superman1 Δημοσιεύτηκε October 25, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 25, 2007 καλημέρα δεν ήξερα που να βάλω το θέμα αυτό και το έβαλα εδώ Ο υπολογιστής μου έχει έξοδο s-video και composite και θέλω να στέλνω εικόνα σε μια τηλεόραση που είναι σε απόσταση 10 μέτρα από τον υπολογιστή. Υπάρχει κάποιος ενσύρματος τρόπος? Διότι χρησιμοποιώ s-video που στέλνει εικόνα ασύρματα αλλά κάνει συνεχώς διακοπές και η εικόνα δεν είναι και ότι καλύτερο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω τον υπολογιστή με την τηλεόραση με καλώδιο σε απόσταση 10 μέτρα.? Αν μετατρέπαμε το σήμα s-video σε rf θα γινόταν? Υπάρχει κάποια συσκευή τέτοια? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aromeo Δημ. October 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2007 opoios mporei me endiaferei kai emena Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. October 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2007 Γιατί να το κάνεις RF? Μιά χαρά είναι και το S-video. Απλά απο το s-video του pc θα τραβήξεις ένα καλώδιο μέχρι την τηλεόραση και εκεί θα βάλεις ένα scart που να έχει υποδοχή για s-video. Αυτός είναι ακριβός τρόπος γιατί το καλώδιο s-video είναι πιό ακριβό απ'το video(κιτρινο RCA) O Φθηνός τρόπος είναι να πάρεις έναν μετατροπέα από s-video σε video, εκεί να συνδέσεις ένα καλώδιο RCA μέχρι την τηλεόραση και στην τηλεόραση να βάλεις ένα scart που να έχει υποδοχή για video. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις ήχο. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
superman1 Δημ. October 25, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2007 kalodio rca kanei diladi? kai poso exei to metro kai poy mporo na to bro ? kseris kapoios site na to paragilo ? giati edo ta multirama den exoyn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mic_nick45 Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 Μπορείς, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω να πάρεις μετατροπέα από s-video σε RCA και μετά να προσαρμόσεις ένα καλώδιο με 2 σύρματα στο RCA. Για να έχεις και ήχο, πάρε την έξοδο ήχου ή ακουστικών από το pc και κάνε το ίδιο. Μπορείς πχ να το κάνεις και με καλώδιο τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας 2 σύρματα για την εικόνα και 2 σύρματα για τον ήχο (μονοφωνικό). Αυτή είναι η φθηνότερη και πιο compact λύση. Μπορείς μάλιστα, να κάνεις "τηλεφωνική" γραμμή με τηλεφωνικά πριζάκια κοντά σε pc και τηλεόραση, ώστε να συνδέεις και να αποσυνδέεις όποτε θέλεις.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2007 Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα... Η κάρτα γραφικών μου (NVIDIA Geforce FX 5700 LE 256mb) υποστηρίζει DVI, SVIDEO και κανονικό pin connection που έχουν όλες οι κάρτες (καταλάβατε για ποιο λέω) μπορώ να συνδέσω με το DVI output που έχει με καλώδιο DVI to HDMI, πάνω στην LCD και να έχω High definition από το PC? Νά (με το μπαρδόν) τί έχω : http://img502.imageshack.us/img502/9323/pb290635hj3.th.jpg Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. November 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2007 Να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα... Η κάρτα γραφικών μου (NVIDIA Geforce FX 5700 LE 256mb) υποστηρίζει DVI, SVIDEO και κανονικό pin connection που έχουν όλες οι κάρτες (καταλάβατε για ποιο λέω) μπορώ να συνδέσω με το DVI output που έχει με καλώδιο DVI to HDMI, πάνω στην LCD και να έχω High definition από το PC? Νά (με το μπαρδόν) τί έχω : http://img502.imageshack.us/img502/9323/pb290635hj3.th.jpg Έτσι γίνεται. Θες κι ακόμη ένα καλώδιο μετά για τον ήχο. Με τη σειρά μου να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Η κάρτα γραφικών μου έχει έξοδο DVI. Η τηλεόραση έχει και HDMI και DVI. Με τι είναι προτιμότερο να συνδέσω PC-TV με DVI2HDMI καλώδιο ή DVI2DVI; Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2007 htrul αφού υπάρχει ήδη καλώδιο OPTICAL ενωμένο από την X-Fi μου στο amplifier. που σημαίνει δεν χρειάζομαι..right? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 htrul αφού υπάρχει ήδη καλώδιο OPTICAL ενωμένο από την X-Fi μου στο amplifier. που σημαίνει δεν χρειάζομαι..right? Έτσι νομίζω. Εγώ σύνδεσα το laptop στην TV με DVI2DVI καλώδιο και ο ήχος έπαιζε από τα ηχεία του laptop. Τώρα πρέπει να πάρω ένα καλώδιο minijack 2.5 2 RCA για να έχω και ήχο από το amplifier.. Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Έτσι γίνεται. Θες κι ακόμη ένα καλώδιο μετά για τον ήχο. Με τη σειρά μου να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Η κάρτα γραφικών μου έχει έξοδο DVI. Η τηλεόραση έχει και HDMI και DVI. Με τι είναι προτιμότερο να συνδέσω PC-TV με DVI2HDMI καλώδιο ή DVI2DVI; Μην το συζητάς καθόλου. Εφόσον η tv έχει υποδοχή για Hdmi, τότε πας μόνο DVI2HDMI. Μόνο έτσι θα δεις την ανάλογη ποιότητα. Έχε υπόψην, ότι θα πρέπει να αλλάξεις και το resolution στο pc για το πώς θα απεικονίζονται τα πάντα στην tv.Εγώ στην 32αρα, το έχω πάει στο 1700+ για να πετύχω το 1080 του HD.Oπότε όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να είσαι και αρκετά κοντά για να βλέπεις τι κάνεις.Εγώ βγάζω τα μάτια μου με το desktop και το internet. Μόνο για games+movies συνίσταται η χρήση. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 και αν η κάρτα δεν πάει εως τα 1700+ ?? γιατί δεν θυμάμαι να είδα τέτοιο resolution οθόνης.. ή είναι κάτι που αλλάζει με το DVI connection? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
htrul18 Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Μην το συζητάς καθόλου. Εφόσον η tv έχει υποδοχή για Hdmi, τότε πας μόνο DVI2HDMI. Μόνο έτσι θα δεις την ανάλογη ποιότητα. Έχε υπόψην, ότι θα πρέπει να αλλάξεις και το resolution στο pc για το πώς θα απεικονίζονται τα πάντα στην tv.Εγώ στην 32αρα, το έχω πάει στο 1700+ για να πετύχω το 1080 του HD.Oπότε όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να είσαι και αρκετά κοντά για να βλέπεις τι κάνεις.Εγώ βγάζω τα μάτια μου με το desktop και το internet. Μόνο για games+movies συνίσταται η χρήση. Κι εγώ 32άρα έχω (Philips 32PF9830). Η συγκεκριμένη έχει ανάλυση 1366x768. Γιατί να πάω την ανάλυση στο 1700..; Αν και όπως είπε ο Demis δε νομίζω να έχω τέτοια επιλογή... Παράθεση Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Έτσι γίνεται. Θες κι ακόμη ένα καλώδιο μετά για τον ήχο. Με τη σειρά μου να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Η κάρτα γραφικών μου έχει έξοδο DVI. Η τηλεόραση έχει και HDMI και DVI. Με τι είναι προτιμότερο να συνδέσω PC-TV με DVI2HDMI καλώδιο ή DVI2DVI; Αν η κάρτα γραφικών σου δεν έχει HDCP (ένα είδος DRM) μπορεί να μην πάρεις σωστή εικόνα με το DVI σε HDMI ενώ με το DVI σε DVI δεν έχεις τέτοιο θέμα. Γενικότερα, αν έχεις την ίδια θύρα σε δύο συσκευές δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεσαι με αντάπτορες, άλλωστε το HDMI δεν προσφέρει κάτι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας από το DVI. Επίσης όλες οι τηλεοράσεις κάνουν overscan στο HDMI που κόβει μέρος του desktop. Κάποιες έχουν την επιλογή να μην κάνουν overscan (ανάλογα με τη μάρκα, αυτό έχω δει να αναφέρεται ως just scan, full pixel κλπ.). Στο VGA δεν γίνεται ποτέ overscan, τώρα με την DVI δεν ξέρω τί γίνεται γιατί δεν είναι πολλά τα μοντέλα που να τη διαθέτουν. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με ένα καλώδιο DVI σε DVI σε κάθε περίπτωση. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Crypton-R- Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Μισό ρε παιδιά, DVI με DVI είναι HD σύνδεση? Γιατί το έχω συνδέσει έτσι το PC με την οθόνη. Τελικά είχα δίκιο με το καλώδιο που έλεγα, απλά το έλεγα με λάθος ονομασία, αλλά εννοούσα το καλώδιο που έχει 5 καλώδια [κόκκινο,πράσινο,μπλέ(βίντεο)+κόκκινο,άσπρο(ήχος)], έτσι είναι ο άλλος τρόπος σύνδεσης HD, θα το δείτε και εδώ: http://www.sonypsp.gr/catalog/product_info.php?cPath=51_53&products_id=299 Παράθεση Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595 Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114 Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 Αυτο είναι το πίσω του DVD player μου. το έχω συνδέσει με SCART με την HDTV.Έτσι το είχα πάντα και τότε με την παλιά. Υπάρχει τρόπος τώρα με την νέα TV να πάρω καλύτερη εικόνα κρίνοντας από τις επιλογές σύνδεσης? http://img408.imageshack.us/img408/4971/pc010648np7.th.jpg click to enlarge! Μήπως θέλετε να βγάλω και φωτό το πίσω της HDTV? (κάπως δύσκολο) Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snik Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 την καλυτερη εικονα θα την παρεις με το component δηληαδη το πρασινο,μπλε,κοκκινο βυσμα πανω! Στην ουσια το dvd σου θα κανει ενα ψευτο-upscale και νομιζω θα τα δειχνει καπως καλυτερα ;) Παράθεση All about wedding photography Photo Studio Commercial Photography Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 πως λέγεται το καλώδιο που πρέπει να αγοράσω? ποιο είναι? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 Component. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 δεν είναι λίγο γενική η ονομασία? στο google βρήσκω 1002 είδη component cables Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Crypton-R- Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Εγώ στο eBay έγγραψα στην αναζήτηση HDtv 5-rca Component Cable και το βρήκα, έχει και 3-rca που είναι μόνο τα 3 καλώδια του βίντεο (κόκκινο, πράσινο, μπλέ). Παράθεση Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595 Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114 Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 ε τότε εγώ με τα 3 θέλω αφού για ήχο το έχω ενωμένο με optical Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Μισό ρε παιδιά, DVI με DVI είναι HD σύνδεση? Γιατί το έχω συνδέσει έτσι το PC με την οθόνη. Βέβαια είναι "HD" σύνδεση, από τη στιγμή που μπορεί να δώσει αναλύσεις μέχρι και 2500x1600 αν όχι παραπάνω. Μην μπλέκετε τα PC με τις τηλεοράσεις. Τις αναλύσεις που λέμε HD στις τηλεοράσεις τις έχουμε στα PC εδώ και τόσα χρόνια και το DVI είναι κάτι παραπάνω από ικανό να τις μεταφέρει. Το πρόβλημα είναι η προστασία HDCP όπως έγραψα πριν. Το αν θα αποτελέσει πρόβλημα εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς (στα XP σίγουρα δεν υπάρχει θέμα, για τα Vista δεν είμαι σίγουρος), το αν η κάρτα γραφικών σου ενσωματώνει HDCP (αυτή είναι η futureproof λύση και τότε θα έχει νόημα η σύνδεση DVI με HDMI, αλλιώς δεν έχει καμία απολύτως διαφορά) και τέλος το τί υλικό θα παίξεις. Δηλαδή υπάρχει υλικό προστατευμένο (π.χ. δίσκοι Blu-ray & HD-DVD όταν αγοράσεις κάποιο τέτοιο drive) που δεν θα παίζουν αν δεν υπάρχει αδιατάρρακτη αλυσίδα προστατευμένη με HDCP (κάρτα γραφικών, καλώδιο, οθόνη/TV). Αν αντίθετα σκοπεύεις να παίζεις διάφορα video κατεβασμένα από το internet, ακόμα και Blu-ray rips να είναι, από αυτά έχει αφαιρεθεί κάθε προστασία και παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα ανεξαρτήτως του τί σύνδεση θα επιλέξεις. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Δοκίμασα και το component για το video connection και πείναι ΧΑΛΙΑ σε σχέση με το SCART. του SCART είναι πιο smooth η εικόνα Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Σοβαρα;Και ελεγα να παρω... Παμε για ενα HDMI player και τελειωνει η ιστορια.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερη η component από το scart. Η scart είναι βολική και επαρκής για ένα κοινό (όχι upcaling) DVD player αλλά μέχρι εκεί. Η component είναι ικανή να μεταφέρει σήματα HD - καμία σχέση. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts