Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.719 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      929
    • Έχω MasterCard
      449
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

ερώτηση λιγάκι.ήμουν κάποτε πελάτης της alpha bank ,κια εδώ και πάρα πολά χρονια την εχω παρατήσει η αλήθεια,θέλω μια μερα να κλεισω ραντεβού,να διαγράψω τον λογαριασμό εκεί ,και τα πάντα.τι απο τα παρακατω να επειλέξω σε σποιλερ που ειναι στην εικονα;

Spoiler

2029705175_.thumb.png.4555e421b94b6f5246f99f2732ede783.png

2 ώρες πριν, Hliasat said:

ερώτηση λιγάκι.ήμουν κάποτε πελάτης της alpha bank ,κια εδώ και πάρα πολά χρονια την εχω παρατήσει η αλήθεια,θέλω μια μερα να κλεισω ραντεβού,να διαγράψω τον λογαριασμό εκεί ,και τα πάντα.τι απο τα παρακατω να επειλέξω σε σποιλερ που ειναι στην εικονα;

Hide contents

2029705175_.thumb.png.4555e421b94b6f5246f99f2732ede783.png

Διαχείριση λογαριασμού

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Λοιπόν επειδή δεν με βόλεψε η ημερομηνία με το ραντεβού,είδα ότι έχει και επιλογή με βιντεοκλήση,από ότι κατάλαβα υπάρχει δυνατότητα να μην πάω στην τράπεζα ,και γίνεται η δουλειά που θέλω;

17 ώρες πριν, Hliasat said:

υν κάποτε πελάτης της alpha bank ,κια εδώ και πάρα πολά χρονια την εχω παρατήσει η αλήθεια,θέλω μια μερα να κλεισω ραντεβού,να διαγράψω τον λογαριασμό εκεί ,και τα πάντα.τι απο τα παρακατω να επειλέξω σε σποιλερ που ειναι στην εικονα;

Από ότι βλέπω στο App μπορείς να κλείσεις τον λογαριασμό από αυτό.

Λογικά δεν έχει πλέον credentials για να μπει στο e-banking, ούτε τρόπο ανάκτησης κωδικών.

logo-vwclub-2016.png

Έχω ένα καταναλωτικό δάνειο που πήρα από Public με επιχορήγηση από την ΕΤΕ. Πήγα να κάνω αίτηση για ETE Silver Mastercard με πιστωτικό όριο 1,100€. (Βέβαια με ετήσιο εισόδημα κοντά στα 9.000€). Έφαγε απόρριψη (το περίμενα σε έναν βαθμό). Εσείς τι θα προτείνατε, με πόσο όριο να πήγαινα; Σε πόσο καιρό να ξανά κάνω αίτηση για κάρτα;

(Εντωμεταξύ στο δάνειο εκείνο, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους, με πάγια εντολή). 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Πόσο ήταν το δάνειο που πήρες; Τι εισόδημα είχες στο τελευταίο σου εκκαθαριστικό; (Οκ αυτό, 9000 το είδα). Εχεις άλλα δάνεια και πιστωτικές σε άλλες τράπεζες; Το ποσό που έχεις αυτή τη στιγμή σε λογαριασμούς που είσαι πρώτο όνομα, επαρκεί για να καλύψει το Public δάνειο; 

Edited by paanos

12 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Έχω ένα καταναλωτικό δάνειο που πήρα από Public με επιχορήγηση από την ΕΤΕ. Πήγα να κάνω αίτηση για ETE Silver Mastercard με πιστωτικό όριο 1,100€. (Βέβαια με ετήσιο εισόδημα κοντά στα 9.000€). Έφαγε απόρριψη (το περίμενα σε έναν βαθμό). Εσείς τι θα προτείνατε, με πόσο όριο να πήγαινα; Σε πόσο καιρό να ξανά κάνω αίτηση για κάρτα;

(Εντωμεταξύ στο δάνειο εκείνο, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους, με πάγια εντολή). 

Ζητα για 500€ για να πάρεις την κάρτα και μετά ενα χρονο το ανεβάζεις ειναι ποιο εύκολο. 

