Jump to content

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία


rebelion
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Trobocop® γι'αυτο τον χριστοδουλο τον λατρεψε ολη η Ελλαδα :lol::lol::lol::lol: επειδη ηταν αποτυχημενος ε;:lol::lol:ρε τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα.η εκκλησια πλεον ειναι μουγγη με αυτον που εβαλαν πανω.Τελος

 

Κοίταξε να δεις, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Εσύ την λες μουγκή, εγώ την λέω εκκλησία.

 

trobocop αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι οι Σκοπιανοι ειναι Σλαβοι ,καποιοι απο αυτους δηλωνουν πολυ περηφανα οτι ειναι Αλβανοι και καλ κανουν τι δουλεια εχουν να δηλωνουν απογονοι του Μεγαλου Αλεξαντρου που δεν ειναι Σλαβος..

 

Τι εννοείς Χριστινούλα ότι δεν μπορώ να το καταλάβω; Είπα ποτέ ότι είναι Μακεδόνες και όχι Σλάβοι;

 

Και εγω αν θελω μπορω να δηλωσω οτι ειμαι αφροαμερικανη η απογονος των ινκας το θεμα ειναι οτι δεν θα με πιστεψει κανεις γιατι πρωτον δεν εχω την καταγωγη και δευτερον φαινομαι οτι δεν ειμαι οτι δηλωνω.Οι ανθρωποι μονο να τους δει φαινεται οτι ειναι Σλαβοι.

 

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Ο καθένας μπορεί να βγει και να δηλώνει ό,τι γουστάρει. Δεν σημαίνει ότι ισχύει κι όλας. Η ιστορία έχει γραφτεί, οι «ματσεντόνιανς» ΔΕΝ μπορούν να την ξαναγράψουν, και κανένα συλλαλητήριο δεν θα χρησιμέψει σε αυτό.

 

Δεν είναι πρωτόγνωρο το ότι σαν λαός βλέπουμε μπαμπούλες παντού. Ακόμα και αν προέρχονται από ένα ξεβράκωτο (από κάθε άποψη) κράτος με ούτε 20 χρόνια ιστορία. Για αυτό λέω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 332
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γιατι να μην εχει σημασια?Αφου μεταξυ μας ολοι ξερουν οτι ειναι Σλαβοι ,Αλβανοι,Βουλγαροι,κτλ.Εκτος αν ο Μεγα Αλεξανδρος ηταν αλβανος.

 

Ναι ειπες οτι δικαιουνται να λεγονται Μακεδονες και η δικη τους περιοχη Μακεδονια..

 

Δεν ειναι ετσι καλε μου ειναι γελοιο να το παιζει καποιος κατι που δεν ειναι..Αφηστε ππου μην διακδικοντας τα κεκτημενα μας γινομαστε περιγελος.Το να ξερουν ολοι οτι προκειται για Σλαβους που μας πηραν κατι δικο μας με το ετσι θελω και οτι προκειται και για ενα νεοσυστατο κρατος που μας υπεταξε τελικα κυρος δεν μας δινει ..Ρομπα γινομαστε αν κανουν οτι θελουν.

Link to comment
Share on other sites

trobocop αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι οι Σκοπιανοι ειναι Σλαβοι ,καποιοι απο αυτους δηλωνουν πολυ περηφανα οτι ειναι Αλβανοι και καλ κανουν τι δουλεια εχουν να δηλωνουν απογονοι του Μεγαλου Αλεξαντρου που δεν ειναι Σλαβος..Και εγω αν θελω μπορω να δηλωσω οτι ειμαι αφροαμερικανη η απογονος των ινκας το θεμα ειναι οτι δεν θα με πιστεψει κανεις γιατι πρωτον δεν εχω την καταγωγη και δευτερον φαινομαι οτι δεν ειμαι οτι δηλωνω.Οι ανθρωποι μονο να τους δει φαινεται οτι ειναι Σλαβοι.

 

Ναι, και;

Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε είναι ότι τα σύνορα ενός κράτους δεν χαράσσονται με βάση προαιώνια εθνικά κριτήρια ή τίποτα παρόμοιο. Δεν υπάρχει κάποιου είδους ένδειξη στο DNA ενός ανθρώπου για το αν είναι Σλάβος ή Έλληνας ή Αλβανός κλπ. Τα σύνορα χαράσσονται "στο σημειο που οι λαοί κουράστηκαν να πολεμούν" κατά το σχετικό κλισέ και στη συνέχεια αρχίζει η διαδικασία της ομογενοποίησης του πληθυσμού ενός κράτους μέσω της παιδείας, της θρησκείας κλπ. Αυτό είναι το έθνος, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα σαφώς και δεν υπήρχε πριν 2,5 χιλιετίες.

Οπότε το ότι είναι Σλάβοι οι περισσότεροι δε σημαίνει τίποτα. Θα μπορούσαν να είναι και Μεξικάνοι. Ζούνε σε ένα τμήμα του εδάφους της ένδοξης Μακεδονίας του Αλεξάνδρου και επέλεξαν αυτό το στοιχείο για να τους ενώσει. Αυτό σαφώς προσκρούει με τα πιστεύω των Ελλήνων της περιοχής αλλά δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορούμε να κάνουμε ως προς αυτό. Πρέπει να είμαστε πρακτικοί: μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι το καλύτερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, με ταυτόχρονη διευθέτηση όλων των σχετικών ζητημάτων όπως το τί διδάσκεται στα σχολεία τους κλπ. Τη δεκαετία του '90 οι στόχοι αυτοί ήταν κάτι παραπάνω από εφικτοί, σήμερα δυστυχώς βλέπω να μένουμε με άδεια χέρια. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία θα είναι επιτυχία για την ελληνική διπλωματία.

 

Σοβαρά τώρα, μιλάμε για το ποντίκι που βρυχάται... Ένα μικρό και ασταθές κρατίδιο που αν ήμαστε πιο έξυπνοι όταν έπρεπε σήμερα θα ήταν ένα οικονομικό και πολιτιστικό προτεκτοράτο τη Ελλάδας. Όχι ότι έχουμε κάτι να φοβηθούμε απ' αυτούς αλλά είναι κρίμα να χαλάνε οι σχέσεις γειτονικών κρατών έτσι.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

 

Λυπάμαι που θα σου χαλάσω την φαντασίωση, αλλά ο παραπάνω χάρτης δεν είναι αυτός στον οποίο αναφερόμουν. Στο χάρτη της αρχαίας Μακεδονίας στα βιβλία ιστορίας του δημοτικού και γυμνασίου η Μακεδονία είναι πολύ ευρύτερη έκταση.

 

Από εκεί και πέρα, αν ανοίξεις το γκουγκλ (όπως έκανες εσύ) σίγουρα θα βρεις ένα κάρο χάρτες με κάθε πιθανή έκταση.

 

 

΄Πίστεψέ με δεν μου χαλάς καμία φαντασίωση. Αλλά δυστυχώς απότι βλέπω, ισως εγώ να έχω ως πηγή πληροφόρησης το google,όπως λες, αλλά εσύ παραμένεις στις πηγές γνώσεων του δημοτικού και του γυμνασίου.:)

 

Ε, αν είναι έτσι και το πιστεύεις αυτό για μένα τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάς μαζί μου!

 

Το ίδιο ισχύει και για σένα.

 

Εντάξει, είναι σίγουρα ενδιαφέροντα τα... στοιχεία και η τεκμηρίωση με τα οποία στηρίζεις την άποψή σου αλλά πολύ φοβάμαι ότι εκτός Ελλάδας δεν θα περάσουν.

 

Κι εγώ αυτό φοβάμαι. Εδώ συμφωνούμε.;)

 

Μην ανησυχείς, τότε που ήταν να τα ανοίξω τα άνοιξα και με το παραπάνω. Σίγουρα δεν περίμενα συστάσεις και μάλιστα στο πλαίσιο ενός φόρουμ από έναν άγνωστο που δεν ξέρει τίποτα για μένα ;)

 

Το ίδιο ισχύει ξανά και για σένα.

 

Βεβαίως και είναι δικό σου θέμα, και δικαίωμα να λες ότι θες, ακόμα και ανακρίβειες. Και βέβαια υποχρέωσή σου να δεχτείς τον αντίλογο.

 

Δεν διαφωνώ. Σεβαστές οι απόψεις σου.

 

Αν υποθέσουμε φυσικά ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

 

Δυστυχώς δεν πρόκειται γαι υποθέσεις. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

 

Κάνεις λάθος.

 

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ λέγαμε την νότια Γιουγκοσλαβία Μακεδονία από το '45 μέχρι το το '90. Απλά και ξάστερα. Μετά μας πήρε ο πόνος. Γιατί; Ας μην απαντήσω γιατί προβλέπω να μου κολλάνε και άλλοι ταμπέλα εκτός του νευρωτικού :lol:

 

Αυτά που λες δεν αναιρούν αυτά που είπα.

 

Λυπάμαι που θα σου χαλάσω ξανά την φαντασίωση, αλλά τα χαρτονομίσματα που λες δεν εκδόθηκαν ποτέ. Πρόκειται για Hoax που επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται για χρόνια.

 

Ψάξε, μάθε, ενημερώσου και μετά τα ξαναλέμε.

 

Και στο ξανα λέω. Δεν μου χαλάς καμία φαντασίωση.

 

CU.:)

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά τώρα, μιλάμε για το ποντίκι που βρυχάται... Ένα μικρό και ασταθές κρατίδιο που αν ήμαστε πιο έξυπνοι όταν έπρεπε σήμερα θα ήταν ένα οικονομικό και πολιτιστικό προτεκτοράτο τη Ελλάδας.

 

Όχι αν ήμασταν πιο έξυπνοι, αλλά αν ήμασταν έξυπνοι γενικά. Αλλά βλέπεις είχαμε το αυγό στον κ*** και θέλαμε λαοσυνάξεις... :rolleyes:

 

Και τώρα, κλασικά, ψάχνουμε να βρούμε ποιος και τι φταίει, και παραλείπουμε να κοιτάξουμε στον καθρέφτη..:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Τι λες τωρα?Ο αγαπημενος μου marvin.Δεν υπαρχει δειγμα στο dna καποιου αν ειναι Σλαβος:lol::lol::lol::lol:.Πλακα με κανεις ετσι ?Ολοι το ξερουν οτι ειναι Αλβανοι κτλ..Και εφοσον ειναι ολα αυτα οσα λενε ειναι παραμυθια ,φουμαρα..Γιατι πολυ απλα στην περιοχη αυτη τοτε δεν υπηρχαν Αλβανοι..Δεν ειναι Μακεδονες .Ειναι νεες αφιξεις..Αρα ας μην αποκαλλουνται Μακεδονες.

 

δεν με νοιαζει αν ειναι ενα ασημαντο κρατιδιο ..Ειναι ψευτες ,,Και δεν εχουν καμια δουλεια να μας δουλευουν..Ας μην σωσουν και ενωθουν ποτε αν ειναι με ψεμματα και μονιμα τσακωνομαστε ποιανου ειναι ο Μεγας Αλεξανδρος και αν μιλουσε αλβανικα η οχι..Και δεν με νοιαζει αν ειναι ενα μικρο κρατιδιο..Ας ενσωματωθουν στην Αλβανια να ησυχασουμε..

 

To ερωτημα ειναι λοιπον.Εχει δικαιωμα ενα μικρο κρατιδιο οπου στγκεντρωθηκαν διαφοροι απο αποψη φυλετικη και ο καθε ταλαιπωρος να παρει ενα ονομα ευρυτερης περιοχης με τεραστια ιστορια σαν δικο του και να δηλωνουν οτι ηταν απο παλια εκει κλεβοντας ιστορια των γειτονων .Πρωτον οχι ,,Και δευτερον λειτουργουνν με λαθος και μη τιμιους τροπους..Ας μην τους αφησουμε..Οτι ειναι μικρο κρατος δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι μεγαλοι ψευτες..

Link to comment
Share on other sites

Τωρα τιποτα, το 90`+ ναι. Αλλα ειπαμε φοβομαστε να κανουμε το παραμικρο, πρωτοβουλια 0.

 

Τι δραστικές πρωτοβουλίες έπρεπε να είχαμε πάρει το 90+;

 

To ερωτημα ειναι λοιπον.Εχει δικαιωμα ενα μικρο κρατιδιο οπου στγκεντρωθηκαν διαφοροι απο αποψη φυλετικη και ο καθε ταλαιπωρος να παρει ενα ονομα ευρυτερης περιοχης με τεραστια ιστορια σαν δικο του και να δηλωνουν οτι ηταν απο παλια εκει κλεβοντας ιστορια των γειτονων .Πρωτον οχι ,,Και δευτερον λειτουργουνν με λαθος και μη τιμιους τροπους..Ας μην τους αφησουμε..Οτι ειναι μικρο κρατος δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι μεγαλοι ψευτες..

 

Κι εγώ σου λέω ότι όχι, δεν έχουν δικαίωμα. Παρόλα αυτά, παρόλο που δεν έχουν το δικαίωμα, όλος ο κόσμος Μακεδονία τους αποκαλεί.

 

Πες μου τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Συγκεκριμένα όμως.

Link to comment
Share on other sites

Κανουμε μια συμφωνια σε διεθνες επιπεδο που να το απαγορευει αυτο..Να το μαθουν ολοι οτι κανουν λαθος για αρχη..Και κατω απο αυτο το πλαισιο συνεχιζουμε να διεκδικουμε..Αν δεν κανουμε τιποτα ας τους λεμε και εμεις Μακεδονια να ησυχασουμε..Παντως ειναι τρομερα αντιπαθητικοι σαν κρατος ,μικρο κρατος αλλα τρομερα υπουλοι και πονηροι..

