Jump to content

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση (TFT-LCD, CRT κ.ο.κ.)

superman1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 81
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μηπως εχεις κανει κανα λαθος στις ρυθμισεις?Γιατι κανονικα θα επρεπε να το εδειχνε καλυτερα μιας και θα εκανε upscale το σημα απο το dvd

ποιές ρυθμίσεις?

και γιατί να κάνει upscale το σήμα? δεν είναι HDMI

μα το component αυτο κανει,κανει upscale το σημα για να το δειξει σε μεγαλυτερη αναλυση.Δεν μεταφερει μονο το HDMI high definition σημα και το component τα ιδια κανει ;)

οσο για τις ρυθμισεις δεν ξερω αν πρεπει να ρυθμισεις τιποτα στο dvd

δεν υπάρχει κάτι για ρύθμιση.. :(

το έβαλα ακόμα να δείχνει και progressive (που δεν κατάλαβα ακόμα ΤΙ ΕΙΝΑΙ) αλλά τα ίδια σκ...

μα το component αυτο κανει,κανει upscale το σημα για να το δειξει σε μεγαλυτερη αναλυση.Δεν μεταφερει μονο το HDMI high definition σημα και το component τα ιδια κανει ;)

Upscaling over component κάνουν ελάχιστα players. Όχι ότι δε γίνεται, μια χαρά γίνεται, απλά οι κατασκευαστές ορίζουν να γίνεται μόνο μέσω HDMI. Νομίζω ότι εχει κάποια σχέση με το CSS, την προστασία των DVD.

Επίσης, το ότι ένα player έχει έξοδο component δε σημαίνει ότι διαθέτει και κύκλωμα upscaling, πολλά παλιότερα players έχουν component.

οσο για τις ρυθμισεις δεν ξερω αν πρεπει να ρυθμισεις τιποτα στο dvd

Εδώ κάτι πρέπει να παίζει. Το να είναι η εικόνα μέσω component σε ένα απλό DVD player ίδια ή ελάχιστα καλύτερη σε σχέση με τη σύνδεση scart είναι λογικό αλλά το να είναι χειρότερη ή πολύ περισσότερο χάλια σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις ρυθμίσεις.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Κι εγώ 32άρα έχω (Philips 32PF9830). Η συγκεκριμένη έχει ανάλυση 1366x768. Γιατί να πάω την ανάλυση στο 1700..; Αν και όπως είπε ο Demis δε νομίζω να έχω τέτοια επιλογή...

Μισό παιδιά γιατί το μπερδεύετε πολύ.

Άλλο η ανάλυση της tv που πάει μέχρι 1366 και άλλο η ανάλυση της κάρτας γραφικών.

Για να παίξει το 1080 στην tv, πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να πάει η ανάλυση στο pc από 1700+ και πάνω.Αλλιώς δεν πρόκεται να το έχετε.

Τώρα αν οι κάρτες γραφικών το υποστηρίζουν, υποθέτω ότι αφού η 6800gt που έχω βγάζει ανάλυση μέχρι 2024, τότε και όλες οι πιο νεώτερες κάρτες θα τη βγάζουν.

Και για το HDCP, που διάβασα πιο πριν, δεν ξέρω τι θα γίνει αν θα πάω να παίξω κανένα original HD δισκάκι (αν και ούτε player δεν έχω ακόμα) αλλά video σε HD format το παίζει τέλεια.

Τώρα,σχετικά με την ποιότητα των video σε συμπιεσμένο avi (πχ. επεισόδιο HEROES 350mb) και σε κανονικό αρχείο H264(πχ. HEROES 1.000mb).Δεν είδα την τρελή διαφορά.Είδα το ίδιο επεισόδιο για σύγκριση στα 2 format και πέρα από κάτι κοντινά, όπου σε πρόσωπο ενός ηθοποιού μπορούσες να διακρίνεις πόσα σπυράκια είχε, δεν είδα κάποια άλλη διαφορά που να δικαιολογεί το 3πλάσιο μέγεθος αρχείου.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...

Μπορείτε να μου πείτε ποιος player από τους VLC και MPC έχει καλύτερη απόδοση με τον coreavc codec για video Η264?

Μιλάμε στις default ρυθμίσεις και όχι με τίποτα έξτρα ρυθμίσεις.

Amazon Fire stick 4k max

Μπορείτε να μου πείτε ποιος player από τους VLC και MPC έχει καλύτερη απόδοση με τον coreavc codec για video Η264?

Μιλάμε στις default ρυθμίσεις και όχι με τίποτα έξτρα ρυθμίσεις.

den kserw gia MPC alla to VLC exei kali apodosi me default rithmiseis

Nokia 3210, 6510

Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher

Sharp 703SH LG Arena

SONY XPERIA M4 AQUA

Τελικά η δουλειά μου έγινε...