Η Εθνική άλλαξε από σήμερα, 5/8 άλλαξε την αντιστοίχιση πόντων go4more σε Ευρώ: https://www.nbg.gr/el/go4more/go-for-more-pontoi-kathe-100-einai-1-eurw

παλιά ήταν 400 ποντοί που αντιστοιχούσαν σε 1 Ευρώ

Edited by GraveDigger
logo-vwclub-2016.png

46 minutes ago, paanos said:

Πόσο ήταν το δάνειο που πήρες; Τι εισόδημα είχες στο τελευταίο σου εκκαθαριστικό; (Οκ αυτό, 9000 το είδα). Εχεις άλλα δάνεια και πιστωτικές σε άλλες τράπεζες; Το ποσό που έχεις αυτή τη στιγμή σε λογαριασμούς που είσαι πρώτο όνομα, επαρκεί για να καλύψει το Public δάνειο; 

Ήταν 919€ καταναλωτικό, και είναι το μόνο που έχω. Και τα ποσά που καταθέτω στον λογαριασμό του δανείου επαρκούν, εφόσον τα καταθέτω και ποιο πριν την είσπραξη, καθώς και το ακριβές ποσό της δόσης εκείνης (229,75€) (είναι και η τελευταία δόση τώρα που θα πληρωθεί στις 18/8, μιας τις 15/8 είναι αργία και μετά μεσολαβεί ΣΚ).

Πήγα έκανα αίτηση τώρα στα 900€, πάλι άκυρο. Θα προσπαθήσω αργότερα στα 500€ (που ανέφερε ο Νίκος), και αν και αυτό άκυρο, θα δοκιμάσω σε κανένα 4μηνο.

Το σπαστικό είναι ότι ρώτησα γιατί απορρίφθηκε, και δεν είπαν γιατί. Είναι συνήθης τακτική των τραπεζών αυτό; Ή κανονικά θα πρέπει να αναφέρουν την αιτία απόρριψης;

Edited by zurabi_97

21 ώρες πριν, Vasileios said:

Από ότι βλέπω στο App μπορείς να κλείσεις τον λογαριασμό από αυτό.

ουτε απο app μπαινω ουτε απο pc και ο λογος εχω ξεχασει username και password και για να κανω ανακτηση οταν παω εκει που λεει κινητο τηλεφωνο, το εχω αλλαξει και κατηργησα το παλιο οποτε εκει ειναι το παλιο δηλωμενο..σκεφτομαι ομως και να μην παω δεν τρεχει κατι αφου ο λογαριασμος ειναι αχρησιμοποιητος λογικα ειναι σε αδρανεια,οποτε δεν θα δουλευει,ετσι και αλλιως δεν εχω μεσα τιποτα εκει μηδεν ευρω δηλαδη,οποτε και να θελουν να με κρατησουν αυτα τα 0,80 αυτοματα δεν θα μπορεσουν

3 ώρες πριν, GraveDigger said:

Η Εθνική άλλαξε από σήμερα, 5/8 άλλαξε την αντιστοίχιση πόντων go4more σε Ευρώ: https://www.nbg.gr/el/go4more/go-for-more-pontoi-kathe-100-einai-1-eurw

Πράγματι, περίεργο πάντως για ελληνική τράπεζα, μας εχουν συνηθίσει μόνο σε αρπαχτές 🥰

Πολύ καλο παντως μπράβο👍

Screenshot_2025-08-05-14-02-15-60_98061e023c5bb685355fcaab694552c9.jpg

Edited by nikos_kallithea

2 ώρες πριν, nikos_kallithea said:

Πράγματι, περίεργο πάντως για ελληνική τράπεζα, μας εχουν συνηθίσει μόνο σε αρπαχτές 🥰

Πολύ καλο παντως μπράβο👍

Screenshot_2025-08-05-14-02-15-60_98061e023c5bb685355fcaab694552c9.jpg

Απλά για την διευκόλυνση του αριθμού το έκαναν δεν νομίζω να κερδίζεις κάτι πραγματικά. Τα 10 ευρώ που ήταν πριν με την παλιά ισοτιμία είναι και πάλι 10 ευρώ με την νέα ισοτιμία 😛 

6 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Ήταν 919€ καταναλωτικό, και είναι το μόνο που έχω. Και τα ποσά που καταθέτω στον λογαριασμό του δανείου επαρκούν, εφόσον τα καταθέτω και ποιο πριν την είσπραξη, καθώς και το ακριβές ποσό της δόσης εκείνης (229,75€) (είναι και η τελευταία δόση τώρα που θα πληρωθεί στις 18/8, μιας τις 15/8 είναι αργία και μετά μεσολαβεί ΣΚ).