 

Απλα θα καταληξουμε να τσακονωμαστε ποιος πρεπει να αλλξει τα βιβλια της ιστοριας του και σε ποιον ανηκουν τα μνημια που αφορουν τον Μεγα Αλεξανδρο δεν θα σταματησει το θεμα εδω...Αρα ας μπουμε στην διαμαχη γρηγορα γιατι οτι θα τρεχουμε και στο μελλον ειναι σιγουρο..

Link to comment
Share on other sites

Κανουμε μια συμφωνια σε διεθνες επιπεδο που να το απαγορευει αυτο..

 

:wacko:

 

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλα η διεθνής κοινότητα μας πιέζει να αποδεχθούμε το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και δεν μπορούμε έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ούτε το "Aνω/Βόρεια Μακεδονία" να πιέσουμε να γίνει δεκτη ως διεθνής ονομασία. Κι εσύ μου λες να κάνουμε μια διεθνή ονομασία που να απαγορεύει εντελώς τη χρήση του ορου Μακεδονία (έστω κι ως συνθετικό). Με ποιον θα την κάνουμε αυτή τη συμφωνία αφού κανεις δε συμφωνεί μαζί μας;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Πίστεψέ με δεν μου χαλάς καμία φαντασίωση.

 

Συγκεκριμένα είπες ότι Μακεδονία είναι μόνο η Ελληνική ή έστω το πολύ μεγαλύτερο μέρος της.

 

Εφόσον δεν σου χαλάω την φαντασίωση όπως λες, προφανώς κατάλαβες το λάθος σου. Αμήν.

 

Αλλά δυστυχώς απότι βλέπω, ισως εγώ να έχω ως πηγή πληροφόρησης το google,όπως λες, αλλά εσύ παραμένεις στις πηγές γνώσεων του δημοτικού και του γυμνασίου.:)

 

Ή αυτό νομίζεις εσύ. ;)

 

Δεν ειναι Μακεδονες .Ειναι νεες αφιξεις..Αρα ας μην αποκαλλουνται Μακεδονες.

 

Αν είσαι Ελληνίδα και πας να μείνεις μονιμα στην π.χ. Γερμανία, θα είσαι γερμανίδα ξαφνικά; Όχι βέβαια, αλλά τα χαρτιά σου θα γράφουν κάτοικος Γερμανίας. Εκεί θα μένεις, εκεί θα ψηφίζεις, εκεί θα πληρώνεις φόρους, εκεί θα μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Και τα παιδιά σου θα λέγονται (τυπικά) Γερμανοί, εκτός αν επιστρέψουν στην Ελλάδα.

 

Στο μεσοδιάστημα, εσένα αν σου τη βιδώσει μπορείς φυσικά να λες ότι είσαι απόγονη του Κλαούζεβιτς. Δεν σημαίνει ότι είσαι.

 

Και δεν με νοιαζει αν ειναι ενα μικρο κρατιδιο..Ας ενσωματωθουν στην Αλβανια να ησυχασουμε..

 

Εγώ πάλι θα προτιμούσα να είχαν ενωθεί μαζί μας από την δεκαετία του '90. Χωρίς να ανοίξει μύτη.

Link to comment
Share on other sites

:mad: - συλλαλητηρια εκανε και ο Κοσμοπουλος οπου γκαριζε περι "Ελληνικοτητας της μακεδονιας" αλλα μετα δεν αφησε συναγωγη για συναγωγη να μην επισκεφθει ουτε και γιορτες των εβραιων και να βγαζει φωτο και λογους υποστηριξης κατω απο 7φωτες λυχνιες (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Link to comment
Share on other sites

O Xαρτης της Μακεδονιας που παραθεσατε ειναι εντελως λαθος...

 

την Εποχη βασιλειας του Αλεξανδρου του Α', το Μακεδονικο Κρατος ητανε διπλασιο απο αυτο που απεικονιζεται... οταν ηρθε σε Βασιλεια ο Φιλιππος ο Β', τα συνορα της εφθασαν, μεχρι την Θρακη (ανατολικα) Ιλλυρια (βορεια) και Ηπειρος (δυτικα)

 

Ουσιαστικα, με τα σημερινα δεδομενα, το 53% της Μακεδονιας, ανηκει στην Ελλαδα, το 38% στους Σλαβοσκοπιανους, το 9,5% στους Σλαβοβουλγαρους και ενα 0,5% στην Αλβανια!

 

Οι Σλαβοι εμφανιστηκαν στο προσκηνιο το 800-900 μ.Χ., με τον Βασιλια Σαμουηλ, τον οποιο "μοιραζονται" ιστορικα και οι Βουλγαροι...

