Jump to content

Συζητήσεις για... οτιδήποτε!


t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από ποια άποψη το λες θα μου βγει πιο ακριβά; επειδή θα πρέπει να πληρώσω τον δικηγόρο; Γιατί αυτό λυνετε είναι γνωστός μας ένας που έχουμε....

 

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψιχολογικα τραβήγματα που μπορεί να τραβήξουν και χρόνια (παθών εγώ αν και εγώ από πείσμα το έκανα όχι για οικονομικούς λόγους)

Οτιδιοτε δεν μπλέκει δικαστήριο δοκίμασε οπος συνήγορο καταναλωτή επισιμανοντας τους στα σημεία κλπ

Δικαστήριο ξέχνα το και να κερδίσεις θα το έχεις μετανιώσει πολλές φορές μέχρι τότε

Edited by egodemis
Link to comment
Share on other sites

Αυτό τους είπα και εγώ ότι έχει τουλάχιστον ένα χρόνο εγγύηση και αυτοί μου έλεγαν ότι είναι είναι 3 μήνες

 

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το μυαλό τους και μια λίρα :p

Κατ' εμέ, ξεκίνα να γράφεις αναλυτικά:

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportSample.html

 

@ddr2, υπάρχει εγγύηση 1 έτους (αν κάποιος δεν έχει συναινέσει);

 

Προσωπικά, όταν είχα κάποιο πρόβλημα (λίγο άσχετο με το δικό σου, απλά απαιτούσα επιστροφή χρημάτων σε αντικείμενα που είχα πληρώσει και είχαν καθυστερήσει 2 μήνες να μου τα στείλουν), μίλησα με ένα γνωστό μου δικηγόρο. Μου λέει δώσε μου ό,τι έχεις γράψει στην καταγγελία (δεν την είχα στείλει ακόμα). Τους έστειλε ένα πολύ ωραίο email, και μέσα σε 2-3 μέρες είχε λυθεί το θέμα μου.

Για το θέμα της εγγύησης:

Για κινητά πράγματα (δηλαδή όλα εκτός από ακίνητα) σύμφωνα με τον αστικό κώδικα για τους πρώτους 6 μήνες, όποιο πρόβλημα προκύψει (όχι από αντικανονική χρήση εννοείται) τεκμαίρεται ΑΜΑΧΗΤΑ ότι υπήρχε (σαν ελάττωμα) κατά τη στιγμή της αγοράς, άρα είναι εργοστασιακό ελάττωμα, άρα πρέπει να το καλύψει ο πωλητής. Επομένως, το 6μηνο είναι απολύτως νόμιμα κατοχυρωμένο. όχι λόγω εγγύησης όμως, αλλά λόγω του άρθρου αυτού.

 

Άλλο άρθρο του αστικού κώδικα λέει ότι ο αγοραστής μπορεί να στραφεί κατά του πωλητή για ελαττώματα που εμφανίστηκαν μέχρι και 2 χρόνια από την αγορά. Στην περίπτωση αυτή όμως (από τους 6 μήνες μέχρι τα 2 χρόνια) δεν υπάρχει αμάχητο τεκμήριο ότι το πρόβλημα είναι "από κατασκευής " ας το πούμε, αλλά πρέπει ο αγοραστής να αποδείξει ότι πρόκειται για εργοστασιακό ελάττωμα.

Τα κείμενα των άρθρων είναι λίγο διαφορετικά διατυπωμένα, αλλά εγώ σου γράφω την ουσία.

Υποχρεωτικό διάστημα εγγύησης δεν υπάρχει. Απλώς υπάρχει ένα διάστημα 6 μηνών κατά τη διάρκεια του οποίου , όποιο ελάττωμα εμφανιστεί, ασυζητητί οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα, άρα ο πωλητής πρέπει να σε καλύψει.

Από τους 6 μήνες μέχρι τα 2 χρόνια θα πρέπει ο αγοραστής να αποδείξει ότι πρόκειται για εργοστασιακό ελάττωμα (δηλαδή για ελάττωμα που προέκυψε χωρίς δική του ευθύνη) και πέραν των 2 ετών, δεν μπορείς για κανένα λόγο να στραφείς κατά του πωλητή. (εκτός και αν υπάρχει σύμβαση εγγύησης μεγαλύτερη των 2 ετών).