PC ενωμένο με DVI-HDMI στην 40ρα LCD HDTV

PS3 ενωμένο με HDMI-HDMI στην 40ρα LCD HDTV

Το regionfree DVD player μου πήρε σύνταξη και μεταφέρθηκε στο σαλόνι για τους δικούς μου..η ποιότητα που πέρνω από το DVD playback από το DVD-rom του PC είναι ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ από του DVD player (πάνω στην 40ρα μιλάμε πάντα)

Αυτό που περιμένω τώρα είναι επικοινωνία PC/PS3 (θα τα καταφέρω ΠΟΥ θα μου πάει) και η αναγνώριση divx/xvid από το PS3 που θα έχουμε σύντομα με firmware update :D

Τελικά η δουλειά μου έγινε...

:up: ...σε βρίσκω μια χαρά φίλε , κάπως έτσι την ετοιμάζω και γω την κατάσταση! Νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!:happy:

Απλά εγώ πάω για 46 μάλλον .... έχω βάλει στο μάτι αυτή SAMSUNG LE46F86B LCD TV 46'' , αλλά κάνει και κάμποσα --- θα δω πως θα πάνε οι δουλειές με κάτι Ρωσσίδες που ετοιμάζω και αναλόγως θα πράξω!:worry::p

: θα δω πως θα πάνε οι δουλειές με κάτι Ρωσσίδες που ετοιμάζω και αναλόγως θα πράξω!:worry::p

εεεε...;;;:blink::confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

den kserw gia MPC alla to VLC exei kali apodosi me default rithmiseis

Αυτό που λες για το VLC έχεις κάποιο άρθρο υπόψην που να λέει ότι στις default ρυθμίσεις είναι ιδανικό για HD video ή το λές από δική σου εμπειρία?

Βασικά το ψάχνω πολύ το πράγμα, γιατί με ενδιαφέρει να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το pc μου και μου έκανε τρομερή εντύπωση το με πόσο άνεση έπαιζε το ίδιο video στον VLC σε σχέση με τον MPC.

Πολύ φοβάμαι μη γίνεται αυτό, γιατί ο VLC στα default του δεν ελευθερώνει όλη την ποιότητα του HD και για αυτό έτρεχε τόσα χαλαρά.

Amazon Fire stick 4k max

Αυτό που λες για το VLC έχεις κάποιο άρθρο υπόψην που να λέει ότι στις default ρυθμίσεις είναι ιδανικό για HD video ή το λές από δική σου εμπειρία?

Βασικά το ψάχνω πολύ το πράγμα, γιατί με ενδιαφέρει να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το pc μου και μου έκανε τρομερή εντύπωση το με πόσο άνεση έπαιζε το ίδιο video στον VLC σε σχέση με τον MPC.

Πολύ φοβάμαι μη γίνεται αυτό, γιατί ο VLC στα default του δεν ελευθερώνει όλη την ποιότητα του HD και για αυτό έτρεχε τόσα χαλαρά.

Ta VLC kai to Zoom player paizoun HD video, alla den thimamai an theloun extra codecs.

Nokia 3210, 6510

Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher

Sharp 703SH LG Arena

SONY XPERIA M4 AQUA

Προσωπικά (να σημειώσω ότι δεν έχω διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή) έχω παρατηρήσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην αναπαραγωγή HD στον KMPlayer παρά στον VLC. Μιλάω πάντα για default ρυθμίσεις. Μερικές φορές όμως έχω παρατηρήσει καθυστέρηση στον ήχο. Που μπορεί να οφείλεται;
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Η καθυστέρηση στον ήχο οφείλεται στον επεξεργαστή σου.

Για αναπαραγωγή HD video η λύση ονομάζεται CoreAVC codec (στα γνωστά μαγαζιά) με Haali Media Splitter (δωρεάν). ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ σε ταχύτητα και CPU usage με την crappy αναπαραγωγή του VLC...

Για αναπαραγωγή HD video η λύση ονομάζεται CoreAVC codec (στα γνωστά μαγαζιά) με Haali Media Splitter (δωρεάν). ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ σε ταχύτητα και CPU usage με την crappy αναπαραγωγή του VLC...

Θα συμφωνησω απολυτα , ενω εχω καλο πισι και δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι υπερθερμαινοταν ο επεξεργαστης με τα βιντεο υψηλης ευκρινειας με τον coreavc τα επαιζa ανετα . τα μονα σπαστικα που θα συναντησετε ειναι: η μεταβαση απο media player classic οπου εχουν εντελως διαφορετικους χειρισμους, η μη διατηρηση των ρυθμισεων του μεγεθους του βιντεο στο παραθυρο οταν το ελαχιστοποιεις ή αλλαζεις μεγεθος (στο mpc διατηρουνταν οι αναλογιες) και οτι δεν συνεργαζεται πληρως με remote controls rc-1

κατα τα αλλα αξιζει, (για εμενα εχει γινει η κυρια εφαρμογη για καθε βιντεο, ενω πιστευα οτι το media player classic ηταν οτι καλυτερο υπηρχε)

επισης μην ψαξετε στα γνωστα μαγαζια , υπαρχει η απλη εκδοση δωρεαν , η οποια εχει τα παντα ,

Τo Coreavc το έχω εγκατεστημένο και εγώ.

Τι σχέση έχει όμως με το VLC και τα συγκρίνεις?

To Coreavc είναι codec και το άλλο είναι Player.

Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις από τον Player ποιο codec θα χρησιμοποιείς?

Γιατί εγώ τρέχω τα video με τον VLC όπως είναι.Δεν επιλέγω κάτι.Κάνει χρήση του Coreavc ή όχι?

Amazon Fire stick 4k max

Ωραία τα βρήκα! Τώρα με ποιον player να ανοίγω τα HD;

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Γιατί εγώ τρέχω τα video με τον VLC όπως είναι.Δεν επιλέγω κάτι.Κάνει χρήση του Coreavc ή όχι?

Ωραία τα βρήκα! Τώρα με ποιον player να ανοίγω τα HD;

ναι καναμε λαθος ο coreavc ειναι ο codec, το προγραμμα της ιδιας εταιριας που χρησιμοποιει το codec, ειναι ο core media player.

O media player classic ακομα και να χρησιμοποιει το coreavc δεν θα εχει καλα αποτελεσματα... Οποτε core media player με coreavc codec για την καλυτερη αναπαραγωγη

Όχι, δεν έχει καμία σχέση. Απλά έκανα τη σύγκριση στην ταχύτητα γιατί ο VLC χρησιμοποιείται από τους περισσότερους για HD αναπαραγωγή.

Ο codec ΔΕΝ είναι δωρεάν και με την εγκατάστασή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους directshow players όπως ο Media Player. Με τον 10 και τον 11 που έχω δοκιμάσει πάνε σφαίρα. Ποιός ο λόγος να εγκατασταθεί και ο CorePlayer αφού ο decoder κάνει τη διαφορά και όχι ο player;

Αν και ξεφεύγουμε λίγο νομίζω πως ο ιδανικος συνδυασμός είναι:

ffdshow για τα πάντα εκτός από HD

CoreAVC για HD (+ Haali Media splitter για όσα έρχονται σε .mkv)

Windows Media Player

VLC για την απίθανη περίπτωση που δε θα παίξει κάτι με τα παραπάνω.

Εγώ τουλάχιστον αυτά χρησιμοποιώ εδώ κι ένα χρόνο και είμαι καλυμμένος για το 99% των περιπτώσεων... :)

Εμένα πάντως μου κολλούσε με CoreAVC + WMP ή οποιονδήποτε άλλο player δοκίμασα εκτώς από τον Core Media Player που παίζει κανονικά, αλλά υπάρχουν 2 προβλήματα.

1. Η ένταση είναι χαμηλή, έβαλα τέρμα τον ήχο και από τα ηχεία και από τις ρυθμίσεις ήχου του pc για να ακούγεται κανονικά η ένταση.

2. Τα βίντεο φαίνονται HD, δηλαδή βλέπεις την τέλεια ποιότητα αλλά φαίνονται pixelιασμένα, λες και πειράχτηκε το βίντεο και δεν είναι ακριβώς HD.

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Αν έχεις στερεοφωνικά ηχεία μάλλον δεν κάνει καθόλου downmix υποθέτω. Άνοιξέ το με wmp, πήγαινε file->properties, δες ποιόν codec χρησιμοποιεί για τον ήχο και δοκίμασε να πειράξεις τις ρυθμίσεις του (αν έχει). Ρίξε μια ματιά και στις ρυθμίσεις του ήχου στο control panel.

Εγώ θα πρότεινα να βάλεις ffdshow (ώστε να αναλάβει αυτό το decoding του ήχου), και να σετάρεις το mixer του ανάλογα με τον αριθμό των ηχείων που έχεις.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;

Αγόρασα χθες μια 20 άρα Wide. Ποιά είναι η καλύτερη ανάλυση για να παρακολουθεί κανείς HD σειρές και HD-DVDs ή Blu-Ray rips;; Δεν μπορώ να βγάλω άκρη... Καμία πρόταση;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."