 

Οι πρωτοι Μακεδονες (πριν καν ο Φιλιππος ο Β' τους ενωσει σε ενα κρατος δυνατο, απο αγροτες που ηταν) εμφανιστηκαν το 850 π.Χ.

 

εχουμε αναφορες οτι το 480 π.Χ. ο Βασιλιας των Μακεδονων Αλεξανδρος Α' ειχε παραστει στο Συμβουλιο των Δυναμεων των Συμμαχων στην Κορινθο, για να συζητησουν για το που να αντιμετωπισουν τον Ξερξη τον Α!

 

Ουσιαστικα, οι Σλαβοι διεκδικουν ενα ονομα που ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ...

 

δεν σημαινει, επειδη ζουνε στα εκεινα εδαφη, οτι ειναι κιολας Μακεδονες!

 

Αυτοι αποζητανε τον αυτοπροσδιορισμο ως Ισχυρο και Ισχυον Κρατος, γιατι οι εν λογω Σλαβοι δεν εχουν αυτο-κυριαρχια στο Κρατος τους! εχουν το μειζον Αλβανικο προβλημα!

 

υπαρχει φοβος οτι αν δεν μπουν στο ΝΑΤΟ ή/και στην Ε.Ε., τοτε θα τεθει Αλβανικη μειωνοτητα (που ειναι η πλειοψηφια) και θα ζητηθει Ανεξαρτησια-διαμελισμος της Χωρας...που το υπολοιπο μισο, το κυνηγαει η Βουλγαρια και η Σερβια απο κοινου!

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Alex γιατί παιδεύεσαι Αφού τη βρήκαμε τη λύση: κάνουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο που τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν το "Μακεδονία" και τελειώνει το παιχνίδι. Βρε πως και δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια; :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Ειμαι σιγουρη οτι δεν καταλαβες.Αλλα δεν ειπα κατι τετοιο.Αλλο νεα Μακεδονια και αλλο Μακεδονια .Το θεμα ειναι να μην τους λενε μακεδονια σκετο..Μετα αν θελουν ας λεγονται οπως θελουν..

 

Αρκετα προβληματα εχουμε μεταξυ μας trobocop .Θες και αλλα?Και ως τι να τους ενσωματοσουμε .Εδω δεν ενσωματοσαμε την κυπρο..Ωραια ονειρα εχεις..:lol::lol:

 

gmac μερχι να καταλαβεις εσυ σωθηκαμε..Εχω φυασει στο σημειο να σου στελνω πμ που εξηγω τι λεμε ολοι οι υπολοιποι..

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ομως ειναι καιρος να ξυπνησουμε? γιατι δεν διεκδικουμε και εμεις τις δικες μας μειωνοτητες...οπως της Β.Ηπειρου-Αλβανιας?

 

Εκει ειναι πολυ χειροτερα τα προβληματα, καθως οι εκει Ελληνες εχουν την χειροτερη αντιμετωπιση! Ενω εμεις δεν συμπεριφερομαστε αναλογως, στους εδω "φιλοξενουμενους" Αλβανους! :mad: :mad:

Link to comment
Share on other sites

Παντως ειναι τρομερα αντιπαθητικοι σαν κρατος ,μικρο κρατος αλλα τρομερα υπουλοι και πονηροι..

 

Αυτό ξαναπες το:lol:

Πες μου τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Συγκεκριμένα όμως.

 

Να τους αποκλείσουμε από το λιμάνι μας.

Να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και μη από τα Σκόπια. Έτσι έγινε και στο παρελθον και σαν αποτέλεμα είχε την συμόρφωση των Σκοπιανών για ένα διάστημα.

Ως γνωστόν Σκόπια χωρίς Ελληνες δεν στέκουν.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Alex γιατί παιδεύεσαι Αφού τη βρήκαμε τη λύση: κάνουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο που τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν το "Μακεδονία" και τελειώνει το παιχνίδι. Βρε πως και δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια; :rolleyes:

 

 

ξερεις πια ειναι η λυση??? CASUS BELLI... με το ιδιο σκεπτικο της Τουρκιας!

Link to comment
Share on other sites

Μακεδονικό Ζήτημα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

 

 

Μακεδονικό ζήτημα είναι η ονομασία με την οποία έγινε διεθνώς γνωστό το πρόβλημα που αφορά τα εθνικά και χωροταξικά θέματα που υπήρχαν από το 19ο μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας μεταξύ των κρατών της περιοχής, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Τουρκία κατά τον 19ο - 20ο αιώνα και ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κατά το τέλος του 20ου μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα.