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας..θα ηθελα την γνωμη σας για ενα θεμα..εδωσα πανελληνιες φετος και δεν καταφερα να περασω πουθενα..οποτε παω για βοηθος φαρμακοποιου σε δημοσιο ιεκ η να ξαναδωσω..βεβαια μου φαινεται βαρετο να διαβαζω τα ιδια και πλεον χωρις την βοηθεια φροντηστηριων(οικονομικους λογους)μοιαζει πολυ δυσκολο..απο την αλλη δεν ξερω αν θα μπορεω να βρω δουλεια οταν τελειωσω το ιεκ και αν αυτα τα δημοσια ιεκ ειναι καλα..ειμαι σε διλλημα..το ιεκ βεροιας συγκεκριμενα..θα ηθελα να με βοηθησετε
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπερα σας , μου ειπανε οτι κανονικα ειναι 100 ενσημα για ανανεωσουμε βιβλιαριο υγειας αλλα μεσα στο χρονο βγαινει νεα αποφαση περιπου τον μαρτιο και λεει οτι χρειαζεται 50 ενσημα. και μου ειπανε οτι θα πρεπει να περασουνε 3 μηνες και μετα 2 μηνες για να βγαλω βιβλιαριο. τελικα τι ισχυει ; ειναι η πρωτη φορα που ασφαλιζομαι. τα πρωτα μου ενσημα δουλειας και δεν εχω ιδεα.

επισης δινεται παραταση μεχρι να βγουνε στο συστημα τα νεα ενσημα , στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη; .

 

τελος μου ειπανε οτι θα μου δωθει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη οταν ανανεωσω το βιβλιαριο οχι για 1 χρονο εως 2019 αλλα εως 2020 καποιον μηνα το οποιο δεν καταλαβα δεν δινουνε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για 1 χρονο αλλα για παραπανω; .

 

 

τελος θα ηθελα να ρωτησω ιδιωτικη περιθαλψη γνωριζεται κανενα προγραμμα οικονομικο;.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

ψαχνω δουλεια απο το σπιτι για οποιον ενδιαφερεται μπορει να μου στειλει προσωπικο μυνημα, αραγε αξιζει να ξεκινησω προγραμματισμο;. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Mariamaria123
Καλησπέρα, έχω εργαστεί τα τελευταία 3 χρόνια φουλ και εγώ συγκεντρώσει τα ένσημα για να λαβω ταμείο ανεργίας ωστόσο δεν υπέβαλλα την αίτηση εντός 60 ημερών και έχασα το ταμείο. Τώρα τι μπορω να κάνω για να το πάρω; αν βέβαια μπορώ να κάνω κάτι. Αν για παράδειγμα δουλέψω 2 μήνες μπορώ να το πάρω αργότερα ή εάν μου πλήρωνα να μου βάλουν τα ένσημα για ένα χρονικό διάστημα; υπάρχει κάποιος τρόπος να το πάρω τώρα;
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας. Έχω το tp-link WA-850RE και τελευταία μου κάνει κάτι κουλά.. Πιάνει 1-2mbps ταχύτητα μόνο του ξαφνικά ενώ από το ρουτερ παίρνω 50 καρφωτα..

 

Και σκέφτομαι να το αλλάξω.. Τι έχετε να προτείνετε; κάτι με πιο δυνατή εμβέλεια θα ήταν καλή φάση, μιας και θα το αλλάξω να πάρω κάτι καλύτερο..

Link to comment
Share on other sites

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από τον όρο “έξυπνη πόλη” ή όπως έχουμε συνηθίσει να τον ακούμε ως “Smart City”. Στην πράξη η έξυπνη πόλη δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την χρήση τεχνολογικών καινοτομιών προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, να επιτελούνται με ευκολία και με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή οι σκοποί για τους οποίους οργανώνεται αυτοδιοικητικά μια πόλη, για κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη.

Όμως, θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω από την πεπατημένη και να εντοπίσουμε και όρους που θα μιλούν για ισότητα και δικαιοσύνη, για συμμετοχή και καλύτερη καθημερινότητα, για βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών με σκοπό, όραμα και μέλλον. Κυρίως, να προσδιορίσουμε ότι το μεγάλο στοίχημα για μια πόλη είναι να έχει την μεγάλη θέληση να υιοθετήσει εκτεταμένα τεχνολογίες αιχμής στις υπηρεσίες της και στην καθημερινότητα των πολιτών της.

Τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλα. Η τεχνολογία σε μια έξυπνη πόλη είναι σε θέση να μας βοηθήσει να προβλέψουμε και να προστατευτούμε από καταστροφικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς, με την εκτεταμένη χρήση αισθητήρων που μπορούν να μεταδίδουν ειδοποιήσεις και προβλήματα

Η τεχνολογία σε μία έξυπνη πόλη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία με τη χρήση λαμπτήρων που ανάβουν με αισθητήρες φωτός, με τη χρήση αισθητήρων για το πότισμα των δημόσιων χώρων, με τη χρήση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, με τον εντοπισμό διαρροών νερού και βλαβών.

Η τεχνολογία σε μία έξυπνη πόλη βοηθά στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κατάργηση της χρήσης εντύπων (χαρτιού) για ενδοϋπηρεσιακές συναλλαγές, με τη χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής, με την εξυπηρέτηση υποθέσεων μέσω διαδικτύου, με την εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στα οχήματα του δήμου ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμων, με παράλληλα γρηγορότερη διεκπεραίωση των προβλημάτων. Παράλληλα βοηθά και προάγει τη συμμετοχική δημοκρατία μετατρέποντας του πολίτες από απλούς αποδέκτες αποφάσεων και δράσεων σε ενεργούς πολίτες, σε πολίτες που νοιάζονται και πράττουν για την πόλη τους.

Γίνεται δικαιότερη προς τους πολίτες προσπαθώντας για την καλύτερη δική τους εξυπηρέτηση και την επίλυση των προβλημάτων τους, με γνώμονα το κοινό καλό, την ευημερία και την ανάπτυξη, και παρέχοντας τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία ώστε οι πολίτες να γίνουν περισσότερο ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι.

Η έξυπνη πόλη παρέχει στους πολίτες της άμεση ενημέρωση για συμβάντα στην πόλη και ειδικότερα στους δρόμους της πόλης (χαλασμένα φανάρια, εργασίες σε εξέλιξη, διακοπές ρεύματος και νερού), καθώς και εναλλακτικές λύσεις βελτίωσης της καθημερινότητας.

Μία έξυπνη πόλη παρέχει υποδομές, τόσο στους πολίτες της όσο και σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να επιχειρήσουν σε αυτή τόσο σε φυσικό επίπεδο (π.χ. υποδομή δικτύου), όσο και σε τεχνολογικά πρακτικό επίπεδο (π.χ. παροχή δεδομένων).

Μία έξυπνη πόλη ξέρει ακριβώς τι παράγει, γνωρίζει ακριβώς τι ανάγκες έχει, ξέρει που και πως απλώνεται η επιχειρηματικότητα, τι μορφές έχει και προσπαθεί να καταλάβει - με δεδομένα - πως θα μεταλλαχθεί. Μια έξυπνη πόλη μπορεί πολύ πιο εύκολα να τροφοδοτήσει με δεδομένα τις επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, μπορεί να στηρίζει νέες προσπάθειες και μπορεί να οργανώσει την πόλη ώστε οι τοπικές και οικογενειακές επιχειρήσεις να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητά τους και ταυτόχρονα χωρίς να διαταράσσουν τον αστικό ιστό, να ενσωματώνονται πλήρως στην κοινωνική ζωή της πόλης.

Μία έξυπνη πόλη μαζεύει τόνους δεδομένων με τα οποία μπορεί τόσο να τροφοδοτήσει την κλασσική επιχειρηματικότητα, όσο και να προκαλέσει και να ενισχύσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα, αυτό που αφηρημένα ονομάζουμε start up. Μια έξυπνη πόλη θα μπορούσε να αποτελεί την βάση αυτού που θα αποκαλούσαμε αστικό καινοτόμο επιχειρηματικό οικοσύστημα και θα έθετε τις προδιαγραφές για μια βιώσιμη και ισορροπημένη επιχειρηματική κουλτούρα.

Και τέλος, μία έξυπνη πόλη δημιουργείται για να είναι δίκαιη, να είναι απόλυτα προσβάσιμη σε όλους και να δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της για συμμετοχή στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη και στην συνδιαμόρφωση της πόλης τους. Μία έξυπνη πόλη γνωρίζει πως να σχεδιάζει το μέλλον της και να στηρίζει τις παραγωγικές δυνάμεις της, αλλά και φροντίζει τους πιο αδύναμους και απομονωμένους με σεβασμό, παιδεία και πολιτισμό.

