει και παλιοτερα,που λενε να βαλεις πανω απο 10 ευρω γιατι κατω απο 10 ευρω δεν εχει κερδος το καταστημα?Ειναι λαμογια στα καταστηματα η κανω λαθος?

Νομίζω ότι σου απάντησαν ακριβώς σε ότι ρώτησες. Δεν σου είπαν αυτοί κάτι για να τους κατηγορείς για λαμογιά

Όσο αφορά το υπόλοιπο σου

12/1,12 = 10,71 . Στις καινούριες κάρτες πέρνεις 3 ευρώ μετά την πρώτη ανανέωση και από ένα ευρώ τους επομενους δύο μήνες.

Για αυτό πήρες 10,71+3 = 13,71 . Δεν θα σου συμβεί ξανά.

Επίσης αυτό που κρατάνε δεν είναι ο Φ.Π.Α ( 23% ) αλλά το τέλος κινητής τηλεφωνίας ( 12% )

Edited by Vasileios

• This topic was unpinned, featured and pinned