 

 

Ιστορία

 

Στις αρχές του 20ου αιώνα στο χώρο της Μακεδονίας, άρχισε έντονος αντάρτικος αγώνας μεταξύ των τεσσάρων εθνοτήτων που αποτελούσαν τον πληθυσμό της, των Ελλήνων, των Σλάβων, των Βούλγαρων και των Τούρκων. Αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν οι λεγόμενες "Προστάτιδες Δυνάμεις", η Γαλλία, η Ρωσία και η Αγγλία, για να ανακόψουν την διείσδυση της Γερμανίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και το άνοιγμά της προς την Ανατολή, που απειλούσε τα οικονομικά τους συμφέροντα.

 

Μετά την έκρηξη των εθνικών κινημάτων στη Μακεδονία, οι Προστάτιδες Δυνάμεις, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, απευθύνθηκαν στον Σουλτάνο και απαίτησαν αυτονόμηση της Μακεδονίας, με τη δικαιολογίαότι η περιοχή αποτελούσε πυριτιδαποθήκη. Έτσι συγκροτήθηκε ένα αυτόνομο κράτος, υποτελές στο Οθωμανικό κράτος, στη διακυβέρνηση του οποίου συμμετείχαν Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι, καθώς και Εβραίοι οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια σημαντική παροικία στη Θεσσαλονίκη.

 

Το 1908 όμως ξέσπασε το κίνημα των Νεότουρκων και η Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ξανά. Ακολούθησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι το 1912 - 1913, που δημιούργησαν τα σημερινά κράτη της Βαλκανικής χερσονήσου. Το Μακεδονικό απασχόλησε και την Β' Διεθνή, η οποία υποστήριξε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, κάτι το οποίο δεν έγινε αφού μετά του πολέμους και την ανταλλαγή πληθυσμού του 1923, το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία του μακεδονικού πληθυσμού και έτσι το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, ένα μικρό μέρος στη Βουλγαρία και το υπόλοιπο στη Σερβία. Παρόλα αυτά το πρόβλημα συνέχισε να απασχολεί τη Β' Διεθνή και αργότερα και την Γ' Διεθνή, με σκοπό την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, θέση η οποία το 1924 υιοθετήθηκε επίσημα και από το ΚΚΕ.

 

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Ζήτημα μπαίνει σε μία νέα φάση, με την επίσημη αναγνώριση πλέον "μακεδονικής εθνότητας" μέσα στη Γιουγκοσλαβία. Στα πλαίσια της Βαλκανικής Κομ*****στικής Ομοσπονδίας, τα κομ*****στικά κόμματα της Βαλκανικής είχαν αποδεχθεί τη σύσταση ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης. Σε αυτή την κίνηση πρωτοστατούσε το Κομ*****στικό Κόμμα Βουλγαρίας, με τα αντίστοιχα της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας να ακολουθούν, έχοντας να αντιμετωπίσουν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Εκείνη την περίοδο άρχισε να γίνεται αντικατάσταση της ιδέας της ενιαίας Μακεδονίας με αυτή της λύτρωσης των λεγόμενων Σλαβομακεδόνων.

 

Ήδη όμως κατά τη διάρκειας της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, ορισμένοι Σλαβόφωνοι πληθυσμοί στην Ελληνική Μακεδονία προσχώρησαν στη βουλγαρική προπαγάνδα και σχημάτισαν ένοπλα σώματα, ενώ αργότερα προσχώρησαν ομαδικά στα αντάρτικα ένοπλα τμήματα της σλαβομακεδονικής οργάνωσης ΣΝΟΦ. Αυτοί ήρθαν σε σύγκρουση με τμήματα του ΕΛΑΣ τον Οκτώβριο του 1944, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από την Ελλάδα. Το 1946 επέστρεψαν και αγωνίστηκαν στις τάξεις του ΔΣΕ, ιδρύοντας ταυτόχρονα τη σλαβομακεδονική κομματική οργάνωση ΝΟΦ, εκπατρίστηκαν όμως οριστικά το 1949.

 

Την περίοδο της Κατοχής, το τμήμα της Μακεδονίας που κατείχε η Γιουγκοσλαβία, είχε παραχωρηθεί στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα το Κομ*****στικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να θέσει υπό τον έλεγχό του την τοπική κομματική οργάνωση, η οποία είχε προσχωρήσει στο αντίστοιχο της Βουλγαρίας. Τελικά όμως το 1942, ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο με διακήρυξή του, αποφάσισε πως η "Γιουγκοσλαβική Μακεδονία" θα αποτελούσε μία από τις έξι ομόσπονδες δημοκρατίες που θα αποτελούσαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής θα αναγνωρίζονταν ως μια νέα σλαβική εθνότητα, τη μακεδονική.