Σε μια έξυπνη πόλη το δεδομένο και το αυτονόητο είναι η πραγματικότητα και όχι κάτι ιδεατό. Μία έξυπνη πόλη δεν υπάρχει στα χαρτιά, αλλά δοκιμάζεται με σάρκα και οστά στην πράξη, επιδιώκοντας να έχει πολίτες που βλέπουν το μέλλον, έχουν όραμα, όρεξη για δημιουργία, είναι παραγωγικοί και ξέρουν ότι σε κάθε τους βήμα θα μπορεί η πόλη τους να τους στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δρ. Βασίλης Πουλόπουλος

Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, MSc, PhD

Ηλίας Καλφακάκος

Οικονομολόγος

Από το www.kalamatanews.gr

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω ποια χωρα θεωρειτε καλυτερη για μεταναστευση Δανια η ολλανδια?Να πω οτι με ενδιαφερουν οικονομικα επαγγελματα(τραπεζιτες οικονομολογοι κτλ).
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω ποια χωρα θεωρειτε καλυτερη για μεταναστευση Δανια η ολλανδια?Να πω οτι με ενδιαφερουν οικονομικα επαγγελματα(τραπεζιτες οικονομολογοι κτλ).

 

Λουξεμβουργο/Ελβετια καρφωτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για αγορά από Amazon με έκδοση τιμολογίου, προφανώς και χρειάζεται να ανοίξω νέο λογαριασμό με τα στοιχέια της εταιρίας μου , έτσι?

Γίνεται κανονικά από το Register ή πρέπει να πάω από το Amazon Business registration?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με ταξιδι στην Σερβια. Σκεφτομαι να το κανω roadtrip απο Θεσσαλονικη μεχρι Βελιγραδι. Θα χρειαστει να περασω απο ΠΓΔΜ. Για την ΠΓΔΜ χρειαζεται διαβατηριο; Γνωριζετε;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται καποιο αλλο εγγραφο; Για σερβια σιγουρα αρκει η ταυτότητα αλλα για σκοπια δεν ξερω. Δεν θα ειμαι εγω ο οδηγος βεβαια
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Ταυτότητα μόνο με λατινικούς χαρακτήρες. Σίγουρα. Δε θέλεις απολύτως τίποτα άλλο. Στο αμάξι βέβαια θέλετε και πράσινη κάρτα από την ασφάλεια σας. Δωρεάν είναι
Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στους δρόμους όταν μπεις στην Σερβία. Η πράσινη κάρτα δεν είναι και άλλα πολλές, η δωρεάν έχει μόνο τις βασικές καλύψεις (ρώτα περισσότερα τον ασφαλιστή σου).

Δίπλωμα, κανονικά πρέπει να έχεις το καινούριο, άλλες φορές περνάει το παλιό και άλλες όχι, εξαρτάται από το πόσο διαβασμένο είναι το όργανο της τάξης (ελπίζω να μην χρειαστείς ποτέ).

Ταυτότητα την τελευταία με λατινικούς χαρακτήρες όπως προανέφεραν ή διαβατήριο.

Καλό ταξίδι να έχετε

 

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ταυτότητα με αγγλικούς χαρακτήρες και πράσινη κάρτα ασφάλισης για το αυτοκίνητο (την ζητάνε μερικές φόρες στα σύνορα με τα σκοπιά )είσαι οκ ,τώρα διόδια σαν τα δικά μας κανονικά ευρώ τρία έχουν τα σκοπια νομίζω 1.20 η 1.50 δεν θυμάμαι , σερβια πληρώνεις αναλογικά παίρνεις κάρτα στο πρώτο και πληρώνεις στην έξοδο.

Οι δρόμοι αρκετά κάλοι εκτός από ένα κομμάτι που φτιάχνεται τώρα .

Καλό ταξίδι φίλε

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες. Δεν θα ειμαι εγω οδηγος, αρα υπουετω μονο την ταυτοτητα μου χρειαζομαι.
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ΓIA TON EKTEΛΩNIΣMO TOY _______ AΠAITEITAI PAYPAL H TIMOΛOΓIO H AΠOΔEIΞH AΓOPAΣ. ΠAPAKAΛOYME NA AΠOΣTAΛEI ΣTO geta@elta-net.gr

Τι ακριβωωως κανουμε??

SOS!!

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις για... οτιδήποτε!
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...