Πήγα έκανα αίτηση τώρα στα 900€, πάλι άκυρο. Θα προσπαθήσω αργότερα στα 500€ (που ανέφερε ο Νίκος), και αν και αυτό άκυρο, θα δοκιμάσω σε κανένα 4μηνο.

Το σπαστικό είναι ότι ρώτησα γιατί απορρίφθηκε, και δεν είπαν γιατί. Είναι συνήθης τακτική των τραπεζών αυτό; Ή κανονικά θα πρέπει να αναφέρουν την αιτία απόρριψης;

Λογικά θα σου δεχτεί την gold ή το πιστωτικό στην dual (κατ'εμέ αξίζει περισσότερο από silver, έτσι κ αλλιώς καταργούν σιγά σιγά την debit και στέλνουν dual) γύρω στα 500ε. Η dual είναι πιο χαλαρή. 

Δεν λένε αιτία, όντως

6 ώρες πριν, paanos said:

Λογικά θα σου δεχτεί την gold ή το πιστωτικό στην dual (κατ'εμέ αξίζει περισσότερο από silver, έτσι κ αλλιώς καταργούν σιγά σιγά την debit και στέλνουν dual) γύρω στα 500ε. Η dual είναι πιο χαλαρή. 

Δεν λένε αιτία, όντως

Δεν πληρει τα κρητηρια είπαν έτσι ξερά.

Edit: νόμιζα πως ήταν ερώτηση το τελευταίο. 

6 ώρες πριν, paanos said:

Δεν λένε αιτία, όντως

Θα δοκιμάσω για τη Dual κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες. Για την Gold, 60€, πολλά μου φαίνονται για τις ανάγκες που θέλω (αν και ήθελα να πάρω νέο κλιματιστικό, αλλά με βλέπω θα το κάνω πάλι με flexpay της public).

6 ώρες πριν, testatos said:

Απλά για την διευκόλυνση του αριθμού το έκαναν δεν νομίζω να κερδίζεις κάτι πραγματικά. Τα 10 ευρώ που ήταν πριν με την παλιά ισοτιμία είναι και πάλι 10 ευρώ με την νέα ισοτιμία 😛 

Δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή αν πάρεις κάτι με 1€, θα πάρεις 100 πόντους ; 

Edit: Από 2 πόντους ανά 1€, το έκαναν 1 πόντο ανά 2€ για τις χρεωστικές κάρτες.

Edited by zurabi_97

Σε μερικούς συνεργάτες ανέφεραν πόντους ανα ευρώ που κερδίζεις, σε άλλους ποσοστό. Στη Shell π.χ. που εχει 2% για 50 ευρώ καύσιμα κέρδιζες 400 πόντους που αντιστοιχούσαν σε 1€. Τώρα κερδίζεις 100 πόντους που πάλι αντιστοιχούν σε 1 ευρώ. Με μια διαγώνια ματιά, αυτό που φαινεται πραγματικά το κέρδος αυτής της αλλαγής είναι η απλοποίηση στην κατανόηση της επιβράβευσης.

Μακάρι να ακολουθησει και η Πειραιώς...

2 minutes ago, Hliasat said:

καινούριο νέο η eurobank κάνει επιτέλους και ευθιγραμμιση .δειτε στην εικονα.

Hide contents

119810904_(1).thumb.png.8106cb4a74a37ebfbf6319c8aef4939e.png

και ομως καποιοι την πατανε....

και δεν μιλαω για αγραμματους, που κατεβηκαν απο τα βουνα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

2 ώρες πριν, HEO said:

και ομως καποιοι την πατανε.

συμφονώ.οποτε αύριο το πρωι παιρνω το αυτοκινητο και μπουκαρω στην τραπεζα για ευθιγράμμιση.

🤣🤣🤣🤣

• 3 weeks later...
On 5/8/2025 at 10:40 ΠΜ, GraveDigger said:

Δεν έχω καταφέρει ποτέ να εξαργυρώσω πόντους, κανένας στα συνεργαζόμενα καταστήματα δεν σε ρωτάει αν θέλεις να εξαργυρώσεις (ούτε αν τους πεις γνωρίζουν πως να χειριστούν το pos), ούτε καν στο site της Aegean που προσπάθησα να εξαργυρώσω μόνος, κατάφερα να κάνω εξαργύρωση λόγω εκατοντάδων όρων και προϋποθέσεων, και για αυτό το γύρισα στην Payzy που και πιο πολλά επιστρέφει σε € (1% cashback), και για όλες τις αγορές σου δίνει επιστροφή χωρίς σούξου-μούξου, και απλούστερο και πιο φιλικό interface έχει... Λυπάμαι Εθνική..

Νεο μελος της οικογενειας ενηλικιωθηκε, και ανοιξαμε λογαριασμο Εθνικη.

Δεν ημουν παρων κατα την διαδικασια στην τραπεζα, εξαλλου λες τι στην ευχη μπορει να παει στραβα;

Πριν μερες λοιπον, ηρθαν....κάρτες!

Η μια ηταν αυτη που υποτιθεται αναμεναμε, για ΑΤΜ/χρεωστικη, αλλα δεν ηταν μονο αυτο, ηταν ταυτοχρονα και 'πιστωτικη', dual της ονομαζει η Εθνικη! Μιλωντας με εξυπηρετηση πελατων, με καθησυχασαν οτι ειναι 'χρεωστικη' και οτι αν δεν κανεις οντως χρηση με το αλλο νουμερο της ιδιας καρτας και δεν ενεργοποιησεις πιστωτικη, ειναι σαν να μην εχεις πιστωτικη. Το θεωρω σχεδον αθλιοτητα. Προκειται για καμια ακραια 'περιβαλλοντικη' ευαισθησια περι πλαστικου, ή για μπανανοφλουδα/τυρακι για χρηση πιστωτικης; Τελωσπαντων, τσαντιστηκα με την φαση, αλλα πιστευω να μην υπαρξει προβλημα. Στο ΑΤΜ παντως, επιμενει να ρωτα οταν την βαζεις, περι χρεωστικης ή πιστωτικης....

Και ειχαμε και αλλο συμβαν.

Μαζι με τον φακελο της χρεωστικης, ηρθε και μια προπληρωμενη!!!!! Ρωτω τους δικους μου, ζητησατε προπληρωμενη, μου λενε οχι!!!!!!! Αυτο τωρα παλι τι ειναι; Εννοειται οτι θα μεινει μες το φακελο οπως ηρθε, αλλα δεν καταλαβαινω.

Μετα φταιει ο κοσμος που βριζει τις τραπεζες.

Δες μήπως έχει ετήσια συνδρομή η dual.

Δες επίσης μήπως τους φόρτωσαν, χωρίς να το καταλάβουν, καμιά "ασφάλεια" για τυχόν απώλεια κάρτας.

5 minutes ago, paanos said:

6€ έχει η χρεωστική Dual ανά έτος. Δεν δίνει πια απλή χρεωστική

Οντως, το συζητουσαμε, με το που μπηκε χρημα μεσα, 6 ευρω εφυγαν.

Αρα, με το νεο φρουτο, γιατι τιποτε απο τα νεοτερα δεν ειναι για το καλο μας, εκει που πληρωνες 6 ευρω μονο για οταν εληγε και εστελναν νεο πλαστικο, τωρα καθε ετος 6 ευρω.

Λοιπον. Κοβει η οποια κυβερνηση καποιες χρεωσεις απο καπου (αναληψη χρηματων στο ατμ), και πανε οι ακατανομαστοι και τις φορτωνουν καπου αλλου, που παλι δεν μπορεις να τις αποφυγει.

Τι να πω, με τη γαμοχωρα που ζω.

😞 

8 minutes ago, paanos said:

6€ έχει η χρεωστική Dual ανά έτος. Δεν δίνει πια απλή χρεωστική

Αρα οι υπαρχουσες χρεωστικες της οικογενειας, οταν ερθει η ωρα της ανανεωσης/αντικαταστασης, θα αντικατασταθουν με dual, για να τσεπωνουν ετησιο 6ευρω;