 

Ακολούθησε μια μακρά περίοδος έντασης μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας, με αμοιβαίες επιρρήψεις ευθυνών για προσπάθεια προσέγγισης της Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα οι αρχές του κράτους των Σκοπίων είχαν αρχίσει μια συντονισμένη εκστρατεία για τη διάδοση των θέσεών τους, που είχαν να κάνουν με την ταύτισή τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες και την αλύτρωτη μακεδονική εθνότητα που ζει στην Ελληνική Μακεδονία. Έτσι όταν ήρθε η ώρα της αποσύνθεσης της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, το κράτος των Σκοπίων προέβαλε το αίτημα να αναγνωρισθεί διεθνώς με το όνομα Μακεδονία, προκαλώντας αλλεπάλληλα κύματα αντίδρασης από την πλευρά των Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ελληνικής Διασποράς.

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα είπες ότι Μακεδονία είναι μόνο η Ελληνική ή έστω το πολύ μεγαλύτερο μέρος της.

 

Εφόσον δεν σου χαλάω την φαντασίωση όπως λες, προφανώς κατάλαβες το λάθος σου. Αμήν.

 

Καταρχήν η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Και κατά δεύτερον είπα ότι το μεγαλύτερο εδαφικό μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην σημερινή Ελλάδα.

 

Ή αυτό νομίζεις εσύ. ;)

 

Ή αυτό μου δείχνεις εσύ:p

 

Τέλος. Έχουμε γίνει κουραστικοί.

Link to comment
Share on other sites

Πού θες να καταλήξεις; Ότι οι "ματσεντόνιανς" λένε μπούρδες όταν λένε ότι είναι πρόγονοί του; Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.

 

Σόρυ, αλλά σιγά την διαπίστωση.

 

Είσαι σίγουρος; Πιστεύεις ότι οι διεκδικήσεις τους σταματούν στο όνομα Μακεδονία;

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Link to comment
Share on other sites

:mad: - συλλαλητηρια εκανε και ο Κοσμοπουλος οπου γκαριζε περι "Ελληνικοτητας της μακεδονιας" αλλα μετα δεν αφησε συναγωγη για συναγωγη να μην επισκεφθει ουτε και γιορτες των εβραιων και να βγαζει φωτο και λογους υποστηριξης κατω απο 7φωτες λυχνιες (!)

 

:mad: - ο τιτο δεν ειναι αλλος απο τον Γιοζιπ Μπροϊζ εναν εβραιο λοχια του αυστριακου στρατου που σε μια νυχτα τον εκαναν στραταρχη αλλα τι να πεις οταν οι πρωτοι 3 βουλευτες του ΚΚΕ μεσα στην βουλη ζητησαν ανεξαρτησια της Μακεδονιας και ω τι συμπτωση ηταν εβραιοι και αυτοι οπως φυσικα εβραιος ηταν και ο ιδρυτης του ΣΕΚΕ του προγονου του ΚΚΕ - να μη μιλησω για τις ολομελειες του ΚΚΕ για το 1946-49 και για τα συμφωνα με τους βουλγαρους για μια "διεθνη μακεδονια" (!)

 

Με το συμπάθιο αλλα μας τα πρηξες με τους Εβραίους. Αυτό είναι το θέμα μας;

 

Ειμαι σιγουρη οτι δεν καταλαβες.Αλλα δεν ειπα κατι τετοιο.Αλλο νεα Μακεδονια και αλλο Μακεδονια .Το θεμα ειναι να μην τους λενε μακεδονια σκετο..Μετα αν θελουν ας λεγονται οπως θελουν..

 

gmac μερχι να καταλαβεις εσυ σωθηκαμε..Εχω φυασει στο σημειο να σου στελνω πμ που εξηγω τι λεμε ολοι οι υπολοιποι..

 

:lol::lol::lol::lol:

 

Να sai καλά ρε Χριστινούλα που μου εξηγείς τι λέγεται και δεν καταλαβαίνω. Προς το παρόν να σου πω ότι οι περισσότεροι που έχουν ποστάρει στο θέμα αυτό ΔΕΝ θέλουν το Μακεδονία ως συνθετικό, ενώ εγώ κι ο Trobocop (και άλλοι) με τους οποιους νομίζεις ότι διαφωνείς επίσης ΔΕΝ θέλουμε το ΣΚΈΤΟ Μακεδονία είμαστε όμως υπέρ του συνθετικού (πχ Βόρεια Μακεδονία). ’ρα δε διαφωνείς μαζί μας από ότι κατάλαβα.

 

Πάντως από τη στιγμή που στα περισσότερα θέματα είσαι εκτος τόπου και χρόνου, συγγνώμη κιόλας, αλλα είναι τουλάχιστον αστείο να νομίζεις ότι θα μου εξηγήσεις κιόλας γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει.

 

Να τους αποκλείσουμε από το λιμάνι μας.

Να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και μη από τα Σκόπια. Έτσι έγινε και στο παρελθον και σαν αποτέλεμα είχε την συμόρφωση των Σκοπιανών για ένα διάστημα.

Ως γνωστόν Σκόπια χωρίς Ελληνες δεν στέκουν.

 

Όπως είπαν κι άλλοι νωρίτερα, ζούμε σε μια ελεύθερη οικονομία. Αν έφευγαν οι Έλληνες επιχειρηματίες από τα Σκοπια, πιθανώς βραχυπρόθεσμα να είχαν πρόβλημα, στο μέλλον όμως θα βρισκόταν άλλοι να καλύψουν το κενό. Ξέρεις ποσα ξένα (Αμερικανικα, Ευρωπαϊκά αλλα ακόμα και Ρωσικα, Αραβικά κτλ) κεφαλαια έχουν στο μάτι τα Βαλκάνια για επενδύσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Alex γιατί παιδεύεσαι Αφού τη βρήκαμε τη λύση: κάνουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο που τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν το "Μακεδονία" και τελειώνει το παιχνίδι. Βρε πως και δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια; :rolleyes:

 

Έτσι είναι. Δυστυχώς μετά από πέντε+ χρόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτό το φόρουμ.

 

Αρκετα προβληματα εχουμε μεταξυ μας trobocop .Θες και αλλα?Και ως τι να τους ενσωματοσουμε .Εδω δεν ενσωματοσαμε την κυπρο..Ωραια ονειρα εχεις..:lol::lol:

 

Δεν είναι όνειρο. Είναι-ήταν χαμένη ευκαιρία που δεν θα ξαναέρθει. Καμία σχέση-σύγκριση με Κύπρο.

 

Να τους αποκλείσουμε από το λιμάνι μας.

Να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και μη από τα Σκόπια. Έτσι έγινε και στο παρελθον και σαν αποτέλεμα είχε την συμόρφωση των Σκοπιανών για ένα διάστημα.

 

Αυτά ακριβώς εννοούσα όταν είπα ότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη και τα παθήματα του παρελθόντος.

 

Ως γνωστόν Σκόπια χωρίς Ελληνες δεν στέκουν.

 

Ναι, γιατί αν φύγει η «Κοσμομάκ» π.χ. θα καταρρεύσουν οι επικοινωνίες. Δεν θα βρεθεί κανείς να να πάρει την θέση της. :rolleyes: :X Και μετά ξυπνήσαμε.

 

Την προηγούμενη φορά το είπα περισσότερο για αστείο, αλλά τώρα θα το πω σοβαρά: Γιατί δεν ασχολείσαι με τα Boeing καλύτερα?

 

Με το συμπάθιο αλλα μας τα πρηξες με τους Εβραίους. Αυτό είναι το θέμα μας;

 

το θέμα μας δεν είναι -προφανώς- αλλά σε κάθε εθνικό θέμα ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν και εβραίοι. Κάποιον πρέπει να κατηγορήσουμε για τα χάλια μας. Κάποιος πρέπει να φταίει. δεν είναι δυνατόν να φταίμε εμείς, ως γνωστόν.

Link to comment
Share on other sites

Gmac φιλε μου... κανεις ενα λαθακι...

 

 

Οι ΗΠΑ δεν νοιαζονται για τους Σλαβους, αλλα τους Αλβανους!

 

αυτο φαινεται με την ανεξαρτητοποιηση του Κοσσοβου

Link to comment
Share on other sites

Τέλος. Έχουμε γίνει κουραστικοί.

 

Ευτυχώς που το καταλάβατε παιδιά.

 

ξερεις πια ειναι η λυση??? CASUS BELLI... με το ιδιο σκεπτικο της Τουρκιας!

 

Αν νομίζεις ότι μπορούμε να κάνουμε πόλεμο (έστω και να το υποστηρίξουμε σαν απειλή) για ένα θέμα που δε μας υποστηρίζει κανένας, τότε η εσύ είσαι εκτος πραγματικότητας η εγώ. Δηλαδή να απομονωθούμε εντελώς από τη διεθνή κοινότητα και από εκεί που μας χρωστάνε να βγούμε στο περιθώριο και να διακινδυνεύσουμε ακόμα και την εδαφική μας ακεραιότητα; :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...